- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
zack
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnék beállítani port forward-ot Battlefield 4-hez. A gond az, hogy dinamikus az IP címem (UPC).
Tudnátok segíteni?
-
axlfsi
veterán
-
btz
addikt
válasz
Intruder2k5 #59393 üzenetére
Akkor lehet felmenne a V2-re is a V3 szoftver? Nem hatna meg a vendég wifi se az ipv6, de lehet a V2-n jelentkező problematikám talán megoldaná.
Ha meglenne a gari papirom letesztelném. -
-
btz
addikt
V3-ról mit is lehet tudni? Miben tér el a V2-től?
-
axlfsi
veterán
válasz
Intruder2k5 #59388 üzenetére
Nem is feltetlenul neked szantam, hanem a kerdest indito kolleganak. Csak batorkodtam en is megerositeni abban,
hogy igen, ez mar valoban es biztosan V2 (annal is inkabb, mert a V1 kineztre is mas volt; ezt azert irtam, mert amiket linkelt, mar lathatoan az uj, V2 - kulso alapjan is)
-
-
axlfsi
veterán
válasz
Intruder2k5 #59382 üzenetére
A V1 kulsore is teljesen maskepp nezett ki
-
Yager01
senior tag
válasz
axlfsi #59384 üzenetére
Ennyi nekem elég! E-Digital!
MÁS - olyat lehet csinálni, hogy az antennát hosszabbító kábellal kapcsolom a routerhez? Lehet tök butaság, de mi van ha rendelek egy erősebb antennát is (1db 8dB)
és ezt az egyet hosszabbítóval elviszem a tetőtérben a routertől pár méterre és a kert felé irányítom? Erősebb lesz ezáltal a "kerti jel"?
-
axlfsi
veterán
-
Yager01
senior tag
válasz
Intruder2k5 #59382 üzenetére
Akkor már csak rendelni kell!
Köszi
-
-
Yager01
senior tag
válasz
Intruder2k5 #59380 üzenetére
Erre gondolok! Már csak az a kérdés, hogy mennyire biztos, hogy a V2 már tudja. Amiket linkeltem azok már szerintem V2 Routerek.
-
-
Yager01
senior tag
Sziasztok! Állítólag ez a router tudja a miracast-ot vagy IGMP protokollt. Remélem jól tudom a kifejezéseket! Arra lenne szükségem, hogy az emeleti IP TV beltéri vevőegységhez érkező kábelen érkező jelet ebbe a routerba dugva szétválasszam a jelet. Lenne egy wifis internetem amit lehetőség szerint veszteség nélkül továbbít a router, illetve a routerből mennék vissza a beltéribe és lenne továbbra is IPTV.
a Kérdés, hogy tudja e a kütyü ezeket a funkciókat? A V1-es nem tudja az már biztos. Egyik haverommal próbáltunk életet lehelni belé de nem sikerült.
A másik kérdés, hogy hol érdemes vásárolni (garancia miatt) EDigital 16.000 vagy EMAG 13900
-
axlfsi
veterán
válasz
woodworm #59377 üzenetére
Igen, kozben osszeraktam a fejemben, hogy mire gondolsz. Koszi!
Mar be is rendeltm USB TTL atalakitokat (tobbet is, majd jol fog jonni) es kabeleket.USB To RS232 TTL PL2303HX Auto Converter Module Converter Adapter For arduino
replace Pl2303 CP2102 USB To RS232TTL CH340G Converter Module Adapter STC NEW
120pcs Dupont Wire Male to Male + Male to Female + Female to Female Jumper CableAzt tervezem, hogy egy male to female-t beforrasztok a panelre, a female reszet pedig beleepitem szepen a hazba, majd innentol kezdve, soha tobbe nem kell szetcsavarozni (igaz, talan az ertekebol is veszit igy, de mire en ezt lecserelem, addigra semmi erteke nem lesz, igy nem gondolkodom azon, hogy vajon mennyire tudom majd igy eladni; ahogy a DI-524 -es routernek sincs mar erteke, igy nem adtam el masfel eve, amikor lecsereltem a 1043-assal, most pedig milyen jo, hogy itt van keznel es munkaba allhat, amig a TPLINK-et meggyogyitom
).
-
Headless
őstag
válasz
axlfsi #59370 üzenetére
Van u-boot a routeren, csak az ami még a gyári fw-ből maradt, és hogy miért? Azért, mert ha egy bootloader frissítés megy félre, akkor már soros porton SEM éleszthető a router. Csak ha kiveszed a flash-t felírod rá a bootparticiót, majd vissza, ehhez nem kis szakértelem, és legfőképp eszköz kell hozzá, míg egy ilyen soros portos élesztéshez kb semmi nem kell, csak végigcsinálni egy a már untig ismételt sorozatot.
-
axlfsi
veterán
Ertem, koszi! Na, akkor mehetek is aludni, nem szivatom magam tovabb
Kar erte... Ez miert van igy, helysporolas miatt vajon? Mert ha most lenne uboot, akkor nem kellene kabelt vadaszni/vasarolni, szetszerelni, forrasztgatni, hanem par perc alatt unbrickelnem es megyunk tovabb.
-
axlfsi
veterán
Koszi mindkettotoknek. Egyelore, leven, hogy nincs kabelem, varok es beuzemeltem a regi, 54es Dlink routert, eBayrol meg berendeltem egy USB TTL atalakitot.
Addig is, probalkozom a bootloaderbol elkapni a recovery-t, hatha. Viszont, nem teljesen egyertelmu szamomra, hogy milyen IP-t is allitsak be a laptopnak.Viszont, ha a Destination oszlopban (Wireshark) csak Broadcast-ot talalok, akkor az azt jelenti (ha jol ertem), hogy nem a router kerdezi, hanem a gepem. Olyat viszont nem talalok, hogy a router kerdezne ... letezhet ilyen? Szerintem boven uj kellene, hogy legyen a bootloaderem, habar ezt nem tudom mi alapjan kellene biztosra meghataroznom.
Szerintetek?
Szerk.: habar, ha ezt a bejegyzest jol ertelmezem, akkor esetunkben 2014.03.19 OFW (official firmware update) soran kapott az eszkoz recovery-t(??).
Ha ez igaz, akkor lehetseges, hogy az enyembe meg nincsen? Sajnos nem tudom mikor volt rajta utoljara friss gyari FW, mert mar nagyon regota (2 eve?) Gargoyle-t rakom ra, mindig a legfrisebbet (azt nem tudom egyelore, hogy Gargoyle ilyen teren fejlesztette-e es implementalta-e).
Elnezest, ha hulyesegeket irok, batran homalyositsatok fel, ha nem vagytok rest
Koszonom!
-
axlfsi
veterán
válasz
axlfsi #59363 üzenetére
Hajjaj, szetkaptam. Kivel a soros porthoz szukseges elektronika nem a soros port csatlakozo felol talalhato, hanem ott, amely veget pont le kellene vagni, attol tartok nem lesz megfelelo
Most kapcsolok, ez hulyeseg, hiszen ha a "nativ megoldast" valasztom, a soros kabellel, akkor nem kell atalakitas (elektronika), mint az USB kabelek eseteben...
Jol tevedek? -
axlfsi
veterán
Szerintetek ezzel a kabellel is megoldhato lehet a soros portos elesztes?
[11 pin Ericsson cell phone proprietary connector]Sajnos, csak ilyen kabelt talaltam itthon (termeszetesen, ha nem jo, hat veszek egy Nokia-s USB-t).
-
siddis
őstag
Nagyjából x-másodpercenként ping-el egy IP-címet és ha nincsen net (vagy mondjuk nem érhető el a fő router) akkor újraindítja vagy az interfészt vagy magát a routert is akár, de voltaképpen openWRT alatt akármilyen script-et írhatsz magadnak, amit időzítetten futtathatsz, vagyis végeredményben a watchcat sem kellhet feltétlenül..
-
btz
addikt
válasz
siddis #59355 üzenetére
Most néztem egy wifis konektor ki/be kapcsolót, hát elég drága lenne. Időkapcsolóval nem sokra mennék mert az nem kapcsolat szakadáskor indítana újra.
Nem szívessen telepítgetek routereket, de attól függetlenül érdekelne ez az általad javasolt watchcat megoldás is. Nem találtam a neten róla semmit, csak windowsos programot ilyen néven. -
btz
addikt
válasz
Intruder2k5 #59358 üzenetére
Ok. A lényeg az hogy egy HDD-vel való kipróbaálásig ezt nem rovom fel a router hibájának, sem a gyári firmwarenek.
-
Nem a "gyakori adatáramlással" van a probléma, hanem az egy időben történő több párhuzamos írási / olvasási művelettel, ez az, amit a flash memóriák nem nagyon szeretnek, és könnyebben összeomlik rajtuk a filerendszer, mint egy HDD-n. Mert ugye azt mondtad, hogy több kamera stream-el rá egy időben... Mellesleg lehet, hogy az OpenWrt segítene ezen is, mivel az ext4 egy lényegesen gyorsabb filerendszer mint a jelenleg gyári fw-vel használt FAT/FAT32/NTFS, és ezáltal talán jobban is bírná a terhelést. Bár az ideális megoldás továbbra is a HDD lenne.
-
btz
addikt
válasz
siddis #59355 üzenetére
Nem mondanám hogy kell a gyári, de nincs meg a gari papírja így ha bármi balul üt ki firmware csere közben akkor kukázhatom. Egyenlőre nem merem bevállalni a frissítést. Elvileg a gyárinak is helyesen kéne ezt lereagálnia. Ezen kívül nincsenek olyan igényeim a géppel szemben ami indokolná a babrálást.
Igaz van egy olyan heppje is (ami indokolná) hogy letörli az USB-re kötött SD kártya tartalmát, de itt azt mondták hogy nem megbízható rákötni azt, ha gyakori adatáromlás van rajta, hanem inkább USB-s HDD-vel kéne kipróbálnom. -
-
btz
addikt
válasz
siddis #59350 üzenetére
Mi az a watchcat? Nem értem hogy kapcsolódik a problémámhoz?
Net van a főrouteren ami a wan portján kapja a netet (és az ehhez kapcsolódott eszközökön is van netelérés), ehhez kapcsolódik a WR1043ND router is WDS módban (kábeles kapcsolat jelenleg nincs közöttük), ami leválik néha a netes routerről vagy ha a netes router újraindul vagy ha mindkettő egyszerre újraindul, akkor nem csatlakozik vissza a netes routerre, és akkor az azon lévő eszközök (nem csak pc-k) kiesnek a hálózatból és külön hálózatot kezdenek alkotni és persze netelérés sincs a wds routerre kapcsolt eszközökön.
Hogy oldaná meg ez a watchcat a problémát? -
btz
addikt
válasz
Intruder2k5 #59341 üzenetére
Sajnos a Tplink előbb bebootol egyszerre való indításkor is. A probléma ott van ha pl áramszünet van akkor is egyszerre kapják meg az indulási esélyt és a történet vége a fent is említett hiba.
A másik része a dolognak hogy van olyan eset is, hogy önmagától "szakít" a fő routerrel, azaz ha a főrouter kiesik egy időre akkor is előjön a hiba, de van hogy csak úgy gondol egyet és kész (szerencsére ez nem túl gyakori).
Nem hiszem hogy leáll a főrouter keresése. A WDS status résznél init... felirat látható ilyenkor. Ha jól megy akkor Run van írva, ha kikapcsolom akkor Stopped. A kérdés akkor hogy az init... alatt mit is értünk ilyenkor? Én arra tippelnék hogy próbálkozik.
Próbáltam külföldi oldalakon utána járni a dolognak de ehhez a hibához hasonlóról sem írnak vagy rossz szavakra keresek. -
axlfsi
veterán
válasz
Intruder2k5 #59347 üzenetére
Oké, köszi és neked is Headless!
Gondolom itt a topikban megtalálom a leírást a V1-hez (úgy rémlik egy fórumtárs a V2-vel szívott, mert némiképp másképp működik ott a soros élesztés(?))
-
válasz
axlfsi #59345 üzenetére
Ha nem érhető el failsafe-ben, akkor igen. Az az OpenWrt, ami így sem megy, reménytelen.
Bár kétségtelen, hogy a leggyakoribb tünet a bootloop, de nem szükségszerű, lehet olyan fázisban akad el a boot, hogy simán csak megáll egy ponton, esetleg totál lefagy a router, szóval nem csak a bootloop a lehetőség.
-
Headless
őstag
válasz
MaCS_70 #59344 üzenetére
Általában a teljes router újra beállítása javasolt. Bár úgysem telik sok időbe. A guest hálózat létrehozásához, meg nem kell pilóta engedély, egyetlen egy gombot elég megnyomni
0.7 pont a sokkal több hely, és több előtelepített csomag miatt lesz jobb, ahogy suste is mondta a knockd például.
Ha nagyon sürgős felrakhatod a 0.6-os verziót, abban is benne van a guest, abba knockd nincs benne még, meg nem kevés módosítás a webes felületen. De végülis ha használsz majd extroot-ot akkor a webes kiegészítőket a felrakhatod a 0.6-os verzióra is. Vagy akár teljesen más openWRT-re is.
axifsi Ha a leírtakat ténylegesen végigpróbáltad és semmi, akkor ott már más nem nagyon van...
-
axlfsi
veterán
válasz
Intruder2k5 #59343 üzenetére
Szia!
Köszi a gyors választ, rá keresek.
Viszont nem látom bootloopolni (de ez még vajmi kevés gondolom és már csakis a soros port megoldás az egyetlen járható út, igaz?). -
-
axlfsi
veterán
Sziasztok!
Adott egy V1-es router, rajta az 1.7.1-es Gargoyle. Wifin keresztül frissítettem volna 1.7.2-re (tudom, így nem lenne szabad, de már évek óta így csinálom és eddig sosem volt baj,...) viszont most közben elszállt, azaz, az upgrading sosem fejeződött be (nem restartolt a router)
Hagytam vagy 20 percet is, mivel volt időm, gondoltam úgy hagyom, hátha, de semmi eredménye. A power led világít és a wan sűrűn villog.
Áramtalanítottam, de nem segített rajta.Ami van:
- Power led világít (illetve ha valahova tudok utp-t PC-ről, akkor az is)- failsafe nem sikerült (többször is nekifutottam, de hiába) így nincs telnet, SSH sem.
- reset nem történik meg (hiába nyomom bekapcsolt állapotban vagy akár bekapcsolni nyomvatartás közben), semmi, nem történik semmi...
Kérdésem az lenne, hogy van még valami, amivel próbálkozhatnék vagy kuka
(asszony meg a gyerekek meg fognak ölni).
-
Ezen túl sok ötletelnivaló nincs, lehet a gyári fw így működik, mert így írták meg, ha elveszti a kapcsolatot, akkor nem is próbálja újra felépíteni azt. De az is lehet, hogy megpróbálja 2x-3x, aztán ha nem sikerül, akkor befejezi a próbálkozást. De teljesen mindegy is, mert úgysem tudsz belenyúlni, tehát amit tenni tudsz, hogy megírod a gondod a tp-link supportnak, hátha változtatnak rajta. De nagyon ne áld bele magad azért...
Ja, ötlet még, hogy akkor együtt kapcsold ki, és be is, mindkét routert.
-
Headless
őstag
válasz
wwenigma #59337 üzenetére
Milyen fájlrendszer, véletlen nem a goflex-en megosztott SMB, NFS? Valahol még azt is olvastam, hogy NTFS-el sem megy az inotify, de ez utóbbi nem biztos. Az viszont biztos, hogy NFS-el nem megy, windowsos sambával megy egy bizonyos verziótól, viszont CIFS-el nem megy. Ezeket csak úgy hirtelen találtam.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Headless #59334 üzenetére
Az a baj hogy leginkabb rescant javasolnak..... az alabbi két érték nektek mennyin van?
[root@alarm ~]# cat /proc/sys/fs/inotify/max_user_instances
32768
[root@alarm ~]# cat /proc/sys/fs/inotify/max_user_watches
65536Az első 128-on volt es egy leirasban ezt talaltam az iment hogy segit, a masodik meg nem tom azt az elejen atirtam mert ennyit minimum javasolnak. Ezeket a beallitasokat most tesztelem.
-
-
wwenigma
Jómunkásember
Kicsit kapcsolodiok a kerdesem az itt hasznalt szofthoz.... minidlna-val szivok, a frissen letoltott fileokat cseszik beolvasni, semmiféle trükk nem mukodik. A könyvtárat látja de az új file-t nem listázza. Nalatok hogy van megoldva? Teljes rescan kizart, nem azert van benne ilyen opcio hogy a teljes mediatarat ujrascanneltessem mindig.
-
btz
addikt
V2.1 Gyári fw-vel. WDS módban üzemel, azaz rákapcsolódik másik router wifijére és úgy osztja tovább a netet univerzális repeaterként.
Olyan probléma jött elő hogy ha a fő routert áramtalanítom majd újraindítom, akkor nem kapcsolódik vissza a főrouterre csak ha újraindítom a wds kliens routert. Másnál jött már elő a hiba?
Az admin felületén a wds status résznél initialize... felirat van. Mikor jól megy akkor RUN!
Ilyenkor a 1043-as WDS routerre csatlakozott eszközök leszakadnak a hálóról és pingelni csak az azonos bázis ssidn lévő eszközök között lehet. -
Üdvözletem!
Előre is elnézést kérek: jó kétezer bejegyzéssel ezelőttig követtem betűről-betűre a topicot, azóta okafogyottá vált, de most ismét fontos lett. Átfutottam pár száz bejegyzést, de nem vagyok biztos a dolgomban.
A helyzet: reaktiválnám a v1-es 1043-asomat. A gyári rendszerhez képest azonban fontos lenne a vendéghálózat-kezelés.
A Suste-féle firmware-t nézegettem -- van-e érdemileg figyelembe veendő másik alternatíva?A net kemény 3 Mbps-mal hasít, torrent nem játszik, fontos viszont ugya a guest mode és a hosszú távú stabilitás (akár hónapokig is magára hagyva kell mennie). Esetleg VPN, illetve, hogy távolból tudjak szinkronizálni a rákötött HDD-re, de ez csak bónusz lenne.
Köszönettel: MaCS
-
Attesz
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #59322 üzenetére
Sziasztok!
Vargalex FW-jében hogy lehet DMZ-t állítani?
Néhány percre kellene kipróbálni valamit.Köszönöm
-
válasz
KonzolKartel #59320 üzenetére
- Kábelen mérted?
- Router nélkül mérted?
- Újraindítás megvolt már? -
sellerbuyer
őstag
válasz
KonzolKartel #59320 üzenetére
Valami nem használja a sávodat? Torrent nem ment a mérés közben, vagy másik gép, vagy szomszéd nem lopja a netet wifin?
-
KonzolKartel
őstag
Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a probléma? Tegnap még valamelyest működött, de mára nagyon lassú lett a netem.
1043nd v2 gyári fw-vel.
Esetleg rakjak fel valami cfw-t? Az oldalak is marha lassan töltenek be. Wifivel csatlakozom a routerhez.szerk.:
Telefonon mérve 20mb letöltés, 25 feltöltés.
100/50-es netem van, amit azóta már dupláztak elméletileg (digi). -
siddis
őstag
Látta már a tisztelt Társaság, hogy tegnap frissítettek Chaos Calmer RC3-ra és a lengyelek már ki adtak belőle egy új build-et ( rel.46365).?
-
Archttila
veterán
-
Headless
őstag
válasz
Archttila #59314 üzenetére
Az, hogy az egér és a billentyűzet "szaggat", nemsok köze van hogy milyen csatornára állítod a routert. Egyszerűen szar az egér, billentyűzet. Ha meg a miliszekundumokról van szó, akkor meg megkell fontolnod a "normális" billentyűzet, egér párost vagyis kábeleset. A wifiről meg annyit, hogy ne várj csodát a csatornák állításával, mert csalódni fogsz. Annyira minimális a a frekvencia különbség az egyes csatornák között, hogy majdhogynem mindegy. Próbálgasd végig, nézz rá inssiderrel, tesztelgesd.force 40 MHz-et én javaslom, mert nem fedeztem még fel egyáltalán instabilitást, pedig 30-35 látható hálózat van körülöttem. Ellenben a magasabb linksebesség olykor majdnem dupla akkora sebességet is hoz.
sellerbuyer: nah az auto mód a lehető legroszabb amit tehet. Majdhogynem biztos hogy beállítja az 1,6,11 csatorna valamelyikére, ami 90%-ban a legfoglaltabb.
-
Archttila
veterán
Ember legyen a talpán aki bérházba be tudja lőni melyik csatornát érdemes használni.
HT mode (802.11n) 40MHz (force)
ennek van értelme a 2.4GHz-es tartományban?
Wireless bill. egér szaggat, lagol mint az állat
-
Attesz
aktív tag
Sziasztok!
Egy érdekes kérdéssel fordulok hozzátok.
Ugyan nem 1043-as routerem van, hanem 4300-as, de Vargalex féle FW van rajta, ezért témába vág a problémám.A routerre van dugva egy NAS.
Szeretnénk használni az FTP funkciót.
A gond azzal van, hogy nem mindenkinél működik.
Eddig a 3222-es portot használtuk, hogy a routernek megmaradjon a 21-es.
Volt akinél nagyon jó sebességgel ment minden. Kilépés, letöltés, feltöltés. Van olyan akinek a belépés és a feltöltés hibátlan, de a.letöltés csiga lassú. Van akinél pedig csak a belépés megy normálisan.
Kipróbáltam a 21-es portot is, de nem sok javulás volt tapasztalható.
A legérdekesebb, hogy van olyan is akinek a telefonján tökéletesen működik, viszont a PC-n csiga lassú.
Mi lehet a probléma?
Van ötletetek?Köszönettel:
Attesz -
sellerbuyer
őstag
Bakker, a Total Commander volt a ludas! Általánosról nagy file másolás módszerre állítottam át és máris meg van a 65 megás sebesség. Játszok még kicsit a bufferrel, egyebekkel, hogy tovább gyorsuljon, de innentől sínen van a dolog.
Köszi és bocs ha zavartam!
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Intruder2k5 #59307 üzenetére
-
válasz
sellerbuyer #59306 üzenetére
Kábel?
-
sellerbuyer
őstag
Mivel az okosítás topic-ban senki nem válaszolt, meg be is halt a topic, itt tenném fel a kérdést:
Adott egy 1043ND, OpenWrt-vel, két PC, mindkettőn gigabit-es LAN adapter.
A másolás a két gép között, a routeren keresztül 11MB-nál feljebb nem akar menni. Ergo 100 megán megy a háló gigabit helyett. Már mindkét gép interfészének sebességét beállítottam fix. gigabitesre (auto-ról), full duplexel természetesen, de semmi változás, nem akar gyorsulni sehogy sem.
Mi lehet a gond? OpenWrt-ben lehet valahol állítani a sebességet? Én nem találtam ilyen lehetőséget, meg arra tippelek, hogy a routerben a switch ezt automatice kéne nyomja.
-
-
SipiBcs
őstag
Sziasztok!
Pici segítséget kérnék, ugyanis egy hét után megszűnt a net a routeren (1043 v1)mind a lan, mind a wifi felé, csak újraindítással oldódott meg a gond. Mi volt a gond? Ezt a logot kaptam:
hu Jul 16 16:06:32 2015 daemon.info pppd[1154]: No response to 5 echo-requests
Thu Jul 16 16:06:32 2015 daemon.notice pppd[1154]: Serial link appears to be disconnected.
Thu Jul 16 16:06:32 2015 daemon.info pppd[1154]: Connect time 2783.0 minutes.
Thu Jul 16 16:06:32 2015 daemon.info pppd[1154]: Sent 1911642502 bytes, received 2440534633 bytes.
Thu Jul 16 16:06:32 2015 daemon.notice netifd: Network device 'pppoe-wan' link is down
Thu Jul 16 16:06:32 2015 daemon.notice netifd: Network alias 'pppoe-wan' link is down
Thu Jul 16 16:06:32 2015 daemon.notice netifd: Interface 'wan6' has link connectivity loss
Thu Jul 16 16:06:32 2015 daemon.notice netifd: Interface 'wan' has lost the connection
Thu Jul 16 16:06:32 2015 daemon.notice netifd: Interface 'wan6' is now down
Thu Jul 16 16:06:32 2015 daemon.notice netifd: Interface 'wan6' is disabled
Thu Jul 16 16:06:34 2015 daemon.warn dnsmasq[1681]: no servers found in /tmp/resolv.conf.auto, will retry
Thu Jul 16 16:06:38 2015 daemon.info hostapd: wlan0: STA 88:32:9b:3f:0c:67 IEEE 802.11: disassociated
Thu Jul 16 16:06:38 2015 daemon.notice pppd[1154]: Connection terminated.
Thu Jul 16 16:06:38 2015 daemon.notice pppd[1154]: Modem hangup
Thu Jul 16 16:06:39 2015 daemon.info hostapd: wlan0: STA 88:32:9b:3f:0c:67 IEEE 802.11: deauthenticated due to inactivity (timer DEAUTH/REMOVE)
Thu Jul 16 16:07:00 2015 daemon.info hostapd: wlan0: STA 88:32:9b:3f:0c:67 IEEE 802.11: authenticated
Thu Jul 16 16:07:00 2015 daemon.info hostapd: wlan0: STA 88:32:9b:3f:0c:67 IEEE 802.11: associated (aid 1)
Thu Jul 16 16:07:00 2015 daemon.info hostapd: wlan0: STA 88:32:9b:3f:0c:67 WPA: pairwise key handshake completed (RSN)
Thu Jul 16 16:07:00 2015 daemon.info dnsmasq-dhcp[1681]: DHCPREQUEST(br-lan) 192.168.1.101 88:32:9b:3f:0c:67
Thu Jul 16 16:07:00 2015 daemon.info dnsmasq-dhcp[1681]: DHCPACK(br-lan) 192.168.1.101 88:32:9b:3f:0c:67 android-50cda7aaedf6cac7
Thu Jul 16 16:07:01 2015 daemon.info hostapd: wlan0: STA 88:32:9b:3f:0c:67 IEEE 802.11: disassociated
Thu Jul 16 16:07:02 2015 daemon.info hostapd: wlan0: STA 88:32:9b:3f:0c:67 IEEE 802.11: deauthenticated due to inactivity (timer DEAUTH/REMOVE)
Thu Jul 16 16:07:23 2015 daemon.warn pppd[1154]: Timeout waiting for PADO packets
Thu Jul 16 16:07:23 2015 daemon.err pppd[1154]: Unable to complete PPPoE Discovery
Thu Jul 16 16:07:23 2015 daemon.info pppd[1154]: Exit.
Thu Jul 16 16:07:23 2015 daemon.notice netifd: Interface 'wan' is now down
Thu Jul 16 16:07:23 2015 daemon.notice netifd: Interface 'wan' is disabled
Thu Jul 16 16:07:23 2015 daemon.notice netifd: Interface 'wan' is enabled
Thu Jul 16 16:07:23 2015 daemon.notice netifd: Interface 'wan' is setting up now
Thu Jul 16 16:07:23 2015 daemon.notice netifd: VLAN 'eth0.2' link is down
Thu Jul 16 16:07:23 2015 daemon.notice netifd: Interface 'wan' has link connectivity loss
Thu Jul 16 16:07:23 2015 daemon.notice netifd: VLAN 'eth0.2' link is up
Thu Jul 16 16:07:23 2015 daemon.notice netifd: Interface 'wan' has link connectivity
Thu Jul 16 16:07:24 2015 daemon.info pppd[2083]: Plugin rp-pppoe.so loaded.
Thu Jul 16 16:07:24 2015 daemon.info pppd[2083]: RP-PPPoE plugin version 3.8p compiled against pppd 2.4.7
Thu Jul 16 16:07:24 2015 daemon.notice pppd[2083]: pppd 2.4.7 started by root, uid 0
Thu Jul 16 16:07:28 2015 daemon.notice vnstatd[1726]: Traffic rate for "eth0.2" higher than set maximum 100 Mbit (60->825, r1724 t2141), syncing.
Thu Jul 16 16:07:39 2015 daemon.warn pppd[2083]: Timeout waiting for PADO packets
Thu Jul 16 16:07:39 2015 daemon.err pppd[2083]: Unable to complete PPPoE Discovery
Thu Jul 16 16:07:39 2015 daemon.info pppd[2083]: Exit.
Thu Jul 16 16:07:39 2015 daemon.notice netifd: Interface 'wan' is now down
Thu Jul 16 16:07:39 2015 daemon.notice netifd: Interface 'wan' is disabled
Thu Jul 16 16:07:39 2015 daemon.notice netifd: Interface 'wan' is enabled
Thu Jul 16 16:07:39 2015 daemon.notice netifd: Interface 'wan' is setting up now
Thu Jul 16 16:07:39 2015 daemon.notice netifd: VLAN 'eth0.2' link is down
Thu Jul 16 16:07:39 2015 daemon.notice netifd: Interface 'wan' has link connectivity loss
Thu Jul 16 16:07:39 2015 daemon.notice netifd: VLAN 'eth0.2' link is up
Thu Jul 16 16:07:39 2015 daemon.notice netifd: Interface 'wan' has link connectivity
Thu Jul 16 16:07:39 2015 daemon.info pppd[2120]: Plugin rp-pppoe.so loaded.
Thu Jul 16 16:07:39 2015 daemon.info pppd[2120]: RP-PPPoE plugin version 3.8p compiled against pppd 2.4.7
Thu Jul 16 16:07:39 2015 daemon.notice pppd[2120]: pppd 2.4.7 started by root, uid 0
Thu Jul 16 16:07:54 2015 daemon.warn pppd[2120]: Timeout waiting for PADO packets
Thu Jul 16 16:07:54 2015 daemon.err pppd[2120]: Unable to complete PPPoE Discovery
Thu Jul 16 16:07:54 2015 daemon.info pppd[2120]: Exit. -
suste
veterán
válasz
technoboy19 #59300 üzenetére
Mivel lucirol beszelsz, ezert a lua fajlokban kene megvarialnod, es nem a config fajlokban.
Ha tenyleg ennyire zavar a lucis megjelenes, akkor a lua-ba asd bele magad.
Ahogy vargalex is irta..... -
vargalex
Topikgazda
válasz
technoboy19 #59300 üzenetére
Szia!
Nem jól gyanítod. Ahogy írtam, a LuCI egyszerűen a switch-től kéri le ezeket az információkat. A megjelenítő kódon kellene mókolni hozzá, ott lehetne egy port-fizikai kivezetés összerendelést csinálni. De egyszerűbb nálad vezetni egy táblázatban, hogy melyik helyen melyik verzió van, így egyértelmű lenne a support.
Ilyen alapon egyébként az is kellene, hogy zavarjon, hogy v2 esetén összesen 7 portot látsz a kérdéses oldalon. Lévén abban egy 7 portos switch van.
Új hozzászólás Aktív témák
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Lenovo ThinkPad T14 Intel I7 10610U
- Asus TUF Gaming A15 ASUS FA507XU 15,6" FHD 144Hz, R9-7940HS, 32GB, 2x2TB SSD, GeForce RTX 4050
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1116A), dobozában, 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Komplett Pentium I-II
- Xiaomi Redmi 13 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Samsung Galaxy Tab S8 Ultra / WI-FI / 12Hó Garancia
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
- Bomba ár! HP 240 G7 - i5-8250U I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest