- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
Nem tudom milyen promóció volt akkor. Nincs erről valamilyen anyagod? Esetleg nem kellett hozzá regisztrálni? Vagy valami papír, szerződés, amiben erről írnak?
Mert a mostani úgy fut, hogy a vevőnek kellett a vásárlás után regisztrálni egy erre a célra készített weboldalon.
-
mikrofon
veterán
I.
Én a Mozi képmódot használom legtöbbet:
1. Több tesztben, angol nyelvű leírásban is ezt olvastam, hogy ez jó
2. Bízok abban hogy a profilok kitalálója és a tervezők jobban ismerik a TV-t, beszédes nevet választottak a profiloknak és én filmnézésre használom csak, így adódik a Mozi nevű profil
3. az előbb linkelt cikkben az szerepel hogy Mozi: 161,5 cd/m² mondjuk hogy ezt elhittem a cikkből és nekem ez a fenyérőszínt tetszik a monitorjaimnál is, mint ahogy az előbbi HSz-emben írtam.II.
A kontraszt és fekete fényerő szintjét két segédvideóval határoztam meg. Ezen a fórumon, de lehet egy másik topikban ajánlottak egy tv kalibrációs videó csomagot. (Google keresés is kidobja a LED TV calibration kifejezésre). Ebben két számomra értelmezhető videó van. Az egyikben fehér oszlopok villognak, ami a kontraszt beállításához kell a másikban fekete oszlopok villognak azzal meg a fekete fényerőt tudtam beállítani. Itt addig tologattam a csúszkákat, amíg a leírásnak meg nem felelt a videóban villogó oszlopok száma. Így lett:
Kontraszt: 96
Feketeszint: 62
Fenyérősegét hagytam 100%-on
Gamma 2, mert a fotós világban ez az elterjedt és a monitorjaim is így vannak.III.
Az előbb említett videocsomagban a többi videó között van még egy olyan is ahol a három alapszín oszlopai villognak. Nah erre is rászántam egy kis időt de nem jutottam előrébb. Bármelyik színnel kapcsolatos csúszkát húzogattam, nem tudtam jobb eredményt előcsalni, mint a gyári. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem lehet, csak azt, hogy én nem tudtam. Így elkönyveltem, hogy ez a tv gyári színekkel a legjobb. Ráadásul amúgy nekem nincs bajom a színeivel.IV,
Csak feliratos filmeket nézek így az első alkalommal feltűnt, hogy meleg színre van állítva gyárilag, ami nekem nem jó, mert a fehér felirat sárga árnyalatú lett. Ez engem nagyon zavart és az hogy normálra állítottam a színhőmérsékletet meg is oldotta.V.
Számomra a legnagyobb érdekesség az volt, hogy a képmegjelenítési beállításokat nem elég egyszer beállítani, hanem többször kell, mert hogy nem csak a bemeneti porttól függ, hanem még ugyan azon a bemeneten is külön be kell állítani, felbontás, frekvencia szerint, de még aszerint is hogy SDR, HDR, HDR10; vagy DV a jelformátum. Mondjuk ez a negyedik pontban írt sárgás feliratból egyből feltűnt mindig, ugyhogy gyorsan megtanultam fejből a paramétereket, aztán amikor sárgás volt a felirat akkor már állítottam is be.VI
Az egyéb beállításokat érzésre állítottam, mert nem találtam rendes leírást hozzá.
Dynamic Contrast: Off
Black Stretch: High
Dynamic Brightness: Brightness+
Local Contrast: Off
Micro Dimming: High,VII.
Zajszűrést teljesen kikapcsoltam. Egyébként ez az a rész amivel nem vagyok elégedett, de ez nem biztos hogy a tv hibája. A régebbi mondjuk 8+ éves fHD filmek közül van olyan, aminek a sötét részei borzasztóan zajosak, szemcsések. Olyan mintha, vagy a lejátszóm inteligens algoritmusa (Nvidia Shield AI-Upscaling) vagy a TV megpróbálná a sötét részeket túlságosan is kivilágosítani. Mondjuk enélkül meg az egész csak egy fekete massza lenne.... De az is lehet, hogy a film ilyen minőségű..... Ezt a rész elkönyveltem ilyennek.VIII.
Ritkán azért eltérek a Mozi módtól, általában egyébként a VII. pontban írtak miatt. Ilyenkor egyszerűen a sok képmódot végigléptetem, és amelyik a legjobban tetszik azt használom...
Illetve még akkor használok másik képmódot, ha túl lapos (nem elég élénk és kontrasztos) valamelyik film. Van egy-két olyan képmód, ami ilyenkor feljavítja.IX.
Én mindig az Nvidia Nvidia Shield AI-Upscaling közepes módjával skálázom fel a nem 4K felbontású tartalmakat, így mindig 4K felbontást kap a TV, mert sokkal jobb eredményt ad mint ha ezt a TV-re bízom. De a 720p alatti tartalmak, főleg a gyerekek meséi élég "csúnyák" tudnak lenni ilyen nagyméretben......X
Ha HDR tartalmat vagy DV tartalmat nézek akkor kicsit mások a beállítások. Mint amiket az előbb írtam. Ezeknél én mindig a nagyobb fényerőre és a nagyobb dinamikára koncentrálok. -
Kiskutya
veterán
Szerintem a mozi mód teljesen jó én annyit szoktam állítani rajta hogy a zajszűrőket kikapcsolom fekete szint 48 a micro dimming meg alapra vagy kikapcsolva. Ha túl meleg a szín akkor azon lehet állítani valahol normál meg meleg közé. Nekem úgy teljesen jó világosba is meg sötétbe.
-
Kiskutya
veterán
Direct ledes tévékre jellemző sajnos valaki linkelt már 9es szériás Samsungot is ami még durvábban sávisodik. Szoftver függő is azt hiszem a 321el nem látszott szinte semmi. Nekem most mintha halványabb látszana 625fw is szerviz menüben reset után. A gyorsinditást mindenképp kilapcsold ki az is segíthet de utána egy áramtalanítás nem árt a tévének.
-
Kiskutya
veterán
Inkább mozi vagy ha kicsit a túlszaturált színeket szereted a szabvány módot ajánlom. Én már csak mozi módba nézek mindent elsőre kicsit fakónak tűnhet de ha jobban mégnézed sokkal természetesebb főleg az arcokon látszik és még a szememnek sem fárasztó. Egy idő után hozzá lehet szokni és ha utana átváltasz szabványa vagy dinamikusra akkor látod hogy azok nem természetesek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Vicces képek
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- OLED TV topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged