- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
Aktív témák
-
Blyan
félisten
válasz
Dr. Akula #284 üzenetére
Szerintem be kell menned érte, hozzájuk (azt tudtam, hogy lehet rendelni, csak azt nem, hogy a viszonteladók ingyért osztogatják). Szerintem csak CD-s változat létezik belőle. Amennyiben tényleg így van, akkor semmivel sem jársz jobban, mint ha kiírnád a R&R progival. (no persze az ezüstszínű IBM felíratú lemezek jobban néznek ki, de ahogy elnéztem ezek is 'simán' írt lemezek - értsd, nem nyomott diszkek mint a ''műsoros'' CD-k, szvsz lemez-sokszorosítóval készítik)
-
predy_
csendes tag
Nekem azért kellene Atheros kártya, mert azzal tudom hostapd-vel linuxal access point-ként használni. Jelenleg ad-hoc megy a hálózat, meg Intel kártyával dobálja a kapcsolatot, bízom benne hogy Atheros-al stabil lesz.
http://madwifi.org/wiki/UserDocs/MultipleInterfaces
http://madwifi.org/wiki/UserDocs/HostAP
Albérletben T40 osztja az internetet, mivel egy DSL routerrel nem tudom megnézni kinek kell szólni ha belassul az internet, linux alól meg simán meg tudom nézni natmonitord-vel ki mennyire húzza a sávotBár egy OpenWRT-s router is lehet megoldaná a problémát
-
Dr. Akula
félisten
Akkor te vagy az én emberem.
Az én T43-am recovery cd nélkül lett véve, de jó lenne egy olyan, pláne ha ingyen van.
DVD-s változat is van ilyanből, vagy csak az 5-8 cd-s? (DVD kevesebb helyet foglal.) Telefonon le lehet rendezni az egészet a szervízzel, vagy személyesen kell bemenni? Esetleg postai utánvétes kiszállítás is van?
-
Herby
csendes tag
Én meg IBM ThinkPadeket éa PC-ket adok el és szervizelünk is gépeket. Ha az IBM-ben dolgozol akkor javaslom, hogy dobj egy levelet Mocsáry Gyuinak és ő elmondja, hogy mi a helyzet. Nekünk mint hivatalos IBM szervíz partnernek nem kell más mint a gép Type és S/N szám és meg tudjuk rendelni az ingyenes Recovery CD-t a weben keresztül. Jellemzően kb. 5-8 db CD jön egy csomagban ami különböző nyelvi verziókat tartalmaz és minden IBM driver rajta van.
-
predy_
csendes tag
Köszönöm, közben utánaolvastam alaposabban én is, megtaláltam az általad linkelt hozzászólásban található bootolható image-t is, meg linuxos progit ami nvram-on keresztül átírja azt a bizonyos bitet. Nem tudom pontosan milyen Atheros kártya lesz, de remélem olyan amihez nem kell hack
-
BFeco
aktív tag
In recent IBM thinkpad systems, there is a limit to allowed MiniPCI wireless
cards. When an unauthorized card is plugged in, the system doesn't boot and
halt with an error message like:
ERROR
1802: Unauthorized network card is plugged in
Power off and remove the miniPCI network card.
I met this 1802 error problem one year ago, and since then my wifi card was
used in a very clumsy and inconvenient way.
I used to boot to LILO menu or Windows system first, then suspend and plug
in the card. After that, when the system is awake, the card is working.
Recently, I learned two solutions to attack this problem. One is to crack
the BIOS by modifying the PCI_ID list of allowed cards in the BIOS, as
suggested by Paul Sladen and Matthew Garrett.
Reference: http://www.paul.sladen.org/thinkpad-r31/wifi-card-pci-ids.html
The other way is unbelievably simple. There is a byte in CMOS which controls
whether an ''unauthorized'' card is allowed or not. That's 0x6a, actually only
the bit 0x80.
The program to unlock is like:
MOV DX,0070
MOV AL,6A
OUT DX,AL
MOV DX,0071
IN AL,DX
OR AL,80
OUT DX,AL
MOV AX,4C00
INT 21
The program can be downloaded from:
http://jcnp.pku.edu.cn/~shadow/1802/no-1802.com
To use this program, you need to boot to DOS.
The CMOS solution is safe, but I'm not sure that it works for all recent
thinkpads and all cards. The BIOS crack sure does, however that is difficult
and dangerous. -
predy_
csendes tag
IBM T40 gépemben szeretném az Intel 2100-es mini-pci wlan kártyát lecserélni egy Atheros chipsetes nem IBM kártyára. Lehetséges, vagy a gépem tiltakozni fog mondván nem IBM hardver van a gépben? (Olvastam ilyesmit neten, hogy csak IBM-el hajlandó menni)
-
BFeco
aktív tag
-
Dr. Akula
félisten
A rejtett partíciót valahogy rá lehet bűvölni házilag egy szűz winchesterre (mondjuk nem IBM-est veszek, hanem boltban egy valamilyet), természetesen úgy hogy abból Access IBM-el lehessen is recoveryzni?
-
Herby
csendes tag
How can I get a Product Recovery CD?
Please be aware that the Product Recovery CD may only be available if your machine is still in warranty.
http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?lndocid=MIGR-4M7HWZ&selectarea=SUPPORT&tempselected=5
Link: [link]
[Szerkesztve] -
Blyan
félisten
Fura ez az magyar Lenovo oldal, olyan gagyi...
-
predy_
csendes tag
IBM T40-hez hol tudok Part Number alapján alkatrészt rendelni?
Név szerint 91P8393 (ventillátor)
91P8399 (elülső műanyag fedőlap, touchpad nélkül) -
Herby
csendes tag
Az un. Recovery CD minden garanciális IBM ThinkPad-hez ingyen megrendelhető bármelyik IBM szervíz partnernél: [link]
Lenovo szerviz partnerek:
Központi szerviz:
IBM Magyarországi Kft.
1117 Budapest Neumann János utca 1.
Tel.: (+36) 1 382 5885
Fax: (+36) 1 382 5501
A Lenovo (és elődje az IBM) már évek óta nem ad recovery lemezt a gépeihez. Egy korszerűbb és megbízhatóbb megoldást alkalmazunk a gyári állapot helyreállítására. (A CD-k mindig elvesztek, mire szükség lett volna rájuk.)
A helyreállító program az Ön gépének merevlemezén, egy rejtett területen helyezkedik el. Szükség (hiba) esetén a gép bekapcsolása után nyomja meg a kék ''ThinkVantage'' (régebbi gépeken Access IBM, Access ThinkPad) gombot a ThinkPad billentyűzet bal felső sarkán vagy az F11-es gombot asztali gép esetén. Ennek hatására egy menübe lép be, ahol kiválaszthatja a ''Recover Factory Content'' menüpontot, amely az eredeti gyári állapotot állítja vissza. (Figyelem! Ez minden adatot töröl a merevlemezről!)
Ha ezt a helyreállító készletet szeretné CD-n is birtokolni, akkor elkészítheti a ''Start - Programok - ThinkVantage'' (esetleg régebbieken Access IBM, stb.) - ''Create Recovery Discs'' programmal mely megtalálható a gépén. Ha csak a meghajtó programokra van szüksége, akkor azokat a merevlemez ''Drivers'' alkönyvtárában találja meg, de javasljuk, hogy inkább töltse le a legfrissebbeket a http://lenovo.com/support oldalunkról.
A géphez adott programokat, (CD író, DVD lejátszó, stb.) szintén a merevlemezen találja az ''IBMAPPS'' könyvtárban. Ezeket innen szintén CD-re mentheti. (A recovery CD készlet természetesen tartalmazza ezeket is, tehát külön lementésükre csak akkor van szükség, ha valamilyen oknál fogva újra szeretné ezeket telepíteni.)
Az operációs rendszer nem a recovery CD-től lesz jogtiszta, hanem a készüléken található Microsoft COA (Certificate of Authenticity) cimkétől. Ez a gépe aljára vagy oldalára ragasztva található.
[Szerkesztve] -
-
Rez_Grof
őstag
Én is boldog tulajdonosa lettem egy IBM T43-nak.
Nagyon tutti, igaz a winfos nak még kell egy kis finomhangolás, de be fogja váltani a hozzá fűzött reményeimet. -
clemson
csendes tag
Lenne egy driverproblemam !Nem tudom kikapcsolni a wirelest a szamitogepen mert nincs fent a drivere de meg is megy a net!!Na most nem akarom felrakni ezt a Thinkvantage access conection-t mert az nekem bezavar es utana meg ne tudok kapcsolodni csak eleg korulmenyesen! Hogyan tudom frisisiteni a drivert ugy hogy ki is tudjam kapcsolni a wirelest de ne legyen rajta ez az access coennection dolog!! Vayg valami otlet nincs arra hogy accesc connection de a windows legyen a default!
Koszi -
rii
nagyúr
köszönet mindekinek!!!!!!!!!!
-
zfarkas
senior tag
Thinkpad T41 (2373-4QG), BIOS frissítés problémám van.
Jelenlegi BIOS: 1RETDLWW (3.17)
WinXP alatt frissíteném, végigklikkelek 4 OK-t, aztán elkezd kilépni a Windows. Egyszer csak csipog egy nagyot, és marad a ''Kilépés a Windows-ból'', vagy milyen képernyő. Várhatok akár 10 percet is, marad.
Kikapcs, bekapcs, és jön a boot. Semmi BIOS update.
Valakinek hasonló volt már? -
Grafiqs
őstag
Igen elég. Semmilyen papírt nem kérnek. Beviszed lerakod az asztalra. Megkérdezi mi a panasz. Felírja a sorozatszámot, lenézi netről. Okés akkor már viszi is be javítani és pikk-pakk meg is csinálják. Csak egy nevet kérnek meg egy telszámot, hogy utol tudjanak érni ha kész.
-
rii
nagyúr
IBM szervízben mi kell, hogy a garit érvényesíteni tudjam?
Elég Nekik a gép laján lévő sorozatszám? -
Blyan
félisten
Egy kis parasztvakítás a TP rajongóknak
Legends of ThinkPad
[link]
[Szerkesztve] -
Dr. Akula
félisten
Hol lehet olcsón venni ultraslimes dvd írót T43-ba? IBM-től rendelve 100 rongy, az horror ár. Nem kell hogy áfás legyen, meg egyéb költségnövelő dolgok rajta, az is jó ha kamionról lepottyant. Régen az apronet tele volt ilyesmivel, most egyet se látok.
-
clemson
csendes tag
Amugy visszaterve a T43 p re megneztem es nekem a leirsban is hatarozttan T43 P van !Kulonoseben nem erdekel az az egy betu mert azt kaptam amit fizettem , de akkor megis miert P ez?Valami limitalt szeria esteleg nem lehet, vagy valami mas ismertetojegy miatt?
itt van ahonnan vettem!
https://www-03.ibm.com/lenovo/shop/personalpages/public/public/search/dsp_product_features.cfm?category=3619&featured_display=Template
a high end az ha raclikkelsz akkor T43 p ir ki!!
[Szerkesztve] -
Grafiqs
őstag
Ma reggel olyan 9 óra magasságában érkeztem az IBM szervizébe. Odaadtam a drágaságot, hogy tolják újra a preload szekciót. Meg nézzék meg a lan mert elég magas a ping. Fél 2kor kaptam a telefont, hogy mehetek érte mert készen van. Leesett az állam. Ez igen. Így kell egy szervíznek működnie.
-
Blyan
félisten
1. Nem szerial számot írtam, hanem model számot ez pl 1234-1x2
2. Mindkét típusban kijelölöm azokat a különbségeket, amellyek megkülönböztetik a másiktól (tehát amit bejelölök a T43-ban az nem szerepel a T43p-ben és fordítva)
ThinkPad T43:
* Intel Pentium M (Dothan) 1.6, 1.73, 1.86, 2.0, 2.13 or 2.26 GHz CPU
* One of the following chipsets and graphics adapters:
o Intel 915GM northbridge with integrated Intel Graphics Media Accelerator 900 using shared system RAM
o Intel 915PM northbridge and an ATI Mobility Radeon X300 with 64MB on-chip dedicated RAM
* Intel 828í01FBM ICH6-M southbridge
* One of the following displays:
o 14.1'' TFT display with 1024x768 resolution
o 14.1'' TFT display with 1400x1050 resolution
o 15.0'' TFT display with 1024x768 resolution
o 15.0'' TFT display with 1400x1050 resolution í
* 256 or 512MB PC2-4200 memory standard, 2GB max
* 40, 60 or 80GB PATA HDD1
* AD1981B AC'97 Audio controller
* Broadcom 10/100/1000 Ethernet
* UltraBay Slim with one of the following:
o DVD-ROM
o DVD-ROM/CD-RW Combo
o DVD±RW
* CDC slot with one of the following:
o IBM Integrated 56K Modem (MDC-2)
o IBM Integrated Bluetooth IV with 56K Modem (BMDC-3)
* MiniPCI slot with one of the following:
o none (empty)
o IBM 11a/b/g Wireless LAN Mini PCI Adapter II
o Intel PRO/Wireless 2200BG Mini-PCI Adapter
o Intel PRO/Wireless 2915ABG Mini-PCI Adapter
* CardBus slot (Type 2)
* ExpressCard/54 slot
* IBM Embedded Security Subsystem 2.0
* IBM Active Protection System
* Integrated Fingerprint Reader on select systems
* UltraNav (TrackPoint / Touchpad combo)
ThinkPad T43p:
* Intel Pentium M (Dothan) 1.86, 2.0, 2.13 or 2.26GHz CPU
* One of the following graphics adapters:
* ATI Mobility FireGL V3200 with 128MB
o 14.1'' TFT display with 1400x1050 resolution
o 15.0'' TFT display with 1600x1200 resolution
* 512MB or 1GB PC2-4200 memory standard
* 60, 80 or 100GB HDD1
* AD1981B AC'97 Audio controller
* Broadcom 10/100/1000 Ethernet
* UltraBay Slim with one of the following:
o DVD-ROM/CD-RW Combo
o DVD±RW
* CDC slot with one of the following:
o IBM Integrated 56K Modem (MDC-2)
o IBM Integrated Bluetooth IV with 56K Modem (BMDC-3)
* MiniPCI slot with one of the following:
o IBM 11a/b/g Wireless LAN Mini PCI Adapter II
o Intel PRO/Wireless 2200BG Mini-PCI Adapter
o Intel PRO/Wireless 2915ABG Mini-PCI Adapter
* CardBus slot (Type 2)
* ExpressCard/54 slot
* IBM Embedded Security Subsystem 2.0
* IBM Active Protection System
* Integrated Fingerprint Reader on select systems
* UltraNav (TrackPoint / Touchpad combo)
UI, tehát egy ebből látszik, hogy a két típusnak nem ugyanolyan alaplapja van (az egyiken integrált v. saját forrasztottx300as kártya van, a másikon pedig kizárólag csak forrasztott ATI Mobility FireGL V3200 with 128MB kártya van)
[Szerkesztve] -
clemson
csendes tag
Az nem a seril szam hanem a gep tipusa , ket szam van es az enyemnek 3al kezdodik. Ebben biztos vagyok mert a gep aljara ra van irva hogy SN es ez nem az ami utana van ,meg a szallitasi pairon is mas !!!Nem ez van a szerzodesen !!!Hidd el az egy T 43 p es a tipuszam az mas!!!De ha szerinte ez nem egy T 43 p akkor mi a kulonbseg a sima es a P kozott!
-
rii
nagyúr
most már átmegy azon a ponton, am ia win karateres rész írt ki ......
bejön az angol XP, és tlepíteni még a további komponenseket, és most per pill vagy 10-15x csinált késleltetett irási hibát ... (Delayed write failed) ...
folyna mnég a telepítés, és feljött egy notepad,m benne egy szöveggel, hogy a gép nincs AC-n, tegyem rá a 220-ra, majd zárjam be ezt az ablakot. Mióta rátettem töltőre legalább 20x dobta fel ezt az ablakot is ... az akku, mikor nem tettem még a töltőre, 1h:40m-et írt ki ...
Shadowfax: meg akartasm nézni, de azon a ponton most már átmegy ..
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
#194: [link]
Valaki? -
Grafiqs
őstag
Beköszönök akkor én is ebbe a topikba. Mint boldog T42 tulaj.
Bár vannak gondok szegénnyel. Most éppen lelkierőt gyűjtök, hogy beadjam a szervízbe egy kis soft-generálra.
Meg esetleg egy kis laggmentesítésre...
G -
BFeco
aktív tag
A Sennheiser fülesem impedanciája 300 ohm, a Pioé 40 ohm. Most próbálom (T42) egy Sony MDR-W10 (16 ohm) fülessel, 4 csik az OSD-n és teljesen jó, 14 csík (max hangerő) már bántóan hangos. A windows hangerőszabályzó (hangerő, hanghullám) maxon és a noti hardveres hangerőszabályozó nyomógombjait (+-) használom. Ezeket nézd meg Te is, hogy maxon legyenek.
-
Blyan
félisten
válasz
Dr. Akula #203 üzenetére
Mivel nekem nincs szükségem rá, így a pontos árát sem tudom. Ha saccolnom kellene, és az IBM/LEnovo árakat ismerve, olyan 10-20k lehet.
Az utólag vásárolt vinyókon nincs rejtett partíció, de ha az IBM-től veszed, akkor szerintem át kell, hogy bűvöljék Neked (hiszen fizettél érte).
HA máshol veszel vinyót, akkor szerintem olvasgasd ezt [link] itt egy elég hosszú topicon keresztűl taglalják, hogy milyen vinyót lehet belerakni a T43-asokba (illetve milyet nem sikerült).
[Szerkesztve] -
BFeco
aktív tag
válasz
Dr. Akula #203 üzenetére
1 db Boot CD és 1 db DVD a recovery[link]
IBM HDD klónozásra (HPA vagy a service is!) bevált a Acronis Disk Director Suite 10.0 [link]
Kiegészítés: DVD írónál, elsőre CD lemezt használj (Boot), a második a DVD. Ha elsőre is DVD teszel az íróba, akkor arra csak a Boot CD-t írja ki (x00 MB).
[Szerkesztve] -
Dr. Akula
félisten
Jó, ingyen nem, de akkor mennyiért? 1k? 10k? 100k?
A kiírást megejtem mindenképp, a hozzá tartozó kérdésem annyi hogy usb-s külső dvd íróra is hajlandó-e kiírni (a gépben csak kombó meghajtó van)? 1 dvd lemez jobb lenne mint 6-7 cd.
Más: ha nagyobb vinyót veszek, arra hogy lehet átbűvölni a rejtett partíciót? Az eredeti IBM-es vinyókon (amit külön lehet venni bővítésként) mindegyiken van ilyen? Ha máshol veszek egy 2.5''-est, arra valahogy rá tudom ezt varázsolni úgy hogy működjön is az ''Access IBM''-el?
[Szerkesztve] -
Blyan
félisten
válasz
Dr. Akula #200 üzenetére
Magyarországon nem fog az IBM ingyen adni Neked, ezt garantálhatom (tudom, hiszen ott dolgozom).
Az Államokban is hivatalosan csak a vásárlás után 2 hétig adják ingyen, de ott is kérned kell.
De mint mondtam, ki lehet írni, csak annyi lesz a különbség, hogy nem szép ezüst színű, IBM felíratú lemezkéken lesz, hanem az általad vásárolt írható CD-ken.
Aktív témák
Hirdetés
- Nyaralás topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- VR topik
- Gitáros topic
- Linux kezdőknek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Relatíve kompakt, "platinás" tápszörnyekkel gyarapodott az ASUS kínálata
- Milyen okostelefont vegyek?
- Konteó topic
- További aktív témák...
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- Asus ROG 17" Gaming Laptop! RTX 4080 12GB / Ryzen 9 7945HX / 32GB DDR5 / G-sync 240Hz! BeszámítOK
- Asus A15 FA506QM 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged