Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4779) net84


net84
őstag

tegnap este volt egy érdekes gépösszeszerelésem.
Semmi dolgom nem volt, csak a kábeleket összedugiszálni, megnézni, hogy jól rakták-e be az alaplapot, berakni egy raid kártyát, és a meghajtókat bekábelezni.
Fura sárga színe volt a memóriának, hát kivettem, mi is lehet az.
Zeppelin márkájú (a mem. modulokra is ez volt "festve"), 1gb/800mhz ddr2 ram. Le is fottóztam, ilyet sem gyakran lát az ember - valaki találkozott már ilyennel? Hova tehető a gagyi noname és a márkás tuning ramok skáláján?

Mivel otthon se monitorom, se működő összerakott asztali pc-m nincs, így mondtam a srácnak, hogy majd a helyszínen (más volt a tulaj és más aki áthozta, hogy rakjam össze) próbálja ki.
Csörög is a telefonom este fél 9kor, hogy nem indul. Mivel a ház úgy meg volt vetemedve, hogy egy nagyobb mozgatásra kirángatta a pci portból a kártyákat, ha azok be vannak csavarozva.

Mondom neki, hogy ellenőrizze le a kapcsoló csatlakozóit és a kábeleket, hogy nem csúsztak-e le, illetve nézzék meg hogy a pci kártyák nem csúsztak-e ki. Elviekben egyik sem csúszott ki, igaz ma délután telefonáltak, hogy a HDD kábele (azt már nem is kérdeztem, hogy melyik) volt kimozdulva...de ma meg az előlapi audio csatik nem mennek. Ez már érdekesebb volt, mert a line-out biztos, hogy jól volt bekötve, de mivel leírásom nem volt, a neten 2 féle bekötést is találtam, így a mic. csatit sacc/kb. kötöttem be.
Az, hogy mi nem jó, majd holnap kiderül, mert újrakötötték a leírás alapján, de így sem megy....

Read only...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.