- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gojko.m
senior tag
Sziasztok! Többször felmerült az Anki neve. Ha nem szeretnék kártya csomag szerkesztésével foglalkozni, akkor a letölthető csomagok közül melyiket tudnátok ajánlani egy újrakezdő számára? Illetve, nektek melyik kész csomag tetszett vagy vált be leginkább?
-
gojko.m
senior tag
válasz
BonFire #2262 üzenetére
"...gyönyörűen megszerkesztettem az összefoglalót, szép is volt, hasznos is volt, mégse méltatta figyelemre senki, mert olyan kérdéseket tettek fel, amelyekre ott volt a válasz."
Ismerős a helyzet. De egy-két kérdező alapján nem kellene általánosítani. Ugyanis nem tudhatod hányan olvassák örömmel és elégedetten az összefoglalód. Ha jobban belegondolsz,nem fogják megírni, hogy olvasták. Viszont cserébe, visszatérő kérdésekkel sem fognak bosszantani.
-
gojko.m
senior tag
válasz
BonFire #2151 üzenetére
Köszönöm az alapos leírást!
És nem utolsó sorban, hogy újból felhívtad a figyelmem erre a programra. Ugyanis korábban már kipróbáltam, de akkor nem igazán jött be. Azt hiszem elégé "fapadosnak" találtam, amit most inkább "egyszerű és letisztult"-ként jellemeznék.Saját kártyát még nem gyártottam hozzá, viszont "Gaál Ottó: Kreatív nyelvtanulás - Kezdő angol"-ját nagyon hasznosnak találom jelenleg.
-
gojko.m
senior tag
Anki mobil app beállításokkal kapcsolatban lenne szükségem egy kis technikai segítségre.
Az rendben van, hogy reggel 20 új szót (mondatot) kezd gyakoroltatni. Viszont az már elég hosszadalmassá és fárasztóvá teszi a gyakorlást, hogy rögtön kb. 80 régebbi szót is át akar ismételtetni. Be lehetne azt valahogy állítani, hogy kevesebb újraismétlés legyen? Vagy az is jó lenne, ha a nap folyamán több részletben tudnék gyakorolni azzal a 80 átismátlendő szóval.
Tehát, konkrét beállítás is érdekel. De tapasztalatokra, javaslatokra is kíváncsi lennék, hogy egy nap hányszor és milyen hosszan használjátok (használtátok) az Anki-t?
-
gojko.m
senior tag
válasz
margithid #2049 üzenetére
"Valaki linkelt Disney meséket, azok nem lennének rosszak, de abból is kellene valami nehezebb"
Nem tudom aktuális-e még... nemrég találtam rá a Little Fox youtube csatornájára. Vannak itt történetek, dalok különböző nehézségi szintekhez, színvonalas animációkkal megtámogatva. Szerintem, gyerekeknek, gyermeklelkű felnőtteknek jó szórakozás lesz nyelvtanuláshoz.
-
gojko.m
senior tag
válasz
philoxenia #1935 üzenetére
Persze, persze... amikor az Elektromodulator dva azt mondja, hogy Ahoj poplacsek!
Nem rossz, nem rossz... ,de nem egészen erre gondoltam. Inkább az angol nyelvtanulás lenne a cél egy olyan műsoron keresztül, aminek egyszerűsített nyelvezete van.
Viszont, ha jobban belegondolok, lehet hogy igazad van a film műfajával kapcsolatban. Nemrég néztem meg a Bojka 4-et magyar felirattal, ami szinte felesleges volt, mert annyira egyszerű tőmondatokban beszéltek a szereplők.
-
gojko.m
senior tag
válasz
morefire #1908 üzenetére
Kezdő szinthez is tudnátok angol feliratos sorozatot, videókat ajánlani?
Eddig egy ilyet találtam: a BBC Extr@ English c. sorozatát. Azt leszámítva, hogy legtöbbször túljátsszák a szereplők a bugyuta történeteket, összességében egész vicces és szórakoztató anyag nyelvtanuláshoz.
Szóval, ismertek még hasonlót? -
gojko.m
senior tag
válasz
philoxenia #1884 üzenetére
Viszont, ha teljesértékűen szeretnéd használni, akkor érdemes az alkalmazáson belüli termékek árával is számolni.
-
gojko.m
senior tag
-
gojko.m
senior tag
válasz
BonFire #1658 üzenetére
Viszont vinyóról megnyitva a HTML-fájlokon sem funkcionálnak a böngésző bővítmények, tehát érdemes azt feltölteni egy tárhelyre, vagy weboldalra.
Nem tudom milyen bővítményt használsz, de pl. nálam a FF S3.Google Translator kiegészítője simán fordítja a vinyóról megnyitott .txt fájlokat. (Na jó... köss bele, hogy ez a kiegészítő nem azt csinálja amit kéne, mert kijelölés meg jobb-klikk, stb...)
-
gojko.m
senior tag
válasz
BonFire #1661 üzenetére
Nyugodj már le!
Valóban elkerülte a figyelmem, hogy magyar szöveghez szeretné a kérdező az angol szóbuborékokat és nem fordítva. Ezért sorry!
Viszont te is html bővítménnyel jöttél, meg hogy programozóval írasson egyet. Én meg ajánlottam egy oldalt, ahol működik ilyen fajta script. Szóval, ez is lehet egy lépés a megoldás felé.
Egyébként meg igaza van Mercutio_-nak. A végén még újra feltaláljuk a MobiMouse-t. -
gojko.m
senior tag
-
gojko.m
senior tag
válasz
#34576640 #1652 üzenetére
Ha már videó fordítás, akkor talán érdemesebb lenne a feliratokhoz a Subtitle Edit nevű programot használnod a Word helyett.
A progit lehet fordító módban is használni: egyik oldalon az eredeti felirat, a másik oldalon a fordítás. És van lehetőség automatikus fordításra is (google technológia).
Igaz, ebben sem lehet - az általad vázolt - buborék megjegyzéseket készíteni. Viszont el tudok képzelni egy olyan megoldást, ahol készítenél fordító módban egy harmadik "felirat" fájlt, amiben a szó fordításaidat gyűjtöd sorról-sorra.
-
gojko.m
senior tag
Bocs... a Rosetta Stone nem offline. Esetleg a 50languages app-ot tudnám még ajánlani. Ott csak a leckék letöltéséhez kell internet, azután offline használható.
-
gojko.m
senior tag
Pl. ezeknek nézhetsz utána...
androidos alkalmazás: Rosetta Stone TOTALe
nyelvkönyvek hanganyaggal: Relaxa, PONS, Kreatív angol
hangoskönyvek: English e-books -
gojko.m
senior tag
English e-books oldalon találsz szabadon letölthető egyszerűsített angol nyelvű könyveket. Kezdőtől a haladóig, többféle műfajban és többféle e-book formátumban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Steam topic
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!