- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD Power
titán
válasz
Fortissimus #93 üzenetére
Lejött bár még nem néztem meg alaposan....!
-
mahatma
aktív tag
Podcasteket nem próbáltátok? ott vannak ingyenes nyelvleckék, naponta 1, tíz percesek átlagban. Nem egy haladó, de gyakorlatias, kifejezések tanulására tök jó.
-
troland26
őstag
válasz
Fortissimus #93 üzenetére
hát én nem találom, bit comet-et használok Tell me more -ból találtam német, japán meg francia verziót másmilyet nem ha lenne egy linked?
-
AMD Power
titán
válasz
Fortissimus #90 üzenetére
Ok! A Tell me more nemsokára meglesz!
-
AMD Power
titán
válasz
Fortissimus #88 üzenetére
Ez a Relaxa ez is egy program?
-
Fortissimus
őstag
válasz
AMD Power #87 üzenetére
Ajánlom a Relaxa angolt meg a Tell me more nevű progit.
A relaxában rengeteg mondat, szófordulat van plussz a könyvek.
A Tell me more pedig interaktiv, vissza kell mondani mondatokat, van benne párbeszédes rész(mintha vki-vel beszélgetnél) rögzíti és értékeli mit mondassz. És vannak benne játékos feladványok, pl. összekötősdi, keresztrejtvény stb.
Sztem nagyobb torrent oldalon elérhetők -
troland26
őstag
az a helyzet hogy a BBC Prime nem mindíg van feliratozva sőtt inkább nincs mint van , de abban igazad van hogy a feliratos filmek nagyon jók tanulás szempontjából én pl ha tehetem csak feliratosan nézem meg a filmeket mondjuk nyelvtan így nem ragad rám de sok szituációs kifejezés viszont igen
-
vottokar
senior tag
Sajnos meg még sokminden más lehet. Nekem már vagy 10 éve nincs normális időbeosztású munkahelyem. Nevezhetik folyamatosnak folytonosnak, vagy ügyeletnek tökmindegy
Már én is durván két éve szenvedek az angollal, de szerintem egyedül, vagy magántanárhoz járva csak az csinálja, akinek van kitartása, mert különben szinte csak kidobott pénz és idő. -
troland26
őstag
egyébként tényleg jó lenne valami olyan otthoni nyelvtanulási lehetőség ami viszonylag rövid idő alatt egy közepes nyelv tudást biztosítana (viszonylag rövid idő alatt értsd kb fél év) ha valaki tud ilyen módszert megoszhatná velünk
-
AMD Power
titán
Erről valakinek véleménye vagy tapasztalata van??
[link] -
VoDaFoNe
aktív tag
Tututu... Megtaláltam a topicot ^^ tök hülye voltam aaaa.....végülis nem mondtam fel operaház fantomját angolul sőt, még a szavaló versenyen sem indultam viszon év végén 5-ös lettem angolból... ^^
most hiányzik a tanárunk és helyettesítő jön be ( akit nem szeretünk ) hál istennek vágom a mostani nyelvtan szerkezetet. either or / both and ez nem nehéz ^^
-
Chili7
őstag
Sziasztok!
Próbálta már valaki ezzel a Mediabo-s online nyelvtanulást?[link]
Érdekelnének a tapasztalaitok és a véleményeitek!
Szerintetek meg lehet ezzel tanulni angol alapfokon?
Köszi! -
Kephamos
addikt
Nem tud valaki egy olyan oldalt, ahol jól le van írva az angol nyelvtan?
Előre is köszi! -
concret_hp
addikt
angol anyanyelvű barátnő
-
Lord Zero
addikt
hmm, és tényleg: miért nem mondja senki, h felesleges topic?
(mikor majd' mindenki érzi, h az)
h ne tűnjek túlságosan offenzívnak: esetleg át lehetne nevezni tanuljunk nyelveket topicra vagy vmi hasonlóra, ahol valóban használható és hatékony nyelvtanulási tanácsokat/tapasztalatokat/módszereket lehetne megosztani a nagyérdeművel, nem pedig a ''miért nem tudom megjegyezni a 3 sort'' lenne a vezérmotívum
csak mondom -
LOTR
addikt
hmmm, én egy szóval sem mondtam, hogy ez felesleges topik, csak annyit mondtam, hogy ne nyiss mindennek külön topikot
az meg sosem árt ha jól tudsz angolul, tanuld csak szépen meg, 12-13 évesen még van rá időd, és könnyebb most átesni a nehezén(nyelvvizsga meg egyebek), mint később
[Szerkesztve] -
LOTR
addikt
hát azért nehéz, mert még keveset tanultad
ez nem nehéz szöveg, ha kíülről kell megtnulnod, akkor először csak egy mondatot tanulj, majd ha azt tudod akkor a 2. at és így tovább
aztán az első 2 mondatot, aztán az első 3-at
és így tovább
ha nem kell az egész, akkor szerintem többet érsz el vele -mivel még nem tudsz angolul- ha 1-2 mondatot kívülről megtanulsz, a többiből meg csak a lényeget
szövegértéshez az kell, hogy minél több szöveget tanulj meg, ez a legjobb módja -
chicken
senior tag
We can't find .. can/cannot után első alak (a found az a múltidő)
better than mine .. a tudásásról van szó, mint 3. személyű fogalom, a tudása jobb, mint az enyém, nem pedig ''a tudása jobb, mint én''
Na az a/an-nel meg az van, hogy igazából a magyar furcsa ilyen szempontból.
Ich bin ein Maedchen.
I am a girl.
Lány vagyok. (Én vagyok egy lány kéne legyen, ha nem mi nem finnugor nyelvcsaládba tartznánk.)
Magyarul ha állítasz egy egyesszámú személyről/tárgyról/fogalomról valamit, és az állítmány nem igei, akkor kell. -
VoDaFoNe
aktív tag
Nekem is kéne angol tanár mert nekem meg igazából a nyelvtan része nem megy. Beszélni még úgy ahogy tudok mert próbálom naponta használni. Főleg megyek ki Londonba (legalább egy 7-re megszabadultok tőlem) és sztem meg fogok őrülni. De valahogy csak ki fogom bírni, remélem. A beginner jelntését sem tudom...
-
chicken
senior tag
A magyaron sem ártana javítani!! Nem ''könyvbe'' hanem ''könyvben'' és álltal = által
meg ugye a fránya vesszők...
Ez a bemagolós módszer kítűnően alkalmazható abban a furcsa esetben is, amikor matekból az istennek sem sikerül megérteni valamit. Először bemagol, párszor kívülről elismétel, aztán háromszor leír, majd nekiül a feladatnak, és csodák csodája, leesik a lényeg. Utána már el is lehet felejteni a bemagolást, hiszem megértetted.
A gyors tanuláshoz meg grat. -
RAM
őstag
queston --> question
#26?
[Szerkesztve] -
tiv83us
veterán
Nekem is santit a ''Police think'' ''The police were called''.
Lehet brittis inglisben igy taniccsak, de az en ragogumi amerikaiaimban a ''police''-t egyes szamnak vesszuk. /ex.; the police thinks, the police was called...stb/
Bar utobbi esetben igy hogy belegondoltam valoban inkabb were, de az elso az nekem meg mindig nagyon fura. -
Kidus
őstag
Nekem csak egy kérdésem van a szöveggel kapcsolatban:
Mióta többes szám az hogy police? Mert az egész szöveg alatt úgy szerepel.
Valamit rosszul tanultam? -
VoDaFoNe
aktív tag
Aha! Ez lesz mert megőrülök hogy 1 órája tanulom ezt a kis nyomorul szöveget!
Ez szánalmas. És hogy tanuljam az angolt a mobilom is arra van állítva. Bár ez nem jelent semmit!
tildy: vmi olyat írtál hogy ez a topic tökéletes a (nem tom mi az a develop) az angolt megtanulni! semmi baj. én is kezdő vagyok? nagyon rossz a fordítás?
[Szerkesztve] -
Old Death
senior tag
jól van oltsatok le =)))
chicken: szójátékoknál leginkább a nyelvtanra tojnak
Tiv: de gyorsan lefotóztad a polódat
oldy
ps: no chat plz -
chicken
senior tag
na a ''four painting'' végére már most biggyessz oda egy s-t, mert ha négy, akkor már paintings.
Figyi ez legalább egy történet. írd össze a mondatonkénti kulcspontokat (kulcsszavakat is). Azaz 1. rendőrség kihívása 2. biztonsági őr 3. kulcs. 4. kés. 5. értékes 6. két férfi 7. autó.
A kulcspontokkal tulképp összeáll egy viszonylag értelmes történet is, nem? először azokat jegyezd meg (magyarul is jó). Akkor már tudod, miről akarsz mesélni, és miket kell megemlíts. Még többet segít, ha a lenti módszert írásban is alkalmazod, azaz nema a falnak mondod, hanem le is írod, mert úgy egyből látod, nem maradt-e le valami rag, amikor ismételed a mondatot. -
chicken
senior tag
válasz
Old Death #14 üzenetére
nekem is eszembe jutott de akkor meg nem stimmel, ugyanis akkor ''No body is perfect but mine'' a helyes. Önálló birtokos névmás biza.
Vodafone. Ne pánikolj. Óvodista módszerrel lassan, de biztosan meg lehet tanulni. Szépen leírod a szöveget úgy, hogy minden mondat új sorban kezdődjön. Letakarod egy papírral. Megnézed az első mondatot, letakarod. Megpróbálod elismételni a falnak. Nem nézzük meg a papírt. Ha nem megy, megnézed még egyszer, letakarod. Addig eszedbe se jusson a második mondat, amíg az elsőt legalább háromszor egymás után HIBÁTLANUL el nem tudod mondani. Utána megnézed a második mondatot és megcsinálod ugyanezt. Ha már megy a második mondat, papír letakar, és megpróbálod az első mondatot és a másodikat egyszerre.
És így tovább.
Elég sanyarú módszer, de tutibiztos. Viszont tévé, zene kikapcs, mert úgy nem lehet. -
tildy
nagyúr
Nekem is kéne angolt tanulnom, mert mindig elfelejtem az ideidőket, használok kb 2-3at, azt pazony.
Amiben méár have van , na az már tőlem távol áll. PEdig muszáj lesz fejlődnöm, mert...
Lehet jó lenne egy olyan topic, ahol pont a kezdők miatt angolul folyna a társalgás, aztán ha valaki nem ért valamit, akkor magyarul elmondanák, miért így -úgy amúgy? -
VoDaFoNe
aktív tag
Nektek könnyű! Ki is fogtok röhögni!
The police were called to the National Gallery of Modern Art in Edinburg this morning after four painting were stolen last night. The break-in was discovered by a security guard. The door of the museum was opened with a key and no windows were broken. A knife was found on the floor and police think it was used to cut paintings from the frames. All the paintings are extremely valueable and one was apinted by Picasso. Police want to queston two men who were seen in the black car outside the museum et 4am. The car was driven away very fast.
tildy én a kezdők kezdője vagyok. ez a topic megfelel?
[Szerkesztve] -
Old Death
senior tag
igazán nem akarok belemenni eme magasröptű vitába, no meg a magaslabdát sem szeretném lecsapni, de ha polóra van ráírva, akkor nem lehet szójáték az egész =)
oldy -
Integra
titán
és még vannak akik mai napig csípőből elutasítják az új oktatási rendszert......
[Szerkesztve] -
VoDaFoNe
aktív tag
Sziasztok! Meg kell tanulnom egy angol szöveget! Mér van az ha leírom a szöveget magyarul, nem tudom elmondani angolul hiába nézem akár 10 percig. Beakadok, akadok. Nem megy! Viszont ha nem írok akkor még rosszabb!
Hogy tudnék javulni? Az angolt vágom de amikor tanulni kell szöveget noss az .....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vallás
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
- Gumi és felni topik
- Óra topik
- További aktív témák...
- PS 5 1Tb Slim lemezes 1 éves. + PS 5 portal Hordtáskával.
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12600K / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 512 SSD!
- Bomba ár! Fujitsu T935 Convertible: i5-5G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu T936 Convertible: i5-6G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 256SSD I 14" QHD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP 250 G6 - i5-7GEN I 8GB I 128GB SSD I HDMI I 15,6" HD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Xiaomi Redmi 12C 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3371,100% Akkumulá
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest