- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
Igen, ez valóban privát IP cím. Azaz NAT-olnak, így nem is fogsz kívülről elérni semmit. Annyit kell mondanod a digi telefonos ügyfélszolgálatának, hogy állítsák vissza a publikus IP címet, mert kívülről el akarod érni a NAS-odat (nehogy félrevezessenek és rábeszéljenek a fizetős fix IP-re, neked arra nincs szükséged, csak publikusra).
-
vargalex
Topikgazda
A WAN interface-ra azt az IP-t kapod, ami a képen is látszik? Elvileg a fenti IP a Digi tulajdonában van. Nem ő viccel meg azzal, hogy átrakott NAT-ra és kaptál egy 100.x.x.x IP-t? Ha utóbbi a helyzet, akkor telefonálj be hozzájuk, hogy neked szükséged van a publikus IP címre.
-
-
Ez a WDS szerintem nem az, mint amit én keresek. Nálam a két router kábelen van összekötve, és az ALrouter, ami a 1042v1-es, egyrészt sima switchként funkcionál, illetve, ha ez megoldható, jó lenne, ha a környezetét wifivel is elláthatná, a FŐrouter jele itt már viszonylag gyenge.
Én erre keresnék megoldást.
Köszönettel: MaCS
-
-
-
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
A hiba az uTorrent-ben van. De ezt már leírta más is neked. Sőt, bele is nyugodtál. Akkor most mi a baj?
-
-
-
Szia!
"Hogy kiszűrjem honnan ered a hiba szeretném vissza tenni a gyári rendszert ha az sem jó akkor megpróbálnám a Poli27-et. Ha azzal sem jó akkor csak a routerrel lehet a baj !"
Esetleg "user error"-t nem vetted számításba?
Jó lenne látni, pontosan milyen port átirányítások vannak beállítva!
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
Ez nem lesz jó, mert a forrás IP címet nem kell kitölteni! A kívülről érkező forgalom biztos nem a belső IP-dről fog érkezni. Azaz így a NAS-on futó torrent portját is zártnak fogja látni minden (mert nem a 192.168.1.171 lesz az IP-jük, azaz az a szabály nem fog beengedni senkit).
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
A tűzfal szabályoknál a jobb oldalon ott van a fel/le mutató kis nyilacska és az oszlop fejléce is "Sorbarendezés". Utána mehet egy Mentés & Alkalmazás.
De még egyszer megkérdezem: biztos, hogy minden bejövő kérést (érkezzen az bármelyik portra) a NAS 51413-as portjára akarsz továbbítani? Szerintem csak az 51413-as portra érkezőt (a torrentet) akarod oda! Azaz a sorrend megfordítása helyett abban a szabályban is add meg a külső portot (lehet az is az 51413)!
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
Lásd itt. Biztos, hogy minden egyéb portot a 192.168.1.171-es IP 51413-as portjára akarsz továbbítani (Ez a transmission default port. Gondolom egy NAS-on fut az.)? Ha igen, akkor cseréld meg a két szabályt. Ha nem, akkor az első szabálynál is állítsd be a külső portot.
-
-
Az érdekes, akkor nálad így is van valami, ami válaszol a kérésre! Egész véletlenül nem csak az óra mellé, a system tray-re tetted le az utorrent-et?
Nálam ugyanígy utorrent-el, majd anélkül, lefuttatva a teszt! Pedig a routerben nem zárom be a portot közben, csak az utorrent alkalmazást állítom le a gépen!
-
Ahhoz, hogy az online teszter nyitottnak mutassa a portot, több dolog is kell!
- Egyrészt megfelelő tűzfalbeállítás (portforward) a routerben!
- Másrészt a gépen sem blokkolhatja a forgalmat semmilyen tűzfalprogram!
- És végül egy bármilyen alkalmazás, ami válaszol a teszter kérésére!Ha ezen három dologból bármelyik nem teljesül, akkor nem fogja nyitottnak mutatni a portot!
-
Ezt a kérdésed, problémád, nem is nagyon értem! Már miért kerülné meg a routert? Ezt természetesen nem tudja megcsinálni, de hát nálad ugyebár a port meg van nyitva, és forwardolva van a géped IP címére, tehát a routeren így szabad a ki/be járás, ezen az egy porton, és persze csak adott LAN IP cím irányába!
-
woodworm
veterán
Győződj meg róla magad!
Futtass wiresharkot utorrent teszt közben, a forgalmi adatokból látszik, hogy nem létező oldalakra küldi el a port számát. Ez a helyzet a 2.0 előtti és utáni utorrent (csak az oldal és a meghívásának módja különbözik) és a felvásárlás óta a bittorrent kliensekkel is. -
A bittorrent topikban írták már sokszor, az ottani tudorok... Az egyértelmű, hogy ha nem lenne nyitva a port, és nem válaszolna a bejövő kérésre egy alkalmazás, akkor az online teszt is zártnak mutatná!
Próbáld meg úgy a tesztet, hogy leállítod az utorrent-et, tehát magát a programot is bezárod!
-
-
-
LógaGéza
veterán
Nekem egy TP-Link TL-SG1005D van egy WR842ND alatt pár hónapja, tökéletesen megy, sose volt kikapcsolva / újraindítva. A routerbe bemegy a modemből a UTP, onnan ki egy kábel a switchbe, és onnan van szétosztva mindenfele. Amióta megvan, tökéletesen megy.
Van egy szerverem, arra / arról szoktam másolni, 60 - 80 Mb/s között másol általában, ha jól tudom az valós sebesség. Csak ajánlani tudom -
suste
veterán
Szamomra viszont nehez elkepzelni olyan, nem ipari kornyezetet, ahol ennek erdemi hatasa van.
Ez itt a lényeg, amit a kép alá írt, és szerintem nem láttad.
Tuti hogy semmi hasznát nem fogod venni ezeknek a különbségeknek.
Nem tudom menniybe kerül, de ezért ne adj ki többet, mint egy sima gigabites switch-ért.
Egyébkéntegyik ilyen kaliberű switch-et sem kell állítgatni, csak rádugod az eszközöket és kész.
A router-switch összekötés is ezeken a csatlakozókon megy, bármelyikbe dughatod. -
suste
veterán
Ha csak switch-nek akarod, akkor teljesen mindegy, hogy milyen régi vagy erős a router, csak 100Mbit-et tudjon (van egyáltalán 10Mbites router?
-mármint ami LAN oldalon 10Mbit).
A switch-en átmenő forgalom nem érinti a processzort.Konfig annyi, hogy átállítod a LAN oldali IP-jét 192.168.1.2 -re (ha a tplinked 192.168.1.1), és letiltod a LAN oldali DHCP-t. És csak a LAN dugaszokat használhatod rajta. Ezek a funkciók gyári fw-ben is benne vannak.
Kérdezz körbe ismerősöknél, tuti hogy van valakinek otthon elfekvőbe valami.....
Általában az szokott inkább a gond lenni, hogy hova is tehette.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új csak kipróbált Smartech 55 139cm Qled 4K UHD Quantum tv google assistant,Netflix, stb
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest