- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kicsirics77
veterán
válasz
vargalex #36598 üzenetére
igen de ez a kép 32 bit xp sp3 alatt van
a win7 alatt tényleg nincs ilyen checkbox
most mindent visszatettem alapra megnézem így kábelen mit mutat125120-ról indult a végére 5500 lett de kb 10x gyorsabb lett mint volt
minden alapra állítva
abban az esetben ha a win7-ről másolok az xp-s gépre tc-ben -
Jamboo529
senior tag
válasz
Kicsirics77 #36595 üzenetére
Semmi gond. Betudom ezt a pénteknek. Azért mondom a reálist, mert 10-11MByte/s sosem szokott meglenni nekem sem. Ez elméleti.
Ha 9-10 környékén van a top az már jó, és úgy kb 8MByte-ra jön ki az átlag. -
vargalex
Topikgazda
válasz
Kicsirics77 #36597 üzenetére
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Kicsirics77 #36594 üzenetére
Szia!
Elsőre én a Kompatibilis mód-ot kivenném. Esetleg próbáld meg esetleg egy Total Commander 8.01-el alapbeállításokon (persze máshova telepítsd, mint a mostani van).
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Kicsirics77 #36591 üzenetére
100 Mbps-es kártyának azt kell produkálnia, amit az iperf-el is mértél (92500kbs = 11562,5 KB/s = 11,29 MB/s). Tehát ott megvan a sebesség. TC-ben mik a másolás/törlés beállításai?
-
válasz
Kicsirics77 #36591 üzenetére
Nagyjából 11500kbyte/sec az elméleti felső határ 100Mbps hálón!
-
Kicsirics77
veterán
-
válasz
Kicsirics77 #36587 üzenetére
Igen arra gondoltam, mert a TC-nek is vannak néha érdekes dolgai ilyen vonatkozásban...
-
Jamboo529
senior tag
válasz
Kicsirics77 #36587 üzenetére
Igen, arra gondolt. Egyébként amit linkeltél, ott 7-8MB/s volt a sebesség, az még nem is olyan rossz a 100m-ás hálókártyának. De 1MB valóban kevéske. Más nem fogja a sávszélt tuti?
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Intruder2k5 #36586 üzenetére
mármint intézőre gondolsz?
-
válasz
Kicsirics77 #36585 üzenetére
Windows Explorer-el másolva is ennyi a sebesség? Mármint, mint TC-vel? Bár ha jól tudom az ki sem írja, de azért csak érezni, ha 8x gyorsabb...
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Kicsirics77 #36582 üzenetére
Szia!
Nem ssh-n, sőt nem is a routeren. Windows-ra telepítheted pl. a jperf-et (ez egy GUI-val kiegészített iperf). Egyik gépen szerver, másikban kliens módban indítod.
Persze ha a routerrre is telepíted az iperf csomagot, akkor ellenőrizheted a router és gép közötti átviteli sebességet is.Én elsőre egyébként LAN kábelt cserélnék.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Intruder2k5 #36580 üzenetére
most lett mindkét oprendszer telepítve frissen kb egy hete csak most volt lehetőségem ezt is kipróbálni,hogy mennyi az annyi
az egyk kártya gigabit-es a másik meg 100 megás
a gigabites gépen win7 32 bit van a másikon meg xp sp3 32 bit
kezd a makkom teleszaladni vele,hogy már 2 gép közt is 1 mega az átvitelalex: ssh alatt?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Kicsirics77 #36577 üzenetére
Nézd meg iperf-el a sebességeket.
-
válasz
Kicsirics77 #36577 üzenetére
Próbáltál hálókártya drivert frissíteni? Vagy ha a legújabb van fent, akkor régebbire is cserélheted...
-
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
Pedig az extroot-on kívül nem nagyon van más választásod. Illetve, ha nem szeretnéd újra formázni a HDD-t, akkor telepítheted a csomagokat külső meghajtóra.
-
Kicsirics77
veterán
ide is hátha hamarabb lesz válasz mi a fene lehet a gon ha 2 gép közt is ilyen lassú
[link]ugyanaz visszafelé másolásnál
-
Zavo
tag
Én a 8081-es porton elérhető Vargalex-féle formázóval formáztam a vinyót ext4-re, és semmiképpen sem akarom újra formázni. A külső vinyó formázása nem igazán tudom hogy jön ide, igazából ezt a pyload-ot jó lenne a routerre telepíteni,nem a vinyóra....
A másik kérdésem, hogy a pyload.org-on van egy frissebb ipk csomag, de itt meg opkg van, ami csak egy betűvel tér el, de néha az is sokat jelent. Fel lehet-e tenni ezt, ha igen, hogyan? Ez szintén kb 1,1MB. -
Pr3s
aktív tag
bár nem vagyok vargalex, de ilyenkor kell az extroot, keress rá, és megtudod oldani , az a lényeg hogy itt a csatolási pontokat neked kell majd megadnod, mivel nem extrottal formáztál a kezdetekkor, de ha nincs fontos adatod a vinyón amire raktad a dolgokat akkor előlről kezdve extrootal formázz és a utility beállít mindent ahogy kell
-
Zavo
tag
válasz
vargalex #36563 üzenetére
Megpróbáltam LuCI, Rendszer, Szoftver, Elérhető csomagok-ból telepíteni:
-------
Installing pyload (0.4.8-1) to root...
Collected errors:
* verify_pkg_installable: Only have 300kb available on filesystem /overlay, pkg pyload needs 1037
* opkg_install_cmd: Cannot install package pyload.
Szabad hely: 52% (300.00 KB)
-------Ebből így sohasem lesz 1037kB...
Now what?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
csodacsoki #36565 üzenetére
Szia!
Ez a "Kernel panic - not syncing: VFS: Unable to mount root fs on unknown-block" tipikus esete. Csak soros kábellel éleszthető. Ha gondolod, Budapesten tudok segíteni.
Az első villanás még csak az inicializálást jelenti, igazából a QSS gombot a másodiknál kellene megnyomni. De ugye neked addig el sem jut.
-
Attesz
aktív tag
válasz
csodacsoki #36570 üzenetére
Egy pillanatra látszik,de szerintem az nudli.
Meglátjuk mit mond a mester. -
csodacsoki
tag
válasz
ekrisztian #36568 üzenetére
A Sys led 2-3másodpercnél villa na videón de tényleg csak egy pillanatra, amikor épp közelíteni kezdek, azért nem látszik annyira. (De egyébként is lehetetlen pont a felvillanással egyidőben megnyomni a QSS-t)
-
ekrisztian
őstag
válasz
Én épp most csináltam egy failsafe bootot.
A leírásod jó.
A videón nem látom, hogy villanna a sys led.
Ha még is felvillan, akkor (én) ott nyomtam Qss-t és ekkor gyorsan kezdett villogni a sys.
Majd putty-al telnet. és mtd -r erase rootfs_data parancs.
De sztem neked Alex kell -
Sziasztok!
Tud valaki adni egy ip/domain nevet amivel a gyári fw be tudja húzni a gmt-t? (vmi ntp kel neki)Köszi
-
Attesz
aktív tag
válasz
Szia!
Ez elég szívás.
Szerintem próbáld meg megkérni Vargalex-et,hogy csinálja meg neked.
Én úgy tudom, hogy már másnak is megcsinálta.Üdv
Attesz
Hátul próbáltad már resetelni?
-
csodacsoki
tag
Sziasztok, Kérlek segítsetek, mert egész éjjel ezzel szórakoztam, de semmi eredménye!
Fel akartam tenni egy open-wrt-t a logout-os 1043ND okosítás cikk alapján, de csak addig jutottam el, hogy a firmware felment 100%-ig, újraindult a router. Ezután ugye nem volt net, következett volna a putty.exe Telnet-es része. Na itt jött a gond, hogy hiába álítottam be a Telnet-es kapcsolatot, a putty fogja magát és ahogy az Open-re kattintok kilép. Ezt win 7 alatt próbáltam, Kubuntu alatt pedig azt írja a putty, hogy nem sikerül kapcsolódni. (itt legalább hibaüzenetet kaptam...)Az is lehet, hogy azóta mégjobban összekuszáltam a dolgokat a sok próbálgatással, ezért szerettem volna legyalulni 0-ra a routert de egyszerűen nem sikerül, akárhogy nyomom a QSS gombot router bootnál.
Jelenleg így néz ki a router:Csak a PWR és az 1-es LAN Port világít.
A reset-nél így próbálkoztam:
1. router áramtalanít
2. Minden kábel kihúzva, csak a gép és LAN 1 port van összekötve. (WAN nincs bekötve am ia modemből jön, ez nem tiszta hogy kell-e)
3. A gépen a helyi hálózatnál beállítottam TCP/IPv4-nél, hogy "A következő IP cím használata"
cím 192.168.1.2, maszk 255.255.255.0, átjáró 192.168.1.1
(UPC netem van ha ez számít)
4. Tápkábel vissza, bootnál nyomom én a QSS gombot de nem történik semmi.Megörökítettem a boot procedúrát is, kérlek vessetek rá egy pillantást:
BootElvileg a SYS LED felvillanásánál kellene lenyomni és úgy tartani a QSS gombot amíg el nem kezd villogni, de a SYS LED csak egy pillanatra villan fel, utána csak a PWR és a LAN 1 Port világít.
Már teljesen tanácstalan vagyok.
-
ekrisztian
őstag
válasz
Intruder2k5 #34708 üzenetére
Köszi!
Szükségem volt erre a postra
-
Zavo
tag
Sziasztok!
Létezik-e erre a rendszerre a transmission-hoz hasonlóan kezelhető ftp kliens.
Tehát hogy a kliens a routeren fut és húzza az USB-re a cuccot, én meg egy remote-tal pátyolgatom...Zavo
-
Rascally81
aktív tag
válasz
tejeskifly #36559 üzenetére
Igazából már semmi, csak Vargalex megemlítette az új érkezését, és kíváncsivá tett!
-
doberman
senior tag
válasz
Rascally81 #36557 üzenetére
türelem - firmet terem....
-
tejeskifly
aktív tag
válasz
Rascally81 #36557 üzenetére
mostanival mi a gond?
-
hhx
tag
+1 piros pont Vargalex-nek, mert amióta fent van a fw a routeremen azóta kb. 2-szer ment el a net (hála a Vidanetnek). Sokkal stabilabb, mint eddig akármelyik OpenWRT, amit használtam.
Köszönöm a munkádat, és várjuk az újabb rilízeket.
Üdv.
hhx -
SteveBeard
senior tag
válasz
Rascally81 #36555 üzenetére
Igen, mindent úgy, ahogy drpele írta... megmondom őszintén ezeket csak éjszaka használom, nappal, mikor sokat nyúzom a routert, ezeknek a beállításoknak csak a felét használom... viszont így teljesen stabil és engem nem izgat, hogy egy kicsit később jön le valami. Ha meg azonnal kell, akkor úgysem a routerre szedem le, hanem a PC-re.
-
Rascally81
aktív tag
válasz
SteveBeard #36554 üzenetére
Nagyon Danke!!!
Globális partnerkorlát: 100
Torrentenkénti partnerkorlát: 20Ezeket valóban át kell állítani 20/20-ra?
Vagy mit lehet még tenni, hogy stabilabban üzemeljen?
-
SteveBeard
senior tag
válasz
Rascally81 #36552 üzenetére
LuCI-ban a Tm beállításai közt van egy cash size vagy puffer méret beállítás, ami alapértelmezetten 2MB, ezt kell 0-ra állítani.
-
tejeskifly
aktív tag
válasz
oli.98 #35885 üzenetére
Naszóval, youtube video upload openwrtvel:
Először is, kell python, ami csak külső usb eszközre fog ráférni.
Leírás külső meghajtóra telepítéshez
hozzászólások közt van a helyes kód az opkg-link scripthez, illetve vargalex féle fw a /mnt-be mountolja nem a /home-ba, így arra figyelj, hogy a leírás elején nem a /home/progik mappát írd be, hanem a /mnt/progikA lényegi rész:
opkg update
opkg install python -d kulso
opkg install python-openssl -d kulso
opkg install python-expat -d kulsoEzután letöltöd INNEN a legfrisebb gdata python klienst. Felmásolod routerre kibontva.
Belépsz a mappájába és kiadod ezt a parancsot:python setup.py install
Ezek után felmásolod mindenestől a youtube-uploadot kicsomagolva egy mappába. Belépsz a mappába és kiadod megint ezt a parancsot:
python setup.py install
Ezután lefuttatod a tothszabi oldalán lévő scriptet:
opkg-link mount /mnt/progik
opkg-link add python
opkg-link add python-openssl
opkg-link add python-expatÉs elvileg kész. Én írtam még hozzá egy kis scriptet ami egyszerűbbé teszi a dolgomat (figyelj, mert a mail címet, és jelszót neked kell módosítanod!):
nano /usr/bin/youtube
#!/bin/sh
echo -n 'Cim: '
read cim
echo -n 'Kulcsszavak: '
read kulcs
echo -n 'Videofile: '
read file
echo -n 'Kategoria: '
read kateg
cd /mnt/youtube
python youtube-upload --email=mailcímed@gmail.com --password=idejönajelszavad --title="$cim" --description="$(< description.txt)" --category=$kateg --keywords="$kulcs" $file > /dev/null 2>&1 &Elmented, kilépsz nanoból (ctrl+x, majd y)
Ezután futtathatóvá teszed:
chmod a+x /usr/bin/youtubeMostmár csak annyi a dolgod, hogy: Létrehozz egy youtube mappát a külső adathordozón:
mkdir /mnt/youtube
A feltölteni kívánt videót is ebbe a mappába rakd, egy description.txt-vel együtt, amiben a leírás van!
Bemásold ide a python scriptet:
cp /mnt/progik/usr/bin/youtube-upload /mnt/youtubeEzután ha fel akarod tölteni a videót, csak beírod:
youtube
majd beírod a kért adatokat (Videofile-nál kitejesztés is kell, kulcsszavakat vesszővel választod el)
-
Rascally81
aktív tag
válasz
SteveBeard #36549 üzenetére
Ezt én is kipróbálnám.
Hol tudom ezt beállítani? -
x.pet
tag
Igen swapra gondoltam.
Köszi mindkettőtöknek, beállítom. -
drpele
senior tag
-
válasz
SteveBeard #36545 üzenetére
Igen, ez ennyi, és ez körülbelül reális is, az elődök teljesítményét, és a proci órajeleket figyelembe véve! Jelentősebb sebességnövekedést esetleg NFS-el lehetne elérni, de ahhoz meg Linux-ot kellene használni a PC-n is, mert a Windows-os NFS-el szép magyarosan kifejezve adsz a szarnak egy pofont!
-
lrigo
tag
Sziasztok!
Nagyon köszönöm vargalex fórumtárs gyors, önzetlen segítségét a gyári firmware visszarakása során elbaltázott 1043-as routerem helyreállításában!
Köszönettel:
lrigo
-
SteveBeard
senior tag
válasz
Intruder2k5 #36543 üzenetére
Köszönöm az infót!
Azért nekem ebből annyi kiderült, hogy nagyságrendileg nincs olyan nagy különbség, természetesen az Asusnak jár a pont.Tehát felesleges sokkal jobb eredményért küzdeni, ez ennyi és sokkal jobb nem lesz, ha használom is a routert.
-
rgeorge
addikt
Nos egyelőre nagy pirospont a vargalex-féle fw-nek, jan. 1. óta megy a router leállás nélkül, eddig ez nem volt jellemző.
Egyébként akinek WiFi gondja van (megszakad, stb.) érdemes körbenézni a mobiltelefonok között is. Van olyan kombináció (mobiltelefon + router), ahol a mobil csatlakozása után megbolondul a router. A korábbi HTC telefonom tudott olyat egy kis Linksys routerrel, hogy összezavarta a DHCP szerverét, és kikapta a desktop ip címét. Olyat is tapasztaltak többen, hogy a mobil csatlakozás után a router (TP) WiFi része lefagy, csak újraindítás segít. -
válasz
SteveBeard #36535 üzenetére
Hát, ez így vsz nem sokat mond, ahogy azt fentebb is írtam! A sebességek sem állandók, van némi ingadozás, főként, hogy én a torrentet sem állítottam le, mivel jelenleg több mint három hete vannak seed-ben a cuccok folyamatosan, és ezt nem akartam megszakítani! Annyit azért megcsináltam, hogy a seed sebességet levettem 50K-ra addig, letöltés meg nem volt! A load is eléggé ingatag ugyebár, de szintén 1-1,5 közt járt, ahogy a sebesség nőtt, úgy a load is! Ez már csak egy ilyen dolog...
szerk.:
Oprendszer XP 32bitMondjuk én ezt nem tudom kiélvezni, mivel a laptopomban 100-as hálókártya van, így pároméról mértem ezeket...
-
Pr3s
aktív tag
válasz
SteveBeard #36536 üzenetére
Kedves SteveBeard!
Megnéznéd úgy is hogy a szolgáltatások leállítása után újraindítod a routert, és úgy másolsz??
Lehet szebb értékeket látnánk? -
vargalex
Topikgazda
Szia!
A linkelt leírás alapján valószínűleg inkább az a hiba, hogy az a szerver, amivel ezt ellenőrzi, nem elérhető. Ezért is van az, hogy szerintem bármilyen platformon ez a jelenség. És biztos, hogy korábban nyitott is volt.
Persze meg lehetne nézni, hogy pl. 1.02.1 alatt is ugyan ezt írja-e. Gondolom van még olyan, aki azt használja. -
SteveBeard
senior tag
válasz
SteveBeard #36535 üzenetére
Az FTP-s első kép helyett.. kicsit mellényúltam
-
SteveBeard
senior tag
válasz
Intruder2k5 #36533 üzenetére
Addig én is
Másolás sambán PC-re:
Másolás sambán PC-ről:
Ugyanaz FTP-n:
A load mindig 1.3 körülire ment fel.
Amit lehetett leállítottam, de nem indítottam újra a routert.
És a végére a pc-k közti másolás.
Kapkodni kellett, mert még ennél is gyorsabb volt az elején.
Itt a load, ahogy Alex is utalt már rá többször is 0 ! volt.Nem lett túl szép, de összehasonlításnak talán jó lesz...
-
válasz
Intruder2k5 #36482 üzenetére
köszönöm, megint!
-
válasz
Intruder2k5 #36532 üzenetére
A file létrehozásig eljutottam innen is!
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# START=`date +%s` && dd if=/dev/zero of=/nas/test.img bs=1M count=1000 && echo Write spee
d: $((1000/(`date +%s`-$START))) MB/s
1000+0 records in
1000+0 records out
1048576000 bytes (1,0 GB) copied, 41,2032 s, 25,4 MB/s
Write speed: 25 MB/s
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# -
válasz
SteveBeard #36531 üzenetére
Majd lehet, de én most nem vagyok otthon, melóból irkálok...
Mondjuk azt nem értem, hogy ezzel mit tudsz összehasonlítani, hiszen annyira más minden körülmény, a file-t kivéve... Bár ha a töredezettséget is figyelembe vesszük, akkor már az is más!
-
SteveBeard
senior tag
válasz
Intruder2k5 #36524 üzenetére
Szia!
Nekem a 1043-mal se volt semmi gondom, ha volt utólag mindig kiderült, hogy én b.... el.
Én azért cseréltem le, mert kinőttem, rengeteg memóriaigényes dolgot futtattam rajta, ami azért valljuk be nem általános használata egy routernek.
Ami továbbra is megfogja a routert, az a nagy fájlok mozgatása a HDD-ről és vissza, de már sokkal jobb a helyzet. Csak kíváncsiságból, az összehasonlítás végett megnézhetnéd nekem egy 1 GB-s állománnyal, hogy mennyire megy fel a load Nálad.
Nagyjából azokkal a feltételekkel én is megcsinálnám.
Mondjuk úgy, hogy egyből le is lehetne tesztelni a HDD-t,.pl ezzel a paranccsal.START=`date +%s` && dd if=/dev/zero of=/mnt/test.img bs=1M count=1000 && echo Write speed: $((1000/(`date +%s`-$START))) MB/s
Majd a létrejött fájlt, ami biztos egyforma lesz, visszamásolnia PC-re.
Persze biztos lehet egyszerűbben is. -
-
poli27
veterán
válasz
Intruder2k5 #36449 üzenetére
hali
hanem a DNS szerverek címet átadja a klienseknek, így azok közvetlenül ahhoz fordulhatnak! <---- ezt openwrtben is be lehet állítani ha igen merre?
-
MunezXBK
nagyúr
Nekem a több soros menü alsó része mindig elkerüli a figyelmem.
Köszönöm a segítséget.
-
válasz
MunezXBK #36523 üzenetére
Én meg először keresem, és lám...
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_14240-14240.html
-
válasz
Attesz #36520 üzenetére
Azért kíváncsi leszek rá majd később, ha már nagyobb számban lesz használatban a WDR3600, hogy általánosságban mennyire lesznek elégedettek vele a tulajdonosok! Minden esetre most sokkal biztatóbbnak látszik a helyzet, és jobb vélemények vannak, mint itt a 1043-ról, ahol elég vegyes a kép, mert sokaknak akadnak vele problémáik! Kinek a WiFi-vel, kinek a PPPoE-vel, kinek a torrent sebességgel, stabilitással, stb... Ott meg már többen írták, hogy ami itt sosem sikerült nekik, nem jött össze, az ott kapásból megy!
-
MunezXBK
nagyúr
Hallóóóó.
Harmadszor kérdezem, hogy hol kell portot nyitni Vargalex 1.1.5-ben?
-
Attesz
aktív tag
A mostani beállításokban az a baj, hogy nem jön be a LuCi oldal a DynDns-ben beállított címre.
Szóval vannak még gondok. -
Attesz
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #36519 üzenetére
-
-
Attesz
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #36516 üzenetére
Az egyik barátom lehet, hogy megveszi a 1043-ast.
Nála nem digi van, mert ha az lenne nem adnám el Neki.
Aztán veszek egy 3600-ast.
Hátha az már jó lesz minden szempontból. -
tejeskifly
aktív tag
Valakinek van ötlete, hogy miként is tudnék a legegyszerűbben a router segítségével youtube videokat feltölteni? Nemrégiben volt ide berakva egy python script, azt feltettem, de valami nem okés :S
Történetesen EZ a problémám vele.
Valaki esetleg tud más megoldást? Vagy ötlet hogy tudnám ezt működésre bírni?
-
válasz
Attesz #36513 üzenetére
Akkor az Én routerem nem jó.
A router gondok topikban is volt már példa erre, nem is egy, és nem csak 1043-al, de az igaz, hogy leginkább tp-link-el! Viszont nem csak DIGI-vel produkál ilyen szakadásokat, hanem ADSL-el is, ami ugye szintén PPPoE, főleg a régi szürke-kék színű D-LINK modemmel!
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #36512 üzenetére
Több TP Linkem is volt, egyikkel szakadozott a net, fw upgrade megoldotta. Ezen kívül semmi gondom sincs vele.
Viszont a port nyitós kérdésem még mindig él.
-
Attesz
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #36512 üzenetére
Ez így van.
Igazolni tudom.
Ezért került be elé egy másik router. -
-
Attesz
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #36509 üzenetére
Pontosan.
Azon próbáltam a DMZ-t, de akkor ha ment a Transmission, minden más megdöglött.
Ekkor kinyomtam a DMZ-t és elkezdtem a portokat állítgatni.
Az FTP-nél megakadtam.
Ez egy próba lenne, mert elvileg egy D-Link van előtte, csak ott sem ment az FTP.
Ezért gondoltam kipróbálom Anyukámét.
De ez még sokkal rosszabb.
A D-Linknél legalább a DMZ ment normálisan. -
-
Attesz
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #36506 üzenetére
Tudod Nekem van egy másik router előtte, mert a Tp-Link nem igazán kezeli normálisan a DIGI kapcsolatot.
-
Attesz
aktív tag
-
válasz
Attesz #36504 üzenetére
Néztem, nem megy! Szerintem is az lesz amit Lex ír, hogy nem publikus IP címed van, mert a LuCI sem reagál HTTPS-en!
De tényleg, Te milyen DMZ-t állítottál az előbb? A TP-LINK-en tetted ezt, vagy van egy másik routered is előtte? Ha neked nincs, akkor viszont a szolgáltató nem ad publikus IP címet! Sajnos ilyen is előfordul...
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Attesz #36491 üzenetére
Szia!
Az, hogy kívülről nem éred el a 2221-es porton az FTP-t, tipikusan akkor szokott előfordulni, ha egy másik router mögött csücsül a TP-Link (tudom, elvileg a DMZ-nek pont ezt kellene feloldania, de találkoztam már én is olyan router+modem típussal - konkrétan Cisco), hogy nem segített). Ilyen esetben nem csak a 2221-es portot, hanem az adat portokat is forwardolni kell (illetve azokat definiálni is a vsftpd.conf-ban).
Illetve segíthet, ha úgy állítod be, hogy a 21-es porton menjen kívülről is az FTP, mert akkor az elsődleges rouer nyitja az adat portokat is (ezt egy D-Link típus játszotta el).
(36499) Rascally81: hol jelezted nekem? Privátot nem kaptam tőled, itt a topic-ban pedig nem írtál hasonlót.
-
Attesz
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #36503 üzenetére
PM
-
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Ebben még nem vagyok teljesen biztos, de úgy tűnik, hogy ez a 2.71-es transmission hibája. Ugyanis nálam a NAS-on fut a szintén 2.71-es transmission, a port forward biztosan jó, be is tudok kívülről telnetelni a portra. Azonban a WebUI és a Transmission Remote Control is Closed-nak írja a portot. És ugye nálam nem is OpenWrt-n fut a transmission.
Szóval megnézem majd a 2.75-el. Persze lehet, hogy más a gond.
Közben megnéztem a transmission oldalán és ezt találtam.
Szóval, nézd meg a CanYouSeeMe.org-on is a kérdéses portot. Gyanítom, hogy nyitottnak fogja mondani, lévén ahogy írtam, én is be tudtam telnetelni rá.
-
válasz
Rascally81 #36499 üzenetére
Próbáld meg passzív módban is, vagy ha eddig úgy próbáltad, akkor most aktívban!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- iPhone topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Macska topik
- 3D nyomtatás
- Fujifilm X
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Macbook Pro 13" 2020, M1, 16GB RAM, 256 GB SSD, Touchbar, tökéletes álapot!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest