- Ivqkzy-: 2. gépem
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os Sata SSD teszt. (Blue)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Aktív témák
-
wienattwo
tag
Egy új T60 14'tft 6 cellás (4800-5200mah) akkuja gma950-el hány órát bír ki a gyakorlatban átlagos terhelés mellett (netezés)? Ugyanazzal a 6 cellás akkuval az x1400 vga-val ez az idő kb. feleződik? Csak mert vmelyik helyen az x1400-hoz 5-6 órát írtak 6 cellás akkuval, ami azért eléggé hihetetlennek tűnik, főleg úgy, hogy a gma950-hez is ugyanannyit írtak.
-
NGabor68
csendes tag
Lenne egy másik kérdésem is, hátha ezt tudja valaki: A fentebb említett T43 gépet ha újratelepíteném, mi lenne a legegyszerűbb módja? Felhasználó által létrehozott helyreállítási pont, backup nincs rajta. Esetleg, az OP preinstall módban szunnyad valahol a rejtett partición? Köszönöm!
-
amargo
addikt
Najó ezt nem vágom..
emrégiben azért gyyaktam le a gépről mindent, hogy újra tudjam particionálni, mert mindig hibát írt ki a PQPM (partitionmagic 8.0)..
újra raktam mindent, az elejétől, újra felosztottam, stb.. aztán bekapcsoltam a security-t.. de rájöttem, hogy meg kellene nővelni egy particio méretét, kikapcsoltam mindent, de most megint hibát ír ki!!!
már hülyét kapok.. ez feature? vagy mit gányol a particios táblába, hogy utána nem lehet hozzá nyulni? -
zaqrack
csendes tag
sziasztok!
keresnék valakit aki rendelkezik egy X20-24 géppel vagy akkuval. Öcsém gépében vagy az akku vagy az akkuvezérlő áramkör sérült, és szeretnénk egy akkucserével kideríteni melyik a tettes, mielőtt veszünk egy alaplapot vagy akkut, mert potyára nem szeretnénk. Nagy segítség lenne!
Az én X40-em továbbra is mint az álom, úgy megy ;)
-
NGabor68
csendes tag
bocs, hogy kétszer raktam fel a kérdést, az elsőt nem láttam...
-
NGabor68
csendes tag
Sziasztok! Van egy T43p gép, aminek a vinyóját bootvírus keresés miatt áttenném ideiglenesen egy másik gépbe másodlagosnak. Kiszereltem, usb+táppal rákötöttem egy másik gépre, felismeri a HDD-t, de nem láthatók az adatok (egyéb diszkek működnek így jól), pedig kiszerelés előtt a TP setupban a HDD jelszóvédelmet is levettem. Van valami más TP trükkje is, vagy mi lehet a gond? Köszönöm.
-
NGabor68
csendes tag
Sziasztok! Van egy T43p gép, aminek a vinyóját bootvírus keresés miatt áttenném ideiglenesen egy másik gépbe másodlagosnak. Kiszereltem, usb+táppal rákötöttem egy másik gépre, felismeri a HDD-t, de nem láthatók az adatok (egyéb diszkek működnek így jól), pedig kiszerelés előtt a TP setupban a HDD jelszóvédelmet is levettem. Van valami más TP trükkje is, vagy mi lehet a gond? Köszönöm.
-
Sipi
addikt
válasz
Rez_Grof #2885 üzenetére
Tökön is szúrnám magam, ha a felhasználói idiótaság garanciális lenne...
Az új adapter szerintem hamar meglesz. A tápokból ugyan milliónyi sorozatszámú van, de igazából csak pár fajta. Az egyik oldalon 3 csatlakozó, a gépbe meg dugó típusból van vagy 3 kölünböző teljesítményű, egy 35W-os gépre rámehet a 70-es is.Sajna, nekem egy van, kiosztásban okés, teljesítményben valószínűleg kicsi, és a most már kb. 20 perces akkum sem örülne a hiányának.
Sipi
-
Rez_Grof
őstag
-
Shadowfax
addikt
Ezt szedted le, ugye?
Kell hozzá még a Configuration utility és a Hotkey driver is.
-
atosz
őstag
A Thinkvantage Access Connection szoftot szedted le. Ezt az Fn+F5 billkombinációval tudod elővarázsolni. A Kék gomb másra való.
Más:
Az alábbi garanciában az EZServ mit jelent?
This product has a three year limited warranty and is entitled to IBM EZServ service. Customers may call their local service center for more information. Dealers may provide carry-in repair for this product. Batteries have a one year warranty. -
joco77
csendes tag
Sziasztok! Leszedtem az Access IBM progit a Lenovo weboldalárol (eddig nem volt a T40-esemen...) és ha megnyomom a billentyűzeten a kék Access IBM gombot nem történik semmi... :-( Elvileg akkor be kéne jönnie a programnak? Lehet buta kérdés vagy valamit elnéztem?
-
wienattwo
tag
TP dokkolónál meg lehet azt csinálni, h dokkolóra kötöm a külső monitort+billentyűt, dokkolóra rá a noti, és úgy akarom használni, hogy ne kelljen a noti fedelét kinyitni? Vagyis a dokkolón lenne vmi külön bekapcs gomb.
-
tototos
addikt
Szerintetek az gáz ha összecsukott állapotban kicsit mozog a kijelző? Ami el tudok húzni kis kampókat azok mozognak kicsit a kijelzőkeretben
-
lamazonia
tag
a garancia idő lejárta után ki lehet bővíteni a garanciát thinkpadok esetében?
-
lamazonia
tag
válasz
dabadab #2854 üzenetére
azért nem sima soros ketyere, és nem is feltétlen soros...
Nem minden esetben-csak az esetek 80%ban- kell levenni a chipet, ha jó helyen van, van úgy hogy lehet "simán" is olvasni, viszont utánna decrypt(ha jól tudom, de pl. a régebbi hpéknál még az se)
De amúgy arra gondoltam, hogy ha van password akkor egyszerűen nem veszem meg...
Csak még mindig nem tudom hol vegyek gépet...
a laptopinfossal az az egy bajom, hogy integ gma -s a videokártyája... -
Sipi
addikt
válasz
tototos #2867 üzenetére
Vagyis most már működik? Ha mégsem, frissítsd a driverét a leírt módon. Ha nem, töröld ezt is, aztán mikor Win felismeri, add meg a driver helyét, ahova kitömörítetted.
Oprendszer nélkül: ebben tárolódik a supervisor, a power-on és az egyik hdd jelszó. Mivel külön hardver, macerás kiszedni belőle.
Oprndszer szinten (ha az eszköz működik winben), pl. a client security solutions segítségével egyéb felhasználói jelszavakat is tárolhatsz benne.Inkább ne használd! Szinte minden kezdő ThinkPad-tulaj, aki nem ért hozzá, azzal kezdi, hogy beállít minden jelszót, levédi a merevlemezt, átkódol és örül, hogy biztonságban van.
Arra nem gondol, hogy ez egyben azt is jelenti: egyes jelszavakat nem lehet többé visszafejteni (csak baromi nagy melóval), ha elfelejted. Ha ilyennel védesz le valamit, annak is lőttek. A HDD admin jelszót pl. úgy emlékszem, talán egy komplett HDD-elektronika cserével lehet kiszedni.Mod: bocs, a kezdő TP-tulaj először nem ezzel kezdi. Előbb törli a recovery-részt, mielőtt kiírná és lementené a vinyón lévő szoftvereket. Csak ezután kódol le mindent.
Sipi
-
Sipi
addikt
válasz
tototos #2857 üzenetére
Basszus, múltkor is kerestem, nem leltem. Mos tmeg tíz perc alatt megvan...
ThinkPad BIOS simulator. Nincs benne T61, csak T60, de hátha. Klikk rá, majd a Security menüben van egy Predesktop Are. Nálad van ilyen?
Mod: bocs, ez a központi oldal.
Sipi
-
Sipi
addikt
válasz
dabadab #2854 üzenetére
Gondolom, te is rákerestél már a neten: _ennyire_ azért nem egyszerű. Úgy tudom, nem sima soros port kell hozzá, házilag barkácsolnod kell egy megfelelő ketyerét. Egyes modelleknél kiszedni sem egyszerű, van, ahol az alaplapra van forrasztva. Chipek lábát sem könnyű szerelgetni. És maga az olvasás sem úgy megy, hogy olvas egy portot és ott a jelszó.
Sipi
-
Blaise
veterán
Hihetelen, hogy még mindig nem vitték el a laptopinfo-s t60at
Ennyiért ajándék -
Shadowfax
addikt
-
lamazonia
tag
pfff
kijelző para meglehet, nemtom mitévő legyek, gyanussan olcsoak az apronetes cuccok...
biosz kódra vannak megoldások...
ha lopott, azt nem írja ki az ibm gar elenörzője? -
Sipi
addikt
válasz
lamazonia #2843 üzenetére
1. Pl. anno eltörték a TFT-jét, és kicserélték valami másra, nem szervizben. (Mivel a baltával vagdosás nem garanciális probléma.) Ez főalkatrész, tehát onnantól nem lesz garanciális a gép. Az IBM oldalán értelemszerűen nem tudod ellenőrizni, mit tettek bele, max. ha tök más felbontásút.
2. Lopott. Ha feltűnően olcsón vetted, és kiderül, még azzal sem védekezhetsz, hogy jóhiszemű vásárló voltál.
3. Rajta marad az előző tulaj valamelyik jelszava. Ezt otthoni módszerrel feltörni nem tudod, pár hely folalkozik ilyennel, de csak ha hitelt érdemlően bizonyítod, hogy a tiéd a gép.
Sipi
-
Shadowfax
addikt
válasz
lamazonia #2841 üzenetére
Esetleg itt. Integrált a videókártya, de az ár és a gari jó.
(Amúgy az aproneten vannak T60 hirdetések dögivel, bár az rizikós...) -
lamazonia
tag
megszívtam, mégsem sikerült megvennem a kiszemelt t60ast...
nem tud valaki eladó x60,t60,t61 est?
a fő lényeg, a garancia(meg az ár) esetleg a dedikált videokártya... -
Tim82
félisten
válasz
danielh2 #2791 üzenetére
Ez a válasz sajnos annyira nem gyors, lévén három napja néztem a topikot utoljára.
Sorry, azért nézek viszonylag ritkán erre, mert semmi gond nincs a T40-esemmel - nem is tudok jobb reklámot mondani az IBM-nek...
A Dohány utcai Aquában vettem én, külön megkértem az eladót, hogy rakja bele (akkor még nem tudtam, hogy kell, azóta én is láttam a videót
), amit meg is tett.
-
danielh2
tag
Nem tudom ki hogy van vele, de az AC volt az egyike annak a két IBM-es programnak amit totális clean win xp install után is feltettem a gépre. Eszméletlenül sok dolgot lehet rajta beállítani, pl. úgy vettem észre h WPA2-PSK-t AES-el nem tud a Win XP beépített wifi kezelője (vagy csak én nem találtam a titkosítás menüben), AC-ben pedig pikpakk be lehetett állítani. (Már volt ahol kellett használnom)
A location switching is nagy királyság. Plusz minden location profilhoz be tudod külön állítani hogy fix IP címet akarsz é, vagy DHCP-t, vagy kisnyúl, ez is hasznos.
Azt is szeretem benne, h elég sokat használok egy olyan wifit ahol a wifi hálóra való fellépés után egy VPN-t is kell indítani ahhoz hogy forgalmazni tudjál a hálózaton. AC-ben be lehet állítani, hogy csatlakozás után automatikusan lője fel a VPN-t. 3 kattintással kevesebb.
Az egyetlen dolog amit fel tudok ellene hozni, h úgy olvastam hogy WWAN-ból (tehát pl. HSDPA modemek) csak az IBM féle beépítettet támogatja, PCMCIA-s vagy USB-s külsőt nem. Ezt valaki meg tudja erősíteni vagy cáfolni?All in all, ha vki csak 1-2 helyen használja a gépet, akkor nem kell, jó a wines wifi is helyette, aki azonban sokat utazik, sokat használja, itt ott amott a gépét annak musthave, a fentiek miatt.
PS. ha vmi nem felel meg a valóságnak, kéretik javítani, nem vagyok informatikus, csak technologically advanced felhasználó
-
Sipi
addikt
Különféle hálózati kapcsolódási sémát hozhatsz létre vele. Pl. munkahely, otthon, utazás közben, beállíthatod, mikor melyik fajta legyen az elsődleges (zsinóros vagy wifi, azon belül mi legyen a preferált hálózat).
Otthoni használat esetén nem sok értelme van, mert a Win beépített wifi-kezelője is untig elég. Ráadásul egyes wifi-kártyákkal nem működik jól (bár amin eddig próbáltam, azon ment).
Sipi
-
joco77
csendes tag
Sziasztok! Van egy T40-es gépem és olvasom a hozzászolásokat itt a forumon, ez a ThinkVantage Access Connections-t érdemes feltenni a gépre? Mire jo ez a progi? Nem igazán értek hozzá... Köszi előre is.
-
lamazonia
tag
CFRP???
az az igazság, hogy ezt kapom olcson -
Shadowfax
addikt
válasz
lamazonia #2829 üzenetére
A zsanér tuti bírni fogja.
kicsit félek hogy összetöröm
Ez esetben inkább vagy egy 14.1"-os T60-t, vagy egy T61-et vegyél. Az előbbi magnézium-kompozit tetejű (míg a 15"-os T60 CFRP), az utóbbinál, a T61-nél viszont már a kijelzőfedélbe is betették az ún. Roll Cage-t, ami még nagyobb védelmet biztosít. -
lamazonia
tag
hát, remélem hogy nem törik össze a zsanér, d600nál kétszer fordult elő, (pont mindig 1 évet birt, garba cserélték-sokat használom 90°elfordítva...)
OFF:
kicsit félek hogy összetöröm
a d600 az szívos volt, a d620 nemteccik, meg 70rongyal drágább lenne, és kicsivel gyengébb teljesítmény
remélem hogy ez kibirja nálam azt a 3 évet amire veszem...
a d600al két balesetem volt-bringázom, mindig, sokat, gyorsan...-egyszer rámnyítottak egy ajtot-mármint bringán- ekkor simán az ajtóhoz vágodot a másik felén a notistáskám, arra -caselogic nbp3-arra meg én.
Hiba: készenlétből nem ébredt fel, de utánna simán ment.
egyszer meg hülye voltam, és patkázáskor óra buktam, hátitatyóra meg a bringa, ekkor jobb oldalt eltört a müanyag réssze-humansoft simán cserélte(mondjuk , akkor volt egy alaplap csere is, mert valahogy recseget a noti hangkártyája)-de az esés után közvetlen még kb fél évig simán ment
az átlag, hogy elalszom a notival-fránya vizsgaidőszak- és az ágy mellet landol a gép.
Persze vigyázni kellene rá, csakhát... -
Shadowfax
addikt
válasz
lamazonia #2826 üzenetére
Központi szerviz:
IBM Magyarországi Kft.
1117 Budapest Neumann János utca 1.
Tel.: (+36) 1 382 5885
Fax: (+36) 1 382 5501Sajnos amióta a Lenovo 3000 gépeket is itt javítják, már nem annyira gyorsak, mint régen voltak... Ezekből a 150e forintos gépekből ui. többszázat adnak el hetente a notis cégek, s sajna azok gyakrabban hibásodnak meg... Így aztán a ThinkPadek is várnak a sorukra.
Ettől függetlenül korrekt cég, minden garanciális hibát ingyen javítanak, nem szemétkednek, nem karcolják össze a gépet, stb.
Zsanértörés Thinkpadnél nem szokott előfordulni. -
atosz
őstag
-
lamazonia
tag
nah, valószínüleg megveszem a t60ast, fura lesz d600 után
még egy két kérdés felmerült bennem azért
az ibm szervize mennyire korrekt? hol található?(remélem nem lesz rá szükségem)
ha világ garos a gép, akkor úgyebár nem kell fizetnem sem a javításért, sem az alkatrészért?a zsanér törés garanciális eset náluk?
(dellnél 2szer előfordult, gyakran használom 90fokkal elforgatva a gépem...) -
Shadowfax
addikt
válasz
thenameless #2824 üzenetére
Olyannyira olcsónak kell lennie, hogy ingyen meg kell csinálnia... Egyébként jófej a srác, szerintem nem lesz semmi gond.
-
Shadowfax
addikt
válasz
thenameless #2821 üzenetére
Sajnos igen.
Te vagy az első tulaja a gépnek? Mert lehet, hogy akitől vetted, az beállított egy supervisor jelszót, amiről nem tudtál. Ha őt sikerül elérni, s megtudni, mi volt az, akkor még nincs veszve minden... -
Shadowfax
addikt
válasz
lamazonia #2819 üzenetére
Egy ThinkPad (T60) többet bír ki, akármennyire elfogult is vagyok, ez tény.
Egy kegyetlen svéd teszt: Acer Travelmate 6463, Dell Latitude D620, Lenovo Thinkpad T60, LG F1, Panasonic Toughbook CF-29 és Toshiba Satellite Pro A120 bevonásával.A végeredmény:
Port durability
Acer TravelMate 6463: 13/20
Dell Latitude D620: 8/20
Lenovo ThinkPad T60: 9/20
LG F1: 7/20
Panasonic Toughbook CF-29: 20/20
Toshiba Satellite Pro A120: 10/20Wear and scratching
Acer: 8/15
Dell: 10/15
ThinkPad: 7/15
LG: 5/15
Panasonic: 10/15
Toshiba: 9/15Heat and cold
Acer: 10/15
Dell: 15/15
ThinkPad: 15/15
LG: 10/15
Panasonic: 15/15
Toshiba: 10/15Liquids
Acer: 15/20
Dell: 13/20
ThinkPad: 20/20
LG: 13/20
Panasonic: 15/20
Toshiba: 15/20Dropping and crushing
Acer: 20/30
Dell: 7/30
ThinkPad: 28/30
LG: 15/30
Panasonic: 30/30
Toshiba: 10/30Total score
Acer: 66/100
Dell: 53/100
ThinkPad: 79/100
LG: 50/100
Panasonic: 90/100
Toshiba: 54/100Ami érdekes a tesztben, hogy a ThinkPad T60 épphogy lemaradt a Toughbooktól, viszont a Dell D620 nagyot bukott az "esés és törés" teszten...
A képek eléggé szívbemarkolóak. -
thenameless
tag
háát.. van egy szomorú tényem.. nem jött be az elemlehúzás.. pedig vagy 11órát levolt húzva.. akkor mostmár kétségbeeshetek
-
lamazonia
tag
nah, akkor még egy lámmer kérdés, talán nem is jó helyen, és megkövezést kapok érte
:
ritka lámmer user vagyok, elfelejtek dolgokat, elalszom a laptopommal, beesik az ágy mögé stb.
eddig egy dell d600asom volt, ami kibirt mindig mindent, most nem tudok dönteni, hogy thinkpad t60 vagy latitude d620....
az ibm mennyire birja a strapát? a durva felhasználást? -
Shadowfax
addikt
válasz
thenameless #2816 üzenetére
Vedd ki hosszabb időre az eleme(ke)t, mondjuk egy órára.
Vagy egész éjszakára, hogy tudjak végre aludni. -
Shadowfax
addikt
válasz
thenameless #2814 üzenetére
Most milyen ikon jelenik meg, mikor jelszót kér?
Ilyen?
Vagy ilyen?
Estleg ilyen?
-
Shadowfax
addikt
válasz
thenameless #2812 üzenetére
A CMOS elem kivétele sem segített? (Az akkut is ki kell venni természetesen.) Kézikönyv és még egy kézikönyv 33. oldala.
Ha nincs supervisor password, akkor ezzel a módszerrel kitörölhető a power-on pw (POP). -
thenameless
tag
válasz
Shadowfax #2811 üzenetére
nincs ujlenyomatolvasó.. és nem is állítgattam semmit biosba..
eddig mindennap mikor bekapcsoltam beírtam a jelszót és ment tovább bootolt a xp.. ma meg mikor bekapcsoltam nem tudtam beírni mert a 0-át nem vette be sehogy sem, mindent kipróbáltam amit billentyűzettel lehet alkotni, elkezdem hogy yx390xy
de a 0-nál csak pityog és nem jelzi szépkicsicsillaggal hogy bevette -
Shadowfax
addikt
válasz
thenameless #2809 üzenetére
Ha nem állítottad be a supervisor password-öt, akkor sajna semmit...
Bár ha nem állítottad be, akkor a cmos-elem kiszedése törölné a POP jelszót...
Hmmm... érdekes.Amúgy nem állítgattál valamit az ujjlenyomatolvasós szoftverrel? Nem arra vár és bippeg a jelszó beírása után, hogy húzd végig az ujjadat a leolvasón?
-
polip
addikt
sipi felidegelt
minnyá veszek egy TP-ed....
-
sssent
senior tag
válasz
thenameless #2807 üzenetére
3 féle jelszavad lehet: power-on, supervisor, hdd. A lakat melletti kis ikon jelzi, hogy épp melyiket kéri. A supervisor password azért jó, mert annak birtokában bármit módosíthatsz, beleértve a többi jelszót is. Induláskor elvileg a power-on password (kis számítógép) helyett a supervisort is elfogadja. Gondolom Shadowfax erre akart kilyukadni.
-
Shadowfax
addikt
válasz
thenameless #2803 üzenetére
A supervisor passwordben is benne van ez a 0-ás karakter? (Vagy ugyanaz, mint a BIOS-é?)
-
sssent
senior tag
válasz
thenameless #2799 üzenetére
Tehát próbáltad a 0 helyett a 9-es utáni billentyűt leütni (HU layouton épp "ö")?
Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Motoros topic
- Milyen monitort vegyek?
- PlayStation 5
- Végre módosított a shader fordításon a Monster Hunter Wilds
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3D nyomtatás
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Legion 5 17ACH6H 17.3" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5520 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1185G7 MX450 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Precision 3561 27% 15.6" FHD IPS i7-11850H T600 32GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- X1 Carbon 9th 14" FHD+ IPS érintő i7-1185G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Latitude 7330 13.3" FHD IPS i5-1245U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged