Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  TCL LCD és LED TV-k

Hozzászólások

(#3101) Botika89 válasza tomp (#3099) üzenetére


Botika89
tag

Én mindenhogyan próbáltam sehogy nem megy!szerintem TCL nek kell jelezni hogy hello 100 tv bol 99 megy a dts ps4 el A100 ik a TCL és azon nem megy! :))

[ Szerkesztve ]

(#3102) Botika89


Botika89
tag

Itt a 715 el még olyan gondok is vannak 410 fw al hogy el felejti a beállítást pl ha le veszem éjszaka a fényerőt 0 ra és mássnap be kapcsolom akkor nem 0 van hanem 100 on de ha be lépek a beálitasba ugy mutassa hogy 0 de közben 100 és ha fel viszem 1 re akkor veszi vissza!ez milyen bug már? :W komolyan már csak mosolygok a TV n! :N

[ Szerkesztve ]

(#3103) kenwood válasza Kiskutya (#3092) üzenetére


kenwood
veterán

Monitornak fogom hasznalni, igy a szoftver addig hidegen hagy mig rendesen bekapcsol,es a kep rendben van.

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

(#3104) Kiskutya válasza kenwood (#3103) üzenetére


Kiskutya
veterán

Szerintem rendben lesz.

hmm...

(#3105) tomp


tomp
félisten


Videó
DTS-t kiküldi a box a TV pedig fogadja.

(#3106) Kiskutya válasza tomp (#3099) üzenetére


Kiskutya
veterán

Kipróbáltam erősítővel természetesen az erősítőre atmegy a dts a Ps4-röl viszont a tv-re továbbra sem. És az erősítőre is hdmi-in van rákötve a Ps4 nem optikán. Csak azért nem úgy használom mer akkor bukom a hdr-t.

hmm...

(#3107) tomp válasza Kiskutya (#3106) üzenetére


tomp
félisten

Ha az erősítőről átmegy a DTS a TV-re akkor hirtelen nincs szoftver hibája a TV-nek?
Erősítődről átmegy, nálam 2db lejátszóról is átmegy. Szóval a TV fogadja ha az eszköz kiküldi neki HDMI-n. Te igazoltad ezzel, hogy a TV-d fogadja. :-)

(#3108) Kiskutya válasza tomp (#3107) üzenetére


Kiskutya
veterán

Hol írtam hogy átmegy? Az erősítőre megy át a Ps4-röl! A tv-nek közé nincs hozzá mert ugyan úgy semmi. Nem értem miért nem tudod elfogadni hogy nem szól a Ps4 a tévén dts hangon. Ennyi! És mivel minden mással ment eddig nem gondolnám hogy ez Ps4 hiba.

hmm...

(#3109) tomp válasza Kiskutya (#3108) üzenetére


tomp
félisten

Úgy értettem, hogy PS4-ről nem megy át. Akkor az erősítőről se megy át a TV-re? Akkor nálam miért megy?
Kipróbáltam pc-ről is. Onnan is megszólal a DTS.

(#3110) Kiskutya válasza tomp (#3107) üzenetére


Kiskutya
veterán

A DTS ügyvezető alelnöke és Brian Towne vezérigazgató szerint:
Manapság a fogyasztóknak több mint pár módja van a szórakoztató tartalmakhoz való hozzáféréshez és azok élvezetéhez. A fogyasztók milliói támaszkodnak a játékkonzoljukra, amelyek a digitális tartalomszolgáltatások elérésének központjaként szolgálnak, elvárva, hogy ezek az eszközök ugyanolyan minőségű video- és hangélményt szolgáltassanak, mint amit játék közben vagy Blu-ray lemezek nézésekor kapnak. A DTS új DTS- HD Master Audio | 7.1 technológiájának felhasználásával a PS4-tulajdonosok ugyanazt a nagyfelbontású 7.1-es surround hangélményt élvezhetik, amelyet Blu-ray-n kaptak a streaming és a VOD szolgáltatások.
Világossági értelemben ez az új dekóder 512 Kb / másodperces bitsebességet tesz lehetővé akár optikai adathordozókról, mint például a Blu-ray, vagy az internetes szolgáltatásokról, ami szinte veszteségmentes hangélményt tesz lehetővé. Bár valószínűtlen, hogy sok streaming szolgáltatás, például a Sony saját Music Unlimited, a sávszélesség korlátai és a fogyasztók bizonytalansága miatt hamarosan kihasználnák ezt a funkciót, valószínû, hogy elkezdjük látni a Blu-ray filmeket az audio formátum támogatása.
A DTS- HD Master Audio | 7.1 a legújabb szállítási profil a DTS- HD technológiai portfóliójában, a fejlett audio megoldásokkal a következő generációs tartalmak számára. Úgy tervezték, hogy a lehető legjobb minőségű térhatású élményt nyújtsa mind a fizikai, mind a digitális adathordozókról. Ez az új dekóder támogatja a DTS- HD kódolású hangsávokat tartalmazó streamelt és letöltött tartalmakat , valamint az összes DTS formátumban - beleértve a DTS- HD Master Audio.

hmm...

(#3111) tomp válasza Kiskutya (#3110) üzenetére


tomp
félisten

Nem értem, hogy miért másoltad be a DTS marketing szöveget? :-)
Ezzel mit is szeretnél mondani? Tudja a 7.1-et a PS4? Ok. A Zidoo is.
Sőt a DTS:X is megszólal a TV-n!

(#3112) Kiskutya válasza tomp (#3109) üzenetére


Kiskutya
veterán

Lehet csak a Ps4 kompatibilitással van valami bibi de hogy ez a tcl vagy a sony hibája nem tudom és azt sem hogy kinek kellene javítani ezen hogy működjön. Egyébként mind a kettőnknek igaza van te tudod használni a te boxoddal ami igaz is de hidd el ugyan így nekünk is igazunk van hogy Ps4 esetében nem megy.

hmm...

(#3113) Kiskutya válasza tomp (#3111) üzenetére


Kiskutya
veterán

A lényeg hogy tudja a Ps4 is a dts-t csak valami bibi van pont ennél a tévénél.

hmm...

(#3114) pittlaren


pittlaren
csendes tag

Üdv!

Vettem egy TCL 50P715 4K UHD LED tv-t, alapvetően elégedett vok vele, de azért még jócskán kell majd babrálnom a beállításokkal, de sok hasznos info-t szedtem fel itt a fórumon ;) Egy dolog nem tiszta viszont, hogy hiba vagy feature: a tévé, a PS4 pro - több HDMI kábellel is próbáltam, mindhárom HDMI csatolón - bekapcsolását követően egészen addig nem ad képet, amíg a kontrollert meg nem pöcögtetem, akkor rendben megjön a kép. (korábbi tévéimen ha bekapcsoltam a konzolt, az adott HDMI forráson azonnal adta a jelet.) Nem tudom, hogy ezzel a vélt hiba (?) jelenséggel összefüggésben, időszakosan a jobb sarokban felvillan a HDMI akárhány felirat, a képfelbontás/képfrissítés számszerű adataival egyetemben. Kell vmit mókolni a menüben? Ilyesmire gondolok, mint HDMI eszköz vezérélése a készülék által, vagy vmi hasonló. Előre is köszönöm, ha valaki veszi a fáradságot, és segít. :R

Milyen név az, hogy Azim? Cornwalli vagy ír? Mór...

(#3115) Kiskutya válasza pittlaren (#3114) üzenetére


Kiskutya
veterán

Először is tedd fel a legujabb frissítést és teszteld újra!

hmm...

(#3116) pittlaren válasza Kiskutya (#3115) üzenetére


pittlaren
csendes tag

Köszi, itt, a fórumban talált instrukciók alapján , a TCL oldaláról letöltöttem a v363-t, de nem pattintottam fel, mert azt írja ki a TV, hogy a legfrissebb szoftver van fent, nem szükséges frissíteni. Ez valid, hihető, vagy azért lőjem fel a v363-t? Ez akkor hiba? Nálad/nálatok a PS4 bekapcsolását követően egyből van kép, vagy kell kontrollert pöcögtetni?

Milyen név az, hogy Azim? Cornwalli vagy ír? Mór...

(#3117) Botika89 válasza Kiskutya (#3113) üzenetére


Botika89
tag

Persze hogy tudja a ps4 már akkor tudta a DTS mikor meg 715 tervbe sem volt!

(#3118) Kiskutya válasza pittlaren (#3116) üzenetére


Kiskutya
veterán

Helyi frissítésre menj. Akkor rakja fel USB-ről! Van már 376 is egyébként!

[ Szerkesztve ]

hmm...

(#3119) pittlaren válasza Kiskutya (#3118) üzenetére


pittlaren
csendes tag

A helyi frissítés az oké, de a Tcl oldalán csak v363-t találtam.

Milyen név az, hogy Azim? Cornwalli vagy ír? Mór...

(#3120) pittlaren válasza pittlaren (#3119) üzenetére


pittlaren
csendes tag

Ok, valszeg' megvan a hiba - bár ellenőrizni csak holnap tudom, egy MM kitérő után - azt hiszem, az itthoni HDMI kábelek egyike sem támogatja a 2.0 / 2.1. szabványt, így ez a jeltovábbítási anomália ebből eredhet.

Milyen név az, hogy Azim? Cornwalli vagy ír? Mór...

(#3121) Kiskutya válasza pittlaren (#3119) üzenetére


Kiskutya
veterán

363 hivatalos fw. A 376 még béta. [link]

hmm...

(#3122) pittlaren válasza Kiskutya (#3121) üzenetére


pittlaren
csendes tag

Köszönöm! :R

Milyen név az, hogy Azim? Cornwalli vagy ír? Mór...

(#3123) Piftuka válasza Kiskutya (#3092) üzenetére


Piftuka
veterán

58 colos méretben csak valamilyen VA panel lehet, mert IPS panelt nem gyártanak ilyen képátlóval.

Nyilván a TP Vision is alkalmazza azt, hogy akár több beszállítótól rendel panelt. Bárhogy is... a kategóriából, és a cég palettájáról a sorozat korábbi példányainak ismeretében valószínűsíthető, hogy hagyományos Direct LED megvilágítást kapott.

Összességében a C715 magasabb képminőségi kategóriát képvisel, és a 65 col azért szignifikánsan jobb, mint az 58, ezért én sok könnyet Kenwood fórumtársunk helyében nem hullatnék a Philips miatt. :N

Hozzátéve, hogy a SONY XE85xx egy nagyon jó tévé. Nem biztos, hogy jó dolog azzal összehasonlítani...

"Aquila non captat muscas."

(#3124) Piftuka


Piftuka
veterán

Ez pedig egy érdekes hír a házimozi rajongók, és TCL fanatikusok számára: TCL: jövőre piacon lehet az első QD-OLED TV

Ha sikerül nagy példányszámban legyártani ezeket a tévéket, akkor az remek alternatíva lehet az OLED tévékhez képest. (A prototípust személyesen tesztelő "tévés" újságírók, nagyon elégedettek voltak a látvánnyal.) Pláne, ha a TCL, és a Samsung - ahogyan ígérte nemrég - mennek tovább a QNED technológia irányába is.

Mondjuk én azért a "Dual Cell" elterjedésének is örülnék. Engem személy szerint a nagyobb fogyasztás nem zavar, ám a 12 bites panel, és a több millió dimming zóna, nagy fényerő, és pazar kontraszt mindenért kárpótolja az embert.

"Aquila non captat muscas."

(#3125) Kiskutya válasza Piftuka (#3124) üzenetére


Kiskutya
veterán

Jól hangzik!

hmm...

(#3126) Kiskutya


Kiskutya
veterán

Nagyon jól sikerült a 376fw. Gyorsabb lett a menü és végre a hdr10-es filmeknél normális lett az emberek arca nincs túlszaturálva, YouTube-on és saját lejátszójával egyaránt. Netflixen a Dolby vision akadozás ritkábban jön elő és egy idő után magától elmúlik, dv sötét módban sokkal finomabb és gyorsabb az átmenet sötét és világos helyszínek között ahogy a fényerő változik. (65c715) egyébként ma néztem már van 379 is de azt még nem teszteltem.

[ Szerkesztve ]

hmm...

(#3127) tomp válasza Kiskutya (#3126) üzenetére


tomp
félisten

Tegnap felraktam a 379-et. Sokat javult a felhősödés de jobb oldalt még mindig látom. Lehet jobban észre veszem mert tudom mit kell nézni de még mindig nem az igazi. Ment vissza a 321.
Túlszaturáltságot és az arc utólagos beállítását(mutattál is videón) én is tapasztaltam mikor Vodafone TV boxról néztem a Netflixet HDR-ben. Le is szoktam arról mert nem tetszett. Meg is értem ha ez zavart.
HDR10-et max külső lejátszóról nézek. Ott viszont jó. De lassan teljesen leszokom a HDR10-ről mert LLDV-n jobb.

Netflix akadozás is érdekes mert 321-en is már ritkábban jön elő és hamarabb megszűnik az akadozás. Na ez milyen eredetű hiba lehet így? :F

(#3128) Botika89 válasza Kiskutya (#3126) üzenetére


Botika89
tag

Nem értem én ezeket a frissítéseket 363,410,411,376,378,379 milyen sorrend ez? Meg ilyen gyakran szinte naponta! :N már annyit teszteltem hogy minden tökéletes kéne legyen!de sajnos nem :) minden esetre az jó dolog ha ennyire foglalkoznak vele! :))

[ Szerkesztve ]

(#3129) tomp válasza Botika89 (#3128) üzenetére


tomp
félisten

A 4xx az USA régiós béta!
A miénk a 3xx. Ez abból is látható, hogy az EU-s mindig 1,2GB. Némelyik korábbi verzió 1,3GB. Az USA viszont 1,1GB.
Illetve ha USA régiósról térsz vissza 3xx-re akkor az elmentett DVB-C csatornalistát törli. Újra be kell hangolni a csatornákat és a régiót be kell állítani mert visszaáll alapra ami Albániát jelent.

(#3130) Botika89 válasza tomp (#3127) üzenetére


Botika89
tag

Nem tudom te milyen felhőket látsz nálam nincs felhő!nekem nincsenek csatornák!Netflixet nézem és ps4 meg YouTube! :) Ha ilyen ütemben adják ki a frissítéseket hamar elérlyük a 4xx!

[ Szerkesztve ]

(#3131) tomp válasza Botika89 (#3130) üzenetére


tomp
félisten

Oldalas mozgásnál bizonyos színeknél látható függőleges sötét felhős sáv nálam a 321-nél újabb verziókkal.
Gondolom az eltérő LED háttérvilágítás miatt van. Azaz eltérő gyártó/sorozatból rakják össze aztán egyiknél előjön, másiknál nem.
Ahhoz hasonló mikor be van kapcsolva a gyors indítás és hibás lesz a kép megjelenítés.
Netflix DV alatt alig észrevehető nálam de ha a Netflixen nem DV az anyag vagy HD csatornát nézek akkor erősen előjön.

Láttam már ilyen eltérő beszállító okozta kijelző hibát a Sony telefonnál.
Új szoftververziókkal villogott gyengén a telefon kijelző alsó sarka. Csak egy bizonyos beszállító kijelzője csinálta. Kellett pár hónap mire a Sony javította a hibát.

[ Szerkesztve ]

(#3132) Kiskutya válasza Botika89 (#3128) üzenetére


Kiskutya
veterán

379-et tedd fel az jó nekünk. Szerencsére 379-en is jó a hdr10.

[ Szerkesztve ]

hmm...

(#3133) Kiskutya válasza tomp (#3127) üzenetére


Kiskutya
veterán

Igen a netflix dv érdekes idővel remélem teljesen megszünik az akadozás.

[ Szerkesztve ]

hmm...

(#3134) Botika89 válasza tomp (#3129) üzenetére


Botika89
tag

Nekem regionál csak Ausztrália van meg azon belül!NSW ACT!

(#3135) szatyor1972 válasza Kiskutya (#3132) üzenetére


szatyor1972
tag

Szia!

A 379-hez egy linket tudnál adni? :R

Boldognak lenni nem azt jelenti, hogy minden tökéletes!

(#3136) tomp válasza Kiskutya (#3133) üzenetére


tomp
félisten

Az, hogy neked is és nekem is ritkábban akad már a Netflix DV pedig eltérő fw verzión vagyunk érdekes. A végén kiderül, hogy a Netflix körül lehet valami.

Botika89
Van egy külön menüpont ha visszatért EU-s fw-re ahol lehet régiót váltani. Kérni fogja a PIN kódot, hogy a régió váltás menübe beléphessél.

Nem olyan gyenge ez az SoC ami a TV-ben van.
Leszedtem a legbrutálisabb Gemini Man kiadást. 86,5Mbps a kép ugye 60fps-el,
Dolby Vision-ben, TrueHD Atmos hangsávval. Tökéletes a lejátszás!

(#3137) Kiskutya válasza szatyor1972 (#3135) üzenetére


Kiskutya
veterán

[link]

hmm...

(#3138) Kiskutya válasza tomp (#3136) üzenetére


Kiskutya
veterán

Tök jó hogy legalább te normálisan tudod tesztelni. Talán egyszer nálam is lesz értelmes hálózat.

hmm...

(#3139) tomp válasza Kiskutya (#3138) üzenetére


tomp
félisten

Remélem én is! Szégyen, hogy 2020-ban annyit tud a szolgáltató felmutatni...

Rákeresve a Netflix időnkénti akadozásra, ez nem egyedi hiba! Korábban volt már ilyen más Android TV-n is. pl Sony-n.
Volt akinél a háttérfolyamat korlátozása oldotta meg, volt akinél az 5.1-es hang elhagyása. Azaz ha sztereón nézte, nem akadt meg. Én még a Google Play Szolgáltatásokat se felejteném el. Megpróbáltam letiltani de úgy nem volt hajlandó elindulni a Netflix. Így csak a frissítéseit töröltem a Szolgáltatásoknak csak sajnos egy idő után magától frissíti. Esetleg majd megnézem melyik verzió van fent és ha nem a legfrissebb akkor frissítem.
A Play Szolgáltatások nagyon csúnyán belef0shat bármelyik alkalmazás működésébe vagy akár magába a rendszerbe is...

(#3140) Kiskutya válasza tomp (#3139) üzenetére


Kiskutya
veterán

Gondolkodom rajta hogy minden alkalmazást törlök amit nem használok hátha.... Amúgy is csak feleslegesen vannak fent.

hmm...

(#3141) tomp válasza Kiskutya (#3140) üzenetére


tomp
félisten

Én alapból tiltottam minden olyan gyári appot amit nem használok.
Play Music, Play Játékok, Play Filmek, Play Áruház, Prime Video, Rakuten TV.

Csak a Tidal, Netflix, TCL Channel(nem tiltható), Guard, Üzenet, TV, Médiaközpont van.

(#3142) Kiskutya válasza tomp (#3141) üzenetére


Kiskutya
veterán

Azokat tiltani hogy lehet?

hmm...

(#3143) tomp válasza Kiskutya (#3142) üzenetére


tomp
félisten

Eszköz beállítások, Alkalmazások, Összes alkalmazás. Itt rámész a kívánt appra majd frissítések eltávolítása aztán letiltás.

(#3144) Kiskutya válasza tomp (#3143) üzenetére


Kiskutya
veterán

Ok köszi!

hmm...

(#3145) tomp


tomp
félisten

Netflix support:
Ez minden bizonnyal hazai kapcsolati hiba azaz valahol bugos valami!
Jelezzük a hibát az internet szolgáltatónak...

(#3146) kenwood válasza tomp (#3145) üzenetére


kenwood
veterán

mind3n akad, vagy csak a DV ?

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

(#3147) tomp válasza kenwood (#3146) üzenetére


tomp
félisten

Csak a DV stream kezd el ugrálni. Amúgy eléggé gyakori hiba a google találatok alapján...

(#3148) Botika89 válasza kenwood (#3146) üzenetére


Botika89
tag

YouTube 4k 60 HDR is akkad!

(#3149) tomp válasza Botika89 (#3148) üzenetére


tomp
félisten

Igen akad csak az más mivel az kernel bug miatt nem hardveresen végzi a lejátszást.

Netflix az egy külön sztori mivel korábban nem akadt hanem egyszer csak elkezdte.
Érdekesség:
Our Planet nem akad pedig az is Dolby Vision!
6 Underground mindig ugyan ott kezd el akadni!
31. perc 20mp-nél mikor a kávézóban vázolja 1-es a helyzetet!
CTRL + Z és A nagy pénzrablás nem akad. A csiszolatlan gyémánt szintén nem.
Azaz egyik film akad a másik nem.

(#3150) Kender23


Kender23
aktív tag

Sziasztok.

10 év után tv vásárlásra adtam a fejemet, de úgy lemaradtam a korral ... :DD
Igazából a keret 200-220 ezer között van .
Nézelődtem a R.tings.com -on Samsung és LG tv-ket és kiábrándultam ilyen árkategóriában , amiket írnak róluk.

Viszont találtam egy jó TCL tv-t, amiről szépeket írnak, van valakinek vele tapasztalata és úgy általánosságban milyen tv a TCL? :C

https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/tcl/55c715-p561927225/?gclid=CjwKCAjwwab7BRBAEiwAapqpTBQ_wqejMFILIkB6lrJWTE3-J5F4cEUEMCl3xQqmfW2hmpr39c2cBhoCGusQAvD_BwE

https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c7-oled

[ Szerkesztve ]

Most annakokáért mit késedelmezel? Kelj fel és keresztelkedjél meg és mosd le a te bűneidet, segítségül híván az Úrnak nevét.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  TCL LCD és LED TV-k
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.