- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
válasz
scream #58199 üzenetére
megoldható a 4MB-osokra szánt mentéssel, ami a weboldalt is felrakja, csak annyit kell tenni, hogy a rendszerindításnál az "uhttpd_vargalex" -et le kell állítani, amíg az "uhttpd_suste" -t használod, mert ugyan azon a 8081-es porton futnak
ha módosítod az init.d -ben az uhttpd_suste -t 8082-re, akkor egymás mellett is elfutnakén vargalex 1.02.1 -en próbáltam, de ott nem töltött be a kép, mert hiányzott az "iwinfo" alkalmazás az fw-ből, és a repojában sem volt
ha kipróbálod, akkor jelezz vissza légyszi, hogy működik-e
-
suste
veterán
Elékészült a wifianalyzer, elérhető külön mentésként is: [link]
HeadLess sokat melózott vele, de végül nagyon pofás lett, és szerintünk nagyon jól használható annak kiderítésére, hogy melyik csatornát érdemes használni.
Telepíteni nem kell külön programot, és nagyon kis helyet foglal!
Mutatja a szomszédos wifik egyenkénti csatorna foglalását, és a grafikon alján lévő piros csíkok pedig az adott csatorna használtságát. Tehát ahol nincsen, vagy a legkisebb a piros, az lesz a legideálisabb csatorna a számunkra. Ott ahol nagyon sok wifi van a környezetben, segít ha állítunk az érzékenységen. Mi -85dBm -et állítottunk be default-nak, mert az ilyen értéken "látszó" wifihez még repeaterként is stabilan lehet kapcsolódni (tehát valszeg zavarhatja a mi wifinket). De sok elérhető wifinél, ha lejjebb vesszük mondjuk 70-75-re, akkor talán könyebb lehet csatornát választani. Érdemes vele elszórakozni, és különböző érzékenységek eredményeit összevetni.
Akinek van repeater/wds -e, annak ezeket figyelembe kell vennie, hiszen ezeket is mutatja (a kereső router sajátja értelemszerűen nincsen a grafikonon).A következő fw-kben már bele lesz építve a funkció.
-
siddis
őstag
SoftetherVPN fordítás/telepítés/beállíás openWRT-re..
-
eszakas
őstag
válasz
mr_ricsi #58195 üzenetére
Itt ne szó szerint túlfeszt értsél, pl. egy rosszul szigetelt csatlakozás és a párás időben való statikus feltöltődés miatti áthúzásra gondolok.
pl. nekem a masszírozós fotelbetét töltött úgy fel a gépelőt, hogy ha az USB-be bedugtam valamit újra indult a gép. Repült is a fotelbetét mikor rájöttem mitől indul újra a gép/
-
válasz
Hencso #58193 üzenetére
Ha leszakad működés közben a HDD, akkor az eredeti sda helyett leginkább sdb néven jelenik meg...
PuTTY-ban a mount, df -h, vagy fdisk -l parancsokkal is megnézheted.
Egyébként ha ennyire elhatároztad magad, hogy váltasz, nem egy nagy dolog az, bár én mindenképpen két lépésben oldanám meg, először az OpenWrt-re visszatenni egy gyári firmware-t, amiben nincs bootloader (nem tudom a Netgear fw-kben ez mennyire jellemző, nem néztem), majd erre mehet rá a DD-WRT. Mellesleg ha tényleg hardveres eredetű a probléma, akkor DD-WRT alatt is ugyanúgy fog jelentkezni.
-
sziasztok!
olyan problémám volna hogy a múlt évben vettem egy Netgear WNDR 3800 as rootert és elegem van az openwrt f...ságaibol most a vinyot nem érem el és erre keresnék olyan szakít aki tudna nekem rá DDWRT telepíteni . -
mr_ricsi
veterán
válasz
siddis #58184 üzenetére
Senki rajtam kívül. És a net jelszavát is csak én tudom, ezért ha a családból valaki resetelné a routert, akkor sem érne vele semmit.
Valamint van néhány eszközöm, ami másként indul áramszünet után, és ezeken keresztül igazolható, hogy tényleg áramszünet volt azokon a napokon. -
Gyurka6
őstag
Szevasztok!
Használja v.ki t-com-os usb-s stikkel valamelyik routert?
-
mr_ricsi
veterán
Sziasztok!
Az utóbbi fél évben háromszor fordult elő, hogy a router áramszünet után elfelejtette a beállításokat, és gyári alap állapotban indult el.
Van erre vonatkozóan valami tapasztalat? Utal ez arra, hogy hibás a router?(V2 és gyári firmware)
-
Lokids
addikt
válasz
Intruder2k5 #58180 üzenetére
Nem tudom mi történt. kb a 6 vagy 7. reset. Most bejutottam.
Most már 1043-ason keresztül netezek.WTF?
-
-
Lokids
addikt
válasz
Intruder2k5 #58178 üzenetére
Igen, látszik, hogy restartol.
Power on.
Sys lassú blink.
És a WLAN is blinkel.
Wifi jel van. -
válasz
Lokids #58177 üzenetére
Ha benyomod a reset gombot a működő routeren, és tartod nyomva 5-10mp-ig, majd elengeded, látszik a LED-eken, ahogy újraindul a router? Ilyenkor a gép is elveszti a hálózati kapcsolatot, gondolom a Windows is írja az óra mellett, hogy csatlakoztatva, stb...
WiFi jelet sugároz a router?
Milyen LED-ek világítanak, villognak rajta bekapcsolás után?
-
Lokids
addikt
válasz
Intruder2k5 #58176 üzenetére
Igen. A gépem kap IP-t. Szerintem még nete is lenne, hogyha be lenne állítva rajta a user/pass.
De nem tudom felfogni miért nem jó az admin/admin. -
-
Lokids
addikt
válasz
Intruder2k5 #58174 üzenetére
Fent volt a Gargoyle, mert előtte a gyárival furcsa dolgokat produkált. Random eldobta a wifit/netet. Feltettem, ment 2 hónapig hibátlanul.
Tegnap délután viszont újra problémázott. Elkezdte resetelni magát. kb 1 percenként egyszerűen eldobott mindent és reset.
Ekkor vissza akartam tenni a gyári firmwaret. Na most attól félek eldobta magát update közben. -
-
Lokids
addikt
válasz
Intruder2k5 #58172 üzenetére
Próbáltam. Nem jött be.
Lehet valahogy firmwaret frissíteni az admin felület nélkül? -
-
Lokids
addikt
1043nd V1-nél olyankor mi van, ha firmware upgrade után nem fogadja el az alap admin/admin jelszót (régebbi általam beállítottat sem)?
Gyári firmware.
Be lehet valahogy jutni a felületre? -
Vigyorka
aktív tag
üdv!
Kérdésem: Vargalex 1.7 switch módban nem érem el az FTP kívülről. /belülről megy/.Van rá megoldás?
-
-
DieHard
senior tag
Szevasztok! Kis helpet kérnék. Adott egy 120Mbit/sec internet. Közvetlenül gépbe dugva megy is bőséggel annyit. Routeren keresztül 90 körül mozog. Routerem egy 300M Wireless N Gigabit Router
Model No. TL-WR1043ND 1.8 . Valami ötlet? Elvileg nem is fog menni. De fw-vel sem? -
georgeh
tag
válasz
qqcqqc #56792 üzenetére
Na, akkor én itt vagyok összezavarodva...
A távoli host nekem 192.168.1.1 (elvileg ez is jó lehet) és a
Felh. név: root
Jelszó: a root jelszavam, ami a routerhez kell. Elvileg ugyenezt a root usert és pwd-t állítottam be a Szolgáltatások/Transmission/RPC-nél is.
Bementem az erdőbe, hol lehet még ezt elrontani, tuti elbénáztam vmit..? -
georgeh
tag
Sziasztok! Leszedtem egy videofile-t a transmitterrel, /mnt könyvtárba. A 192.168.1.1:8200 látja, én viszont nem találom sehol, lehet, hogy beletöltöttem a routerba? 192.168.1.1:9091-re nincs kapcsolat. A webes felület gomb a transmissionnál nem léátszik a luciban. A transmitter Connection refused-et üzen, hiába állítanám be, hogy kérjen username/passwordot, rá se hederít, egyből visszadob. Ráadásul a csatlakoztatott és mount engedélyezett pen drive-ot sem látja. Lenne olyan rendes vki, és vmi csatolt dokumentumon megmutatná a transmitter beállításokat/samba? Visszaolvastam és görcsöltem már elég sokat, de csak nem műkszik. A "sima" torrentezés megy, ha viszont remote gui-t használok, végem van. Vszínű valamiféle alapokat rosszul értelmezek Legfrissebb vargalexem van. Köszi előre is!
-
Headless
őstag
válasz
doberman #58148 üzenetére
Szerintem azért
Midenki hozzá van szokva a telefonos wifi analyzerhez, azért egy routernek nem kevéssel nagyobb a wifi teljesítménye mint egy telefonnak, vagy egy belső antennás usb vevőnek. Szerintem ez egy normális körülmény egy 4 emeletes panelban budapesten.
Most amíg a hibát kerestem az adat definiálásom alatt 36 vesszőt számoltam (vagyis elérhető hálózatot).Telefonnal olyan 10-et szoktam érzékelni.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Mezga Aladár #58144 üzenetére
Beraktam egy pen-t, kikapcsoltam a média szervert, és eltűnt a win explorerből.
-
Headless
őstag
válasz
vargalex #58146 üzenetére
Hát átírtam az egészet és Google chart-al oldottam meg a javascriptet google oldaláról veszi, így az nem foglal semmi helyet(persze net nélkül nem is fog menni), nekem csak a az adatokat kellett összegyűjtenem amivel meg kellett harcolnom. De végül összejött olyan formátumú adatsor ami szükséges. Jelenleg így néz ki.
-
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Intruder2k5 #58143 üzenetére
-
válasz
Mezga Aladár #58142 üzenetére
EZ volt az, amire emlékeztem...
"Egyébként a gyári firmware valóban nem állítja le az uShare-t (soros porton néztem), annak ellenére, hogy ki van kapcsolva a szolgáltatás."
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Intruder2k5 #58140 üzenetére
Nagyon köszönöm a választ.
Szóval ostoba a szoft.
Akkor bedugok egy pent, mert ha akkor kikapcsolom akkor valóban ki van kapcsolva. -
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #58140 üzenetére
én is így emlékszem....
-
válasz
Mezga Aladár #58139 üzenetére
Szia!
Legjobb tudomásom szerint sehogyan sem, mintha Alex írta volna régebben, hogy gyári szoftban ha kell, ha nem, elindul a média szerver.
-
Mezga Aladár
veterán
Üdv Szaktársak!
Van egy 1043 V1 legfrissebb gyári szoft. Használja még valaki?
Szóval az usb-n nincs semmi, a menüben minden az usb csatihoz tartozó funkció ki van kapcsolva, és a win intézőben mégis megjelenik a tplink média szerver ikon. Hogy tudom ezt kikapcsolni? -
Headless
őstag
válasz
Headless #58132 üzenetére
Alakulunk, bár az online plottolást jobb volna megoldani, mert akkor mehetne bele az fw-be, esetleg tapasztaltabb html ismerők, hogy lehetne szimpla busybox-os wgettel feltölteni akár a linkelt oldalra az adatokat, akár másikra, ne tartsa vissza
sajnos a busyboxos wget eléggé lebutított
-
Rooney87
csendes tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írom, ha esetleg nem, akkor elnézést.
Szóval van egy tplink wdr3600 routerem rajta egy suste buildel. Körülbelül fél éve használom már, tökéletes működött, de mostanában ha a Remote Transmissiont használom nem éri el a program, folyamatosan a localhostos ip íródik be automatikusan a noip-s hosthoz. Átírom az ip-t a weblapon, utána jó is két óráig, utána viszont magától beírja a 192.168.1.1 ip-t.
Van ötletetek, hogy mi lehet a gond, találkozott már valaki ilyen hibával?Segítségeteket előre is köszönöm
-
chros
őstag
válasz
siddis #58130 üzenetére
Kis is probaltam, kezzel illesztve be ezeket.
A letoltott wifianalyzer.sh fajlbol kikommenteztem a vegen levo fajl torlest : #rm ${FILE_GNUPLOT} , igy a /tmp konyvtarban lesz 2 tmp fajl a szukseges adatokkal.
A data.txt reszhez egy az egyben a data tmp fajl tartalmat kell bemasolni:
-1 0 "SKYE9D12"
1 14 "SKYE9D12"
3 0 "SKYE9D12"
4 0 "BTWifi-with-FON"
6 55 "BTWifi-with-FON"
8 0 "BTWifi-with-FON"
4 0 "BTWifi-X"
6 53 "BTWifi-X"
8 0 "BTWifi-X"
4 0 "BTHub3-8M36"
6 55 "BTHub3-8M36"
8 0 "BTHub3-8M36"
4 0 "virginmedia3517648"
6 12 "virginmedia3517648"
8 0 "virginmedia3517648"
9 0 "BTWifi-X"
11 7 "BTWifi-X"
13 0 "BTWifi-X"
8 0 "HP83D8C7"
10 9 "HP83D8C7"
12 0 "HP83D8C7"
9 0 "BTWifi-X"
11 12 "BTWifi-X"
13 0 "BTWifi-X"
6 0 "SKY45945"
8 14 "SKY45945"
10 0 "SKY45945"
7 0 "Airport"
9 14 "Airport"
11 0 "Airport"
9 0 "BTWifi-with-FON"
11 8 "BTWifi-with-FON"
13 0 "BTWifi-with-FON"A script reszbe pedi ezt raktam a masik ${FILE_GNUPLOT} fajlbol (a sortoreseket szedtem ki csupan a tmp fajlbol):
# Scale font and line width (dpi) by changing the size! It will always display stretched.
set terminal svg size 400,300 enhanced fname 'arial' fsize 10 butt solid
set output 'out.svg'
# Key means label...
#plot "data.txt" using 1:2 title 'Col-Force' with lines, "data.txt" using 1:3 title 'Beam-Force' with linespoints
#set terminal png small size 640,640
#set output '/mnt/downloads/wifi.png.t'
set xlabel "WiFi channels"
set ylabel "Signal strength [dBm]"
set grid
set key left
set xrange [ -1 : 16 ] noreverse nowriteback
set xtics 1,1,14
set yrange [ 0 : 100 ]
set ytics ("-100" 0, "-90" 10, "-80" 20, "-70" 30, "-60" 40, "-50" 50, "-40" 60, "-30" 70, "-20" 80, "-10" 90, "0" 100)
plot 'data.txt' ind 0:0 using 1:2 noti w filledcurve smooth csplines, 'data.txt' ind 1:1 using 1:2 noti w filledcurve smooth csplines,'data.txt' ind 2:2 using 1:2 noti w filledcurve smooth csplines,'data.txt' ind 3:3 using 1:2 noti w filledcurve smooth csplines,'data.txt' ind 4:4 using 1:2 noti w filledcurve smooth csplines,'data.txt' ind 5:5 using 1:2 noti w filledcurve smooth csplines,'data.txt' ind 6:6 using 1:2 noti w filledcurve smooth csplines,'data.txt' ind 7:7 using 1:2 noti w filledcurve smooth csplines,'data.txt' ind 8:8 using 1:2 noti w filledcurve smooth csplines,'data.txt' every ::1::1 using 1:2:3 w labels center offset 0,1 notitleMar csak az automatizalas van hatra
Ha van kedve valakinek, akkor eljatszhat vele.
-
chros
őstag
válasz
siddis #58128 üzenetére
No, ezt talaltam, mikor online gnuplot -ot kerestem: gnuplot.respawned.com
Ha ez a service mukodik, akkor nem is kell semmit installani (iwinfo persze kell), csak a script-et kell modositani, hogy kuldje al az adatokat arra az oldalra. -
chros
őstag
válasz
Headless #58126 üzenetére
A 16MB flashbe belefer
Ki is probaltam Archer C5-on (suste utanzat
), itt az eredmeny: [link]
1. iwinfo csomag mar fent volt
2. ezeket tette fel:
# opkg install gnuplot
Installing gnuplot (4.6.0-2) to root...
Downloading http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ar71xx/generic/packages/oldpackages/gnuplot_4.6.0-2_ar71xx.ipk.
Installing libreadline (6.2-1) to root...
Downloading http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ar71xx/generic/packages/base/libreadline_6.2-1_ar71xx.ipk.
Configuring libreadline.
Configuring gnuplot.
3. A hely elotte: 3700 , utana: 3088. Azaz kb 620 KB-ot foglal, plusz a script.
4. Archer-en az 5GHZ-es csatornan nem mukodik (az "iwinfo wlan0 scan" parancs csak varakozik), igy a scriptbe atkellett irni wlan1-re, hogy a 2.4GHZ-et probalja.Szerk: ja, es en a 13-ason sugarzok.
-
siddis
őstag
Akinek maradt elég szabad hely a router-én az kipróbálhatja..
-
-
Cool Face
aktív tag
Olyan gondom lenne sokadjára, hogy se openWRT-t se Gargoyle-t nincs stabil wifi kapcsolatom. Mindig szakadozik. Eltűnik, eldobálja az eszközöket. Valami tanács? Mi lehet a gond?
A router 4 hónapos
-
_Nody_
újonc
Üdv.
Segítségeteket kérném a következő probléma megoldásához:TL-WR1043ND V 1.8-as router gyári fw-vel.
eddíg hibátlanul működött.
minden előjel nélkül (vagy csak nem vettem észre?)
nem enged csatlakozni a wifi-re (se telefon, se laptop win7-el)
többi része működik.
az SSID látható de néha akár egy percig is keresi a telefon a hálózatot.wifi beállítások:
WPA2-PSK, AES
Mode: 11bgn mixed
Channel: Auto
Channel Width: 20MHz
Max Tx Rate: 130Mbps
Enable Wireless Router Radio, igen
Enable SSID Broadcast, igen
Enable WDS Bridging, nem
Transmit Power: High
Beacon Interval : 100
RTS Threshold: 2346
Fragmentation Threshold: 2346
DTIM Interval: 1
Enable WMM, igen
Enable Short GI, nem
Enable AP Isolation, nemha van megadva jelszó akkor "hibás jelszó" üzentet dob,
ha nincs megadva akkor "nem lehet csatlakozni a hálózatra" üzenet jön.
a lan-portok ledjei forgalomnak megfelelően villognak
SYS led kb 2mp-enkén, WLAN led 0,5mp-enként villog.amit eddíg elkövettem:
reset gomb -> semmi
fw régebbire/ legujjabbra csere -> semmi
gyári beállítások visszaállítása -> semmiu.i.: nemtudom van-e jelentősége, kb 2 hónappal ezelőtt feltettem rá gargoyle 1.7.1-et
de kb 4-5nap után visszatettem az eredeti fw-t.
se közben se azóta nem volt semmi hibajelenség.... eddíg!segítségeteket előre is köszönöm!
üdv. Nody -
Headless
őstag
válasz
vargalex #58109 üzenetére
1043 V2. Nem egyáltalán nem reagál a gombra. Mert /etc/hotplug.d/button mappába behelyeztem egy scriptet.(futtatási jog van) amit nem kötöttem gombhoz vagyis csak annyit tartalmaz, hogy kiírja a logba, hogy milyen gombot nyomtam meg és milyen akció történt a reset gomb működik simán kiírja, hogy megnyomtam és hogy történt egy pressed, majd released akció.
most így hírtelen ezt találtam.[link] Majd kipróbálom, hogy hozzáadok a gpio-khoz egy úgy map-et persze csak ha az könnyen megy file szerkesztéssel és nem kell új buildet forgatni miatta. -
Headless
őstag
válasz
vargalex #58107 üzenetére
Köszönöm az infót Alex
Hát én is olvastam valamit de a 1043-on a wifi on/off az biztos hogy pont ugyanolyan mint a reset gomb (persze szétszedve nem láttam), egy kapcsoló van az pedig a teljes kikapcsoló/bekapcsoló. Annyira nem érdekel a dolog, ha majd kellene valamire akkor nekiesek, de egyenlőre ez nem áll fent. -
vargalex
Topikgazda
válasz
Headless #58102 üzenetére
Szia!
Ha valóban a wifi on/off kapcsolóra gondolsz, akkor az azért nem megy, mert defaultban OpenWrt alatt többek között a failsafe miatt nem buttonnak, hanem switch-nek (egyébként az is) van definiálva. Ha használni akarod, akkor a megfelelő GPIO állapotát folyamatosan figyelő scriptet kell írnod, nincs hotplug event.
-
-
Headless
őstag
válasz
Headless #58101 üzenetére
Most "töröltem" minden újraindító factory resetelő dolgot a reset gombról és ha azt nyomom meg elindul a script ki is írja, hogy milyen gombot nyomtam meg és hogy milyen action volt. De a wps (gyári nevén wifi on/off) gombra halott. hardveres hiba lenne? Vagy valami hotplug.json elkonfigurálás?
-
Headless
őstag
És a hotplug.d-s indításra ötleted nincs? miért nem megy nálam? el se indul a script csináltam a legelejére a logger-t hogy legalább infót kapjak az indításról, de még sem indul el. Eközben az usb-s (block) hotplug ügye változatlanul működik... (automount) már az elsők közé vettem, de akkor se indul el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Milyen légkondit a lakásba?
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fujifilm X
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPhone topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Generációs lemaradásban a Huawei chipek, de a cég kitalált valamit
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Crucial 240GB SSD eladó
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE 47mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest