- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
Aktív témák
-
Blaise
veterán
Ha felrakom az NHC-t akkor az nem keveredik össze a lenovo-s power managemant-el ?
-
Blaise
veterán
Na megvan a t60 drágaszágom
Billenytyűzetkiosztást hogy állítom be magyarra ? -
Munkatársamnak most vettünk egy T60 notit ezekkel a paraméterekkel:
1951-CTO:
Core Duo T2500(2GHz),
1GB DDR2-667 RAM,
160GB 5400rpm WD HDD,
14.1in 1024x768 LCD,
Intel 950, DVD/CD-RW,
Intel 802.11abg wireless,
Bluetooth/Modem,
1Gb Ethernet,
UltraNav,
Secure chip,
Fingerprint reader,
9c Li-Ion batt,
WinXP Pro
2,5 év garanciával 190 volt, összességében nagyon jól összerakott gép. Masszív nem recseg ropog, elég kicsi és könnyű a 14''-os változat mégis 56Wh-ás akksi van benne ami nem lóg ki a gépből és elég jól bírja akksiról, igazi munkagép.
Összesen egy hibája van: [link] leszedtem hozzá a Hardware Maintenance Manual-t a Lenovo oldaláról megnéztem a takarólemez FRU számát, betelefonáltunk a szervizbe és meg is rendelték a hiányzó darabot (3K körüli áron), így a support+alkatrészellátás is jól vizsgázott.
[Szerkesztve] -
karesz501
senior tag
Nézz körül a Dicota [link] kínálatában, szerintem nagyon jó táskákat lehet náluk kapni, gyakorlatilag minden mérethez és árkategóriában.
A mo-i forgalmazó:
Hungary
Dicota Hungary Kft
1077 Budapest
Rottenbiller u. 33 B
Phone: +36 1 321 3311
FAX: +36 1 321 2192
info@dicota.hu
www.dicota.hu -
telcom
tag
Hello.
Mivel a trackpoint cap csomagja 3400ft ezért ha valakinek van ilyen új és eladná elfogadható áron szóljon.
Köszi.
[link] -
Shadowfax
addikt
-
-
Shadowfax
addikt
Itt a privis kérdésre a válasz: [link]
Product: ThinkPad T60 1952-W2G [change]
Original description: Based on 1952-CTO
Akkor igaza volt a laptopinfosnak.
Driverfrissítéssel se lesz gond, mindent meg fogsz találni, amit kell: [link]
Telcom: Ezt úgy érted, nem volt rajta eredetileg windows?Használtan vetted, vagy bontatlan dobozosként? Ez utóbbinál nem hinném, hogy win nélkül adták volna...
[Szerkesztve] -
sssent
senior tag
A boltban érdemes ellenőrizni, hogy az van-e a gépben, aminek lennie kell - eltérés esetén azt felvezettetni a számlára. A szervizt hiába zaklatod, csak akkor tudnák megnézni, ha már megvetted. De ha nem romlott el a gép, akkor úgysem fogják neked ripityára szedni, csak hogy ellenőriztesd a sorozatszámokat.
-
sssent
senior tag
Ha az van a gépben, amit itt látsz [link], akkor valószínűleg nincs. Ha eltérés van a szerviz nyilvántartása, és a gépben lévő alkatrészek közt, akkor azzal az adott alkatrész meghibásodásakor lehet probléma. Időnként előfordul CTO-s esetben, hogy nem stimmel a nyilvántartásuk. Ilyenkor segíthet egy részletes konfigot tartalmazó számla a forgalmazótól, egyébként cumi van.
[Szerkesztve] -
Shadowfax
addikt
Én úgy tudom, mindenkinél rajta volt a HPA a gépén (az elmúlt másfél-két év tapasztalatából). Egyébként szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy a laptopinfo nem cto-s gépeket árul (a típusszámot általában kiírják, s ott nem láttam ilyet, illetve a topikban sem jelentkezett ilyen tulaj, ha jól emlékszem), Herby teóriája rájuk nem igaz.
-
karesz501
senior tag
válasz
adnoctum18 #2170 üzenetére
Ebay-ről lehet rendelni, UJ-822 -es DVD írót, IBM-et, újat. 125.00USD Mo.-i szállítással együtt. Szerintem érdemes rajta elgondolkodni, én éppen azt teszem
Egyébként itt egy lista Thinkpad DVD írók tekintetében, az ebay-ről: [link]
Hátha segít valakinek. -
karesz501
senior tag
Flat. Ez egyértelmű. Csak ennek a linkjén a kompatibilis gépekre az alábbiakat írja:
Hardware compatibility
Description Machine Type Model
ThinkPad T60 1951 All
ThinkPad X60, X60s 1702, 1706, 2533 All
ThinkPad Z60t 2511, 2512, 2513, 2514 All
ThinkPad Z60m 2529, 2530, 2531, 2532 All
ThinkPad Adv. Dock 2503 All
És az én gépem 2008-as Type. Szóval ezért nem tiszta...
Szerk.: adnoctum18 kérdése jogos. Más DVD írót nem lehet belepakolni egy T60-ba?
[Szerkesztve] -
karesz501
senior tag
Hello fiúk,
Kérdésem a következő lenne: Szeretnék egy DVD írót a T60-amba (2008-66G), de nem igazodom ki az IBM honlapján az FRU-k és a típusok között.
Ezek [link] közül szerintetek is jó a ''ThinkPad Super Multi-Burner Ultrabay Slim Drive (flat bezel)'' a gépembe? Vagy ebbe a ''curved bezel''-es kell.
Válaszotokat előre is köszönöm,
Üdv.: Karesz -
Blaise
veterán
Aki a laptopinfonál vette a notebookját azok közül mindenkinek rajta volt a rejtett partíció, valamint a az oprendszer ? Visszaolvastam Herby postját a CTO gépekről [link]
-
sssent
senior tag
Használd a keresőt! Sokszor több különböző dokumentumban is említik ugyanazt az alkatrészt. Pl. Thinkpad Dock II [link], X6 Ultrabase [link], [link] (tablet).
De a FRU számok a gép egy-egy tartozékának cseréjéhez szolgálnának azonosítóul. Szerintem a táskákat nem tekintik ilyen cserélhető alkatrésznek, így nincs FRU, csak part no (ld. [link]: ''not applicable'' sor). Még soha nem akartam táskát venni, de nem tartom kizártnak, hogy ilyet nem is kapsz a raktárról, csak boltból.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Shadowfax #2156 üzenetére
ja, igen, akkor nem mondtam én sem újat, csak félreértettem, amit írtál. amúgy biztos lehet a 3000-et is kapni Kínában, de kb úgy, ahogy nálunk a Pavilionokat, szóval nem jellemző. egyébként elgondolkoztam most nagyon azon az F szérián, mert megláttam egy árcédulát, ami egész más színben tünteti fel a TP-eket: [link] (9700Y a legolcsóbb boltban, kb 228ezer huf) szemben ezzel: [link] (8800Y a legolcsóbb boltban, kb 207ezer huf), de azért van egy kisebb teljesítménykülönbség a két gép közt a TP javára
ráadásul itthon sem lenne később gond a garival
a wines vezetéknélkülit próbáltam szerintem, ha arra gondolsz, amit a hálózati kapcsolatokról el lehet érni. most sajnos nincs it a gép, hogy próbálkozzak azokkal, amiket mondtok még tippeket, de majd talán holnap lesz időm megnézni. -
Shadowfax
addikt
válasz
#16820480 #2149 üzenetére
Áh, hülyén fogalmaztam. Úgy értettem, a 3000-es sorozat egy Kínában már régóta ismert pc gyártó cég (Lenovo) nyugatra szánt gépe, de semmiképpen sem a ThinkPadek ''utódja''. Egyébként Kínában is kapható.
Az F sorozat (amit kinéztél magadnak
) viszont itt nem kapható, csak ott.
A wlan-hoz visszatérve: mielőtt feltennéd az Access Connectionst, próbáld ki a szimpla wines vezetéknélküli kapcsolódást. Én nem rajongok különösebben az AC-ért, bár sokaknak bejött... -
törölt tag
válasz
DeusHun #2151 üzenetére
köszi! ha jól látom ebben a prezentációban vannak screenshotok is, de akkor nem találkoztam ezzel a progival. majd utánajárok, hogy fent van-e egyáltlaán a gépen.
(azért kezdem érteni miért fényezik annyira az üzleti gépeket, bár nem mondom továbbra sem, hogy ezek nélkül nem lehet élni /''ez az ipari árammal működő hajszárítóm, és NEM tudok nélküle élni!'' - Űrgolyhók/, de kétségkívöl kényelmesebb)
-
DeusHun
őstag
válasz
#16820480 #2149 üzenetére
Acces Connections: az a prog ami a hálózatokat kezeli. WiFi-t, vezetékest, mindent. Külön profilba mentheted őket (pl otthoni, munkahelyi, wifi-s vagy vezetékes) és bővebb beállítási lehetőségeket is nyújt (mennyire kímélje az akksit a wifi, milyen protokollt használjon, stb).
Bővebben (és angolul): [link]
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Shadowfax #2145 üzenetére
én erről úgy olvastam, hogy a 3000-es sorozatot már az IBM embereivel közösen fejlesztették. a Kínában gyártott szériák tökre nem hasonlítanak a 3000-re szerintem (sőt, ott ilyen designnal nem lehet Lenovo notit kapni, tehát ez teljesen a nyugati világnak tervezett valami).
úg tudom, hogy az IBM olyan feltételekkel adta el részlegét a Lenovonak, hogy a kínaiak megtartják a minőséget, meg a szakembereket, meg a gyártósorokat, és emellett felhasználhatják őket a saját fejlesztéseikre is. így 3000-es széria amolyan hibrid dolog, kínai is meg nem is.
valahol fent van neten egy részletes leírás a szerződésről, ott olvastam ezt, de nem tudom már pontosan hol
visszatérve a problémámra: ez egy rettenet hülye kérdés lesz, de mi az az Access Connections? soha nem volt még TP a kezeim közt, nem ismerem a szoftvereit sajna (ráadásul nehezíti a dolgot, hogy nem magyar /de nem is angol/ windows fut rajta...). majd holnap megpróbálkozom azokkal, amikrt írtatok, köszi a tippeket eddig is mindenkinek! -
leewi
aktív tag
válasz
Shadowfax #2145 üzenetére
ok igaz rendben..ezért ''elnézést''..DE..
amennyire hatott a tp a lenovo arculatra az ugyanúgy vissza is..értem ezalatt elkezdtek ''meghízni'' és kikerekedni..
és ez persze teljesen szubjektív..de én valahogy nem éreztem ''ideje múltnak'' vagy ilyen szintű javításra szorulónak az eddigieket.. -
Blaise
veterán
Érdeklődnék, hogyha az általam nézett modellben csak dvd olvasó van, akkor a backup lemezeket kiírhatóm usb-s dvd íróval is akár ?
-
Shadowfax
addikt
Álljunk meg egy szóra.
A ThinkPadeknek _nem_ utódja a Lenovo 3000 sorozat.Ez már egy korábban is létezett Lenovo (eredeti nevén Legend) kínai notebook. Semmi köze az IBM-hez...
Mikor a Lenovo megvette az IBM PC részlegét, akkor a nyugati világban is piacra dobta az eredetileg addig csak kínai piacon lévő saját tervezésű notijait.
Szerintem nem rossz gépezetek, sokat átvettek a ThinkPadekből (legalábbis vicces IBMAPPS mappát találni a preloadban), illetve ami még mellettük szól, a szoftver-, driver ellátottság és a support, szerviz ugyanolyan jó, mint a TP-ben. -
leewi
aktív tag
válasz
Shadowfax #2141 üzenetére
kérdésem lenne..
az itteni kolegák szeretik az új ibm-eket (lenovo-kat)?
lehet hogy az ódivatu gondolkodásom..de az x31-eske ami itt pötyögg újjaim alatt..kenterbe veri az összes 3000 vagy hasonló sorozatokat..
ill. amin rökönyödtem..az újabb gépek valamelyikén (ha jól emlékszem pont a 3000-es kategóriába) már nem találtam ''pöcköt''..
nomármost..
tanultam én marketinget meg hasonlót..de egy ennyire müködő formát(dizájnt) lecserélni ezekre az egyre vastagodó ''csodákra''..hmm..
de kíváncsi vagyok az itteni véleményekre.. -
polip
addikt
aki már várja, vagy csak kíváncsi, esetleg még nem is hallott róla: [link]
-
leewi
aktív tag
válasz
Shadowfax #2137 üzenetére
ha jól értelmeztem akkor próbálva lett igen...
1- a legtöbb ilyen esetben (már segített)..teljesen leszedni..minden drivert..stb és újra telepít..
2- kipróbálni h máshol megy-e..hátha csak a routert nem szereti
3- besétálni ibm-ékhez oldják meg címszóval..(de csak ha eredetileg benne volt a kártya..mert ha nem irgum-burgum lesz..)
jahh még egy..
van egy hivatalos ibm-es wifi kezelő ploglam..szép csicsás..stb. egy próbát megér..
[Szerkesztve] -
törölt tag
sziasztok!
valakinek erre van valami ötlete? [link] -
Shadowfax
addikt
Parts lookup: [link] Itt detect and continue.
Sajnos nem írtad meg, mi a gép típusa, de pl. a T40-42-höz a System service parts: [link] Ugyanígy keress rá a Lenovo oldalon, a kulcsszó tehát a ''System service parts gép típusa''.
Ja, s üdvözlöm az új ThinkPad tulajokat.
Blaise: Elvileg igen. Azt hiszem munkanapokon, munkaidőben. De biztosat a szerviz tudna mondani.
[Szerkesztve] -
Blaise
veterán
üdv !
Lecsekkoltam egy t60 s/n-jét, és a description-nél kiírta ezt:
''This product has a three year limited warranty and is entitled to parts, labor and on-site repair service''
Tehát ha bedöglene valami rajta akkor házhoz jönnek ? -
telcom
tag
Hello.
Nem tudja valaki, hogy hogy lehet kideriteni a parts number-ből az FRU-t. Addig nem tudnak árat mondani a parts centernél.
Köszi telcom -
karesz501
senior tag
Az internetes server csak széria vszám alapján ellenőrzi a garanciát, ezt utólag is bele lehet írni, mint azt például én is meg tudtam tenni otthon, egy ''IBM maintenance disk'' segítségével.
Ha nagyon fontos a dolog akkor szerintem csak az IBM szervíz tud biztosat mondani a gépről, személyesen, élőben. A honlap nem tartja nyilván, hogy melyik gép S/N-jéhez milyen alkatrész S/N-ek tartoznak.
Mellesleg mint kiderült, az alaplapom teljesen eredeti (ugye másmilyen nem is lehet...), most éppen az van ''vizsgálat'' alatt, hogy a UK-be szervízelték... Többször előfordult már, hogy a szervízesek nem írták bele a gép sorozatszámát az új alaplapba, hogy miért azt én nem tudom (valszeg elfelejteik...), a ThinkPads Forum[link] -on azonban erre van megoldás egy IBM Maintenance Disk segítségével. Akit bővebben érdekel a téma írjon, elég jól beleástam magam (sajnos) mostanság... Úgy tűnik, hogy a gépemre a garanciám érvényes, de majd minden kiderül remélem a napokban.
-
Tim82
félisten
ha jól vettem ki, akkor a nagyon közeli múltban (#2092-2101. sz. hozzászólások) karesz501-nek volt hasonló gondja - értsd, neki volt valami alaplap-eredetiségi problémája. Szerintem a serial number-rel ezt is meg tudod nézni. Ha nem szervíz által piszkált-cserélt stb. cucc, akkor az IBM honlap valószínűleg azt írja ki, hogy nem találja meg a s/n alapján. A második kérdésre a válasz meg nagy valószínűséggel igen.
Ami a saját gépemet illeti, legalább nem lopott és inkább ez érdekelt. Kicsit bosszant mondjuk, hogy most fogom bővíttetni a RAM-ot, HDD-t, cseréltetni az akkut és nem áll rendelkezésemre - az eladó által adott információval ellentétben - garancia, ''biztos, ami biztos'' alapon. -
aakosb
csendes tag
Még azt szeretném kérdezni, hogy a használt TP megvétele esetén mire figyeljek, ami a garancia elvesztését okozhatja? Azaz, pl meg tudom-e nézni, hogy az alaplapot piszkálták-e,stb..? Illetve esetleg szervizben meg tudják-e mondani,hogy ilyen szempontból ''tiszta'' a gép?
-
aakosb
csendes tag
köszönöm, Mesterek!
máris kérem a tulajtól a gyári számot -
Tim82
félisten
Ez alapján megnézve a garanciát, most szívhatom a fogamat. Így jár, aki használt gépvásárlásnál nem kéri elég vehemensen az eladótól a sorozatszámot (kérdésre válasz: ''majd megnézem otthon, de 2008. 10. hóig érvényes''). Kár, hogy 2006 végével lejárt...
Igazából nem mintha olyan sokat számítana, de azért lehettem volna körültekintőbb is, még úgy is, hogy ph!-n belüli vétel. A gépecske így is jó darab.
Tanuljatok káromon. -
Tim82
félisten
Legjobb tudomásom szerint (és itt javítson ki nálam okosabb, ha tévedek, elvégre nem régen vagyok a ''klub'' tagja
) a ''világgarancia'' pontosan azt jelenti, hogy - függetlenül attól, a világ melyik pontján vetted a gépet - bárhol érvényesíthető az IBM-szervízekben. Természetesen akkor, ha a garancián belül megoldható az adott, esetlegesen felmerülhető probléma.
Ez konkrétabban annyit tesz, hogy - a Te használtan veendő T60-od esetében - a garancia kezdetétől számítva 3 éven belül itthon is érvényesíthető az IBM szakszervízben. Függetlenül attól, hogy a gép nem magyar lokalizációjú. (Én pl. kb. három hete vagyok egy német lokalizációjú T40-es elégedett tulaja, 2008 novemberéig szóló világgaranciával. Szerintem az utolsó, kifutó szériák között adhatták el anno Németországban újonnan a masinát, de örülök neki, hogy több, mint egy évig még tudom érvényesíteni a garit a használt gépemre, ha gond van.)
Ami kizáró ok lehet a garancia érvényesítésére: a garancia elveszik, ha pl. IBM szervízen kívül piszkáltak a gép ún. nem cserélhető alkatrészeihez, mint pl. az alaplap. Az, ha a T60-ban bővítve van a RAM, merevlemez, esetleg cserélve az ODD, viszont nem számít, mert mindezek cserélhető alkatrészeknek számítanak.
A T60 esetében 2009 vagy 2010-ig lehet jó a garancia, persze, nem árt utánanézni az IBM/Lenovo honlapján a sorozatszám alapján (tehát igen, leellenőrizhető). De nem hiszem, hogy gond lenne vele. Ja igen, azt is megtudhatod némi eséllyel, hogy nem lopott-e a használt gép.
Ha majd pl. Shadowfax erre jár, ő linkeket is tud adni, de ha visszaolvasol a fórumban (kb. fél órás meló), akkor Te is megtalálod a hivatkozást a sorozatszám-ellenőrzésre.
Elnézést, kicsit terjengősre és szájbarágósra sikerült, asszem. Mentségemre: késő van.Meg ezek nem saját bőrömön szerzett tapasztalatok (hála a jó égnek), hanem szorgos olvasgatásokkal összegyűjtött infók. Remélem, a ''klub''
régebbi tagjai is erre járnak, oszt ha hülyeséget írtam, jól megcáfolnak. ;)
-
aakosb
csendes tag
sziasztok!
használtan szeretnék venni egy T60at és az érdkelne, hogy ezeknél a gépeknél mit jelent a ''világgarancia'', illetve ez miként érvényesíthető Mo-n. Pl: ha külföldi papírjai vannak,akkor itthon működik a garancia? Igaz az, hogy az IBM (lenovo) honlapon ellenőrizhető?
Előre is köszi a választ. -
PLacc
senior tag
válasz
adnoctum18 #2120 üzenetére
Grat hozzá! Jól választottál!
-
adnoctum18
senior tag
Üdv mindenkinek!
Egy vadiuj laptopinfos thinkpad t60al én is csatlakozom a népes ibm felhasználok táborához!
Eddig abszolut meg vagyok elégedve a géppel!
Majd leirom a tapasztalataimat!
bye -
Tim82
félisten
válasz
PhilBrick #2118 üzenetére
Köszönöm a választ.
A Compaqot egy PCMCIA Wifi-kártyával használtam wifi-hotspot-os helyeken, úgyhogy tényleg a Voda tömörítés lehet az ok.
A memóriát jövő héten kipróbálom az adott cégnél (Gezocomp Kft.), aztán majd jól beszámolok.
A mostani vinyóra U-ATA-t ír az Everest, remélem, az Extreme Digital-oldalon látott ATA-s Samsung merevlemez jó lesz helyette. -
PhilBrick
őstag
1. Voda tömörítés lehet a dologban. Próbáld ki valódi szélessávval valahol! A Compaqot nem ilyen nettel használtad?
2. Egy memória mindig tud lassabban menni. Elméletileg nem lehet gond.
3. Jól tudod. Ha a mostani PATA akkor a következőnek is annak kell lennie.
Egyébként csak azért kerültem ide, mert csatlakoztam én is a ThinkPadet használók népes táborához egy T60-nal!
És most elkezdem a topicot elökről. -
Tim82
félisten
jav.: HSDPA
És még egy kérdés: jelenleg egy alap 40 gigabyte-os, 5400 rpm (U-ATA/100) Fujitsu-Siemens vinyó van benne, amit előre látok, hogy kevés lesz.
Az extreme digital oldalán nézegettem úgy 100 GB-os merevlemezeket. Jól tudom, hogy SATA-s vinyók nem jók a T40-ekbe, csak az ATA/PATA csatlakozósak?
Még egyszer előre is köszönöm a segítséget. -
Tim82
félisten
Üdvözlet mindenkinek.
Pár hete lettem egy T40 tulajdonosa - kérdeztem itt a topikban a vétel ideje körül is egy-két dolgot a géppel kapcsolatban.
Alapvetően elégedett vagyok - szép, strapabíró, jól teljesít. Sajnos, az Everest Home szerint nem Dothan-os (aminek hirdetve volt), hanem ''csak'' Banias-os Centrino processzor van benne, de ez legyen a legnagyobb bajom, nem hiszem, hogy ez sokat osztana-szorozna, mivel alapdolgokra - Word, Winamp, 2003 előtti játékok, net, néha Photoshop - használom.
Két kérdésem van: 1. arra figyeltem fel, hogy az interneten lévő képanyagot - bármit, teszem az, IWiW-es fényképet - ''csúnyán'' jeleníti meg (eléggé rossz felbontással, pedig a TFT 1024x768-ra van beállítva). Ez nem böngészőprobléma, azt hiszem: Explorer-rel és FireFox-szal is ugyanaz a helyzet. Valakinek van-e valami tippje? Természetesen a videokártya (Ati Rage Mobility 7500 32 Mb) drivere telepítve van.
Főleg azért bosszantó, mert az ezt megelőző notim - egy régi Compaq Presario 1200 - semmi ilyet nem produkált. A probléma egyébként csak netnél jelentkezik. Persze, mivel Vodafone HSPDA-kártyával használom, elképzelhető, hogy valamiféle, a hozzáadott szoftverben lévő adattömörítési eljárás ''áldozata'' vagyok.
2. alapból egy 512 Mb-os, PC2100 266 MHz-es DDR memóriamodul van benne (legjobb tudomásom szerint gyári IBM-es). Ez vajon képes együttműködni egy 400 MHz-es, szintén 512 megás Samsung modullal? Most nézek körbe RAM-bővítés ügyében, egy cégnél kerestem 266 MHz-est, de ezt ajánlották. (6500 Ft körüli áron, ami nem is rossz.)
Köszönöm előre is a segítséget. -
karesz501
senior tag
Merre felé találom a 2. memória foglalatot egy T60-on?
Ott van a 'palm rest' alatt ahol az első is? Millió köszönet
-
Shadowfax
addikt
válasz
karesz501 #2106 üzenetére
Megjegyzés: Amennyiben még sosem készítettünk biztonsági mentést, a program mindenképpen egy úgynevezett Base (alap) mentést végez a merevlemez teljes tartalmáról. (Ez a teljes rendszert, a telepített programokat, beállításokat, a felhasználó fájljait tartalmazza.) Az összes többi mentés inkrementális lesz, vagyis csak az előzőhöz képest megváltozott adatokat fogja elmenteni.
[link] -
karesz501
senior tag
Még egy gyors kérdésem lenne a rescue and recovery kapcsán. Készítettem két mentést a gépemről de összesen közel 5Gb-ot foglalnak. Ezek egymásra épülő vagy külön-külön is használható mentések? Ha az utóbbi, akkor hogyan tudom a korábbit törölni? Mert nem találtam olyan könyvtárat ami ezeket a file-okat tartalmazná...
Előre is kösziiiiiii... -
karesz501
senior tag
válasz
Shadowfax #2103 üzenetére
Hello,
A BIOS update utility csak részben oldotta volna meg a próblémát (mivel csak az utolsó 3 számjegyet lehet vele variálni...), ellenben letöltöttem az ''IBM Maintetnance disk''-jét, kiírtam egy boot CD-re és beleírtam mindent ami kell az EPROM-be, faszán
Közben az eladót kergetem, érthető okokból nincs elragdtatva a dologtól, de egy kis kártésítéssel minden megoldható lesz szerintem.
Jövő héten meg vmi alantas indokkal besétálok majd a szervízbe, és kiderül mit is mondanak. Persze titokban
A többit majd meglátjuk, köszönöm nektek mégegyszer az építő jellefű hozzászólásaitokat!!! -
Shadowfax
addikt
-
karesz501
senior tag
válasz
Atlantis #2097 üzenetére
Everest a Számítógép-->DMI-->Rendszer fülecske alatt írta mindezt ki.
Kicsit elszomorodtam megint, hogy ez Magyarország és én itt élek. Ez van.
Leszedtem egyébként a maintenance disk-et, amivel model, type és serial numbert lehet a gépbe sütni. A szervízben ezt észreveszik vajon? Mármint ha sikerül mindezeket belesütni az EPROM-ba, és hogy nem az az alaplap van a gépben amivel eredetileg szerelve lett, hanem egy másikkal. Gondolom igen, biztosan egy cédüla vagy vmi van oda is ragasztva... De hátha nem szúrják ki, csak akkor ha szét kell szedjék és kifejezetten azt keresik/nézik. Hátha.
Tudok valahogyan bootolni nem floppyról is???
Szerk.: köszönöm, hogy eddig is ilyen sokat segítettetek, remélem sikerrel járok
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Robogó, kismotor
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Fotók, videók mobillal
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- MSI Thin A15 B7VF 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- TUF A17 FA706IU 17.3" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Thinkpad X13 Gen4 - AMD R5 7450U/32GB/1TB
- ELADÓ - LENOVO LEGION SLIM 7i 16IAHV - 40GB RAM, 1.5 TB SSD
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged