Hirdetés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Vanda ajándéka - 60 nap SkyShowtime előfizetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- CinemaVision plugin ismertető a Kodihoz
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Lenry: Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
Új hozzászólás Aktív témák
-
b0bcat
addikt
válasz
sherlock82 #4729 üzenetére
Ez úgy hangzik, mint egy tanárnak való feladat.
(Tudok egy jót.
)
-
zharkanyi
tag
válasz
sherlock82 #4697 üzenetére
Én Drops-ot használtam, szerettem is. Minden lecke végén pedig beírtam Ankidroid-ba. Szóval minden amit ott tanultam az a valós szókincsem részévé vált.
-
b0bcat
addikt
válasz
sherlock82 #4694 üzenetére
Pusztán a Duolingo-ból senki nem fog megtanulni angolul.
Egyszerűen a helyén kell kezelni: kezdőknek egy jópofa kiegészítés, illetve kedvcsináló, nem több. Nagyon korlátozott az a tudás, amit el lehet belőle sajátítani. De a semminél azért több.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
sherlock82 #4682 üzenetére
Igen, de nem néztem meg.
*
Fentebb írta valaki (bocs, most nem lapoztam vissza), hogy menet közben variáltak az egészen, kivették a sztori opciót, így nekem végtelenül unalmassá vált az utolsó 10 lecke (leginkább azért csináltam végig, mert gyarló módon beszippantott a "pontgyűjtés és ligázás" őrület), ugyanaz a kb. 15 "csomag" variálva, hátöööö... Addig legalább volt valami változatosság benne.
Igazából annak, aki bármilyen szinten (közép)haladó, ez túl egyszerű lehet - még akkor is, ha mindenhol be van kapcsolva a "nehezebb feladatok" vagy mi a búbánat -, és nem fog fejlődni.Mindez az ingyenes verzió kapcsán a véleményem (semmi fizetős tartalommal, ott nem tudom, ott mi a helyzet).
A következő talán az ELSA lesz, az akcentusom hagy kívánnivalókat maga után, meglátjuk.
* De megnéztem, színes-szagos, telefonra optimalizált összefoglaló 10 képernyőn előadva, nem egy nagy durr.
Legalább megtudtam, hogy legenda vagyok, meg ilyenek, hurrá.
-
törölt tag
válasz
sherlock82 #4606 üzenetére
Jó, hát én is végignéztem pl a Hamish Macbeth-et eredetiben
-
törölt tag
válasz
sherlock82 #4603 üzenetére
Mondjuk, én inkább a BBC-t preferálnám, de aki helyi adót hallgat, az magára vessen
Pl a kiejtés tipikusan az, amihez nem árt egy jó tanár, mert nemcsak kiejteni tanít meg, hanem hallani is helyesen. Főleg a germán nyelvek kiejtése annyira idegen a magyarétól, h gyakorlat híján meg se hallja az ember, h mit hall pontosan, és beazonosítja anyanyelve hangjaihoz, aztán máris megvan a rémes akcentusa... Holott először meg kell tanulni magukat a hangokat. Először hallani, aztán kiejteni. Úgy, mint anno csecsemőkorban. És ez az, ami egyedül szinte skinek nem megy. -
BonFire
veterán
válasz
sherlock82 #4599 üzenetére
A Duolingo jó egynek. Viszont van néhány hibája.
1. Kicsi a szókincse.
2. Csak azokat a megfejtéseket fogadja el, amelyek bel vannak táplálval. Márpedig több helyes megfejtés is lehet. Ez egy idő után frusztráló.
3. Magolásra tanít, nem használható tudásra.Én B1-es tudással 2 nap alatt végigvettem az egészet, meg is kaptam érte az összes elérhető plecsnit, viszont nem mondhatnám, hogy abból tanultam bármit is. Leginkább a bosszankodás volt a megfelelő érzés, amit éreztem. Persze nincs is egyetlen és über alles app vagy módszer, amivel megtanulhatnál egy nyelvet. Ha lenne, mindenki azt használná.
A lényeg, hogy minden lehetséges forrásból táplálkozni kell, és főleg elegendő időt adni magadnak arra, hogy a tudás megérjen. -
törölt tag
válasz
sherlock82 #4597 üzenetére
Hááááttt...ööö... Én ugyan nem foglak eltiltani tőle, de h az az egyik legpocsékabb, amivel találkoztam, és a kezembe nem veszem többet, az is biztos
-
törölt tag
válasz
sherlock82 #4593 üzenetére
Már ha nem kell írni-olvasni is tanulnod, a nemlatin ábécé miatt
-
BonFire
veterán
válasz
sherlock82 #4593 üzenetére
Én az ELO-val sajátítottam el az alapokat. A haladóba is belekezdtem, de azt már nem vittem végig. Mindenesetre az első és akkoriban egyetlen rendszer volt, ha valaki önállóan szeretne tanulni, persze voltak hibái, de nélküle egyáltalán nem jutottam volna semmire.
Ez még bőven az internet előtt volt. Iskolában oroszt tanítottak, kevés sikerrel (semmilyennel). Középiskolában nem volt nyelvoktatás, mert iparit végeztem. Hozzánk még nem gyűrűzött be az angol, német s tsai.
Új hozzászólás Aktív témák
- KERESEK Xbox 360 Hibás Játék Lemezeket
- Eladó Bowers & Wilkins PX8 Tan fejhallgató.
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Z-Book G3 ! Csere-Beszámítás! I7 6820HQ / Nvidia Quadro M1000M 2GB / 16Gb DDR4 ! Új Akksi!
- Latitude 5350 13.3" FHD IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Macbook Air M1 2020 // 13" // 16/512GB // Számla+Garancia /
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3356
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i9 12900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN S2 TG A-Data 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3674, 99% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest