Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Witya
tag
Üdv fórumlakok!
Történetem eme remek rúterről (1043ND V2.1) szólna. A mai nap hozzájutottam egy ilyen kütyühöz (nem boltból) és elvileg eredeti firmware lett volna rajta. De egy OpenWrt-ét találtam helyette. Bárhogy próbáltam konfigurálni a 'vi etc/config/network' fájlt sehogy se akart net lenni. Digis netem van, és segítségül ezt a cikket választottam
Nos van-e lehetőség net nélkül felrakni egy olyan OpenWrt-ét, amin alapból van webes felület vagy elmondjátok, hogy mit csinálhattam rosszul.
Várom a válaszaitokat.
Aki nem csal, az nem is próbálkozik!
-
Witya
tag
válasz Intruder2k5 #53763 üzenetére
Királyság. Köszönöm a válaszod. Te melyiket ajánlod, vargalex vagy openwrt? Linkelsz nekem egy tökéletes verziót? Előre is köszönöm.
-
Witya
tag
válasz Intruder2k5 #53766 üzenetére
Hopp, linuxban nem vagyok valami otthonos, ciki. Szóval kellene torrent kliens, ftp, apache, tűzfal es ennyi, semmi több.
-
Witya
tag
válasz Intruder2k5 #53769 üzenetére
Köszönöm a válaszod. Viszont utolsó kérdésem. Melyik fájlra lesz nekem szükségem a factory.bin vagy a sysupgrade.bin?
-
Witya
tag
válasz Intruder2k5 #53774 üzenetére
Köszönöm.
Egyébként a képen, ami a hozzászólásodban volt, abban OpenWrt alól factory-val flashelnek, akkor az is hibás?
-
Witya
tag
Ismét segítségre lenne szükségem, rákötöttem egy külső hdd-t, fel is ismeri és OpenWrt-én keresztül particionáltam is. Lucin a rendszer/csatolási pontok menüben hozzáadtam a Swap partíciót(/dev/sda1), és a másikat amiken a fájlokat tárolom(/dev/sda2) a megfelelő résznél. Első kérdésem, hogy honnan tudom, hogy a rúter az használja-e a Swap partíciót? Noh meg a másik, hogy a Hálozatok/Szolgáltatások menüben, hogy kell konfigurálni, hogy ha nincs semmi mappa, akkor lássa a hdd gyökerét és rá tudjak csatlakozni ftp-én? Transmissionben is beállítottam, hogy a /dev/sda2/-be mentse a dolgokat, miután letöltött 3 megát kiírta, hogy nincs több hely a lemezen. Szóval én már nem értek itt semmit sem.
Egyébként a Suste félét használom, és még olyanra lenne szükségem, hogy hogyan lehetne minden eszköznek meghatározn, hogy mekkora sávszélet használhat? Esetleg még hol lehet tiltani néhány weboldal elérését?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Witya
tag
SSH-n az fdisk-kel csináltam ez alapján. 160 gb-os a hdd az sda1 lett a linux swap, az sda2 pedig a fájloknak. A 8081-est úgy érted, hogy 192.168.1.1:8081 címen keresztül? Mert nem is tudtam, hogy van benne ilyen. Szóval itt formázzam újra, megcsinálja a csatolásokat is és a transmissiont is állítsam az alaphelyzetbe, aztán működni fog minden?
Az ftp-t amin hazaértem kipróbálom a leírás alapján. És köszönöm a leírást.
-
Witya
tag
Üdv fórumlakók!
Lenne még egy utolsó problémám, Regeltem a [noip.com]-ra, a routert is beállítottam ennek megfelelően a dinamikusdns fülnél, mégis mikor rámegyek a xxxx.ddns.net-re, a következő választ kapom:
Forbidden
Rejected request from RFC1918 IP to public server addressMit ronthattam el?
-
Witya
tag
-
Witya
tag
-
Witya
tag
válasz Intruder2k5 #54011 üzenetére
Otthon működött, de most kipróbáltam a suliban és nem hoz be semmit se. Most már végképp nem értem. A fájlt úgy szerkesztettem ahogy írtad, WinScp-vel kimásoltam, jegyzettömbbel átírtam, majd visszamásoltam. Újra indítottam a routert, majd otthonról jó volt. Viszont néztem és most fut egy sima uhttpd meg egy uhttpd_suse vagy a második az eddig is ott volt csak én nem figyeltem fel rá?
-
Witya
tag
-
Witya
tag
válasz Kicsirics77 #54032 üzenetére
A ddns megvan, de a ddns fülnél nincs ilyen opció.
-
Witya
tag
válasz Kicsirics77 #54034 üzenetére
A transmission ha úgy megyek rá, hogy https://nevem.net:9091 akkor nem hozza be, de ha rámegyek a Luci/szolgáltatások/Transmission akkor onnan megnyitja a webes felületet.
-
Witya
tag
válasz Kicsirics77 #54045 üzenetére
Firefox, IE és Chrome-mal is próbáltam a suliban. Víruskereső nincs. Telon is próbáltam 3G-vel szintén Chrome-mal de semmi.
-
Witya
tag
válasz Kicsirics77 #54050 üzenetére
Noh így viszont már semmit se tölt be.
-
Witya
tag
Ez a verzió van fent, reseteltem a routert, majd felraktam ezt amit még pü-ben ajánlottal, felkonfiguráltam a routert, pár napig teljesen jó volt, a transmission futott ezalatt. Két nappal később teljesen lefagyott a router, nem tudom mi okból majd egy napra rá eldobta a wan kapcsolatot, az újraindítás segített de megint egy napra rá ismét eldobta. Nem tudom, hogy miért, vagy miért pont akkor. De ma újra reseteltem.
Amit nem értek, egy két nap üzemidő után mikor belépek a konfigba akkor már meg se jeleníti az állapot és memória információkat.
[ Szerkesztve ]
-
Witya
tag
Valakinek nincs Xbox 360-ja aki OpenWrt-ét használ?
Rádugtam a routerre de azt írta, hogy NAT hiba és nem tud csatlakozni. A 3074-es portot írta, hogy meg kell nyitni, Port Forwardingnál meg is csináltam de úgyan úgy semmi.
Valaki tud segíteni?
-
Witya
tag
válasz siddis #54793 üzenetére
Kábellel csatlakoztam rá. Több portot is megnyitottam, el is mentettem de semmi. Esetleg nincs UPnP OpenWrt-re? (Igaz, laptopra csatlakoztam és annak a wifi-jét osztottam meg ICS-el, mert a router túl messze van, de kipróbáltam közvetlen routerrel de akkor is úgyanaz a hiba.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -75% 15,6" i7-8850H 32/1TB QUADRO P2000 4GB 4K Touch
- Canon 750D + Összes tartózékával 5600 EXPO
- Eladó félkonfig! i9 10900KF/16GB/1TB SSD/1TB HDD/WIN11PRO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest