Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
Dolby Vision leírás
Ha hiányzik még valami akkor szóljatok és beleírom.Vhiktor
Az otthoni 3D már kb kihalt dolog. Nem véletlen, hogy a 4K-s TV-k már nem tudják. -
tomp
félisten
válasz
Parmezan77 #20291 üzenetére
Holnap délelőttre szerintem meglesz a leírás. Csak most egész nap meló volt. 4-kor ébresztő és most tartok hazafelé.
-
flash-
veterán
vimu-ban is, ki lehet venni a pipát a dolby vision alól de én sok különbséget nem látok DV-n. (semmit) gondolom azért mert akkor az a release eleve nem is igazi "dv" csak lesötítített fos.
egyébként meg sdr anyagnál ki is kell venni a pipát mert ha nem akkor clraity-s lesz a kép, a textúrák a részletessége csökken, de a dinamika is(legalábbis én ezt elég sok sdr anyagnál tapasztaltam 3 méterről 55' tv-n elég észrvehetően, nem kellett hozzá "nagyítóval" nézni)
-
flash-
veterán
válasz
Parmezan77 #20291 üzenetére
na ez komoly! hát igen van így is különbség.
Azért ha 1-2 konkrét anyagot (filmet) tudnátok ajánlani, klassz lenne, akkor átérezném milyen is a rendes dolby vision! (bár amiket néztem dv- hdr összehasonlító yt videókat, hát én nagyon pici különbséget látok, robbanás-égésnél igen de amúgymeg nem igazán)
és akkor a fentiek szerint jobban járok a virágboltos hdr tartalommal?
Egyébként én nekem a 4k nem hdr nem dolby vision tartalom is sokszor elég lenne , de olyat remuxban meg egyszerüen nem tesznek fel! vagypedig ami elérhető 4k remux DV, azon rajta van a normál (nem dv, nem hdr) sáv is és valahogy azt elő lehet csalni?
a webrip-webdl túlnövelt fényerővel(vagy kontrasztal gammával) vannak, a fekete is "fehéres" lehet van kivétel de sok az iylen úgyhogy 4k nem webrip-nem webdl lenne még jó dehogy mért van a mostaniak közül ilyenből alig azt nem értem.
-
Parmezan77
junior tag
válasz
flash- #20282 üzenetére
NFO-bol sehogy nem lehet megtudni. Magyar releserek nagyjábol azt csinálják, hogy az angol releasre ráhúzzák a magyar hangot és kész. Nem törődnek vele, hogy milyen a minőség. Általában nagyon kevés a nativ Bluerayről leszedett Dovi. Illetve ha leszednek egy layert, hogy működjön TV-n is direktben, a megmaradt RPU-t nem muxolják át így hibás lesz. (általában túl sötét). Sokszor HDR anyagot alakítanak át Dovi-ra de azt is helytelenül.
Ezért is írta @tomp forumtársunk, hogy ő saját maga készíti a Dovi-kat. Már várom, hátha rászánja magát egy hogyan csináld leírásra
Van egy kis tool amivel meg tudod nézni és kapsz egy grafikont.
Pl ilyen egy szar Dovi:
Ilyen meg egy ami elég jól néz ki (ebből van nagyon kevés)
-
Mizol29
senior tag
Tegnap is nézegettem a tv-t (43C645) Ez az android rendszer nem lesz a kedvencem, az ajánlások opciót kikapcsoltam és így gyorsabb lett, de ami furcsa nekem, hogy HBO Max-on lejátszott 4K-s tartalommal valami nem stimmel, eleve mikor elindul pár másodpercig olyan mintha valami olajfestményt néznék utána kitisztul, de még akkor sem az igazi, nekem nem tűnik 4K-nak. HD film esküszöm jobban nézett ki. Most wifi-re van csatlakoztatva lehet megpróbálom kábelesen is meg egy frissítést leszedek hozzá.
-
mikrofon
veterán
válasz
nicu71 #20262 üzenetére
Hát szerintem mikor 3 frissítés ilyen gyorsan jön ki egymás után, akkor az lehet, hogy ez elsőben kipróbáltak valami és az rosszul sült el, amit a másodikkal megpróbáltak javítani de az rosszabblett, így a harmadikkal visszaállítottak egy korábbit, amig nem sikerül rendesen megoldani....
-
mikrofon
veterán
válasz
winters123 #20286 üzenetére
és ott mit írnak az új FW-ről? Sötét vagy nem?
-
tomp
félisten
válasz
nicu71 #20262 üzenetére
Egyáltalán van a MediaTek MT9615-re Android TV 12-es SDK?
Ha van akkor csak a TCL-en múlik. Ha nincs akkor viszont bukta.
Bár ahogy olvasom nem csak a Realtek platformon van DV bug hanem az MTK platformon is szóval inkább ezen dolgozzanak mert érdekes módon más gyártó ugyan ezzel az SoC-vel hibátlan DV-t tud. -
flash-
veterán
válasz
Parmezan77 #20243 üzenetére
már kezdek belefáradni.
Honnan tudhatom meg biztosan a virágboltos dolby vision tartalomnál hogy "tökéletes" lesz a kép? mi kell legyen az nfo-ban illetve minek nem? és mely releaser?
vagy jól sejtem hiába profile 5 vagy profile 8-at szedek,ha fake akkor fos lesz?
-
rumkola
nagyúr
Egy ideig, aztán valamiért újra kezdi...
Viszont nekem a ma beüzemelt 75C643 nem csinálja, tökéletes a DoVi.
Egyből frissült 559-re bekapcsoláskor.1. Activate Quick Start (EVEN if you have this option ON, just do TURN OFF AND TURN ON THIS OPTION once AGAIN)
2. Turn off (hold power button on remote control 5 seconds and say YES/ OK to turn off question and unplug the TV and of course after 10-15 sec, plug in powercord to TV again)
3. Turn on the TV
4. Let it load all the GTV UI
5. Turn off the TV with the remote control button (but not completly, just one short click - to quick start standby mode)
6. Turn the TV back ON with the button on the remote
7. Put the movie or series with Dolby Vision
8. Enjoy, finally, the movie or series without brightness changes in the scenes -
Mizol29
senior tag
Bocsánat nem válasz akart lenni
-
Mizol29
senior tag
válasz
rumkola #20274 üzenetére
Üdv! Tegnap beüzemeltem egy 43c645-öt, de van 1-2 furcsaság. Disney plus-on dolby vision filmnél látható jelenet váltásoknál egy kis fényerő ingadozás ez normális? Illetve még a tv üzembe helyezése után volt olyan opció is ami a képre és a hangra érvényes, hogy automatikusan beállítja az érzékelt tartalom alapján, na a hang az meg maradt, de a képbeállítás mint menü eltűnt. Azt se tudom, hogy mire frissítette magát a tv, érdemes lenne valami friss fw-t ráküldeni?
-
rumkola
nagyúr
55C735 (144Hz) lecserélve 75C643-ra (60Hz). Utóbbi arcpiritó áron, kuponozva EMAG-ról. 100%-ban PC kijelzőnek és játékra van használva.
A két TV között semmiylen látható különbség nincs képminőségben.
Ráadásul a 643 DLG 120Hz-es módja 1440-ben tökéletesen működik, az afterburner és a geforce experience is 120FPS-t ír játék alatt. Így viszont rettenetesen gyanús, hogy ez bizony natív 120Hz 1440-ben. Ráadásul a C735-öt is így használtam, mert 4K-ban azért nem tud 120FPS-t az RTX 4070Ti. Öröm és bódottá.
-
szkutyi
addikt
-
agent11
tag
Bocsi, nem figyeltem és megelőztek...
New TCL T615T03 platform Google TV Update available in V590.
TV models ....C745 & C845....C955 (Japan)
C735 & C835 & C935.......(C728 & C825)
V8-T615T03-LF1V590.000829V590 OTA
https://shorturl.at/sAPR4
build date= Sep 07 2023
build= 1694091628
security_patch= 2023-06-05
gmsversion= Android_11_GTV
product.build.fingerprint= TCL/G05_4K_GB/G05:11/AR2101/AR23:user/release-keys
revision= 000829
OTA size= 1.996 GB -
eisento
addikt
TV Update available in V590.
TV models ....C745 & C845....C955 Japan
C735 & C835 & C935.......(C728 & C825)
V8-T615T03-LF1V590.000829
V590 OTA
build date= Sep 07 2023
build= 1694091628
security_patch= 2023-06-05
gmsversion= Android_11_GTV
product.build.fingerprint= TCL/G05_4K_GB/G05:11/AR2101/AR23:user/release-keys
revision= 000829
OTA size= 1.996 GB -
tomp
félisten
válasz
ricsik #20257 üzenetére
Ha a lejátszó hibásan kezeli a TV-Led módot és gyakorlatilag Player-Led-et küldi ki TV-Ledként akkor előfordulhat itt-ott hiba.
Nálam Philips TV-n a kamu TV-Led esetén egy tized mp-el később követi a fényerő a jelenetváltást(a feldolgozott RPU-t a TV újra feldolgozza) és a színátmenet sem olyan finom mint Player-Led-nél vagy valós TV-Led-nél.szkutyi
Jujj ez így tényleg nem valami szép.
Persze, hogy mind2-nél látod mivel igazából 1-et látsz csak az egyik duplán van feldolgozva.
Mintha a palacsintát újramelegíted. Ehető meg finom is de azért a friss mégis csak jobb. -
ricsik
őstag
Sokszor leírtad ezt a TV-Led hibát.
Erről van összehasonlító teszt, ahol jól látható milyen hibát okoz e a való életben DV filmekben? Egymás mellé rakott jelenetek összehasonlítása pl.
A legtöbb embert ennyire mélyen nem érdekel, se hogy milyen profil, se FEL, se RPU, se akármi DV cucc. Legyen szép a képe, ha lehet a legjobb. -
tomp
félisten
válasz
szkutyi #20253 üzenetére
Elvileg van a Zidoonál Profile 8 esetében RPU hiba. Lehet ezt látod.
Gondolom tudják és majd javítják.gyűrű
A Shielden kívül az összes androidos lejátszónál hibás de nem az LLDV(Player-Led) hanem a TV-Led üzemmód. TV-Led gyakorlatilag egy nyers DV jelbe csomagolt Player-Led de ezt nem olyan régen már írtam itt. LLDV-t kell használni és ennyi.
Többé kevésbé megjeleníthető? Ezt mire érted? Nálam egyik FEL-el sincs gond.
A Shield nagy előnye az a cmv4.0Parmezan77
Oké akkor majd csinálok egy leírást. -
gyűrű
addikt
Van aki szerint az összes amlogic is hibásan jeleníti meg a dvt. Ez alól az ugoos sem kivétel. Csak ott néhány felt tartalmazó film megjelenithető többé kevésbé. Biztos tudod miről beszélek. Engem annyira ez nem érdekel. A shield sem ad jobb képet nekem mint pl. a homaticsok, vagy a 4k maxok. De tudom vannak akik ezen rugóznak hónapokig.
-
szkutyi
addikt
Úgy pontatlan hogy megemeli a feketet ezáltal "világít". Alul felül a fekete csík....vagy mátrix eleje amikor jönnek fentről lefelé a zöld betük, na ott nem fekete a háttér hanem kicsit emelkedett...
Ugyan ez tv-n lejatszva fekete!
Ez a hiba pont ennek tudható be?vagy csak szimplán a fejlesztők a black level-en toltak egy ertéket mert amúgy is gond volt a dovi-val....???!!! -
tomp
félisten
válasz
szkutyi #20251 üzenetére
LLDV-n belül is még extrán pontatlan a kép?
Az nem hangzik túl jól. Igaz az LLDV képe kicsit másabb de nálam Ugooson nem okoz gondot.A zidoo kihagyja a FEL-t...
Na pont ettől lesz hibás kép mivel az RPU a teljes FEL rétegre van meghatározva így azt kihagyva a BL+RPU páros ilyen esetben sötétebb képet ad vagy egyes esetekben világosabbat.A Ugoos meg tudja oldani?
Igen, mivel abban Amlogix S922X van:
• Support multi-video decoder up to 4Kx2K@60fps+1x1080P@60fpsPont ez a +1x1080p az amitől tudja a FEL-t mivel ebben a prociban 2db video decoder van és az Amlogic S922X SDK-ban is benne van a dual decoder kezelés.
A Dune meg tudja oldani ugyan azzal a procival ami a Zidooban van?
Nem, csak a Dune megvezeti az embereket de már évek óta kamu adatokat írnak...
A Dune és a Zidoo ugyan úgy kezeli a FEL-t. Sehogy. Dune is csak az RPU-t tudja kezelni. A Zidoo legalább leírja, hogy kizárólag az RPU-t kezeli.A Homatics és a Dune féle fekete Homatics bár dual decoderes Amlogic procival rendelkezik de nem tudják a FEL-t mivel az SDK-ban nincs benne és az Amlogic nem is akarja belerakni.
-
szkutyi
addikt
Hardveresen?miért?
Emelkedett a fekete a dovinál mindegyik-en.
Viszi amúgy a profilt 7et is csak figyelmen kívül hagyja a fel-t..
Egyébként ezzel a hardveres dologgal nem értek egyet...ugoos megtudja oldani? Dune úgy,a ezzel a processzorral mint a zidoo megtudja oldani?...Dune: Blu-ray fájlok (mapparendszer és ISO, 2D/3D) lejátszása menüvel együtt, Dolby Vision formátum (MEL és FEL) mellett is.
Minden más médialejátszónál szélesebb Dolby Vision támogatás számos formátumban (BDMV, BD ISO, MKV, MP4, TS, M2TS), valamennyi Dolby Vision profil (P4, P5, P7, MEL és FEL, P8) kezelésével.
Egyedi Dune HD Dolby Vision Purifier szoftvermotor: Dolby Vision fájlok valós idejű optimalizálása a Realtek RTD1619DR médiaprocesszorral való legnagyobb kompatibilitás érdekében – a lehető legstabilabb lejátszás még akár hibásan kódolt fájlok esetében is, melyek más lejátszókon gyakran akadozást, lefagyást, szinkronhibát okoznak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyéni arckép OFF
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nők, nőügyek (18+)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ukrajnai háború
- Politika
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Denon DRA-100 + ajándék Bowers & Wilkins Px7 S2
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- Eladó GARANCIÁLIS Audio Technica ATH-M50xSTS USB
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- SPL Phonitor One d
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest