- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
CloZee #53157 üzenetére
Hát, nem tudom, hogy van-e ilyen a tp-link-nél, de az az igazság, hogy gyári fw-t itt eleve kevesen használnak, a társaság 70-75%-a szerintem OpenWrt-s, egy 10-15% DD-WRT, esetleg maradék 10-15% használ gyári szoftvert, az ide járók közül! Ők meg ritkábban is néznek fel, mert arról többnyire nem sok beszélnivaló van!
-
-
Tamy
őstag
válasz
CloZee #51818 üzenetére
Most látom, hogy szerkesztetted.
Úgy emlékeztem, hogy konkrétan van ilyen opció, de most, hogy nézem az emulátort, azt látom, hogy a Security/Remote Management alatt lehet beállítani a külső portot, és ip-hez is írd be a 255.255.255.255 címet, ha nem egy konkrét (távoli) címről szeretnéd csak elérni. Gyakorlatilag az alapértelmezetten beírt 0.0.0.0 ip címmel van letiltva a külső elérés.
-
-
-
suste
veterán
válasz
CloZee #51556 üzenetére
WDS esetén azonos hálózaton kell lenniük (192.168.1.xxx)
ha így lesz kiosztva, akkor pedig simán eléred majd aTenda routert saját címén, akárhova is csatlakozolhogy éppen melyiken vagy, azt csak az adott routeren látszódik a wifi kapcsolatoknál, de ez is becsapós lehet, mert van olyan pillanat amikor egyszerre több routeren is megjelenhet a kliens a webes felületeken....
-
-
-
krealon
veterán
válasz
CloZee #51339 üzenetére
"Akkor végképp nem értem, mert 40 Mhz-val is csak 45 mbps-t mérek, pedig az összes mérési pontot végig próbáltam speedtest-el."
Akkor ahogyan az utolso mondatban irtam:
Ha kulso hatasok (arnyekolatlan (rosszul szigetelet), mukodo mikrohullamu suto; 2.4 GHz-es vezeteknelkuli eszkoz; bluetooth eszkoz; a szomszedban, kozeli csatornan uzemelo AP; stb) rontanak a jelen, akkor a fenti erteknel csak lasabb lesz az atvitel.Az jel "romlasat" a kapcsolati sebesseg csokkenese mutatja.
Windows-on leggyorsabban a Feladatkezelo tudja megmutatni:
[ Ctrl ] + [ Shift ] + [ Esc ]
Halozat ful --> alul kapcsolati sebesseg (link speed) -
krealon
veterán
válasz
CloZee #51336 üzenetére
"Akkor csak a csatornák. (buta kérdés: miért van ketté bontva?)"
Nem kette bontva, hanem 2 db, fuggetlen, egymas melletti, 20 MHz szeles csatorna van egyutt kezelve, hogy nagyobb legyen a savszelesseg.
"Elméletileg akkor a 60/5-öt netet a 20mhz-nak is kellene szolgálnia, de mégsem teszi, pedig az Atheros Ar9285 b/g/n es kártya."
Itt tobb, egyenkent igaz allitas van osszemosva.
"Elméletileg akkor a 60/5-öt netet a 20mhz-nak is kellene szolgálnia"
Igen, HA az AccessPoint (router) es a kliens (WiFi kartya) is 2x2:2 vagy 3x3:2 (2 stream-es) MIMO uzemmodban 20 MHz-es csatornaszelesseggel a maximalisan elerheto 144 Mbps sebesseggel csatlakozna.
"de mégsem teszi, pedig az Atheros Ar9285 b/g/n es kártya."
Az Atheros AR9285 egy "Single-chip PCIe based on 802.11n 1–stream" (2x2:1) tehat 20 MHz-en csak 72 Mbps kapcsolatra kepes vezerlo. A maximalis 150Mbps kapcsolathoz 40 MHz-es csatornaszelesseg szukseges.
Tehat 20 MHz-es csatornaszelesseg allitas mellett, optimalis esetben 35-40 Mbps az atviteli kepessege. Ha kulso hatasok (arnyekolatlan (rosszul szigetelet), mukodo mikrohullamu suto; 2.4 GHz-es vezeteknelkuli eszkoz; bluetooth eszkoz; a szomszedban, kozeli csatornan uzemelo AP; stb) rontanak a jelen, akkor a fenti erteknel csak lasabb lesz az atvitel.
-
krealon
veterán
válasz
CloZee #51333 üzenetére
Ha a 1st channel 1 - 7, akkor a 40MHz (2nd channel above),
ha a 1st channel 5 - 11, akkor a 40MHz (2nd channel below) valaszthato.40 MHz channel width (up to 300 Mbps) for 802.11n devices ONLY
-
siddis
őstag
válasz
CloZee #51329 üzenetére
Kell egy tűzfalszabály, hogy az arról s gépről jövő, a router-re menő http illetve https-forgalom legyen eldobva vagy visszautasítva..
Ha wifi-n csatlakozik és azt akarod hogy ne lássa a háló többi gépét, akkor asszem a wifi-konfigba kell egy olyan sor hogy option isolate '1' .. -
siddis
őstag
válasz
CloZee #51291 üzenetére
Én még tudok egyet, mondjuk ez is OpenWRT alapú és leginkább USB-s modemekre van kihegyezve, még nem próbáltam
Of Modems and Men v1 és v2
-
-
-
-
-
-
zsolt501
nagyúr
válasz
CloZee #50534 üzenetére
TP-Link WR1043ND V1-es verzión 2013 júniusa óta fut rajta az 1.5.10-es verziójú Gargoyle megállás nélkül fut, havi 2-2,5TB-os forgalmat bonyolít 80/25-ös nettel amit teljesen hoz gond nélkül, 7 gépet szolgál ki, ebből egy 24/7-ben megy.
Szóval én nagyon elégedett vagyok vele, és minden tökéletesen fut rajta.
Ja és pár éve Gargoyle-t használok és több ismerősnek is ezt telepítettem, max csak frissítem, de a mostani frissítést még nem tettem fel, mert ez a verzió is tökéletesen fut eddig.
Pontosan 2009 óta használom ezt a szoftvert, max verziókat léptem. -
-
siddis
őstag
válasz
CloZee #50433 üzenetére
Mivel nem bírom a nyelvet ennyit tudtam összehalászni a legutolsó build-ről :
Changelog 41055
polarssl: bump to 1.3.7
dhcpv6: set default solicit timeout back to 120s
odhcpd: add support for configuring raw dhcpv6 options
odhcpd: add configuration for userclass-filter
uqmi: Add support for QMI-based mobile broadband modems
busybox: udhcpc source IP rebind patch
netifd: replace the sleep 5 with an ubus wait_for call to speed up init script
ppp: allow to set PPP interface name via config
qos-script: Improve usability by adding comment field to rules
map: add support for map-t if available
wpa_supplicant: fix locking hostapd to 20MHz
mac80211: backport a powersave related fix
hostapd: update to 2014-06-03
ath9k: merge a p2p powersave handling fix
ath9k: add a fix for ANI related stability issues
ath9k: add a fix for rx overrun processing -
válasz
CloZee #50407 üzenetére
Nem kell szépítened, le elvetemült állatoztál, és ennyi!
Szerintem ez nézőpont kérdése, meg mire van igényed! Mondhatjuk, hogy a vargalex build, mert ugye bárhonnan is nézzük, Ő a profi a témában, és elég sokan használják is elégedetten az fw-jét! De mondhatjuk azt is, hogy a poli27 féle fw, mert az ugyanúgy a vargalex build alapjain van, csak hát jóval újabb csomagokból áll, amibe gondolom már sok hibajavítás is került az eredeti verzió óta! De lehet valakinek az alap OpenWrt a tuti, arra esküszik, amibe senki sem nyúlt bele, és akkor még nem említettük a Gargoyle-t, a "user friendly" felületével! Suste fw-t nem ismerem, így azt kihagynám!
-
válasz
CloZee #50385 üzenetére
Nézd meg mibe kerül manapság egy Linksys WRT54GL!
- maximum 35Mbps nethez alkalmas
- 54Mbps, G szabványos WiFi
- 100Mbps portok
- legalább 10 éves modell, hanem több...Ennyiért már Linksys-t is kettőt kapsz, 300Mbps WiFi-vel!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lexus, Toyota topik
- OLED TV topic
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kuponkunyeráló
- Le Mans Ultimate
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12600K / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 512 SSD!
- COOLER MASTER 4.0 Vertical Graphics Card Holder Kit V3
- iPhone 17 Pro Max 256 gb sötétkék (deep blue) - azonnal átvehető Budán
- NZXT Kraken Z63 Processzor hűtő
- Garanciális ASUS TUF Gaming B650M-E WIFI Alaplap + AMD Ryzen 7 9700X
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- Xiaomi 12T Pro 5G 256GB // Számla+Garancia//
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Mini PC! I5 10600KF / RTX 3060 12GB/ 16GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest