- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
RedCat
senior tag
DDwrt mennyire stabil a v2-n? Érdemes próbálkozni vele? Tudja e a 3G-s sticket kezelni a DDWRT?
-
Witya
tag
válasz
siddis #54793 üzenetére
Kábellel csatlakoztam rá. Több portot is megnyitottam, el is mentettem de semmi. Esetleg nincs UPnP OpenWrt-re? (Igaz, laptopra csatlakoztam és annak a wifi-jét osztottam meg ICS-el, mert a router túl messze van, de kipróbáltam közvetlen routerrel de akkor is úgyanaz a hiba.)
-
Darko_addict
őstag
http://tp-link.hu hivatalos oldal?
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
Ugyan nincs Xbox 360-on, de elvileg több port forward kell oda!
-
Darko_addict
őstag
válasz
Darko_addict #54791 üzenetére
*WDR4300!
-
Darko_addict
őstag
Hellóóó!
Mostanában rakoncátlankodik a WR1043 v1-ünk, sokszor kihagy, lefagy, nem ad jelet, ezért cserélném újabb modellre. Bride-elve van, a főrouter egy WDR4600, az szórja a jelet mindenhová 2,4 és 5GHz-en is, eddig hibátlanul. 1043 előnyére szól - a cserélt nagy antennái miatt -, hogy brutál mód szórja a jelet, a kertben és garázsban is van jelerőssége, és ez hiányozna, ha egy 4600-as kerülne a nappaliba is (emeletes házunk van). Egyébként sincs lent szükség 5GHz-re, elég lenne egy erős 2,4-es. 1043-ról mire érdemes váltani, ha ezeket figyelembe vesszük?
Köszönöm!
-
Witya
tag
Valakinek nincs Xbox 360-ja aki OpenWrt-ét használ?
Rádugtam a routerre de azt írta, hogy NAT hiba és nem tud csatlakozni. A 3074-es portot írta, hogy meg kell nyitni, Port Forwardingnál meg is csináltam de úgyan úgy semmi.
Valaki tud segíteni?
-
chros
őstag
Nos, a snapshot-ban levo rtorrent-rpc csomaggal mukodik, de kell meg hozza par csomag.
A teljes telepites (konfig nelkul) igy nez ki (lehet, hogy lehetne okosabban is):
# opkg update
# opkg install rtorrent
Ez a fuggosegeket is telepiti# opkg install xmlrpc-c-server
Ez tovabbi xmlrpc -s csomagokat telepit, ez kell hogy fusson az uj build.Meg kell nezni, hogy a jelenlegi snapshot repoban mi a pontos eleresi utvonala a rtorrent-rpc -nek:
https://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/packages/packages/
Epp most:
https://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/packages/packages/rtorrent-rpc_0.9.4-git-2_ar71xx.ipkLe kell menteni, eltavolitani az elozo rtorrent (BarrierBreaker) csomagot, majd felinstallani az ujat:
# cd /root
# wget --no-check-certificate https://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/packages/packages/rtorrent-rpc_0.9.4-git-2_ar71xx.ipk
# opkg remove rtorrent
# opkg install ./rtorrent-rpc_0.9.4-git-2_ar71xx.ipkEs erdemes elmenteni (atmasolni) az elobb levadaszott uj csomagot, hatha kesobb is jo lesz
Mar csak a config fajlt kell elkesziteni (lementeni, es modositani):
# cd root
# wget --no-check-certificate -O .rtorrent.rc https://raw.githubusercontent.com/rakshasa/rtorrent/master/doc/rtorrent.rcEs megprobalni elinditani screen-ben:
# screen -AR
# rtorrent -
chros
őstag
Ki akartam probalni Archer C5-on (suste BB-jevel) az rtorrent-et: 0.9.4, de nem idul el:
rtorrent: XMLRPC not supported.Van valami nem tul regebbi verzio valahol, amivel mukodik?
Koszi
-
rocsi701970
csendes tag
Sziasztok!
Már 2 hónapja van egy 1043 v2, openwrt-vel. Tökéletes (ftp, tarns, miniDLNA, dns). Mindenkinek köszönet.A műhelyben egy 710-es használok (szintén openwrt), ami kábellel van összekötve egy switch segítségével. Megy az internet vele a hátsó gépen. Ha a hátsó gépet a switch-be dugom, látom a benti gépeket, minden meghajtóját. Ha a 710-esbe csatlakozok, akkor nem látom a benti gépeket, csak az int. működik. Tudtok segíteni, hogy hogyan lehet beállítani!, hogy ezzel is lássak mindent?
Köszönöm. -
Headless
őstag
válasz
Csontbrigád #54784 üzenetére
Örülök, bár nem lehet kevés filmed vagy bármilyen médiád ha 8 óráig csinálta
nekem 3 óra alatt megcsinálta. -
Csontbrigád
tag
válasz
Headless #54771 üzenetére
Szia,
Kösz a választ.
Vargalex 1.1.7 firm
miniDLNA, amit tartalmaz a fenti firm
Mivel resetet csináltam, mindent újra be kellett állítani, így a miniDLNA-t is - ezért állok értetlenül a dolog előtt, mert elvileg már újra scannelte a HDD-t, és mégsem látja a mappákat.Bocs a késői reagálásért, de melóhelyen vagyok 22h után tudom kipróbálni amit írtál.
-
siddis
őstag
Hát rakd fel mondjuk a Wireshark-ot és figyeld a router-re menő illetve router-ről jövő forgalmat, hátha látni valami nem odaillőt.. Csak Te használod a router-t, nem szivatott meg valaki esetleg.?
Közben eszembe jutott hogy nem lehet hogy egy másik eszköz is szépen beállt a 192.168.1.1-es IP-re és az üti agyon a router web-felültét.? Esetleg a szolgáltatód gondolt egyet aztán miatta van ilyesmi.?
Hugi telefonja fix IP-vel.? Apu új tabletje.? -
Headless
őstag
jó gondolat, hogy próbáltad amúgy? kis reset gomb? vagy csak ki-be kapcsoltad, utóbbi nem elég.
Resetet kell nyomva tartani addig, míg újraindul
ez hivatalosan a V1-hez volt írva hasonló a V2 is
"RESET:
There are two ways to reset to the Router's factory defaults:
1) Use the Factory Defaults function on System Tools -> Factory Defaults page in the
Router's Web-based Utility.
2) Use the Factory Default Reset button: Press the Reset button for five seconds and then
wait for the Router to reboot. "Hát ha gyári leírás szerint, akkor már érdekesebb a helyzet jó ip-címmel próbálkozol, esetleg nézd meg, hogy csatlakozol-e a routerhez ezt windowsban megtudod nézni a hálózati kapcsolatoknál az állapot és azon belül a részletes.
UI: kábellel próbálkozol?
-
Headless
őstag
Mit értesz azon hogy nem tudsz resetelni?
ha gyári FW akkor system tools -> factory defaults-> restore
ki és bekapcsolás nem minősül resetelésnek... ebben az esetben minden beállításod amit eddig megcsináltál elveszik.Suste: itt a gyári fw
túl sokat foglalkozol már az openWRT-vel -
Headless
őstag
válasz
Csontbrigád #54761 üzenetére
Valószínűleg a DLNA-nak kellene egy újra átvizsgálás, mit használsz? miniDLNA? És milyen firm?
Ha miniDLNA akkor így járhatsz el.
/etc/config/minidlna
nyisd meg és nézd meg mit ír az alábbi kér beállításra
option db_dir 'valami'
option log_dir 'valami'
Ha megvan akkor töröld a két fájlt
valami/files.db
valami/minidlna.log
Ha ez megvan újra indítod a minidlna-t és elvileg újra szkenneli a hdd-tHa nem állítottál a gyárirol semmit és van ilyen fájl, hogy
/minidlna/minidlna_rescan.sh
akkor ezt elég lefuttatnod megcsinál mindent helyetted (de ezt lehet, hogy suste csinálta csak). -
MAC72
tag
Sziasztok!
Nagy problémám van sajnos. Van egy új TP-Link WR1043ND V2 routerem. WDS Bridge módban szerettem volna beállítani. Sikerült is beüzemelnem, még egy kicsit a MAC szűréssel babráltam, mikor is újraindítás után elérhetetlenné vált a router. Csak a bekapcsolást jelző led világít. Mindent levéve róla, kikapcs- bekapcs, felvillan minden led, majd a Wifi led villog pár másodpercig és ennyi.
Resetelni próbáltam, de nem lehet.
Mit tegyek, hogyan gyógyítsam? -
fjanos951
tag
Ok!
Egy gyári reset után visszaállt az eredeti IP és betudtam lépni a webes felületére az eredeti gyárinak.De van egy újabb kérdésem. Miért van az, hogy van két router, de az egyiken OpenWRT van, a másikon most újra a gyári FW és ha az IP címük megegyezik, - persze egyszerre nincsenek a rendszerben -, akkor ha a gyári FW.esre akarok belépni, csak villan egyet a Mozilla és azt írja Kész, de a képernyőn nem jelenik meg semmi. Ha egy olyan PC-n csinálom ugyanezt, amelyikről még nem léptem be soha a routerbe, akkor be tudok lépni a gyáriba simán.
Ha valaki tapasztalt már ilyet és tudja rá a megoldást, akkor megköszönném, ha megírná, hogy mit tegyek ez ellen.
Ja, még azt kérdezné, hogy Gargoyle-val megy a printer szerver? -
fjanos951
tag
-
Csontbrigád
tag
Sziasztok,
1043ND V1 routerem van Vargalex1.1.7-tel. Lóg rajta egy 2TB vinyó külső táppal.
Következő problémával szembesültem: a TV-m csak A-O betűig látja a könyvtárakat a done mappában.
Eddig hibátlanul működött (1 évig), kb. 2 hete töröltem mappákat (sajna tárhely sosem elég), azóta nem lát minden mappát.
Újraindítás és reset is volt. Ez a TV nyűgje lehet vagy a DLNA beállítással kellene még valamit csinálni?Köszönöm!
-
Doky1988
senior tag
Illetve gargoylerol egy sima vágott tp-linkes fw-vel visszatudom állítani gyárira menüből?
-
Doky1988
senior tag
Üdv!
Kiszeretném próbálni a DD-WRT-t 1043ND V2.1 -en.
Na már most Gargoyle van fenn, akkor webrevertel gondolom ezt visszaállítom original TP-Link szoftra, és onnan tolom fel a DD-WRT factoryt? És visszaállítani is visszatudom vágott fw-vel egyszerűen eredetire?
Vagy kínlódós? -
Sanya
nagyúr
van egy 1043ND v1.8-as routerem bekonfigurálva. Jön helyére egy v2.1 konfogurálatlan.
Ha lementem a router beállításait menüben a v1.8-ét, akkor azt bátran feltölthetem a v2.1-re?természetesen gyári fw-rel szerelt mindkettő.
-
fjanos951
tag
válasz
Síngörbítő #54746 üzenetére
Eljutok addig, hogy cd/opt és akkor kiírja hogy : not found, pedig a router látja pendrive-ot és azt is, hogy mekkora helyet foglal a bin fájl, de a nevét nem látja.
Itt aztán elakadok. -
-
Dot
őstag
Hali.
tplink 1043ND 2.1 júniusi fw:
"Nem lehet kapcsolódni a távoli kiszolgálóhoz
http://192.168.1.1/ cím, melyet meg akart nyitni, jelenleg nem elérhető. Győződjön meg róla, hogy a webcímet (URL) helyesen írta be, majd próbálja meg újratölteni a lapot."
C:\Users\Dot>ipconfig
Windows IP konfiguráció
Ethernet-adapter Helyi kapcsolat:
Kapcsolatspecifikus DNS-utótag. . :
Kapcsolati szintű IPv6-cím . . . : fe80::6953:1020:54f3:93e7%11
IPv4-cím. . . . . . . . . . . . . : 192.168.1.2
Alhálózati maszk. . . . . . . . . : 255.255.255.0
Alapértelmezett átjáró. . . . . . : 192.168.1.1Egyik napról a másikra nem értem el a routert. Black friday?
Nyár óta tökéletesen ment.
Volt melóhelyen az 1.x-es 1043ND is ezt csinálta. Ott egy openwrt segített, de nekem itthon kell a HW nat.
Egy újraindítás segítene 99.99%, de nem szeretném mindig mikor ezt csinálja resetelni! -
Síngörbítő
csendes tag
-
siddis
őstag
válasz
fjanos951 #54741 üzenetére
Neked akkor DD-WRT webrevert kell, mást ne tegyél rá, utána meg majd akkor "factory".. Van webes felülete, nem kell már felrakni ezzel kapcsolatban semmit sem..
Várj már egy kicsit még mielőtt bármit is csinálsz, a V2-nél van valami trükk a visszaállítással dd-wrt-ről.. Szerintem keress rá itt a Fórumban, nekem csak v1-em van így annyira nem jegyeztem meg hogy konkrétan mit kell csinálnod, de biztos hogy "valamit trükközni kell"..
-
fjanos951
tag
Hali!
Vettem én is egy TL-WR1043ND V2.1 routert.
1. A kérdésem az lenne, hogyha felrakom a Gargoyle 1.6.2 openwrt firm-et, akkor ha belépek a routerbe, lesz-e valamilyen Luci-hoz hasonló felület, vagy ahhoz még telepíteni kell mást is?
2. Most DD-WRT van rajta, erre a Gargoyle factoryt vagy a sysupgrade-t kell feltenni?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
Pr3s
aktív tag
vargalex korábban utalt arra, hogy lehet készül valami, de mivel Ő is ember, és nem a fórumból él, na meg persze családja is van, így a szabadidejéből áldoz értünk, várj türelemmel, amit legutóbb is összerakott, az nagyon patentül megy, de az Ő segítségével épült a suste és poli27 kolléga buildje is, próbáld meg azokat, míg nem jön a vargalex firmware.
-
rsf
senior tag
válasz
Intruder2k5 #54723 üzenetére
Hát ha mentéskor az NVRAM tartalmat menti a router egy az egyben akkor igazad van.
De én úgy tudtam, hogy csak a GUI felület beállításait.
Üdv. -
-
Egyhapsi
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #54728 üzenetére
A linken található progival már próbálkoztam, nem működik.
A progit elindítva a menük tiltva vannak, nem látszik a nyomtató:-( -
Zsivi
tag
válasz
Intruder2k5 #54730 üzenetére
Rendben, köszönöm a választ
Holnap kipróbálom
-
Szia!
Szerintem ezt Gargoyle firmware-ben a legegyszerűbb megvalósítani!
Ez a file kell Neked:
gargoyle_1.6.2-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v2-squashfs-factory.binRepeater funkciót itt tudod majd aktiválni, egyéb leírást én nem tudok adni ehhez!
Természetesen az eredeti állapot visszaállítható!
-
Zsivi
tag
Sziasztok!
Van egy ilyen routerem méghozzá 2.1-es verzió, repeater ként szeretném használni, de ez ugye a gyári
firmware-el nem lehetséges.Úgyhogy custom firmware fog kelleni, azzal tudom hogy meglehet oldani.. Csak egy magyar nyelvű leírás kellene hogy mégis hogyan, ebben szeretném a segítségeteket kérni, lehetőleg a felrakandó firmware közvetlen linkjével
Illetve még arra lennék kíváncsi hogy vissza lehet-e rakni a gyári firmware, ha valamilyen okból mégis az kellene?
Köszönöm előre is a segítséget!
-
Egyhapsi
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #54725 üzenetére
Szerintem eredeti a firmware.
Nem tudom mi az az openWrt.
Olvasni már visszaolvastam, de nekem hosszú. -
person
senior tag
Sziasztok!
DD-WRT az USB meghajtót (USB2 HDD) képes standby-ba küldeni? A használt rack magától nem képes rá, így gyári FW-nél 24-be megy..
-
-
Egyhapsi
csendes tag
Segítséget szeretnék valakitől, aki segítene az USB-t nyomtatószerverként beállítaná.
Ha egyáltalán lehet ezen a routeren.. -
A reset lényege pont az NVRAM törlése, hogy a felesleges, mondjuk az előző fw-ből hátramaradt, használaton kívüli értékek törölődjenek, ne foglalják a helyet, és ne okozzanak irreális működést! Ha elmenti a jelenlegi NVRAM tartalmat (mert a konfigmentésnek ez a lényege), és reset után visszatölti azt, akkor tulajdonképpen nem csinált semmit! A reset-nek csak úgy van értelme, ha azt követően mindent manuálisan állít be újra...
-
rsf
senior tag
válasz
Tomikapc #54719 üzenetére
Erről lenne szó: [link]
Ez törli az NVRAM-ot. Nálam volt amikor frissítés után nem működött rendesen pár dolog(NTP,wireless channel választás). Aztán a reset után megjavultak a dolgok. Szóval megértettem, hogy miért ajánlják frissítés után a resetet a dd-wrt frissítés leírásában.
Üdv. -
Tomikapc
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #54714 üzenetére
Köszi. Fel is dobtam! Elég profi ez a router
-
válasz
Tomikapc #54711 üzenetére
Szia!
Van rá DD-WRT is...
ftp://ftp.dd-wrt.com/betas/2014/11-20-2014-r25408/tplink_tl-wr1043nd-v2/Gargoyle is...
http://www.gargoyle-router.com/download.php -
Frenky89
addikt
Sziasztok!
Mit lehet tenni olyankor, amikor az ADSL kapcsolat stabil, viszont a 1043ND V1 folyton eldobálja a PPPoE kapcsolatot? A másik probléma pedig, hogy a WiFi-n csatlakozó eszközök sokszor azt játsszák, hogy a hálózati kapcsolat nem szakad meg, de WAN irányba semmilyen adatforgalom nem megy.
-
Tomikapc
aktív tag
Üdv!
Erre a routerre lehet dd-wrt-t rakni? Sajnos 2.1 verziószámú, de azt mondták ezt érdemes venni az előző helyett, mert erősebb. openwrt-t nehéz felrakni? Igazából azzal nincs sok tapasztalatom és nem is szeretnék a routerre telnetelni meg hasonlók, egy grafikus felületnek, mint a dd-wrt jobban örülnék. Köszönöm! -
freddirty
senior tag
Sziasztok, van egy 2543-am ami ugye majdnem 1043. 120mbites upc netem van, és érdekes módon csak a power up utáni pár percben sikerül speedtest-en ezt mérnem, utána már stabilan 80mbit. Most cseréltem tápot (somogyi multi 2.25A) de akkor is ugyanez a jelenség.
Gargoyle fw van rajta. Mi lehet a baj? -
andaman
tag
válasz
Intruder2k5 #54705 üzenetére
A böngésző újraindítása után már kért jelszót.
üdv. -
andaman
tag
válasz
Intruder2k5 #54705 üzenetére
Rendben, persze kipróbálom.
Most már inkább az érdekel miért lettem SOHO és eddig miért nem, valamint ez mivel jár. -
válasz
andaman #54704 üzenetére
Az, hogy a firmware "Status: Hardware Version: WR1043 v2 00000000"-t ír a böngészőben, tök mellékes, az alján lévő matrica számít, és ott Neked is v2.1 van!
A jelszóról már elmondtam a véleményemet a másik topikban, nyilván elmentette a böngésződ! Próbáld meg másik gépről, telefonról, és egyből fog ismét jelszót kérni!
-
andaman
tag
válasz
Intruder2k5 #54703 üzenetére
Most vettem:
TL-WR1043NDv2.1 dobozon és a számlán.
Status: Hardware Version: WR1043 v2 00000000Most éppen SOHO router lett belőle....
Nem kér felhasználónevet és jelszót, eddig kért,
Azt sem tudom mi ez, most olvasgatok utána.
Ha valaki tud segíteni, hogy mi ez és mit kezdjek vele, megköszönném:
Nov 30 01:01:39
[global]
workgroup = WORKGROUP
netbios name = SOHO router
server string =
log file = /tmp/samba/var/%m.log
max log size = 5
log level -
-
Gyurka6
őstag
válasz
Intruder2k5 #54701 üzenetére
Hali!
Az enyém fekete, v2.1-es, az alján levő matrica szerint. Jó régi lehet, használtan vettem, jótállásról nem esett szó. (Eben már alig néhány alkatrész van, gondolom azért tudják ennyiért adni!)
root@TpLink1043:~# free
total used free shared buffers
Mem: 61344 41720 19624 0 5072
-/+ buffers: 36648 24696 -
válasz
< CyberBob > #54700 üzenetére
Hát nem tudom, én sosem láttam feketét, de akkor várj meg több véleményt is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Óra topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged