- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolikutya
csendes tag
válasz
vargalex #55099 üzenetére
Akkor ezért lehetséges az is, hogyfixen rendelek mac címhez ip-címet, ha olyan gépről van szó, ahol portot is kell forwardolni. Nálam van úgy hogy egy vagy két számmal odébb rak egy-egy eszköz ip-címét, így a port forwardos gépeknek mindig jó ha fix ip-t kérek.
Valamint láttam továbbá, hogy alapbeállításonként 12 órás intervallumban újítja meg az ip-ket. Tegyük fvel, jön ismerős, netezik nálam telóval vagy táblával, akkor egy adott dhcp bérlet időtartamra még bent van az ip-címe, és ha nincs hatókörben az ő eszköze, akkor a következő szórásból ő már kimarad. -
vargalex
Topikgazda
válasz
zolikutya #55098 üzenetére
Szia!
A MAC cím alapján generálja, hogy milyen IP-t fog osztani. Így tud az előfordulni, hogy egy firmware frissítés esetén is mindig ugyan azt az IP-t kapja a kliens. Sőt, ha egy másik OpenWrt-s routerhez (legyen az bármilyen típusú) kapcsolódsz, ott is azt az IP-t fogod kapni (hacsak az algoritmus alapján, vagy statikus IP-vel nem osztotta már ki egy másik eszköznek).
-
zolikutya
csendes tag
Sziasztok!
Vargalex build 1.1.7 vana routeremen.
Faintul megy minden, azonban egy érdekesség, ami lehet így működik jól, meg nem is akarom megbabrálni, csak érdekel hogy hogyan működik a dhcp-ben az ipcím kiosztás.
A hagyományor routerek sorba egymás mellé rakják az ipcímeket 192.168.1.2,3,4,4,5,stb.
Itt nálam így rakja ki:
Iphonenek 192.168.1.180
destopnak: 192.168.1.188
laptopnak: 192.168.1.225
Androidos telónak 192.168.1.248
Milyen szisztéma alapján dönti el, hogyez az eszközezt fogja kapni? -
avap
csendes tag
Sziasztok! Tegnap felraktam az új routeremre 1043ND v2.1-re egy DDWrt firmwaret. Látszólag minden rendben ment, de nem enged be a luci felületre csak felvillan és kilép. Van net oszt IP-ét csak nemtudom konfigurálni a routert. Tudnátok segíteni a megoldásban, mert már teljesen kétségbe vagyok esve?
-
Headless
őstag
válasz
Dealer20 #55092 üzenetére
Az upnp-t elvileg letudod törölni ha megvan akkor már tudsz menteni és akkor én a helyedben megcsinálnám az extroot-ot.De csak olyan dolgokat érdemes törölni amit te telepítettél. Jelen esetben az upnp. Ha olyat törölsz ami gyárilag benne volt a firmware-ben akkor attól több helyed nem lesz. Extrootot, meg vagy csinálsz egy particiót a hdd-re vagy pedig (ezt javaslom) egy usb hubot kötsz rá és egy pendrive-t bedugsz a hdd mellé amit sose húzol ki.
Persze ha upnp törlése után sem akar menteni akkor érdemes ujrarakni és rögtön extrootal kezdeni. -
Headless
őstag
válasz
Dealer20 #55089 üzenetére
Van UPNP csak suste alapból nem telepítette, ha van elég helyed, akkor.
Rendszer->szoftver->listák frissítése-> szűrőben keress rá az upnp-re és telepítsd ezt "luci-app-upnp" ezzel webes felület is lesz hozzá. ha minden végig futott, nem írt errort, akkor a szolgáltatásoknál megjelent egy upnp. -
woodworm
veterán
válasz
Dealer20 #55089 üzenetére
A port nyitva van, kár ezen rágódni. Az utorrent pedig cseles, ha bekapcsolod a kliensben az upnp-t, akkor is nyitottnak jelzi, ha a routerben nem fut a szolgáltatás és a valóságban zárt.
Openwrt-ben is van upnp, de el kellene döntened, hogy manuális portátirányítás, vagy upnp. -
Dealer20
tag
válasz
woodworm #55088 üzenetére
http://www.portcheckers.com/ azt mondja a portra nyitva van.
De amig gyári tp link firmaware volt ugyanez az utorrent müködött és azt irta ,hogy a port nyitva.
Milyen beállitást kellene megpróbálnom ?
a TPLINK firmwarehez hasonlo UPnp-re tt nics lehetőség ?
Mert ott bekapcsoltam sé müködött minden szépen és nyitott volt a port. -
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
-
Headless
őstag
válasz
Dealer20 #55073 üzenetére
torrenthez elég szabályt létrehozni, nem szükséges forward úgyhogy Tűzfal->forgalmi szabályok->port megnyitása a routeren részt kitöltöd egy név és egy port elegendő és hozzáadás. tádám elvileg jónak kell lennie. Ha esetleg van előtte egy másik eszköz, amin megint csak van tűzfal azon érdemes bekapcsolni a DMZ-t vagy akkor ott is portot kell nyitni..
-
Dealer20
tag
Sziasztok,
a torrenthez ,hogy tudok beállítani portforward-ot a Luciban ?
65510 es portot szeretném használni.
a port továbbitásnál illetve a forgalmi szabályoknál is betettem ,de az eredmény ,nincs nyitva port.. -
r3dsnake
nagyúr
Miért lehet az OpenWRT alatt, hogy semmilyen szolgáltatást nem enged elindítani? Se ssh-ból, se webes felületen. Ha bepipálok luciban valamit, akár transmission-t, akár upnpt vagy dlna-t, a mentésnél elveszik a pipa és a szolgáltatás sem indul. Swap van, telepítve nincs semmi.
-
Szia!
Természetesen igen! Ez lehet akár a meglévő uhttpd másodpéldánya is, de ha van extroot, akkor lehet telepíteni is, mondjuk lighttpd-t, NGINX-t, vagy szükség esetén Apache-t, bár ez utóbbi nem kifejezetten egy router hardverére van tervezve!
Én ASUS RT-N66U-n futtatok telepített lighttpd-t, de a Tomato firmware-be intergrálva van NGINX is, bár azt nem használom!
-
SYMLY
csendes tag
Sziasztok.
Olyat tudok -e csinálni vargalex es firm alatt hogy, két web servert futtatni.
értem ezalatt jelenlegi luci ami távoli eléréssel is működik. másodiknak egy böngészőbe futó fájl turkáló (sajátgép szerű) amivel a rákötött vigyót tudom bogarászni távolról -
Headless
őstag
válasz
siddis #55065 üzenetére
Ez nem elég? Ezt ahogy néztem nem kell firmware fordítással felrakni. Amennyiben ez az amit keresel akkor ezt szerintem magad is megtudod csinálni. OpenWrt telepítését most is átbeszéltük nemrég, meg Oldalon is van egy install.txt ami leírja röviden tömören itt érdemes átolvasni a további readme-t. De ha bármi kérdésed van a felrakással írj, inkább mint hogy tégla legyen.
-
Falka
tag
Hello!
Ide lettem irányítva, hogy ti mesterek vagytok etéren.
DD vagy OpenWRT-s routerre szeretnék umurmur szervert telepíteni. Aki szeretne párezer forintot keresni és ráér az rám tudna írni? -
Tomikapc
aktív tag
Sziasztok!
V2-es routerem van, az alábbi ddwrt-vel: Firmware: DD-WRT v24-sp2 (06/23/14) stdNaponta eldobja a wifit, ilyenkor nem is enged hozzácsatlakozni csak ha újraindítom a routert...
MI lehet a gond szerintetek? Mit nézzek meg?
OpenVrt-vel jobban járok? Van annak GUI-ja? Nehéz felrakni?
Köszönöm! -
person
senior tag
Üdv.
Elég rég piszkáltam a routert, lehet én vagyok vaksi de most nem találok log out lehetőséget.
Nyugodtabb lennék, mostanában előfordulhat, hogy távolról be kell lépnem.3.13.12 Build 120405 Rel.33996n
WR1043ND v1 00000000 -
krealon
veterán
"A rendelet hatálya részben nem szerepel a "magán személy" kifejezés!!"
????
A rendelet mindenkire vonatkozik Magyarorszagon, aki a felsorolt frekvenciasavokat hasznalja:"1. § (1) A rendelet hatálya
a) a nemzeti frekvenciafelosztás megállapításáról szóló NMHH rendelet (a továbbiakban: R.) 2. mellékletében foglalt Frekvenciasávok Nemzeti Felosztási Táblázata (a továbbiakban: FNFT) „Polgári” és „Közös” oszlopában feltüntetett, kijelölt kategóriájú frekvenciasávokra és az ezekben a frekvenciasávokban meghatározott rádióalkalmazásokra,
b) a frekvenciasávok felhasználási szabályaira, beleértve a rádiórendszerek frekvenciagazdálkodási követelményeit, a rádióberendezések frekvenciagazdálkodási jellemzőit, valamint frekvenciaengedélyezéssel és -használattal kapcsolatos sávhasználati feltételeket,"
Elnezest, hogy a masik fontos reszt nem ideztem:
"1. melléklet a 2/2013. (I. 7.) NMHH rendelethez
Rádióalkalmazási Táblázat
1865 2400-2450 MHz
[...]
1873 H153 Szélessávú adatátviteli rendszerek és vezetéknélküli hozzáférési rendszerek (WAS) (SRD). 2006/771/EK; 2011/829/EU ERC/REC 70-03 3. melléklete
MSZ EN 300 328 Egyedi engedélyezési kötelezettség alól mentesítve.
Az EU harmonizációs feltételeket a 4. melléklet tartalmazza."Az utolso mondathoz tartozo reszt linkelem korabban.
Tehat, ha az EU harmonizacios felteteleket valaki betartja (max EIRP 100mW), nem engedelykoteles.
Mas esetben engelyek beszerzese szukseges, illetve engedely hianyaban szabalysertest kovet el a delikvens.
End of story. -
cimp
senior tag
válasz
Intruder2k5 #55049 üzenetére
Köszönöm szépen! Ez a normális hozzáállás! és nem ez: [link]
-
rsf
senior tag
válasz
siddis #55047 üzenetére
Eszembe sem jutott, hogy kipróbáljam ezt. Komolyan vettem, hogy csak bejelentkezés után lehet letölteni.
Még jó, hogy itt voltál.
Akkor még egyszer: dd-wrt v2 webrevert
Üdv. -
Egyrészt, ha már szőrszálat hasogatunk, senki nem mondta, hogy ettől bárki is bűnözővé válna, ahogy nem válik azzá egy gyorshajtástól sem! Másrészt a polgári célú használat szerintem vonatkozik a magánszemélyekre is, ahogy mindenki másra is, akik nem fegyveres erők, stb...! Harmadrészt én ezt a témát nem kívánom tovább ragozni, két okból sem...
1. Nem vagyok jogász!
2. Marhára OFF!Tehát mindenki csinál amit akar, legalábbis felőlem aztán 100Watt-al is adhat, aztán ha bukik, majd viseli a következményeit, sőt tőlem akár itt is buzdíthat bárkit, ezt meg majd a moderátorok elrendezik!
The End!
Részemről...
-
RedCat
senior tag
Feltettem a ddwrt-t egy v2-es routerre. Eddig minden jól működik
Egyeteln dolgot hiányolok, nem tudom melyik fw-ben lenne benne: A thome vezetékes net és egy mobil sticket együtt tud használni, terhelés megosztásos módszerrel. Asus routerek tudnak ilyet, itt nem létezik ilyen? -
rsf
senior tag
Halihó!
A dd-wrt-s fiúk végre megcsinálták a v2-es webrevert filet!
Letölteni innen lehet, de csak a fórumba bejelentkezés után: [link]
Üdv. -
siddis
őstag
válasz
Intruder2k5 #55043 üzenetére
o.k.
-
cimp
senior tag
válasz
krealon #55037 üzenetére
A rendelet hatálya részben nem szerepel a "magán személy" kifejezés!!
Így aki nem cégszerű meghirdetett szolgáltatás kereteiben használja arra ez nem érvényes.
Intruder2k5: Ha jogszabályba ütközik akkor persze! De ha nem akkor csak úgy ne nevezzünk ki valakit bűnözőnek pedig nem is az.
-
válasz
siddis #55042 üzenetére
Persze, mint ahogy mindenki betartja a 90km/h-t is az úton! De nem értem miért kell ezt ennyire feszegetni, mindenki azt csinál amit akar, Te is, Ő is, meg én is, viszont a fórumnak is van egy szabályzata, ami tiltja a törvények és jogszabályok megszegésére való ösztönzést, és krealon csupán ezt írta le! Persze ha valakinek böki majd a csőrét az 1Watt-os WiFi, és felnyomja az illetőt az NMHH-nak, akkor azok majd elmagyarázzák ezt részletesebben is a kiküldött határozatban!
-
siddis
őstag
válasz
Intruder2k5 #55040 üzenetére
Okés. Mindenki 100 mW-al használja is gondolom..
-
válasz
siddis #55038 üzenetére
Az, hogy valamit forgalmaznak itthon, még nem jelenti azt, hogy (jogszerűen) használható is! A rádió témánál maradva megvehetsz különféle kézi és asztali, amatőr és profi rádiókat is, használni mégis csak akkor használhatod, ha van rádióamatőr vizsgád is mellé, vagy megfelelő engedélyed a frekvencia használatára, pl. építkezéseken darukon, biztonsági szolgálatok esetén, stb... De a már említett autós példa sem rossz, attól, hogy egy kocsi tud menni 210-el, még ne jelenti azt, hogy mehetsz is vele annyival itthon, bárhol! Az említett MikroTik eszköz teljesítménye szoftveresen szabályozható, illetőleg külhonban is használható, ahol esetlegesen más a vonatkozó szabályozás! Röviden tehát nem az árusítása van szabványok közé szorítva, hanem a használata!
-
chros
őstag
Mi a legegyszerubb modja email kuldesnek Barrier Breaker (suste firmware TPLink Archer C5-on) alatt (script-bol)?
pl, nem talalom az msmtp, mini-sendmail csomagotKoszi
-
krealon
veterán
"A szabvány nem törvény."
Pontositok: Nem torvemy, hanem rendelet
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1300002.NMH
"2/2013. (I. 7.) NMHH rendelet
a polgári célra használható frekvenciasávok felhasználási szabályainak megállapításáról""4. melléklet a 2/2013. (I. 7.) NMHH rendelethez
Harmonizált frekvenciahasználatú rádióalkalmazások rádióberendezéseinek jegyzéke""2. Kis hatótávolságú eszközök (SRD-k)"
"73 2400-2483,5 MHz
Szélessávú adatátviteli rendszerek 100 mW EIRP és 100 mW/100 kHz EIRP-sűrűség alkalmazandó frekvenciaugratásos moduláció, 10 mW/MHz EIRP-sűrűség pedig más modulációfajták alkalmazása esetén. Legalább olyan teljesítményű spektrum-hozzáférési és zavarcsökkentő technikák alkalmazandók, mint az 1999/5/EK irányelv szerint elfogadott harmonizált szabványokban leírt technikáké." -
cimp
senior tag
válasz
krealon #55031 üzenetére
A szabvány nem törvény. Magyarországon szabvány az autókban a baloldali kormánykerék, de nem törvénytelen jobb-kormányos autót vezetni. Az egészségkárosító hatásról sem hallottam még az 1w körüli adók esetében. Persze biztos volt már aki megbetegedett ilyen mellett de biztos vagyok benne, hogy diófa mellett is betegedtek már meg, mégsem állítja róla senki, hogy egészségkárosító.
-
kenny123
addikt
Sziasztok!
Wdr 4300, vargalex v1.1.7 r35342 FW-n hogy tudok egyszerűen portot megnyitni?
Köszi.
Máté
-
krealon
veterán
válasz
Gyurka6 #54996 üzenetére
"Megoldás lehet a usa szabványú eszköz beszerzése, ez dupla teljesítményt jelenthet a 2,4-es sávban, illetve MikroTik egyes eszközei közel 1w-os teljesítménnyel."
Jo lenne, ha torvenyserto es egszsegkarosito cselekedetkere nem biztatnal senkit.
Koszonom!A megoldas lefedettsegi problemak eseten:
- a router athelyezese / antennak allitasa
- tobb helyen, kisebb teljesitmenyu, lehetoleg kabelen felfuzott AccessPoint (vagy AP / SWITCH modban futo wireless router) hasznalta. Ha a kabelezes nem megoldhato, akkor Repeater / Range Extender segitsegevel savszelesseg felezodes mellet novelheto a hatotav. -
suste
veterán
válasz
Maximusz #55028 üzenetére
nem értem miért kell az előzőek, de ez csak megnézi az aktuális IP-det, és ezt küldi az ipdns.hu-nak, ugyan úgy mintha a WAN-ról nézné az aktuálisat, csak most neked a WAN cím az ugye nem jó....
tehát csak az ip cím forrását kell átállítani a routerben a DDNS felületen! -
-
Dealer20
tag
-
suste
veterán
válasz
Dealer20 #55024 üzenetére
igen, valszeg az rc-local-ba tett parancsokat az indulás utolsó lépéseként csinálja meg....
jó hogy ez is kiderült most.....nemsokára buildelni akarom a 0.4-et....
most már tényleg minden rendesen működik, amit meg akartam csinálni (NTFS csatolás, ftp felhasználók, wifi időzítés + wps gombos ki/bekapcsolás, vnstat backup, router-switch átállítás) -
Dealer20
tag
Már úgy is működött,hogy beirtam ezt a scriptbe:
ntfs-3g /dev/sda1 /mnt -o rw,sync
sleep 5
/etc/init.d/minidlna start
exit 0De amit írtál megcsináltam: így is megy
kivettem az automatikus indítást a miniDLNA-nal illetve a killall sort.
de így is látja a tartalmakat.
Mi volt a probléma ?
hamarabb indult el a minidlna mint a csatolás ? -
suste
veterán
válasz
Dealer20 #55019 üzenetére
azért van ez a sok sor, mert ennyiszer próbálkoztál a 8081-en az ntfs csatolással
1: töröld az összes csatoló sort
2: töltsd le a mai frissítést: [link]
és tedd is fel
3: menj a 8081-re, és most egyszer csináld meg az NTFS csatolást
utána nézd meg a csatolási pontoknál,hogy tényleg felcsatolta-e, és nézd meg a rendszerindításnál mi van az "rc.local" -ban
valami ilyesminek kéne lennie:ntfs-3g /dev/sdXN /mnt -o rw,sync
killall minidlna
sleep 5
/etc/init.d/minidlna startMár a mount cél mappát is megcsinálja magának, ha még nem létezik, szóval most már működnie kell hibátlanul.
Csak az a baj vele, hogy ahéányszor próbálkozik az ember a csatolással, annyiszor beleírja az rc.local -ba.
De elvileg most már nincsen ok a többszöri próbálkozásra...... -
Headless
őstag
válasz
Dealer20 #55019 üzenetére
Cseréld le nyugodtan arra amit írtam, suste azért írt annyit mert hogy nem pörögne fel a vinyó, ha ez jelentkezne nálad is, akkor írj be a csatolás elé is egy késleltetést
Nekem van ott is egy késleltetés mert 3,5-es WD green-nek idő kell míg felpörög.
De akkor ugyanitt a minidlna indítását tiltsd le. az engedélyezvére kattints rá és mentsd el azzal leitoltod az automatikus indítását, vagy amit írt suste is, hogy killall, de minek elindítani automatikusan, hogy utána leállítsd -
Dealer20
tag
válasz
Headless #55016 üzenetére
Ez az inditóscriptem : cseréljem le ?
de egy kicsit sok a csatolás nem ?# Put your custom commands here that should be executed once
# the system init finished. By default this file does nothing.ntfs-3g /dev/sda1 /mnt -o rw,sync
ntfs-3g /dev/sda1 /mnt%2Fhdd -o rw,sync
exit 0 -
Maximusz
aktív tag
Sziasztok!
Szakadozik az internet kapcsolatom TPLink1043 v1+vargalex féle openwrt. A szakadozás teljesen véletlenszerű, van amikor 11 órát megy egyfolytában, de van amikor 11-szer szakad 3 órán belül. Az internetszolgáltatóm hozott egy microtik routerboard-ot, és bekötötte az openwrt és a modem közé, hogy megnézzük, hol a hiba. Viszont most azzal a problémával állok szembe, hogy nem tudom az openwrt-n logolni, hogy mi a publikus címem. Tudnátok segíteni, hogyan tudnám mégis kinyerni (és az ipdns.hu-s ddns szolgáltatásomat használni)?
köszi előre is!
maximusz
-
-
Headless
őstag
Nekem is ez volt a gondom, ntfs csatolással, úgyhogy ezt kompenzálva letiltottam a minidlna automatikus indulását helyette az indítoscriptbe beírtam az ntfs csatolás után egy kis késleltetéssel.
ntfs-3g -o rw,noatime /dev/sdXN /mnt/HDD1
sleep 5
/etc/init.d/minidlna start
exit 0X és N értéket a te merevlemezed szerint kell megadni ha nincs más csatolva és particionálva a vinyó akkor sda1
UI, de már folyamat alatt vana vinyó ext4-re való formázása.. sebesség nem az igazi ntfs-en...
-
suste
veterán
válasz
siddis #55014 üzenetére
ha már egyszer látta a fájlokat (vagyis indexelt), akkor egy sima restart után nincsen újra indexelés,szóval ezt kizárhatjuk (én úgy értelmeztem a beírását, hogy rendben volt a minidlna is, csak a restart után nem jó)
ha nem piszkálta a minidlna beállításikban az adatbázis helyet, és "/mnt" -be csatolta az NTFS háttértárat, akkor valszeg az lesz, hogy hamarabb elindul a minidlna, és csak késöbb végzi el az "rc.local" -os mount-ot, így még nem láthatja az adatbázist
legegyszerűbb kipróbálni, ha újraindulás után nyom egy minidlna restartot (vagyis ez az új minidlna lehet hogy csak a killall + start -tal fog újraindulni), és ha utána látja a fájlokat, akkor tuti ez lesz a hiba -
Dealer20
tag
Fent van a firmware minden szuperul működik
Kivéve az nem akar összejönni ,ha újraindítom a routert a mini dlna megy de viszont nem látja a fájlokat,
kínlódnom kell vele mire összejön,valami megoldás ? -
siddis
őstag
válasz
Dealer20 #55010 üzenetére
Tudod mount-olni, bár az ext-fájlrendszer jobban megy mint az ntfs vagy a fat32.. Úgy hogy a helyedben lementeném valahová a tartalmát, megformáznám a saját felületével majd visszamásolnám rá a cuccot, akár már samba-n..
A torrent-nél nem a sebesség a "probléma" hanem a le- és feltöltési szálak száma, de ezt majd belövod magadnak idővel, ha már megy minden (észre fogod venni ha sok).. Vagy olvass vissza torrent-ügyben.. Egy átlag NAS-től azért gyengébb.. -
Dealer20
tag
válasz
Headless #54998 üzenetére
Nem meg, most fogok majd belekezdeni a szükséges dolgokat Letoltottem illetve atanulmanyoztam a leírást. Ha radugok egy mar formázott pendrivot adattal, vagy pedig vinyot akkor tudom csatolni formázás nélkül? Illetve. A torrent része mennyire jó? Egy 100 as nettel mekkora sebesség amit tud?
-
válasz
yOLORO #55007 üzenetére
Szia!
Bár a biztonsági kamera nyilván ritkább eset, de az admin felület elérhetetlenné válása ismert TP-LINK betegség, sokszor esett itt már szó róla, ahogy arról is, hogy egy idő után "elfelejti" a beállított port forwardokat is! Bár lehet utóbbit másik (WDR3600, WDR4300, stb...) TP-LINK topikban olvastam, erre már nem emlékszem biztosan, de gondolom mindegyiknél hasonló a helyzet!
A firmware csere (nem gyárira) erre is megoldást jelent!
-
yOLORO
csendes tag
Sziasztok!
Nem ma kezdtem a szakmát, de ma egy nagyon furcsa dologgal találkoztam.
Röviden: Adott egy 1043ND kb. 6 éves a legfrissebb gyári fw. -vel.
Nem tudom, hogy ez a hiba mióta áll fenn, de kb. 1 éve biztonsági kamera DDNS keresztüli elérhetősége óta jelentkezik biztosan.
A jelenség: a belső hálón minden rendbe. Gépek, nyomtatók(lan -n), usb -n lévő pendrive media server -ként elérhető. Sebesség is az eszközök között tökéletes.
Nincs minden nap a bizt. kamera "kintről" (a netről telefonról) nézve, de kb. 5-6 nap után 1x csak nem csatlakozik a telefon...
(még ilyenkor is elérhető belső hálóról a bizt. kamera)
Ilyenkor már a router admin felülete sem érhető el. De hangsúlyozom csak ez a két funkció nem működik, tehát ilyenkor is minden gépen hibátlanul megy a net, torrent, wifin a szokásos "okos" kütyük, tv, NAS.A hiba úgy javul meg hogy áramtalanítani kell a router -t és újraindulás után elérhetővé válik az admin felület és "távolról" a biztonsági kamera is.
Elég megfoghatatlan hiba számomra
Válaszokat előre is köszönöm.
ÜDV
-
válasz
bajnokpityu #55005 üzenetére
Ha be van kötve mind a 4 érpár, akkor rövidebb szakaszon (néhány méteren belül) szinte bármilyen kábelen átmegy a Gbit/sec!
-
bajnokpityu
félisten
válasz
siddis #55004 üzenetére
pillanatokra eszembe jutott, h nem is tudja az itthoni kábelem a gigabitet. (ma érkezett a kicsike, előtte 100Mbites routerem volt)
De ha rajta átengedek az USBvel párhuzamosan egy másik másolást (arról a gépről csak 100Mbit jöhet), akkor máris 2x12.3Mb/sec, ami meg már nem férne bele 100Mbitbe. -
siddis
őstag
válasz
bajnokpityu #55003 üzenetére
Háttt, kis pénz. kis foci...
-
siddis
őstag
válasz
bajnokpityu #55001 üzenetére
..és hol van ez az Asus RT-N18U USB3-as portjától.?
Ez ennyit tud, valamivel többet, ha custom firmware van rajta Linux fájlrendszerrel..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- Elden Ring
- Google Pixel topik
- Hobby elektronika
- Kuponkunyeráló
- AI-ra, játékra, mindenre kiváló lehet a Gigabyte új PC-je
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest