- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
macilaci78 #40896 üzenetére
bammeg ne csináld! megittam két pálinkát, és ezt olvasva kezdek végtelen ciklusba esni.
-
macilaci78
nagyúr
- Ez micsoda és mennyibe kerül?
- Odaírtuk azon kedves ügyfeleink részére, akik tudnak olvasni.
És ezek után magára hagytam pár percre, majd visszamentem, hogy
- Tudok még valamiben segíteni?
És vásárolt!wrongduke: Olyan nincs, hogy nincs semmi, mert ha semmi nincs, akkor valami más azért csak van. Tehát a semmi van.
-
F.E.K..
senior tag
válasz
-=RelakS=- #40888 üzenetére
Ej, hát mi bajod a föld emlegetésével?
-
DeFranco
nagyúr
válasz
wolfman #40883 üzenetére
itt a nagy szintaktikai önkielégítésben azért próbáld meg levezetni hogy mennyiben más amikor valami sugárzik meg sugároz.
mer'hogy sugárzás mind a kettő csak az egyik elektromágneses sugárzás a másik meg ionizáló.
ugyanígy a rádió az lehet adó és vevő (szüpríz) és mivel az olvtárs azt írta hogy: "De aktív rádió van. Ráadásul az is sugárzik" így állítása helytálló.
szóval dolgozni csak pontosan szépen, főleg ha a pongyola nyelvhasználat miatt verjük az asztalt.
-
F.E.K..
senior tag
Valami azt súgja hogy eztetet má' nem mosom le magamról többet...
-
F.E.K..
senior tag
Ha már régebbi gépek: én most egy 1366-os foglalattal ellátott gépet használok otthoni pc-nek, a legtöbb
dologra elég még ez is...Ha valaki nem a legújabb játékokat akarja futtatni max felbontáson akkor költségtakarékos megoldásnak egy régebbi konfig elegendő. Ha munka miatt kell erős gép az persze más, de akkor kitermeli az árát természetesen.
(a fent emlegetett régi saját gép egy xenon X5650-köré épül, van 24Gb ddr3 ram 3 csatornára elosztva, az oprendszerek ssd-ről futnak, a hdd-k iso-kat, media anyagokat tárolnak csak, a vga meg egy öreg radeon HD 7970 3Gb rammal. A mai pc szinthez képes meglehetősen öreg azért, de napi használatban ez nem okoz gondot).
Az otthonra használt szerver meg egyesen egy 775-ös xenon, 8 gb rammal, az is elég és költséghatékonyan kiszolgál
-
Mackósajt
senior tag
válasz
wolfman #40860 üzenetére
Nyilván újként nem épít most ilyet az ember, de fogalmam sincs honnan származik az a legenda, hogy az E8400 + 4GB RAM határeset lenen a W10-nek. Egyik kollégám is, mikor mondtam neki, hogy 10 éves ilyen gépem van, rögtön mondta, hogy "gondolom egy óra a bootidő". Egyáltalán nem lassú a boot vagy a működés. Ez a konfig messze fölötte van a W10 minimum követelményeinek papíron, és a gyakorlatban sem érzem, hogy határon lenne. És ugyanazon a HDD-n van a rendszer, amivel 10 éve vettem a gépet. A rettegett HD Youtube videók is simán futnak.
-
cbmfan
senior tag
válasz
customer114 #40872 üzenetére
jó az harmincnak is. és lejátszás, ergo filmek, nem játék. ahhoz még a fő gépem is kevés.
amúgy meg kössél bele, b+
-
cbmfan
senior tag
mozigépem egy Q9500 3.4 GHz-en 4 Giga memóriával, 120 Gigás SSD-vel, R9 250 VGÁ-val. nem egy erőmű ma már, de 4k lejátszás simán megy akadás nélkül.
-
válasz
DJGABI #40862 üzenetére
Most vettem bő 1 hete egy i3 550, 4GB, 320GB, Radeon 6450 1GB DDR3-al felszerelt gépet 20.000 Ft-ért, nincs értelme Core2-es géppel foglalkozni ha nincs hasonló, procin kivüli egyéb paraméterekkel ellátva (mármint használtan), pontosabban venni hogy lecseréld a kisebb Celeroncsot, P4-et.
-
Gyuri27
félisten
válasz
wolfman #40860 üzenetére
Építeni nem éri meg.
Ha egyben (nagyjából egyben van) akkor némi pénzt megér. Csak itt a baj azzal szokott lenni, hogy olcsóbban összeraksz (vagy 10-20% felárért) egy jóval erősebb modernebb foglalatos, chipsetes vasat. Ami teljesitményben jóval többet tud.DJGABI: abból is van ami megéri. Normál házas pl. A slimekben macerás a hütő, táp stb-stb. Meg Vannak olyan gépek amikbe féltucat cp-t se tudsz rakni. A bios mókot meg nem mindenki szereti.
Szóval van az a brand gép ami megéri a 20k-t. Meg van ami nem. -
salaud
aktív tag
Kicsit túllihegitek ám ezt a Windows 10 gépigényt. Múlt héten került fel egy behalt Windows 7 helyére egy Windows 10, egy Lenovo T500-ra, P8400, 4 Gb ram, és HDD. Gyorsabb ezen a vason, mint a 7 volt, teljesen használható. Nem a szívem csücske, mert alapvetően linuxos arc vagyok, de semmivel nem rosszabb, mint a Windows 7, vagy az xp, vagy bármi ami Microsoft Windows.
-
wolfman
veterán
válasz
Gyuri27 #40857 üzenetére
Na most lehet, hogy az én tűréshatáramat tolta ki a valagnyi 'minéltöbbetminélkevesebbért' ember, de sztem egy E8400 (E8500/8600) 4Gb memóriával éppen elég a win10-nek ha az egy SSDn csücsül. Persze alapból ilyet már én se építenék, csak valami elvetemült esetben. Ja igen, és egy normális alaplap is legyen a rendszer alapja, csak ilyet már baromi nehéz találni vagy olyan áron, hogy mindezt nem éri meg megépíteni.
-
ViZion
félisten
válasz
-=RelakS=- #40855 üzenetére
Ez legendás, mint az internet
-
-=RelakS=-
veterán
Én meg az új vészhívó számot jegyeztem meg, ami a 999 helyett lett bevezetve
-
pycur
tag
válasz
macilaci78 #40853 üzenetére
1M-1?
---
De azt a számot örökre megjegyeztem hogy 1.457.664 bájtra darabol a winrar ha floppy méretet adok neki -
Elemental
addikt
válasz
wolfman #40839 üzenetére
Hát, én igazából csak kibicelek, nem ez a szakmám. A boltos igaz, csak élelmiszer vonalon. Ez egyben azt is jelenti, hogy munkaidő után mehetek számítógépet helyre tenni. Az én szakmámmal kapcsolatos démonom a költöztetés
Mikrobuszom van, ami munkaeszköz és két kezemen és két lábamon nem tudom összeszámolni hányszor voltam költöztetni, bútort hazavinni.
-
DJGABI
addikt
válasz
pikszel #40847 üzenetére
jaja, 775 közepe teteje még azért elmegy. anyámnál is hasonló dolgozik, e8600. (#40848) Gyuri27 nekem mondjuk kitétel volt a 4 giga ram. mondjuk múltkor elé ültem, egy ssd rohadtul nem ártana bele
következő lépcsőnek valami g2020-as vasat néztem, de annyival az se izmosabb. legközelebb csere sztem akkor lesz majd ha a 2500-as konfigok ára beesik
-
-
-
Silεncε
őstag
Egyik haver engem is betalált nemrég. Vett egy komplett gépet valami 10k-ért és mondta, menjek el újrarakni. A ZH-k miatt mondtam, hogy nem érek rá, de küldött képet. Annyit bírtam kihámozni, hogy valami lga775 Gigabyte lap meg IDE csatlakozós HDD. Mondom neki, ezzel a lendülettel ki is dobhattad volna az ablakon a 10k-t. De neki csak netezni meg jutyúbra kell, nem kockulni. Mondom, ez valszeg meghal jutúb alatt. De higgyem el, jó lesz az. Mondom oké, te értesz hozzá, nem én. Végül egy másik haver ment el újrarakni, az utolsó infóm az volt, hogy a win7 nem volt hajlandó bootolni rajta... Mondtam neki, hogy legközelebb kérdezzen meg, lehet hogy értek hozzá és tudok segíteni, hogy ne basszon ki az ablakon pénzt
-
pycur
tag
Megtalált 2 user is, hogy segítsek rajtuk.
Az első azzal, hogy segítsek már neki, mert nem ad képet a gép...
Hozott a kezében egy cpu hűtőt, egy egyedi jó nagyot. Mellette külön volt a ventillátora. Azt mondta, nem tudja rátenni.
Nézem, 1 mp alatt visszaadtam a gépet a kezébe:
A cpu tokot úgy ahogy van letörték a lapról, csak egy tüskekupac emlékeztetett rá.
Sajnálom hogy nem fotóztam le, olyan gyorsan adtam vissza hogy nem volt eszembe.A másik pedig hogy szerzett egy új gépet és a régiből fel kéne újítani. Ez már logikailag ellentmond mert a régiből miként tervezte az újat felújítani?
Na nézem az új gépet.
Egy 2003-as sulinet matricás gép.
Valami amd cpu, 2x512 mb ddr1 ram.Kérdem én hogy ez az új?
Igen....
A régivel mi van?
Az ott van ram nélkül, fekszik magában.
Az legalább valami am2-es gép, ddr2 és ddr3 memóhellyel. De így az sem ment.
Szóval nem lett felújítva az új régi gép.
Bár bekapcsolt, betöltött egy xp-t, de még a lan driver is hiányzott belőle. Így maradt. Szerintem az meghalna ma a neten, youtube használatakor meg bőven... -
Gézengúz
addikt
Kész. Kiégtem. Vírusos memória.
-
Elemental
addikt
Beüzemeltem egy routert, kaptam érte egy tisztított tyúkot.
-
ace05
senior tag
Helló!
Ismertek szeged vagy annak környékén valakit aki alaplap javítással foglalkozik ?
-
DeltaPower
addikt
válasz
cbmfan #40816 üzenetére
Mikor anyám meghalt, mentem intézni az ilyenkor szokásos dolgokat. Egy vidéki kórházban halt meg, be kellett vinni a ruháját, jó sokat kellett várni a folyosón, aztán odajött egy fickó és közölte hogy neki adjam át a ruhát és fizessek tizenXezer forintot "előkészítési költségre". Mondtam hogy rendben, amint hozza róla a számlát vagy nyugtát, azonnal. Erre aztán rendesen elkezdte húzni a száját, de végül bő 20 perc után előkerült egy számlával, 1 db tétel "kegyeleti szolgáltatás" szerepelt rajta, de így legalább nem zsebre ment.
-
válasz
cbmfan #40816 üzenetére
Én 10 éve azon akadtam ki, hogy a műanyag, kb éthordós doboz jellegű urnáért 30k-t számoltak fel.
Másik "vicc": szüleim szlovén határnál laknak, az nagypapám hamvai a BP-i temetkezési irodában, temetés az ország másik felén. El kéne intézni a temetést, de anyám nem tud szabadságot kivenni, apám pedig összezúzta a lábát, így nem tud vezetni. Gondolná az ember, hogy akkor utal mindenkinek és az urnát jó pénzért elszállítják. Hát a lónak a fff... ...fáját. Az urnát legfeljebb a benne lévő hamvakkal meg postán (!!!) adnák fel, de tökmindegy, mert csak készpénzzel lehet fizetni mindenkinél, a helyszínen. WTF. Úgyhogy jöhetett a B terv. Jó, persze, egyszer kell eltemetni valakit, de gyász a négyzeten ez a helyzet, hogy nem lehetett normálisan megoldani.
-
cbmfan
senior tag
anyám temetése hamvasztással 400k volt. nézem számlákat, egyéb szolgáltatás 55k. kérdem mi ez? irodában nem tudta megmondani senki, de ha nem fizetem nem adják ki anyám hamvait. temetés után jött hozzám pap, mondja a szokásos sajnálkozó dumát, végül nyújtja felém kezét, és mondja, hogy intézzük a szokásosat. én kezet fogtam vele és elköszöntem... ha már egyszer megkapta beszédért a pénzt, még ráadást is akart? hihetetlen...
-
Pötyi
őstag
Nemrég temettük egy családtagunkat, a számlán esküszöm még a lélekharang is fel volt tüntetve. Ezer-valahányszáz Ft. Amikor vége volt a szertartásnak és megindult a végső menet a sírhoz, direkt figyeltem, hogy elkongatják-e? (Megvolt...)
-
törölt tag
válasz
macilaci78 #40811 üzenetére
Enyémet meg ellopták idén a ház mögül.
-
-
ViZion
félisten
válasz
BlacKSouL #40808 üzenetére
Én is úgy érzem, h jelenleg ez a legnagyobb probléma az országban. Le kell csapni a piacon a nénikre, adózzanak a répájuk után. Üssenek rajta az éttermeken, akik elvitelre is a helyi áron számolnak -nálunk is ez megy, két ár, de egy. És a bugyiboltban is, h a zokniról nem ad blokkot. Ha ezek megvannak, akkor hátra lehet dőlni, mindenki boldog...
Azért megnézném egy ilyen stadionra mire mennyit tudtak számlázni, de ott gondolom minden IS rendben van. -
BlacKSouL
addikt
A lúdlábtortákon meg a kakaós tekercseken behajtják majd amire lusták.
-
Amit írtam, csak a különböző áfa bevezetése után volt egy darabig. Az adóhivatal is rájött, hogy elég "vicces" a helyzet, így egy későbbi jogértelmezés szerint ez már nem így van.
De azért örülök, hogy mindenki felfogta a helyzet abszurditását. És külön köszönet korrektorunknak, aki megadta a jogértelmezést. -
-
törölt tag
válasz
macilaci78 #40802 üzenetére
Mondjuk, ha mar kiraktak az asztalra en fellebbeztem volna. Legkozelebb meg ha beleharapott es a maradekot elcsomagoltatja, akkor csak 9x%-rol kell kiallitani masik szamlat?
-
Pötyi
őstag
válasz
Silεncε #40803 üzenetére
Hát igen, mert amikor pld. a mekbörgerbe bemész, ott is az az
elsőmásodik kérdés, hogy helyben, vagy elvitelre? Az első kérdés az az, hogy Miben segíthet? - amire én már ösztönösen azt válaszolom, hogy semmiben, inkább legyen szíves vegye fel a rendelésem...Szóóóval, ha az elején kell döntened arról, hogy helyben, vagy elvitelre kéred, akkor ezt borítod fel, ha később meggondolod magad. Túl sok a macera, amikor egy a kasszánál már kifizetett és asztalhoz kikért, de meg nem evett Rákóczi túrós miatt kell sztornózni egy blokkot, mert az elvitelnek más az ÁFA tartalma.
-
Silεncε
őstag
válasz
macilaci78 #40802 üzenetére
Na mostmár ezt is tudom
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Silεncε #40801 üzenetére
A helyben fogyasztás egy szolgáltatás, kedvezményesebb áfával, az elviteles pedig termék a normál 27% áfával.
Le kellett volna sztornózni a helyben fogyasztós sütiket, megírni az 1 helyben fogyasztós és 1 elviteles számlát, mellé a jegyzőkönyvet. Mindezt nagy pörgés közepette úgy, hogy közben még a K. Vevő a füledbe lihegi, hogy halaggyá, me mén a busz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új csak kipróbált Smartech 55 139cm Qled 4K UHD Quantum tv google assistant,Netflix, stb
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Gopro hero 7 black
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest