- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os Sata SSD teszt. (Blue)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- droidic: Így beszélhetsz élő emberrel EA supportban
Aktív témák
-
Csedit
aktív tag
Sziasztok!
Ha egy ThinkPadnak elromlanak az USB portjai az utalhat más hibára is?
Mostanában több ilyen eladó gépet láttam, érdemes fogalkozni az ilyen gép vásárlásának gondolatával?
-
bajuszati
tag
hello..
valakinek van tapasztalata gyári gariztatással ?
mondjuk ha még 4-5 hónap van hátra és mondjuk pixelhibás lesz a kijelző,elegy a hdd
ilyesmi -
polip
addikt
gyerekek...vettem egy x60 tabletet...
az első benyomás: nem volt a gyári lezárt dobozban toll....hát kemény
-
ByB
addikt
Sziasztok!
Valaki tudna információval szolgálni az Amerikából behozott T61-es hazai garanciáztatásáról? Lehet-e, felárért...?
üdv
Bence
-
tototos
addikt
Hello mindenkinek!
Hány pixelhiba után cserélnek kijelző?
-
Sipi
addikt
válasz
adnoctum18 #3277 üzenetére
Ha a lapozófájl-törlés sem segít, próbáld ki, hogy a fent lévő SP-t még egyszer telepíted. (Ha máshogy nem engedi, uninstall után.)
Ettől kissé megborulhat a géped, első indítás után azonnal menj a Microsoft Update oldalára és tedd fel az összes frissítést.Előfordulhat ugyanis, hogy rossz sorrendben telepített (vagy eleve hibásan kiadott) frissítés felülír egy fájlt, amit nem kellene, régebbi verziójú lesz, de a rendszer szerint fent van az újabb verziójú frissítés, ezért nem engedi megint telepíteni. Ilyenkor frissítés leszed, újra feltesz - sajna, ez nálad maga az SP...
Sipi
-
Shadowfax
addikt
válasz
adnoctum18 #3277 üzenetére
Igazad van. Kerülő megoldásként a Microsoft ezt írja: A probléma a lapozófájl ismételt létrehozásával hárítható el. A lapozófájl ismételt létrehozásához hajtsa végre az alábbi lépéseket: [link]
-
Shadowfax
addikt
-
adnoctum18
senior tag
-
Tim82
félisten
válasz
Major Major #3270 üzenetére
Arra a válasz: nem mindegyikben (X23-nál három eset lehetséges: hogy már wifivel adták, vagy csak az antenna van benne, vagy még az se - a Te esetedben az utóbbi kettő a valószínű), így a pontos típusszám alapján keress rá... Google is your friend.
Nem utolsósorban picimacis wlan-kártyával még mindig tudod használni.
-
wienattwo
tag
válasz
Major Major #3264 üzenetére
Én láttam már 1 és 2 éves 4400mah-s ibm akkut is, ami előttem lett berakva a notiba, előtte senki nem használta soha; simán elérte a max kapacitását és a mai napig szuperül működik. Szerintem arra a dobozos ibm akkura azonnal csapjál le. Én egy eredetinek jobban örülnék, mint egy utángyártottnak.
-
Gondwana
addikt
válasz
tototos #3266 üzenetére
Tényleg nem tudom, mi lehet: nekem néha 2,1MB/s is szokott lenni!
(gondolom, te is elosztottad az 54Mbitet 8-cal... Érdemes visszakeresni azt a PH tesztet, amiben az első 802.11n routereket tesztelték. Ott is megállapították, hogy nem a 46-os bakancs jobb a 38-astól, hanem a bőr a plasztiktól) -
tototos
addikt
Hello mindenkinek!
Nem tudjátok az mitől van hogy wlanon keresztül max 2000kbit/s-el tudok másolni?
-
Emitel
tag
IBM Thinkpad T42 -es netobookhoz keresek Recovery cd -t v. dvd-t.
Valaki tudna segíteni? -
Major Major
senior tag
válasz
Shadowfax #3259 üzenetére
Hello!
Köszi az infót. Így már nagy eséllyel inkább ezt választom, mint a német e-bay-t. Ha jól értem akkor ez új, dobozos IBM akkumulátor. Raktáron maradt készletként gondolom nem mai gyerek, nem árt ez az élettartamnak? Vagy első használat előtt bármennyit állhat? Mi a helyes beüzemelési módja egy ilyen aksinak?
Nálad mennyit bír? (Az a 200 MHz vajh sokat számít a fogyasztásban?) Nem tudom nem lenne-e jobb egy 5200Ah-s utángyártott.
Plusz még egy más témájú kérdés: Nem látom át teljesen. Az X23 mindegyik változatában van előre beépített wifi antenna, csak némelyikben (pl. az enyémben) nincs wifi kártya?üdv
-
karesz501
senior tag
Nálam az USB csak akkor megy 2.0-án, ha bekapcsolás után dugom fel (na nem azt és nem oda
). Ha kikapcsolt állapotban is van vmi az USB porton (2.5"-ös HDD) akkor az bekapcsolás után csak 1.0-án megy. Kihúz-visszadug (má' megint...) és működik. Nálam.
Kíváncsi lennék, hogy ez "normális" jelenség-e?
-
Gondwana
addikt
Nincs elég információm, de a többit megpróbálom kitalálni: a másik portban tökéletesen működik? (vagy egyáltalán nem) Más USB eszközök működnek rendesen? (Próba-javaslat: windows/system32 vagy a fonts foldert - lényeg, hogy sok apró file - zippel összenyomod egy fileba, egy USB pendrive-ra. Utána gép kikapcs, gép bekapcs - disk cache biztos ürítése miatt - és ha hibátlanul mindent kitömörít, a gond az egér driverével lehet) Az USB kommunikáció csomag-alapú, hibaellenőrzéses, tehát olyan, hogy kicsit megy, kicsit nem, nem túl gyakori. Az viszont gyakrabban megeshet, hogy egy eszközhöz (USB Enum) rossz drivert rendel hozzá a windóz. (update driver - manuálisan)
Szerk.: Nálam meg Logi VX Nano
-
atosz
őstag
Sziasztok és BUÉK!
Hogy tudom letesztelni az egyik USB portomat? Olyan gondom van, hogyha a felsőbe teszem a vezetéknélküli egerem (Logi VX Rev) jeladóját, akkor csak sima egérként ismeri fel és úgy működik is, de ez akkor sem túl normális. Le szeretném csekkolni, hogy minden OK a porttal, csak nem tudom hogy tegyem.
Köszi!
-
Athanáz9
aktív tag
Buék!
-
Shadowfax
addikt
válasz
Major Major #3258 üzenetére
a másodikhoz pedig, hogy itt mi az átvágás
Semmi átvágás nincs, raktáron maradt készlet. Én is tőlük vettem kb. két hónapja az X20-asomhoz, s klasszul műxik (eredeti IBM, nem utángyártott). Csapj le rá, amíg van. -
Major Major
senior tag
Sziasztok! A nemrég itt is hírdetett X23 révén én is ThinkPad tulaj lettem, rövid anyázás után telepítenem is sikerült rá egy Kubuntu Gutsyt, tökéletesen megy vele. Viszont szükségem lenne egy bal oldali ctrl billentyűre és egy aksira. Az előbbihez az lenne a kérdésem, hogy hol lehet kapni, a másodikhoz pedig, hogy itt mi az átvágás
üdv
-
Blaise
veterán
válasz
adnoctum18 #3252 üzenetére
-
leewi
aktív tag
köszönet mind2őtöknek..
-
Gondwana
addikt
Laptopinfonál annyi minden előfordul T vasakhoz, talán ez is...
-
leewi
aktív tag
tiszteletem..
immáron az év utolsó napjának hajnalán..kérdezném, hogy esetleg akad-e valaki aki tudna segíteni beszerezni egy t40-es fedelének(oldalán) csavar takaró műanyag kis lapocskáit.. -
Blaise
veterán
Upgradelt már valaki t60-as notit Kingmax rammal ? Ahogy néztem 1GB 667-es ~4,5ezer Ft, egész baráti ár érte...
Cpu-z szerint ráadásul a gépemben lévő 1GB ram 1slotban van, így elvileg a másik slot üres
-
leewi
aktív tag
Ne itt...
[ Módosította: Atlantis ]
-
Sipi
addikt
válasz
karesz501 #3245 üzenetére
Ez nem ThinkPad-specifikus hiba. Van pár olyan hiba a Windows-ban, ami megnövekedett energia-fogyasztással jár, még hibernálva is. Volt ilyen USB-re, valamilyen video-kártyára, és egyes hálókártyákra is. Minden gép, amiben ilyen van, ugyanebben "szenved", de mivel minden felhasználó jogtiszta Windows-t használ, és automatikusan frissíti is a rendszerét, a megfelelő javítás települni fog.
Az IBM letöltési oldalain csak azok a Windows-hotfixek jelennek meg, amelyek kifejezetten ThinkPad-ekhez köthetők. Ezek egy része nem is "hivatalos" abban az értelemben, hogy sima Windows Update-frissítésnél meg sem jelennek.
Sipi
-
Shadowfax
addikt
Sajnos sehogy.
Csinálj inkább egy Custom OEM Windows CD-t a leírás alapján. -
Shadowfax
addikt
T4x sorozaton nincs Windows gomb (nem is hiányzik), csak a T6x-eken. Ahogy Gondwana említette, használd a Keyboard Customizer Utility programot. Az AltGr gombot megteheted Windows gombbá, s akkor AltGr+L lesz a bill zárolása.
-
Gondwana
addikt
Láttam már 2 percre állított passwordos screensavert, na, az paranoia volt! Irodai gépen saját magát szivatta a kedves kolléga...
Macska ellen T60-on elég maximumon hagyni a hangerőt, a kurzort pedig valahol szövegbevitelen. Ha 3 betűt 1xre nyomok meg, már visít, a macska meg ugrik... -
Gondwana
addikt
Mondjuk, nekem T60-am van, ezért nem sokra mész a válaszommal, de hátha:
Nálam felrakott az IBM programok közé egy olyant, hogy ThinkVantage Keyboard Customizer Utility, amiben pl. a jobb oldali AltGr mappelhető Windows gombbá.(A nyakatekerős megoldás pedig, ha beállítod, hogy a screensaver csak jelszóval kapcsolható ki, TweakUI-ban pedig megnöveled mondjuk 30 másodpercre azt az időt, amíg password nélkül mégis visszaenged SS-ből. TweakUI for WinXP a Micro$oft.com-on kereshető, itt már nem a sima .cpl, amit bemásolsz, mint 2K alatt)
Persze, ha nem annyira nagy a paranoia, hogy 2 percre tennéd pl a screensaver passwordot (hanem pl. 15-re), akkor TweakUI nélkül is eléred a célod. Esetleg power settingsnél a LidClose-ra beállítod, hogy Do Nothing, lecsukod, és ráültetsz egy emberevő fehér nyulat, amilyent a Gyalog Galoppban is láthattunk bátor lovagot enni.
-
HXY
addikt
Hellosztok!
Adott egy T60-as aminek a winyóján semmilyen partició sincs.
Hogy lehet a recovery disc-kel az első telepítésnél kiválasztani, hogy milyen programokat rakjon fel? (norton demokat, és a google mini alkalmazásokat és az access connection-t nem szeretném)
-
saca200
csendes tag
hello sziasztok ha volna valakinek IBM thinpad t22 alaplapja legyen szives jelezzen vagy itt vagy a saca200@citromail.hu email cimemre sürgös volna ár megjelöléssel
KÖSZI elöre is
SACA -
joco77
csendes tag
Sziasztok! Apróbb technikai problémám lenne, hogy szeretném a billentyűzetet lezárni itthon a T40-esemen és utánanéztem neten, az asztali gépeken azt irják hogy: Windows embléma+L: A billentyűzet zárolása. Nos a TP-men nem igazán találok ilyen gombot.... :-( hol találom ezt meg a gépemen? Vagy valami más ötletetek nincs amivel csak a billentyűzetet tudnám lezárni/zárolni (közben persze menne a gép - letöltés/zene minden....) Nagyon köszi előre is!!
-
amargo
addikt
Még 1 kérdésem volna, altatom a notit és vlamiért merül közben is elég rohamosan.. tegnap reggel 70% on volt elaltattam, ma reggel felnyitottam és csak 20%-on volt, ami fura mert emlékeim szerint volt, hogy 2napra is így hagytam és akkor csak pár %ot evett meg.
Valami hotfix nincs fennt?
T43-ról van szóMindenkinek vadakat!
-
amargo
addikt
Feltettem a Recovery-t és a c: -re csinálta meg amiket szeret. Na most az lenne a kérdésem, hogy ezt nem lehet el hide-olni? mint a rejtett partition?
Tegnap sikeressen hibernált állapotra visszaállítást csináltam és összefsta magát a win, de szerencsére hamar túl lettem rajta. De mivel Kedvesemnek lenne a gép, ezért ezt az egészet eslszeretném rejteni (tudom, hogy rejtett könyvtárakba teszi és hozzáférni sem lehet csak úgy..)Mindenkinek vadakat! meg ami ilyenkor szokás
-
Shia-ko
aktív tag
Hello!
Kinyírtam a T43-asom (1871-F1G) recovery partition-ját és most szaraxik a windows, újra kéne raknom. Tudna esetleg valaki nekem egy recovery disc set-et másolni, hogy ne kelljen 1-2 napra bennt hagyjam a szervízben a gépet? Ráadásul csak ünnepek után tudnám valszeg megjátszani, nem hiszem, hogy nagyon dolgoznak az ünnepek alatt.
Előre is nagyon megköszönöm!
Gabi -
Blaise
veterán
Boldog Karácsonyt minden Thinkpad és "wannabe" Thinkpad tulajdonosnak !
-
-
Shadowfax
addikt
Az új OS felrakása a MBR-t szokta átírni, ezért lehet, hogy a gyári állapot visszaállításnál szükséged lesz egy olyan progira, ami helyreállítja ezt, ezért ezt az .iso fájlt írd ki most egy cd-re. (Ez a verzió a 3.1 R&R-hez van; Win 2000 és XP-hez.)
Ide teszem a 4.x R&R-hez; Vistá-hoz valót is, hátha kell másnak:
Recovery repair ISO file: [link]Ja, ugye megcsináltad már a Recovery lemezeket?
-
Blaise
veterán
Ha kisérletezgetni akarok oprendszer cserével (kipróbálnám a vistát), és secured módba rakom a rejtett partíciót, akkor van esély, hogy épségben vissza tudom hozni vész esetén az XP-t ?
-
h0o2a7j6
tag
üdv
Memória bővítést tervezek a meglévő 1 giga mellé. Még nem bontottam meg a gépet, hogy megnézzem milyen ramok vannak benne.
Melyik gyártókkal nem járhatok rosszul (ill. milyen chip-esekkel) ? -
karesz501
senior tag
válasz
tototos #3214 üzenetére
Szerintem normális jelenség lehet, mivel teljesen fixen nem rögzíthetik a panelt, nehogy "elpattanjon". A műanyag pedig vetemedik, bármilyen jó minőségű is. Talán a roll-cage -es T61-ek már nem ilyenek lesznek, talán.
Ha tudsz egy új LCD keretet szerezni akkor azt megpróbálhatod, talán megoldja a zavaró problémát, esetleg a zsanérokkal is próbálkozhatsz egyet.
Milyen géped van (már nem emlékszem, pedig tudom hogy írtad korábban, csak ritkán járok erre felé...)?
-
tototos
addikt
Szerintetek az gáz ha lötyög egy nagyon kicsit a kijelző? Meg ha nem középen csukom le a kijelzőt hanem a jobb srakánál akkor ball oldalon nem csúkodik le, meg összecsukva a bal saroknál kicsit nem zár rendesen a zár, kicsit mozog a lezárópöcök
-
Shadowfax
addikt
válasz
adnoctum18 #3210 üzenetére
Próbáld ki egyszer, hogy miután beállítottad azt, hogy lid lecsukásnál semmit ne csináljon, újraindítod a gépet, elindítod a zenét, lecsukod a fedelet. Kíváncsi vagyok, szaggat-e akkor is. Blaise-nek igaza lesz abban, hogy ez Win fícsőr.
-
Blaise
veterán
válasz
adnoctum18 #3210 üzenetére
Nekem többször volt olyan probléma, hogy amikor visszajött a rendszer hibernálásból, akkor akadt a zene...de egy újraindítás megoldotta. Sztem ez Windows "fícsör"
-
karesz501
senior tag
válasz
Gondwana #3208 üzenetére
Részemről nem feltétlenül a konkrét igény, hanem inkább egy adandó lehetőség az ami miatt elgondolkodtam... Egyébként elég sokat nyúzom a gépet, nagy mennyiségű anyagot kell konvertálnom (itt úgy vettem észre számít az extra cache, fejlettebb(?) szervezés illetve a nagyobb órajel...) és munkaidő után sokszor dolgozom a családi videóanyagon (1 éves múlt a fiam) és itt sokat számít. Pláne, hogy egytre kevesebb a szabadidőm.
És tervezem majd a Vista-t is, szerintem 2008-ban valós alternatíva lehet ha javítanak rajta egy SP-vel. Itt pedig a 64bit jön majd jól.
És hangsúlyozom: most még meg tudom oldani, viszonylag egyszerűen, kicsit később már nem lesz rá lehetőségem csak ha a gépet eladom és veszek egy másikat.
Viszont nehezen találtam 14-es sxga+ -os T60-at, nem akarok további kompromisszumokat...
Részemről ennyi, szerintem ez bőven elégshadowfax: Köszi az infót
BIOS frissítve, az alaplap pedig rev03 -as. Ezek szerint menni fog, bár szerencsére lesz alkalmam kipróbálni mielőtt megveszem -
Gondwana
addikt
Kérdezni szeretném, hogy mi motiválja azokat, akik CoreDuo-ról Core2Duo-ra váltanak notebookban, esetleg gépvásárlásnál megindokolják, hogy a CoreDuo nem jó, a C2D igen, a 945 nem jó, a 965 igen, meg hasonlók, közben pedig XP SP2, amit használ. Ennyi ember futtat SQL szervert, meg renderinget laptopon? (64bit? Kattintson 2x, aki használja. VirtualMachine? Sima CD tudja, C2D nem mind - VMware használja, mi még?)
Nálam pl. hangos ováció van, ha a TaskManagger egymás után két mintavételnél is 100% processor usage-t mutat - még Photoshop CS3-ban RAW konvertálásnál sem a proci a szűk keresztmetszet. Memória-sávszélesség panaszból kevesebbet hallok. Minden panasz a procira zúdul. Vajon miért?
(Amin ezt írom: T60, CD T2400, 1GB RAM...)Szerk.: Na, ez most teljesen olyan lett, hogy magyarázom a bizonyítványt...
-
Blaise
veterán
válasz
adnoctum18 #3203 üzenetére
Nekem is volt ilyen zeneszaggatás problémám...hibernálni szoktad a géped ?
-
Shadowfax
addikt
válasz
karesz501 #3204 üzenetére
Mi a mostani proci típusjelzése, s mire váltasz?
Általános tanácsok Core 2 Duo upgrade-hez:
1. BIOS frissítés (min. 2.xx verzió)
2. CPU-Z programmal megnézni: alaplap chipset revision: itt 3-nak (vagy nagyobbnak) kell szerepelnie (ha 1 vagy 2, az nem jó, nem kompatibilis a Core 2 Duo-val).adnoctum18: Akkor passz...
-
karesz501
senior tag
válasz
Shadowfax #3200 üzenetére
Millió köszönet érte.
Igen, tisztában vagyok a jogi következményekkel, de lehetőségem adódik most hozzájutni egy izmosabb C2D-hez, azt szeretném beizzítani.
Most is csak utolsó darabokat lehet halászni ezekből a procikból, nem kell sok hozzá és már csak SantaRosa-t lehet majd szerezni...Remélem a hűtés megfelelő lesz így is, majd egy kicsit utánaolvasok még. Ha van esetleg vmi ötleted azt szívesen venném
-
Shadowfax
addikt
válasz
adnoctum18 #3090 üzenetére
akkor ha zenét hallgatok rajta (lecsukott fedéllel), akkor az szaggat?
Ilyenkor netről hallgatsz zenét vagy a vinyóról? Ha az előbbi, akkor gondolom néha meg-megszakad a wifi kapcsolat, ezért szaggat a zene. Próbáld meg firssíteni a wlan-kártya driverét, hátha segít.
Aktív témák
- Latitude 7330 13.3" FHD IPS i5-1245U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- Thinkpad X13 Gen2i 13.3" FHD+ IPS i5-1145G7 16GB 512GB NVMe gar
- Gyakorlatilag új, GARANCIÁLIS (2026.12.23-ig!) Asus ROG Strix G16 (G614JV) gamer laptop RTX 4060-nal
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Bomba ár! Dell Precision M6600 i7-2720QM I 8GB I 500SSHD I 17,3" FHD I Quadro I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest