Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
rsf
senior tag
Sziasztok!
V1-est használok 2éve dd-wrt-vel. Mivel sok eszköz lóg rajta beujjítottam egy V2-es routerre, mivel láttam, hogy az sokkal erősebb.
A V2-en a legujabb gyári fw(2014.06.13) van ere frissítsem a legujabb dd-wrt-t(2014.11.03) vagy rakjam vissza az eggyel régebbi gyári fw-t(2013.09.25)? Ezt azért kérdezem, mert mintha azt olvastam volna, hogy az ujnál frissitették a boot loadert is TP-Link-ék.
Tudtok ebben segíteni, hogy melyik most a legstabilabb kombináció?
Köszi.
Üdv.“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
-
rsf
senior tag
válasz ludsimon #54364 üzenetére
Nincs V2 ha lenne az V2.0 lenne amúgy is. V2-nek hívják a neten azt ami már nem a régi fehér.
Az a lényeg, hogy mi van a router hátuljára irva hw reviziónak!
És az ujabb 1043nd v2.1-el indult. [link]
dd-wrt letöltés:[link] A betak között találod meg.
Üdv.[ Szerkesztve ]
“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
rsf
senior tag
válasz PainKiller13 #54405 üzenetére
A 30Mbites már nem ADSL hanem VDSL ilyenem van nekem.
A VDSL ugyanazon a vonalon többet tud és nagyobb távolságig mint az ADSL.
De miért adjanak 30Mb-et ha te a 10Mb-ért is fizetsz mint a katonatiszt.
Ezt mindehol megjátszák, ahol nincs konkurenciájuk sajnos.
Üdv.“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
rsf
senior tag
Sziasztok találkoztatok már az alábbi problémával:
1043.v2 dd-wrt-vel(06.23) Szeretném frissíteni a legujabb build-re(11.11) a Webgui-n keresztül, de nem sikerül. Először a frissítés indítása után kb. 10mp-el kiadott egy upgrade failed-et.
Aztán a 30-30-30 reset után már nem irta, hogy failed, hanem kb. 12 mp után kiirja, hogy upgrade sucess aztán ujraindult a router. De az ujra indulás után a régi fw fogadott, úgy tűnik nem indul el a frissítés.
Természetesen a hozzá való tplink_tl-wr1043nd-v2 webflash bin-t akarom rátölteni.
Ez azért furcsa mert ez már a 3. routerem 6év alatt amin dd-wrt-t használok és eddig még nem találkoztam ezzel a problémával.A frissítés mindig egyből sikerült.
Lenne vmi ötletetek?
Előre is köszi.“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
-
rsf
senior tag
válasz Intruder2k5 #54491 üzenetére
Jó, de én nem a gyárit akarom visszarakni, csak a meglévőre egy újabbat.
-
rsf
senior tag
Sikerült!
A megoldás:
- A gépnek fix IP, de ez önmagában nem elég
majd átállítottam az ethernet adapter alábbi paraméterét:
- Local Area Connection Properties/Advance tab
◾Speed & Duplex
◾change value to 10mbps/half duplexIgy már egyből felment az uj fw.
-
rsf
senior tag
Hali,
ha jól látom akkor te otthon vagy a témában.A minap ráizgultam a wifi időzítésre.
Milyen crontabos parancsokat lehet használni ami a wifi-t befolyásolja?
Én dd-wrt-t használok, de a parancsok chipset(atheros) függőek, nem fw függőek.
A problémám:
a root /sbin/ifconfig ath0 down parancs hatására lekapcsol a wifi. Ténylegesen.
a root /sbin/ifconfig ath0 up parancs hatására visszakapcsol a wifi. De valójában nem.
Azt, hogy lekapcsol és visszakapcsol a Wifi azt a status fülön látom.
Lekapcsolás után a TX power nem változik. De lehet, hogy nem is kell neki.
Olyan, mintha vmi kiakadna a routerben a kikapcsolás hatására. Ezért bekapcsoláskor nincs jel.
Létezik-e vmi parancs amivel initializálni lehetne a wifi részét a routernek, vagy vmi ilyesmi?
Előre is köszi.“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
rsf
senior tag
Sziasztok,
az mitől lehet, hogy a V2-es routerem tegnap az egyik otthoni gépnek más IP-t osztott ki mint elötte?
DD-WRT fw van rajt, de ilyet a V1-es sosem csinált. Sőt amikor átváltottam V1-ről V2-re akkor az első dd-wrt fw ugyanazokat az IP-ket adta mint anno a V1 amit 2,5évig használtam. Később frissitettem a fw ezután megváltoztak az IP-k ami nem lenne baj, de utána már menet közben ne változtassa már nekem....
-
rsf
senior tag
válasz Intruder2k5 #54617 üzenetére
Az egyik gépen a net be van időben korlátozva. Most néztem, hogy az Access restrictions-nál is be lehet állítani MAC cimet nem csak IP-t. De nem értem a történteket, mert ilyet még sohasem tapasztaltam.
-
-
rsf
senior tag
válasz Tomikapc #54719 üzenetére
Erről lenne szó: [link]
Ez törli az NVRAM-ot. Nálam volt amikor frissítés után nem működött rendesen pár dolog(NTP,wireless channel választás). Aztán a reset után megjavultak a dolgok. Szóval megértettem, hogy miért ajánlják frissítés után a resetet a dd-wrt frissítés leírásában.
-
rsf
senior tag
válasz Intruder2k5 #54723 üzenetére
Hát ha mentéskor az NVRAM tartalmat menti a router egy az egyben akkor igazad van.
De én úgy tudtam, hogy csak a GUI felület beállításait.
-
rsf
senior tag
Halihó!
A dd-wrt-s fiúk végre megcsinálták a v2-es webrevert filet!
Letölteni innen lehet, de csak a fórumba bejelentkezés után: [link]
-
rsf
senior tag
válasz siddis #55047 üzenetére
Eszembe sem jutott, hogy kipróbáljam ezt. Komolyan vettem, hogy csak bejelentkezés után lehet letölteni.
Még jó, hogy itt voltál.
Akkor még egyszer: dd-wrt v2 webrevert
Üdv.[ Szerkesztve ]
“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
rsf
senior tag
válasz Tomikapc #55056 üzenetére
Ez volt az első használható dd-wrt a V2-re. Rakj föl egy ujabbat.
Persze elötte factory reset majd utánna 30-30-30 reset.
De mostmár van webrevert fw. szóval próbálkozhatsz mással is.
-
rsf
senior tag
válasz vargalex #55099 üzenetére
Ez nálam is így volt évekig(más router és más buildnál is), de egy mostani dd-wrt frissítés után megváltozott az összes otthoni IP címem. Irtam is akkor erről ide a fórumba. Máig nem értem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest