- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyfejü
őstag
válasz
Intruder2k5 #58299 üzenetére
Ha esetleg leirnád hogy forwardoljak , nagyon megköszönném.
üdv
-
-
nagyfejü
őstag
válasz
Intruder2k5 #58297 üzenetére
Szia!
Jol értetted. Csak azért irtam mert igy tünt fel. Nincs forwardolva eddig nem kellett! Azt sem tudom hogy kell.
üdv -
válasz
nagyfejü #58296 üzenetére
Szia!
Mármint a PC-n volt újratelepítés?
Ha igen, ennek a routerhez semmi köze, állítsd be a torrent kliensben a korábban használt, és feltehetően már forwardolt portot, és menni fog. Ha ez megvan, akkor a tűzfal szoftverben vedd fel a kivételek közé a klienst...
Minden esetre ennek semmi köze a routerhez, ha csak nem értettem félre amit írtál.
-
nagyfejü
őstag
Hali!
OP rendszer ujratelepités volt. A bittorrent kiirja - A port nincs mrgnyitva a letöltés lehetséges!
Suste uj firmje van fenn , mit kellene csinálnom? Bocs ha láma a kérdés nagyon kezdő vagyok!üdv
-
Bazs-
tag
válasz
Intruder2k5 #58293 üzenetére
Sajnos elég kezdő vagyok ilyen téren, de eddig ezt csináltam :
Ubuntu fut a szerver gépen, ahova feltelepítettem a "proftpd"-t. Egy másik gépen a FileZilla-val szeretnék csatlakozni,
Kipróbáltam ha egy hálózaton vannak és belső Ip cimet adom meg, akkor minden rendben van.
Ezután a FileZillás géppel csatlakoztam egy másik hálózatra, ahol nincs tűzfal és semmilyen korlátozás. Itt a publikus IP-t adtam meg, de nem akar csatlakozni.
Kipróbáltam telefonnal is. Wifivel, belső IP címmel semmi gond, viszont ha másik hálózatról vagy mobilnetről próbálkozom a külső Ip cimmel, akkor semmi.Már a szerveren és a routerben átállítottam a portokat pl :12221-re, de úgysem működik.
-
-
Headless
őstag
válasz
Papsz88 #58289 üzenetére
A hatótáv kérdése szinte teljesen mindegy az antennák számától, ugyanis hivatalosan mindegyik az EU-ban érvényes szabályozások szerint vannak tervezve (persze amit ide szántak).olvasnivaló
A drágább routerek, azért jobbak mert nagyobb sebességre képesek, nem azért mert nagyobb a hatótávuk.
Persze ettől függetlenül vannak eltérések típusok között, de nem lényeges.
Nálad meg leginkább az emelet tesz bele még egy lapáttal.
Ha nincs szükséged nagy sebességre (usb megosztásra stb-re) akkor valóban teljesen felesleges a drágábbik routert venni. 741nd,841ndAzért az a kijelentésed, hogy nem kap semmit az ember 13 ezer forintért, ezzel nem értek egyet, nálam tökéletesen működik persze egy kis lakásban, És nagyszerűen kihasználom minden funkcióját, tehát itt az igények hiánya miatt mondod, hogy nem ér semmit.
-
Papsz88
újonc
akkor ennyi erővel nem kell ilyen "drága" ruter vennem elég valami 1 antennás olcsóbb.
Azért azt elég gáznak tartom hogy kb 13 ezerért nem kap "semmit". -
Bazs-
tag
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy régi TP-Link 1043 v1-es routerem, amin Vargalex féle Openwrt fut (v1.1.7 r35342).
Itthoni gépre feltettem egy ftp szervert, amit szeretnék máshonnét is elérni. Belső hálozaton semmi gond, de "kintről" sehogy sem tudok csatlakozni.
Tudnátok segíteni, hogy mit kellene beállítanom ?
Port továbbításnál ezt állítottam be :Mit kellene még csinálnom ?
Köszi előre is.
-
Papsz88
újonc
minden beállítás megvolt, és a frissítés is.
Most akkor ilyen esetben mi a megoldás???
2 szintes házba van és azt szeretném hogy mindenhol normális lehessen fogni a jelet. -
Papsz88
újonc
Sziasztok.
Tudnátok segíteni?
Vettem egy TL WR1043ND V2. es rutert. Azt gondoltam, hogy erősebb lesz a wifi jele mint a most használatban lévő TL WR542G nek. DE NEM!
Sokkal szarabb a wifi jel erőssége.
Nem értem mi lehet a probléma.
A 1043 nak 3 darab 5 dbi -s antennája van a 542 nek pedig 1 darab 3 dbi-s.Mi lehet a gond?
Köszi, előre is.
-
Truman
senior tag
válasz
Headless #58280 üzenetére
Köszi a választ.
NTFS a fájlrendszer, nem tervezem átkonvertálni, mert gyakran el szoktam vinni magammal a vinyót, és nem is hiszem, hogy az a baj. Mert PC -ről Samba -ra kb 3200 kbyte/s -al másolok, fordítva meg majdnem 7500 kbyte/s -al.
A többit kipróbálom, majd jelentkezem. -
Headless
őstag
válasz
Truman #58279 üzenetére
Rendesen beállítani a transmission korlátokat, ez nem egy pc.
-Feltöltési/letöltési szálakat lecsökkenteni (globálisat is). Amennyiben ezek már normálisak (10-20 globális) nálam 10(globális) 5(torrentenként) van beállítva és ígyis bőven 1 mbps felett szokott jönni, persze ez függ a feltöltőktől.Letöltési korlát nálam 2048 kbyte/s feltöltési pedig 256 kbyte/s. Általában 5 törrent aktív. Upload pedig végig a maximumon van.
-Érdeme s kipróbálni a puffer-t nullára venni.
-Más ügye remélem ext4 a HDD (gondolom ha már volt előtte v1-es.)
-
Truman
senior tag
Sziasztok!
Felraktam a suste v0.5 -öt a 1043ND v2 -esemre. A konfigurálás rendben zajlott, eddig mindent sikerült beállítani. Viszont a Transmisson letöltés közben csak 400 és 700 kB/s között ingadozik. A netem csak 10 Megabites, és stabilan hozza is. Windows alatt a Utorrent ben nincs ingadozás fullon szedni.
Előtte 1043ND v1 -em volt, amit tesómnak adtam. Az is fel volt okosítva és simán hozta az 1100 kB/s -ot, ingadozás nélkül. Pedig az hardveresen elvileg jóval gyengébb, ezért tartom érdekesnek.
A letöltési és feltöltési korlátokat természetesen kikapcsoltam. Hogy lehetne egy kicsit feltúrbózni? -
Huhh.. sikerült életet lehelni bele.
Bár sose gondoltam volna, hogy virutalboxban egy xp-vel sikerülni fog úgy, hogy a gazdagépre nem tudtam feltelepíteni a ca-42 gyári kábelt. -
válasz
Intruder2k5 #58275 üzenetére
Szia!
Köszi a gyors reagálást. Úgy néz ki, hogy most eltudtam kapni. Most van promt.
Akkor próbálok továbbmenni a leírás alapján. -
-
Sziasztok!
Segítséget szeretnék a hozzáértőktől.
Tegnap sikerült elrontani a 1043-as rotueremet mégpedig úgy, hogy egy opnwrt-s firm-röl akartam egy másik openwrt-re váltani. ssh-ból telepítettem, de nem indult újra.. 20 perc elteltével áramtalanítottam és most ott tartok, hogy világit a pwr és az a lan port, amibe be van dugva a kábel. Megcsináltam a soros csatlakozást. Nincs xp-m csak virtual box-ban, de így is kommunikál. (win8.1 64bit gazdagép - Xp sp3 32bit virtuálban.)
Na most az helyzet, hogy nekem nem indul újra a rotuer, hanem amikor ráadom a tápot akkor a putty ablakában egy rakás üzenetet ír ki, ami nekem nem sokat mond. (gyenge linux ismeret)
Idézem:U-Boot 1.1.4 (Mar 19 2014 - 11:06:29)
AP83 (ar9100) U-boot 0.0.11
DRAM:
sri
32 MB
id read 0x100000ff
flash size 8MB, sector count = 128
Flash: 8 MB
Using default environmentIn: serial
Out: serial
Err: serial
Net: ag7100_enet_initialize...
No valid address in Flash. Using fixed address
: cfg1 0xf cfg2 0x7114
eth0: 00:03:7f:09:0b:ad
eth0 up
eth0
is_auto_upload_firmware=0
Autobooting in 1 seconds## Booting image at bf020000 ...
Uncompressing Kernel Image ... OKStarting kernel ...
Linux version 2.6.15--LSDK-6.1.1.40 (tplink@localhost.localdomain) (gcc version 3.4.4) #4 Wed Mar 19 11:11:12 CST 2014
flash_size passed from bootloader = 8
CPU revision is: 00019374
Determined physical RAM map:
memory: 02000000 @ 00000000 (usable)
User-defined physical RAM map:
memory: 02000000 @ 00000000 (usable)
Built 1 zonelists
Kernel command line: console=ttyS0,115200 root=/dev/mtdblock2 rootfstype=squashfs init=/sbin/init mtdparts=ar7100-nor0:128k(u-boot),1024k(kernel),2816k(rootfs),64k(config),64k(art) mem=32M
Primary instruction cache 64kB, physically tagged, 4-way, linesize 32 bytes.
Primary data cache 32kB, 4-way, linesize 32 bytes.
Synthesized TLB refill handler (20 instructions).
Synthesized TLB load handler fastpath (32 instructions).
Synthesized TLB store handler fastpath (32 instructions).
Synthesized TLB modify handler fastpath (31 instructions).
Cache parity protection disabled
PID hash table entries: 256 (order: 8, 4096 bytes)
Using 200.000 MHz high precision timer.
Dentry cache hash table entries: 8192 (order: 3, 32768 bytes)
Inode-cache hash table entries: 4096 (order: 2, 16384 bytes)
Memory: 30516k/32768k available (1407k kernel code, 2236k reserved, 300k data, 112k init, 0k highmem)
Mount-cache hash table entries: 512
Checking for 'wait' instruction... available.
NET: Registered protocol family 16
Jumpstart button pressed.
SCSI subsystem initialized
AR7100 GPIOC major 0
squashfs: version 3.3 (2007/10/31) Phillip Lougher
squashfs: LZMA suppport for slax.org by jro
Initializing Cryptographic API
io scheduler noop registered
io scheduler deadline registered
Serial: 8250/16550 driver $Revision: #2 $ 1 ports, IRQ sharing disabled
serial8250.0: ttyS0 at MMIO 0x0 (irq = 19) is a 16550A
RAMDISK driver initialized: 1 RAM disks of 8192K size 1024 blocksize
PPP generic driver version 2.4.2
PPPoX init, max protocols:3
NET: Registered protocol family 24
pppox protocol 0 register. max:3
cmdlinepart partition parsing not available
Searching for RedBoot partition table
5 RedBoot partitions found on MTD device ar7100-nor0
Creating 5 MTD partitions on "ar7100-nor0":
0x00000000-0x00020000 : "boot"
0x00020000-0x00120000 : "kernel"
0x00120000-0x007e0000 : "rootfs"
0x007e0000-0x007f0000 : "config"
0x007f0000-0x00800000 : "art"
->Oops: flash id 0x10216 .
NET: Registered protocol family 2
IP route cache hash table entries: 512 (order: -1, 2048 bytes)
TCP established hash table entries: 2048 (order: 1, 8192 bytes)
TCP bind hash table entries: 2048 (order: 1, 8192 bytes)
TCP: Hash tables configured (established 2048 bind 2048)
TCP reno registered
TCP bic registered
NET: Registered protocol family 1
NET: Registered protocol family 17
802.1Q VLAN Support v1.8 Ben Greear <greearb@candelatech.com>
All bugs added by David S. Miller <davem@redhat.com>
ar7100wdt_init: Registering WDT success
watch dog proc create successfully.
SQUASHFS error: sb_bread failed reading block 0xeab
SQUASHFS error: Unable to read cache block [3aae22:1e3]
SQUASHFS error: Unable to read inode [3aae22:1e3]
VFS: Cannot open root device "mtdblock2" or unknown-block(31,2)
Please append a correct "root=" boot option
Kernel panic - not syncing: VFS: Unable to mount root fs on unknown-block(31,2)A kérdésem, hogy hogyan tovább, mert hogy semmilyen billentyűzet bevitelt nem tudok alkalmazni a puttyban, ha létrejött soros kapcsolat.
Üdv: Mcrazy
-
TeeJay
félisten
válasz
tamasbartha #58271 üzenetére
azért wifin az 5megabájt-tól (40megabit) tudna az többet is
Hungary
BGN-Mixed vagy N-only módban teszteld
20 és 40MHz módban is, keress inSSIDer-el olyan csatornát ahol kevés a többi hálózat
titkosítást pedig WPA2-AES-re teddlegújabb gyári FW vagy openWRT-vel is nézd meg
szerintem 40MHz módban ha az ellenoldal is 40MHz-es 2antennás akkor egy 80-100megabitet össze tud az hozni 40helyett -
válasz
tamasbartha #58271 üzenetére
Szia!
Ez nem korlátozás, a 1043ND v1.x hardveresen ennyire képes. Mondjuk WiFi-n kliens és környezett függvényében lehetne még feljebb tornászni, de kábelen a 17MB/sec már több, mint jó ettől a routertől.
-
tamasbartha
csendes tag
Sziasztok!!
Nekem egy tp-link nd1043 wd v1-es routerem van. És azzal a kérdéssel fordulok hozzátok ,hogy upc 240-es netünk van bekötve de wwifin maximum 4 mb a letöltsi sebesség. Sehogy sem tudom feljebb tornászni. A modem és a router közötti kábel simán viszi a 24-mb-ot de a router kifelé vezetékesen ugyanoyan kábellal is csak 17-mb-ot tud wifin meg csak 5mb-ot. Nem tudtok valamilyen emgoldást h leszedjem a korlátozást???
Válaszotokat köszönöm -
chipi89
tag
válasz
siddis #58263 üzenetére
Úgy nézem, hogy működik
Köszönöm!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy a belső Sata portra csatlakoztatott hdd -t nem pörgeti fel az eszköz és nem is látom. Lehetséges, hogy a firmware nem támogatja a belső sata portot?
Továbbá van gyógymód arra, hogy a lan portok led fényének vezérlésére? Amikor adatforgalom történik a narancs led villogjon. Ez mondjuk csak a 1000Mb/s kapcsolat támogatáskor aktív. 100Mb/s esetén csak a zöld világit. -
chipi89
tag
válasz
vargalex #58237 üzenetére
Szia!
Sikerült köszönöm!
Összetudtam vonni a partíciókat!Még egy kérdésem lenne.
Feltettem egy monitorozót. De észrevettem, hogy az interfészeket nem minden esetben írja ki, van amikor tök üres. A másik kérdésem, hogy hogyan tudom rávenni, hogy egy reboot után visszaállítsa a generált forgalmi statisztikát?
OpenWrt monitoring -
nagyfejü
őstag
válasz
Intruder2k5 #58257 üzenetére
köszönöm!!
-
-
Lacika2013
tag
Köszönöm,megoldva,sikerült életet lehelni a routerbe
Ha valakit érdekelne,van egy eladó serial kábelem,mert kettőt rendeltem.
-
Lacika2013
tag
válasz
Lacika2013 #58253 üzenetére
A wan részbe dugtam a lan kábelt
-
Lacika2013
tag
válasz
Lacika2013 #58249 üzenetére
na mát megy elölröl
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Lacika2013 #58248 üzenetére
Szia!
Próbáld meg failsafe módban elérni, aztán újra formázni a jffs2-t:
mtd -r erase rootfs_data
-
válasz
Próbáld meg failsafe módban elérni.
Hát igen, ez így elég súlyos, bár azt nem tudom akkor hogyan jutottál el addig, hogy még IP címet is oszt a router, ez egy "fél firmware-el" meglehetősen érdekes.
Tegyél rá sima OpenWrt-t, vagy Gargoyle-t, ott tuti jó a szerver, és ellenőrizd az md5 összeget flashelés előtt.
-
Lacika2013
tag
válasz
megvan a hiba a 8 megás filebol csak 3.9 et szedett le.
második letöltésre 4,2-tvalami nem stimm a szerverrel
ilyenkor kezdhetem elölről? -
Lacika2013
tag
válasz
Lacika2013 #58247 üzenetére
Ezt az fw-t tettem fel.
suste@openwrt@0.5-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factoryip cimet oszt,wifit nem látok
-
Lacika2013
tag
válasz
Lacika2013 #58245 üzenetére
-
válasz
Lacika2013 #58245 üzenetére
IP címet oszt a gépnek?
WiFi jelet, SSID-t sugároz?Milyen fw-t tettél fel rá?
-
Lacika2013
tag
válasz
Intruder2k5 #58244 üzenetére
Mostmár ujraindul a router rendesen,nincs bootloop.
Viszont nem érem el a 192.168.1.1 cimen -
válasz
Lacika2013 #58243 üzenetére
Szia!
Pontosabban? Nem csináltál screenshot-ot a művelet végén? És mi az ami nem stimmel még?
-
Lacika2013
tag
sziasztok
van fent valaki hozzáértő?unbrickelni szeretném a routerem.
Szépen végig is futott,de még mindig nem jó valami..
-
TeeJay
félisten
válasz
Headless #58241 üzenetére
panel 4. emeleten vagyok és elég sok 2,4GHz-en a wifi szóval van zavar
benyomtam 40MHz módra de nem vettem észre hogy gyorsabb lenne ellenben kevésbé stabil lehet
wifit csak okostelefon használ abban úgyis csak 1x1:1 N wifi van tehát felesleges a 40MHz szerintem20-on stabil és jól fut és ha kiülök laptoppal a folyosóra akkor 50-60megabit megvan letöltésre 30-40meg feltöltésre
az nekem elég ide -
Headless
őstag
válasz
TeeJay #58240 üzenetére
De miért nem használsz 40mhz-es csatorna szélességet azzal majdhogynem megduplázhatod a sebességet, nálam 1x1:1-es mimo-val 40 mbps és csak annyi, hogy 40 mhz-es sávszélességet használok... Ha már adott a lehetőség. És arra se foghatod hogy nálad sok a zavaró jel, nálam is sok, ha visszanézel egy oldalt látni fogod
-
TeeJay
félisten
tegnap vettem egy 1043ND V2.1 routert
legfrissebb FW van rajta TP-Link oldalról és én nem vettem észre hogy a wifi rosszabb lenne
Germany, BGN-Mixed, 20MHz, egyelőre Auto csatorna mód és 1-es csatornát választotta a wifinálam jobban teljesít mint a 841ND V7.2 mert azzal ugyanilyen beállítással lassabb volt a net laptopon is (2x2:2 N-es Broadcom wifi) illetve LG F6 okostelefonom az új routerrel 40-42megabitet hozott a régivel meg 34-35megabitet max. páromnak LG L90 telefon van és megjegyezte hogy mióta az új cucc van milyen gyorsan pörög a wifin minden oldal meg alkalmazás
LAN-on tolom neki keményen a torrentet és szépen hozza a dolgokat, se fagyás se újraindulás
lekopogom megérte nagyona 841ND meg még másfél év garis az 5évből úgyhogy jövőhéten megy vissza ipon-ba gariztatásra mert az már fagyott meg leállt
-
suste
veterán
Frissült a fájlszerkesztőnk:[link]
Ez a mentés csak ezt az egy dolgot tartalmazza.
Ha valakinek van kedve és ideje, akkor kipróbálhatná.
Funkciók:
Routerben felcsatolt fájlrendszerekről (flash, ram, /mnt) tud szöveges fájlokat (konfigok, scriptek, stb):
-beolvasni,
-szerkeszteni,
-másolni,
-törölni,
-jogokat módosítani,
-futtatni.
Ezen kívül tud parancsfuttatást is, és a parancsok szöveges fájlban menthetők, így később már listából hívhatók elő.
Aki nem szereti a parancssort, mert windows + egérhasználathoz szokott, annak szerintem ez jó megoldás lehet a buherálásra.
Ráadásul mivel webes felületen működik, így teljesen független a klienstől, nem kell semmilyen extra telepítés, és a router memóriájában csak 10KB-ot foglal.Következő buildben már ez is benne lesz.
Ha valami nem egyértelmű, akkor kérdezzetek nyugodtan, HeadLess vagy én segítünk! -
chipi89
tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy hogyan tudom a partíciómat megnövelni teljes méretű legyen?
Banana Pi R1 OpenWrt image 70Mb, és a 16Gb -s memória kártyán elég furán nézz ki, hogy szabad hely 60Mb csak.A másik kérdésem, hogy a rendszerbe hogyan tudom a webkonfig felületen bővíteni, hogy legyen "szolgálgatások" menüfül.
Alex frissítése nem jó?
Köszönöm előre is a segítséget és választ!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
-Nándesz- #58233 üzenetére
Szia!
Gyári firmware-val is picit 120 Mbps fölött kellene tudnia kábelen. Ugyanakkor OpenWrt-vel valamivel 200 Mbps fölött tud.
-
Van valakinek tapasztalata 120Mbites upc-s nettel?
A router még a korábbi 1. kiadás, kb 3-4 éves lehet alap fw-el. Kábelen max 85-90Mbit-et hoz.
Valami update segíthet ezen vagy "ennyit tud" a router?Köszi.
-
-
chros
őstag
válasz
vargalex #58227 üzenetére
Nekem is e a kimenet (csak meg kell adnom az interface-t is) suste 0.3-an (kiderult ezt hasznalom most
):
# iw wlan1 scan
WPA: * Version: 1
* Group cipher: TKIP
* Pairwise ciphers: CCMP TKIP
* Authentication suites: PSK
* Capabilities: 16-PTKSA-RC 1-GTKSA-RC (0x000c)Es a wireless config-ban ez szerepel:
option encryption 'psk2+ccmp' -
Headless
őstag
válasz
vargalex #58227 üzenetére
Az a baj, hogy nem működik rendesen. Sokszor semmit sem mutat. Pl azt biztosan tudom hogy az első WPA2-re van állítva.
iw
BSS c8:3a:35:f6:da:e9(on wlan0)
SSID: Ne_probalkozz
RSN: * Version: 1
* Group cipher: CCMP
* Pairwise ciphers: CCMP
* Capabilities: 16-PTKSA-RC 1-GTKSA-RC (0x000c)
Capabilities: 0x16e
BSS c8:3a:35:4d:99:d8(on wlan0)
SSID: Apae
Capabilities: 0x18fe
WPA: * Version: 1
* Group cipher: CCMP
* Pairwise ciphers: CCMP
* Capabilities: 16-PTKSA-RC 1-GTKSA-RC (0x000c)iwinfo
Cell 08 - Address: C8:3A:35:F6:DA:E9
ESSID: "Ne_probalkozz"
Mode: Master Channel: 11
Signal: -57 dBm Quality: 53/70
Encryption: WPA2 PSK (CCMP)
Cell 09 - Address: C8:3A:35:4D:99:D8
ESSID: "Apae"
Mode: Master Channel: 8
Signal: -80 dBm Quality: 30/70
Encryption: WPA PSK (CCMP)És ez tuti így van, mert saját router.
Lehet össze kéne nézni az iwinfo-s kimenetelt és összehasonlítani hátha van valami rendszeresség az iw kimenetben. De ehhez még nem volt türelmem.
-
Headless
őstag
válasz
vargalex #58225 üzenetére
Igen már módosítás alatt van hogy átkerüljön a get_data-ba igazából az lenne a legjobb, hogy ha iw-ből simán ki lehetne olvasni a titkosítást. És akkor elég lenne 1 db scannelést végezni...
De nem sikerült érdemi infót találnom iw-ben a titkosításról, van egy sor de sokszor hiányzik. az iw info ebből a szempontból hiányos, ellenben az iw több infót ad a csatornákról mutatja hogy 40mhz-es vagy 20mhz-es sávot használ.get_data az csak a repeater-wds beállításhoz kell
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Headless #58222 üzenetére
Szia!
Egy gyors kérdés: az iwinfo-s hívások véletlenül maradtak benne? Látom, hogy a $iw_list24, illetve $iw_list5 a get_data scriptben van használva, de a get_data script nincs sehol (legalábbis ebben). Persze más funkciónál lehet, hogy van, de akkor a meghatározása talán a get_data scriptbe illene, mert így a wifi scan-t feleslegesen lassítja.
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Headless #58220 üzenetére
Szia!
Ezt írtam én is: "a wifi device detektálás nem talál eszközt". Tehát magának a wifi device-nak a nevét nem tudja meghatározni. Így szépen egy /tmp/plot_ nevű file-t csinál. Tehát nem a szomszédos wifi-k meghatározásánál van ez.
Szerk.: hamar válaszoltam, nem olvastam végig. Most látom, az utolsó mondatban írtad, végül csak érthetően írtam.
Én most egyszerűen kivettem a - szűrését, nálam nincs wds.
-
Headless
őstag
válasz
vargalex #58219 üzenetére
Az nagyon mást csinál
azzal a wifi device nevét veszem ki, wlan0 wlan1 mert ügye az ac routerek belekavartak a szép képbe de ez a biztos, ránézek a kötőjelre, de nálam is vannak kötőjelesek és látom őket. Ott inkább valami más lesz. Nem akkor jön elő ha a scan intensity-t defaulton hagyod és reload gombra kattintasz? Ez ismert hiba nálunk már javítva, csak suste még nem csinált mentést előle. És ha már eltértünk a tp-linktől és 5ghz az is mutat rendesen mindent 5ghz-es jeleket is?
Kötöjelre meg azért kellett rászürnöm mert a wds kliensként beállított eszközt, nem sta-val jelölte hanem wlan0-1 vagy valami ilyesmi.
Szerk: jah igazad van félreolvastam és te értelmezted jól, hát megnézem mit lehetne tenni. -
vargalex
Topikgazda
válasz
Headless #58211 üzenetére
Szia!
Kipróbáltam a wifianalyzer-t a D-Link DIR-825-ön (CC trunk, r45572). Nagyon szép munka!
Egy hibát találtam: a wifi device detektálás nem talál eszközt, ha az SSID nevében "-" van. Márpedig nálam 5 GHz-en van.
Nyilván a grep -ve 'sta\|-' miatt. Az sta-val a kliens módba állított wifi interface-t akarod kiszűrni, de a "-" nem tudom, hogy mire vonatkozik.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
eszakas #58196 üzenetére
"Itt ne szó szerint túlfeszt értsél, pl. egy rosszul szigetelt csatlakozás és a párás időben való statikus feltöltődés miatti áthúzásra gondolok."
És ez a túlfesz keresztül megy az ADSL szűrőn, de annak nem lesz baja, majd áthalad az ADSL modemen (aminek illesztőtrafó van a bemenetén), de annak sem lesz baja, aztán bejut a routerbe, ahol kizárólag a flash memória tartalmát törli"Repült is a fotelbetét"
Pedig csak rendes földelést kellett volna csináltatni a fali konnektortól a PC-ig. -
siddis
őstag
válasz
oserenella #58214 üzenetére
Reklámok blokkolása (viszonylag) egyszerűen..
Nem válasz akart lenni, szorri.. -
oserenella
csendes tag
Hi all!
A múltkor vettem egy v2-est egy ismerősömnek, mert nálam a v1-es bevált.
Baromi gyenge a wifi-je és sajnos el kellett rohanom ezért nem volt időm firmware-t
upgrade-lni vagy épp a remote módot belőni így most vissza kell mennem.
A kérdés az, hogy az erősségen javíthat egy sima mezei gyári upgrade?
Vagy esetleg egy DD wrt az jobb lenne rá?
Nem akarunk rajta semmi extrát szóval az Open wrt-t az eleve kilőném...Köszi!
-
Headless
őstag
válasz
nagyfejü #58212 üzenetére
Milyen firmware van a routeren? ha sustéé akkor, 8081-es felületen találod meg ha nem akkor még elég messze vagy a céltól
Chros: még valami a hiba amit írtál a kíválasztás majd reload után, valószínűleg egy ismert és már javított hiba okozza, méghozzá az intenzitás-t defaulton hagyod nem fog menni
amatőrök voltunk és nem csekkoltuk le.
-
Headless
őstag
Köszönjük a visszajelzést, archer tesztelésre korlátozoottan volt alkalmam.
Suste-nal a wifi ki volt kapcsolva és nem volt lehetősége visszakap solni azt. Nem olyan egyszerű mint a nem ac-s társaikat.De ez számodra gondolom ismert.Wlan0/1 változás ismert, és tartalmazza. A nerby wifi csak tájékozttó jellegű, annak csak a repeater/wds beállító felületen van/lesz értelme.
Wdr szérián működik az 5 ghz is. Ezen való tesztelési lehetőségért köszönet donmackonak,
Esetleg chros benézhetnék a c5-be valamikor?
-
chros
őstag
Nos, Archer C5-on, Suste klonnal (nincsenek a plusz webfeluletek, de elviekben minden csomag van , ami kell, bemasolva a sima www ala):
- az 5 GHz-es wifi nem muxik (mar elotte sem ment)
- es a Nearby wifis: kapcsolo sem, vagy nem tudom mit kene produkalnia. C5-on wlan0 az 5, es wlan1 a 2.4 Ghz-s. Alapon (elso betolteskor) mutatja a felso diagramon a 2.4-et jol, az also 5-os ures. De ha valasztok barmit abbelo a listabol, a reload utan mindket diagram ures.Nagyon pipec lett, Gratula erte!!!!!
Szerk: akar jelezhetitek a lengyel testvereinknek is a munkatok gyumolcset!
-
woodworm
veterán
válasz
Headless #58206 üzenetére
Leszedtem az iwinfo-t, működik nélküle is.
Ha nincs mérendő forrrás, honnan tudom, hogy mér is, vagy csak kirajzol egy koordinátarendszert?
Nem volt szükségem a többi toolra (erre se nagyon, csak evett a fene), ezért be lett illesztve a vargalex által készített eredeti oldalra, könyvtárstruktúrába. -
Headless
őstag
válasz
woodworm #58205 üzenetére
Esetleg töröld le az iwinfot és próbáld meg úgy
nem kell hozzá wifi forrás, akkor is kirajzol egy nagy semmit
csak lényeg hogy a diagram alapja jelenjen meg.
Hát sokelérési útvonalat nem kellett átírnod szerintemhacsak nem nem tartottad meg a könyvtárstruktúrát a www_vargalexen belül.
-
woodworm
veterán
-
woodworm
veterán
Köszi szépen a munkátokat!
Mivel nem keresgéltem a többi mentés után, én vargalex 1.1.7 alá hegesztettem be. Fel kell venni az AA 12.09-es repóját, onnan simán települ az iwinfo.
-
Headless
őstag
válasz
scream #58199 üzenetére
Szia elvileg fel, gyakorlatilag egy nagyon régi verzión nem működött, bár nem tudtam belenézni miért nem esetleg írj rám pü-ben mert kiváncsi lennék én is, hogy működik-e.
Suste elvileg az iwinfo csak a tikosítás kiolvasára kell, ami meg csak a repeater/wds cstlakozáshoz kell. Szóval az nem leetett baj, én inkább a különböző iw kimenetre gondolok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NBA és kosárlabda topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- TCL LCD és LED TV-k
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- 100.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged