Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Na, a duolingo az, amiert nagyon sokat kene fizetniuk nekem, h hajlando legyek hasznalni...
-
törölt tag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Egyedul nem fog megtanulni. Tudok olyat ajanlani, akihez ritkan es osszevissza is mehet, de sztem nagyon szuksege van ra, ha tudni is akar vmit.
Vmikor erettsegi elott bevagtam fogadasbol az egesz angol nyelvtankonyvet. De ez nekem akkor mar a 4. v 5. nyelv volt. Kesobb persze ez hasznos volt, de jokat rohogtek rajtam, h miket irok, es ez minden, csak nem nyelvtudas volt. -
törölt tag
Egyszer kerultem beszelokapcsolatba a fomuftival par eve... Meg egy olyan arrogans, ostoba libat... Uh a dontpanic-re azota csak legyintek.
Az anyanyelvivel kapcsolatban leirta b0bcat a lenyeget. Lattam eleg peldat, h mekkora baromsagok rogzultek, amit aztan a jo tanar se tudott kiverni belole. Pl a birtoklas kifejezeseben... -
törölt tag
Jó ötlet. Ha oda se figyelsz rá, akkor is megragad pár dolog, ha uazt hallgatod sokszor. Nyilván vannak hatékonyabb tanulási módok is, de mképpen hasznos.
Vhol van nekem egy rakat hanganyagom, előveszem, ha ráérek foglalkozni vele. De a neten sokmindent megtalálsz, nekem is onnan vannak. Kreatív angol, Relaxa, tankönyvek hanganyagai, stb. -
törölt tag
-
törölt tag
Kollegák az topikban, a dropsot ki használta? Milyen?
-
törölt tag
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Naja, cska az már nem uazt jelenti...
-
törölt tag
A magam részéről abból indulok ki, h 1. nem hazudik, 2. nem hülye. Nektek meg miért kell más pénztárcájában turkálni? Ha 3műszakban dolgozik, nemigen keresi halálra magát, simán lehetnek filléres gondjai. És nem nyomozok utána, de simán lehet, h az iphone-t sem ő fizette, mert pl használtan ajándékba kapta. Aztán persze lehet, h nektek van igazatok, és vjában hülye, aki nem tudja, hogyan kell spórolni, v csaló, aki igyekszik ingyenélni, és kisírni, h vki vegyen neki egy programot. Csak nem hiszem el

-
törölt tag
válasz
BonFire
üzenetére
Sztem te nem vagy tisztában vele, h van ahol nem jut 10ezer egy vacsorára, és nincs miből kivenni ennyit... És talán azzal sem vagy tisztában, h létfontosságú csak a rezsi és a kaja, utána jön a ruha, az iskolaszerek, és minden más csak utána... mármint HA marad...
V ne adjon a 4 gyereknek pár napig enni, mert ő angolul akar tanulni?...
-
törölt tag
válasz
sherlock82
üzenetére
Jó, hát én is végignéztem pl a Hamish Macbeth-et eredetiben

-
törölt tag
válasz
sherlock82
üzenetére
Mondjuk, én inkább a BBC-t preferálnám, de aki helyi adót hallgat, az magára vessen
Pl a kiejtés tipikusan az, amihez nem árt egy jó tanár, mert nemcsak kiejteni tanít meg, hanem hallani is helyesen. Főleg a germán nyelvek kiejtése annyira idegen a magyarétól, h gyakorlat híján meg se hallja az ember, h mit hall pontosan, és beazonosítja anyanyelve hangjaihoz, aztán máris megvan a rémes akcentusa... Holott először meg kell tanulni magukat a hangokat. Először hallani, aztán kiejteni. Úgy, mint anno csecsemőkorban. És ez az, ami egyedül szinte skinek nem megy. -
törölt tag
válasz
BonFire
üzenetére
Nagyon pontosan leírtad!
Mikor kíváncsiságból kipróbáltam, kb már a második feladatnál rühelltem, h nem enged gyorsabban haladni ott sem, ahol nyilvánvalóan tudom a dolgot, iszonyat mechanikusan végig kell csinálni minden egyes rohadt lépést... Gyakorlatilag az ő megoldásait gyakoroltatja be, és nem a szavakat, jelentésüket, értelmüket, használatukat tanítja meg vjában.@sherlock82: A googleplay-ből bmit próbáltam mást, ennél csak jobb volt

-
törölt tag
válasz
sherlock82
üzenetére
Hááááttt...ööö... Én ugyan nem foglak eltiltani tőle, de h az az egyik legpocsékabb, amivel találkoztam, és a kezembe nem veszem többet, az is biztos

-
törölt tag
válasz
sherlock82
üzenetére
Már ha nem kell írni-olvasni is tanulnod, a nemlatin ábécé miatt

-
törölt tag
Én könnyen tanulok nyelveket, de teljesen elképedtem, mikor olyan emberrel találkoztam, aki tényleg elhitte, h 40 óra alatt meg lehet tanulni egy nyelvet alapfokon.... Na, ezek után ezen már meg sem lepődöm...
Mindamellett az ötletnek lehetne létjogosultsága, nem lenne ez rossz, de nem ennyiért... -
törölt tag
válasz
BonFire
üzenetére
"Az önálló, saját fejem után megyek-módszer hátránya, hogy lassú, nem hatékony. Ezért jobb a tanár."
Ezen túl még egyet kiemelnék: a nyelvi biztonságérzetet (pl, de van még más + hatása is a tanárnak).
Több mint 10 nyelvet tanultam. Volt, amit tanárral, volt, amit tanár nélkül. Tanárral is, tanár nélkül is megtanultam egyes nyelveket olyan szinten, h a nemanyanyelviséget nem veszik kapásból észre, DE halványan ottmaradt az az érzetbeli különbség, h a tanár ad egy biztonságérzetet az elején, h ha hibázol, kijavít, ergó, ha megdícsér v akárcsak némán jóváhagy, akkor jól mondtad. Ha egyedül tanulsz, ez nincs, és ott kísért, h vban jól mondtad-e. V ami még rosszabb, ha nem kísért, és azt hiszed, hű de tudsz, hű de jól mondod, vjában meg egy csomó hibát jó alaposan begyakorolsz. Pl kiejtési hibák...
Persze ma már, az internet korában, ez is könnyebb, sokkal több anyag elérhető, és vban csak az első 5 nyelv a nehéz, de ha nincs elég elérhető anyag, mert azért vannak olyan nyelvek még mindig, akkor tanár nélkül baromi nehéz; mint pl az ír, ahol a kérdéseimre még a fórumokon is nehezen (v sehogy se) kapok választ. Angolból, és más nagy európai nyelvből könnyű: veszed a kész paneleket, és tanulod, tanulod, egy idő után már vmennyire tudod magad ellenőrizni, de simán betanulhatsz komoly hibákat is, mert nem volt, aki kijavítson, és megszokod.@arcsin: Az angol kezdőként, alapszinten könnyű vban, de azért érdemes azt is megnézni, h magasszinten, vban jól és helyesen hányan tudnak... A nyelv lényege nem a tanult szavak mennyisége + nyelvtan. Ráadásul az angollal kapcsolatban elterjedt az a tévhit, h egyszerű a nyelvtana... A nyelvtan nem(csak) a ragozásból áll, és bár az angolban vban kevés a konjugáció és deklináció, de cserébe van szemantika, szintaktika, frazeológia, ami a helyes beszédhez/íráshoz legalább olyan fontos. Ezek nélkül persze lehet beszélni, még meg is értetheti magát az ember; könnyebben is elmondja a mondanivalóját talán, mint egy sokat ragozó, nemeket használó nyelvben, mert pl nem lehet névelőket elrontani, de uakkor sokkal könnyebben félre is értetheti magát, mert pontatlan a fogalmazás v a kiejtés... Erre példa a nagy klasszikus

-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Ja, es egy sztori: Anno egyszer meg tortent, h (hivatalosan) kozepfokuval keszitettem fel vkit felsofokura. Elegge utso pillanatban jelentkezett, uh ugy engedtem el vizsgara, h ez bizony lutri lesz. Es mit ad Isten, az enyemnel lenyegesen gyengebb tudassal megkapta a felsofokut.
-
törölt tag
Milyen letjogusultsaga van bminek, aminek nincs gyakorlati haszna?! Marpedig a nyelvvizsganak a legritkabb esetben van. Szal sztem, ha itt pszichologizalni kene, azt mashol kene kezdeni
En pl banom, h elmentem bmelyikre is, mert csak a penzt dobtam ki az ablakon. A tudasom messze felulmulja mindet, de soha egyiknek se vettem szemernyi hasznat sem... mind haszontalan puszta papir... -
törölt tag
Mint minden vizsga, a nyelvvizsga is szerencse kerdese is. Esik az eso? Temetesre kell menni aznap a tanarnak? V csak alapban kekeckedo? V eppen orul az uj hazanak? V mindig joindulatu? A szobelit sohasem lehet igazan objektiv eredmenynek elfogadni. Az irasbelit meg csak-csak, de az sem lesz soha total realis.
Az otthoni nyelvvizsga meg... de komolyan: hogyan akarjak az onallo teljesitest ellenorizni? Szobeli oke, ott a kamera. De az irasbeli? Ott is kamera lesz? Es amit nem lat a kamera? 😂😂😂 -
törölt tag
válasz
zharkanyi
üzenetére
A mitol mennyit mellett nagyon fontos a mitol mi fejlodott. A jatekokbol remekul fel lehet epiteni azt, h legyen egy kapcsolata a nyelvvel, h erdekelje, h egyes szavak, kifejezesek, mondatok almabol felebredve is menjenek, h hasznat es hasznalhatosagat lassa, h legyen bmifele alapja. Es az a kapcsolat az egyik legfontosabb tenyezo a nyelvtudasban, akarmilyen kicsi is az, es a tanulast jelentosen megkonnyiti.
-
törölt tag
Ha fejlodtel, akkor smikeppen sen "hamis sikerélmény". Nyugodtan orulj neki :)
A yt-on van egy csomo nyelvtanulos video. Azt hiszem, kezdoknek is. Azokat inkabb ajanlom. De jateknak tenyleg jo a duolingo, legslabbis ha elvezed. (Engem untatott es bosszantott, mert merev es rugalmatlan, mikor kiprobaltam egy uj nyelvet; nem hagyott haladni, elobbrelepni.) -
törölt tag
A relam reszet hagyjuk, de van benne hasznalhato gondolat.
-
törölt tag
-
törölt tag
Akar vki IGY tudni amerikaiul?
-
törölt tag
Ezt most talaltam: spanyoltanulas. Angol felirat.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Bmit jelenthet...
Kedvenc peldam egy torok haver, akinek a szokincse egesz jo, de a nyelvtana, kiejtese mar nem ennyire. Viszont annyira kommunikativ, es olyan zsenialis a metakommunikacioja, h mindezt alig veszed eszre.
Ebbe most futottam bele. 1 mp alatt min 2 szo??? Mikozben o maga is azt mondja, h kepzeld el alaposan?! V ez csak nekem ellentmondas?
(Az mar csak hab a tortan, h ha tenyleg hatradolok, azonnal kohogok es fulladok, uh most ha tudnek, se mennek ki egyelore, mert meglincselnek, pedig nem lettem smifele uralkodo, csak horgok...) -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
philoxenia
üzenetére
😁 Eszembe nem jutott volna nyelvi helyett matematikai alapokat keresni a nyelvtanulasban, de ha mar igy nezzuk, a matekban is ott van Euklidesz helyett (pontosabban mellett) Bolyai es Lobacsevszkij a geometriaban, v a Boole-algebra, stb; es akkor maris kozelebb vagyunk a nyelvi logikahoz :)
-
törölt tag
válasz
BonFire
üzenetére
Az -marmint a tudas, ami =/= kepesseg-, nagyon sokmindenen mulhat abbol, h hogyan tanultad/tanitottak. Meg erdeklodes.
Most egy egeszen extrem pelda jutott eszembe, h ismeros gyerekbol hogyan csinaltak total matekhulyet (bena tanar, tudasra feltekeny szulo), holott miutan matekoztam vele nyilvanvalo lett, h ha nem is zseni, de megvan minden szukseges kepessege, sot...
Uh a kerdes az, h miert vagy barlang, es milyen: keptelen v elhanyagolt
-
törölt tag
Na, itt látszik, mekkora különbség lehet egyes szavak, kifejezések értelmezésében

Én ezt smiképpen sem nevezném kényelmes beszédnek. Iszonyatosan töri a spanyolt, nagyon egyszerű beszélgetéseket folytat borzalmas kiejtéssel. (Igaz, én még a magam jelenlegi spanyoltudását sem nevezném még kényelmesnek, holott már az első hónap után jobban beszéltem mint ő, és főleg jobb kiejtéssel, jobb hangsúllyal, intonációval, ritmikával, folyamatosabban.)
Ami nagyon pozitív, az a módszerei és főleg az önbizalma
Meg mer szólalni, a hibák ellenére is nyomja. Még ha csak nagyon alapszinten is. Ez kb a turistaszint
És ne felejtsük el, h bár vban kevesen jutnak el ide 6 hét alatt, de kevesen is nyomnak le 160h-t 6 hét alatt... -
törölt tag
Le tudnál szokni róla, h a saját negatív feltételezéseidet/vetítéseidet támadd meg az írásaim kapcsán, ahelyett, h a vban leírtakhoz kapcsolódj?

Egyrészt továbbra sem tudok egyetérteni a nyelvtan túlmisztifikálásával és (túl)teoretizálásával, másrészt szét kell választani a beszéd elemeit/lépéseit:
1. maga a megszólalás -sokaknak nagyon nagy probléma, bátorság kérdése;
2. a grammatikai helyesség az élőbeszédben -nehezebb, mint írásban;
3. lexikai, lexikológiai, szemantikai helyesség -na ez a legnehezebb, ha már meg mer szólalni vki, és a nyelvtannal is boldogul, és ez az a terület, amit még az anyanyelvén is holtig fejleszthet az ember... Fordítások kapcsán sokszor előjön ez, pláne szakszövegeknél, és emlékszem pl, mikor egyszer előkerült (szintén vmi fordításban tán) a "csáváz" szó, és fogalmam sem volt a jelentéséről, de amikor megláttam németül a szótárban, akkor meg volt egy hatalmas aha-élényem, h dehát igazából tudom, milyen folyamatot nevez meg. Tegye fel a kezét, akik gugli nélkül is ismeri
Ez a mostani kötözködésed olyan, mintha azt mondanád, h a kottaolvasás célja pl a dalok azonnali leéneklése. NEM! A kottaolvasás célja maga a kottaolvasás, h tudd, melyik jel mit jelent. És ez lesz az eszköz a kottából énekléshez. És ha úgy akarsz kottát olvasni tanulni, h azonnal a dalokat akarod énekelni, akkor csak csalódni fogsz.
Továbbra is azt gondolom, h túlnyomod az elméleti nyelvtan jelentőségét, és ezért gondolod azt, h létezik "nyelvtan nélküli beszéd". Ez csak a nyelvtan+szavak módszernél fordulhat elő. Ha kész paneleket tanul meg, abban már helyes a nyelvtan. Ha érdekli, tanulja meg az elméleti hátteret is, de ha jó a memóriája, odafigyel, elméleti háttér nélkül is helyesen tud beszélni, mert a "belső" nyelvtana jól fel fog épülni, és nem nyelvtannélküli lesz a beszéde...
Szal amíg te azt fogod tanítani, h a gyévocska alanyeset, a gyévocsku tárgyeset, addig én azt fogom mondani, h az első a kislány, a második a kislányt, és lehet, h sose fog az, h ilyen-olyan eset elhangzani, csak ha érdekli, és mégis fogja tudni használni
(Az orosz példa Philonak dedikálva
) -
törölt tag
válasz
mate1396
üzenetére
Az egesz santit: A beszedhez nem a nyelvtan kell, hanem h beszelj.
Nyelvtan, meg konyvek, azok a helyes beszedhez kellenek. De az meg beszed nelkul nem lesz, csak ha elkezdesz beszelni. Erre keress alkalmat: csetelj, elocsetelj. Nezz filmeket, es mondd veluk a mondatokat. Tanulj meg kivulrol parbeszedeket, es tanuld meg az abban elofordulo nyelvtanokat.
Alapjaiban hibas az a koncepcio, h csak akkor szolalok meg, ha hibatlanul tudok, habar igen gyakori es tipikus. Es h a nyelvtannal kell kezdeni. Eloszor ezt kene atalakitani... -
törölt tag
Nem ertek vele egyet, hiaba jopofa. Sztem csak egy elterjedt tevhit, h az angol nyelvtan konnyebb a tobbinel. Az elso par otaban igen, de utana... Nem veletlen, h csak igen kevesen beszelnek igen jol. A legtobben el se jutnak oda, h talalkozzanak az igazi finomsagokkal. A present simple ragozasa meg nem AZ angol nyelvtan...
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
philoxenia
üzenetére
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Hm... Érdekes részletek, tanulhatunk a horvátoktól, főleg mert megint csak az derült ki, h baj van a magyar nyelvoktatással...
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Egyreszt jo, amit csinalsz, mert vmit tanulsz vele. Masreszt meg katasztrofa, amit csinalsz, mert szinte tutira egy csomo hibat tanulsz meg vele, egy csomo mindent rosszul gyakorolsz be, de ami a lenyeg, ami a legfontosabb, h nem beszelni tanulsz meg igy. Mert ha nem azt kerdi, nem azt valaszolja, maris nem tudsz vele mit kezdeni. A kommunikacio lenyege, h az adott pillanatban reagalunk az adott pillanatra, es nem sablonokat hajtogatunk, mint a hajmereszto trekomos Vanda...
Akarmit csinalsz, ha valodi nyelvtudasrol beszelunk, akkor az nagyon sok tanulast jelent, es siettetni nem lehet, mert ebben a folyamatban nem csak tanulni kell, hanem a tanultaknak leulepednie, megkotnie. Nem eleg az, h ma megtanulod, es holnapig emlekszel ra, be kell epulnie, nem tudsz folyton ujat tanulni. Ill. tudsz, de annak az erddmenye olyan is...
Egy pelda: most probalok kikupalni vkit, aki ugyan tanfolyamon tanult, de az eredmeny... A kozepfoku szobelit mar letette, de az irasbelin elcsuszott, mert mint tapasztalom, osszekeveri pl a come/go , tell/say, stb. jelenteset, 2 egymas utani past simple-bol osszekeveri, h melyik volt elobb, de a continous lenyeget se ertette, es fogalma sem volt, h melyik "jovo ido" mire jo, es meg sorolhatnam... Es ez nemcsak a vizsga miatt erdekes, termeszetesen a beszelgetes is inkabb a metakommunikacio reven ment neki, mint az angollal magaval... -
törölt tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Egesz nap futopadon??? Nem smi...
B0bcat: Ismertem vkit, aki 2 honap alatt letette a kozepfokut a 0rol. Na, ugy is beszelt... De a memoriaja jolt, azt meg kell hagyni...
-
törölt tag
No, ma egy olyan aspektusát hoztam a nyelvtanulásnak, amiről nem szoktak beszélni, de már többször belefutottam a görög kapcsán. Most éppen kíváncsi voltam, h milyen nyelvtanulós appok vannak, hiszen anno ilyenek nem léteztek, de még könyvek is csak igen gyéren. Nem vagyok elájulva tőlük, de kiegészítőnek el tudom képzelni, ha tanul vki. De nem is ez a lényeg.
Belehallgatok az egyik hanganyagba, minipárbeszédek. És... Kb: "Zavarja, ha rágyújtok? - Jaj, dehogy, egyáltalán nem." Eszébe sem jut azt is megtanítani, h hogyan lehet udvariasan azt mondani, h de igenis zavar, ha az orrom alá tolod a büdös bagódat, és a képembe fújod a füstödet. A gr világban még ma is lehet szinte bhol füstölni, és ki vannak akadva, ha némelyik normálisabb étteremben nem szabad. V pl a távolsági buszon, vonaton végre már meg van tiltva, de a sofőr továbbra is menet közben is szívja... Mert ez nekik JOGuk. Eszébe se jut, h bunkóság mindenütt gátlástalanul dohányozni, és ez bkit is zavarhat. Nincs jogod, h zavarjon. Simán gyerekek mellett, kaja mellett, stb. Nagyon lassan változik ez...
Na, szal, amikor nyelvet tanulunk, kultúrát, nyelvi és nemnyelvi logikát, mentalitást is tanulunk, ha vban érteni és jól beszélni akarunk egy nyelvet. És itt vannak nagy különbségek: germánul, szlávul, újlatinul tanulni ebből a szempontból viszonylag egyszerű, bár újlatinul már ott a manyana-szemlélet...
De a görögnél ez a különbség már sokkal extrémebb. Hónapokig el lehet úgy éldegélni Gro-ban, mármint nem turitaként értem, h nem találkozol olyan alapvető szavakkal, mint pl csekk, átutalás, meg sok egyéb, amiről itthon v Ny-Eu-ban rendszeresen szó esik. Egyszerűen egy átlag gr nem ilyenekről beszél, ha nem muszáj. És a Gro-ban készült tankönyvek is ezeket a témákat tükrözik, így tkp be van szűkítve a szókincs, és sokszor bajban vagy, ha egy normális eu-i szöveget gr-re kell fordítanod, mert azon túl, h az ilyen "extrém" szavakat külön kell(ett) megtanulnod, azt is meg kell(ett) tanulnod, h hogyan mondd el úgy, h meg is értse, ha vmi olyat akarsz kifejezni, amiről ők nem szoktak beszélni, v nem úgy. Nem arról van szó, h hülyék lennének, de bizonyos gondolatok bennük fel sem merülnek. Ld pl, h a cigi zavaró is lehet. De sok ilyen példát mondhatnék még, ha eszembe jutna, h totál körbe kellett írni, magyarázni vmit, mert a logikáját nem értették, h vmiről vmi eszembe juthat, ahhoz kapcsolódhat.
Ja, h miről beszélnek? Pillanatok alatt meg lehet tanulni pl az összes rokoni fokozatot, mert az nagyon fontos, h ki kinek a kicsodája, és számontartják a másod-, de néha még a harmadunokatestvéreket és a szeretőket is
V könnyedén meg lehet tanulni a kajaneveket
Ja, és persze a poltikai kifejezéseket 
Az ilyen jellegű angolos élményeimet még nem gondoltam végig, de kíváncsi lennék, ti mivel, mikkel találkoztatok. H egy adott nyelv országának életmódja, gondolkodásmódja hogyan befolyásolja a nyelvtanítást, nyelvtanulást. -
törölt tag
1. De nem ott volt az eleje.
2. Ha egy hibara kijelented, h nem hiba, az bizony kotekedes.
3. Az "I have my bag."-et ugyan rendszt ugy forditjuk, h "nalam van", de nem tokeletesen azt jelenti. Olyan ize van, h "megvan nekem a magam izeje". Ezert stimmel, amit Philo irt, es lehet ezt mondani a penztarnal, akkor is, ha az a kocsiban maradt, csak nem szokas igy valaszolni.
4. Mond neked vmit az, h "normgerecht"=/="formgerecht"? -
törölt tag
Akkor meg mindig nem erted: a helyett my -igenis hiba. Meghozza nagy. Akkor is, ha az egy szinten ertelmes mondat. Az egesz seggedre is hiba az egeszsegedre helyett, hiaba ertelmes..
My helyett my persze, h nem hiba.Tapasztalatom szt azok rontjak el, akik meg mindig csak a magyar logikaban gondolkodnak, es szorol szora forditani akarnak: igy aztan kb: van konyvem -> van=have, konyvem=my book. Oszt maris ott a hiba. Halisten, akiket erre en tanitottam, nem szoktak ezt elkovetni. Azert a have birtoklasos hasznalata egy nagyon alap dolog.
Ui: Nem volt mit kijavitani, csak szted nem hiba nem azt mondani, amit akarunk, ergo hatalmas hulyeseget mondani. Ez is egy szemlelet.
-
törölt tag
válasz
BonFire
üzenetére
Kösz, remek példákat hoztál arra, amit a szék kapcsán fejtegettem B0bcatnak

Nekem az volt a legextrémebb (aki nem nálam kezdett), akiből évek alatt is képtelenség volt kiverni az "I have (a helyett:)
mybag" típusú hibákat. Ha kellett, ha nem, a névelő helyett névmást mondott mindig. -
törölt tag
Na, akkor tisztázzunk vmit:
te eddig azt kérdezted, h te hogy tanulj angolul, erre továbbra is csak azt tudom mondani, h amíg nem ismerlek, nem tudom, keress egy jó tanárt.
Ma méltóztattál először elmondani dolgokat a célodról, a stratégiádról, az eddigi tanulásodról, meg először méltóztattál az alapvető problémádra rákérdezni, h milyen módszerek léteznek egyáltalán. Ez már egy megválaszolható kérdés. Lenne. Csak tudod, annyira felbosszantottál az előző hsz-ed pofátlanságával, h örülj, h most egyáltalán csak ennyit írok... Sajnálom a neked adott válaszokra vesztegetett energiát. -
törölt tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Németül mindenesetre vban Stuhlgang (székmenet) a széklet...

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi belépő szinten
- bambano: Bambanő háza tája
- Samsung kuponkunyeráló
- Gumi és felni topik
- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
- Papírnehezékként használható csúcs-GeForce-ot árul egy francia viszonteladó
- One mobilszolgáltatások
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- ASUS RX 7800 XT 16GB GDDR6 TUF GAMING OC - Fóliás - Eladó!
- GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2 - Gari 2027.07.22. -ig - Eladó!
- G.SKILL Trident Z Neo 2x16GB 3600MHz CL16 Eladó!
- PlayStation 5 (Slim) Digital Edition - 825GB
- Remek áron dobozos új Asus Tuf Gaming FX507VV/i7-13620H 16GB 512 SSD Nvidia RTX 4060 144Hz garancia
- Dell Pro Plus 14 Core Ultra 5 238V 32GB 512GB FHD+ TouchScreen ProSupport Plus gar: 2028.10.07
- 267 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7530U, no GPU
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 256GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4561, 100% AKKSI
- Playstation VR2 3 hónap garancia, számlával!
- GAMER PC! Intel i9-12900KF / RTX 5070 / 32GB DDR4 /1TB Gen4 / B760 /1350w Platinum! BeszámítOK!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Meg mer szólalni, a hibák ellenére is nyomja. Még ha csak nagyon alapszinten is. Ez kb a turistaszint