- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- weiss: Pant* rant
- Klaus Duran: 2025 dude
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Aktív témák
-
KINKY_007
aktív tag
Elég döglött a topic, ha valaki saját élményekkel szeretné feltámasztani egy kis T42-es segítség:[link]
-
amargo
addikt
Miért van, hogy:
- Prezentációsra volt állítva a noti, lecsuktam a fedelét, és mikor kinítottam hibernálta magát?
- Néha, ha alvás közbe rádugom töltőre, hibernálja magát? -
Atlantis
veterán
No, erre is külön program van itt.
Már ezt is tudom.
Boldog új évet és sok szép együtt töltött órát kívánok minden Thinkpad-esnek. Reméljük sokan csatlakoznak a táborhoz a következő évben is és kevesen pártolnak át más márkához.
Én meg köszönöm mindenkinek az egész éves segítséget, amit a géphez kaptam, remélem, én is meg bírom állni, hogy ne vegyek más gépet. -
Athanáz9
aktív tag
Most látom a laptopinfu.hu-n, hogy karácsony óta elkelt mindkét T60-asuk DVD író nélkül 240ezerért. Én is töprengtem, de tán lesz még DVD-íróval is. Ha innen vette magához valaki, kiváncsi volnék tapasztalataira.
-
-
Atlantis
veterán
Szerintetek van rá esély, hogy a T41p-mben működjön egy 400 FSB-s Dothan proci? mit kell ehhez tenni a géppel? BIOS-t kell frissíteni, vagy hogy van ez?
-
-
Yellow73
tag
Sziasztok!
Nem olvastam túl sokat vissza, és nem találtam arra vonatkozó infot, hogy T60-ba hol és mennyiért lehetne venni minimum egy conbo drive-ot (vagy DVD írót)? Tudnátok ebben segíteni?
Köszi,
Yellow -
Shadowfax
addikt
válasz
Athanáz9 #1473 üzenetére
Üdv! A Laptopinfohoz nincs közöm, nem vagyok kereskedő, de egy éve én is ott vettem a gépemet.
Hívd fel az üzletet, kérd el a gép modellszámát és a szériaszámát, s nézd meg ezen a weboldalon a garanciát: [link]
Én úgy tudom, azért adják ilyen olcsón a gépet, mert használtként adják el (bár bontatlan a doboz, s a Win akkor települ fel, mikor először bakapcsolod), s ezért az ÁFÁ-t már nem kell megfizesd. -
Shadowfax
addikt
Boldog Karácsonyt, Thinkpadesek!
Laptopinfon megint van gépecske (már régóta nem volt ilyen jó ajánlatuk): [link] T60 240k-ért. -
CB
senior tag
Sziasztok!
Boldog karácsonyt minen Thinkpad tulajdonosnak!!!!!
Kívánok mindenkinek a fa alá új memóriát, vagy dvd-t, egeret, kártyaolvasót stb.
Persze azoknak is akinek más notijuk van, csak idetévedtek a fórumba.
Üdv: CB
[Szerkesztve] -
amargo
addikt
Éppen tesztelem a TC új verzióját a 7. beta 2-t minimumon valamiért nem akart elindulni? kb 2percet vártam és semmi.. ahogy felkapcsoltam autóra a procit egyből elindult. Más is tapasztalt ilyet?
-
amargo
addikt
válasz
dabadab #1468 üzenetére
Áhhhhá! Hát igen elvileg ez amolyan MM-es scart csoda varázslás, de nekem a TV-tunerrel ment. Más TV-vel még nem próbáltam, de mindenképpen minősigebbet veszek!
Bár most s-video kábel rca átalakítót keresek:
[link]
[link]
[link]
Vagy ilyen aranyozottat?
[link]
Csak kicsit soknak tünik nem?
Mindenesetre köszönöm a linket! Legalább megtüdtam, amit gondoltam, hogy a kábellel van valami necc.. és nem az amit meséltek, hogy 4tűsel csak FF-lesz.
szerk:
Hehe, itt írják is
[link]
[Szerkesztve] -
dabadab
titán
Check this: [link]
A legvaloszinubb az, hogy a SCART csatin gazos az s-video bemenet, en a helyedben megprobalnam az s-video - RCA kabelt (hugom T23-at azzal kotottem TV-re), mivel az a harom jelet egyberakja (nem egy nagy elektronika, egyszeruen ossze van forrasztva a harom drot). A hettus s-video csati annyival tud tobbet, hogy ott a hatodik labon eleve ott a kompozit jel.
[Szerkesztve] -
amargo
addikt
Nem egészen ide vágó a kérdésem, de már régebben valahol olvastam, de most nem lelem.
Notit akarnám össze kötni a TV-vel. Anyám TV-jén van s-video meg minden kutya füle. Ott ha simán s-video kábellel kötöm össze színes képet kapok. Viszont Kedvesék TV-jén nincs s-video és scarton kültem át a jelet, a scarton s-video és rca be/ki menetek vannak. Ezen átküldve a jelet nagyon szép, de fekete-fehér
Olvastam valami olyat, hogy a 4 tűs jelről nem is lesz színes, na de könyörgöm, színeskivéve, ha scarton küldöm.. Létezik s-video to rca átalakító is, de erre olyan infót kaptam, hogy azzal is FF lesz. Na ezt még nem próbáltam így nem tudom.
Valakinek ötlete, hogy olyan helyre, ahol nincs s-video bemenet, csak rca és scart, hogy turnék színes jelet küldeni 4 tűs s-videoról?
(állítólak a 7 tűsnél nincs ilyen gond.. a vidkarim és a tv tunerem is 7 tűs, és ott nem is tapasztaltam ilyet..) -
zfarkas
senior tag
válasz
Deadlock #1464 üzenetére
Helló!
Laptop winyónál fontos lehet az áramfelvétel is, többnyire ezeket feltüntetik a tech specs doksikban. Idle illetve read/write áramfelvételt szokták kiírni. Nem akarok hülyeséget írni, de talán Hitachi winyó volt az, ami legkevesebbet evett.
Szerintem mindenképpen 5400 rpm-eset vegyél, legyen rá jó sok gari, ennyi. -
Deadlock
csendes tag
Sziasztok!
Szeretett T40-es gépemben a vinyó sajnos ugy tűnik, haldoklik, így lassan kénytelen leszek beszerezni egy újat. Egyszerű, amatőr kérdésem lenne: mire kell figyelni az új winchester vásárlásánál azon túl, hogy 2,5'' legyen? Szóval bizonyos márkákkal lehet baj, milyen csatlakozása kell legyen stb? Sorry, én csak egyszerű user vagyok -
Lenovo
tag
válasz
Atlantis #1458 üzenetére
Két megoldás is van.
Az egyik: F1 - BIOS Setup - Config - Dísplay - HV Expansion - Off
A másik: Windows alól Start - Minden program - ThinkVantage - ThinkPad Configuration - LCD - Screen expansion - Disable. (Ez utóbbi természetesen csak akkor működik, ha a ''ThinkPad configuration'' program telepítve vagyon. Régebbi gépeken a ThinkVantage még Access IBM, a ThinkPad Configuration pedig Access ThinkPad volt, ha jól emlékezem.) -
Atlantis
veterán
Hol lehet azt állítani a VGA driverben, hogy nem natív felbontás esetén kinyújtsa-e a képet, vagy sem. Jobb szeretném, ha ablakban, szélesebb kerettel futna a program.
-
divergens
tag
Sziasztok, tudna nekem valaki egy email címet adni ahol az ibm központi szervízében tudnék érdeklődni pár dologról! a szerviz@ibm-hu.com ot már próbáltam
kösz -
eddie1978
senior tag
Telefonos aktiválás volt a megoldás. Most ok.
-
divergens
tag
ok, megtaláltam, a központi szervízbe
-
divergens
tag
Szevasztok,
Hova vigyem Pesten a gépem gariztatni..ahol gyorsan csarélik nekem az elszált memóriát?
Ez garancia program elég körülményesen használható..
Üdv -
eddie1978
senior tag
Azt olvastam, hogy elég egy OEM telepítő is plusz a gépen lévő xp serial. Erről infó?
-
eddie1978
senior tag
X31 recovery cd-t keresek. 2672-RHU USA géphez. Volt fent egy XP, aktivált. Viszont nem volt a gépen rejtett partíció sem telepítőlemez. IBM OEM XP-t felrakva elbukik az aktiváláson. Gondolom az eredeti lemezek kellenek a sikeres telepítéshez. Még eredeti OEM XP Pro-ra várok. Azzal is kipróbálom, ha az sem jön be, akkor recovery lemezt kell szereznem.
Ha valaiknek van, írjon pü-t. -
murcis
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék h tudtok e valahol vmi jó thinkpadet max 180e ért sulinetre
A válaszokat előre is köszönöm
Elnézést ha kérdésemet esetleg rossz helyen tettem fel -
bundee_rbk
csendes tag
válasz
Shadowfax #1443 üzenetére
Tényleg nem nagy szám belerakni a ramokat. Én is azt hittem, de aztán könnyen ment: az alján kiszeded a négy csavart, visszafordítod a talpára, kinyit, a tenyértámaszbal felső sarkát óvatosan meghúzod felfelé, akkor kezd elvállni a helyéről, ugyanígy a másikfelét is. Mikor a felső rész elvált, kicsit még döntsd felfelé és húzd magadfelé az egészet, le fog jönni. Én a csatlakozót ki se kötöttem, csak melléállítottam az egészet a gép felém eső végének. Utána memó betesz, majd mehet vissza az egész kezdve azzal, hogy a végét odailleszted a wireless kapcsolóhoz meg a noti sarkához, kicsit megdöntve, majd utána mehet a helyére, aztán bepattintod a sarkait. Csavarok vissza és kész is
-
eddie1978
senior tag
Pont most vettem 512MB Kingmax-ot az X31-be. Elmentem a boltba. Proba a gepbe, megy, kifizet, orul. 1GB-al pattogosabb lett egybol. Nem piszkalja annyit a vinyot sem.
Szekesfehervar, Sarlo Computer. Csak egy baj van vele. 15000-be kerult.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Shadowfax
addikt
-
attka
aktív tag
Sziasztok!
Lassan aktuális lesz + 512Mb memória upgrade. Tudtok ajánlani boltot ahol tuti olyat kapok ami megy, és nem IBM memória horror áron? Nekem elég bonyolultnak tűnik a T60-ban memóriát cserélni, illetve rakni pluszban. Valaki csinált már ilyet?
Csumi:Attka -
válasz
Shadowfax #1439 üzenetére
Hm, holnap. Nem nagyon latszik semmi, csak ha leteszem egy sima asztalra, akkor a bal sarkat lenyomva ''billen'' egyet a gep.
Egyetemi gep, szoval annyira nem aggodom, de biztos nem jo az alaplapnak.(Megjegyzem, attol, hogy most ugy tunik, ''igy maradt'', attol meg ez a legmerevebb vazu gepem ezidaig, a regit Thinkpadeket is veri a Rollcage vazzal szerelt T60..) -
Nagyon fura helyzet allt elo. Ugy tunik, mintha a T60-asom meghajlott volna. Ertsd: az egyik (bal elso) sarka alapesetben nem er le az asztalig. Minden gumitalp rendben van.
Arra tudok gondolni, hogy rendszeresen hordozom kinyitva, a sarkanal fogva, esetleg a magnezium vaz meghajolhatott egy hangyanyit. Mindenesetre gazos. -
tpoor
csendes tag
Üdvözlöm a T. Nagyerdemüt!
Igazabol masodik egysegnek - föleg cipelesre, 90%-ban internetre, filmet nezni es neha kis huncut jatekokra elcsabulni (Mahjongg, CMR2, NFS2) - van ket jelöltem:
1. T23 hasznalt, PIII Moblie 1.13 Ghz, 256 MB, 30 GB, WLAN nelkül - ugy 200 € körül
2. T40 hasznalt, 1.5 GHz Centrino 512 MB, 40 GB i tak dalse - ugy 440 € körül.
Kerdes: Szerintetek megeri-e ez az arkülönbseg a tudasbeli különbseget, vagy a T23 böven eleg ezekre a funkciokra?
A WLAN fontos, de azt a T23-nal meg tudom oldani egy PCMCIA-al.
Elöre is köszönöm! -
Terminus_
aktív tag
Egyébként eBay még egy jó megoldás lehet. A héten jött meg a zsír új, dobozos ultrabay HDD keretem 4 nap alatt Angliából. Ez kicsit felbátorít hogy onnét rendeljek. Csak a memória már nem akkora buli és postaköltséggel már közel sem biztos, hogy jobban járok, főleg ha a garanciás részét is nézzük a dolognak.
Viszont sajnos legalább 1 modult mindenképpen be kell szerezzek, mert 1gb kevés a mostani melómhoz.
Kompatibilitási listáról tud valaki (konkrét típusokkal)? Vagy, hogy konkrétan mi a helyzet pl. a Kingmax-szal (mert mostanában azt lehet venni itthon értelmes áron)? Találtam egy fórumot, ahol egy illetőnek nem ment a T40-esében egy valamilyen (nem részletezi) Kingmax 1GB-os modul. Az üzletek meg gondolom nem nagyon vannak benne a ''próbáljuk ki és ha megy elviszem'' játékban.
[Szerkesztve] -
Terminus_
aktív tag
Hi!
T40-esbe Kingmax PC2700-as BGA-s 1GB-os modult próbált már valaki? 2GB-ot támogat egyáltalán (2x1GB)? Van valahol fellelhető lista a kompatibilis modulokról? Sajnos Kingstonnak horror ára van, Samsungot meg sehol nem találok.
Üdv:
T_ -
eddie1978
senior tag
Meg van az X31. Szép kis állat. Még most ismerkedek vele. Úgy néz ki minden alkatrésze működik. Akksi 91%-nál 3:49-et ír ki. Rosszabbra számítottam. Egy kis takarítás ráfér. A tetején van egy kis ragacsfolt.
Tetszik
Type: Model: Serial number:
2672 RHU
Status: Expiration date: Location:
In warranty 2007-08-05
IBM/Lenovo 2672-RHU Thinkpad X31, 1.6GHz, 512MB, 40GB, 12.1'' TFT, WiFi, AC Adapter, Battery -
amargo
addikt
Nem sok időm volt megnézni éppen csak feldobtuk a gépet és azért megtapogattam
9 cellás aksi volt benne, 88hW. Ezaz, ami kicsit eláll a háztól/váztól. Mivel nem dolgoztattam meg a gépet konkrétabbat nem tudok írni, hogy kb 10perc után is 37% ra azt írta ~2:3x perc van hátra, ezen meglepődtem, ha ma még haveromnál van a gép, akkor átugrok hozzá.
dabadab :
Nekem is angol billem van, azt szoktam meg. Ennál olyan fényes volt minden, nem olyan lágyan járt.. a win gombok miatt összeszrorítva alul minden.. -
dabadab
titán
''Nem voltam elámulva az új lenovo billtől.. valamiért a régi T4x szériáké nekem jobban tettszik''
Azokban is tobbfele billentyu van/volt, pl az enyemben az eredeti nemet kattant lenyomaskor es fenyes volt a bekapcsolo gomb koruli muanyag, aztan vettem hozza angolt, az meg puhan nyomodott be es a muanyag olyan rucskosmatt volt, mint a haz (az FRU-juk egyebkent tok ugyanaz volt). -
amargo
addikt
-
Shadowfax
addikt
Bekapcsolva a notit 37%on volt és azt írta még 2:32 percet elmegy
Az akksi vagy maga a noti?
Amúgy az, hogy mit ír ki az akku kijelző, meg meddig bírja valójában, az sokszor két külön dolog.
de ami igazán fura, hogy állítása szerint a vidkarit úgy tették bele útolag, mert a gépben, amúgy integrált volt.. külön BT egységet.. stb,
Szerintem az egész alaplapot kicserélték akkor... -
amargo
addikt
Haverom ma vett a főnőke fiának egy notit T60 1,83 core duo 2-es ati x1600, 9cellás aksi, és ''csak'' 650? de ami igazán fura, hogy állítása szerint a vidkarit úgy tették bele útolag, mert a gépben, amúgy integrált volt.. külön BT egységet.. stb, tehát ebből azt vonom, le, hogy lehet integrált vidkari mellé beletenni erősebbet. ez vajon csak a T60asra van, vagy a T43ban is van ilyen lehetőség? Nem mintha akarnék bele, de érdekes. Nem voltam elámulva az új lenovo billtől.. valamiért a régi T4x szériáké nekem jobban tettszik még külsőre is más a T60.. bár tény piszkosul fel van szerelve! Bekapcsolva a notit 37%on volt és azt írta még 2:32 percet elmegy
-
zfarkas
senior tag
Helló minden kedves Thinkpad-es!
Suspend To Ram fogyasztásával vannak problémáim: szóval pár hónapja a T41-em (2373-4QG, ezen felül plusz 512-es modul és Atheros Wifi van benne) alaplapja megadta magát. Kb. 1 hét alatt cserélték, örültem is nagyon.
Azóta STR-ben a fogyasztás szerintem jelentősem megnőtt, az általam eddig mért 500-600 mWh helyett az alábbit mértem tegnap: 9:30 óra alatt 13W fogyasztás. Kicsit soknak tartom..
Linuxot futtatok, 2.6.18-gentoo-r3-as kernel, szóval Radeonnal nincs probléma.
Ötletek? -
atosz
őstag
Jaja, vegul lecsereltem, de csak mert volt egy kihagyhatatlan ajanlatom ezekre e T-kre. Lenyegi kulonbseg nem sok volt...
Ami kul (T43-T42p):
533-400 rendszerseb
DDRII-DDRI
6-9 cellas akku
ujjnyomatolvaso a T43-ban
1.83 (Sonoma) - 1.8 (Dothan)
DVD-RAM multi pluszminusz - DVD-RAM multi csak minusz
54mbites WLAN - csak 11-es WLAN
X300 - FireGL2
hangos - szuper halk
Rendszerteljesitmenyben egy picit a T43 volt jobb, grafikusban viszont mar a T42. A WLAN kar hogy csak 11-es. Amit kicsit sajnalok az a 11-es WLAN es a csak minuszos DVD porkolo, ellenben itt a nagy akku. A donto a halksaga volt, meg terhelve sem zajong. -
jaanee
csendes tag
Érdekelne
T60 ashoz slim dvd író, vagy combo hasznaltan v ujjonnan.
ha van neked irj: loginka@gmail.com -
amargo
addikt
Hmm, nekem kb 4órát visz el az aksi netezgetés olvasgatás.. a fényerő kicsit van vissza véve, ha kökeményen megdolgoztattom, akkor kb 2óra.. szerintem a te procid állandóan morog ezért megy a ventid is stb.
A feltöltés majd 1órát vesz igénybe, de volt már olyan, hogy 1,5óra is volt, nem értem én sem. Hogy miért. -
amargo
addikt
Viszont megint csak nem állhatom meg szó nélkül: csináltak rá egy egykezes zárat a fedélre. Néztem is, mondom, zannya, ezek mindenre gondolnak, nemhiába ez IBM... Hát nem. A gép alja nem elég nehéz, pontosabban ehhez mérten a fedél túl nehezen nyílik, így továbbra is csak két kézzel nyitható. Így fuserálódik el egy jó megoldás egy nulladolláros figyelmetlenség miatt
Most már csak az akksiidőt kell szemléznem, kíváncsi vagyok mit bír.
Nálam 1kézzel nyitható, egyálltalán nem fogom le az alját, pedig nekem a kisebb, könyebb változata van 14'1-es 2cm-s. -
Shadowfax
addikt
Shadowfax: A Notebook Hardware Controll-al nem jutottam semmire... az ACPI fülön az ''ACPI controll system is not yet configurated for this system'' üzenet fogad, tehát a ventiállítás ezzel a cuccal alma.
Az NHC-t nem is a ventiszabályozás miatt ajánlottam, hanem az akkuidő növelés miatt. Ha csökkented a proci feszültségeket, akkor kb. félórát nyerhetsz pluszban. (Persze ez azért a venti életére is kihat közvetve, mert kevésbé melegszik a proci, később kapcsol így be a venti.)
Kár, hogy az NHC és a tpfancontrollt egyszerre nem lehet használni, mert összeakad. -
divergens
tag
hi
erre a legendás hazai supportra én is kívánics vagyok, elszált a gyári ram gépemben..ami nagyon hiányzik nekem..sokkal gördülékenyebb volt a rendszer
anno pont ezek miatt válsztottam ezt a márkát, a megbízhatóság miatt..mivel külföldön vagyok nem nagyon fér bele sok hiba, hát beütött eddig nagyon bíztam benne..nagyon remélem nem hagy cserbeaz összes házim stb..gépen volt/van..megmondm öszintén nagyon besz@rtam, de szerencsére sikerült megoldani problémát..az összes tanulmánnyaimmal kapcsoltos dolog, plussz németországi cuccaim voltak a gépen, és egyszer csak netezés közben, kifagyott a cucc, eddig soha nem volt ilyen gondom, meg is lepődtem..
mivel egy szük hónapot leszek otthon és le kell viszgáznom meg házikat megcsinálnom, nem sok időm lessz a gariztatásra..nagyom bízom a gyorsaságban..
nekem egy kb 2 éves t41em van ezt hibát leszámítva nem igazán tudok rosszat mondani, talán egyedül az driver ami pixelhibát okozott..de biztos van rá megoldás..én egyszerűen unistaláltam..azóta nem volt kedvem a témával foglakozni..
a hangal nagyon elégdett vagyok főleg p805d procis asztali gép utáncsak vinyó hangját hallom..igaz felette egy kicsit meleg gép, de amugy is fázos vagyok..néha szoktam melegedni melette
nekem a fancontrol meg nhc összeakadt..
[Szerkesztve] -
Yaye
őstag
Valamit elszúrtak a mérnök urak. A proci jelenleg 40, a vinyó 35 fokos, de a venti csak nyomja és nyomja és nyomja...
Ezek szerint lecserélted a fullos kis Tualatin cuccodat?
Egyébként volt valami lényegi különbség a 42 és a 43 között, a chipsetet meg a procit kivéve?
Shadowfax: A Notebook Hardware Controll-al nem jutottam semmire... az ACPI fülön az ''ACPI controll system is not yet configurated for this system'' üzenet fogad, tehát a ventiállítás ezzel a cuccal alma.
A tpfancontroll viszont úgy tűnik jó lesz
Mondjuk picit riszkes, hogy mi van ha épp álló venti mellett fagy le a rendszer, mondjuk kerül valami végtelen ciklusba, akkor mi lesz, megsül a proci? Megpróbálom belőni az ini-ben, hogy egészen azért sose állítsa le, biztos ami sicher, és már az is szép eredmény lesz... Na, most 1-esen pörög, zene füleimnek, így éjszaka a tök csendben is elfogadható. Kicsit furcsán megy, olyan kb 10 másodpercenként egy villanásnyit zökken, dadog egyet a venti, egész halkan de hallhatóan. Remélem nem árt neki. Ha tutira beválik, akkor merem csak beiktatni a kikapcsolt állapotot.
Egyszerűen fölfoghatatlan, hogy miért nem javítják ezt a problémát egy egyszerű kis bios frissítéssel. -
Yaye
őstag
válasz
djDanee #1403 üzenetére
szia!
Kösz az infót. A távolkeleti fedélipar úgy látszik fokozatos sorvadáson megy keresztül, egyre vékonyabb lemezt tudnak csak előállítani.
Én visszavettem az ODD-t silent módba (bios-ban ill szoftverből is lehetséges ha minden igaz), így komótosabb ugyan, de nem találom hangosnak.
Több venti is volna a gépben? Én csak egy szelelőrácsot látok, bal oldalt a procihűtőét.
Emberek, rájöttem! A gépem nyilván kínai hamisítvány! -
Yaye
őstag
válasz
Atlantis #1406 üzenetére
Mert jelenleg 3 (de hamarosan lehet hogy 5) különböző hálózaton fogom használni a gépet, és munkahelyen az ip beállításokat nem dhcp-n kapom (regelnem kéne a mac-emet, de még lusta voltam
), így azt jobb nem defaultba beírni hanem a profilban megadni, így a default maradhat automatic. Meg beállíthatom az alapértelmezett nyomtatót. Más oka hirtelen nem jut eszembe.
-
Atlantis
veterán
Nekem közel 2,5 éves akksim még lazán megy 3,5 órát, BT és Wifi bekapcsolva, és az ODD helyett egy másik vinyó van, ami általában szintén mindig működik. Ez sokkal jobban zabálja az akkut, mint az ODD, ha nincs benne a második vinyó, akkor 4 órát is elmegy még. Fényerő 3-ason.
Jahogy a ''p''-hez 9 cellás akku jár?
Jóvanna, nem akartam felvágni(nem is lehet vele, a 9 cellás akku ma már nem ritkaság) imádom ezt a gépet, csak lehetne kicsit gyorsabb. Egyébként már csak 80% körül van az akksi fittsége, így nem rossz ez az eredmény.
Az ODD-nél a zöld LED azt jelzi, hogy elérhető, működőképes a meghajtó. Mivel ki lehet venni menet közben az ODD-t, ha leválasztod, akkor elalszik a zöld LED is. Ekkor már nem tudod használni az ODD-t, csak úgy ''döglötten'' bent van gépben, míg ki nem húzod.
Látom, közben Árnyék(villámkezű)fax megelőzött.
Az ODD illesztés olyan amilyen, viszont a Second HDD-t úgy kell beletuszkolni a gépbe és igen passzosan van benne, alig lehet kihúzni. Remélem, bírni fogja a gyűrődést.
Access Connections: minek csinálsz profilt a madzagos kapcsolathoz? Én az Access Connections-t csak a Wi-fi kapcsolathoz használom, ha madzagot dugok bele, AC-tól függetlenül felismeri, hogy madzag van a hálóportra dugva és azzal csatlakozik. Olyat nem próbáltam, hogy madzag és Wi-fi egyszerre, lévén csak egy kapcsolatom van itthon. -
Shadowfax
addikt
Azt árulja még el valaki, hogy az ODD jobb fölső sarka fölött világító kis zöld led mit jelent? Nem mintha zavarna, de nem jöttem rá
Az csak annyit jelent, hogy a behelyezett Ultrabay kütyü használatra kész.
[link]
Apropo, ODD, a kínaiak gondolom egy az egyben átvették a gyártósorokat, különben nem értem hogy örökölhették meg a klasszikus szuperbandzsa meghajtó illeszkedést -
Yaye
őstag
válasz
Shadowfax #1402 üzenetére
Aha. Ezek szerint ezek a kis pakkok ennyit tudnak. Nem gond, mert 99%-ban konnektorról megy, csak kíváncsi voltam. A töltés még mindig nem ért véget, sőt egyre lassul, az utolsó 7%-ra laza 50 perc az előrejelzés
Kíváncsi vagyok hogy ez valami kezdeti formázás-féleség, vagy ez így is marad. Furcsa volt hogy 96%-on volt az akksi mikor újonnan beraktam, lehet hogy az informatikán játszott vele valaki mielőtt leszállították volna.
Kicsomagolás után az első dolgom volt az akksik csekkolása, de idei őszi volt már mind a kettő, szerencsére.
Maximum battery-re állítottam, és így a 2 óra nem mondható épp jónak (végig 800MHz). A TM8000 minden ilyen trükközés nélkül kacagva tolt szűk 4 órát, erős FPS-játék (full teher, 1,5 GHz) mellett is kb másfelet (!), pedig az is 15'', ráadásul abban még erősebb vga van (mob r9700). Szóval ez a 2 óra nem egy bajnok idő, de majd meglátom mennyi lesz ez pár ciklus múlva. Biztos több lenne ha a venti nem járna potyára mint az őrült. De így attól tartok, jelenleg még egy nem túl hosszú filmet sem lehetne végignézni akksiról.
Csináltam egy ''irodai'' profilt nagyobb fényerővel, de minimumra korlátozott procival, hogy a venti kicsit kevésbé izmozzon, meg egy ''gamert'' arra az esetre ha kedvem szottyan CSzni egy picit
Azt árulja még el valaki, hogy az ODD jobb fölső sarka fölött világító kis zöld led mit jelent? Nem mintha zavarna, de nem jöttem rá
Apropo, ODD, a kínaiak gondolom egy az egyben átvették a gyártósorokat, különben nem értem hogy örökölhették meg a klasszikus szuperbandzsa meghajtó illeszkedést
Na még egy hülye kérdés:
Az access connectionsben csináltam két profilt, egy munkahelyi drótost, meg egy másik irodai wlanost. Ha melóhelyt bedugom a hálókábelt, akkor szépen betölti a drótos profilt (buboréküzenet alul), de ugyanakkor rögtön kidob egy ablakot, hogy melyik access profilt akarom betölteni, mikor ehhez a hálózathoz csatlakozom ezen az eszközön. Ez szép és jó, csak épp a felkínált listában csak az irodai szerepel, a drótos, amit tényleg szeretnék, nem.Mit szúrtam el?
-
djDanee
csendes tag
Hello Yaye! Olvasva a hozzászólásaidat eleinte gondoltam nem mondok véleményt,mert talán még nem elég régen vagyok tulaja egy T43nak, de aztán megnéztem a videot is amit készítettél (amin ledöbbentem). Én pár hónapja vásároltam egy T43-ast, használtan. Szintén 15'' a kijelzője, eddig nem figyeltem fel a tetejének horpadás képességére, de most próbára tettem az enyémet (azért nem álltam rá
). Bár az enyémnél is belehet nyomni a közepét, messze nem olyan mélyre mint a tiedét, kb fele annyira. Ez engem nem zavar, ettől szerintem a gép még masszív és jól összevan rakva, bár mint mondtam az enyém horpadása csekély a tiedéhez képest.
Az aksi: az én gépem használt, lassan másfél éves. Ha egy MSN és egy Delphi fut visszavett fényerőn, akkor 3 órát megy, terhelt állapotban 2 órát húzza ki az aksi. A feltöltést én is lassúnak vélem.
Az általad említett zajokat nem tapasztaltam, egy ventillátorom betegeskedik, nagyon alacsony fordulaton búg, de ezt csak bekapcsoláskor, hidegebb környezetben kb 5 másodpercig produkálja, majd elhalgat és innentől kezdve a gép nagyon csendes (kivéve az optikai meghajtót).
Usb-ből énis elbírnék többet is, de ha feltétlen szükséges akkor egy passzív hub segít megoldani a gondot.
Összeségében 3 hónap használat után teljesen megvagyok elégedve a géppel, a teljesítményével is és a strapabíróságával is. Design nekem nagyon bejön. Sőt, mulatságos amikor egy előadás alkalmával előveszem, sokan gondolják mit akarok ezzel a kockával, közben nem tudják mi lapul a dobozban...
Remélem hasznos volt a hozzászólásom, nekem ez a véleményem. Ha tudok segíteni valamiféle összehasonlításban még, szívesen teszem! Üdv. -
Shadowfax
addikt
Az akkuidővel kapcsolatban idézem önmagam: [link]
De az én gépem 14.1''-os, GMA900, és 1.86 Ghz. A nagyobb képernyő, az erősebb VGA és proci sajna többet fogyaszt. De szerintem az NHC-vel növelheted az akkuidőt.
Ja, s lecsekkoltad az akkudat? Nem érintett a visszahívásban? [link]
Amúgy milyen energiagazdálkodási sémát használsz? -
Atlantis
veterán
Igen a Pro Engineer maga a ''márkanév'', bár hogy így nevezze valaki...
Korrektnek meg az számít, ha nincs akadás.Elsősorban a rajzkörnyezet kritikus, ha egy VGA-proci páros ott bírja, akkor modelltérben sincs baja, csak legyen megtámogatva legalább 2GB memóriában.
Egyelőre notebookban csak a 17''-os dögnagy gépekben van olyan VGA, ami simán bírj ezt. Azokat leszámítva maradnak az eleve CAD-re szánt gépek, amikben FireGL, ill. Quadro kártya van. Ilyenek pl.: az IBM Txxp gépei, amik szerintem összességében a legjobbak a kategóriában, bár iszonyatosan drágák.
Asztali gépben már a közepes ''játékkártyák'' is bírják a tempót, persze ez mind attól függ, milyen elemszámú összeállításokkal dolgozol.
Aktív témák
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- AI-séf főz a dubaji étteremben
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Asus ROG Strix G15 G512LW - 15.6" FullHD 240Hz - i7-10750H - 16GB - 512GB SSD - Win11 - RTX 2070 8GB
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- Lenovo Yoga 370 szép állapotú 24 hónap jótállás
- HP Envy x360 14-fc0789nz - ÚJ - 14" 2-in-1 notebook - Core U7, 32GB, 2.8k OLED
- Lenovo Gaming 3 15ARH7 Laptop , R5 7535HS , RTX 3050 6GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest