- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zotosz
tag
Sziasztok,
friss c645 tulaj vagyok, lenne 2 kerdesem amiben a segítségeteket kérném.
Hdmi arcvel van összekötve a tv 1 denon erősítő. Az erősítő a tv inditasakor mindig bekapcsol. Ezen lehet állítani?
Appokatbem tudok telepíteni. Elinditom a telepítést majd megáll függőben statuszban. Erre van vmi megoldás?
Köszönöm!
-
boborján2
senior tag
válasz
neo-geo #21097 üzenetére
Hát báttya ,sajnos nem vagyok tele
De 1.5 doboz cigi árát rászánom magunkra. (4 fő)
Nézegettem én is a lehetőségeket a reklámok nyírbálására, de feladtam.
Pc böngésző az még oké. Bár ma már lassan az sem ,amilyen híreket olvasok.
Igazából ott van még mellé a gyerekek tabletje telefonjaik, 3 db voda médiabox , chromecast, mi stick, okos tv-k.
Ezen felül rengeteg podcastet hallgatok mobil eszközökön este, itt jól jön a kikapcsolt kijelző, nappal meg vezetés közben ,hogy indulás előtt letöltöm a tartalmat.De ha Te ekkora géniusz vagy és értessz hozzá,(mert én nem!!) mutasd meg nekem 1.5 perc gányolással, hogy lesznek ezek az eszköközök reklámmentesek és fél évi Yt prémiumra a vendégem vagy.
-
neo-geo
senior tag
válasz
Saccco #21084 üzenetére
Végül Én is böngészőből raktam fel, és nagyon jól szuperál. Nagy THX
boborján2: Azt meg pont leszarom, hogy a Google mi ellen harcol, majd ha lesz időm akkor megsajnálom!
Hát báttya ha így tele vagy, akkor hajrá. Ha nem értesz valamihez akkor fizess!
Az egész "gányolás" körülbelűl másfél percig tartott, és most már minden oké.
Stealth: Okés köszi, már nekem is
Én is szeretni fogom, nagy valószínűséggel. -
Persie12
aktív tag
Sziasztok! Használ valaki közületek C805 típust? 250.000 forint a 50” változat és eléggé elgondolkoztam rajta hogy inkább ezt venném a C745 55” helyett, ha már egy árban vannak. Oké hogy a C805 csak 50” és nem 55” mint a C745, de szerintem jobban megéri a C805-t választani, még akkor is ha kisebb.
-
zojjektum
senior tag
Sziasztok! Szüleim vásároltak egy Tcl 50C635 tv-t. A tv műsort egy vodafonos ci kártyával nézik. Beállítás után egy ideig tökéletesen működik, majd egyszercsak a távirányító P+, P- gomb lenyomására a jel keresése képernyő ugrik fel illetve néhány csatornát el is felejt. Édesapám elmodása szerint nem nyom el semmit a távirányítón. Mi lehet a megoldás, miért jön elő ez a hiba? Köszönöm
-
neo-geo
senior tag
Sziasztok.
Valaki esetleg tud valamilyen programot, reklám nélküli Youtube-ra? Mert már kezd egyre idegesítőbb lenni. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
qu1cKr2k12 #21077 üzenetére
Néz med a c735 és c835 beallitas videoimat.
a tesztekben mwg ott van a ps5 beállítása is.
-
qu1cKr2k12
csendes tag
Sziasztok,
TCL C745 tulaj leszek holnaptólA 10 hónapos belépőkategóriás Samum megadta magát (amit annyira nem is bánok nem igazán voltam megelégedve,gariztatom és jó lesz a szülőknek).
Sose volt még QLED , és "drágább" kategóriás televízóm se.
Szimplán kommentek és pár YT teszt alapján választottam, na meg annyiban biztos voltam, hogy PS5 miatt szeretném kiélvezni a magasabb hz nyújtotta élményt.
Esetleg valakinek van bevált kalibrálása (Netflix+Konzolhoz) amit megosztana ? -
SepTox
tag
Sziasztok! Nem igazán tudok dönteni, hogy melyiket válasszam, egy ideje olvasgatom a fórumot is, amit kinéztem az a C745 illetve C805 65" méretben. C805 meg tudtam nézni személyesen engedték kicsit nyomkodni, tesztelni laikusként nagyon tetszett a kép világa! Szerintetek melyiket érdemes választani? Legfőképpen streaming fogyasztás lenne a cél! Előre is köszönöm a válaszokat!
-
HF77
őstag
-
Atis45
aktív tag
válasz
FireFox1996 #21071 üzenetére
Nem gondnak nevezném, hanem ez a funkció nincs benne a 645-be. Nyilván van akinek gond, van akinek nem, de ez sajnos ilyen. A 635-ről nem tudok nyilatkozni.
-
FireFox1996
őstag
Nézem a véleményeket a C635-ról, és azt írja vki, hogy TV adást nem lehet megállítani vagy felvenni. Ez tényleg így van?
55C645 vagy 55C735-öt nézem ki magamnak, de még nem sikerült eldönteni, ezeknél is gond van a TV adás felvételénél? -
mikrofon
veterán
válasz
boborján2 #21067 üzenetére
Hátul a kikapcsoló nyomógomb mellett/alatt/felett van egy másik kis két állású kapcsoló ez kapcsolja ki és be a mikrofont. Ha be van kapcsolva a mikrofon akkor fehér a LED ha ki van kapcsolva akkor több színes LED világít. Ez mindig is így működött.
Keress vissza itt a topikban mert rendszeresen előjön ez a téma és mindig ez a válasz.
Ha ki van kapcsolva akkor világít a több színes LED..... -
Werstroh
újonc
Sziasztok! Szerintetek egy Tcl 55c745 vagy egy Samsung qe55qn91a a jobb választás, ha az árát figyelmen kívűl hagyjuk. Köszönöm.
-
boborján2
senior tag
Én viszont így végképp nem értem ,mi szabályozza igazából a ledek világítását.
-
-
Fleed
aktív tag
válasz
Celtis #21058 üzenetére
Rádugom a TCL-re és nem csinál semmit (pedig csatlakoztatott eszközök között érzékeli h valami rá lett dugva hdmi-n), míg átdugom egy másik tv-re vagy laptopra és szépen működik, ahogy kell.
#21054 Közös wifi hálózaton vagyok, de nem találja a tv-t a vezeték nélküli kivetítő. Viszont ha megy a youtube, azt át tudom dobni a tv-re, mit játszon le.
További bajom most a tv-vel, hogy írtam a fehérvári szervíznek, hogy panelhiba miatt ( jobb oldala a tv nek másodpercenként elsötétül egy villanásra) javításra küldeném, elsőre azt jelezte vissza a szerviz, hogy mivel már elmúlt 3 éves a tv, ezért nem garanciális. Most elküldtem nekik, hogy az emagon 5 év garanciával vásároltam, várom a válaszukat.
-
amdboy
senior tag
válasz
nicu71 #21054 üzenetére
Azt kell, hogy mondjam igen. Ami sokkal nagyobb és jobb az a fényerő. 100%-on konkrétan kisüti a szememet, tehát bőven elég az 50%. Egyébként hozzávetőlegesen a 735-ben kb az itteni az 50% volt a 100%. Nem mellesleg a színek élénkebbek. A 4K videok hdr 10-ben valami fantasztikusan szépen. Nagyon meg vagyok elégedve. Nézegettem más márkát e körüli árban is, de ilyen tudással, ilyen képpel és persze méretben mind 300k felett voltak. Volt még lehetőség mini led is más márkában, és pont egymás mellett volt a 2 tv, mégis ezt választottam. Szóval aki teheti és "olcsón" jó tv-t szeretne érdemes ezt választani szerintem.
-
boborján2
senior tag
válasz
nicu71 #21054 üzenetére
A félteértések elkerülése miatt és nem kötekedésből...
uf6yanazon wifi frekvencia tartományban legyen/és ne vezetéken!
A frekvencia tartomány az légyegtelen ,abba mezei user igazából nem is lát bele. Szerintem inkabb arra gondoltál hogy egy wifi alhálón legyen a két eszköz.
Illetve nem tudom milyen megoldást használ a képkivetítés ebben az esetben. De pl. egy lan-ra (vezetékre) dugott chromecast vezérelhető wifi telefonnal a lényeg hogy egy alháló legyen.
(Persze extrém esetben megoldható akár az alhálón kívüli vezérlés is, de ez már másik káváház és komolyabb tudást is igényel)
-
amdboy
senior tag
Jelentés! Ismét TCl tulaj lettem A C735-öt váltotta egy C745
Ezzel eddig nincs gond és ne is legyen
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
mikrofon #21045 üzenetére
100 nitre csak annak kalibralom az sdrt aki kéri. Mindenkinek elmondom, hogy az a szabvány, de köröm sötét szobához van kitalálva. A legtöbben nem így kérik. Általában 200-300 nit között valahol, én próbálok 200 alá menni, ha a fényviszonyok megkövetelik akkor persze feljebb.
-
Fleed
aktív tag
TCL 55EP640 tv-re rádugtam egy [ilyen ambilight kiegészítő ledet] , azonban nem érzékeli. Tudom ősrégi beugró modell, de ez a ketyere egy még butább lg-re dugva működött. Azt már elfogadtam , hogy vezetéknélküli képkivetítést nem tudja a tv, úgy hogy közben 20 éves samsungok viszik, de hogy ezt sem? Mi lehet az oka? Tudom cserélni kéne a tv-t majd fogom is, de egyszerűen nem értem, miért nem okos ez az okos tv . Tudomásom szerint elérhető legfrissebb firmware v8-R851T02-LF1V645 van rajta.
-
szkutyi
addikt
HUF/nit....jól jegyezzétek meg.
az új irányadó arányszám
-
szkutyi
addikt
válasz
mikrofon #21045 üzenetére
Én is fényerő mellett voltam, mostanra teljesen atfordult ez a dolog nálam...csak Tv adás és egy kettő mese megy nálam sdrben, többi hdr és dv.valahogy jobban esik a szemnek ha egy robbanás fényes, legfényesebb de nem annyira hogy vakít...egyszerű komfort...márpedig ha le ülök tvzni, ne bassza már ki a szemem..moziban sincs ez másképp.
..jelenleg nálam 822nit a csúcs, 20% ablakban aztiszem.bőven jó egy robbanásban stb
Ja pont lesz*rom a tudatos felhasznalóságot, ha én azt akarom hogy jó legyen, és az dupla annyiba kerül, akkor az úgy is lessz...nem azért gurizik az ember, szopja le magát nap mint nap hogy aztán nap végén leukve a kanapéra rá nézzen a tvre és aztmondja hogy hmm jók szép nem aegszebb de nem baj mert olcsó volt...aha..hát én nem ez vagyok..utána olvastam kérdeztem, mennyire gáz a beeges, mennyire szokhato egy miniled után az oled, és eldöntöttem hogy márpedig nekem egy oled lessz..mert az a lég natívabb(amit meg tudok fizetni) lég kontrasztosabb stb stb stb.
HUF/nit? Szerintem nagyon rá vagyunk függve erre a fényerő dolog témára...nem azért mondom mert "kicsi" fenyeros tv-m van, hanem mert rájöttem hogy Qrvara jó tud lenni hatalmas fényerő nélkül is. -
mikrofon
veterán
válasz
szkutyi #21042 üzenetére
Szinte csak HDR vagy DV tartalmat nézek mostanában...
Így nekem a fényerő fontos és igen jelentős különbség már néhány száz nit is nem hogy a többszöröse. Ki kell próbálni normális tartalommal...
SDR TV adásokhoz biztos nem vennék ilyen tv-t. Mondjuk semmilyet se mert olyat nem nézük.100nit az elég alacsony. Mondjuk lehet hogy az LG-nek ez áll jól.... Vagy legalább ez megnyugtató....
Fényképszerkesztésnél is 120ni-re kellene kalibrálni. De én itt is inkább 160 nit-re kalibrálom a monitorjaimat, mert utálok tök sötét szobában ücsörögni órákon át....
-
szkutyi
addikt
válasz
mikrofon #21041 üzenetére
Hidd el nem jó kedvemből adtam ki mégegyszer ennyit....egyszerűen nem ment a megszokás, mindig volt valami gond, húzta a szemem stb stb stb.plussz aztán már jött az is hogy minnel natívabban és a fekete...hagyd a fenyerő keresését...nem kell....Vhiktor is kb 100nitre kalibral..eszméletlen kellemes a szemnek ez a fényerő
(hdr dovi az más)
-
mikrofon
veterán
válasz
rumkola #21039 üzenetére
Hát akinek nem elég a tcl annak úgy tűnik még ennyit rá kell szánni.... Jobb mint a folyamatos elégedetlenkedés...
Pedig szerintem egy c835/845 már igen jó szint. Mondjuk én a c825-ömre se panaszkodom. A c728 után úgy gondolom igazán látványos előre lépés volt. Azóta is elégedetten használom. Persze néha felmerül bennem hogy az újabb fényereje valószínűleg megérne egy frissítést... De aztán leülök és nézek egy jó minőségű DV vagy HDR filmet és megnyugszok hogy jó ez így...
-
Mizol29
senior tag
Üdv! Fényerő állításnál ezt a felugró energiatakarékos szöveget hol lehet kikapcsolni? Idegesít már nagyon. Menüben nem látom sehol sem.
-
mrmft
senior tag
válasz
Solymi81 #21030 üzenetére
Ez akkor a C805 plattformal megegyezo, azaz az FW is. Anno kerestem de nem talatam ra letoltheto verziot, csak a TV tudja frissiteni sajat magat a jelenlegi ismereteim szerint.
Changelog nemigen van, volt es nem is nagyon lesz, szerintem.
Eleve mozi mododt hasznalok mindenhol. DV-nal pedig a sotetet. -
Solymi81
aktív tag
Ott van rajta, hogy X2, meg amit írtam az alapján is ez, csak az érdekel, hogy gondolom akkor ez nekem jó, mert fejlettebb cuccot kaptam.
Viszont azt nem tudom, hogy ez az FW mit javít, miben különbözik a többitől és h ez nekem jó-e.
Nem egy HDR10-es tartalom sötét az én szememnek, így át kell váltanom mozi módba és állítani a gammán. -
Solymi81
aktív tag
Én most néztem, hogy az én FW verzióm az V8-T653T01 és egy MT9653-S1 van alatta, a MT Pentonic 700?
Ezek szerint sikeresen (?) belenyúltam egy X2-es verzióba? -
ojpenge
csendes tag
Sziasztok. Van egy 55C825 tv-m, ami eddig rendben működött, de most egyik pillanatról a másikra eltűnt a net. Wifinél azt írja, hogy korlátozott kapcsolat. Router újra indítva, de ugyanezt írja ki. Vezetékkel sincs net. Mi lehet a gond? A routerhez minden mással tudok csatlakozni. Köst előre is
-
boborján2
senior tag
válasz
szkutyi #21017 üzenetére
Nagyon sokat rágódtam a témán.
Végül gyűzött a fényerő/méret/ár.Egyébként épp majdnem megrendeltem reggel az emagon az oled55C2-t 399-ért. Aztán ránéztem, hogy a 65C835 még mindig megvan 370 -ért (ezt pár nappal korábban találtam). Ha ez nem ilyen olcsó , akkor az oled lett volna.
Igazából egyik sem volt még nekem. De ez tényleg olyan , hogy ha elbóbiskol az ember és hirtelen kinyitja a szemét , majdnem fáj ránézni.
Talán legközelebb majd kipróbálom az oledet.+extra poén számomra , hogy már jól körbejártam a C2 lejátszási képességeit.
Csináltam mkv-ból , sample anyagokat mkvtoolnix+dolby vision tool (megnézettem ezeket kissebb C2 modellen), hogy minden tuti legyen. Aztán most az van , hogy ami ott DV mp4 volt , az ezen HDR10, ami ott DV helyett volt HDR10, az meg ezen DV -ben megy. Kezdhetem előről kihámozni mit és hogyan. -
szkutyi
addikt
válasz
rumkola #21018 üzenetére
Értem.
Nem akarom senkit sem meggyőzni, de én is ettől féltem...Vhiktor kb 100x le is írta nekem hogy emiatt NEKEM nem ajánlja az oledet...xd aztán azóta mióta megvettem, 100x kimondták már hogy innentől kezdve csak oled....
De persze ez csak én vagyok...igen árban verhetetlen a tcl jelenleg.. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
boborján2 #21015 üzenetére
Az automatikus fényerő legyen kikapcsolva.
Ezen felül néha van olyan hogy beragad az előző képmód fényereje, ekkor csak szimplán egy pillanatra keomodot kell váltani majd vissza arra amit használsz és helyre áll.De legtöbbször azbintteligebs fényerő és intelligens kepmod okozza.
-
boborján2
senior tag
Végül Lg 55 c2 helyett egy Tcl 65C835 lett a befutó.
Brutál jó képe van és még a hang sem a legrosszabb.
Vhiktor videója alapján megcsináltam a beállítást ,kb ugyanúgy.Annyit változtattam hogy nekem az a kép túl "meleg" és elmozdultam a normál irányba.
De nem is ez a lényeg.Hanem hogy azt jól gondolom e hogy pl. Disnye+ DV filmből kilépve pl. Magas fényerőn marad a disney menü fénye is. Holott az nem dv tartalom.
Ha pedig voda boxot néztem , akkor utána alacsonyam maradt a youtube HDR fényerő.
Vagy bekapcs után a menü fénye is 100%. Vagy a menüt is egy adott forrásként kezeli a tv.
Én rontok el valamit vagy ez egy bug?Egyébként moat hogy láthatom rajta a sötétben is a tartalmat ,absuolút nem bánom hogy nem oled lett.
-
joebacsi4
tag
Sziasztok!
Eddig Lg tv-t használtam és ott működött, hogy ios rendszerű telefonokról indítottuk a YouTube, netflix, spotify stb. Itt is működne? Nem ismerem az android rendszerű tvket. -
Celtis
veterán
válasz
zotosz #21006 üzenetére
Úgy hívják, hogy HDMI-ARC.
A kábelezés ugyanez marad, csak be kell kapcsolnod a funkciót, hogy a tv hangja az audiorendszeren szólaljon meg.
Annyi, hogy az erősítő kimenetéről jövő HDMI kábelt a tv HDMI-ARC jelű HDMI bemenetére kell kötni, mert csak azon a porton működik a visszirányú hangcsatorna. -
zotosz
tag
Sziasztok,
Eddig egy elég régi LG tvm volt, ami gyakorlatilag megjelenítőként volt használva. 1 denon X1400 erősítőbe ment minden eszköz HDMIvel (media lejátszó, tv box), majd az erősítőbe volt bekötve a TV.
Nemrég vettem 1 C645-öt. Azt szeretném kérdezni, hogy a kábelezésnél mit hogy lehet megoldani?
A TVn sokat használok streaming appot, a hangot szeretném valahogy az erősítőbe eljutattni.
Ezt hogy lehet megoldani? Az optikai kábel nem opció az újabb dolby szabványokkal nem küzd meg.
A TVn van valamilyen beállítás, h HDMIn nem bemenet hanem kimenet legyen? Az erősítőn nyílván van HDMI bemenet, csak azt nem tudom hogy a TV-n mit hogy kell állítani (ha lehet egyáltalán...).Köszönöm!
-
hunaqua
addikt
Amennyiben gond van a készülék belső Wifi-vel (55c635) akkor tud kezelni usb-s WIFI sticket? Kábelt nem tudok vinni oda.
-
boborján2
senior tag
Tcl esetén hol lehet megnézni mennyi üzemóra van benne?
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Parmezan77 #21000 üzenetére
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest