- Út a Korea turistaparadicsomba, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabber01
addikt
Szia! Igen, bár a kisebb 55"-ös van nekem. A TV saját hangja ugye sajnálatos, mert a technika nyilvánvalóan sokkal többre lenne képes, ha nem lenne ez a hülye rezonancia., ami miatt a legújabb FW-ben durván le is szabályozták a teljesítményét. Nekem ugyan nem fájó ez különösebben, mert csak addig használtam, amíg kíváncsiságból meghallgattam mit tud, amúgy kizárólag csak külső hangfalról megy, de akinek ilyen nincs annak elég gáz lenne őszintén szólva. Főleg, hogy ez nyilván árbeli felárat is okoz, amiért így vajmi keveset kapsz.
Ami viszont kicsit zavaró, hogy valamiért mintha elfelejtené sokszor, hogy mi a kiválasztott hangkimenet és az optikain nem ad jelet, ezért oda vissza kell váltani, hogy megint szóljon a rendszer. Lejátszás közben nem felejti el, de akár még egyik filmről másikra váltásnál is előfordul. Fura és kicsit kényelmetlen, de nagy gondot nem okoz, remélem majd ezt is javítják.
Amúgy a lényeg a képi világ szerintem, az meg nagyon nagyon rendben van. Nyilván az sem mindegy, hogy miről váltasz. A korábbi direct led-es, 9 éves Philips tv-nk után ez nagy ugrás képminőségben és talán objektíven is kimondható, hogy szemből pazar. Nagyon jó a kontrasztja, a fényerő, HDR, DV tartalmak parádésak.Bloomingot csak akkor venni észre, ha nagyon nagyon keresed és kifejezetten arra koncentrálsz, egyébként sem a feliratoknál, sem mondjuk filmvégi stáblistánál nem tapasztaltam. De nem az hogy kicsit van, de nem zavaró, hanem hogy egyáltalán semmi. Legalábbis szemből, oldalról már jobban látszik, de akkor is nagyon nagyon halványan. Gondolom a brutál fényerő mellett egyszerűen nem tűnik fel a szemnek az amúgy mély feketék mellett.
Felhősödést sem vettem még észre, ami pedig a Philipsnél durván jelen volt, igaz, micro dimming nélkül még nem nagyon vizslattam a TV-t. Lehet akkor jelentkezne ez is. De nem azért vettem miniledet, hogy ne használjam a microdimminget, ami az értelmét adja a minilednek.
Mozgásmegjelenítéssel sem láttam semmi problémát eddig, sem filmekben, sem sport műsoroknál. De egyébként is elég tág kereteken belül lehet sok minden testreszabni, ami szintén jó dolog szerintem.
A feketét is szuperül jeleníti meg, egyszerűbb jeleneteknél már már oled közeli az élmény, de persze az OLED ezen a téren általánosságban nyilván sokkal többet tud, a mikroárnyékokat egyik miniled sem tudja tökéletesen visszaadni.
Az OLED viszont más területeken gyengébb.Mondjuk a betekintési szög pont nem ilyen
, mert oldalról már persze messze nincs olyan jó képe, mint szemből, ami amúgy az összes VA paneles TV-re jellemző. Szóval oldalról inkább csak nézhető, de viszonylag hamar elkezd romlani a kontraszt, fakulnak a színek, szóval nem az igazi.
Gaminggel kapcsolatban nincs tapasztalatom. Ugyan PC-vel is össze van kötve, de játékra nem nagyon szoktam használni, és ezzel a TV-vel még nem is filmeztünk PC-ről, de az OS-ben és böngészéskor rendben volt minden.
A TV egyébként az USB portján tökéletesen felismerte az NTFS-es pendrive-ot és ahogy rányomtam, szinte azonnal elkezdte lejátszani az mkv formátumú HDR filmet. Nem gondolkozik, nem akadozik.
Szerintem az általános képminősége összességében nagyon jó, és a TV menüje, a Google TV OS is elég gyors, nincs akadozás, gyorsan lehet navigálni a menüben, applikációk között is gyorsan vált, nem gondolkodik sokat, szóval elég kényelmes a használata általánosságban.
Az eddigi tapasztalatok alapján simán venném újra ezt a TV-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Robogó, kismotor
- VGA kibeszélő offtopik
- Hamarosan automatikusan települ a Microsoft 365 Copilot
- iPhone topik
- Linux kezdőknek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- ÚJ Samsung 65" Neo QLED 4K QN90F Vision AI Smart TV (2025) QN70F QN80F QN85F 3év
- LG 75QNED87T 190 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- Hisense 75E77NQ Pro 144Hz, 4k, 189cm, dobozos, garanciás
- LG 65NANO81T3A 165 cm / 65 4K UHD NanoCell Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- TCL 43C645 43" 4K Smart TV
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3506, 92% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Apple iPhone 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest