- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Őskoczka
Aktív témák
-
kefirbaro
csendes tag
Sziasztok IBM-esek.
Én vettem az aproneten hirdetett T60-as IBM notikból és eddig maximálisan meg vagyok elégedve. Annyi nyűgöm azért lenne hogy az eredeti szoftvereket letöröltem és az Ibm.től megvettem a gyári sorozatszám alapján beleillő magyar xp-t és Thinkvantage progit. Viszont ettől az az érzésem hogy meglassult a gép. Van Vkinek ötlete ilyenkor mi a teendő? Húzzam újra az xp-t vagy mi?
Előre is köszönöm
[Szerkesztve] -
Giovanny
őstag
Bocsesz apronet.com
-
Giovanny
őstag
Sziasztok IBM tulajok! Ki mit tud az apronet.hu hirdetett olcsó T60-as gépekről? Nagyon gyanusan olcsón adják most őket ,vett már valaki ilyen notit ? vagy mit lehet tudni roluk. Tervezem egy ilyen vásárlását csak attol tartok hogy nincs valami OK velük
-
Otisz
őstag
Sziasztok!
Van egy T42p gépem, de az Access IBM gomb win alól nem működik, illetve a hangerőszabályzó 3gomb nem reagál semmire. Lehet valamilyen driver probléma?
Üdv -
HXY
addikt
jól tudom, hogy a t60-ba ez nem megy bele? [link]
-
alatar
csendes tag
Yello!
Nem tudjatok , hogy pontosan mi akarna ez lenni:
http://www.laptop.hu/kepek/UM07-03-0062.pdf
''Slots
1 Type I/II PC Card slot with 34mm ExpressCard via adapter''
Most akkor lehet az X60-shoz expresscard-ot csatlakoztatni?
Hallot mar valaki errol az adapterrol?
Egyeb velemenyek az X60s-rol?
Kosz szepen! -
xedos
addikt
válasz
Deadlock #1682 üzenetére
Tuti jó az a merevlemez?
Én egy 80G WD-vel szívtam... elcsesztem rá közel 1napot, mire másik 2gépben is kipróbálva kiderült, hogy rossz!
Visszavittem, kicserélték, de az is rossz volt!
Bementem a boltba, a 3.-at már ott kipróbáltuk az is rosz volt!
Szóval az 5.-el már semmi gond sem volt... -
Deadlock
csendes tag
Hello!
Sikerült beszereznem T40-esemhez egy 120 gigás WD Scorpio vinyót. A probléma a következő: USB-s átalakító segítségével szeretném a jelenlegi vinyót recovery partícióval együtt klónozni. Ehez gondolom először meg kell formázni meg particionálni. Így USB-n keresztül a Disk Management-ben sem jelenik meg, Megpróbáltam berakni a gépbe, és XP telepítővel formázni, de mielőtt eljutna a telepítésnek ehez a fázisához mindig szétfagy. Segítsetek plíz mert még nem csináltam hasonlót sem és fogalmam nincs hogy is kellene igazából! -
-
xedos
addikt
Újra bedobom, hátha van tippetek.
Van egy IBM T20-asom vagy 2éve.
Tavaly év közben valami történt vele... azóta az akksiba csak napi 1%-ot tölt
Ugyanakkor az akksi rendessen bírja, 60%-nál több mint 2órát, teljessen feltöltve
viszi a 4-et is. A töltőáramkörben vagy az akksi elektronikában lehet a hiba? -
dabadab
titán
''mennyibe kerül kb egy magyar-világítós bill egy t-szériás notiba?''
Thinkpadoknal a kepernyo kereteben van egy LED, az vilagitja meg a billt, maga a billentyuzet nem vilagit ugy, mint mondjuk MacBook Pronal. Ujonnan ugy tizenparezer forint korul lehet, az nem tul valoszinu, hogy hasznaltan talalnal egyet.
''A sima core-duok és core 2 duok között igaz, hogy kb 2x-es fogyasztáskülönbség is lehet?''
Amennyire tudom, nincs koztuk kulonosebb kulonbseg. -
Side_
aktív tag
Hello!
Ismét lenne pár 'amatőr' kérdésem.
Olyan notiban, amiben jelenleg core-duo proci van lehet cserélni minden gond nélkül core-2-duo-ra?
a másik:
mennyibe kerül kb egy magyar-világítós bill egy t-szériás notiba? vagy nem maga a bill világít, hanem alatta vlami? - ha igen, akkor ezesetben csak egy sima magyar bill
A sima core-duok és core 2 duok között igaz, hogy kb 2x-es fogyasztáskülönbség is lehet?
thnx -
xcbiker
addikt
válasz
phanfantom #1671 üzenetére
msn
-
Yaye
őstag
válasz
phanfantom #1671 üzenetére
Safe módban sem tud betölteni?
-
phanfantom
senior tag
Sziasztok!
Van egy T21-em, amit igazán csak pár napja kezdtem használni, de mára már nem tudom.
Azt történt, hogy véletlenül letörlődött a boot patició(nem én csináltam), majd fogtam és újra raktam az xp-t( mondjuk ez jól is jött).
Aztán egy napi használat útán elkezdett lefagyni. Virusirtót éppenséggel még nem tettem fel rá.(jó esetben virus lehet)
Olyannyira lefagyott, hogy már be sem tud tölteni, mert közben mindig fagy.
Xp-t megint újra fel, de hülyeséget csináltam mert egy másik könytvárba tettem fel, hogy az adataim ne vesszenek el.( a telepítgetésben egyáltalán nem vagyok otthon)
Szóval most két helyről tudnám az xp-t betölteni, de így is állandóan megfagy.
Hogy tudnám az egészet előlről kezdeni, hogy kiderüljön hardver hiba vagy más dolog ez.
Ha bármilyen ötletetek van, előre is köszönöm, mert nem igazán vagyok jártas a dolgokban( remélem nem ment tönkre a gép)
-
amargo
addikt
Mi nap vettem egy pendrivot sandisk micro cruzer, a de3sktopon hozz az elvárt sebességet 7/15 w/r. De a Notin nem ibm t43. Egy másik sony fingerpoint os penem is van, azzzal meg valami 600k val írdogál..
mag egy usb rackel 20mega simán megy. Nem értem. Mi lehet a gond, minden driver fent van.
-
FőDudu
veterán
A félreértés ott van, hogy a 8 cellás akkuhoz adnak egy adaptert, amit a végére kell csavarozni. Ha ezt rácsavarozod, akkor belemegy az X60s-be is.
Én amikor az X60-ról X60s-re váltottam, akkor először néztem mint jani a moziba, mert nem volt jó a nagy akku a kicsi gépbe..
....
Aztán leesett, hogy a 8 cellás akku dobozában van valamilyen műanyag toldalék.
Azt rátéve már jó volt.
Viszont simán átrakni az akkut nem lehet, mert az a toldalék nem engedi. Leszereléshez
meg csavarhúzó kell.
Bocsi, ha félreérthető voltam! -
sssent
senior tag
Az akku nem ugyanaz....
(...), de x60-as akku nem jó az S-be.
Ez érdekes, vagyis inkább bosszantó. A lenovo honlapja szerint csak a slim akku nem passzol az X60-ba, a többi csereszabatos. Ld. itt ni: [link]
Mindenesetre inkább hiszek annak, akinek a kezében volt, mint ennek az oldalnak. De akkor vajh milyen FRU-val rendeljek megfelelő akkut?
Itt [link] ugyan mindkét hengeres akkuból van kétféle, de a típusszámok alapján mindegyiket dobálják S-be meg simába is. WTF??
Amúgy a tapasztalataidat köszi.
[Szerkesztve] -
sghc_toma
senior tag
ha minden jól megy, a héten végre boldog tulajdonosa leszek egy T60-nak.. egy kérdés a géppel kapcsolatban: ha van egy Vista Business-em, akkor van lehetőségem arra, hogy a recovery partícióra a Vista telepítőkészletét pakoljam az XP Pro helyett?
-
FőDudu
veterán
Mindkét gép volt már nekem.
Az akku nem ugyanaz....
Az X60 nagy akkuja 5200mAh, a kis akkuja 2600mAh (cilinderes).
Az X60s kis akkuja 2000mAh (ez lapos), a nagy akku szintén 5200mAh.
Ugyan mindkét nagy kapacitású akku 14.4V 5200mAh (75Wh), de x60-as akku nem jó az S-be.
Kis akkuval nincs üzemidő különbség, mivel a 2000/2600mAh kiegyenlíti az eltéréseket.
Végeredményben kb fél óra üzemidő van az S-es javára a nagy akkuval. Nagy akkuval viszont elbukod a 28/20mm-es különbséget, mert a nagy akku ugyanolyan vastag (28mm) mindkét géphez.
Magyarul: kis akkuval használva ugyanúgy 3 óra körüli időt mennek, nagy akkuval az X60 megy kb 7 órát, az X60s megy 7-8 óra között (és van kb 10dkg előnye a súlyt tekintve).
Egyébként melegedésben alig van eltérés, mert jó a hűtésük. A melegedés inkább a palmrest jobb részén jelentkezik, ahol a wlan kártya van. Töltés közben kb 50 fokig felmehet a hőfok.
Mondjuk elég durva használat mellett a nagy akkut is le lehet meríteni kb 3.5 óra alatt. Amikor a tetű OS X-et ráraktam, akkor valamiért fullon járatta a procit. Csak akkor nem zabálta az akkut, ha a biosban lekorlátoztam minimumra. Fura módon nem volt olyan taszk ami okozhatta volna. Egyszerűen ilyen volt. Még minimális sebességre korlátozva sem jött ki 5 óránál több a nagy akkuból.
Vista esetén is kb 5 óra a max ami kijön. Egyszerűen annyival többet eszik.
[Szerkesztve] -
sssent
senior tag
Van valakinek tapasztalata, hogy az X60/X60s között mennyire érezhető a különbség akkuidő, melegedés (zaj) terén? Tegyük fel, hogy az akku azonos, a CPU meg olyan T(L)2400/2500 környéki.
-
sssent
senior tag
Ez egy Atheros chipsetes kártya, a saját driverével. AC meg egyéb IBM-es jóságok közül semmi nincs a gépen. A WLAN LED persze nem működik, ami annyira nem feltűnő, lévén szerencsétlenen a clear plate sem stimmel
A BIOS-hoz én nem nyúltam, de úgy fest ezt már megtették előttem. Ahogy nézem, azért nem olyan vészes. És lényegében mégiscsak van egy funkcióját tökéletesen betöltő, nem gyári kártya a gépben.
De ha már a gányolást elkerülnénk, a gyári kártyákhoz legalább jár a megfelelő clear plate is, vagy azt is kell rendelni? Mondjuk az érintett gép már mindenképp így megy a kukába, ahogy van (remélem jópár év múlva), de azért jó lenne tudni. -
FőDudu
veterán
Bele lehet gányolni, de ez túl megy az egyszerü user képességein.
A Biosban lévő PCI-ID táblát kell az idegen kártyához igazítani.
És akkor még mindig fenneáll a kérdés: mennyire idegen.
Intel 2100, 2200 kártyát berakva még működhet a led is, hiszen a kártya fizikailag is megegyezeik, csak a rátöltött bios más. Ralink, atheros és egyéb chipsetek esetén már nagyon valószínű, hogy nem megy majd az állapot jelző led 8amit a driver kapcsolgat és nem az FN-F5 (thinkpad hotkey driver)).
Én is csináltam már custom bios-t, de ettől még nem lesz gyári a kártya.
Ezen kívül még a wlan drivert is meg kell hekkelni, hiszen az is pci-id-ra van irva.
Lehet, hogy ha felteszed a legfrisebb drivert a gépedre, akkor meg fogsz lepődni... (mert nem talál wlan kártyát a gépedben). -
sssent
senior tag
Mielőtt tanácsolsz valamit, illik meggyőződni a dolog hitelességéről!
Így van. Nálam van egy T40, amiben eddig szent meggyőződésem volt, hogy nem IBM-es kártya van. Ezek szerint vagy tévedtem, vagy az előző tulaj valahogy csak belegányolta, úgy, hogy tökéletesen működjön. Sajnos ez utóbbiról már nemigen tudok meggyőződni.
De a fő, hogy volt aki kijavított, köszönjük az infót. -
FőDudu
veterán
Mielőtt tanácsolsz valamit, illik meggyőződni a dolog hitelességéről!
T41-ben az IBM-es wlan Mini-Pci kártyákon kívül csak a pcmcia wifi kártyák mennek gond nélkül.
Minden más minipci kártyára 1802-es hibakódot dob (és csak gányolással kelthető életre) és nem hajlandó bootolni amíg a biosban ki nem kapcsolod a wifi kártyát (vagy ki nem veszed). Ennek az az oka, hogy a PCI ID bios szinten bele van verve. Azaz megadták mit egyen meg és mit ne (csak IBM-es ID-t). Létezik megoldás a 1802-re, egy kis progit kell lefuttatni bootos cdről vagy pendrájvról vagy bármiről (no1802.com). Ez kikapcsolja a biosba bevasalt ellenőrzést. Nem százas a dolog, ugyanis minden bios belépés után meg kell tenni, valamint a wlan jelző led sem fog működni.
Ezen kívül a T4x-es notikban a kijelzőbe van építve az antenna. A foglalat meg kb. a touchpad alatt van. Ha a kijelzőben nincs benne az antenna, akkor megint csak gányolással lehet belerakni a wifit. A kijelzőt szétszedni elég macerás, valamint a csavarokat takaró öntabadós nylon takarókat is elég gáz sérülés mentesen leszedni. Antennát lehet rendelni a budafoki úti IBM raktárban (5-10USD), de a beszerelése elég gáz. Azt szokták csinálni, hogy az antenna fém részét berakják zsugor-csőbe, aztán a palmrest alatt helyezik el (a PCMCIA foglalat tövében elfér az egyik, jobb oldalon meg a másik). Nem lesz kiváló a vétel, de jobb mint kilógó pcmcia wifivel járkálni. Az antenna meglétéről könnyen meg lehet győződni. A kijelzőbe felmegy a forgáspontnál az antenna kábel. 14.1''-os gépnél a wifi a bal oldali fekete kábel (a BT a fehér).
Nagyjából ennyit kell tudni a wifi bővítésről...
[Szerkesztve] -
sssent
senior tag
Gányolás nélkül csak az IBM ODD-it tudod belerakni (a többi vastagabb, vagy ha véletlenül mégsem, akkor a csatlakozó lesz más), sajnos a többihez képest elég borsos áron szoktak lenni. MiniPCI WLAN-ból már nem csak gyárit tudsz beletenni. Árakat én most egyikhez sem tudok mondani. Ld. a korábbi telefonszám, vagy wlan esetén bármelyik üzlet.
(Itt egy komplett lista a FRU-k kibogarászásához: [link]) -
-
Giovanny
őstag
Sziasztok , lenne egy kérdésem az Intel® 945GM Express és /vagy ntel® Graphics Media Accelerator 950, mennyire alkalmas Vista Aero tuttatásához? Fontos lenne tudnom mert ezen megakadtam a noti választásakor (nem játék gép kell) akinek van tapasztalata az ügyben kérem segitsen.Köszönöm.
-
sssent
senior tag
Lehetséges, hogy egy t41ben nincs wifi?
Bármelyikből ki lehet szedni, de az sem kizárt, hogy eleve nem volt benne. A BT jelenléte pedig egyáltalán nem volt magától értetődő még a T42/T43-nál sem.
Combo-driveot hol s mennyiért kapni olyat, ami jó bele? És mi lenne az?
A lenovo szerint kompatibilis típusok: [link]. Újonnan az IBM raktárából (1117. Bp. Budafoki út 60. Tel.: (1) 481-0532) juthatsz hozzá ilyesmihez a legolcsóbban. A táblázatban szereplő FRU számok alapján telefonon tudnak éppen aktuális árat mondani (USD napi árfolyam alapján), ha jól rémlik, akkor munkanapokon 10-15 óra között biztosan.
(proci upgrade megoldható-e?)
Megoldható, de kétlem, hogy anyagilag megérné. 400-as FSB-jű cuccok mennek bele, tehát az eredeti Baniasok-on kívül az első generációs Dothanok közül tudnád valamire cserélni. -
Side_
aktív tag
Hello!
Lenne pár kérdésem a tapasztaltabbakhoz thinkpad ügyben.
Lehetséges, hogy egy t41ben nincs wifi? (én ahol eddig láttam mindíg volt gyárilag bt is meg wifi is benne.)
Combo-driveot hol s mennyiért kapni olyat, ami jó bele? És mi lenne az?
(proci upgrade megoldható-e?) -
Yaye
őstag
Panelkísérlet, és anyagvizsgálat
:
Megpróbáltam egy hihhetetlen merényletet elkövetni... Mivel átnyergeltem T43-ról R60-ra, ezért szembesültem azzal amit eddig is tudtunk, tudniillik hogy a T43 sxga+ kijelzője nagyon jó, sokkal jobb mint az R60-é. A T billentyűzete is egy nagyon picivel kevésbé keménynek tűnt, és az R vinyója sokkal jobban hallható, és a csuklótámaszon egy kicsit érezhető is hogy megy, tehát három ponton is indokoltnak tűnt a műtét.
Ezért hát csavarhúzót ragadtam, hogy ötvözzem a két ketyere legjobb alakatrészeit
Sajnos a vinyócsere már hangpróba szinten azonnal dugába dőlt, a T sima PATA, az R pedig SATA, ezt nehéz lett volna áthidalni
A billentyűcsere a különböző Fn-kiosztás miatt bukott meg.
A panelcsere viszont ígéretes volt. Pikk-pakk szét is szedtem mind a két gép fedelét... Nagy megkönnyebbüléssel láttam hogy mind a két panel ugyanolyan gyártmány, ugyanolyan, ugyanott elhelyezett csatlakozóval. Gyorsan átszereltem a panelt, összedobtam a kávát, bekapcsoltam... És semmi. Az R60 nem vezérli a T43 ugyanolyan fölbontású paneljétMivel a Thinkpadekben kábelkorbács helyett szalagkábel viszi a jelet a panelba, ezért a csati lábkiosztásával sem lehet variálni (pedig az valószínűleg meghozta volna a megoldást).
A fenti alkalomból sikerült régi vesszőparipámat újra meglovagolni, és megvizsgálni a két gép fedelét belülről is.
Az R60 nem véletlenül érződik elég masszívnak: a fedél csak kívül műanyag, belül egy teljes felületet kitöltő, nem is vékony (kb 1 mm vastag) fémlemez lapul a fekete plasztik alatt!
A T43 fedele egyrétegű, és nem fémből van. A fedél belsejére újrahasznosítás végett oda van sütve az anyag jelzése: PA6-CF20 FR. Vagyis tűzálló, szénszálerősítésű poliamid. Neten kutakodva találtam doksit ami PA6-CF20 kapcsán 2% rutil (titánoxid) adalékolását is említi, de a fedél jelzésén nem látok erre utaló nyomot.
Az alábbi képeken látszik a belső felület, és hogy egyértelműen műanyag öntvény. A fedél belső oldalán nincs semmilyen merevítés, így nem csoda hogy a közepét megnyomva horpad, hiába bika az anyaga. Ha keresztbe-hosszába csak két-két bordát öntöttek volna belülre (hely lett volna rá bőven), sziklaszilárd lenne, érthetetlen, miért nem tették.
[link]
[link]
[Szerkesztve] -
ZX7
tag
Üdv!
Párhuzamos nyomtatót (USB nyomtatóra átirányítva printer pooling-al) szeretnék használni T60-on, Vista Business alatt (DOS könyvelő program rulez). Desktopon simán megy az átirányítás, az eszközkezelőben látható az LPT1 port. A T60-on viszont az eszközkezelő nem látja, de ha manuálisan akarom felvenni, azt írja ki hogy az LPT1 már használatban van, ha ennek ellenére felveszem, akkor a PCI bus-szal ütközik a Vista szerint. Bios-ban a paralell engedélyezve van. IBM szervíz nem tudott megoldást a problémára. Dokkolón gondolkozom, de az IBM szerint így sem biztos hogy menni fog, bár ezt erősen kétlem. Esetleg valami ötlet?
[Szerkesztve] -
atosz
őstag
Múltkor próbálkoztam ezzel, de nem igazán jött össze. Feltelepítve ezt a szoftvert, nem lettem okosabb, mert hiába van meg a kapcsolat, mindig azt írja hogy nincs BT eszköz. Beállítgattam vmit mindenesetre, tárcsáz is valóságosan, de felhasználó/jelszó hibát mond, pedig tudtommal üres/üres...
-
atosz
őstag
válasz
Shadowfax #1640 üzenetére
Na ez megvolt, csak nem volt feltelepítve. De elég hülye. Nem tudok csinálni vele semmit sem, csak azt mondja, hogy BT eszköz nem található, közben meg vígan megy a kapcsolat. Mindenesetre addig sikerült eljutnom, hogy vmit csinál, nem fogadja el a user/psw-öt, mert nem is írtam be semmit sem. Mondjuk elviekben mennie kellene a T-mobilnál így... Szal' csináltam egy dial-upos kapcsolatot az XP hálózatkezelőjében és slussz, nem lehet itt semmit sem beállítani. Gondolom nem is kell, legfeljebb az APN-t. Na ezt hol a tökömbe kell beadni neki vajon?
-
Yaye
őstag
válasz
Shadowfax #1638 üzenetére
''ne használjatok semmilyen táp nélküli USB-s kütyüt (az egéren kívül persze)''
Pendrájvot se? Kártyaolvasót se? Hüdegáz.
Furcsa ez, ráadásul újabb szeg szegény masinám virtuális koporsójába. Elvileg a vezérlő pontosan tudja mekkora áramot ad le és mennyit szabad neki, nem? Sőt mintha valami olyasmit olvastam volna hogy minden 2.0 cucc 100 mA-rel indul, és előbb engedélyt kell kérnie a vezérlőtől mielőtt fölturbózná magát (max) 500-ra. Elvileg semmilyen szabványos eszköz nem szívhat nagyobb áramot mint amennyit a szabvány enged neki, annyit meg röhögve bírnia kellene az áramköröknek, vagy tévedek?
Én is szoktam néha külső hdd-zni, és nincs is hozzá tápegység (nem is volt gyárilag se), de majd ügyelek rá hogy mindig dupla dugaszolással használjam. Gondolom úgy már bőven alatta marad a veszélyes áramfelvételnek. Kár hogy akkor meg ki kell húzni az egeret, fránya 2 szem port...
Mindazonáltal ez csak egy júzer teóriája, nem hivatalos álláspont, jól veszem ki? -
Shadowfax
addikt
Örülök, hogy megoldódott.
Amire viszont felhívnám minden T4x tulaj figyelmét: ne használjatok semmilyen táp nélküli USB-s kütyüt (az egéren kívül persze), mert:
USB ports in all the T4x series have been known to be prone to lose their 2.0 functionality under some conditions (which if it is a result from the circuits being no longer functional requires a full motherboard replacement). My theory is that if you use a USB device that is not self powered and draws too much power off of the USB port in the Thinkpad it can cause the circuits to burn out. (...)This
tends to lead to a completely dead chipset a short time later.
Azaz ha olyan USB-s kütyüt használsz, aminek nincs külön tápja, hanem az USB csatin keresztül az alaplapról kapja az áramot a működéshez, akkor az -idővel - esetleg kiégethet bizonyos áramköröket, s a port belassul, végül meghal az alaplap.
Ez a probléma elsősorban a T4x szériához kötődik, de másutt is előfordul.
a number of Intel chipsets for Pentium IV and Pentium M processors have a design flaw that makes the southbridge (which contains the USB host controllers) especially sensitive to static electricity.
[link] -
E0
csendes tag
Sziasztok!
Megoldódott a HDD probléma. Elég banális a helyzet. A kissebb méretű hdd nagyobb energiát igényelt (5V 1A, a másik amivel próbáltam, 5V 0.8A), ezért, bár rendesen felpörgött, minden jelét adta a helyes működésnek, a vezérlésre már nem maradt elég energiája, hiába csatlakoztattam két Usbt (táp+adat). Valószínűleg a rack se a legjobb ilyen szempontból.
Kértem kölcsön egy 2,5'' - 3,5'' IDE átalakítót, és azzal rendesen működik. Másik gépen is megnéztük, ugyanígy kevés a 2.0-s USB vezérlő energia leadása.
Minden választ és segítséget köszönök.
E -
amargo
addikt
Nem, nekem loox 720am van, és telefonnal kötöttem össze, de ez nem érdekes, mert te a PDA-t, azaz a telefonodat használod szintén betárcsázásra. A lentebbi linket csak azért adtam, mert ott pontosan megvannak adva, a betárcsázási szám stb, extra beállítások adott szolgáltattóhoz. Namost a notihoz van egy BT-s software, amin keresztül:
ott van egy gyors kapcsolat fűl, ahol a dial-up ot kell választnai majd betárcsázási számnak a *99# már ha a ezzel jól megy neked, én annó sokat szívtam vele, mert motorolám van (mármint a telefon) és az valamit nagyon kavar betárcsázásnál. De ma már megy. Sok siekrt!
szerk: höööh nesze neked IBM driver.. elmakkant a BT driver kéken..miközben kiakartam próbáálni
[Szerkesztve] -
atosz
őstag
Huhh, belenéztem, de ezzel asszem elkell még pöcsölnöm.
Hasznosnak tűnnek!
Ahogy nézem nálad is 6515 van. Nem akarom közben használni a PDA-n a netet, csak gondoltam egyszerűbb ha már ott megy a net, csak rákapcsolódok kékfogon oszt kész, de rájöttem nem ilyen egyszerű...
A lenti link csak kimondottan az iPAQ GPRS beállítására vonatkozik, nem?
A felsőbe meg beleolvastam, de ott főleg arról van szó, hogy viszik át a netet PDA-ra.
Nálad így van belőve?: iPAQ csatlakozik notira BT-on, és a notin tárcsázol GPRSt az iPAQon át? Ha igen, le tudod írni röviden, mert ez esetben már ott elveszek hogy milyen BT kapcsolat legyen egyáltalán, csináltam már mindenfélét, tököltem már annyit ezzel, de nem jöttem rá a dolog nyitjára... -
amargo
addikt
Nem kell gprs-ni a pda-on, notiról tárcsázz be BT-on keresztűl. Vagy akarod a PDA-n is közben használni a netet? attól függően, hogy milyen szolgáltattónál vagy, kell egy betárcsázási szám: dial num: *99#, ami nálam a csak így megy *99***1#
itt jó infókat vannak:
[link]
ui kimaradt ez, amivel én annó beállítottam:
[link]
[Szerkesztve] -
Yaye
őstag
válasz
dabadab #1630 üzenetére
Aha, ilyesmire tippeltem. Tehát tulképpen a hdd nyákján is csücsül egyfajta ''security chip'', ami tárolja a jelszót, és kéri fölpörgés előtt? És mi van ha olyan régi vezérlőre köti az ember ami még nem is ismeri az ATA jelszót, mint olyat? Gondolom a beállított jelszó mellett a meghajtó megköveteli a vezérlőtől is hogy kezelje a jelszót, tehát nem is a gép, hanem maga a meghajtó makacskodik.
Most már csak azt nem értem, hogy ha minden modernebb hdd ismeri az ATA jelszó intézményét, akkor miért nem általános ez a lehetőség az asztali alaplapok biosában is (kivéve IBM thinkcentre)? Vagy csak én nem láttam még soha? Úgy tűnik, nem egy haszontalan, vagy könnyen megkerülhető védelem. -
atosz
őstag
Tudom, hogy nem igazán ide tartozik, de hátha tud valaki segíteni.
Adott egy T42p meg egy iPAQ telefonos PDA (+GPS). Azt szeretném elérni, hogy a PDA felkapcsolódik a netre GPRS-en (ezzel még nincs is gond), majd a noti lógjon azon BT-on keresztül. Megoldható ez? Gondolom igen, de nem igazán sikerült belőnöm... -
Yaye
őstag
válasz
Shadowfax #1625 üzenetére
Az érthető hogy nem látja másik gép a partíciókat, de hogyan tudja a titkosítás úgy elintézni a meghajtót, hogy ne csak hogy olvasni ne lehessen, de újraparticionálni se?
Nyilván van módja, és valószínűleg ez is volt a cél, teljesen használhatatlanná tenni az eszközt, de kíváncsi vagyok, hogyan? A guglizás egyelőre nem hozott eredményt.
-
E0
csendes tag
Kipróbáltam. Minden jelszót kikapcsoltam, mentettem, másik gépben nem olvassa. Beállítottam találomra egyet, mentettem, majd kivettem, mentettem; az eredmény ua. Viszont visszaemlékeztem az eredeti állapotra.
HDP jelszó nem volt megadva, csak power on és supervisor. A security chip be volt kapcsolva, és azt hiszem, más nem volt.
Ezek után nem tudom, mit gondoljak. A gépben megy, másolok rá, stb., átrakom usb-s házba, nem megyek vele semmire. Kifogytam az ötletekből..........
Lehet, hogy az IBM-mel kellene próbálkoznom. Hátha ők mondanak okosat.
Azt nem mondtam, de céges gép, nagy rendelésben vásárolták az IBM-től. Az nem lehet esetleg, hogy extra kérésként összerendelték a hdd-t a géppel? -
-
Shadowfax
addikt
Többféle jelszó van, ha elolvasod a HMM 28. oldalát, jobban képben leszel: [link]
Tanács: ha már úgyis visszatetted a gépbe a ''régi'' vinyót, a BIOS-ban mindhárom (POP, HDP, SVP) jelszót iktasd ki, ehhez lásd a kézikönyv 29-31. oldal.
#1624: A HDD jelszó a vinyóban van tárolva valóban, de ha visszateszed a gépbe, a BIOSban deaktiválod a jelszót, akkor más gépbe betéve használhatónak kell lennie. -
E0
csendes tag
Egyik ismerősöm elkeserített: azt mondta, hogy lehet a hdd firmware-jában is levédve, így csak abban a t42-ben működik, amibe eladták. Akkor IJ
-
E0
csendes tag
válasz
Shadowfax #1622 üzenetére
Az eredmény azonos mindkét esetben: a meghajtót felismeri az usb házban, de a lemezkezelés vagy pq-ban nem látszik se a t42-n, se másik gépen. Ha visszarakom a t42-be, akkor knoppixról bootolva látja, használható. Egyébként ott particionáltam, formáztam.
Ha kérne jelszót, akkor az azonos a bios supervisor jelszóval, vagy máshol kell keressem, pl. papirok, stb?
Nem tudom, hogy létezik-e olyan gyári program, amely kifejezettem az ilyen problémák kiküszöbölésére készült?
Köszi,
E -
E0
csendes tag
Én USB-s házban megpróbáltam, de nem is látja a partíciót. Mint hardware megjelenik, de érvénytelen partíciós táblát lát, és nem olvasható az általam próbált kezelő programokkal ( PQ8.0, windows kezelés, knoppix qtparted). Kis esélyként felmerült bennem, hogy esetleg az USB-s házam vacakol, de kis esélyt látok rá. Ha már felismerte a meghajtót, típusra, akkor nem valószínű szerintem.
Hogy a kérdésedre válaszoljak, ha nem az USB-s házam rossz, akkor véleményem szerint a teljes hdd tartalmat titkosítja, a partíciós táblával együtt, az első bittől kezdve. -
Yaye
őstag
Nem vagyok nagyon képben security chip témában, ezért lehet hogy láma a kérdés:
Nem lehet egy másik gépben simán újraparticionálni/formázni, és használni? A titkosítás csak a rajta lévő adatokat védi az illetéktelen olvasástól, magát a vinyót nem teszi használhatatlanná, vagy tévedek? -
E0
csendes tag
Sziasztok!
Rendelkezem egy T42-es laptoppal. Kicseréltem a gyári HDD-t egy nagyobbra. Csere előtt kikapcsoltam a HDD titkosítást (IBM security chip), így az új HDD-t máshol is olvashatom, viszont szeretném hasznosítani a régi merevlemezt, de a titkosításnak köszönhetően nem tudom csak ebben a gépben használni. A hivatalos honlapot néztem, (lehet hogy felületesen), de nem találtam semmilyen írást a probléma elhárítására.
Kérem, és előre is köszönöm a segítségeteket.
Üdv. -
sssent
senior tag
Tudja valaki, hogy ez ([link]) mi a szösz? Már látom pár hete, úgyhogy nem valószínű, hogy elírás. De valami biztos nem smakkol.
-
Yaye
őstag
válasz
Shadowfax #1615 üzenetére
Az access connections aranyat ér, ha az ember 3-4 különböző hálózaton is használja a gépét. A win ugyan külön kezeli a wlan profilokat, de a drótosokat nem. Folyton kézzel átírogatni a hálózati beállításokat (nem mindenhol van DHCP) nem egy nagy élmény.
Nekem csak egy hasfájásom van az AC-al, hogy mindenáron hozzá akarja rendelni a kábeles portot egy profilhoz, de valamiért pont az amelyikhez kéne, az direkt nincs a feljánlott listában. Különben soha semmi anomáliát nem tapasztaltam vele.
szerk: #1612 -re nincs ötlete valakinek?
[Szerkesztve] -
Lord Zero
addikt
válasz
Shadowfax #1609 üzenetére
csak most kerültem ismét net elé
tehát kösz, meg amargonak is, látom az a verdikt, h inkább win wireless legyen, mintsem ájbíemes.. hmm.. pedig nekem tulajdonképpen tetszett az acc.conn... de sajnos túl sokszor vélem felfedezni rajta a masszív indentitászavar tünetegyütteseit... szóval lemondok róla
ha a registry indítófájlaiból kiszedem, az elég, vagy kell neki full uninstall, mer makacs, szörvájver fajta?
ps.
jah, mindent kisbetűvel írok.. lapozzunk ezen
[Szerkesztve] -
Yaye
őstag
Hogyan lehet életre kelteni az Active Theme naptárját meg egyén desktop kütyüit? Vhol kéne lennie egy ''témaspecifikus beállítások'' gombnak, de nem találom az istennek se...
-
amargo
addikt
válasz
Lord Zero #1608 üzenetére
Tapasztalataim: AC-t hazsnálva olykor tapasztalom, hoyg megdöglik-> nem lehet sehova csatlakozni, a wines alapból tíltodik, ha más connections-t használsz, mert nem tudom. Tehát ha nem akarsz csatlakozni a wifi, akkor megpróbálok még1x esetleg kikapcsolóm, majd újra be a wifi egységet, ez legtöbbször elég, de van, hogy nem.. ilyenkor újra indítom a gépet. Ez mindig segített eddig. A probléma talán abból is fakadhat, hogy ritkán kapcsolom ki, hibernálni szoktam, engedélyeztem azt is, hogy bejelentkezéskor már kapcsolódjon.. fura dolgokat tud művelni.
ui.: Valamikor a napokban a feszültség táblázatot beállítgattam, elég jól bírja így!
Ami zavar.. az aksi romlása, már 11%-os.. Már újra kalibrálgattam, kisütöttem (), de 52, helyett csak 46-nyira tudja magát feltölteni.. igaz már 205körnél tart és most múlt 1éves.. -
Shadowfax
addikt
-
-
Lord Zero
addikt
válasz
Lord Zero #1606 üzenetére
nos igen, tehát egy t60-asról van szó, amit gyönyörű, szép, meg gyors, meg hawaii... (kivéve a megszokhatatlanság próbatételét: angol - értsd brit - billentyűzete van, ám hála shadowfax tippjeinek, megoldódni látszik e problematika is), a t30-as után időugrás
épp most fejeztem be (újból) a rikaveri procedúrákat + egy-két update, mert - és itt el is érkeztünk a farbához, amivel ki kell jönnöm- van egy kis bibi
.. és ő visszaolvasgatott vala, és látá vala, h bár sok embernek jó, de sok embernek nem.. és gondolta vala, ez így nem oké.. és eljövende, h a vájörlesszről kérdezzen..
szóval ez a wifigyerek olykor megkattanni tűnik, és olyasmiket mond nekem, h unable to connect.. you may need to configure your system to support the authentication method that is in use.. hát ez nem van rendben, nem lenni semmi konfigurálás itten..
ad hoc módon történik mindez, anélkül, h hozzányúlnék - az amúgy szerintem rendben lévő - beállításokhoz: egyszer unable, máskor meg müxable
mi ez a marhaság?
a saját thinkvantage access conn. jutilitijét használom, akkor kapom ezt az üzenetet - de a wines metódus se csinál semmit ilyenkor
(apropó, tapasztalatok szerint melyik a mennyekberepítőbb: a win-féle wireless kezelés, vagy a thinpad sajátja?)
hosszú lettem, elnézést
[Szerkesztve] -
N
csendes tag
Érdekelne valakinek a véleménye, akinek van összehasonlítási alapja a különböző T60 kijelzőkkel kapcsolatban. 14,1'' és 15'', felxview és hagyományos.
Itt nincsenek túl nagy véleménnyel a 15''-os felxview kijelzőkröl, sokak szerint meg sem éri a többlet pénzt: [link]
Ez azért elgondolkodtató. Nekem speciel a kijelző minősége igen fontos szempont, adnék is esetleg plusz pénzt a 15'' felxview-ért, ha tényleg jobb, de csak akkor. -
Lord Zero
addikt
nos, üdvözlöm a klubot magamban
-
Shadowfax
addikt
Nézzétek, mit találtam: IBM ThinkPad T40, T60 DVD RW Multi+
Gyári T40-T41 T42-T43 T60 sorozatok
Új, 6 hónap garancia!
36.000Ft [link] (Gördítsétek le a csúszkát a lap aljára.)
Ez azért már barátságosabb összeg, mint a 160k.
jippa: Sajnálom.
Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged