Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
atee_13
őstag
Berendeltem az alzáról én is egy 835 öt így a nagy hullámban. Mire kell figyelni majd? Pixelhibák hasonlók bármi infót köszönök előre is (kb 10 éve vettem utoljára tv-t annyira nem vagyok képben manapság mire kell figyelni)?
-
atee_13
őstag
válasz HollywoodBoy #16932 üzenetére
Melyik a pixelteszt ha megkérdezhetem. Én is most várom a TV-t.
-
atee_13
őstag
Futár elvileg ma hozza az Alzás c835 öt. Van valami óvintézkedés amit átvételkor meg kell tenni? Pl.: futár előtt ki kell bontani ilyesmi?
-
atee_13
őstag
Meghozták nekem is a 835 öst. Én is egy LG 660 ról váltanék mint chatran kolléga.
Olvasom, h a problémája az IPS vs VA panelből fakadhat. Mit érdemes megnézni végig tesztelni rajta, ha hazaértem, hogy megtudjam csak a panel technika közötti különbség e a probléma? Este TV Go ról m4 sport HD ban ha nem lesz jobb a meccs nézés mint az LG-n akkor ez egy valid sztori és ilyen a TCL?
Youtube on megnézek pár 4k tartalmat és annak jónak kell lennie?
Minden jótanácsot örömmel megfogadok
-
atee_13
őstag
Talán mert vásárlás előtt gondolkodtam ezen és kérdeztem is?
+Megnéztem a Viktoros tesztet is vásárlás előtt, az győzött meg. És kb minden TV kapcsolatos topicban az megy, h milyen jó. (Nem kétségbe akarom vonni) De van olyan aki ugyan arról vált mint én és nem pozitív neki az eredmény.És mivel ezelőtt kb 9 évvel vettem TV-t annyira nem mondhatni, h rutinos lennék TV ügyben így inkább megkérdezem, h mikre kell figyelni, mit kell csinálni nemhogy az legyen, h user error miatt nem jó.
-
atee_13
őstag
válasz rainman72 #17336 üzenetére
Itt nem a szín a probléma. Gyakorlatilag elmosódott olajpacák mászkálnak a pályán. Régóta nézek focit eddig meg tudtam ismerni a játékosokat mezszám nélkül. De jelenleg annyit tudok leszűni, h melyik csapat és hogy fekete vagy fehér a játékos (és ez nem rasszizmus ).
Végigpergettem az összes képmódot már, de érdemben nem javult a helyzet.
-
atee_13
őstag
válasz rainman72 #17338 üzenetére
Ezt megérteném, ha a forrás nem ugyan az lenne már évek óta és előző TV nem volt ilyen gondom. Minden tök ugyan az csak a TV változott. Almás TV jó éles, Youtube 4k hdr stb tesztek jók.
// akinek szintén 835 van és van TV GO ja egy meccsen megtenné, h belenéz sport móddal elsőnek, h hasonló e az eredmény? Vagy én kifogtam valamit?
[ Szerkesztve ]
-
atee_13
őstag
HA valakinek csak 4K streaming van annak lehet semmi baja. Ilyenen nekem is rettentő éles, madarak tollát is úgy látni mintha előttem lenne, feketét is lehet látni amiket írogatnak, h szinte tökéletes.
De ha hétköznapi tartalom kerül rá látványosan rosszabb mint ami előtte volt TV-m.
Foci pl úgy sem volt jobb, hogy BT sport HD streamet kerestem ugyan az az eredmény pacákat látni csak. Spíler 2 azt hiszem nem HD a TV GO nál azon mintha egy lehelettel nézhetőbb lett volna, nem is értem hogyan.
Mondjuk jobban örültem volna, ha ezt vásárlás előtt tudom nem után
-
atee_13
őstag
Ez komoly, h ez a 835 nem kompatibilis az opera böngészővel?
-
atee_13
őstag
-
atee_13
őstag
-
atee_13
őstag
Próbáltam a viktorosat is és ezt is már
Jelenleg ki van kapcsolva. Melyik mód lenne elvileg a helyes? R? G? B?[ Szerkesztve ]
-
atee_13
őstag
Itt az van kiválasztva, h "Ki", tehát elvileg ki van kapcsolva.
Gyakorlatilag mindenhol ilyen. HDMI laptop (ez az "okostv"-m)a sima mezei win háttér is ilyen szemcsés.
Almás tv Ted Laso is Jacob védelmében is lehetett látni. Külső forrásról is.// saját youtube apja 4k videó -> ami előtérben van azon nem látni, de ami a háttérben van a képen azon igen.
[ Szerkesztve ]
-
atee_13
őstag
-
atee_13
őstag
válasz zsolt008 #17633 üzenetére
Visszaállítottam mindent alapértelmezettre. Talán egy fokkal jobb, de jónak nem mondanám, vagyis vegyes mert pl almás tv sorozatonkál látni a szemcsést részt, de pl ugyan itt természetfilmnél nem vagy csak nem tűnik fel. youtube 4k ami előtérben van a képen az szép tiszta.
De pl youtube sima hd olyan mint az elmosódott olajfestményen egy egy paca az ember, ugyan ez tvgo focin.User errort próbálnám kiszűrni mielőtt garizásba futna a sztori
De amúgy az is lehet nekem nem megy valami benne ami rendbetenné a képet és azért nem kattan. De tényleg semmi kb a távirányító lenyomása is hamarabb hallatszik mint a tv
-
atee_13
őstag
válasz zsolt008 #17639 üzenetére
almás tv appól megy, youtube volt próbálva tv appal laptoppal HDMI vel kötve és TV böngésző appal is, azóta már a smat tube-al is amit itt ajánlottak, h reklámmentes.
TV GO volt próbálva lapossal és volt TV böngésző appal. Foci ugyan olyan rajta mindekét estben, legnagyobb sajnálatomra, az a fő szokás, meg majd az NFL amikor beindul, de gyanítom ugyan az lesz a látvány.
Almás TV app pl mikor választani kell mit nézzek a képek ugyan olyan szemcsések mint a mikor bemenetet választok a TV--n. Maga az ajánlás kis "kockában" az nem. De pl a laptop HDMI a mezei kén win háttér is ugyan olyan foltos, rendesen gagyi. Fényképeztem már azt is de azon a képen nem jön át, fénykép nem adja vissza.
ATV-t szoktam még böngészőből az is ugyan olyan appból és laposról is.
-
atee_13
őstag
válasz zsolt008 #17641 üzenetére
Noti direkt csak TV re van képernyő sincs rajta, 5 éve egy LG 660s okosrendszereként szolgál. Ott nem volt vele baj.
M4 sport online-t nem néztem még mert mikor meccs van agyonterhelt és nem működik, de BT sport HD linket már próbáltam PL meccs alatt ugyan olyan volt mint a TVGO. Azért ezelőtt se tűéles hibátlan volt az adás, de nagyon régóta nézek focit rengeteg játékost felismerek meccs közben, de most gyakorlatilag annyit lehet kiszűrni, ha nem közeli kép van, h melyik csapat és, h fehér vagy fekete a játékos elmosódott olajpacák a játékosok.
Próbáltam Digi online is az is ugyan ez a jelenség.
Itt pl csak a pozíciókból tudom kb ki kicsoda
Rusford a bal szélen, középkörben valószínű Fernandes mert ő szakállas, mellette Eriksen lesz így körvonalra stb
De az LG-n azért egyértelműen kivehető ki kicsoda, nem találgatni kell. -
atee_13
őstag
-
atee_13
őstag
Itt van ez a komment
Kivette a dobozból és működött. Semmi közöm az LG-hez anno én azért vettem 660s-t mert ph-n különösen ajánlott volt. Ahogy olvastam nem csak én így voltam így vele.Ez a TCL meg annak ellenére, h a BB-s topikban, Milyen TV-s topikban és itt is mindenki unbelievable-nek titulálta. Többször meséltem a problémámról. Megcsináltam mindent javaslatot semmi érdemi változás nem volt. És hiába írogattátok, h szar a forrás, mert az LG a TCL mögött van (még nem vagyok 100% biztos benne, h marad) visszaállok arra és tök normális.
Feltettem a legutolsó frissítést mikor itt elkezdődött a "hullám" és egyből normálisabb lett a sztori. SmartTube os videók jók lettek normális a kép. Meccs is konszolidálódott azért patikának nem mondanám, de jobb lett mint volt. És nem változott a forrás és a beállítás.
És igen írtad, h F1 kell nézni az jó. De azért ne a TV mondja már meg, h én mit akarjak nézni.
Mikor beüzemeltem egyből megnéztem a pixelhibás viktoros videót se én se az asszony nem látott hibát, tökkre megörültem, mondom ezután már mi baj lehet . Hát na fene se gondolta volnaTehát "Minden sorozatban gyártott termék egy bizonyos tűréshatáron belül kell teljesítsen." a probléma az, h túl nagyot szór az a hibahatár, nem megugorhatatlan az, h kiveszed a dobozból és működik.
-
atee_13
őstag
válasz Vhiktor #18189 üzenetére
A te videóddal kezdte a TV használatát. Már vétel előtt olvastam a topikot azért is a tieddel kezdtem.
Később javasolták a visszaállítást azt is megtettem. Nem volt érdemi változás.
Van egy spanyol srác akinek van hasonló videója TCL-ről azt is megpróbáltam az se volt jobb.Ami jelenleg komfortosabbá tette az a 652 es frissítés.
"Szemrebbenés nélkül mondom továbbra is, hogy jelenleg az egiyk legjobb tv."
Ok, de mire? Azért az almás TV-n tényleg van olyan amin nagyon jó, de érdekes módon olyan is ami nem annyira. Saját youtube app-ján 4k ban is van nagyon szép tiszta kép. Az én felhasználási szokásom meg a foci, nlf (TVGO-ról) és youtube nézés. Néha nem látványt igényló sorozatok online nézése (nem streamingről). Itt viszont hát hogy is mondjam hagy kívánnivalót maga után a nálam lévő darab.De ennyi volt. Egészen a frissítésig azóta a SmartTube os videók rendesek lettek bárminemű beállítás módosítás nélkül.
User error el tudom fogadni, de az LG ugyan azokkal a forrásokkal szebben működik.
2014 ben vettem utoljára TV-t azóta ez az első, nem követtem az iparágat csak venni akartam egyet jó áron mielőtt az LG váratlanul megadja magát és egyik napról a másikra kell venni valamit akció nélkül.
"Vagy kifogtál egy hibás darabot" ez is lehet, de hogyan lehet erről 100% ig meggyőződni?
-
atee_13
őstag
válasz Vhiktor #18199 üzenetére
Edge LED. "N" betűs platformról letöltött filmek külső HDD sima HD-k amik kb 6-8 GB közötti méretesek nem jobbak (nem tudom, h placebo e, de inkább jobbnak tűnnek az LG-n)
Azért pl az Almás TV természetfilmes képénél nem szebb, az valahogy tényleg nagyon el van találva.
Korábbi problémáim amikről csináltam képet:
Foci
Ez kicsit konszolidálódott a frissítéssel. Forrása ugyan az TVGO böngésző.Szemcsés kép
Frissítés óta az AIR -t néztem meg. Letöltve SD ben kb 1,2 GB és ott nem szúrt szemet.Filmet azóta nem is nagyon néztem annyira elvette a kedvem.
Eger alatt kb 35km-re lakom.
-
atee_13
őstag
válasz Vhiktor #18203 üzenetére
LG 48"
"A sport mód használhatatlan minden tvn, ott sajnos nem kell csodálkozni hogy nem jó a kép." Ok de akkor a 10 éves LG-n miért nem ennyire tragikus a foci? A mozi te beállításoddal sem javult érdemben csak annyi, hogy fakóbb lett a szín. Ha van egy lassú közeli kép a kép előterében lévő rész tiszta volt, de kb mihelyst totál jött ugyan ez az olajpacás folt minden játékos. LG akkor se volt ilyen szörnyű mikor még nem volt Digi Online-om és valami nevenincs free streameket kellett vadásznom PL meccsekhez.
A 652 es frissítéssel már vállalhatóbb csak azért nem bántam volna, h ha nem az lesz a sztori, h kb ugyan úgy nézhető, hanem, hogy jobb.
Almás tv juni 28 ig lesz rajta. Azt megvárom utána döntök a végleges sorsáról. Hogy maradjon vagy megpróbáljam eladni. Ha úgy alakul, megkereslek a továbbiakról
-
atee_13
őstag
válasz Vhiktor #18206 üzenetére
TCL 55" (c835)
Van is vele gond mert nem fér el a tv szekrényen . De nem volt belőle 50" sajna.
Ez a méret már lehet a különbség okozója?
" De ha nincs meg a wow érzés az előző lghez képest akkor valami probléma van."
Hát igazából a régi szoftverrel egyértelműen sz@rabbnak éreztem az élményt a TCL nél. Feketét láttam, hogy szebb, hang nekem nagyot ütött mert nem volt ezelőtt még csak saundbar sem. De a képminőség az agyérgörcs volt, most kb egálra tenném a nagyátlagban nem almás tv-re kihegyezve.#18205madgie
63nm a lakás nagyon próbálni sem tudom messzebbről. + jelenleg a korábbi TV előtt van úgy 10-20 cm lehet még közelebbről is nézem.[ Szerkesztve ]
-
atee_13
őstag
Mennyire normális az alábbi jelenség?
c835-> Kodi(sajátja lejátszó nem jeleníti meg normális képarányban) külső HDD ről film/sorozat nézés. Kodi kikapcsol tv fő menü, kilép, de már nincs reakció semmire. Kikapcsgomb távirányítón. Még kikapcsol, de vissza már nem. Áramtalanítani kell a TV-t és kihúzni a külső HDD-t, h működjön a TV.
Elég idegesítő jelenség.
-
atee_13
őstag
Köszi a kodis tanácsokért
-
atee_13
őstag
-
atee_13
őstag
válasz Parmezan77 #20059 üzenetére
Sima Smartube videók nézésénél is ugyan úgy melegszik nálam is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest