Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  TCL LCD és LED TV-k

Hozzászólások

(#2801) Kiskutya válasza rainman72 (#2800) üzenetére


Kiskutya
veterán

Azt nemtom csak feltünt az árukeresőn mert eddig csak az alzán láttam.

[ Szerkesztve ]

hmm...

(#2802) sztomi1981


sztomi1981
tag

Sziasztok,

lehet ennek a kérdésnek itt a TCL topicban nincs sok értelme, de tegyük fel hogy minden válaszadó objektív :).
Szóval megéri e a plusz árat a C715 (kb 255k) mondjuk egy ugyanakkor LG UN8000-vel szemben (kb 220k) aminek elvileg jobb a szoftere meg 4 hdmi van rajt, de képben nyilván rosszabb., ellenben...?

(#2803) kecsawi válasza sztomi1981 (#2802) üzenetére


kecsawi
senior tag

A fogyasztási szokásaidnak megfelelően kell készüléket választanod. :K

(#2804) sztomi1981 válasza kecsawi (#2803) üzenetére


sztomi1981
tag

Itt most a tapasztalatokra és praktikussági szempontokra lennék inkább kíváncsi, 30 ezer Ft a különbség de jobb meg időtállóbb e annyival a Qled? mondjuk 5-6 évig nem akarnék újat venni legalább.
Illetve valaki írta az 5 év garanciát, ha az is ottvan akkor az sokat számít szerintem...

[ Szerkesztve ]

(#2805) Kiskutya válasza sztomi1981 (#2804) üzenetére


Kiskutya
veterán

Nekem LG 55uk6950 volt a tcl 65c715 előtt és az én véleményem szerint mindenben veri a tcl az lg-t. De ez a 6950 az általad írt tévéket nem láttam. Sötét szobába ha szemből nézed mindenképpen va panel a jobb.

hmm...

(#2806) kecsawi válasza sztomi1981 (#2804) üzenetére


kecsawi
senior tag

Nekem nincs LG tv-kkel tapasztalatom. Elméletileg az 5 év gyártói a telekomnál jól hangzik, de ma már semmi sem időt álló. A puding próbája az evés, meg kell nézned, melyik tetszik, milyen kompromisszumokra vagy képes, és mennyit szánsz rá. Ezek ismeretében hozhatsz jó döntést. A TCL androidos, nekem még új, de fejlesztik, a képpel meg vagyok elégedve egy régi plazma után.

(#2807) sztomi1981 válasza kecsawi (#2806) üzenetére


sztomi1981
tag

köszi

(#2808) Tomacko válasza sztomi1981 (#2802) üzenetére


Tomacko
senior tag

Passzolom az LG-t, amit kinéztél. DE. Amit tudok, hogy ami LG tv-t eddig használtam mindegyiknek katasztrofális volt a szoftvere. Lassú és számomra logikátlan elrendezésű. De ezt ne nézzük, csak maradjunk az 5 évnél. Ha az LG-re is kérsz plusz garanciát hogy meglegyen az 5 éved, vajon mennyibe fog az kerülni ? Ezt csak úgy, mert ezt a nem kis de fontos különbséget senki nem szokta nézni. :)

Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite

(#2809) sztomi1981


sztomi1981
tag

Gondolom plusz 20-30 ezer a pluszgarancia, tehát kb hasonló a végösszeg.
Én úgy tudtam a webOS tök jó szoftver, gyors meg minden, meg van HBO Go license rajta ami szintén jól jön... Bár van külön médialejátszóm szóval ez nem annyira fontos.

[ Szerkesztve ]

(#2810) Kiskutya válasza sztomi1981 (#2809) üzenetére


Kiskutya
veterán

Androidon is van HBO go még jobban is működik mint webos-en, sokan panaszkodnak az új frissítés után nem indul el az app az LG tévéken. Pl: [link] ja és itt bármikor vissza tudod rakni a régi fw-t az LG tèvèknèl nem hiszem hogy meg lehet csinálni.

[ Szerkesztve ]

hmm...

(#2811) Bobby G. válasza Tomacko (#2808) üzenetére


Bobby G.
senior tag

Miben nyújtott többet-jobbat az android mint a webos (vagy a tizen)?

(#2812) sztomi1981


sztomi1981
tag

De+nem+úgy+van+hogy+HBO+Go+csak+korlátozottan+működik+olyan+készüléken+amin+nincs+license?+Úgy+értem+max+720p-t+ad+mig+mondjuk+webOS-en+vagy+Amazon+Fire+mediaboxon+meg+1080p-t?

(#2813) Kiskutya válasza Bobby G. (#2811) üzenetére


Kiskutya
veterán

Meg van az előnye hátránya mind a két rendszernek. A webos is be tud lassulni az tény hogy stabilabb főleg az új tévék esetében. A c715-ön nagyon gáz volt a rendszer de sokat javult ahogy jöttek a frissítések. Androidra több app van meg visszafelé is frissíthető legalább is tcl tévék esetében. Én más előnyt nem nagyon látok. Tudom nem tőlem kérdezted de mivel LG tévéről váltottam gondoltam leírom az én véleményem.

[ Szerkesztve ]

hmm...

(#2814) Kiskutya válasza sztomi1981 (#2812) üzenetére


Kiskutya
veterán

Én nem látok különbséget a minősége a netflixhez képest mind a 2 tévén rosszabb volt.

hmm...

(#2815) Bobby G. válasza Kiskutya (#2813) üzenetére


Bobby G.
senior tag

Mondjuk ez még annyira nem katasztrófa (tudom, nem Te írtad). Sajnos engem tud idegesíteni, ha akad a rendszer, bár együtt tudok vele élni. Pl. néhány éve még hetente mókoltam a telefonomat, de a mostanihoz hozzá sem nyúltam amióta megvan. Megy a rendszer és kész. :) Arra viszont nem tudott még senki sem választ adni, hogy a WebOS, illetve a Tizen esetén lehet-e verziószámot frissíteni, vagy marad az amit vettél. Pl. WebOS most 5-össel jön ki, és gondolom az appok egy idő után nem lesznek frissíthetők, csak az újabb változatokon, már ha azt is lehet frissíteni. Ha nem, akkor néhány év után bizony korlátozott lehat az okos funkciója. Ha jól tudom, androidon ez frissíthető.

(#2816) Kiskutya válasza Bobby G. (#2815) üzenetére


Kiskutya
veterán

Tizent nem tudom de a webos frissül én webos 4-el vettem most már 5 felett jár. Visszafelé viszont úgy tudom nem lehet frissíteni. Szerintem 5 éven belül úgy is le lesz cserélve. Mostanság a mennyiségre nem a minőségre mennek a gyártók. Még úgy is kitalálnak valamit ami miatt érdemes lesz lecserélni.

[ Szerkesztve ]

hmm...

(#2817) Bobby G. válasza Kiskutya (#2816) üzenetére


Bobby G.
senior tag

"Még úgy is kitalálnak valamit ami miatt érdemes lesz lecserélni."
Vagy már kitalálták, csak még várnak vele. :U

(#2818) Kiskutya válasza Bobby G. (#2817) üzenetére


Kiskutya
veterán

Lehet.

hmm...

(#2819) Drpesti1985


Drpesti1985
csendes tag

Új fw esetén beállítások maradnak? Gyári fw-t honnan tölthetem le, ha vissza szeretném rakni? Tcl c715

(#2820) Kiskutya válasza Drpesti1985 (#2819) üzenetére


Kiskutya
veterán

Általában igen megmarad bár velem egyszer előfordult hogy eltűntek a beállításaim frissítés után. Tcl oldaláról a hivatalos vagy külföldi oldalakról lehet béta frissítéseket is letölteni. (Ezeket csak saját felelősségre)

hmm...

(#2821) ricshard444


ricshard444
veterán

Ide is beírom, hátha gondolkodik valaki a modellen:

Elkezdtem egy blog bejegyzést írni, de rájöttem, hogy szerintem senki nem kíváncsi a sok rizsára így rövidebbre fogom.

TCL 55C715

Elsődleges felhasználás: játék
Másodlagos: film
Harmad: pc monitor

A gyári szoftverrel elég limitált volt a testreszabási lehetőség, 363-s Firmware-rel kaptam olyan dolgokat ami sokkal jobbá tette a tv-t. Mindenképp ajánlom a felrakását.

PS5 mellé vettem, de az várat még magára, így pc-s játékokat játszom rajta.
Nagyon szép kép kihozható vele, aminél tényleg csak néz az ember, tényleg tátva marad a száj, pedig nem TFT kijelzőkkel vagyok körülvéve a mindennapokban.
Az optimális kép némi fényerőt követel és egy kis idő, mire beállítjjuk, de megéri.
Itt jelesre vizsgázott a tv, nem tudok belekötni. A HDR nagyban megdobja az élményt. Erről késöbb.

Filmeknél megmondom őszintén ez a méret még nem elég a mozis hatáshoz, de nem fért el nagyobb a szobában. Bevilágítás a széleken egyáltalán nincs, "foltosodás" szintén nagyon minimális, sőt..., nagy szerencse, hogy kifogtam egy ilyen panelt, a drága IPS LG monitoromon a bevilágítás elég szörnyű.
A HDR egyedül sötét szobában elegendő, de úgy szépen kijön, aki fényesebb helyen akarja használni a készülékét úgy, hogy a HDR mellett leég az arca, annak mindenképp a drágább modellek között kell keresgélnie. A fekete nagyon szép LCD-hez képest, ennél jobb tud e lenni, abban kételkedek, úgyhogy ez mindenképp jeles.

PC monitor: erre nincs jobb szó; megbukott
Nem tudok optimális színeket és fényerőt kihozni vele, de nem is erre lett tervezve így nem bánt annyira. Egérrel való játékhoz a 60Hz úgyis kevés 144 után, de gamepaddel tökéletes az élmény, egyáltalán nem zavaró, így aki az új konzolok mellé választaná ne féljen tőle. Másrészt ne legyen senkinek illúziója, a 60 fps is örömteli lesz, ha tartja majd az új generáció a látványosabb címekben.

Hang: Elég hangos, magas van, közép az minimális, mély pedig nem létezik. Nem recseg és nem teljesen flat a hangja, bár utóbbitól nem áll messze. Alap dolgokra jó, de nem kell tőle többet várni.

Rendszer: Na igen, itt többször is fogtam a fejem. Számomra elég logikátlan az elrendezés, a sebesség vicces, tekintve, hogy egy 20k-s tv okosító is reszponzívabb, de azért gyorsabb, mint egy 100.000 Ft-s tv, ezt leginkább a töltési időnél lehet észrevenni. Felskálázás, mint olyan nincs. Opció nem létezik rá, gyakorlatban sem láttam, hogy működne valami, bár egyesek szerint dolgozik azért valami. Szerintem ahhoz gyenge a hardver, hogy bármi érdemleges történjen a háttérben.

Dolby Vision: nem vagyok egy sasszemű ember, de nem láttam difit egy sima HDR meg DV film között. Egymás mellé rakva lehet kijönne, de tippre ahhoz komolyabb TV kellene, hogy egymás után is lássam mi változott.

Összegzés:

220.000 Ft-ért jutottam hozzá ehhez a modellhez, a modell hibái ellenére a panel minősége tényleg közel hibátlan ebben a kategóriában, a többi max zavaró tény, de nem várható el ennyi pénzért több. A frissítések érkezésével egyre jobb készüléket kapunk. Az elsődleges feladatát, mint megjelenítő tökéletesen végzi, így ajánlom bárkinek ezt a szériát, aki szép képre vágyik. :R

[ Szerkesztve ]

Vannak dolgok...

(#2822) Kiskutya válasza ricshard444 (#2821) üzenetére


Kiskutya
veterán

Örülök hogy teszik, egy dolgot nem értek a felskálázást mire érted mert a kisebb felbontású jeleket tuti felskálázza. Igaz nekem a 65-ös modell van de szépen látható az eredmény. Nekem PS4 slim van ami ugye 1080p max de gyönyörű a tévén. Volt már hogy olyan monitorra kötöttem ami tényleg nem csinált semmit hát valami brutál ocsmány volt a kép. Szóval észre venném ha semmit nem csinálna a tv. Egyébként ez előző LG tévén se volt külön opció a felskálázásra hanem magától csinálta a tv.

hmm...

(#2823) Drpesti1985 válasza Kiskutya (#2820) üzenetére


Drpesti1985
csendes tag

Hivatalost vmiért nem találom, nem ad ki rá letölthető verziót 😑 Köszönöm a válaszodat 😊

(#2824) kecsawi válasza Drpesti1985 (#2823) üzenetére


kecsawi
senior tag

Innen lehet: [link]

(#2825) tomp


tomp
félisten

410-es fw: HD csatornákon jobban kijön a tömörítési hiba!
pl F1 felhős, függőleges sávok vannak!
De egy RTL Klub HD vagy HBO HD tökéletes.

(#2826) Kiskutya válasza tomp (#2825) üzenetére


Kiskutya
veterán

Akkor még mindig a 372 a legjobb? Nekem egész jól bevált a 372 csak a dts-t nem bírják javítani hdmi csatlakozáson.

[ Szerkesztve ]

hmm...

(#2827) tomp válasza Kiskutya (#2826) üzenetére


tomp
félisten

Ezt így nem igazán jelenteném ki. Az, hogy a pocsék forrás alatt rossz a kép inkább a csatorna sara.
HDR és Dolby Vision alatt nincs gond.
Netflixen szinte csak Dolby Vision tartalmat nézek. Our Planet alatt még mindig leesik az állam.
Az Our Planet és a 6 Underground tökéletes teszt anyag.
Utóbbinál a film elején mikor Ryan Reynolds repül, a felhőn csúnyán lehetett látni a korábbi verziókkal a függőleges sötét sávosodást.
Most már nincs!

Amúgy lehet összefüggés azzal, hogy a 372 előtt kb 1 héttel írtam a TCL-nek ez ügyben? :F
Mármint lehet, hogy felhasználói visszajelzés hatására javították?

(#2828) Ciccuka válasza ricshard444 (#2821) üzenetére


Ciccuka
veterán

Most olcsóbb is

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#2829) Prémvadász válasza Ciccuka (#2828) üzenetére


Prémvadász
tag

[link]

Nem bűn a lustaság.

(#2830) tomp válasza ricshard444 (#2821) üzenetére


tomp
félisten

Alita HDR10 és Dolby Vision között hatalmas különbség van!
Gemini Man esetében már alig.

(#2831) Botika89 válasza tomp (#2830) üzenetére


Botika89
tag

Tegnap bele néztem az Our Planet be Netflixen!410 fw eszméletlen a kép minőség! :))

(#2832) kenwood


kenwood
veterán

Hello,

Tv elofizum nincs, viszont egesz nap megy a keszulek.
Hdmivel ra van kotve a gep,monitornak hasznalom radios billentyuvel a kanaperol.
Ez a komment is tvn keszult, van monitorom, de szinte soha nem ulok le az iroasztalhoz.

Filmekbol altalaban netflixet, vagy mkv 720p-t, 1080pt nezek, nem igazan erzem a kulonbseget koztuk es a 4k kozott, igy nem pazarolom a helyet,savszelesseget a 4kra.
Youtubeon is gyakori a 480 meg a 720p, igy azert nem artana, ha a felskalazas normalis lenne.

Kozel ket evig egy LG60UJ634V modellt gyurtem. Nem volt olyan szep kepe,mint a Haver 55XE85 Sonyjanak,de meg lehetett szokni. Fekete hatternel volt 1-2 szurke "oszlop" ha nagyon neztem, de alapvetoen meg voltam vele elegedve, csak decemberben lejar a gari (meg torlesztok :D) ,es inkabb eladtam, veszek egy masikat reszletre.

Atmenetileg egy Samsung 46EH5300-at hasznalok. Nem tudom, hogy a kisebb meret miatt, de minden szempontbol jobbnak tunik az lgnel. Egyseges fekete, sehol egy sav/folt picit szebbek a szinek is.
Sajnos a 46" kicsi nekem, igy mennie kell.

Utodnak egy TCL 65EP660-at neztem ki, az 5 ev gari szimpi.
A masik opcio
Az LG 65UM7050 lenne, de az csak ket ev garis, meg LG.
A kerdesem, hogy a leirtak alapjan jo lesz nekem a TCL, vagy az meg az uj634v-nel is tragyabb ?
Illetve a ketto kozul melyik lenne a jobb nekem ?
Esetleg felejtsem el mindkettot ? :D

[ Szerkesztve ]

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

(#2833) Kiskutya válasza kenwood (#2832) üzenetére


Kiskutya
veterán

Szerintem kb hasonló kategória a 2 tv annyi hogy az ep660 va paneles a uj634 meg ips. Va panel jobb fekete. Meg szerintem a színek is szebbek lesznek. Nekem volt uj630 és nem volt nagy szám. Örültem is amikor panelhibás lett. Majd vettem egy uk6950-et az már sokkal jobb volt mint a régi. Ep660 képét nem láttam csak tippelni tudok. Az biztos a 65c715 tcl veri mindkettőt minőségben.

[ Szerkesztve ]

hmm...

(#2834) kenwood válasza Kiskutya (#2833) üzenetére


kenwood
veterán

Az oke,de a ketto egyutt kerul annyiba,mint a 715 :D
Annyiert mar Sonyt ,vagy Panasonicot kapsz,nem is a legaljabol.

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

(#2835) Kiskutya válasza kenwood (#2834) üzenetére


Kiskutya
veterán

Ok csak írtam mihez tudom viszonyítani, egyébként meg rendeld meg neten 14 napon belül visszakűldheted ha nem tetszik.

hmm...

(#2836) Gino20 válasza kenwood (#2832) üzenetére


Gino20
őstag

Nézési szokás függő, hogy melyik a jobb panel számodra: VA vagy IPS.
LG IPS jobb betekintési szög, de szerintem ennyiben ki is merült. Én VA párti vagyok és ahogy olvasom neked is jobban tetszik a jelenleg használt samu, így érdemes fontolóra venni a VA-t. Ez alapján az LG-t Én kizárnám, de sajnos az EP660 egy belépő kategória (ahogy az LG is): gyenge képminőség, alacsony fényerő, gyenge hardver alacsony interpoláció (képfrissítést segítő techn.)
Ha nincs előfizud a C715 alzan 300k emagon meg jóval olcsóbb, de sosincs készleten.
A leírtak alapján igaz egy ~50-essel többért, de ilyesmi ársávban valószínűleg ezt venném [U7QF]
Most akcióban nagyon baráti (ez nem tudom meddig tart, lehet csak máig :F ) és tudásban valószínűleg össze sem mérhető pl az EP660-al.
Használd topilon belül a szűrőt (EP660) és olvashatsz pár véleményt (köztük az enyémet is képekkel illusztrálva)

UI.: U7QF esetén éreznéd a különbséget 4K esetén és kellően jó fényerővel és kontraszttal is rendelkezik a HDR-hez, DV-hez, így Netfix esetén val az állad is leesne ;)

[ Szerkesztve ]

(#2837) Kiskutya válasza Gino20 (#2836) üzenetére


Kiskutya
veterán

Jó kis tv-nek tűnik ez az u7qf.

hmm...

(#2838) kenwood válasza Gino20 (#2836) üzenetére


kenwood
veterán

Ok,de en a 150K kategoriaban gondolkoztam, ilyen 180-ig, nem 300,at. Meg 230-ert nonamet 2 ev garival.
Alapvetoen az LG sem volt rossz, feljebb nem szeretnek menni arkategoriaban, csak ala sem minosegben.

Egyebkent rakerestem az Ep660 kulcsszora, de az a baj, hogy egymasnak megy a valaszolgatas,es azt nehez mar ugy lekovetni. Nagyon rossz a forum engine,mert nem rendezi egymas ala a valaszokat.

Szerintem amit te mutattal kepet, az konkretan egy gyari hibas darab volt.
Kizart, hogyha kettot kertel volna belole, akkor a masik csak egy picit is hasonlitott volna ra.

[ Szerkesztve ]

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

(#2839) Gino20 válasza Kiskutya (#2837) üzenetére


Gino20
őstag

Ár/érték arányban szerintem is :) .Ha nem tévedek hasonló tudású vagy csak minimálisan marad el a C715-től csak több forrásból is elérhető és jelenleg nagyon jó áron adják

(#2840) Gino20 válasza kenwood (#2838) üzenetére


Gino20
őstag

65" - 150k, értem én :) , de sajnos csodák nincsenek. A felhősödés sajnos még a drágább kategóriában is léteztő jelenség (persze kevésbé látható módon) és így utólag 75" TV 300k-ért, hmm. Nem volt az gyári hibás. A csatolt fotó egy kihegyezett kép volt, amit azért a teló kamera még fel is erősít. Gyártási technológiából adódóan biztos lesz jobb/szerencsésebb 75ep660 panel is, de szerintem ez kb ennyit tud. Amúgy a felhősödéstől eltekintve szerintem mindenben botrány volt, de legfőképp a gyenge hardver miatt a képfrissítésben (oké, hogy 60Hz, de legalább egy jó interpoláció.....).
Az U7QF részemről természetesen csak egy ajánlás volt mint ár/érték arány, vagyis ,,minimálisan" (2 év részlet esetén 0 beülővel is ~2500Ft) kerül többe, de szinte garantáltan egy más kategóriát kapsz, de persze ez nagyon szubjektív és neked kell eldöntened, hogy mi fér bele / mi az igény.
Amúgy a legjobb megoldás (ha van rá opció) hogyha bemész mondjuk egy MM-be és pl HDD-n viszel saját tartalmakat (arra kihegyezve, ami számodra fontos)

UI.: A Hisense nagyon messze van a noname-től :) Saját tervezés és gyártás történik (nem egy pl Hitachi brand, aminek természetsen semmi köze az eredeti márkához). Kb TCL és egyébb itthon ismert márka szint, vagyis világpiacot tekintve ott van az élen csak hazánkban nem vagy csak minimálisan ismert (mint a TCL)

[ Szerkesztve ]

(#2841) Botika89 válasza kenwood (#2834) üzenetére


Botika89
tag

Azért a c715 nek az árából éppen olyan jó Sonyt nem veszel mint amit a c715 ad ezért az árért!

(#2842) Piftuka válasza Gino20 (#2839) üzenetére


Piftuka
veterán

"Ha nem tévedek hasonló tudású vagy csak minimálisan marad el a C715-től"

Nem marad el. :N Sőt, sok szempontból eggyel magasabb kategória.

FALD háttérvilágítás, 120 Hz-es panel, ráadásul változtatható képfrissítés... Az egyik legjobban sikerült LCD az "U8QF" és a "H9G" mellett jelenleg.

(Az "EP660" pedig csak nagyon távolról "szalutálhat" mindkettőnek...)

"Aquila non captat muscas."

(#2843) tomp


tomp
félisten

Netflix közben hirtelen kilépett a TV az appból és eltűnt minden HDMI-CEC eszköz! Emiatt a soundbar se megy. Nem látja a TV mint eszköz. Ha az ARC portra kapcsolok akkor látom a soundbar képét de nincs hang. Mi lett ezzel?
Volt teljes visszaállítás de semmi.
Amúgy pont akkor csapott be a közelbe a villám...

(#2844) Botika89 válasza tomp (#2843) üzenetére


Botika89
tag

Netflixbol nekem is lépeget ki csak úgy random de vissza lépek megy minden tovább!

(#2845) tomp válasza Botika89 (#2844) üzenetére


tomp
félisten

Közben meglett a bűnös!
Elkezdett döglődni a Zidoo X8 boxom. Ha csatlakoztatva van a HDMI, akkor a TV letiltja a CEC vezérlést.
Netflixből is ezért lépett ki mert változás történt a HDMI-n.

(#2846) Botika89 válasza Piftuka (#2842) üzenetére


Botika89
tag

Displayspecifications szerint az U7QF 50/60Hz!

(#2847) Kiskutya válasza Piftuka (#2842) üzenetére


Kiskutya
veterán

U7qf-röl volt szó fentebb. Az kb c715 kategória. Egyébként meg mindenki a fényerőt nézi meg azt hogy 100hz a tv de élőben az összhatás színek kontraszt mozgás megjelenitèse hogy mutat az egy másik dolog. Akinek elég az 50hz és nem arra megy hogy mekkora fényerőt tud magából kipréselni egy tv annak jó választás a c715, mert jól mutat az összkép szobai körülmények között. Este én már igy is a fényerőt eco módban használom mert kiég a szemem.

hmm...

(#2848) belashx válasza Kiskutya (#2847) üzenetére


belashx
senior tag

Én is agyaltam az U7QF-en, főleg, mert 180e(vagy 190? :F :F) volt a MediaMarktban, de asszonynak nem tetszettek a színei. Emiatt, no meg az 5 év gari miatt lett a TCLC715.

Ja, megérkezett a tv! Eddig tetszik! Egyelőre ismerkedem vele, de azért rákerült a v372 firmware. :)
Ahogy már volt is róla szó, a youtube 4k60fpsHDR akadozik néha, de egyébként rendben van.
Viszont nem találok rá Chrome-ot. Alternatív launcherrel menne, ha jól néztem. Valaki próbált már ilyet?

"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."

(#2849) Botika89 válasza belashx (#2848) üzenetére


Botika89
tag

Nekem a 410 fw nem akadozik YouTube 4k 60 HDR!korábban voltak gondok de most nagyjából rendbe rakták! :)) :C

[ Szerkesztve ]

(#2850) Kiskutya válasza belashx (#2848) üzenetére


Kiskutya
veterán

Örülök ha tetszik, jönnek ki folyamatosan javítások a lényeg hogy foglalkoznak vele. Már csak a ps4 dts szarságot csináljak meg és elégedett leszek.

hmm...

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  TCL LCD és LED TV-k
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.