Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
válasz Anonymus23 #62600 üzenetére
felteszed a mi fw-nket (logout), és azon van egy extra webes felület a 9092-es porton, ahol van egy "backup" oldal és azon van fw flashelési lehetőség "MTD" verzióban is
de elsőnek gondold át hogy tényleg kell-e a v3-as gyári fw!
csak az ipv6 és a vendégháló a + -
suste
veterán
válasz Anonymus23 #62603 üzenetére
tudod mire és mikor jó a speedboost?
hiába kapcsolgatod, ha nincsen megfelelő kliensed hozzá...az meg elég ritka....
de nem is értem, hogy jön ez a 1043v3 szoftvercseréhez -
Dot
őstag
Hali!
2 kérdésem lenne.
-V2.1-es hardverre van-e már olyan használható 3rd party FW ami támogatja a hardveres NAT-olást?-Ha rákötök egy usb-s külső winyót akkor az folyamat fogja pörgetni a winyót, vagy ha csak I/O művelet történik?
(A régi ASUS RT-N16 tomato fw-jébe volt ilyen opció, hogy "spin down HDD".)A legfrissebb 2015-ös gyár FW van a routeren.
élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!
-
suste
veterán
válasz Gézengúz #62605 üzenetére
nem mindegy, hogy milyen állapotban van, ha nem tudod használni?
nagyjából olyan használhatatlan, mint a 4300-as 5ghz-es 3x3-as mimo
annak több értelme lenne ha legalább mindegyik ua frekin tudná ezt a 450mbit/s-t...routerek között többet találni ilyet, mint kliensek között -
Anonymus23
veterán
Alapvetően arra gondoltam, hogy ha be van kapcsolva a 450 Mbps, akkor csatornánként is többet tud, még ha nem is MIMO-s az eszköz, de egy csatornán csak többet tud..
Vagy rosszul logikáztam?A firmware amivel jött, abban nincs ez, az új firmware már tudja, és mivel jelenleg a többi funkció nem érdekes (ipv6, vendég wifi) így elbizonytalanodtam, hogy van-e értelme, főleg mivel a címkén rajta van egyértelműen, hogy v2.1, és esetleges gariztatásnál problémás lehet, ha v3 firm wan rajta, bár ahogy olvastam elvileg vissza lehet rakni, de nagyon már nem mélyedtem bele, mivel lassan elveszti a jelentőségét a firm csere...
;) - The Power of the Light Side
-
suste
veterán
válasz Anonymus23 #62610 üzenetére
nem jól gondoltad!
ha nincsen megfelelő kliens, akkor semmit +-t nem ad booster
szerintem szimplán marketing fogás, hogy éppen külön kiemelik, vagy nem a dobozon -
Anonymus23
veterán
Akkor kb így jártam. De végül is sikerült jó áron gigabites routert venni
Ráfaragni nem faragtam rá, mivel a funkcióját ellátja szépen.Köszönöm a további infókart, mivel ez a switch/AP funkció nem volt ismert előttem, de így otthon is megoldódott a wifi gond, és a másik is teszi a dolgát.
Más kérdés:
US-t érdemes beállítani ha picivel nagyobb erőre lenne szükségem? Távol közel nincs wifi egyik helyen sem, kertes házakról van szó, ahol nem annyira elterjedt a wifi. Pl nekem is csak nyugdíjas szomszédaim vannak, akik alapból jól helyettesítik a megfigyelő kamera funkciót;) - The Power of the Light Side
-
-
Dot
őstag
Rákerestem, decemberben még nem volt, azt hittem azóta megoldották
Igazából a külső winyós kérdést azért tettem fel, mert most akarok külső házat venni az 500GB-os Samsung F1 HD502IJ-hoz. De ha folyamat pörgeti akkor inkább nem veszek.
Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!
-
ktmsx125
csendes tag
válasz vargalex #62614 üzenetére
Mindegyik LAN porton ez van, végigpróbáltam. PC-m jelenleg nincs, barátnőm notebookja nem gigabites...Úgy érzem nálam nem lehet gond, hogyha a bejövő kábelt rádugom notebookra és beállítom a PPPoE kapcsolatot, simán tudja a digi200 a 215Mbps-et.
Holnap visszaviszem...
Köszönöm mindenkinek a segítséget! Ha bármi ötletetek van, szívesen fogadom. -
Dot
őstag
Igen, mikor megvettem is ezzel riogattatok, de reméltem, hogy több mint 1,5 év alatt megoldottátok.
Értem, köszi.
Akkor marad a tesztelgetés.
Vagy ha valaki használja ezt a kombót(#62618) woodworm: ejj ez nem hangzik jól :S
Zavarna a hangja alváskor, meg ne zabálja azt a 10W-ot se.[ Szerkesztve ]
élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!
-
Headless
őstag
Openwrt-vel valamelyik leállító program csak jó lesz annyi féle van... Hd-idle, hdparm,sdparm
Én nálam nem is tudom melyik van fent, de a mentéses vinyóm 97%-ban pihen.
3,5"-os asmedia1053 chipes hdd rackben. A gyárilag külsővinyóm az nehezebben viselte de egy másik programmal az is leállt.Viszont a hd-idle az "egyszerű" megoldás nem ment, így magam írtam leállító scriptet.
[ Szerkesztve ]
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
siddis
őstag
Nem tudom figyeli-e valaki, de a pár napos, r29193-as dd-wrt bétában már támogatott az 1043ND v3 is...
[ Szerkesztve ]
-- Aux armes, citoyens --
-
törölt tag
"Tulajdonságok:
A TP-Link Wireless N Gigabit Router TL-WR1043ND egy kombinált
vezetékes és vezeték nélküli hálózati csatoló eszköz integrált
internet-megosztás router és 4 portos Gigabit switch. Elfogadásával a
fejlett ™ MIMO (Multi Multi Input Output) és az SST ™ technológiák is
lehetővé teszi, hihetetlenül magas vezeték nélküli sebesség akár
300Mbps. A TL-WR1043ND is a négy darab Gigabit Ethernet port a vezetékes
kapcsolatok. A masszív, garantáltan vezetékes és vezeték nélküli
teljesítményt biztosítja, hogy Ön szabadabban egyszerre többféle nagy
sávszélességű igénybe, és megszakítás érzékeny alkalmazások, mint a HD
video streaming, így a VoIP hívások, a nagy fájlok megosztása és játék
online játékokat. A TL-WR1043ND kifejezetten fel kell szerelni egy USB
tároló port hátoldalán a router USB-csatlakozó tárolóeszközök, a
kényelmes hozzáférést mindenkinek a hálózaton. " -
Netuddki
tag
Úgy 10 évvel ezelőtt egy nagy számtekguru még azt is elmagyarázta nekem, hogy nem tesz jót a számítógépnek ha a gombbal kapcsolom ki, mert a HDD "ráejti a tűt a lemezre".
A HDD hibernálást pont azért találták ki, hogy kímélje a merevlemezt, ez az egyetlen célja. Nyilván nem az az optimális ha 10 percenként felébreszted, de ha pl. éjszakára hagyod aludni, pont egyharmaddal hosszabbítod meg az élettartamát. Nem kell minden "azt szokták mondani"-nak bedőlni.
Arról már nem is beszélve hogy ha összeadod a hibernálással megspórolt áramot, az sem kevés, a mozgó alkatrész miatt az egyik legtöbbet fogyasztó alkatrész. Nem mondom hogy 2 évente kijön belőle egy új hdd ára, de azért sokat bele tud számítani.[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz Netuddki #62625 üzenetére
én meg azt mondom, hogy egy normálisan gondolkodó ember normálisan seedel is, nem csak letölt
innentől kezdve meg tökmindegy mi lenne jobb a hdd-nek valaki szerint (a legkompetensebbet, a hdd-t sajna nem tudjuk megkérdezni )
egyébként ha valaki transmissiont is használ, akkor szerintem is rosszabb, ha sokszor ki/be kapcsol a hdd
ha van egy külön hdd backupra, akkor azt persze érdemesebb leállítani (de ha már annyira fontos az adat, akkor nem biztos, hogy állandóan bedugva hagynám, mert jöhet egy túlfesz pl)
vagyis nagyon nem mindegy mire használjuk a meghajtót...... -
Netuddki
tag
Az így jogos. Én csak arra céloztam, hogy kb.7 éve használok NASt, 15 percre beállított hibernálással, időzítővel fut a transmission reggeltől estig, meg nappal másra is használom, olyankor soha nem áll le. Éjszaka viszont leáll a tr., és ha nem használom másra, megy aludni a hdd. Soha semmilyen gondom nem volt a merevlemezekkel a hibernálás miatt, pedig nem túl márkás cuccok vannak benne.
Bőven lehet normálisan seedelni napi 16 órában.
Az én cuccomnál a fogyasztásában kb. 30W a különbség (zsebHDDnél nyilván kevesebb), ez 1/3 alvó állapottal számolva évente 3-4eFt. (Nagyon durván számolva!) És 0 hátrányát tapasztaltam eddig, akkor meg minek járassam.[ Szerkesztve ]
-
Doky1988
senior tag
-
Keneseij
tag
Sziasztok! Szeretnék rendelni egy ilyen routert, lehetőség szerint a V3-ast mert nyáron kiadjuk a házat, és nagyon jól jönne a vendég hálózat amit az tud, erről van valakinek tapasztalata illetve hogy honnan lehet legolcsóbban rendelni? Nagyon köszönöm.
OP2
-
Headless
őstag
válasz Anonymus23 #62634 üzenetére
Oda-vissza flash megoldott szóval a két eszköz 1-nek mondható. Ahogy Gézengúz is említette, meg összefoglalóban is benne van.
[ Szerkesztve ]
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
SutPet
aktív tag
Sziasztok,
A napokban szereztem be egy v2.1-es routert. Az lenne a problémám hogy wifi-n állandóan eldobja a kapcsolatot és ez baromira idegesítő kábelen mindezidő alatt tökéletesen megy. gyári firmware van rajta. Van valami tippetek hogy mitől lehet?God must love stupid people, he made so many of them.
-
Gre@T
tag
Üdv,
Valakinek sikerült már CC (open wt) alatt 300MHz-es wifit produkálnia?
wireless.radio0.htmode='HT40'
wireless.radio0.require_mode='n'
wireless.radio0.noscan='1'De még így sem akarja tudni
-
Doky1988
senior tag
Jó ez a DD-WRT szinte hetente van frissítés, javítgatják állandóan a kisebb hibákat..
DokY | www.zsolti.hu
-
MODERÁTOR
-
suste
veterán
válasz Intruder2k5 #62642 üzenetére
meg ugye volt az a backdoor -os probléma is, ami ráadásul nagyon régóta bent volt az fw-kben
akkor szerintem nagyot esett a népszerűsége....(#62643) Gre@T
nem tudom pontosan milyen fw-t használsz, de megpróbálhatnál egy wifi config törlést és egy wifi detect-et, és utána csak a HT40-et átállítani, és úgy kipróbálni....[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest