Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- bambano: Bambanő háza tája
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
zambozoli
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Volt, kétszer!
-
-
zambozoli
aktív tag
-
Petikeje
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. TP-LINK 1043ND V2.1-en szeretném beállítani az extroot-ot.
Barrier Breaker 14.07 trunk van fenn. szükséges csomagok telepítve.
Mindent az OpenWRT extroot Wiki oldala alapján csinálok.
Whole external root (pivot root)
Nem találok releváns hibaüzenetet a logban.
Van valami ismert hiba, ami miatt ez nem működik?
THX:
P!Bocs, megoldódott... Nem tudom hogy :-(
-
siddis
őstag
válasz
siddis
üzenetére
Bocs, letelt a szerkesztési idő, szóval ASUS RT-N18U...
-
Milli82
tag
Sziasztok
Van egy TP-Link 1043NDv1 routeremAz volna a kérdés, hogy érdemes-e cserélnem erre:
Asus RT-N66U Dual band 900VPN-el szemezgetek, de van NAS is... és tudtommal az is lehet VPN szerver...
ötlet? esetleg ajánlás?
-
suste
veterán
válasz
Headless
üzenetére
akkor tuti hogy a régi FW-t használod, abban volt hiba az oldpackages repo hiba
de ez már javítva lett, sok más dologgal együtt: [link]a nálad jelentkező hiba nekem állati furcsa, mert nálam állandó seedben van a TM, így atán tuti nem áll le a HDD

meg van statisztikakészítés is, ami szintén rendszeresen írjaha torrentezel, akkor ne adjál meg max seed-et...egyébként sem értem minek leállítani ami a HDD-n van.....gondoljmásokra is...
-
-
Headless
őstag
válasz
Headless
üzenetére
hely van elég,de nem megy fel valamiért
Collected errors:
* satisfy_dependencies_for: Cannot satisfy the following dependencies for luci-app-hd-idle:
* hd-idle *
* opkg_install_cmd: Cannot install package luci-app-hd-idle.De ez nem azt okozza, hogy leállítja a hdd-t? nekem pont az ellenkezője kéne...

-
Headless
őstag
Sziasztok újra itt,
Egy olyan problémám van, hogy az usb-n a routerre kötött hdd elalszik, ilyenkor lecsatolódik, esetleg contrabbal meglehetne oldani, hogy adott időközönként írjon át valamit egy txt-ben vagy valami, hogy a hdd ne menyen sleep módba. Tudom lehetne hdd firmware módosítással hogy sose aludjon el, de számomra ez egyszerűbbnek tűnik, ha csak egy fájlt módosít a router. Csak a fő bajom ott kezdődik, hogy nem tudok programozni, alap tudásom van C#-ból de azzal itt nem megyek úgymond semmire.
-
siddis
őstag
Frissitettek ma reggel a lengyelek..
-
siddis
őstag
Suste,barátom, rég nem látott vendég járt nálam :
Fri Oct 17 16:29:46 2014 kern.err kernel: [64446.550000] ath: phy0: Failed to stop TX DMA, queues=0x004!
Fri Oct 17 16:29:46 2014 kern.err kernel: [64446.860000] ath: phy0: Failed to stop TX DMA, queues=0x004!
Csak ez a kettő volt érdekes módon... -
-
Vigyorka
aktív tag
Üdv!
Kérdésem: WR1043ND v1. rajta Vargalex 1.7 (Köszönetem érte!) -t szeretnék berakni egy másik router után úgy, hogy csak az vsftp és a Transmission fusson rajta. (és kívülről is elérhetőek legyenek..)
Mit kell dugni, hova és beállítani?
/most ne a Jóra gondolj... / -
Vadmeggy
aktív tag
Sziasztok!
Azzal a problémával fordulok felétek, hogy akármilyen custom firmwaret teszek fel, instabil lesz a 1134ND v1 routerem.
Próbáltam DD-Wrt-t, az sem vált be, dobálta a wifit, aztán visszaváltottam stockra, használtam elég sokáig, majd átálltam megint OpenWrt-re, nem jött be, tégláztam. Forasztgattam, újraélesztettem soros porton és felraktam a Attitude Adjustment 12.09 et, azzal is instabil volt. Most 1-2 hete vargalex 1.1.7es változatát használom, de itt is elég gyakran eldobja a laptopom a jelet. Csatornákkal is játszottam, sávszélességgel is, a végeredmény ugyanaz. Ez az egyetlen router az egész környezetben tehát interferenciáról szó nem lehet...Van valaki akinek a gyári firmware volt a legstabilabb?
Lehet, hogy nem a firmware a probléma, mert a telefonom fogja a jelet amikor a laptop eldobja, viszont az egy Samsung S Advance- és teljesen kiszámíthatatlanul működik.
-
Soma01
veterán
VLAN beállítások elérhetőek grafikus felületről?
WAN és LAN közt beállítható olyan szabály (a jelenlegi megtartásával), hogy a WAN felől érkező VLAN (mondjuk 22) csomagokat LAN4-re továbbítja?
Ezt a linket nézegetem: [link]
"If the number is followed by a "t" then packets transmitted out that port on this VLAN are tagged, and that packets received on that port may be received with this VLAN tag. 5 is generally the CPU or 'internal' port and is most often used as tagged."
Ezen filózok, de nem értek hozzá.
Digiseknek jó lenne. -
Soma01
veterán
Köszi, azt láttam ott.
-
CloZee
aktív tag
Utolsó OEM firmware-ban javítva van az OpenSSL hiba? (v2)
-
siddis
őstag
Suste mester, frissítettél valamit nemrég.? Changelog.?
-
zambozoli
aktív tag
válasz
mumtaz
üzenetére
Minek van routered, ha win gép csinál minden router funkciót?
Ha win nem megy nincs hálózat? Ez meg így minek?Router WAN-ba a netet, lan portokra a többi gépet, a Router ossza az ipket a Win alatta szükséges mappákat meg megosztod a belső hálón.
Meg tudod oldani, hogy ugandából bütykölöd az egészet.Minek volt ez eddig fordítva?
-
mumtaz
senior tag
Sziasztok. OpenWRT-ben kérnék némi segítséget.
Eddig egy TL-WA901ND-n használtam OpenWRT-t.
A felállás az, hogy az internetet egy windowsos gép ossza tovább hálókártyán a router felé és a router vezeték nélkül szórja szét a többi gépre/telefonra. A router csak az "átjátszó" szerepét tölti be.A WA901ND-n csak egy wan port van. Úgy volt beállítva, hogy az IP címeket a windowsos gép osztotta ki a többi gépnek.
Most lecseréltem egy WR1043ND-re (1.1). OpenWRT-t felraktam, de van pár gond. A kisebbik gond az, hogy nem tudom beállítani, hogy a többi gépnek a windowsos gép ossza ki az IP-ket, így most úgy megy, hogy a windowsos gép a 192.168.137.1 IP-vel dolgozik, a router DHCP kliensként csatlakozik hozzá a wan porton összekötve. Természetesen 192.168.137.* IP-t kap. Viszont a router lan IP-ként most 192.168.1.* IP-ket oszt ki a többi gépnek. A hálózat működik, de az a gond, hogy a többi gép nem éri el az internetet megosztó gép tartalmát, valamint az internetet megosztó géppel nem lehet elérni a routert sem putty-ban, sem a LuCi-t böngészőből. Utóbbi lenne a fontosabb, mivel én azt a gépet használom, amelyik a netet megosztja.
-
suste
veterán
válasz
Headless
üzenetére
ha több meghajtót/partíciót csatolsz fel, akkor nem szabad mindegyiket /mnt -be csatolni, hiszen ezen keresztül éri el a rendszer
szokták úgy is, hogy "/mnt/HDD1" és "/mnt/HDD2", de lehet úgy is, hogy "/mnt" és "/pen" pl
a lényeg,hogy más legyen a csatolás ipont
és mindjárt látni is fogod mindegyiket, és meg is tudod különböztetni őketluci/rendszer/csatolási pontoknál meg tudod szerkeszteni a csatolásokat...
-
Headless
őstag
Sziasztok egy olyan kérdésem van hogy vettem egy usb hubot minden működik csatolni is tudom a több usb-s adattárolót ,de hogy lehet megkülönböztetni ftp-n vagy hogy lehet elérni a másikat mert csak egyet látok.
8081-es porton csatoltam fel egy ntfs hdd-t és egy 500 megás pent úgy, hogy 256 mb ment extroot-nak, és a maradékot leformázta ext4-re és /mnt csatolási pontra mint az ntfs...jah suste féle openwrt van a routeren.
-
-
Doze
aktív tag
Már szétkaptam a rutert holnap megyek nézek nokia soros adatkábelt
, viszont jövök még....Ez a rész nem teljesen világos:
erase 0xbf020000 +7c0000(a 7c0000 a feltöltendő firmware mérete hexadecimálisan, épp ekkora az openwrt backfire. Az első számra nagyon figyeljünk, mert ha kisebbet adunk meg beletörlünk a bootloaderbe és temethetjük a routert)
tftpboot 0x81000000 code.bin (ezzel még csak a memóriába került a firmware)
cp.b 0x81000000 0xbf020000 0x7c0000(a 7c0000 itt is a firmware mérettől függ)
bootm 0xbf020000
Itt hamarosan látni fogjuk, hogy az openwrt bootol, majd a hagyományos módon is elérhető lesz.Tehát ha jó értelmezem a problémámat, akkor az a baj (bocsi a szög egyszerű fogalmazásért), hogy van egy Bootolásért felelős memória rész, meg van egy szabad terület, én most meg rápakoltam a egy egész firmwaret (boot résszel együtt), a szabad memóriába, és így végtelen ciklusba került a ruter... tehát boot részt le kellett volna írtani előtte.
Tehát visszatérve, a fenti bemásolt részhez, ha sikerül leállítani a ciklust, akkor nekem ezzel a módszerrel egy szintén boot nélküli gyári firmwarét kell feltölteni, aminek tudom a méretét hexában.... a bootloadert meg ugyan úgy kell hagyni... helyes az így?
Amúgy az én hülyeségem az egész
de ezeket olvastam itt meg nem volt említve ez a dolog: -
krealon
veterán
"Azóta bal oldalo led ég, a többi ütemesen villog egyszerre, most mit csináljak? Sikerrel téglásítottam a ruterem?"
Igen, a bootloadert tartlamazo firmware miatt boot-loop-ba kerult, de soros porttal (3.3V, Nokia adakabel) biztosan mentheto.
Esetleg probald meg ezt:
TP Link router újraélesztése -
ext3/4-en is működik a swapfile! Létrehozása és aktiválása PuTTY-ban...
dd if=/dev/zero of=/mnt/swapfile bs=1024 count=131072
mkswap /mnt/swapfile
swapon /mnt/swapfileEllenőrzés a free paranccsal!
Ha minden indításkor szeretnéd aktiválni a swap-et, ami szerintem logikus lenne, akkor azt az fstab-ba is be kell tenned, az eszköz részbe az /mnt/swapfile file-t add meg!
-
Doze
aktív tag
Sziasztok!
Van egy V1 ruterem, 1043ND, elég régen openWRT ment alatta, gondoltam visszacserélem gyárira. Winscp alatt bemásoltam a .bin fájlt (kitömörítettem), kiadtam a parancsot, elkezdte csinálni... majd valami hiba üzenetet dobott... mondom ok, net ugyan úgy ment stb... webes felületre nem engedett be The CGI process did not produce any response-hibát dobta.... gondoltam várok vele vagy negyed órát aztán restart... hát restartoltam..
Azóta bal oldalo led ég, a többi ütemesen villog egyszerre, most mit csináljak? Sikerrel téglásítottam a ruterem?
-
krealon
veterán
"miért kellene két IP cím a NAS-nak?"
Maskulonben honnan tudjak a halozati tagok, hogy merre keressek az eszkozt?
Egyetlen esetben eleg 1 db IP, ha statikus NAT-segitsegevel az egyik halozat fele, a router mutatkozik mint a NAS. Egyeb esetekben a masik alhalo tagajai a gateway iranyaban keresne'k az "idegen" (a nem sajat alhaloba tartozo) IP-t.
Utanagondolva: Mivel az egyik GatWay-t (router-t) te felugyeled, igy a NAS kerulhet az tarsashazi LAN-ba, viszont a broadcast-kezelessel nem tudom mi lesz ekkor.
Ha azonos szamozasu IP tartomany van ket alhaloban, akkor kaosz lesz garantaltan.
Mint lathato rengeteg buveszkedes kell, ha nem eleg okos a NAS, de ha lehet 2 IP-je akkor lenyegesen egyszerusodik az elet.
-
nagyfejü
őstag
Hali!
Már kinomban felraktam Suste firmjét is de nem boldogulok. V2 router , digis. Beállitom a pppoe kapcsolatot , felhasználonév , jelszo. És nem csatlakozik. Ugyanez volt a Poli firmnél is. Eddig ha ezt beállitottam , utána egyből csatlakozoztt!
Mi lehet a baja,üdv
-
krealon
veterán
Ez esetben a NAS-nak is ketto darab IP cime kell legyen a ket kulonbozo alhalozatbol (kulonben "nem latszik"), es ehhez egy komolyabb (reszletesebben konfgiralhato) tipus kell, hogy nehogy ver-pisiles legyen a vege.
Elvileg van otletem a megvalositashoz, de attol fuggoen, hogy a broadcast (NetBIOS, Windows Network, SMB) es multicast forgalmat merre akarjuk engedni, bonyolodik a dolog.
Szerintem egy Mikrotik routerrel egyszerubb lenne megvalositani, mint OpenWRT-vel.
Szerk:
Egyetertek az elottem szoloval. -
-
krealon
veterán
Ehhez nem kell OpenWRT.
A Gepre 2 halozati adapter, az egyik az egyik haloba logjon, a masik a masikba. Pont. (Es feltetel, hogy kulonbozo alhalozat legyen, tehat ne legyen mindketto peldaul 192.168.1.x)Persze OpenWRT trukkozessel is megoldhato, de az mar az advanced networking kategoria (VLAN es tarsai).
-
Lenry
félisten
OpenWRT-vel megoldható a következő?
jön az internet a kábelmodemből, a router osztja a lakáson belüli eszközöknek. ez tiszta sor.
a társasházban, ahol lakom van egy belső hálózat, van rajta egy közös net előfizetés, nem azt akarom használni, de jó lenne elérni a magát hálózatot és a hálózaton lévő többi lakó is jó lenne, ha elérné az én gépemet (a net előfizetésemet persze nem)
azon a hálózaton nem az én routerem lenne a DHCP szerver és nem tudom, hogy képes-e a 1043NDv1 több hálózatot kezelni és összekapcsolni, de hátha...köszi
-
suste
veterán
válasz
haliho0
üzenetére
A Barrier Breaker mappában lévőt tedd fel, ha gondolod.
Többen tesztelgetik már....működik, használható...
Persze vannak apróbb hibák, főleg az extrákat lehet még csiszolgatni, de szerintem már alkalmas a használatra. Ha nem így van, akkor nyugodtan jelezze itt akinek más a véleménye....
Persze lehet várni is, de nem tudom mikor lesz időm az elkészült javításokkal újra építeni az FW-ket.... -
n_atsi
tag
Üdv.
Van egy regisztrált No-Ip-s DDNS-em A luciban kitöltöttem a megfelelő részt, de a frissítés után a weboldalon a router ip-ét (192.168.1.1) látom, nem pedig a szolgáltatótól kapott külső ip-t. Miért?
Ha a weboldalon átírom az IP-t, és nyomok egy Udatet rendben van, de frissítés után megint a 192.168.1.1 szerepel a no-ip oldalon.
..és a luciban az ip cím forrásánál az URL-be mit kell beírni?
Találtam egy ilyen bejegyzést:
http://[USERNAME]:[PASSWORD]@dynupdate.no-ip.com/nic/update?hostname=[DOMAIN]&myip=[IP]de nem tudom pontosan, hogyan kell kitölteni.
gondolom így:
http://[regisszrtált felhasználónév]:[regisztrált jelszó]@dynupdate.no-ip.com/nic/update?hostname=[DOMAIN]&myip=[IP]
de mi kerül a [domain] és [IP] részbe?
és meg kell hagyni a kapcsos zárójeleket is?köszönöm.
-
alex1989
csendes tag
válasz
siddis
üzenetére
Igen, csak a firmware. Wifi-schedule nem leállítaná?
Kis update:
Factory firmware-rel is megpróbáltam, természetesen most sem hagytam meg a beállításokat. Nem is töltöttem vissza, hanem kézzel állítottam be (WAN+Wifi).
-> Wifi itt is szakadozik és továbbra sem tudok wan-ra route-olni, csak lan-on belül.
(Aztán a szokásos downgrade, majd beállítások visszatöltése, és írom ide ezt az üzenetet...) -
petakpa1
őstag
TP-Link 1043 ND v1-en simán összehoztam a wake-on-lan-t internet felől, de egy T-Home által adott vdsl modem & router kütyün az istennek se sikerül. Itt látható miket próbáltam eddig. Van valakinek bármi ötlete hogyan lehetne megcsinálni?
-
nagyfejü
őstag
Hali!
Most a Poli féle firm van fenn. Eddig jól működött az AV erősitőn a mediaserver és a netrádio funkcio. Valami történt mert csak a netradio megy. Ha rányomok a mediaserverre kiirja pls. wait és vége. Mi állitódhatott el ??
üdv -
alex1989
csendes tag
válasz
siddis
üzenetére
Sziasztok,
azt hiszem veletek is megosztom, amit Polinak megírtam privátban (WDR4900-ről lévén szó).
Kipróbáltam a build-et, amit készítettél:
sysupgrade-t image-et toltam fel, sajnos rossz tapasztalataim vannak:
LuCi maradt a régi (+magyarul beszél), nem olyan, amit a többiek mutogatnak a screenshotokon.
A WiFi (2.4GHz) instabil lett, pontosabban: használhatatlan. Felcsatlakozott, ledobta, csatlakozik, ledobta.
Valamint csak a belső hálózatot értem el vele, kívülre nem tudtam menni.
Aktív DHCP bérleteket nem jelenítette meg a LuCi.
Most visszaraktam a korábbi build-edet, azzal újra jó minden!
Remélem segítettem valamit! -
L4mie
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm!

-
Headless
őstag
válasz
Headless
üzenetére
Háát csalódnom kellett vagy valamit nagyon elállítottam... :S sajnos irás 500 kb/s olvasás meg 7-8 mb/s szóval az írás elég rossz így NTFS-en de hát nagyon nincs lehetőségem átformázni, mivel 1,5 terra van rajta, szóval ez most már marad ntfs
samban és ftp-n is hasonló...
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 1st : i5-3GEN I 8GB I 240SSD I 14" FHD I mDP I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370P i7 9700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB RAMPAGE Shiva A-data 600W
- 20.000 - tól RÉSZLETFIZETÉS. BANKMENTES. Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - KÉK . 2 év garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

/most ne a Jóra gondolj... /
de ezeket olvastam itt meg nem volt említve ez a dolog: