Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Rap, Hip-hop 90'
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Mi történik egy netes csalás után?
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Mára elég volt az LSD-ből
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
Új hozzászólás Aktív témák
-
rainman72
nagyúr
válasz Levente1991 #7194 üzenetére
"Olvastam korábban tévés topikokban, hogy foltosodás, beégés előfordulhat egyes típusoknál"
Miket nem olvasol te
Milyen jellegű foltok?
Vertical banding lehet minden VA paneles tv-nél márka független,de az nem folt.
Folthoz hasonlo a DSE(magyarul piszkos képernyő hatás) amire te gondolhatsz,de az is alapból jelemző a technologiára,és előfordulhat bármelyik tv-nél.
A beégés alatt mit értesz? Ez nem oled.
Ezek elég fals infok,amik félrevezetőek,és ha ezek berögződnek akkor nehéz lesz ezt a márkát ajánlani.
Az android rendszer jó tvk-en is,amiket irtál meg lesz ott is.
A mostani hétvégén 150e az 50C715,ez korrekt ár egy qled tv-ért. [link]
Vagy az újabb 43C725 van ilyen árban kb,vagy akcioban esetleg. [link][ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
dropi
aktív tag
válasz Levente1991 #7626 üzenetére
Szia, mostanában én küzdöttem vele, mert egy hete vettem a tévét. De meg is lett a megoldás. Szóval automatan nem frissítette a rendszert, de most maualisan megtettem és egész más lett. Most már nem nyugoskodom, és az elkeseredesem el is múlt. Elképesztő, hogy egy év alatt mennyit tudnak javítani a frissitesekkel egy tévén. Szal most már én is nagyon tudom ajánlani.
Philips 65OLED718 - Xbox Series X - Google Pixel 7 Pro - Xiaomi Watch S1 Active
-
Saccco
nagyúr
válasz Levente1991 #7626 üzenetére
C728-at tudom mondani, az bitang gyors. Gyakorlatilag azonnal vált a bemenetek között. A csatornaváltás 1-2 másodperc. Előfordul, hogy újabb 2-3 másodperc kell, hogy kisimuljon a kép, amíg cache-el.
Nekem 95%-ban PC monitor és Netflix megy rajta, ott hibátlan mind képminőség, mind mozgás szempontból.
Túl sokat nem állítgattam. Nem láttam számomra zavaró dolgot, amit babrálni kellett volna. Kivétel a fényerő, azt lehúztam 30-40 közé.
Tegnap bluetooth fülessel néztem filmet, hogy ne zavarjak mást és halljam is a lényeget. Marha jó! Tetszik! Elfogult is vagyok!
Promóztam is a TV-t eleget azt hiszem.szerk.: Simán megvenném megint. Főleg, hogy olvasgattam a Hisense topikot ott is van kisebb morgás. Persze hozzá kell venni, hogy a fórumokon sírás megy mindig. Akinek jó az nem hangoztatja.
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Kiskutya
veterán
válasz Levente1991 #7630 üzenetére
Attól nem kell félned. Mi itt páran túlzásba visszük és minden neten található béta drivert kipróbálunk. Manuális frissítés se nagy szám abban meg segítünk de az is lehet hogy a te szokásaidhoz bőven jók azok a frissítések amik automatikusan frissülnek. Én most pl a 653-as frissitéssel egy jó ideje teljesen jól elvagyok.
hmm...
-
dropi
aktív tag
válasz Levente1991 #7630 üzenetére
Semmi extra, tök egyszerű. Hivatalos oldalra felmeszy letoltod, pendrive-ra felteszed, bedugod a tévébe, a menüből elinditod és kesz. Minden beállítás, app megmarad.
Amúgy kíváncsi vagyok, mit nézel a böngészőben? Nekem a muffin masfel-ket óránként letiltja magát :(Philips 65OLED718 - Xbox Series X - Google Pixel 7 Pro - Xiaomi Watch S1 Active
-
dropi
aktív tag
válasz Levente1991 #7634 üzenetére
Sejtettem, viszont a digit be lehet hozni a kodi ala, ha van elofizud, vagy valakinek az ismeroseid kozu, en is ugy nezem mindig. Eleg sak kodit elinditani, nem kell a bongeszovel hulyeskedni
Philips 65OLED718 - Xbox Series X - Google Pixel 7 Pro - Xiaomi Watch S1 Active
-
Kiskutya
veterán
válasz Levente1991 #7634 üzenetére
A béta is gyári szoftver én még nem hallottam hogy valakinek tönkre ment volna a tv. Nyilván mindenki saját felelősségre próbálja ezeket. Egyébként ha nem érzékelsz problémát felesleges frissíteni. Augusztusi frissítés a 653 azóta azt használom. Ezért jó a tcl mert bármikor vissza tudsz rakni egy régebbi szoftvert ha valami nem tetszik az újabbnál.
[ Szerkesztve ]
hmm...
-
Levente1991
tag
válasz Levente1991 #7829 üzenetére
Erre valaki esetleg?
-
Kiskutya
veterán
válasz Levente1991 #7829 üzenetére
[Itt] meg tudod nézni típus szerint hogy mekkora a méret meg minden infó ott lesz a tv-ről!
hmm...
-
royal63
tag
válasz Levente1991 #7918 üzenetére
Cserebirodalom , Elektriko ----175.000.- !!!
Esetleg még Auchan , hétvégén szokták a TCL-eket akciózni ![ Szerkesztve ]
-
lasse001
senior tag
válasz Levente1991 #7918 üzenetére
Nekem ma jött meg mégy 180 ért rendeltem. Tetszik. Ez már a második tcl tv-m. Van 1 éve 1 65c715 öm is. Egyiket sem bánom.
-
royal63
tag
válasz Levente1991 #7981 üzenetére
Itt összehasonlíthatod [link]
-
Kiskutya
veterán
válasz Levente1991 #8002 üzenetére
C az qled a p hagyományos nem egy kategória a 2 tv. A c725 már android 11 van a p-n a 9.
hmm...
-
Kiskutya
veterán
válasz Levente1991 #8008 üzenetére
Ha konzol van vagy lesz én a c728-at venném. A 65-ös változat volt már 279 is remélhetőleg a bf alatt legalább annyira lemegy.
hmm...
-
Kiskutya
veterán
válasz Levente1991 #8010 üzenetére
Akkor jó a c715 is. Nekem egy ps4 is van mellé és amire nekem kell tökeketes az élmény.
hmm...
-
Kiskutya
veterán
válasz Levente1991 #8308 üzenetére
A nagy táv alap infrás a kicsi bt és beépített mikrofonnal. Ha nincs gond a tv-vel nem is kell frissíteni, elméletileg frissül automatikusan de ha bármi gond lenne és lenne újabb szoftver azt manuálisan is felrakhatod.
[ Szerkesztve ]
hmm...
-
Saccco
nagyúr
Én örültem a két távnak, gondoltam így majd nem kell keresgélni, mert itt is ott is lesz egy. Nos nem lett így. Mindig a kicsi táv után nyúlok.
A régimódi tulajoknak való a nagy.
Valószínűleg több hasznát lehetne venni, ha az se lenne infrás.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
gyűrű
addikt
A tcl szerint ezek a tvk novemberig megkapják a Google tv-t az android helyett, A dél Afrikai tvken már az megy. Valamelyik fórumon irta valaki hogy VPN mögül át is áll ideiglenesen az övé is, de aztán visszament az android tv. Remélem itt is hamar megjön a Google, mert az sokkal kezelhetőbb és letisztultabb is. Én 65C825 öt tervezek venni, jó lenne ha már a Google tvre frissitene egyből.
-
balkoger
tag
válasz Levente1991 #8312 üzenetére
Nekem pl a soundbar kitakarja az infra érzékelőt, így magasba tartva működik a nagy távirányító, míg a kicsit a kanapén pihentetett kézzel is tudom használni, nekem pont ezért nagyon jól jött, hogy Bluetooth - os.
-
edeleny
őstag
válasz Levente1991 #8312 üzenetére
C725
Négy felfogatási helye van a lábnak. Kettő kint a szélén, kettő jóval bentebb.
Mondjuk nekem konzolon van.
Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
OsOnO87
csendes tag
Hol vetted? Írd már meg légyszi, mert nekem még mindig nem egyértelmű, hogy a Kodi lejátssza a Dolby Vision filmeket? Vagy mi játssza le ha nem a Kodi? Most gigabites a LAN vagy nem? Köszönöm.
-
Kiskutya
veterán
válasz Levente1991 #8455 üzenetére
Nálam a plex tökéletes pedig c715 van. Valószínű hogy valami beállítás vagy hálózati gubanc lesz. Esetleg ránézhetsz van e újabb szoftver lehet az is segít! Beállításnál a mozi módot használd és kapcsolj ki minden képjavítót.
hmm...
-
Kiskutya
veterán
válasz Levente1991 #8460 üzenetére
Nézd már meg milyen szoftver verzió van fent? Mindenképp a mozi módban kezdj el állítani. Ha elállítottad van olyan hogy kép visszaállítás és kezdheted az alapoktól!
hmm...
-
Saccco
nagyúr
válasz Levente1991 #8460 üzenetére
Nem hálózati hiba? 5G wifi-n esetleg?
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
csul1
tag
válasz Levente1991 #8464 üzenetére
Mióta megvan a c725 én SMB-t használok minden médialejátszó tudja, így közvetlenebb a kapcsolat a TV és a PC között szerintem jobb. Régi LG-n én is Plexet használtam de ott ugye nem volt VLC, Kodi. Vagy kapcsold be a windowsba a médiaadatfolyam továbbítás-t.
-
Kiskutya
veterán
-
Vhiktor
veterán
válasz Levente1991 #8470 üzenetére
Kodi is tudja a boritokat és leírásokat, sőt.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
balkoger
tag
válasz Levente1991 #8472 üzenetére
Ha megnyugtat, a Plex-szervert teljesen át kellett hangolnom, hogy az Androidos Plex alkalmazás lejátsza a filmjeimet. Nem tudom milyen eszközökkel játszod le a filmeket és hogy használsz-e transzkódolást, mert a Tv-nek nincs rá szüksége, ez is bekavarhat.
-
balkoger
tag
válasz Levente1991 #8472 üzenetére
Említetted, hogy nem állítottál semmit a kliensen.
Azzal az a gond, hogyha a szerver bizonyos beállítása auto-n van akkor a kliens forszírozza, vagy állítja át.
Namost ahogy látom a Plex is pénzre megy egyre jobban, olyan alap beállitásokat csinálnak, hogy totál elcsesszék akár korábban simán működő plex setup-odat és elgondolkozz a plexpass előnyein persze pénzért.
Az összes fórum tele van ilyenekkel, transzkódolás kikapcsolása korábban tök egyszeeű volt, most már sokkal eldugottabb és összetettebb beállítást követel. -
mikrofon
veterán
válasz Levente1991 #8464 üzenetére
Hányás csatornán van az 5GHz-es? 39-40-en próbáld ki. Illetve nézd meg hátha másik hálózat is használja ezt a csatornát.
-
Kiskutya
veterán
-
őstag
válasz Levente1991 #8489 üzenetére
nekem egy LG tv vél volt hasonló problémám
Azt hittem hogy kib@szom az ablakon a UPC routert kellet manuálisan állítani a wifi beállítással de már nem emlékszem pontosan....[ Szerkesztve ]
-
balkoger
tag
Ha laptopon fut a szerver, azt hogy csatlakoztatod a hálózatra?
-
mikrofon
veterán
A routerben a Wi-Fi beállításoknál az automatikus csatornaválasztást kell átállítani manuálisan.
-
Kiskutya
veterán
válasz Levente1991 #8523 üzenetére
Van még rá frissítés de nem hivatalos. Lehet érdemes várni a következőre talán megoldja vagy nézz bele a plex beállításokba hátha találsz valamit.
[ Szerkesztve ]
hmm...
-
Kiskutya
veterán
-
Kiskutya
veterán
-
balkoger
tag
válasz Levente1991 #8527 üzenetére
Most 1 film okozta problémával álltunk szembe, ki se próbáltad többféle formátummal és videóval
-
mikrofon
veterán
válasz Levente1991 #8825 üzenetére
Szia, nézd meg a 5GHz hálózatod csatorna számát. Automatikusról állítsd át 39 vagy 40 csatornára a routeredben. Esetleg ellenőrizd le hozd nincs-e más közeli hálózat ezeken a csatornákon egy Wi-Fi analyser alkalmazással.
-
H-Mano
tag
válasz Levente1991 #8843 üzenetére
Szia!
Ez engem is érdekelne.Telekomos elosztóm van (optikai bemenet), TV felismeri a Wi-Fi-t de nem látok 5G feliratot a TV-n(laptopon igen...)
Nálam eléggé változó lehet a sebesség is(Youtube).Az mitől van?
55C728[ Szerkesztve ]
-
H-Mano
tag
válasz Levente1991 #8853 üzenetére
Azon gondolkodom, hogy (még egy) UTP-t odavezetek a Wi-Fi helyett...(Már csináltam egy próbát, akkor automatikus felbontásnál a maximumot, 4K-t adta ki.)
Nektek mi a véleményetek?Stabilabb a kábel, mint a Wi-Fi.Jól gondolom?(akár 2,4,akár 5G)[ Szerkesztve ]
-
Kiskutya
veterán
válasz Levente1991 #9058 üzenetére
Vagyunk így páran. Én pl el akartam most adni nemrég a c715 tv-t volt is 3 jelentkező majd szétnéztem a piacon és úgy döntöttem marad. Jó kis tv ez a hibái ellenére is és ahogy olvasgatok a többi markáról benne van a pakliban hogy még rosszabbul is járhatok!
hmm...
-
mikrofon
veterán
válasz Levente1991 #9060 üzenetére
Szerintem jól döntöttél hogy élvezni és használni szeretnéd nem pedig tesztelni és a hibákat keresni.
Ha jól értem a problémát, akkor igazából nem kell a BT füles kapcsolatát cserélgetni. Elég a tv-hez kapcsolni. A mi box-on állítsd be hogy hdmi-n küldje a hangot a tv-re és akkor annak a hangja is szólni fog a tv-re kapcsolt bt fülesen.
A plex helyet meg próbálj valami más megoldást találni. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz Levente1991 #9082 üzenetére
Nem ismerem ezt box-ot de biztos lehet ilyet. Kérdezd meg a box topikjában, hogy ez hogy kell.
Ha nincs kapcsolatban a bt füles egyik eszközzel sem, akkor szól a tv hangszóróján a mi box-on lejátszott tartalom?
Van még valamilyen eszköz a tv és a box között? Vagy közvetlenül a tv-re kapcsolódik? -
mikrofon
veterán
válasz Levente1991 #9089 üzenetére
Akkor igazából minden rendben van szólnia kéne a tv-re kapcsolt Bluetooth fejhallgatón is. Egy dolgot próbálj még ki esetleg hogyha hdmi arc csatlakozóba van dugva a dox akkor dugd át hdmi2-be.
[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz Levente1991 #9094 üzenetére
Igen. Bármit kötsz a bemenetekre akkor mindig az aktiv bemenet hangja fog szólni a fülesen. Az arc jelű tud esetleg rosszul működni de ez sem biztos Ez függ az oda kötött forrástól.
[ Szerkesztve ]
-
laci laci
addikt
válasz Levente1991 #14218 üzenetére
Én is így voltam vele,de a tcl-nèl maradtam és Vhiktor kihozta belőle a csodát és akik jönnek és látják,azt hiszik,hogy valami 8k demo megy..
Xiaomi mi3-4-5-6-8-pro8-9-9t-9tpro,mi note 10,10,10pro,redmi k30/4g,pocof2pro,mi 10 ultra,mi11 ultra,11pro,11t-pro,11 lite 5g,12x,12s
-
Kiskutya
veterán
válasz Levente1991 #14218 üzenetére
Szerettem volna másik tv-t ami előre lépés is egyben a c715-höz képest. A kiszemelt a 65c835 volt ami láttam, hogy 399be is vihető volt, meg is vehettem volna de ennyi pénzt nem akartam költeni. Régebben szolt Rainman72 hogy lenne egy hisense 65a9g eladó neki, amit meg is néztem személyesen. 325-be kaptam meg karcmentesen úgy, hogy 5 napot ment a tv (menüben meg lehet nézni) és még majdnem 3 év garancia van rá. Mivel nem játszom csak ps4 van az is havonta 1x ha megy és 90%-ba csak este full sötét szobában filmezek úgy voltam vele, hogy inkább megpróbálok egy oled-et.
1 nap után tapasztalat c715 után:
Dizájn:
Ugyan olyan jó anyag használat mint a c715-nél nekem kicsit jobban tetszik a formája mert eltér az átlagtól viszont ennek meg van az ára. Csak a talp van vagy 25kg és 2 kiálló kis rúdra kell ráengedni a tv-t. Ketten szoptunk is vele kellett 3. ember aki besegített.
távirányító:
Amilyen jól néz ki annyira kell szokni. Nekem vastag ujjaim vannak és szerintem kicsik a gombok. A tcl-nek hiába nem a legszebb az irányítója de valahogy jobban kézre áll.
Kép:1 napja tesztelem és igazából szerintem aki csak hagyományos tévézéshez keres tv-t ott nem feltétlenül fog kijönni az oled előnye. Hdr és 4k anyagoknál viszont brutál a különbség. Most látom igazából, hogy milyen is egy látványos hdr kép. (na itt meg volt a wow hatás) Tudtuk hogy ezen a téren nem erős a c715 de nem gondoltam volna, hogy ekkora a különbség. Ráadásul ami nagyon zavaró volt a c715-nél a sávosodás amivel minden tulaj küzdött valamilyen szinten. Itt szép egyenletes a panel! Mozgás megjelenítésnél problémákat eddig nem láttam bár én annyira nem is vagyok rá érzékeny, nekem a c715-el sem volt gondom ezen a téren.
Rendszer:
Nekem eddig több a pozitívum a vidaa rendszerében mint az androidban. Meglepő volt hogy szoftver frissítések nélkül ment minden elsöre. Hang nem csúszik arc-on szépen megy minden. Menü gyorsabb az appok nevetségesen kevesek de igazából ezt tudtam ami nekem szükséges az megtalálható rajta. HBO max nincs viszont most kaptam telekom android boxot azzal kiváltottam. (igaz hdr nincs még ott)Hang:
Ezt csak amikor néztem Rainman72-nél akkor hallottam. Tv-hez képest nagyon jó egy alap hangprojektort szintjét hozza szerintem. Én nem használom nekem erősítő van. Egyébként van dtsx meg atmos is.Game:
Ez annyira nem érdekelt de új konzolok mellé nem ajánlott mert hiába nativ 120hz a tv nincs hdmi 2.1 igy csak 4k 60hz megy.
Egyébként brutál szép a ps4 is hdr játékokkal itt is van előre lépés a c715-höz képest.hmm...
-
Kiskutya
veterán
válasz Levente1991 #14222 üzenetére
Mi hiányzik az appokon kívül? Nekem az volt a furcsa hogy működik minden elsőre. Azért a c715-nél ha cisstaolvasol volt szívás rendesen főleg az elején. Lehet 725-re étek már javítva lettek de nekem pl mai napig ha hdr filmet néztem és utána visszakapcsoltam tekekom boxra a hdr beállítások látszódtak nem váltott vissza. Nekem kellett manuálisan. Android 11ig a netflix 10-15 perc után elkezdett szaggatni. Ki kellett lépni majd vissza hogy újra jó legyen. Ezt az android 11el sikerült javítani addig minden frissitéssel csinálta. A hang csúszás arc-on keresztül sok fw-vel előfordult és akkor rakhattad vissza az előzőt. És még sorolharnám. A tcl nagyon jó tv és lehet nem a c715 volt az utolsó amit vettem, de a szoftver legalább is c715 esetében botrányos volt. Kellet majdnem 2 év hogy azt mondjam majdnem ok lett a 715-ös szoftverrel.
hmm...
-
Kiskutya
veterán
válasz Levente1991 #14231 üzenetére
Mondjuk ezeket meg pont én nem használom. Plexet szoktam ritkán de még nem teszteltem milyen. Egyelőre nekem nem hiányzik a droid de 1 nap után még nem merem kijelenteni hogy nem is fog.
hmm...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Video konvertálás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Felhőből hozza a Windows élményt a Microsoft új PC-je
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest