Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vartime
csendes tag
válasz vargalex #6797 üzenetére
Először is köszönöm a gyors választ, és linket. Végülis még van esélye a 1043nd-nek, csak már ideg voltam, és úgy döntöttem hogy az ünnepek alkalmával még próbálkozom amikor nem kell sietnem semmivel. A fórumtársak leírásait próbálgatva sok sikerélményem volt az openwrt-vel, a segítő szándékot is tapasztaltam, így most direkte olyan routerre vadásztam, ami még megfizethető, de felrakható rá az openwrt.
Remélem a dir-825 pont olyan lesz, mint a 1043nd, csak gyorsabb ...
Ha valakit ezzel bátorítok a linuxos parancssorokat szobafestő, illetve vegyipari előképzettséggel küzdöttem le
ópékágé install luci-full.... hasítson a 680mhz ... !!!
üdv: VarTiMe !
-
vargalex
Topikgazda
Igaz. Nem is állítottam. Mondjuk most több, mint 3000 Ft-al drágább, mint amennyiért én áprilisban vettem. Most a (nagyjából) azonos hardware-ű Netgear WNDR3700 kicsivel jobban megéri. Igaz, azon nem külső antennák vannak, ergo nem is cserélhető, valamint nem forrasztható be egyszerűen második USB port. Állítólag a gyári firmware-ja jobb, mint a D-Link-é, de én a D-Linken nem próbáltam gyári firmware-t, így arról sem tudok nyilatkozni, nemhogy a Netgear-ról.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
cascada
senior tag
válasz [Misel] #6803 üzenetére
Köszi! Közben megoldottam!
Viszont felvetődött még pár kérdés. Remélem tudtok segíteni.
1. WPA2-es titkosításnál mindegy, hogy TKIP-t vagy AES-t választok? (AES-t választottam, mert azt írta a Router, hogy TKIP-nél valami gond adódhat az n-es WiFi szabvány használata során ) Olyan szempontból is érdekelne a különbség a TKIP és AES között, hogy a régebbi WiFi kártyák amik ismerik a WPA2-es titkosítást, melyiket szeretik jobban? Én az előbb probáltam egy kb 2006-os WiFi kártyával (ami elvileg ismeri a WPA2-őt) kapcsolódni WPA2-AES titkosításhoz, de nem sikerült neki.
2. Tudja valaki, hogy az MSN fileküldéshez milyen portokat kell beállítani a Routerben? És ezeket a VirtualServer-nél kell hozzáadni igaz?
-
MODERÁTOR
-
cascada
senior tag
válasz Intruder2k5 #6813 üzenetére
A UPnP be van kapcsolva, de nem tette be az MSN-t a listába
Ezt találtam az egyik oldalon MSN fileátviteli portok listájánál:For file transfer ports that are used are: TCP 443, 1863 and TCP/UDP 1025-65534
Szerintem nem hülyeség, mert ahogy figyeltem minden küldésnél tényleg ebből a tartományból választ véletlenszerűen egy portot, és ezen küld (1024-65534)
Betettem Virtual Server cimekhez. Ide kell ugye? -
MODERÁTOR
válasz cascada #6814 üzenetére
Oda kell, de nem sok az egy kicsit?
Egész biztos, hogy ki akarod nyitni az 1025-65534 közti összes portot?Mondjuk neked igazából nem az számít, amin fogadja a file-okat? Mert küldésnél belűről simán megnyitja a portot. Szerintem... De lehet, hogy tévedek.
[ Szerkesztve ]
-
cascada
senior tag
válasz Intruder2k5 #6815 üzenetére
Igazából nem akarnám, de máshogy csak ~20kB/sec-el megy a küldés
-
MODERÁTOR
válasz cascada #6816 üzenetére
Én ezt akkor is sokallom... Ez majdnem az összes port, ami rendelkezésre áll.
Szerintem akkor egyszerűbb, ha kikapcsolod a tűzfalat...szerk.:
http://portforward.com/cports.htmMSN Messenger
TCP Ports
1863, 6891-6900, 6901UDP Ports
1863, 5190, 6901[ Szerkesztve ]
-
cascada
senior tag
válasz Intruder2k5 #6817 üzenetére
Köszi, ezt a leírást én is megtaláltam. Próbáltam már igy ezekkel a portokkal, de csak 20k/s-el ment. Nembaj megpróbálom megint. Még adok neki 1 napot
Ha nem gyorsul be akkor kénytelen leszek visszaengedni azt a sok portot -
Magmusz
csendes tag
Üdv.
A segítségeteket szeretném kérni!
Az a problémám, hogy Speeedfire leírása alapján elkezdtem telepíteni az openwrt-t, minden müködött, addig a pontig, ahol a luci-t kell telepíteni. Telepítettem is, elvileg ezekkel a parancsokkal:
opkg update
opkg install luci-admin-full luci-theme-openwrt luci-fastindex luci-app-firewall luci-app-qos luci luci-app-initmgrMajd ezt a választ kaptam:
Package luci-theme-openwrt (0.10+svn6586-1) installed in root is up to date.
Package luci-app-firewall (0.10+svn6586-1) installed in root is up to date.
Package luci-app-qos (0.10+svn6586-1) installed in root is up to date.
Package luci (0.10+svn6586-1) installed in root is up to date.
Package luci-app-initmgr (0.10+svn6586-1) installed in root is up to date.
Collected errors:
* opkg_install_cmd: Cannot install package luci-admin-full.
* opkg_install_cmd: Cannot install package luci-fastindex.Ezek után a router webfelülete ezt írja: "Not Found"
Szerintetek mit csináltam rosszul? Internetem van, adtam jelszót is, meg mindent, de ez a Luci nem akar működni!
Mit tegyek? -
MODERÁTOR
válasz Magmusz #6820 üzenetére
Szia!
Milyen firmware-t tettél tettél rá?
Csak azért, mert akkoriban valóban nem volt, de manapság (majdnem) minden fir,ware-ben van LuCI, ergo azt nem kell telepíteni.speeedfire
Szerintem ezt akár jelezhetnéd is a cikkben, hogy amennyiben nincs webes felület a firmware-ben, akkor opkg install luci, bla-bla... -
rionpulya
tag
Boldog voltam ennek a sebességnek is. Főleg hogy nagyon nem mindegy, a laptopot melyik wifi kártya driverrel használom (win7 saját, amivel felismerte, vagy a gyári dell, amivel úgy vettem észre, hogy lassabb). Szóval nagyon sok múlik a kliens oldalon is.
És ez a sebesség elég közel van már a maximumhoz, ennél "nagyságrendileg" nagyobb sebességet úgyis csak a gigabit hálón, kábellel fogok tudni csak elérni. Tehát ha sok adatot másolva szeretném hogy 2-3-4szer hamarabb végezzen, akkor kell a kábel.
-
vartime
csendes tag
válasz Magmusz #6820 üzenetére
Szia ! Nem akarok okoskodni, hiszen én is újonc vagyok, de szerintem a csomagfüggőségek miatt nem megy fel. A megnevezett csomagok szükségesek az általad felinstallálandó csomagok működéséhez.
Ha már van net a routereden, akkor egyszerűen csak ennyivel próbálkozz:
( opkg install luci ), majd ha felrakta az összes csomagot, akkor engedélyezd ( /etc/init.d/uhttpd enable ), és végül indítsd be ( /etc/init.d/uhttpd start )Üdv: VartTiMe !
Ja és előtte ne felejtsd el ezt kiadni: ( opkg update )
[ Szerkesztve ]
-
DEx-
tag
Sziasztok,
tudnátok segíteni abban, hogy a belső hálón lévő gépet is tudjam pingelni?
a host-ip feloldás működik, szal ha beírom win alatt, hogy
ping hostname, akkor látszik, hogy az ip-t megtalálja és úgy próbálja pingelni, de válasz nem érkezik.A másik gondom az lenne, hogy a hálózatban nem is látom ezt a gépet, és nem is tudok hozzá csatlakozni (\\hostnév\...)... Lehet ez a két probléma összefügg?
Köszi,
DEx-D3xt3r-
-
gyugyo79
addikt
válasz Intruder2k5 #6821 üzenetére
Én a Samba beállításoknál se értem a javaslatát.
"Érdemes a template fájlt kitörölni, mert gondot okozhat."
A samba indításakor ( /etc/init.d/samba start ) az /etc/config/samba és az /etc/samba/smb.conf.template fájlból állítja össze a /var/smb.conf fájlt amihez egy link van a /etc/samba/ könyvtárban @smb.conf .
Ismerősöm csinálta a leírtak szerint aztán hívott, hogy valami nincs rendben, mert persze ha beírt extrább dolgokat a /etc/config/samba fájlba akkor a webes felület kiakadt ezért írta azokat a /etc/samba/@smb.conf -ba úgy volt amikor ment neki de pld. minden indításkor bele került neki a /var/smb.conf -ba a /etc/config/samba -ból a config 'sambashare' rész (ugyan az szerepelt annyiszor ahányszor elindította a sambat) Ezt persze a samba nem tolerálta és nem volt hajlandó rendesen működni. Ahányszor szerepelt a conf-ban a könyvtár megosztása annyi smbd pidet indított viszont a használat után ezeket be se tudta zárni .
Azt a fájlt ne törölni kel hanem be kell benne állítani jól azt ami nekünk kell ... -
DEx-
tag
helyesbítek...
Csak a WLAN-on keresztül kapcsolódó gép nem látszik és nem pingelhető...vkinek 5let?
Sziasztok,
tudnátok segíteni abban, hogy a belső hálón lévő gépet is tudjam pingelni?
a host-ip feloldás működik, szal ha beírom win alatt, hogy
ping hostname, akkor látszik, hogy az ip-t megtalálja és úgy próbálja pingelni, de válasz nem érkezik.A másik gondom az lenne, hogy a hálózatban nem is látom ezt a gépet, és nem is tudok hozzá csatlakozni (\\hostnév\...)... Lehet ez a két probléma összefügg?
Köszi,
DEx-D3xt3r-
-
MODERÁTOR
-
gyugyo79
addikt
válasz Intruder2k5 #6831 üzenetére
A network->interfaces->lan -nál lehet beállítani (creates a bridge over specified interface(s)).
A status->interfaces -nél akkor így néz ki :
Bridge br-lan
Device:
br-lan (MAC xx:xx:xx:xx:xx:xx)
Type:
Ethernet Bridge
└ ID: 8000.00xxxxxxxxxx
└ STP: disabled
Transfer
└ RX: 6553019 Pkts. (00 MB)
└ TX: 31098569 Pkts. (00 GB)
IP Configuration
└ Primary:
192.168.xxx.xxx/255.255.255.0
Bridge Port 1
└ Device:
eth0.1 (MAC xx:xx:xx:xx:xx:xx)
└ Type:Ethernet Switch ()
└ VLAN:1 (Ports )
Bridge Port 2
└ Device:
wlan0 (MAC xx:xx:xx:xx:xx:xx)
└ Type:
Wireless Adapter (Mac80211)
└ Mode: Master
└ SSID: akarmi
└ Channel: 1 -
MODERÁTOR
-
gyugyo79
addikt
Ok valószínűleg az elejéről lemaradtam de cascada eredeti rendszert használ nem Openwrt-t ? Vagy van a Openwrtben "Virtual Server" ? De az eredetit annyira nem ismerem csak az ilyen gyárikban találkoztam eddig ilyennel ...
Viszont akkor azt nem értem, hogy a virtual szerverbe beírt portoknak, hogy van bármi köze a feltöltési sebességhez mikor az elvileg teljesen másra való ...
Meg aztán ha ott valaki megad egy ekkora tartományt akkor ott több gépel nem nagyon kell internetezni utána mert onnantól az összes ezekre a portokra érkező adat megy arra az egy ott beállított ip-re ...[ Szerkesztve ]
-
cascada
senior tag
válasz Intruder2k5 #6834 üzenetére
Ilyet hol keressek?
-
MODERÁTOR
válasz gyugyo79 #6835 üzenetére
Hát, amennyiben gyárit használ, akkor azt valóban benéztem, mert én OpenWrt-ről beszélek... Gyárival viszont még furcsább, hogy a kifelé irányuló kapcsolatokat blokkolja. A portok számát pedig már én is sokalltam egy "kicsit" tegnap. 65000-ből 64000-et egy gépre irányítani "pazarlás"
-
Piwi
veterán
sziasztok.
most nézem csak hogy a laptopom azt írja hogy 150Mbps-el csatlakozik csak a routerhez,pedig N-es szabványú. kellene valamit állítani a routerben hogy 300al tudjon csatlakozni a laptop? gyári fw van a routeren.
köszönömAki az ördöggel cimborál, az a pokolban ébred ;]
-
StLui
veterán
Sziasztok
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Van egy tp-link wr1043nd routerünk amin van egy win7-es gép és egy macbook, elég sokszor lefagy a router, elég csak a routert újra indítani az internet eléréshez a modemet nem kell, de van egy olyan gyanúm, hogy a mac fagyasztja le valamiért, talán még a le-föl töltés is szerepet játszhat a dologban, most például a mac-ről egy 50MB-os fájl-t szerettünk volna küldeni valakinek a "told a cuccot" segítségével, és sorozatosan lefagyott a router.
Közben kipróbáltuk win7-es PC-ről küldve a fájl-t ezen a www.toldacuccot.hu -n keresztül, szintén lefagyott a router, 20% átment 400Mbites tempoval és lefagyott a honlap is és a router is.
Viszont előjött még egy érdekesség, a router a TV alatt van (lcd) és amióta mindkét számítógép vezeték nélkül csatlakozik, zavarják a TV2 adást, földfelszíni analóg, RTL-t nem zavarjaElőre is köszönöm a segítséget!
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
MODERÁTOR
-
Keresztapper
senior tag
Sziasztok!
RAM upgrade megvolt ma, de úgy tűnik, az én routerem is megadta magát, legalább is a power led folyamatos világításán kívül más életjelet nem ad.
Lehet, hogy csak a flash-ben van kavar és segít rajtam a soros kábel, vagy valami más lehet a gond.
Profi műszerész csinálta a cserét mikroszkóp alatt, szóval elvileg a műtét rendben ment.Ötleteket szívesen fogadnék.
Előre is köszi!
http://palscoffeetech.com/
-
StLui
veterán
válasz Intruder2k5 #6841 üzenetére
bocs kbit volt
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
DEx-
tag
válasz gyugyo79 #6832 üzenetére
Intruder2k5, gyugyo79: köszi a választ, de sajna pontosan ezek a beállítások voltak eddig is.
szal a tünetek:
Wifis noti: nem látja a lan többi (kábeles) gépét, viszont \\host alapján tudok csatlakozni lanos gépre, pinget nem próbáltam
lan-os gép: nem látja a wifis notit a "hálózatok"-nál, \\host, \\ip alapján sem megy a csatlakozás, pingre sem jön válasz, viszont a host-ot feloldja.
A többi lan-os gép látszik a hálózatoknál.Mind1, mivel net azért van mindenütt, ezért különösebb probléma nincs, max kicsit macerásabb a file másolás a gépek közt.
D3xt3r-
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Ma boldog tulajdonosa lettem én is egy ilyen eszköznek. Az lenne a kérdésem hogy a routernek árt-e az ha minden éjjel áramtalanítom?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
MODERÁTOR
-
gyugyo79
addikt
Mindegyik gép 1 munkacsoportba legyen. A routeren fut e Samba server? Ha fut akkor amíg tesztelsz állítsd le . Mindegyik gépen legyen megosztva úgy egy könyvtár, hogy bárki hozzáférjen.Ha van win7 -es gépek akkor a hálózat típusa lehetőleg otthoni legyen és ne rakj rá jelszavas védelmet. Itt van pld. segítség. Ha minden így volt amikor próbálkoztál akor hirtelen nincs több ötletem.
Ha nem és így működik akkor 1-sével állítgass vissza mindent és látod majd, hogy hol a hiba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest