- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- Meggyi001: Egy olcsó vállfás megoldás a pólóimnak...
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
Shadowfax
addikt
Csak nem egy bizonyos 260e Ft-os T60-at nézegetsz egy bizonyos weboldalon?
1. Ezt Neked kell kitapasztalni. Ha nincs havernek ilyen gépe, akkor mindenképpen ugorj el egy noti üzletbe, s szemléld meg a saját szemeddel. Nekem nagyon aprónak tűntek a betűk, de valakinek meg ez jön be.
2. Igen. Bővebben: [link] [link] Kérdés, hogy megéri-e majd.
3. 8e-ért a srácok visszarakják a gyári wlan karit.
Amúgy az Atheros kártyára többen esküsznek, mint az Intelre, de szerintem édesmindegy. -
Blaise
veterán
üdv !
Szemezgetek egy t60-assal, de lenne néhány kérdésem.
1, A kijelző 14.1'' SXGA+ TFT 1400*1050 pixel. Én a ''standard'' 1280*1024 felbontáshoz vagyok szokva, kérdés az, hogy ezen kis kijelzőn lévő ekkora felbontás miatt nem folyik ki a szemem ?
2, a notiban lévő Core Duo proci upgrade-elhető Core 2 Duo-ra a későbbiek folyamán ?
3, Ha gyárilag nincs benn wlan, akkor milyet érdemes utólag belerakatni ? -
Shadowfax
addikt
Ha a 2010-es error-ra gondolsz, akkor itt van egy lista (amit a #1777-ben már beírtam): [link]
Drives that work out of the box
Seagate ST9120821A (120GB 5400RPM)
Seagate Momentus 7200.1 ST980825A (80GB 7200RPM) on T43 with BIOS 1.23
Seagate Momentus 7200.1 ST910021A (100GB 7200RPM) (one user reports success, another reports failure; see here too).
Fujitsu MHV2060AH (060GB 5400RPM)
Fujitsu MHV2100AH (100GB 5400RPM) on T43 with BIOS 1.23
Fujitsu MHV2120AH (120GB 5400RPM) on T43 with BIOS 1.27
Egy fontos figyelmeztetés:
Even drives with identical part numbers may carry firmware with different compatibility status, so do not blindly rely on this list.
Vakon ne bízz a listában.
Alatta meg azok a vincsik vannak, amik firmware-frissítéssel működnek.
Ezalatt meg azok, amikhez nincs jól működő firmware.
Good luck. -
Magnat
veterán
Sziasztok,
lehet tudni vhonnan, h a T43-ak milyen vincsikkel nem pampognak bootoláskor? -
Shadowfax
addikt
Felhívod a szervizt, bediktálod a gép típusát, szériaszámát, s az akksi bar code-ját. Ezt leellenőrzik, aztán azt mondják, vidd be az akksit...
Aztán várni kell türelmesen.Én pl. 8 hét alatt kaptam csak meg... Egyszerűen nem küldték Kínából, oszt csók.
Célszerű megdumálni velük, hogy csak akkor kérjék el a rossz akksit, ha már megérkezett az új, hogy addig is tudd használni a géped akksiról, különben nagy szívás...
Ja, szerintem nincs olyan, hogy ''lejár'' egy ilyen visszahívásos dolog, amíg ilyen akksi kint van a piacon, kötelesek visszavenni. A honlapon sincs ilyen kitétel. -
atosz
őstag
Belefutottam egy visszahívásos akkuba. Mi ennek a menete pontosan és meddig érvényes? Ez utóbbi érdekel jobban.
-
N
csendes tag
Tudtommal a T61-es lesz 14-es 4:3-as, 14,1-es wide és 15,4-es wide kijelzővel. Amit el lehet felejteni, az a 15''-es 4:3-as, és vele együtt az IPS/FlexView panel.
-
Terminus_
aktív tag
Újabb infók: [link]
Sajnos az infrát elfelejthetik, akik T61-re vágynak. Viszont lesz 4 in 1 card reader és opcionális web kamera. Ezen kívül érdekes részletek a fenti linken.
Sorry, hogy teleszórom a topikot, csak gondolom mást is érdekelhet a dolog. -
Terminus_
aktív tag
Egy korábbi cikkben azt olvastam, hogy lesz még sima 4:3-as is, de csak a 14''-os vezióból. Ez abszolút nem hivatalos forrásból van tehát lehet, hogy máshogy lesz.
Viszont itt [link] egyenlőre még csak 14,1-es wide van feltüntetve. Nyilván lesz még más verzió is, mert gondolom a 15.4-es wide-ot is megtartják.
Viszont számomra kérdés, hogy a Z, az R és a T sorozat megél e majd egymás mellett, ha mindegyikbe lesz 14-es és 15-ös wide és nagyjából ugyanazzal a felszereltséggel meg lehet majd kapni őket. Szvsz legalább az egyik tök fölösleges lesz, bár ezt majd a piac eldönti. -
Terminus_
aktív tag
Nem fogjátok elhinni: a lenovo alapból 4 cellás akksival adja majd a wide T61-eket, legalábbis a 14'' colosat biztosan. Azt hiszem elfelejtehtjük a T40-es sorozat 4-5-6 órás rendelkezésre állását. Pedig a T erről is híres volt. Az 1 hete eladott T40-em 3 éves akksival tovább bírta, mint a 17 ciklusos 4 cellás akksis Z60t-m, ami egészen konkrétan 1 óra 50 percet visz wifi és bluetooth nélkül. És ez édeskevés. Remélem nem lesz igazam, de jó ha az új T 2 és fél órát bírni fog. A másik újdonság, hogy mostantól nem ATI, hanem NVIDIA lesz a chipseten kívüli VGA vezérlő. A firewire meg már várható volt. És ezek szerint (lásd előző link) a lenovo a bluray mellé állt.
Kíváncsian várom az első teszteket, amik várhatóan heteken belül megjelennek a külföldi oldalakon.
szerk: ja és az R61 is wide-os lesz.
Maradok tiszetelettel:
T_
[Szerkesztve] -
Terminus_
aktív tag
Újabb hírmorzsák a T61-ről + 1 kép is!
[link]
Ahogy gondoltam korábban is, Z60-as sorozatra hajaz erősen kinézetre.
szerk: Viszont, ha jól látom a mikrofon a touchpad mellé került, ami szvsz elég szerencsétlen, ha a kezemmel ott matatok.
Mivel nekem a forma bejön, ismét meglesz a gép amire csorgathatom a nyálam. Aztán évek multán egy használt darabot majd meg is tudok fizetni.Addig meg elleszek a Z60t-vel.
Ja, az ultrabay akksiról van valakinek infója? (Lásd előző hozzásuólásom.)
[Szerkesztve] -
Terminus_
aktív tag
Hali!
Nem tudjátok véletlenül, hogy a T4x széria és a Z60t azonos ultrabay akkut használ? Mert a T4x sorozathoz kb fele áron lehet kapni, mint a Z-hez és az oldallapja nem érdekel, hogy másfajta. Az biztos, hogy az ultrabay nem változott (működik benne a régi HDD keretem), de vajon az akku elektromos jellemzői sem változtak? Csak addig nem merem megrendelni amíg nem fix a dolog.
Előre is köszi!
T_
Egyébként T sorozat után is nagyon minőségi a Z60 és nagyon frankó szerkezet, de az akkuidő nagyon hiányzik. Szóval, ha valaki esetleg elgondolkozik a váltáson, akkor én szóltamMásban egyébként nem érezni kevesebbnek, sőt van amiben még jobban is tetszik. De ez már nagyon off.
-
Shadowfax
addikt
válasz
Shia-ko #1774 üzenetére
Sajnos pont a T43-masba nem tehetsz akármilyen vinyót. Bővebben: [link] [link] [link]
Elvileg firmware frissítéssel megoldható a dolog, gyakorlatban azért jobb, ha megfelelő vinyót választasz:
Tapasztalatok szerint ezek nem sikítoznak 2010-es errorral bekapcs után:
Seagate ST9120821A (120GB 5400RPM)
Seagate Momentus 7200.1 ST980825A (80GB 7200RPM) on T43 with BIOS 1.23
Seagate Momentus 7200.1 ST910021A (100GB 7200RPM) (one user reports success, another reports failure; see here too).
Fujitsu MHV2060AH (060GB 5400RPM)
Fujitsu MHV2100AH (100GB 5400RPM) on T43 with BIOS 1.23
Fujitsu MHV2120AH (120GB 5400RPM) on T43 with BIOS 1.27
amargo kolléga már cserélt vinyót a T43-ban, ha erre jár , biztos beszámol a tapasztalatairól. -
Shia-ko
aktív tag
Keresgéltem, de nem találtam azt a részt, ahol szó volt a beépíthető vinyókról. A T43-asomba rakatnék egy nagyobb darabot, de nem emlékszem, hogy szabadon választhatok, vagy van valami trükkje, hogy milyen megy bele?
Köszi -
HXY
addikt
Van olyan thinkpad user, aki firefoxot használ Win XP alatt?
A firefox használata közben átmeneti pixel hibák lépnek fel. [link]
Valaki tud rá esetleg vmi megoldást? -
Shadowfax
addikt
válasz
paramedic #1770 üzenetére
Ha írtok egy normális adásvételi szerződést, akkor nem lehet bajod belőle. A lényeg, hogy benne legyen az, hogy az eladó származási garanciát vállal:
4. Az eladó kijelenti, hogy a készüléket semmiféle tartozás nem terheli, és annak rejtett hibájáról tudomása nincs.
5. Az eladó az általa értékesített készülékre származási garanciát vállal. -
VadTulok
csendes tag
Sziasztok!
Van egy régi IBM Thinkpad 390E notim ( 333Mhz, P2, 128MB, 6,4GB HDD, stb )
Következô két kérdéssel fordulok hozzátok (a neten csak ôsrégi adatlapokat találtam):
-mekkora a legnagyobb memória modul amit felismer?
IBM szerint a maximum a 2 x 128 MB, de ez idôre már az ó-borok kategóriájából való info.
Illetve:
-mekkora merevlemezt fogad el?
Tudom a topik nem errôl a kategóriáról szól, de hátha valakinek már van tapasztalata és tudja meddig lehet bôvíteni...
Köszi elôre is.
V. -
Timon1980
csendes tag
Sziasztok!
Már lassan egy éve vagyok tulaja, egy T43-nak, és ebből a fórumból annak idején, sőt most is sok érdekes dolgot tudtam meg. Most is azért írok, hogy hátha volt már valakinek hasonló tapasztalata, mint nekem. Mondom, kb egy éve használom a gépet, de eljött az ideje, hogy újra rakjam az XP-t. Van egy olyan funkció a gépben, hogy vissza lehet állítani a gyári beállításokat. Na ez megtörtént, rendben. És akkor jött a meglepetés, hogy amikor a rendszer teljesen szűz volt még, akkor egy DVD filmet 3 perc alatt kitömörített. De mihejst felkúsztak az XP frissítései, megint ugyan ilyen feltételekkel 30 percbe telt egy DVD kitömörítése. És én így használtam már egy éve. Azt hittem, hogy mivel csak 5400-as vinyó van benne, ez a normális...
Szóval most a rendszert nem merem frissíteni, nehogy megint belassuljon.
Valakinél hasonló tapasztalat????
Szép napot! -
paramedic
aktív tag
[link]
Kétségtelenül csábító ajánlat, de nem merek belevágni.
Csak egy mobilszám. Mire kell ilyenkor figyelni? Mire kérdezzek rá feltétlenül?
Írtátok, hogy ki lehet fogni jó dolgokat, de bukni is lehet hatalmasat. -
xedos
addikt
válasz
OptimusPrime #1763 üzenetére
Valamelyik fórumon már válaszoltam neked...
2 3x2db csavar... lehet, hogy nehéz leszedni a régiről, mert gyengén ragsztva is lehet. -
Tomi1969
csendes tag
Sziasztok,
Mivel aneten nem találtam egyértelmű adatot, ezért hozzátok fordulok.
Céges notebook csere lesz barátnőmnél T60asra hamarosan, amiben Intel GMA950 integrált video kártya lesz.
A kérdés, hogy ez a chipset tudja-e kezelni KÜLSŐ monitoron (analóg D-SUB porton) a wide (16:10) felbontásokat is, azaz érdemes-e venni egy 20 collos WIDE kijelzőt hozzá otthoni munkára, 1650*1050-es native felbontással?
Előre is köszi a választ!
Tomi -
Emitel
tag
minden ok.
a gép a laptopinfótol származik.
Telefonon keresztül megmondták a kódot és így már működik is. -
Emitel
tag
válasz
Shadowfax #1752 üzenetére
elindul az XP, de boot-olás elött ezt dobja ki Error 0199:System Securuty-IBM Security password retry count exceeded.
Press <F1> to setup
Escape -el bootol a gép. F1-el be tudok lépni a biosba, de csak olvasási joggal.
Kér egy jelszót, sima enter. Be is enged, de módsoítani nem enged.
Szerinted supervisor jelszó kell neki? -
Emitel
tag
Az IBM T41 -es laptopból honnan tudom kinyerni a supervisor jelszót a Bios-hoz?
-
HXY
addikt
ilyen egeret lehet kapni valahol?
-
Emitel
tag
Sziasztok!
Vettem egy IBMT41-es gépet. BIOS-t szerettem volna frissíteni rajta.
Letőltöttem a szoftvert, de újrainításnál kódót kért. Sajna nem tudtam a kódot ezért már nem is indul el a gép.
Hibaüzenet: Error 0199:System Securuty-IBM Security password retry count exceeded.
Press <F1> to setup
''F1'' lenyomása után beenged a setup -ba. Itt is kér kódot, de enter-re beenged. Viszont nem lehet módosítani a biost.Még az időt se. Semmit se. Miért van ez?
Akksi nem jó a gépbe, de szerintem ehhez semmi köze sincs a problémának.
Van rá megoldás? -
amargo
addikt
[link]
Ez vajon mennyire normális?
szerk: a bill szorítaná hozzá?
[Szerkesztve] -
Batman
őstag
válasz
Shadowfax #1744 üzenetére
Fent van az is, de így sem megy!
Kipróbáltam , régebbi drivereket felrakva működik a dolog, csak az újabb kiadásokban valami gebasz van, már felvettük a kapcsolatot az IBM-el is , hogy vajon ismerik e problémát és ha igen mit javasolnak megoldásnak.
Ez céges notebook, tesztelnem kell az új drivereket. -
Batman
őstag
Hellosztok!
T43-ason olyan hibával kűzdök, hogy FN-F5 gombok lenyomására nem jelnik meg a szoksásos kis ablak.Friss telepítésü windows , a legújabb driverek vannak fent mindenből, ami a lenovo.com honlapján található.
Ami még érdekes , hogy az FN-F5-nek a C:\Program Files\ThinkPad\ConnectUtilities-ban található AcFnF5.exe-t kellene meghívni, de ez nem történik me gha ezt az exe-t kezzel indítom el akkor megjelnik az ablak de csak a wifi kapcsoló található BT-nem, BT-ből feltettem egy régebbi drivert de az sem oldotta meg a problémát.
Valaki tapasztalat hasonló jelenséget?
köszi -
Terminus_
aktív tag
Gyanítom, hogy előbb-utóbb az X-et is eléri a wide mizéria. Igazából a piac igényli a szélesvásznat és ezt a TFT gyártók is tudják. A T61-nél az egyik indok a wide-ra, hogy már nem nagyon gyártanak 4:3-as notebook paneleket.
Vannak találgatások, hogy talán kártyaolvasót is kap az új T. Ha ez igaz akkor több fronton is megtörik a jég. Az, hogy ez jó e vagy rossz sokan másképp fogják gondolni, bár tény hogy a ThinkPad vásárlói között sok a konzervatívabb felfogású ember. Állítólag a kinézet T60-hoz képest nem fog sokat változni, ami várható is azok után, hogy a T20-as, T40-es sorozatok sem különböztek sokban a sorozaton belüli társaiktól (a T30 meg nyilván nem).
Arra viszont kíváncsi vagyok, hogy vajon marad e még a régi logó, vagy teljesen eltűnik az IBM felirat. De ezt pár hét múlva úgyis megtudjuk, mint ahogy a többi részletet is. Addig is reménykedem, hogy nem lesz a Z61t-hez hasonló szellőzőnyílás a gép alján (mert pont emiatt tántorodtam el a Z61t-től.) és megtartják azt a jó tulajdonságot, hogy CardBus és ExpressCard slot is van a gépben és ha netalántán tényleg lesz kártyaolvasó, akkor nem egy USB csatlakozót áldoznak fel.
T_ -
Terminus_
aktív tag
Májusban jön a T61 Santa Rosa-val és végre lesz 14''-os wide verzió is. Ez utóbbinak személy szerint kifejezetten örülök. Bár külsőre várhatóan aligha fog nagyban különbözni a z61t-től. Pár további részlet az alábbi linken.
[link] -
AlterEgg
csendes tag
Sziasztok!
Ma olyat láttam, mint eddig soha.
Az egyik ismerős T60 kijelzőjén előjön egy olyan pont, mintha pixelhiba lenne.
Aztán eltűnik, és amikor ismét megjelenik már máshol van.
Aztán napokig semmi.
Ez mitől lehet? Ilyennel még nem találkoztam.
Vándorló pixelhiba?Ami van is meg nincs is?
-
Emitel
tag
Ma beléptem az IBM T velhasználók népes táborába.
Vettem egy X41 -es gépet.
Nagyon király masina.És a 6 órás akksi idő....... -
AlterEgg
csendes tag
Sziasztok!
Csak annyi kérdésem lenne, hogy egy angol T60-on le lehet-e minden gond nélkül cserélni a billentyűzetet magyarra?
Mert ugye ott bizonyos karakterek máshol helyezkednek el. -
Shia-ko
aktív tag
-
Shia-ko
aktív tag
Hello!
Vezsek egy 120-as SATA WD vinyót, és érdeklődnék, hogy tudom-e simán cserélni a T43-asomban, vagy csak külső házban tudom használni?
Köszi -
krece
csendes tag
Sokat tanultál akkor a leckéből, tudod mi a különbség a T és a többi széria között
Ez bizony így van. És azt is megtapasztaltam, hogy ez egy klassz topik, normális, segítőkész emberekkel. Kár, hogy nem lehetek a továbbiakban teljes jogú tagja a Z61-emmel.
Köszi a hozzászólásokat, sziasztok! -
krece
csendes tag
Sziasztok!
A weboldalt természetesen kijavították, gyakorlatilag pár perc alatt. A hibájukat is elismerték, sűrű elnézéskérések közepette, ez volt a dolog pozitív oldala. Ami nem tetszett, hogy mereven elzárkóztak attól, hogy bármilyen szinten kárpótoljanak (mikor felajánlottam, hogy akkor ráfizetek inkább egy jobb cuccra (ahhoz képest, amit az eredeti 370k-s listaárért kaphatok), de tekintettel a plusz költségeimre (nem bp-i vagyok, plusz már el kellett volna utaznom) adjanak valami kedvezményt, azt mondta az üzletvezető, hogy amit ő adna, az max. két doboz sörre lenne elég - na ez már nem volt szimpatikus. Mindegy, végül úgy alakult, hogy mégis jól jártam, mert nemcsak ez a link volt elszúrva, nem kis káosz van ennél a cégnél a webes árlistát illetően...
Ja és ami a legszebb volt, hogy mondtam, akkor kérem vissza a pénzt (120k-t fizettem be, a többi hitelre ment), akkor ismételt elnézéskérések közt megkértek, hogy várjak délig, akkor jön a hiteles kolléga. Nincs is ezzel baj, ki is van írva. De hogy önhibámon kívül fél napot szobrozzak náluk, plusz még az idő, amíg hazaérek (reggel nyolckor már úton kellett volna lennem), ez már sok volt nekem. Szóval nem volt lelkiismeretfurdalásom, mikor láttam, hogy ezúttal sem pontos teljesen a specifikáció, csak most kivételesen én jártam jobban. Annál is inkább, mert ugyan tetszik ez a Z61m, de az a T60 azért más kategória lett volna...
Kíváncsi lennék ilyen esetekben a Fogyasztóvédelem mit tudna tenni, mert a weboldalukon ott van, hogy az esetleges hibákért nem vállalnak felelősséget. Mindegy végül is a T60 reális árát valószínűleg nem fizettem volna ki, mégis van egy tényleg klassz gépem, csak hát ugye ehhez nincs 3 év gari, az akku messze nem bír annyit és ez egy vastag, nehéz jószág, nem olyan finom apróság, mint a T60 lett volna -
Side_
aktív tag
Hello!
Az lenne a kérdésem, hogy tuti jó az az első link amit beszúrtál?
Csak mert ott egyértelműen látszik, hogy a gép nem 15'', hanem 14'', a hdd nem 120, hanem 80GB, az alaplapi chipset 950 GMA , a proci 1,8 GHz helyett valóban 1,66-os, a VGA szintén egyértelműen Intel Graphics Media Accelerator 950.
Szóval ha ezt így rendelted meg, akor nyilvánvalóan nem az ő hibájuk volt, tehát sajnos - ha valóban ez az a link(!!) - akkor te voltál figyelmetlen.
(Kivéve persze azt az esetet, ha ők változtatták meg az oldalt...)
Az általad említett jobbik konfig pedig újonan 418+fá-ért kapható ugyanott...[link]
Egyébként megoldódott a probléma?? Hogyan?
[Szerkesztve] -
9CS
senior tag
krece: A gépet nem biztos hogy engedik bekapcsolni, úgy, hogy a Windows-t feltelepítik, mert akkor már használt lesz az a gép, szerintem. Nekem úgy mutatták meg (nem EDigital.) a gépet, mikor átvettem, hogy bekapcsolás után beléptek a biosba, hogy lám ezt írja ki, ennek kéne benne lennie. Ez egy igazán gyors és egyszerű megoldás.
Dr. Akula: Lehetőség szerint állítsd üresre a jelszavaidat mielőtt telepítesz, illetve a BIOS-ban van lehetőség a security chip-et nullázni. Bár szerintem új Win. esetébe nincs semmivel sem párosítva a jelszó, mert a felhasználók is újjak lesznek.
[Szerkesztve] -
Dr. Akula
félisten
Kérdésem van. Valamelyik frissítésnél engedélyeztem a security chip használatát, abban tárolja a jelszavakat a noti. De most újra akarom installálni a windowst. Hogy lehet ''lenullázni'' a security chipet? Nem akarom hogy újratelepítés után valami probléma legyen belőle (főleg ha más jelszót akarok használni).
-
sssent
senior tag
Bocs, ha hülyeséget kérdezek, de a garancián kívül miért rosszabb vétel?
Nem a fizikai paraméterek különbségeire gondolok, bár azért abban is van különbség. A felépítése valamivel igényesebb a T-nek, bár ezek az új R-ek a rollcage-gel szintén elég masszívak lehetnek. Viszont 360-370K egy ilyen R nagyjából normál piaci ára, ugyanígy egy olyan T normál piaci ára, mint amit tévesen kaptál. Az általuk ugyanennyiért hirdetett T ára máshol 450K körül vagy felett mozog. Na ezért volt az sokkal jobb vétel, és amit csináltak az lényegében átverés.
A helyszen bekapcsolást én sem csináltam volna, bár ez nyilván nem vígasz. A jótállási jegy tartalmát viszont mindig ellenőrizni kéne, könnyen kibuknak ott az ilyen turpisságok. 1 perc az egész, és most nem lenne ez a tortúra. -
SZIKI007
csendes tag
Sziasztok
Van egy ibm t40-es laptopom, az a problémám vele, hogy nem birom kikapcsolni a NumLock-ot, ezért egyes betük helyett számokat ir.
Külföldi a billenytyüzetem és az fn gomhoz nem találok ilyen hozzá rendelést.
Lehet ezt esetleg windowsból is módositani??? -
krece
csendes tag
Köszi a választ!
Az R-ekre és a Z-kre alapvetően csak 1 év van, de lehetőséged van kiterjeszteni 3 évre. Kb. 40K, és 1 hónapod van rá, ha jól rémlik. De érdeklődj utána a részleteknek!
Értem. Viszont ha kifizetek +40k-t a garancia kiterjesztésére, akkor már bőven az eredeti ár fölött vagyok, egy R60-as gép esetében. Ügyes...
Az R nyilvánvalóan sokkal rosszabb vétel.
Bocs, ha hülyeséget kérdezek, de a garancián kívül miért rosszabb vétel?
A paraméterek tekintetében csak a bill. segédfény hiányában látom a különbséget, de gondolom van más különbség is. Tényleg hetek óta olvasom a topikokat, csak sokáig más gépek is benne voltak a pakliban, szóval az egyéb különbségek az R és a T sorozat között még nem derültek ki számomra.
Ha a 14-es kijelző is SXGA+-os, akkor én azért megtartanám a T-t.
Szerintem ránézésre 1024x768 volt a képernyő felbontása, de ezt már nem is néztem meg konkrétan, miután kiderült a többi turpisság. Gyorsan kikapcsoltam a cuccot, nehogy az legyen a gond, hogy sokat használtam
A következő gépet meg ezek után bekapcsolnám a helyszínen. A windows elég gyorsan feláll rajta, majd az eladók szépen kivárják, úgyis ott vannak egész nap.
Így lesz, a fene vigye el. Most már verem a fejem a falba, hogy nem ezzel kezdtem, de egyrészt nem foglalkozom jó ideje hardverekkel ilyen szinten, másrészt meg sem fordult a fejemben, hogy ilyen megtörténhet...
amúgy azt nézted, hogy a lenovo jótállási jegyén szereplő konfig mennyire fedi a valóságot? Csak a honlapon vannak hülyeségek (pl.: CPU esetén ellentmondás a cím és a leírás között), vagy teljesen összekeverték a gépeket?
Hát ez az... A boltban csak azt néztem a garijegyen, hogy tényleg 3 év-e a garancia. Aztán itthon vettem észre, hogy nem stimmelnek a paraméterek a garanciajegyen. Mert ugye a dobozon, a gépen ennek nincs semmi nyoma. Szóval f*sz voltam, nem kérdéses, de ennek ellenére azt mondom, hogy alapvetően a bolt hibája az egész.
Még egyszer köszi a választ, nyitásra ott leszek náluk és körültekintőbb leszek... -
sssent
senior tag
az alaplapi chipset 950 helyett 945-ös
Na ez az egy dolog, ami mondjuk, hogy rendben van, mivel 950-es chipset nincs is. A 945-ösben lehet benne a GMA950 nevű grafikus vezérlő, gondolom innen a képzavar.
Ezekre tényleg csak 1 év gari van? Mert a t60 3 éve is fontos szempont volt...
Az R-ekre és a Z-kre alapvetően csak 1 év van, de lehetőséged van kiterjeszteni 3 évre. Kb. 40K, és 1 hónapod van rá, ha jól rémlik. De érdeklődj utána a részleteknek!
Bő lére eresztett beszámolóm végén a kérdésem az lenne, hogy szerintetek a fent belinkelt T60 helyett mennyire járnék rosszul ezzel az R60-nal?
Az eredetileg kinézett konfigot meglehetősen olcsón hirdetik (könnyű úgy, hogy ezek szerint talán nincs is belőle), tehát azzal versenyképes alternatívát nehezen fogsz találni, ha nem tudnák időben cserélni. Az R nyilvánvalóan sokkal rosszabb vétel. Ha a 14-es kijelző is SXGA+-os, akkor én azért megtartanám a T-t. De mindenképpen próbálj kiharcolni valami kedvezményt, mert szándékosan vagy sem, de elég csúnyán átb***k.
A következő gépet meg ezek után bekapcsolnám a helyszínen. A windows elég gyorsan feláll rajta, majd az eladók szépen kivárják, úgyis ott vannak egész nap.
Szerk: amúgy azt nézted, hogy a lenovo jótállási jegyén szereplő konfig mennyire fedi a valóságot? Csak a honlapon vannak hülyeségek (pl.: CPU esetén ellentmondás a cím és a leírás között), vagy teljesen összekeverték a gépeket?
[Szerkesztve] -
krece
csendes tag
Sziasztok!
Hetek óta olvasgatom itt a topikokat, mert el kellett döntenem, milyen noteszt vegyek a mostani elég gyengécske Acerem helyett. Mivel hamarosan hosszabb időre külföldre utazom, egy olyan típusra gondoltam, ami kiemelkedően megbízható, masszív gép, jó teljesítménnyel párosítva és a gyors, külföldön is működő szervizháttér is alapvető szempont volt. A munkám és a tanulmányaim miatt az is fontos volt, hogy a géphez adott win valamilyen prof, vagy Vista esetében business verzió legyen, hálózatokkal foglalkozom. Ezen szempontok és az itt olvasottak alapján egy T60-as Thinkpad jó választásnak tűnt. Hosszas keresgélés után ki is választottam a vásárlás helyének az Extreme Digitalt és ezt a gépet
[link]
Megrendeltem, visszaigazolták, elmentünk érte. Részletkérdés, de részben hitelre vettük. A boltban kinyitottam a dobozt, ellenőriztem a sorozatszámot és a kellékek meglétét. Sokkal többet ugye ilyenkor nem tehetek, lévén, hogy az akku ilyenkor még nem játszik, a Win is csak az első bekapcsolás után kezd települni, az esetleges pixelhibákkal kapcsolatban meg marad a kellő időben megejtett fohász (ezzel lehet vitatkozni, biztos van, aki profi vásárló és nem így csinálja - én lúzer vagyok, mindjárt kiderül, hogy nem csak emiatt). Szóval hazahoztam a gépet, összeraktam (már a boltban is meglepődtem a méretén, de ott még megnyaltam a szám szélét, mondván, milyen pöpec kis cucc ez), kijelző rendben, csodálkoztam kicsit, milyen kicsi manapság a 15'', aztán jött a meglepetés. A kijelző azért kicsi, mert 15 helyett 14 collos, a hdd 120 helyett 80 GB-os (ebből persze csak 58 GB látszik), az alaplapi chipset 950 helyett 945-ös, a proci 1,8 GHz helyett 1,6-os, a VGA X1400 helyett Intel 945-ös. Szóval egy tök más konfig, mint amit venni akartam.
Ok, holnap visszaviszem, de szorítanak a határidők és ha nem lesz olyan gép, mint amit eredetileg kinéztem, akkor választanom kell helyette valami mást (a hitel miatt nem lenne egyszerű visszakapni a pénzemet).
Bő lére eresztett beszámolóm végén a kérdésem az lenne, hogy szerintetek a fent belinkelt T60 helyett mennyire járnék rosszul ezzel az R60-nal?
[link]
Ezekre tényleg csak 1 év gari van? Mert a t60 3 éve is fontos szempont volt...
Elnézést ha ez az egész itt offtopic, de nem szerettem volna csak ezért új témát nyitni. Még annyit, hogy az Edigitalról az eddigi tapasztalatok alapján nekem kifejezetten jó véleményem van, nem feltételezek róluk szándékos átbökést, de az tény, hogy ezt most elbökték, nem is kicsit.
Köszi, ha hozzászóltok:
rece -
sssent
senior tag
válasz
kefirbaro #1700 üzenetére
Nyilván olyan alkalmazásokat, amiket nem használsz. Másfelől érdemes lehet memóriát bővíteni. Persze mindenekelőtt nézd meg a memóriahasználatot, mert így látatlanban korántsem biztos, hogy a tippjeim helytállóak.
Ja még valami: ugye nincsen véletlenül fixen minimum szórzóra állítva a CPU-d (pl. max battery scheme)?
Aktív témák
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- Hardcore café
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Fűnyíró topik
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- Apple MacBook Pro 15" 2015 Mid - 2.2 GHz i7, 16 GB RAM, 256 GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 2 - 8GB
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
- Szép! DELL PRECISION 7740 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" XEON E-2286M 32/1TB RTX 5000 16GB! UHD 4K
- Díszdobozos i5-11300H 16GB QHD+ 2,8K 14" Lenovo Ultrabook eladó!
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest