- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
válasz
laja80 #64899 üzenetére
Szia!
Ugye a http://192.168.0.1-en próbálod?
-
Gyurka6
őstag
válasz
Satrafuckar #64895 üzenetére
Hali!
Sajnálom, hogy nem a táp rossz, ez az eset elég gyakran előfordul.
Még a routerben is van néhány elkó, esetleg ha púpos/kifolyt annak a cseréje segíthet.
Nem muszáj kiforrasztani, a másik oldalon lehet könnyebben hozzáforrasztani, (ha megjavulna akkor esetleg érdemes a cserével foglalkozni, komolyabb forrasztó/gyakorlat nélkül esetleg a rossz kondit kb 1/3-nál elvágni és a megmaradó kivezetésekhez forrasztani a lábakat).
Az egyszerű javíthatóságnak kb, itt a vége, többet nem érdemes rákölteni (esetleg egy szoft csere, de az "magától" nem igen romlik el). -
laja80
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni,van egy tl-wr1043nd ver. 2.1 routerem,most váltottam diginet1000-re,de hiába mondja a szolgáltató hogy a hálózat megfelelő,routeren keresztül sajnos csak 180mbs sikerül elérni,ha ki iktatom a routert akkor közvetlen kapcsolattal kb 550mbs a sebességem.OpenWRT van fent,és arra gondoltam nem e annak a beállításaiban kéne keresnem a hibát?Illetve hogyan tudnám visszarakni a régebbi firmwaret a routeremre?Az egyik haverom ott dolgozik a diginél,azt mondta hogy tudnia kéne stabilan az 1000et,de én úgy vagyok vele ha már routeren keresztül menne az 500-600mbs akkor már jólenne.
Köszi! -
1eske
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy adott egy TP-Link 1043ND v2 router, amelyen vannak a szokásos visszajelző ledek. A laptopom kábellel van összekötve a router egyik LAN portjával. Azt vettem észre, hogy miután kikapcsoltam a gépet és bedugva marad a LAN kábel a laptopba ugyanúgy villog tovább annak a LAN csatlakozónak a ledje, amibe a laptop be van dugva. A villogás ha minden igaz adatforgalmat jelzi, pedig ha az eszköz ki van kapcsolva akkor elvileg ekkor csak folyamatosan világítani kéne, vagy ki kéne kapcsolnia.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Satrafuckar #64886 üzenetére
Szia!
Másik csatornát próbáltál?
-
Gyurka6
őstag
válasz
Satrafuckar #64886 üzenetére
Hali!
Elsőre egy táp cserét javasolnék... -
Satrafuckar
tag
sziasztok,
vargalex openwrt van a routeren, évek óta tökéletesen üzemelt. egészen pár héttel ezelőttig.
most a wifi teljesen nagyon lassu lett. elvileg (és kábelen gyakorlatilag is) 30 megabites net a wifin 3-5 mbit és a ping 100-200ms speedtest szerint, a gyakorlatban kb használhatatlan.logban semmi gyanus, terhelés is normálisnak tűnik.
merre lehetne utánanézni, hogy mi okozza a gondot, illetve mi változhatott / romolhatott el?
köszi előre is a tippeket!
-
suste
veterán
válasz
bezo076 #64884 üzenetére
Azzal nem szokott lenni ilyen baj, igaz én sosem szoktam másik eszközről másolgatni, hanem eleve oda tölt le a router, hiszen így van értelme az egésznek...
Letöltés után azonnal látta minden esetben a DLNA a tartalmat.
Ha pedig pent dugtam külön rá, azt is egyből beolvasta. -
bezo076
tag
Köszönöm mindenkinek a választ!!Istenek vagytok!!!
Még egy láma kérdés lenne!Működik a megosztás a hálózaton rendesen,tehát ha felmásolom a csatolt hddre a filmeket akkor látja tv és le is játsza!Viszont ha kb. 2 percel később rakok a hddre filmet azt már nem látja,csak a régebbiek láthatók.Mi lehet erre a megoldás?
-
Sanya
nagyúr
válasz
bezo076 #64878 üzenetére
ha ugyanúgy néz ki a 1043-on az openwrt mint a 841-en, akkor a következőképpen állítod be a netet:
belépsz a routered oldalára, alapértelmezetten ez úgy hiszem 192.168.1.1
elmégy a network --> interfaces oldalra
Letörlöd a picsába a WAN6 vagy WAn IP6 interface-t
a wan interface-re nyomsz egy editet
A protocol alatt kiválasztod a pppoe-t
a latta megjelenik egy switch protocol, azt megnyomod.
alatta megjelnik a
"PAP/CHAP username" és a "PAP/CHAP password" , ide beírod a felhasználóneved és a jelszavad. ( ha megvan az előző routered konfigja, akkor ki is olvashatod : [link]ezután beállítod a wifit a network/wifi alatt
mindenképp wpa/psk titkosítást válassz.Ennyi végére lesz ipv6-od és ipv4-ed is egyszerre.
Hajrá!
-
bezo076
tag
Sziasztok!Bocsánat a láma kérdésért!Van nálam egy v3-mas router és nem találom hol kell beállítani az openwrtben a pppoe kapcsolatot hogy tudjak kapcsolódni a Digihez.
-
poli27
veterán
válasz
vargalex #64873 üzenetére
suste legutolsó bb jét, v3 routerre, ugyanaz volt beállítva mint a gyárin felh név a host név jelszó a noip.com kiválasztva, de próbáltam a no-ip.comot is vagy org nem tudom (xy.ddns.net), mivel nem itthon van a router és jelenleg nem érem el távolról
Próbáltam a pppoe csatolót kiválasztani, nem frissült be az ip, a http-t is próbáltam ott se, és a sima want is ott se frissült, pedig mindegyikkel vártam 10 percet kb, és a frissítési idő 1 percre volt téve addig...
Tényleg sute firmen a távoli elérést külön engedélyezni kell, mert https en még nem megy,és a tiéden ugye alapból ment, azóta mikrotikezek, nem használtam openwrt-t cirka 2 éve kb
Ezt ahogy hazaértem vettem észre, hogy nem érem el, viszont a kamerákat elérem, tehát a host működik meg a port forward is
-
poli27
veterán
válasz
vargalex #64865 üzenetére
próbáltam a noip-t beállítani de sehogy nem akart frissíteni,próbáltam a dyndns.hu-t ott se akart frissíteni, többel nem próbálkoztam... valamiért nem írja be a frissítést, pedig a gyári szofton ugyanez volt beállítva és ott működött, jelenleg windows kliens frissít az openwrt nem hajlandó rá valamiért.....
-
Melorin
addikt
Szerintetek van bármi előnye annak, hogy ha nem a szolgáltatómtól kapott modemmel kapcsolódok PPPoE-n keresztül a netre hanem a 1043-al a WAN-on keresztül?
Most a Router WAN portja a modem egyik LAN csatijába megy. A modemen letiltottam a "betárcsázást" vagy' mit és a routerre bíztam.
Ez a 1043 openWRT felülete: -
poli27
veterán
Valakinek van otlete ez a nyuves router v3 miert nem csatlakozik vissza magatol a digis netre? Kihuzom visszadugom es nincs net,amig bele nem megyek es nem nyomok egy connectet. Automatara van pedig a kapcsolat teve,tehat elindulas utan magatol fel kene csatlakozzon.....
-
Rakman
tag
Tudna valamelyikőtök gyakorlati tapasztalatról beszámolni a v1.x vs v2 WIFI hatótáv ügyben?
A V1.x-et ismerem. Ennél jobb, rosszabb, vagy ugyanaz a V2?
Köszönöm a válaszokat! -
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni. Adott egy 120/10-es upc net, a modemre van kötve egy TP-Link 1043nd v3, és arra egy 841n wds-es, a fő routeren vagyis a 1043-on van 30/10-es net, viszont a wds-esen csak 10-15/1-0,1-es net :/ gondoltam hogy rosszabb lesz, de azt nem hogy ennyivel, amikor augusztusban beraktam a 841n-t wds-el akkot nem volt ennyire siralmas a feltöltés a 10 akkor is megvolt nem pedig 1 vagy 0,1
a letöltés is megvolt 30 a 841n-nen keresztül. Mindkét router ugyanazon a csatornán van (11), 40Mhz-en, bgn mixed. Meg néha eltünedezik a net.
Mi lehet a baj? :/
-
k_miso
tag
Szia Suste!
Nem tudom milyen beállításra gondolsz, de a legtöbb router gyári fw-ben nem sok beállítást kapsz: SSID, csatorna, meg a biztonsági beállítások. A jobb routereknél van egy kis utalás az adóteljesítményre, pl. gyenge-közepes-erős. Egy ilyen olcsó routernél semmi ilyesmi nincs. A többi pedig aligha határozza meg a sebességet.
Szerintem a zaj/jel nyereségben keresendő a különbség. Az pedig a "vas" jellemzője, állításokkal nem lehet befolyásolni. Nyilván oka van annak, hogy a 1043 ruternak háromszor akkora az alaplapja, mint a TENDA-nak. -
pohár
félisten
sziasztok!
jól tévedek, hogy a routerben alapvetően nincs beépített torrentkliens, azt nekem kell rávarázsolnom? (akár másik firmware-rel)
vagy meg lehet oldani valahogyan úgy is, hogy a gépen lévő utorrentet érem el messziről, és használom a saját webUI-ját? -
k_miso
tag
Sziasztok!
Egy érdekes megfigyelést hozott a véletlen. Talán érdekes lehet másnak is:
Egy wifi-s IP kamerát kellet csatlakoztatnom a hálózathoz. Találtam is egy alkalmas helyet, ahonnan fizikai rálátás adódott a kamerára (kb. 6-7 m-ről), és az UTP kábelt is el tudtam juttatni különösebb barmolás nélkül.
Fel is szereltem a kamera csomaghoz adott TENDA routert AP-nak. Gondoltam, nem túl nehéz a feladat, biztosan megfelel a célra. A kamera kb. 60 dBm erős antenna jelet érzékelt, amit elegendőnek ítéltem.
A meglepetés a kamera konfigolása után ért: hiába a közelség, a fizikai rálátás, vas és 220 a közelben sincs, kb. 1Mp-es felbontást volt hajlandó az AP akadás mentesen továbbítani.Aztán előkerült egy félretett 1043 V1, gondoltam egy próbát megér. Minden átviteli probléma azonnal megszűnt. Sőt! A kamerát 4 Mp-es felbontásra állíva is helytállt.
Kerestem a siker okát, de semmit nem találtam. Mindkét router wifi-je 300 Mbps, a kamera mindkét router-t 59-60 dBm erősséggel látja. A beállítások is azonosak voltak.
Tisztában vagyok vele, hogy egy router nem csak a publikált paraméterekből áll. Bizonyára a "vas" is számít, amiről keveset tudhatunk meg. Sajnos a boltban mégiscsak néhány paraméter alapján kell választanunk a termékek között.
-
suste
veterán
válasz
k_miso #64850 üzenetére
akkor meg pontr a teljes leírás kell neked (az 5-ös pontot kivéve persze)
a LAN-on csücsülő AP-k olyanok mint egy switch-ek, ott is fel kell venni egy küllön GUEST zónát/interfészt/wifit, kiengedni a LAN-on, DHCP+DNS szabály (eddig ua mint a routeres GUEST csak WAN helyett LAN)
ami ilyenkor plusz:
-a LAN-on bekapcsolni a NAT-olást (masq + mtu_fix -ezek ugye router esetén a WAN-on alapból be vannak kapcsolva)
-kell egy tiltó szabály a LAN irányába, hogy a belső hálót ne érjék el a GUEST felöl (routernél ugye eleve a WAN felé irányítjuk, ezért ott nem kell külön tiltás)azt nem tudom, hogy a különböző AP-k GUEST wifijei között megy-e a majd a roaming akadásmentesen, lehet hogy csak jelvesztéses szakadás után fognak átváltani az eszközök.....ki kell próbálni, és esetleg játszani a lazy wds-sel
-
gap1
csendes tag
Sziasztok,
Adott egy frissen beszerzett TP-LINK TL-WR1043ND V3 és a következő megoldandó problémák:
1. A dyndns beállítása csak 3 fajta szolgáltatót ismer, amik nehézkesen működnek. Én a http://freedns.afraid.org/ -ot használnám, mert ott csak évente egyszer kell reget megerősíteni.
2. A Wake-On-Lan funkció, lehetőleg a routerből elérve, különböző gépekre.Korábban ezeket más routeren ddwrt-vel használtam, de a ddwrt fórumát böngészve úgy tűnik, a V3-ra nincs stabil verzió.
Van tapasztalatotok a WR1043ND V3 + ddwrt-vel, működik? Melyik build?
Milyen firmware-t javasoltok, melynek telepítése és beállítása azért nem haladja meg a ddwrt nehézségi fokát?
Az adott firmware-rel megmarad a vendég-wifi opció?köszi
gap1 -
k_miso
tag
Suste!
Ezt a részt értem, ezt tanácsolta Alex is. Sőt már működik is. A többit nem értem. Nézzük egy példán keresztül:
- a fő routerben beállítom a vendég wifi-t a leírtak szerint
- a fő routerhez UTP-n csatlakozik egy (vagy több) AP, ezen is szeretném szórni a vendég wifi-tHogyan tudok internetet adni az AP-nek úgy, hogy a hálózat elemei nem lesznek elérhetőek?
-
suste
veterán
válasz
k_miso #64848 üzenetére
nincsen semmi bonyolult benne
azt nem írtam, de azt hittem egyértelmű, hogy az 1-es pont sem kell, mert az a switch-esítésről szólt
a 2-4-ig meg pont az amit vargalex is írt, csak részletesebben leírva
szóval nem értem, hogy mit nem értesz
1: van az alap rendszer: WAN interfész 1db ethernettel WAN zónában + LAN interfész 4db ethernettel és 1db wifivel LAN zónában
2: ezek mellé létrehozol egy GUEST interfészt 1db wifivel a GUEST zónában
3: a GUEST zónát kiengeded a WAN zónába, + DHCP és DNS szabályok -
k_miso
tag
Suste!
Hát ez elég bonyolultnak tűnt az Alex javaslatához képest. Aztán még egyszer elolvasva rájöttem, hogy tulajdonképpen éppen az Alex javaslata van kiszínezve. A részletek között nekem nem minden világos.
Az én esetem nem éppen ez, de érdekel ez a megoldás is.
Jól érem, hogy egy hálózat egyik AP-je kell hogy vendéghálózatot szórjon?
Az AP eredeti interfésze szerint DHCP ügyfél, a felvett új interfész pedig IP-t oszt a vendéghálózaton?
A vendéghálózat hogyan kap internetet?miso
-
suste
veterán
válasz
k_miso #64845 üzenetére
keresővel...
annyi hogy itt switch üzemmódról van szó, de a logika ua, csak a 5. pont már nem kell
és az említett 2 szabályt kell még megkeresni.... -
k_miso
tag
válasz
vargalex #64844 üzenetére
Alex!
Köszi a gyors választ.
Összefoglalva:
- hozzáadok egy új LAN interfészt, ami a másiktól eltérő tartományban oszt IP-t, beállítok nem létező átjárót és DNS-t ebben a tartományban, ami csak a wan-al van hídban
- hozzáadok egy új AP wifi-t és csak az új LAN interfészhez kapcsolomJól értettem?
-
k_miso
tag
Sziasztok!
LuCi-ben hogyan lehet vendég hálózatot beállítani? Egy alternatív SSID-t szeretnék beállítani, ami csak wan-felé nyitott, a hálózat többi elemét nem látja.
Gondoltam a wifi résznél hozzáadok egy interfészt AP módban. Sajnos ehhez semmi nem hajlandó csatlakozni. Próbáltam azonos és eltérő csatornára állítva is, de nem műxik.
Az bosszant, hogy egy gagyi router gyári fw-ben csak egy pipa a vendéghálózat.
Van valakinek ötlete? -
Soma01
veterán
-
siddis
őstag
Frissítettek a lengyelek r49474-re, többek között új a kernel a Dirty Cow miatt..
-
Soma01
veterán
válasz
vargalex #64836 üzenetére
Tehát a csatorna azért lesz ugyan az, mert egy wlan modul van és az csak egy darab csatornán képes működni egy időben, ez pedig Wi Free kapcsolódáskor el is dől, mert ott ő a kliens.
Azt vettem észre, hogy olyan modemek által szórt hálózatra nem akar felmenni, ahol WPA/WPA2 EAP van irva. Ha csak WPA2 EAP van irva, azokhoz simán csatlakozik. Ez közelebb hoz a probléma megoldásához?
-
Kris87
aktív tag
Sziasztok!
1043 V3-ra feltettem a suste 0.8.1-et, majd a két frissítést annak reményében, hogy tudjam használni az irodai szkennert és nyomtatót hálózatból, megosztásokat könnyen elérjem. Egy mezei passzív usb hubbal, pendriveval, a leírásokat követve. Jobb lett, mint merni reméltem, tökéletes, a jelszó nélküli weboldal linkelés a szkenner miatt is baromi jó ötlet, még a kolléganőm is tudja használni.Köszönöm, hogy ennyi munkát beleölt a készítő, csak így tovább!
-
Soma01
veterán
Lan-on már megy. Hogyan kell továbbosztani Wifin? Gondolom, kell létrehozni egy új Wifi hálózatot. De hogyan, milyen paraméterekkel?
-
Soma01
veterán
Egy másik Wi Free-re sikerült felcsatlakozni, megy a net. Az "Interfaces" oldalon van IP jelezve, a "Wifi" oldalon csak kérdőjel van.
Passz, mi volt a gond... -
Soma01
veterán
válasz
Soma01 #64831 üzenetére
Helyesbítés. Most valahogy megfér a két hálózat egymás mellett, de a Wi Free-re nem megy fel, nem kap IP-t.
Ha letiltom a Wi Free-t a "Wifi" menüpontban (Disable), és a saját wifit meghagyom, akkor a saját wifimre felmegy rendesen. Most tudok váltogatni a két hálózat közt, ez egyiket letiltom, a másikat engedélyezem, csak a Wi Free nem kap IP-t.
Egyszer hiányolt valami "luci-proto"-t, de azóta nem. -
Soma01
veterán
válasz
vargalex #64823 üzenetére
Fura a dolog. Ha a saját routeremhez kapcsolódok, akkor összejön, kapok IP-t. Ha létrehozok egy másik kapcsolatot is, a Wi Free-t, akkor a saját routeremhez sem tudok kapcsolódni, hiába tiltom le a Wi Free-t. Ha kitörlöm a Wi Free-t akkor sem megy. Ki kell törölnöm minden wifi kapcsolatot és újra létre hozni a saját routeremhez valót és csak akkor működik ismét. Ha csinálok egy új kapcsolatot, vagy a meglévőt átkonfigolom Wi Free-re, akkor megint nincs IP.
Nem kellene valami DHCP csomagot is telepíteni? Teljesen behal a DHCP kliens, ha egyszer "meglátja" a Wi Free-t. :-) -
Üdv. Kollégák a V1-be hány dBi-s antennák vannak? Egyik oldalon 2 másik oldalon 3-nak van írva.
-
Soma01
veterán
válasz
vargalex #64820 üzenetére
Pc, mobil rendben van. Kapok v4 és v6 címet is.
Úgy kezdtem, hogy wlan-t kikapcsoltam, majd vissza...
Log:Fri Nov 11 10:08:54 2016 daemon.notice netifd: Interface 'wwan' is disabled
Fri Nov 11 10:09:20 2016 kern.info kernel: [ 1340.670000] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): wlan0: link is not ready
Fri Nov 11 10:09:20 2016 daemon.notice netifd: radio0 (2468): Successfully initialized wpa_supplicant
Fri Nov 11 10:09:20 2016 daemon.notice netifd: Interface 'wwan' is enabled
Fri Nov 11 10:09:21 2016 kern.info kernel: [ 1341.960000] wlan0: authenticate with 06:7c:34:ad:..:..
Fri Nov 11 10:09:21 2016 kern.info kernel: [ 1341.990000] wlan0: send auth to 06:7c:34:ad:..:.. (try 1/3)
Fri Nov 11 10:09:21 2016 kern.info kernel: [ 1342.000000] wlan0: authenticated
Fri Nov 11 10:09:21 2016 kern.info kernel: [ 1342.020000] wlan0: associate with 06:7c:34:ad:..:.. (try 1/3)
Fri Nov 11 10:09:21 2016 kern.info kernel: [ 1342.030000] wlan0: RX AssocResp from 06:7c:34:ad:..:.. (capab=0x411 status=0 aid=1)
Fri Nov 11 10:09:21 2016 kern.info kernel: [ 1342.030000] wlan0: associated
Fri Nov 11 10:09:21 2016 kern.info kernel: [ 1342.040000] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): wlan0: link becomes ready
Fri Nov 11 10:09:21 2016 daemon.notice netifd: Network device 'wlan0' link is up
Fri Nov 11 10:09:21 2016 daemon.notice netifd: Interface 'wwan' has link connectivity
Fri Nov 11 10:09:21 2016 daemon.notice netifd: Interface 'wwan' is setting up now
Fri Nov 11 10:09:21 2016 daemon.notice netifd: wwan (2549): udhcpc (v1.23.2) started
Fri Nov 11 10:09:21 2016 daemon.notice netifd: wwan (2549): Sending discover...
Fri Nov 11 10:09:24 2016 daemon.notice netifd: wwan (2549): Sending discover...
Fri Nov 11 10:09:27 2016 daemon.notice netifd: wwan (2549): Sending discover...
Fri Nov 11 10:10:25 2016 daemon.notice netifd: Network device 'wlan0' link is down
Fri Nov 11 10:10:25 2016 daemon.notice netifd: Interface 'wwan' has link connectivity loss
Fri Nov 11 10:10:25 2016 kern.info kernel: [ 1405.680000] wlan0: disassociated from 06:7c:34:ad:..:.. (Reason: 23)
Fri Nov 11 10:10:25 2016 daemon.notice netifd: wwan (2549): Received SIGTERM
Fri Nov 11 10:10:36 2016 kern.info kernel: [ 1416.940000] wlan0: authenticate with 06:7c:34:ad:..:..
Fri Nov 11 10:10:36 2016 kern.info kernel: [ 1416.970000] wlan0: send auth to 06:7c:34:ad:..:.. (try 1/3)
Fri Nov 11 10:10:36 2016 kern.info kernel: [ 1416.980000] wlan0: authenticated
Fri Nov 11 10:10:36 2016 kern.info kernel: [ 1417.000000] wlan0: associate with 06:7c:34:ad:..:.. (try 1/3)
Fri Nov 11 10:10:36 2016 daemon.notice netifd: Network device 'wlan0' link is up
Fri Nov 11 10:10:36 2016 daemon.notice netifd: Interface 'wwan' has link connectivity
Fri Nov 11 10:10:36 2016 daemon.notice netifd: Interface 'wwan' is setting up now
Fri Nov 11 10:10:36 2016 kern.info kernel: [ 1417.010000] wlan0: RX AssocResp from 06:7c:34:ad:..:.. (capab=0x11 status=0 aid=1)
Fri Nov 11 10:10:36 2016 kern.info kernel: [ 1417.020000] wlan0: associated
Fri Nov 11 10:10:36 2016 daemon.notice netifd: wwan (2591): udhcpc (v1.23.2) started
Fri Nov 11 10:10:36 2016 daemon.notice netifd: wwan (2591): Sending discover...
Fri Nov 11 10:10:39 2016 daemon.notice netifd: wwan (2591): Sending discover...
Fri Nov 11 10:10:42 2016 daemon.notice netifd: wwan (2591): Sending discover... -
Headless
őstag
válasz
Intruder2k5 #64811 üzenetére
Most nem tudom talán openwrt topicban írta valaki ezt a dynu.com-ot és bereggeltem én is egy hónap tesztet megér. Hogy miért nem ipdns, nem tudom, csak
-
Soma01
veterán
válasz
vargalex #64806 üzenetére
Megvan, de nem kapok IP-t a UPC-től. Felcsatlakozik, de pár perc múlva le is dob, aztán megint fel, de megint nincs IP (v4).
Amúgy sem tudom, hogyan kellene beállítani azt, hogy csatlakozzon a UPC-hez, majd routolja az onnan jövő netet és ossza tovább egy másik WiFi hálózaton és Lan-on is.
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #64811 üzenetére
Most az is szarakodik. Nem értem hogy mi ez a sűrű ip frissítés probléma. Interfész -re állítva is csinálja, szóval nem a checkddns a hibás...
Sokszor rossz ip-t ad -
-
Headless
őstag
válasz
vargalex #64800 üzenetére
A frissítésnél captcha is, szóval az email-re reagálás nem jó. De számomra egyszerűbb volt kipróbálni a másik dns-t meglátjuk itt van-e valami.
Sok helyre léptem már be curl-al/wgettel, de azért az tud szívás lenni sokszor. Majomparádé is megszivatott egy órát kerestem a hibát, pedig megnéztem az elküldött post data-t. Csak ott get-el is el kell küldeni valamit. Vagy lehet ez a shaanig.org volt már nem emlékszem. Meg ha javascriptel encodolják a jelszót küldés előtt, azzal is lehet szívni. Persze semmi sem megoldhatatlan.
-
poli27
veterán
válasz
vargalex #64808 üzenetére
nem kell uj hostnevet definiálni, küldenek egy emailt, abban rákattintasz a linkre, ami elvisz egy oldalra (nem bejelentkezés) bár a mailban benne van, hogy jelentkezz be és ott is tudod megújítani, de az már nem működik, hiába változtatsz ipcímet a lejárat nem változik meg. Szval a linkre katt a mailba, és a honlapon update host ennyit kell csinálni, a link havonta bármennyiszer használható, és mindig újraindul a 30 nap!
Ha meglehet a nem vagyok robot url-t oldani valahogy, akkor lehetne automatizálni, meghívva a linket, de a robotot nem lehet kijátszani tudtommal nem? -
vargalex
Topikgazda
válasz
poli27 #64807 üzenetére
Régen használtam már no-ip-t, de még mindig nem értem. Eddig azt írtátok, hogy 30 naponta be kell jelentkezni és kézzel megújítani. Most pedig már azt, hogy 30 naponta új hostname-t kell definiálni???
De továbbra is azt mondom, hogy ha valamit böngészőben meg tudsz oldani, akkor curl-al is. -
Soma01
veterán
válasz
vargalex #64798 üzenetére
A wpad-mini-t el kell távolítani? Gondolom, először fel kell tenni a wpad-ot.
Most ott tartok, hogy legyen net egyáltalán a routeren. Én kábelen csatlakozok a routerhez, de nem tudom mit állítsak, hogy a routeren legyen net, hogy tudja frissíteni a csomaglistát és telepíteni a wpad-et. Ahol most vagyok, ott van normál wifi kapcsolat, nem kell még a Wi Free-re kapcsolódnia.
-
poli27
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sweet.tv - internetes TV
- Gurulunk, WAZE?!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest