Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vartime
csendes tag
Sziasztok !
Arra szeretnék választ kapni, hogy eddig 1043nd-n a P3T1 általkészített firmware-t használtam, ma viszont meglesz a dir-825 rev b2, és tutira nem fogok tudni nyugodtan aludni mig le nem cserélem a szoftverét. Használhatom ugyanezt, vagy másik verziót kell rátennem ? A társa egy 500gb-os hdd lesz, 2 ext4, és egy linus swap partícióval. Egyedül az extroot a fontos, az összes többivel sztem boldogulok (hála ennek a fórumnak)
Az esetleges válaszokat előre is köszönöm.
Üdv: VarTiMe -
vartime
csendes tag
Sziasztok !
Figyelmeztetni szeretnék minden tisztelt fórumtársat, aki 1043nd tulaj, és ram upgrade-n töri a fejét. HA NEM RENDELKEZEL A MEMÓRIACHIP KIFORRASZTÁSÁHOZ SZÜKSÉGES SPECIÁLIS ESZKÖZZEL, (forrólevegős páka), akkor inkább bízd szakemberre, vagy próbáld meg kiforrasztás helyett inkább elvágni az ic lábait, és utána egyesével megtisztítani a padokat. Ellentétben az asus routerével itt a memchip közelében is smd alkatrészek vannak, tehát az asusnál bevált (összefolyatom ónnal az összes lábat) típusú kiforrasztás nekem nem jött be. Arról nem is beszélve, hogy egy mm-nél kissebb ellenállást kibányászni az ónból, majd visszatenni a helyére is idegölő feladat. Ha elcseszed a kiforrasztást, és többször is megismétled ezt a módszert az túlzottan igénybe veszi a nyákot, a sokadik próbálkozás után elég ha egy pad leszakad, és vége.
Hála a fórumtársak leírásainak a router 10 nap alatt tökéletes lett, (extroot, samba, dyndns, transmission, kamera, ...) .
TP-LINK 1043ND, béke poraira, élt 10 napot - viszont megkedveltette velem az openwrt-t.
üdv: VarTiMe !
-
vartime
csendes tag
Nem, nem sikerült. Ez a módszer http://www.youtube.com/watch?v=tUpHA_ZarDg&feature=related nagyon rizikós a 1043nd esetében. Bár az igazat megvallva első alkalommal sikerült kiforrasztanom, és megtisztítanom a helyét. Ehy átlagos huszonezer ft-os forrasztóállomásom van, amit beállítottam 430C - fokra, és elkövettem azt a hibát, hogy a mem ic azonos oldalon lévő két szélső lábát rögzítettem forrasztással, majd ezt követően a panelt függőleges helyzetbe állítva beforrasztottam mindkét oldal összes lábát. Amikor nagyító alatt ellenőriztem, meglepődve tapasztaltam hogy a másik oldalon kb negyed millimétert elcsúsztak a lábak. A második kiforrasztás közben a sok ón feloldott egy ellenállást, és leszakadt két pad .... Nyugodtan lehet cikizni, bevállalom, de legalább ti ne hibázzátok el ugyanígy ....
Ma este meló után viszont egy DIR-825 rev B2 - vel megyek haza ÓPÁKÁGÉ INSTALL
amire nem szántam volna rá magam, ha nem tapasztalom meg, milyen klassz az openwrt -
vartime
csendes tag
válasz vargalex #6797 üzenetére
Először is köszönöm a gyors választ, és linket. Végülis még van esélye a 1043nd-nek, csak már ideg voltam, és úgy döntöttem hogy az ünnepek alkalmával még próbálkozom amikor nem kell sietnem semmivel. A fórumtársak leírásait próbálgatva sok sikerélményem volt az openwrt-vel, a segítő szándékot is tapasztaltam, így most direkte olyan routerre vadásztam, ami még megfizethető, de felrakható rá az openwrt.
Remélem a dir-825 pont olyan lesz, mint a 1043nd, csak gyorsabb ...
Ha valakit ezzel bátorítok a linuxos parancssorokat szobafestő, illetve vegyipari előképzettséggel küzdöttem le
ópékágé install luci-full.... hasítson a 680mhz ... !!!
üdv: VarTiMe !
-
vartime
csendes tag
válasz Magmusz #6820 üzenetére
Szia ! Nem akarok okoskodni, hiszen én is újonc vagyok, de szerintem a csomagfüggőségek miatt nem megy fel. A megnevezett csomagok szükségesek az általad felinstallálandó csomagok működéséhez.
Ha már van net a routereden, akkor egyszerűen csak ennyivel próbálkozz:
( opkg install luci ), majd ha felrakta az összes csomagot, akkor engedélyezd ( /etc/init.d/uhttpd enable ), és végül indítsd be ( /etc/init.d/uhttpd start )Üdv: VartTiMe !
Ja és előtte ne felejtsd el ezt kiadni: ( opkg update )
[ Szerkesztve ]
-
vartime
csendes tag
válasz Keresztapper #6911 üzenetére
Tájékoztatnál hogy forrasztás volt a gond, vagy szoftveres ? Mi volt a megoldás ? Nálam csak a power led világít, tehát a rendszer be sem indul ..., erre gondolva szedtem ki negyedszer is a ramot. Bár sztem mostmár végleges lesz a tetszhalott állapot.
A dir-825 tel még csak szenvedek, mert állandóan újraindul.
és én is köszönettel tartozom Simi121-nek a memóriáért !!!!
[ Szerkesztve ]
-
vartime
csendes tag
válasz vargalex #6913 üzenetére
Szia! A két utolsó dolog: elindítottam a samba-t, majd luci alatt átírtam az opkg beállítás utolsó sorát (option overlay root) /overlay - ról átírtam /home -ra. ami a vinyóm bemountolt ext4-es partíciója. Folyamatosan újraindul amikor a szolgáltatóhoz kellene kapcsolódnia. ha lehúzom róla a kábelmodemet, akkor bebootol.
Az oldaladról letöltött openwrt-ar71xx-dir-825-b1-squashfs-backup-loader.bin firmwarét raktam fel rá (mivel a másikat a gyári firm nem engedte).
Most az rc4-es backfire-n filózok, de nemtudom ha azt felrakom lesz-e extroot, a fórumon belinkelt image készítő oldalak, ha jól látom csak kamikaze-hez jók.
Addig is előbb átolvasom az általad javasolt dir-825-ös topicot (máris találtam érdekes dolgot ott is )
Köszönöm az érdeklődést: VarTiMe
-
vartime
csendes tag
válasz Keresztapper #6918 üzenetére
Köszönöm a választ !
Ezekszerint 2-nél többrétegű a nyák ? Ha igen akkor feleslegesen nem próbálkozom alternatív forrasztási pontok keresésével. Már nagyon megbántam hogy nem készültem fel jobban. Persze vigasztal a dir-825, de a ledjeitől esténként úgy néz ki a hálónk mint Las-Vegas. No azért jobb lenne két jó router, mint egy.Üdv : VarTiMe
UI. Vettem panelfúrót (dir-825 2. usb-mod)
[ Szerkesztve ]
-
vartime
csendes tag
válasz vargalex #6929 üzenetére
Csak olvastam róla egy fotókkal illusztrált leírást, ehhez még nem merek hozzányúlni a 1043nd-hez is kellett 10 nap, és el is csesztem sajnos.
Egy harmadik routerre már nincs keret, tehát ha bele merek nyúlni akkor nagyon rá fogok készülni. Látom hoztam pici vidámságot a fórumba, de hol lehet kapni usb-port szegecselőt ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest