- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
Aktív témák
-
evone
őstag
válasz
fordfairlane #6096 üzenetére
hmmm, nekem meg a pont hangszorok jonnek be nagyon. nagyon szepen szolnak szerintem, ahhoz kepest hoy business notebook.
-
fordfairlane
veterán
Köszi. Elsőre tetszik, nagyon masszívnak tűnik. Nem egy fullosan felszerelt T61 példány, hiányzik a szokásos ujjlenyomatolvasó, bluetooth és kamera sincs, de ezek közül nekem egyik sem lételemem. Jelen pillanatban kemény 1 napos teszt után egyedül a beépített hangszórói nem tetszenek, furcsa rezonanciát tapasztaltam bizonyos frekvenciájú hangoknál már közepes hangerőnél is.
-
gecsoz
aktív tag
válasz
fordfairlane #6092 üzenetére
GRATULAAAAA!
és milyen, hogy tetszik? -
evone
őstag
hat elegem van, asszem szerviz lesz.
en ezt a billentyuzetet nem birom. olyan nehezen nyomodnak le nehol a gombok. meg a billenytuk alatti matt felulet elkezdett kopni ott ahol a billentyuk sarkai hozzaernek... kep: [link]. szerintetek ez normalis? a gep tobbi reszen latszik hogy vigyazok ra, szoval nem tudom hogy hogy lehetne ez az en hibambol.
-
fordfairlane
veterán
Sikerült döntenem, és végül vettem egy T61-et, 7661 ZTN típust. Köszönöm mindenkinek a topikba írt rengeteg hasznos infót, sokat tanultam belőle.
-
Shadowfax
addikt
azzal meg az a gond, hogy miképpen írom ki, ha feltelepítem (vinyót mindenképpen 7200RPM-esre cserélem hamarosan) mert ugye ebben csak CD író van.
Nem a kiírással van gond (max. kiírod 7-9 CD-re), hanem azzal, hogy az előző géped kissé más konfig volt, ezért a driverek sem teljesen ugyanazok.
Kérj a szerviztől a mostani géphez Recovery CD készletet! Ingyen megküldik pár héten belül.(szerviz@hu.ibm.com -ra dobj egy levelet, a gép pontos típusával, szériaszámával.)
-
-
tabrev
aktív tag
válasz
Shadowfax #6085 üzenetére
A képen van a Vista oldalsávban engedélyezve Everest, az is 1900Mhz-nek látja. Mondjuk ez egy pillanatkép, tehát nem bekapcstól kikapcsig megy 1900-on, hanem időnként felugrik, de nekem ez is fura...
Tehát akkor szereznem kell egy angol 32 bites Vista Business telepítőt. -
Shadowfax
addikt
gép alján van Vista matrica Business, honnan tudom meg, hogy ez csak angol verzióban telepíthető vagy próbálhatom magyarral is?
Én úgy tudom, hogy az OEM Windows licensz csak az adott nyelvi változatra érvényes, azaz nálad csak az angolra. (Biztonság kedvéért a Vista topikban kérdezz azért rá.)gondolom itt már beleszól a kevesebb ram (4gb helyett 2gb és a 7200RPM helyett 5400RPM vinyó is...)
Igen, ez az oka, hogy ez a gép lassabbnak tűnik.A kérdés az lenne, hogy miért nem az eredeti órajelen megy a proci? (1800Mhz helyett 1900 körül...)
Biztos, hogy megbízhatóan mér a CPU-Z progi? -
tabrev
aktív tag
válasz
Shadowfax #6081 üzenetére
A kérdés az lenne, hogy miért nem az eredeti órajelen megy a proci? (1800Mhz helyett 1900 körül...)
Köszönöm a garis kérdésre a választ!Az előző T60 gépem nem csinált ilyet, max lefelé - nem felfelé
játszott a speed step miatt.
Ami még kicsit zavar, hogy lassan nyitja az ablakokat (persze lehet én vagyok túl nagyigényű... de az előző szerkezet 1680x1050 volt Ati x1400-al (128mb) ez pedig elméletileg kissebb moncsi (1440x900) és jobb vga (nVIDIA 140M 128Mb) bár gondolom itt már beleszól a kevesebb ram (4gb helyett 2gb és a 7200RPM helyett 5400RPM vinyó is...)Más: 1000 kérdésem van
a gép alján van Vista matrica Business, honnan tudom meg, hogy ez csak angol verzióban telepíthető vagy próbálhatom magyarral is?
-
Shadowfax
addikt
A gari ebben az esetben azért élhet? Hol tudok ennek utánna érdeklődni?
Persze, hogy van rá gari, ahogy korábban írtad, lecsekkoltad [itt]. Csak ez a lényeges, a szerviz is itt ellenőrzi le.
Ez egy CTO gép - Custom-To-Order, egyedi konfig, ezért nincs külön a Lenovo oldalán, de ijedtségre semmi ok.A képfeltöltés.hu nálam le van tiltva, az imageshack.us-ra tedd fel a képet, ha lehet.
-
tabrev
aktív tag
Meg esetleg [erre] is tud vki magyarázatot?
-
tabrev
aktív tag
válasz
Gondwana #6076 üzenetére
Szia!
Bios: System unit serial number 7663WD2L3P1946
Ezek szerint a bios-ban is WD27663-CTO T7100, 2GB RAM, 80GB 5400RPM, 14.1in 1440x900 LCD, 128MB nVIDIA Quadro NVS 140M, CDRW/DVD, 802.11agn wireless, Modem, 1Gb Ethernet, Ultranav, WinVista Business 32
Nincs: Camera, Secure Chip, Intel Turbo Memory, BluetoothA gari ebben az esetben azért élhet? Hol tudok ennek utánna érdeklődni?
-
Gondwana
addikt
Product: ThinkPad T61 7663-WD5 [change]
Original description: Based on 7663-CTO: T7500(2.2GHz), 4GB RAM, 160GB 5400rpm HD, 14.1in 1280x800 LCD, 128MB nVIDIA Quadro NVS 140M, CDRW/DVDRW, Intel 802.11agn wireless, Bluetooth, Modem, 1Gb Ethernet, UltraNav, Secure chip, Intel Turbo Memory, Camera, WinVista Ultimate 32WD2 tényleg nincs.
Ez a gép meg 2GB RAM, 80GB HDD, DVD/CDRW Combo.Programok között Think Vantage, Thinkpad Configuration, System Information gomb: az alsó sorban is WD2-nek írja? (esetleg a BIOS-ban?)
-
Dr. Akula
félisten
válasz
fordfairlane #6066 üzenetére
Ezekszerint a napokban frissítették, nemrég még a T61 volt a legújabb náluk, csodálkoztam is hogy miért nincs semmi újabb.
-
válasz
Dr. Akula #6064 üzenetére
Ha nem lopott a noti akkor IBM/Lenovo esetén teljesen mindegy, hogy honnan vetted a notit.
Ismerősnek vettünk angol T60-at papírok nélkül, tv kimenet miatt alaplapot cseréltek rajta az infóparkban levő szervizben, semmilyen papírt nem kértek, csak szériaszám alapján ellenőrizték garis-e még a noti. -
evone
őstag
hat, majd csinalok rola videot holnap hogy most milyen. amugy annyi hogy egy nagyon kicsit azert mozog hogyha megpockolom. remelem egy nagyon picit a t41en is mozog akkor.
persze nem ugy mint egy acernel. de jolenne ha egyaltalan nem mozdulna meg a kijelzo hogyha megrugrom az asztalt.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Dr. Akula #6064 üzenetére
Az is tény hogy náluk még mindig a T61 a legújabb noti, miközben (ha nem is s/t-t, de) X200-at, X300-at, T400-at már sok helyen látni. Ennek fényében talán nem is olyan meglepő ha felvetődik a kérdés.
A weblapjukon a Lenovo notik közt van régi, meg új is, SL, R500, T500, T400, stb... [link]
-
tabrev
aktív tag
Sziasztok!
Újra itt egy T61-el
Kérnék is mindjárt 1kis segítséget: Product ID 7663-WD2 na most ezt mint típust az IBM oldalán nem találom... ezt meg tudja vki magyarázni?
S/N: L3-P1946 07/11 e szerint 2010.11. hóig garis, magyar lokalizáció.Köszönöm!
-
Dr. Akula
félisten
Kérdés volt, mert én is csak hallottam. Van nagykeres haverom, aki mesélte hogy most a válság miatt csomó nagy és ismert cég nem kap hitelbiztosítást (pl. a 3 számjegyes konzolos cég). Az is tény hogy náluk még mindig a T61 a legújabb noti, miközben (ha nem is s/t-t, de) X200-at, X300-at, T400-at már sok helyen látni. Ennek fényében talán nem is olyan meglepő ha felvetődik a kérdés.
Nekem nincs érdekeltségem egy cégben se, nem érdekem hogy lehúzzak cégeket, de mint vásárló azért érdekel hogy ha egy olyan helyről ami szóba jöhet nálam mint ahol hajlandó lennék notit venni (gari miatt akárhol nem vennék) ilyen pletykák röppennének fel. Vettem már úgy vinyót hogy 1 héttel később becsődölt a cég, gari meg az ablakban. Most ugyanez egy 400k+ notinál azért nem mindegy. Ha nem csődölt be, annak csak örülök.
Otisz:
Amit linkeltél az csak sima X200, az s és t modellek LV procisak. -
evone
őstag
egyebkent hogyha a thinkpad zsanerja ellazul es lesz holttere akkor mit lehet vele csinalni? szervizben megcsinaljak hogy ne lotyogjon a kijelzo?
-
Dr. Akula
félisten
Lehet már valahol valóban (nem rendelésre, x hónap múlva esetleg) kapni x200s-t, vagy x200t-t?
Hallom a notebook.hu csődbe ment? Mondjuk eléggé lepattant a kínálata a konkurrenciához képest, talán ezért.
-
Gondwana
addikt
Hétvégi nézegetnivaló
Régebben már szerepelt itt valahol, de hátha valakinek újdonság... -
Otisz
őstag
Tudja esetleg valaki, hogy egy kifogástalan T szériába való eredeti IBM slim DVD+-RW mennyit érhet most?
Nem akarom elherdálni, és gondoltam először megkérdem a hozzáértőket. -
SG3rg0
őstag
A ThinkVantage Update programmal érdemes letölteni a bios updatét?
Nem nagyon mertem eddig, nem tudom, hogy kell e vagy jó e frissíteni! -
Dottore
addikt
Hát nekem nincs Enable Long Battery Health mode.
-
Dottore
addikt
A wireless nagyon könnyen megoldható.
Készíts egy parancsikont az asztalra róla (innen ha akarod behúzhatod a startmenübe, vagy a tálcára is). Jobb klikk és letiltás. Ha használni szeretnéd akkor elég ha kattintasz az ikonon és már működik is a kapcsolat. Ha nem kell akkor letilt.Aksiról köszi az infót!
-
karesz501
senior tag
Sziasztok,
Úgy tűnik elhagyom egy kis időre a Thinkpad tábort, de egyelőre mosolyogva távozom. X300 alatt nem is lesz visszatérés
Akit érdekelne egy alkalmi T61 az nézzen be ide.
peace
-
gecsoz
aktív tag
Köszönöm
Frissítés:
- Egérhez mint kiderült van telepítő CD.. feltelepítettem így már nem kell mindíg felismertetni az egeret
- A T400 -on elöl van egy kapcsoló, melynek átkapcsolásával kikapcsolja a wireless egységeket. Ez több szempontból is jó, azonban van egy kicsit rossz dolog benne, mégpedig az, hogy ilyenkor nemcsak a wifi, hanem a bluetooth -is kikapcsol, így nem működik az egerem :| szóval ha az egér kell, de a wifi nem, akkor marad az FN + F5 a wifi kikapcsolására..
- Az akkumulátor beállításainál van egy olyan opció, hogy "Enable Long Battery Health mode". Ha ezt bekapcsoljuk, akkor nem kezdi el észnélkül tölteni az aksit amint tápot kap, hanem úgy optimalizálja a töltést, hogy minél hosszabb legyen az akkumulátor élettartama. Ennek annyi az ára, hogy lassabban tölti fel az aksit. Ha valaki tud erről a módról több információt, akkor az örömmel fogadom!!!!
- Power Management -ben van egy "Battery Stretch" opció. Ha erre kattint az ember, akkor azonnal mindennel a fogyasztását minimumra veszi, mindent kikapcsol ami nem létfontosságú, ezáltal még lehet pár plusz perc működési időt elérni. Természetesen be lehet paraméterezni, hogy ebben a módban miket kapcsoljon ki, miket ne, stb.Egyenlőre ennyi, majd még jelentkezek a beszámoló további részével, ha meg kérdése van valakinek állok elébe
-
gecsoz
aktív tag
válasz
Shadowfax #6029 üzenetére
jólvanaaaaaaaaa
elírtam mert teljesen hepi vagyokeddigi benyomások:
- fedél könnyen nyílik, egykézzel gond nélkül nyitható
- billentyűzet tökéletes, bár kicsit hangosabb mint a T41 -é
- átkapcsolható VGA (Intel 4500 vs. Ati 3670) fantasztikusan jól meg van oldva
- VISTA -hoz való lenovo "minialkalmazások" szuperek
- biztonsági rendszer (TPM, ujjlenyomat, stb. ) szuper
- HDD gyors, csendes
- átlag hazsnálat, progik telepítése köben ventillátor zaját egyáltalán nem hallani
- Bluetooth -os Lenovo egeret minden bekapcsolásnál újra fel kell ismertetni :| de ennek még utánajárok, tuti csak én állítottam be valamit rosszul.
- első bekapcsolás után kb. 10 perc alatt minden beállítás megvan
- kapásból hoz 652MB frissítést a Lenovo -s update progi..
- kapásból hoz 450MB frissítést a Windows Vista Update..
- webcam teljesen korrektegyenlőre ennyi, ha valakinek valami kérdése van írjon!
-
gecsoz
aktív tag
MEGJÖTT A T400 -am!
Most rakom össze
-
evone
őstag
en szeretnek egy x41et venni masodik gepnek a t61 melle, a teljesitmenye pont megfelel, csak netre kene
-
evone
őstag
egyebkent ha uj vinyot veszek a gepbe, ami mondjuk nagyobb, akkor a recovery dvd-vel ratudom rakni a legalis vistat?
-
SNor
tag
válasz
Dottore #5946 üzenetére
Köszi a segítséget, a Partition Magic jónak bizonyult. Én sem rajongok az utólagos átméretezésért, de most ez tűnt a legegyszerűbbnek.
Most hogy már minden szép és jó, három dolgot megállapíthatok.
1. A sok ram sokat javít a tempón.
2. A Hitachi 5K100-as merevlemeze hangos, és lassú.
3. A Seagete 7200.3-asa suttogó, és gyors.Ui kérdés: Az USB-s hangszórót miért nem tudom a dedikált gombokkal hangosítani, halkítani? A némítás megy!
S!
-
evone
őstag
szejjel szedtem teljesen, a space alatt kivolt akadva a fémtol a legszurkebb pocok, aki szedte mar szet az tudja hogy mirol beszelek. mostmar a legeslegszelen nyomja is jo.
ugylatszik elkerulhetem a szervizt...
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen videókártyát?
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest