Hirdetés
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
safy
tag
Sziasztok!
Olvasgattam a forumot, latom szerencsere sokan vagytok akik angolul tudtok, es segitetek is.Alltalanos iskolaban es gimnaziumban probaltak angolt tanitani nekem. Sok minden ragadt is ram, de ezek az alapveto mondatokon, es szavakon kivul nem sok mas. Nezek filmeket angolu felirattal, sok mindent kihallok beloluk, de meg nem ertem oket story szinten. Az angolt viszont szeretem, szeretnem is beszelni a jelenleginel jobban. Nyelvvizsga celom nincs, a hetkoznapokban sem hasznalnam, nem kapcsolodik a munkamhoz.Amit szeretnek elerni, az az, hogy az eves nyaralasokon legyen egy magabiztos szintem etteremben, utcan,hotelben, boltban/tudom nem nagy szint/, de nekem nagy konnyebbseg lenne..Ennek a minimum szintnek az eleresehez keresek hasznalhato hangos anyagokat, nyeltvtant, tanacsokat..ami megtetszett, az a beszeljangolul.com tananyaga, tanitasi metodusa, de errol is olvastam sok negativumot...velemenyek?
KosziXbox one X + LG oled 65" c2
-
gojko.m
senior tag
Sziasztok! Többször felmerült az Anki neve. Ha nem szeretnék kártya csomag szerkesztésével foglalkozni, akkor a letölthető csomagok közül melyiket tudnátok ajánlani egy újrakezdő számára? Illetve, nektek melyik kész csomag tetszett vagy vált be leginkább?
-
zharkanyi
tag
válasz sherlock82 #4697 üzenetére
Én Drops-ot használtam, szerettem is. Minden lecke végén pedig beírtam Ankidroid-ba. Szóval minden amit ott tanultam az a valós szókincsem részévé vált.
-
törölt tag
Kollegák az topikban, a dropsot ki használta? Milyen?
-
b0bcat
addikt
válasz sherlock82 #4694 üzenetére
Pusztán a Duolingo-ból senki nem fog megtanulni angolul. Egyszerűen a helyén kell kezelni: kezdőknek egy jópofa kiegészítés, illetve kedvcsináló, nem több. Nagyon korlátozott az a tudás, amit el lehet belőle sajátítani. De a semminél azért több.
Online angol nyelvtanfolyam tanári felügyelettel, mindössze havi 990 Ft-tól! > http://tinyurl.com/yvpnn99r
-
sherlock82
senior tag
Mi nap egyik kolléganőmmel találkoztam a folyosón láttam a kezében a duolingo alkalmazás fut.
Mondom neki hogy néha én is használom. Vannak benne néha jó dolgok.
Válasz :
" Valóban,? én 950 napos szériánál tartok, de angolul még most sem tudok "Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
spe88
senior tag
Sziasztok!
Millió céget, weboldalt találtam. De mindet végignézni... Ti biztos tudtok segíteni.
Olyan weboldalt keresek ami napi szinteű leckéket ad amire kb 1-2 órát tudok szánni. A közepes angolom akkor fejleszteni, hogy kint könnyedén boldoguljak. Felmérések szerint valahol B1 és B2 közt mozgok. Leggyengébb szerintem nálam a beszéd, ezt mondjuk csak online tanárral lehetne megoldani, egyelőre arra várok. Van olyan weboldal ami struktúráltan rengeteg élethelyztet tanít és mindemellett változatos levkéket ad? (Fogalmazás, új szavak beépítés, szinonímák, idiómák, hallás utáni értés, később beszéd emberekkel stb.)
Nem baj ha fizetős, csak olyan sok van, hogy nem tudom melyik fain és ilyen Duoling-szerű cuccokba nem szívesen futnék bele.
Köszi szépen
Spóroljunk! Kerül, amibe kerül!
-
lumpy92
aktív tag
válasz b4lukapitany #4691 üzenetére
"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
b4lukapitany
tag
-
lumpy92
aktív tag
Sziasztok!
Az álábbi mondat kapcsán kérdeznék:"Calm yourself you are no Schumacher.
"
Én sajnos lehet, hogy not-al írtam volna magamtól. Tudtok segíteni, hogy mi erre a szabály? (No/Not)"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
b0bcat
addikt
válasz sztikac #4686 üzenetére
Alapvetően két jelentése lehetséges az általad idézett mondatnak:
1) Öt éve ott dolgozik, tehát most is, még mindig.
2) Most fejezte be a munkát ott, öt év után. Tehát gyakorlatilag már nem dolgozik ott.
Az esetek 99%-ában az 1-es esetet jelenti a Present Perfect.
U.i.: Elvileg még olyat is jelenthet, hogy "dolgozott már (eddigi életében) ott, összesen öt évet"...
[ Szerkesztve ]
Online angol nyelvtanfolyam tanári felügyelettel, mindössze havi 990 Ft-tól! > http://tinyurl.com/yvpnn99r
-
sztikac
őstag
Sziasztok,
egyik tankönyvben van egy ilyen feladat:She has worked in Paris for five years. (Does she work in Paris now?)
Ez OK, hogy present perfect, de nem tudom eldönteni, hogy még mindig ott dolgozik-e vagy csak mint "life experience" számol be a dologról.She worked in Hong Kong for three years. (Does she work in Hong Kong now?)
Ebben biztos vagyok, hogy past simple -> tehát már nem dolgozik ott.Helyre tudja valaki ezt rakni?
-
sherlock82
senior tag
válasz NeoPampalini #4684 üzenetére
Alap dolgok gyakorlàsa
Szórend stb arra jó
Bevallom új szavat èn mèg tanultam vele
De többet èr azèrt mint a közössègi mèdia bújàsa.Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
NeoPampalini
senior tag
válasz sherlock82 #4682 üzenetére
Igen, de nem néztem meg. *
Fentebb írta valaki (bocs, most nem lapoztam vissza), hogy menet közben variáltak az egészen, kivették a sztori opciót, így nekem végtelenül unalmassá vált az utolsó 10 lecke (leginkább azért csináltam végig, mert gyarló módon beszippantott a "pontgyűjtés és ligázás" őrület), ugyanaz a kb. 15 "csomag" variálva, hátöööö... Addig legalább volt valami változatosság benne.
Igazából annak, aki bármilyen szinten (közép)haladó, ez túl egyszerű lehet - még akkor is, ha mindenhol be van kapcsolva a "nehezebb feladatok" vagy mi a búbánat -, és nem fog fejlődni.Mindez az ingyenes verzió kapcsán a véleményem (semmi fizetős tartalommal, ott nem tudom, ott mi a helyzet).
A következő talán az ELSA lesz, az akcentusom hagy kívánnivalókat maga után, meglátjuk.
* De megnéztem, színes-szagos, telefonra optimalizált összefoglaló 10 képernyőn előadva, nem egy nagy durr. Legalább megtudtam, hogy legenda vagyok, meg ilyenek, hurrá.
[ Szerkesztve ]
-
PETEE78
senior tag
-
sherlock82
senior tag
Tegnap duolingo értesített az éves eredményeimről, aki használja,szintén kapott ilyet?
Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
-
BonFire
veterán
válasz #73820095 #4674 üzenetére
A kép szerint igen, összehasonlítva a te fotóddal, meg egyébként is, amikor véletlenül egy olyan külföldi oldalra tévedek, ami nem angol, azaz automatikusan fordítja, és nagyon sokszor fel sem tűnik első olvasatra, hogy ez gépi fordítás. Az 5-6 évvel ezelőtti önmagával összehasonlítva igenis nagy a fejlődés.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
axioma
veterán
válasz BonFire #4673 üzenetére
mert nyelvtanilag nem tudja megkulonboztetni a mos+t+al (ige+multido jele+szemelyrag) alakot a most+al ("ige"+szemelyrag) alaktol, raadasul egyszerusit, a szemelyrag nelkul forditja a szavakat (raadasul ez nem egyszeru azonos alaku, hiszen a mos+mult ido az mosott, nem a most), es vegulis logikus hogy a leghosszabb prefixet veszi ami me'g "ertelmes" (a kepzok miatt), vagyis amihez van szo tarsitva
a mos ige azon alakjait, amelyikben nincs benne a "most" prefix, velhetoen jol kezeli, nem az igevel van baja -
BonFire
veterán
válasz choco01 #4653 üzenetére
„valaki ismer itt olyan platformot, ahol olyanokkal lehet beszélgetni akik szintén fejleszteni szeretnék a beszédkészségeiket. Pl. kötetlen angol beszélgetés során. Hasonlóan mint a Preply csak nem tanárral.”
A „mi időnkben” még állítólag voltak ilyen oldalak. A tapasztalat azt mutatta, hogy ezekre az oldalara boldog-boldogtalan beregisztrál, azán senki sem akar szóba állni veled. 2 millió felhasználó az iTalki-n, aki mind angolul akanra levelezni, de bárkire is ráírsz, senki nem válaszol.
Végül mindig kénytelen voltam tanárhoz fordulni. Aki ténylegesen ad is valamit a pénzedért.
[ Szerkesztve ]
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
axioma
veterán
válasz #73820095 #4667 üzenetére
Ugy tunt csak rohoges megy rajta... es szemelyrol nem volt szo benne csak a reakciotipusrol.
De amugy most mar en is szerkesztettem... egyik csak atmegy, mar ha ezek szerint te is kuldtel ra, csak nem jelenik meg ezek szerint olyan gyorsan (leellenoriztem mielott irtam az elozot hogy me'g most is rossz). -
NeoPampalini
senior tag
válasz #73820095 #4664 üzenetére
DDG a "mit mostál utoljára" mondatot teljesen jól fordítja angolra, de ez egy elég szerencsétlen magyar mondat (szerintem angolul is).
Mondjuk nem csodálom, hogy a gugli nem érti, ebből nem tudnám eldönteni, hogy a "mosni" mire értendő (ruhára, edényre, kézre-lábra? ) , mert nagyon nem mindegy. -
törölt tag
válasz NeoPampalini #4663 üzenetére
Naja, cska az már nem uazt jelenti...
-
RexpecT
addikt
válasz #73820095 #4659 üzenetére
Ez volt szerinte a megoldás. Annyit javítanék hogy talán interchange-t mondott, ami meg már egy ige, így egy fokkal jobb mint a melléknév. De ha nyelvtanilag még jó is lenne, akkor sem jó maga a feladat, mert nincs minda 6 szó használva, és az interchangeable helyett interchange-t kell használni, és erről nem ír semmit a feladat.
-
RexpecT
addikt
Kaptam egy házit a pakisztáni angol tanáromtól . Ezeket a szavakat, vonzatos igéket vettük, és van hozzá egy feladat is, ami nekem nem tűnik jónak. Mit gondoltok róla?
Simultaneously (adverb) Means: at the same time EX: The two guns fired almost simultaneously. EX: They prepare simultaneously for both higher education and employment.
Spontaneously (adverb) Means: suddenly EX: We spontaneously started to dance. EX: The huge crowd spontaneously broke into applause.
Interchangeable (adj) - Synonyms: replaceable Means: (of two things) able to be interchanged. EX: The camera has two interchangeable lenses EX: This makes each contract freely interchangeable with another contract.
Step down (phrasal verb) Means: to resign or leave a job or position EX: My wife had to step down from her job because she wasn’t happy enough.
Crucial (adj) Means: Important EX: it was really crucial that’s why I had to stop this. EX: Crucial conditions are preventing us from going furthermore.
Break into (phrasal verb) Means1: to begin working in a new business or a new area: EX: I recently broke into content creator Means2: to begin suddenly to do something: EX: She usually breaks into a riding horse. Exercise
A few years ago when I was going to the United States before that I ___________prepared my suitcase and started to commute to the office. _________I had an unfortunate situation came up and I was forced to ________my travel to the next week, however, which wasn’t in my hand and I regret it because my main purpose was to __________something important by reason of my mom’s accident since that day I _______ cause it was crucial meeting in the US and I wasn’t there. At the end of the day, I ________ a big finance company and that was really incredible day.
Elvileg ezeket a szavakat kellett volna beleírni az adott igeidőbe a szövegbe(sorrendben):
Simultaneously
Spontaneously
Interchangeable
Interchangeable
Step down
Break intoKeressek másik tanárt?
[ Szerkesztve ]
-
zharkanyi
tag
válasz choco01 #4656 üzenetére
Dehát ilyen pont van: https://discord.gg/english
-
choco01
addikt
válasz anorche1 #4654 üzenetére
Szia, köszi a részletes leírást, B tervnek jó lesz ez is, első körben olyanra gondolok ami nem ilyen kötött, hanem mint pl. Discordra becsatlakozol akármikor random egy csatornára, csak kifejezetten olyan céllal ahol mindenki fejleszteni szeretné magát.
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
anorche1
őstag
válasz choco01 #4653 üzenetére
Van egy fluento.ai nevu kezdemenyezes. Jelenleg beta statuszban, regisztralni nem lehet, de mindenki meghivhat 5 embert.
Vasarnap estig le kell adnod elore, hogy mikor ernel ra, majd hetfon reggel jon az email, hogy mikor lesz az orad egy idegennel a fold barmely pontjarol. Azonos orszagbol soha nem rak ossze, igy nem tudtok csalni.
Sok gond volt az elejen, nem jelent meg a partner, vagy csak nem mukodott 2nk kozott a rendszer, stb.
Most ujra kedvet kaptam, kiprobalom jovoheten, hogy milyen.
Alapbol 1 alkalom van ingyen, 2 fizetos. 10 USD, de helyi penznemben allitottak be az arat, vagyis en tovabbra is 3800Ft -ot fizetek
Elmeletben minden ora elott kuld a rendszer egy szituaciot: pl. te vagy a pincer a masik fel a vendeg. Megvan adva neki, hogy mit kell kernie es hogyan, illetve neked is (pl. ker halat, de kozolnod kell vele, hogy nincs hal, de tudsz ajanlani mast, stb).
Gyakorlatban ilyet csak az elso alkalommal kaptam, utana mindig csak ismerjuk meg egymast, beszeljunk a covid helyzetrol.Ha gondolod dobj egy pm -et, es meghivlak.
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
choco01
addikt
Sziasztok,
valaki ismer itt olyan platformot, ahol olyanokkal lehet beszélgetni akik szintén fejleszteni szeretnék a beszédkészségeiket. Pl. kötetlen angol beszélgetés során. Hasonlóan mint a Preply csak nem tanárral.
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
Narxis
nagyúr
Én nem nagyon használtam, egy darabig a stories részt csinálgattam de nekem tetszik az újítás mert sose tudtam, hogy akkor most mit csináljak, ott volt a rengeteg téma szintekre lebontva és nem tudtam, hogy melyiket csináljam, szerintem ilyen szempontból jó de mondjuk nem hiszem, hogy ettől visszaszokok rá. Nyelvtanhoz nyelvtan könyv kell vagy app.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Narxis
nagyúr
Jól átdolgozták ezt a Duolingot. Na így már tetszik nektek?
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
BonFire
veterán
Jó, akkor én is hadd offoljak egy kicsit!
A nyelvtanulás sincs ingyen. Ezt látni fogod, amint évtizedeken keresztül gyűjtögeted mindazokat az anyagokat, amelyekből tanulsz. A nyelvtanár sincs ingyen, a nyelviskolai kurzus sincs ingyen, és a készülékek sincsenek igyen, amelyeken lehet ezeket használni.
Bár mint mondtam: az Anki egy ingyenes szoftver, és gyakorlatilag a kenyérpirítóra is van átirata, tehát egy Windows-rendszerű számítógépen is használhatod (ingyen), egy Google böngészőn keresztül is használhatod a webes felületét (ingyen), és ha már ott tartunk, hogy a Windows is pénzbe kerül, akkor Linuxon is használhatod Chromium böngészővel ingyen. Bár ugye, ha már itt tartunk, maga az internet-előfizetés sincs ingyen.
Azon most ne vesszünk össze, hogy nyilvánvalóan sokaknak semmilyen számítógépre nem telik, hiszen akik itt vagyunk, valamilyen eszközünk mindannyiunknak van. Akinek nincs, az nem ír ide.
Az pedig mindenkinek a saját döntése, hogy milyen rendszert részesít előnyben. Ha valaki ragaszkodik az Apple-hez, tegyen belátása szerint, csak akkor fogadja el, hogy ott azért is fizetni kell, amiért máshol nem kell. Androidon például nem kell.
Nem turkálunk más pénztárcájában: én a sajátom alapján jelentettem ki, hogy tízezer egy családi vacsi, ami nem is túlzás, ha van az embernek két kamasz fia, akik annyit esznek, mint a sáskák, plusz apu és anyu, már ha ők is számítanak valamit.
Ezek után nyugodtan befejezhetjük (azt hiszem) az offolást, és visszatérhetünk a topikhoz kapcsolódó hozzászólásokhoz.A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
arcsin
senior tag
válasz NeoPampalini #4642 üzenetére
A Don't panic angolórái segíthetnek "átlendülni" C re, de jó lehetőség akkor is ha munkahelyen szeretnél kicsit magabiztosabban angolul beszélni.
-
Ruszki
senior tag
Nem olyan rég - 2 hete - sikerült a B2 középfok.
A hétköznapokban nem annyira használom.Mit javasoltok, hogyan tovább, hogy ne vesszen el a tudás és akár bővítsem is. Jó lenne majd egy C-típusú is.Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Ruszki
senior tag
"....bár ha elsőre sikerül neki akkor ingyen volt. "
Erre figyeljetek mert ez életkorhoz kötött, 35 alatt kell lenni!
Igen én már öreg vagyok és benéztem 37
Nekem kb két hete lett meg a B2 középfok, utána is jártam de:"Jogosultsági feltételek
Az első sikeres komplex nyelvvizsga díjának megfizetéséhez nyújtott támogatást az a személy veheti igénybe, aki
- a sikeres komplex nyelvvizsgáról, egyesíteni kívánt részvizsgák esetén a második sikeres részvizsgáról kiállított nyelvvizsga-bizonyítványon megadott vizsganapon,
- a komplex nyelvvizsgával egyenértékűséget igazoló érettségi bizonyítvány, tanúsítvány kiállításának napján, illetőleg
- a komplex nyelvvizsgának megfelelő, honosított nyelvvizsga esetén a honosítási határozat kiállításának napján
a 35. életévét még nem töltötte be, vagy..."
By the way, nem tudom Rivaul hány éves![ Szerkesztve ]
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Rivaul
addikt
Nem minden alma arany. Több éves modellem van Mivel magamnak szeretném az angolt megtanulni jobban, így nem fűz hozzá anyagi érdekem. Itt vidéken ahol lakunk, egy helyesebb Magyarral is túlképzett vagy Nem akarom eljátszani a gyufa árus lányt, nem arra ment ki. Természetesen ha befektetésként nézzük amiből évekig profitálhatsz, akkor igazatok is van. Viszont jelen helyzetben tényleg nem számít annyira, hogy az amúgy is kicsiből elvegyek akár "kicsit" is. Mert egyszerűen meg van a fontossági sorrend. De nem akartam offolni. Így is köszönöm szépen a segítségeteket.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
törölt tag
A magam részéről abból indulok ki, h 1. nem hazudik, 2. nem hülye. Nektek meg miért kell más pénztárcájában turkálni? Ha 3műszakban dolgozik, nemigen keresi halálra magát, simán lehetnek filléres gondjai. És nem nyomozok utána, de simán lehet, h az iphone-t sem ő fizette, mert pl használtan ajándékba kapta. Aztán persze lehet, h nektek van igazatok, és vjában hülye, aki nem tudja, hogyan kell spórolni, v csaló, aki igyekszik ingyenélni, és kisírni, h vki vegyen neki egy programot. Csak nem hiszem el
[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
válasz #73820095 #4631 üzenetére
Nem kekeckedés, de egy Apple telefon sem 2 fillér 4 gyerek és 3 műszak mellett. Össze is lehet rakni akár 2-3-4-5 hónapon keresztül havi 2-3 ezer ftonként a a szoftverre a pénzt, ha nincs más. Persze mint BonFire is mondta, ő dönti el mi létfontosságú. Magántanárnál vagy egy nyelviskolában venni pár órát már drágább mint 10ezer ft. De egy nyelvvizsga is többe kerül, bár ha elsőre sikerül neki akkor ingyen volt.
-
törölt tag
válasz BonFire #4630 üzenetére
Sztem te nem vagy tisztában vele, h van ahol nem jut 10ezer egy vacsorára, és nincs miből kivenni ennyit... És talán azzal sem vagy tisztában, h létfontosságú csak a rezsi és a kaja, utána jön a ruha, az iskolaszerek, és minden más csak utána... mármint HA marad...
V ne adjon a 4 gyereknek pár napig enni, mert ő angolul akar tanulni?...
-
BonFire
veterán
De mivel dollárban van az ára, ez csak még drágább lesz.
Azt meg te döntöd el, mi a létfontosságú. Ha az angol létfontosságú, mert előnyre teszel szert a tudásával, akkor lesz rá 10 ezred, ami megjegyzem, ma egy családi vacsora ára.A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
Rivaul
addikt
válasz BonFire #4626 üzenetére
Köszönöm szépen!
Így már meg is találtam. Tényleg borsos itt az ára. 10490ft. Ha telefonra nem is, akkor a gépre itthonra mindenképpen megcsinálom. Kicsit az elmúlt 2 hétben túl is toltam, mert rengeteget angoloztam. Azt vettem észre hogy egyszerű dialógusokat sem értek meg. Tele lett a fejem. 3 napot és kihagyva, ma megnéztem 2 rész sorozatot és "drámaian" több lett az értett rész. Szóval jó lesz ez, csak néha hagyni kell ülepedni kicsit a dolgokat.Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
BonFire
veterán
Ez az, ami neked kell.
Kicsit pofátlanság, hogy 25 dodót elkérnek érte, mert amúgy freeware cucc. Persze az 🍏 azért is kérhet pénzt, hogy hajlandó a saját rendszerére portolni. Mert egyébként semmilyen korlátozása nincs, se reklámok benne, se semmi. Az AnkiWeb oldalon regisztrálsz egy fiókot, és ott a felhőbe szinkronizálja az adatokat. Az AnkiWeb webes felületén pedig akár online is gyakorolhatsz vele, ingyen. Az Anki desktop változatával meg mindent aprólékosan szerkeszthetsz. Szintén ingyenesen.
-
PETEE78
senior tag
-
Rivaul
addikt
válasz BonFire #4623 üzenetére
Köszönöm szépen. A topicot olvasgatva szembe jött már velem ennek a programnak a neve. De van belőle vagy 3 tucat találat, más-más cég kiadásában. Mintaképek alapján meg nem tűnt túl bíztatónak egyik sem. De futok vele még egy kört, hát ha hasonlít valamelyik erre a linkelt képre. Ami viszont most nem rossz, az a lexis. Sallangok nélkül tanít de csak 3 irányból. Ami pont jó, mert nem akar többet adni mint amire szükségem van. Ami hátránya hogy szintén fizetős. De 10 szavas leckéket ad videó nézegetéssel. Utána pedig azok korlátlan ismétlését. Eddig ez ami leginkább arra hajaz amit kerestem.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
BonFire
veterán
Ha jól tudom, az Anki létezik iOS-re is, csak éppen fizetős, míg minden más platformon ingyenes. Szerintem tegyél egy próbát vele, mert ennél hatékonyabb szókincsfejlesztő programot nem ismerek.
[ Szerkesztve ]
-
Rivaul
addikt
Köszönöm a tippeket. Sajnos vagy nem sajnos. Csak a telefon opció mert munkába tudok filmeket nézni meg tanulni. Nem néznék jó szemmel ha kicsapnám a laptopot az asztalra Gép dolgozik helyettem, nekem csak figyelnem kell rá. De azért vannak határok amit nem illik átlépni.
-
coco2
őstag
Sokezernyi képregény van, válassz magadnak valamit.
Tanulni szerintem minimum egy laptop fog kelleni, a tablet elég gagyi hozzá. Van egy világsztár szótárprogram "transam" névvel, kotorj rá.
Egy problémásabb szót 50 és 80 közötti alkalommal fogsz minimum kiszótárazni, mire elkezd megragadni. És kell neked vagy 5 ezer szó.
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Levél sablonokat kotorászok, de Google nem nagyon talál célnak megfelelőt Magánszemélyként írnék levelet jogi személynek, aminek a címe nem ismert (internetes kommunikáció proxy szolgáltatás mögött), csupán egy acronym név van "LFR" - bármi is legyen mögötte. A tartalmi dolgokból annyi biztos, hogy egy amerikai cég. Hogyan lenne pofás ilyen esetben fejlécezni és láblécezni? Valami minta lenne jó.
A tippeket köszönöm
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
Rivaul
addikt
Sziasztok!
Szókincs bővítésre szeretnék lehetőleg ios alá kérni valami applikációt. Soha nem voltam jó angolból. Pár éve azonban szállodai recepciósként kezdtem dolgozni Balatonon. Ott viszonylag rá lettem kényszerítve a fejlődésre. 3 év munkaviszony után a covid szegte pályafutásom. Ennek 2 éve. Az alapok megmaradtak. Egyszerű szituációkban megoldom magam. Most szeretném kicsit mélyíteni a dolgot. Elkezdtem filmeket, sorozatokat angolul, angol felirattal nézni. A történetet értem, le tudom követni az alap párbeszédeket. De változóan. Körülbelül 50%-ban értem meg őket. A megállítom, szótárazom megoldás nekem nem működik. Túl sok a hiány. Olyan program érdekelne ami csak a szavakat adná. Doulingo, Xerophan stb teljes tanítása nem jött be. A filmek alatt össze tudnám fűzni a dolgokat, de kellene hogy értsem legalább a jelentéseket.Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
PETEE78
senior tag
Sziasztok, az angol nyelv részeiről, alkotóelemeiről létezik olyan kép, ami mint egy térképként jeleníti meg egy képen, vagy egy "fa szerkezetben"? Nem lista szerűen. Minden részletre kiterjedően, vagy minél részletesebben. Gondolok itt pl transition words, connectors, prepositions stb.
You are being revived
-
anorche1
őstag
Sziasztok!
Tudnátok kérlek tankönyvet ajánlani angol nyelvhez? C1 vizsga lenne a cél majd tavasszal, B2 már megvan. Valami mindent átfogóra lenne szükségem, nyelvtannal, szokásokkal, kifejezésekkel.
Előre is köszönöm!"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
lumpy92
aktív tag
válasz STC Speed #4611 üzenetére
Az összes nyelvvizsga típusnál le tudsz tölteni a honlapról a kinézett szinthez tartozó próbanyelvvizsga feladatsort.
Otthon kitöltöd mintha vizsgáznál (fontos, hogy a rendelkezésre álló időt is betartsd), és a javítókulcs alapján lepontozod magadnak. Az írott szöveg pontozására meg megkéred az angol tanárodat."never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
STC Speed
őstag
Sziasztok,
-Egy ideje (pár éve) járok angol oktatásra, hol tudom letesztelni magam , hogy lenne esélyem nyelvvizsgára?
-Másik kérdésem, hogy tudtok ajánlani jó telefonost appot tanulni, gyakorolni? (mint pl a duolingo)Köszi a segítséget!
-
törölt tag
válasz sherlock82 #4606 üzenetére
Jó, hát én is végignéztem pl a Hamish Macbeth-et eredetiben
-
-
PETEE78
senior tag
Sziasztok!
Mi a különbség az axe és az ax között?
nem a dezodorra gondolokelőre is köszi a válaszokat
[ Szerkesztve ]
You are being revived
-
törölt tag
válasz sherlock82 #4603 üzenetére
Mondjuk, én inkább a BBC-t preferálnám, de aki helyi adót hallgat, az magára vessen
Pl a kiejtés tipikusan az, amihez nem árt egy jó tanár, mert nemcsak kiejteni tanít meg, hanem hallani is helyesen. Főleg a germán nyelvek kiejtése annyira idegen a magyarétól, h gyakorlat híján meg se hallja az ember, h mit hall pontosan, és beazonosítja anyanyelve hangjaihoz, aztán máris megvan a rémes akcentusa... Holott először meg kell tanulni magukat a hangokat. Először hallani, aztán kiejteni. Úgy, mint anno csecsemőkorban. És ez az, ami egyedül szinte skinek nem megy. -
sherlock82
senior tag
Köszönöm a válaszokat duolingó ügyben.
Nekem mondjuk sokat segített hogy érthetően elmondja a szöveget.
Gyakran hallgattam korábban a pl. a bbc sheffield rádióját, na azt elég nehezen tudtam megérteni. Ez ahhoz képest tök jó volt.Keresek másik alternatívát, azért.
Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
törölt tag
válasz BonFire #4600 üzenetére
Nagyon pontosan leírtad!
Mikor kíváncsiságból kipróbáltam, kb már a második feladatnál rühelltem, h nem enged gyorsabban haladni ott sem, ahol nyilvánvalóan tudom a dolgot, iszonyat mechanikusan végig kell csinálni minden egyes rohadt lépést... Gyakorlatilag az ő megoldásait gyakoroltatja be, és nem a szavakat, jelentésüket, értelmüket, használatukat tanítja meg vjában.@sherlock82: A googleplay-ből bmit próbáltam mást, ennél csak jobb volt
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Path of Exile 2
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest