Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: SAMSUNG WW80CGC04DABLE EcoBubble™ technológiával 8 kg mosógép - tapasztalatok
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
Sziasztok, SOS segítséget kérnék.
Ilyet honnan tudnánk beszerezni 3 db-ot azonnal polcról?, el is mennénk érte. [kép]
Köszi! -
BlacKSouL
addikt
Köszi. De basszus nem is ebbe a topicba akartam
-
BlacKSouL
addikt
Miért van az, hogy amit a horvátoknál vettünk nádcukor(angol piacos, 'import') , az olyan tömörödő, ragacsos, nedves, sötét, kanállal is nehezebben kivehető, erős illatos, míg amit itthon a boltok polcán látok az pergős, nem tapad, száraz, világosbarna, színén kívül nem nagyon más a kristálycukortól, alig van illata.? Mindkettő elvileg finomítatlan nád.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
solti_imre
üzenetére
-
BlacKSouL
addikt
A nyomtató egy hp laserjet pro 400 mfp m425
A router egy hitron cgnv4.
Az a baj, hogy én is telefonos távsegítek egy ismerősnek, nem vagyok ott. Csatornát megnézetem. Ez a nyomtató vajon wifi directen is tud nyomtatni?
Köszi, próbálkozunk még. -
BlacKSouL
addikt
Adott egy win10 gép, amin ilyenolyan állami programok miatt xp-t kell virtuálisan futtatni mert adott program csak azon hajlandó menni. Adott ezen felül egy upc-s router, és a routeren keresztül a wifin a géphez csatlakoztatva egy wifis nyomtató, amely a 10-esen is a saját, meg a virtual xp-n is a saját driverével telepítve wifin tudott nyomtatni tetszőlegesen bármelyik 'gépről'. Az egyik nap minden működött, másnap a nyomtató nem csatlakozott a wifihez.
Kötelező köröket megfutottuk, reset, kibekapcs, alaphelyzet, hálózathoz újracsatlakozás, WPS, de egyik se hozott eredményt, a nyomtató szerint nem megfelelő a wpa kulcs. Többször ellenőrizve a megfelelőséget, manuális csatalkozással sem jó a wpa kulcs.
Semmi nem változott, semmi nem frissült, egyik nap este működött, másnap reggel nem.
Usb-vel összekötve a gépet megy a nyomtatás, de csak úgy, hogy adott 'gépre' átlépés után a nyomtatás előtt kábel ki-bedugás kell, mert addig adott gép nem látja a nyomtatót, és utána mégis megkérdezi melyikről nyomtasson. Kell folyamatosan(felváltva) mindkettőről nyomtatni, tehát ez így nem jó.
Kábelre dugott állapotban sem tud a wifihez csatlakozni.Mi lehet a wifis gond, és a kábeles megoldásnál el lehet-e kerülni a ki-be dugdosást, kérdezést, mivel wifin mindegy volt neki melyik gépről kapta, kérdés nélkül nyomtatta.
Ja, minden más eszköz tökéletesen megy a wifivel. -
BlacKSouL
addikt
válasz
tserrof77
üzenetére
E60. A gyári gumicső 5 mm falvastagságú, szöveterősített, epdm, és bele van nyomva a bmw logó!!. Annyiba kerül amennyibe. De hosszában idővel felhasad.
A boltban vásárolt gumicső falvastagsága 5 mm, szöveterősített, epdm, és nincs benne a gyári logó. Belső átmérő azonos. Kerül 4500 Ft-ba egy fél méteres darab.
Lemérés után méretre vágás, formázás, felhelyezés, bilincselés. Kb. 40 perces munka. De a mi munkadíjunk és órabérünk egy doboz sör volt óránként. Nemtom a gyári gumicső darabon mennyibe kerül a bmw logó, és a márkaszerviz munkadíja hány doboz sör.
Onnantól még egy évet és vagy 30-40 ezret minimum elment, majd f10-re lett cserélve.
Szoval a lényeg, hogy értelmes emberek normális anyagokkal sok pénzt tudnak maguknak vagy egymásnak spórolni, csak ésszel kell mindent. Ezért nem a szarrágás miatt nem ad ki valaki 180k-t, hanem mert ez az értelmetlenül pofátlanul túlárazás kategóriája. Nyilván ebből a 4500 Ft-os alkatrészből, meg a tippelem 20k pluszáfa rezsióradíjból kell megszedni magukat, sok ember szájába kenyeret vizet adni, de fizesse meg aki nem tud rászánni 40 percet meg némi kézügyességet. -
BlacKSouL
addikt
Barátom segített szétszerelni a telefonom, ripityára, mivel ő már szerelt párat magának, és kicserélte a hangerő gombot. Cserébe én segítettem kicserélni az 530d-ben az intercooler csövet, amire márkaszerviz 180k-t mondott, független szerviz 120-at, mi meg a háztartási boltban vett tökéletesen azonos 4500 Ft-os cső megformálásával tökéletesre csináltuk. Van ez így.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
sza.sa
üzenetére
Mondd neki hogy azért van mert nem jól csinálja. A gépnek mennie kell miközben mossa, hogy a h2o.dll-t tudja installálni, különben anélkül hibákat produkál.
A vízhűtős tunerek is ezt használják.
Sőt ha lehet futtasson prime-ot is, hogy a berakódott füst is biztosan kimenjen. -
BlacKSouL
addikt
Aha. Na konkrétan akkor szélsőséggel megvilágítva: ha mondjuk vagy a procikupak, vagy a hűtő alja mondjuk makroméretűen hullámos, azaz több milliméteres hullámokat képzeljünk el, majd ezeket a hullámokat töltsük ki pasztával, és így szereljük össze. Elméletileg a paszta feladata, hogy a levegő helyett ő vezesse át a hőt az egyik fémfelületről a másik fémfelületre. Ha annyira jó hővezető, akkor tulajdonképpen mindegy, hogy makroméretű hullámnyi vastagságban, vagy mikroméretű felületi érdességen keresztül kell vezetnie, hiszen a lényeg, hogy ne levegő legyen a két fémfelület között..
Kérdés hogy két nagyon tükrös felület között mennyi levegő marad. -
BlacKSouL
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Nem, a sima felületek paszta nélkül, és a durva felületek pasztával.
-
BlacKSouL
addikt
Azt próbálta már valaki, hogy két tükörre polírozott felület között (nagyon jó síklapúság mellett) mennyivel rosszabb a hővezetés, mint a durva felületek között pasztával? Nagyságrendileg?
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Ahogy a fűtött első szélvédők, úgy hamarosan a ledes lámpaburkolat is fog kapni valami fűtést
Ha más nem a saját (mindeddig hátrafelé elvezetett) hulladékhőjüket fogják a búra alá keringetni. -
BlacKSouL
addikt
válasz
dingdongkng
üzenetére
Amúgy jellemzően nem a menetfénynek kell aktív hűtés, hanem a ledes fényszóróknak.
-
BlacKSouL
addikt
Számtech boltosok hányattatásai
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
BlacKSouL
addikt
A lúdlábtortákon meg a kakaós tekercseken behajtják majd amire lusták.
-
BlacKSouL
addikt
Persze mert a magyar nyelv hülye, ez a teljesen összekeverhető két szó van ugye a szilíciumra és a szilikonra.
Bezzeg az angol a jól megkülönböztethető silicon és silicone szavakat használja rájuk.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Így tehát náluk a Silicone valley valóban lehet a plasztikai mellmegnagyobbító központ neve
Magyarul Dekoltázs völgy Szigorúbbak kedvéért Décolletage völgy -
BlacKSouL
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Plasztikai sebészek kedvezménye

Amúgy igazából mindegy minek hív egy saját akciót. -
BlacKSouL
addikt
Ahogy látom bivalyerős processzor lehetett amíg működött. Kurvanagy füst jött ki belőle.
(Tudom, szar, leülök..)Szomorú, ha tényleg egy lámpa miatt
-
BlacKSouL
addikt
válasz
szakalistvan
üzenetére
Aztán majd jön egy reklamáció és oda a traceability

-
BlacKSouL
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
És bizonyos szálak bizonyos helyeken miért hullámosak?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Habib[HUN]
üzenetére
low low low low low low low low

-
BlacKSouL
addikt
És ki álmodott már vírusos gépről?
Nálam 2-3 havonta visszatérő rémálom, hogy valami bejön a gépre, ami tökéletesen összezavar mindent, semmi nem az aminek látszik, maguktól nyílnak fel ablakok, akármit írok be, az mást nyit meg, kicserélődnek az ikonok, a programok, minden biztonság megszűnik, ha valamit bezárok, két másik nyílik meg helyette, egy műveletre két reakció történik, és mindig egy lépéssel gyorsabban működik a vírus, mint ahogy én tudok reagálni, de csak egy lépéssel
totális káosz az egész. Megpróbálok emlékezetből kattintani, de többnyire nincs jó hatással. Rendesen pánikba esek álmomban.
Aztán felébredek, és olyankor mindig lefuttatok egy teljes scant a gépen.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Az asszony nájlonharisnyája nem jó?
Ősi pécés módszer. -
BlacKSouL
addikt
válasz
SityiSXT
üzenetére
"...it may take 2 working days.."
Ezt a júzerdekóder úgy értelmezi: "Lehet, hogy van akinél valami nagy hiba 2 nap, de ez az enyém ez csak nem olyan gond, ez biztos megoldható 1-2 kattintással, inkább rákérdezek nehogy elfelejtsék.."
a "...will take at least 2 w.days.." lehet, hogy hatékonyabb, és ha annál előbb megvan, még örül hogy nem is 2 nap

-
BlacKSouL
addikt
Ez olyan, mint a 30 megapixeles kompakt fényképező 20 ezerért?
-
BlacKSouL
addikt
Japán rajzfilmek amúgy sem voltak kedvenceim, de az se segített, hogy 6 évig dolgoztam nekik, és ha 6 évig dolgozol selejtes japánoknak, akkor még azt is elkezded utálni, amit addig nem.

-
BlacKSouL
addikt
Képernyőkímélőhöz:
Egymással szemben nagyobb méretű monitor mögött dolgozó kollégák esetén jól kivitelezhető: Mindkét monitort félretesz, szemben ülő kollégát hülyefej vágásra megkér, megfelelő szögből és távolságból lefotóz, majd kellő utómunkával megfelelő méretű képként elment. Képernyőkímélőnek 'Fényképek' kiválaszt, egyetlen képet tartalmazó mappát beállít, és lehetőleg 1 percre állít.
Esetleg lehet kombinálni, komponálni, a szembeni kolléga monitorja mögül hülyén kinéz, stb. De működik kolléga nélkül is, a saját monitor mögötti káoszos/üres/stb területet fotózva
-
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Hardcore gamereknek 'explosion proof'

Na jó, hagyjuk is, mert a végén rendelek egyet...
-
BlacKSouL
addikt
Apcsába, lemaradtam róla....
-
BlacKSouL
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Akkor már a komplett billentyűzet is legyen acélból, gombostól mindenestől.

Betűk gravírozva. -
BlacKSouL
addikt
válasz
Darkness
üzenetére
Pedig akkoriban a kazetta dobozára felírt
Raiders 0:11 - 1:44
Seiddab 1:46 - 3:11
Lunattack 3:15 - 5:04
Tomahawk 5:08 - 7:22
Turbo 7:26 - 9:37
Exploding Fist 9:40 - 11:55feliratoknak, és a számlálós(!) magnónak igen nagy értéke volt

Meg voltak a gyári játékok, a Horace, meg a Jetpack, meg a Chequered Flag... hajjaj, ha a szalagkábel nem szarik be állandóan, akkor még ma is tolom
Na este elő is szedem valamelyik online emulatort -
BlacKSouL
addikt
Az elöltöltős mosógépeket a dob és a fűtőszál nem látható részeinél (külső palást) 10 centi vastagon ellepi a vízkő. A calgon is megmondta.
A felültöltős doboknak külső-belső palástját is látni, oda nem mer megtapadni a vízkő.Ha kimarad egy zokni, akkor az elöltöltősbe is be lehet dobni csak úgy leállítva?
Illetve az elöltöltős dobja hány ponton van felfüggesztve/megtámasztva? Mert a felültöltős általában legalább 2. -
BlacKSouL
addikt
válasz
üzenetére
Az új mosógépekkel az a baj, hogy amíg régen rozsdamentes lemezből volt nemcsak a dobjuk, de a burkolatuk is, manapság az olcsóbb szénacélból, vagy hasonló, nedves környezetben korrózióra hajlamos anyagból készítik. Ezért a 30-40 éves Hajdúk, ETA-k még akkor sem rozsdálnak meg, ha a festék már rég lekopott, és a nyers lemez kilátszik mindenhol, az új közel százezres gépek meg nem 10, de 3-4 év alatt is simán szétrojtosodnak. Én sem hittem, de egyre több képet látok erről.
Továbbá a régi és az új mosógép között a mosás technikájában vajmi különbséget igen nehéz felfedezni, hiszen egy mosószeres meleg vízzel félig teli lyukas dobban forgatja a ruhákat. Ez mit sem változott az elmúlt 60 (70?) évben. Ami változott, az maximum a vezérlés, most már kerepelő léptetőmotor helyett chipvezérelt elektronika van. Nem 0-100-0 a centrifuga, hanem lágy indítású, esetleg a szíjas dobhajtás helyett direct drive van, meg vastagabb a hangszigetelés, kisebb az energiafogyasztás, amik fejlesztések ugyan, és hasznosak is, de a felhasznált anyagok minőségén viszont spórolni kellett. Így 40 év helyett 10 év alatt elrohadnak. Egy tökéletesen működő, épségben lévő tárgyat viszont csak azért szerintem nem kellene cserélni, mert már 10 éves. És sokan gondolják így.
Aztán persze ha mindent 50 évre terveznének, mi mozgatná a világot?

-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
válasz
wolfman
üzenetére
A vinyót dugod a konnektorba? Nem. A vga-t? Nem. A ramot? Nem. Az alaplapot? Nem.
A tápot! Namost az elektronok jönnek a falból, hát legelőször a táppal találkoznak. Ha szar, akkor a kedvük is elmegy az egésztől, és már ott visszafordul egy részük. A maradék meg nagy kedvetlenül megy be a gépbe. Namost a kedvetlen elektronok nem működnek túl lelkesen, hát ezért lassúbb az a gép a gyengébb minőségű táppal. -
BlacKSouL
addikt
Itt inkább azon van a hangsúly, hogy régen voltak közösségi tevékenységek, mert inkább lement mindenki focizni, meg bunkert építeni, meg erdőben kommandózni, és otthon meg családilag diákat nézegetni, beszélgetni, társasozni, stb. A társasjátéknak is ma már leginkább a retródivat miatt van ismét reneszánsza. Mert hogy a ..szba lehetne társasozni külön-külön?

Ma meg az 5 éves gyereket már a pc elé ültetik, esetleg kezébe egy telefon vagy egy tablet, és ott tartunk, amitől páran félnek, hogy akkor is csetel egymással két 12-14 éves gyerek, ha egymás mellett ülnek a szobában.
Ugyanakkor meg érdekes, hogy régen, nem volt mobiltelefon, nem volt internet, nem volt email, facebook, twitter, anyámkínja, még sokáig vezetékes telefon sem mindenhol, és mégis mindig megtalált mindenki mindenkit, el lehetett érni embereket, tudtak szerveződni programok. Ma meg hiába van valakinek két telefonja, egy laptopja egy pécéje egy tabletje, kaputelefonja, vezetékes telefonja, emailje, facebookja, akármije, mégis sokkal nehezebben lehet őket elérni, beszélni velük, pláne nem találkozni vagy programot szervezni.
Tudom, én vagyok túl öreg, hogy már a generációs problémákkal foglalkozom.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
axioma
üzenetére
1.) pipa

2.) nekünk még megvan a klasszik fémházas de már modernizált kék Aspectar 150, ha ez mond valakinek valamit. Sajnos trilliókba kerül bele egy új 150W-os izzó, és a hőterhelés miatt(már rég szerelhettem volna bele egy ventit..) állandóan kiég. Érzékenyek is, mert egy üvegpohár koccan az asztalon, és már el is pukkan. Ennyi pénzért háborúbiztos is lehetne. Ellenben családi fotókból van vagy 150 diakockán a mai napig, és kb. 25 diafilm is, de sajnos legalább 10 éve nem voltak elővéve...
A mai fiatalok már azt se tudják mi a diafilm, diakép meg diavetítő...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Fecogame
üzenetére
Egyszer próbaképp írass velük CoD-ból vagy WoW-ból, vagy bármiből ami most fut (én említetteket is már csak hallásból ismerem), szerintem többet fognak tudni róla, mint te
Nálunk középiskolában volt számtech szakkör, ami abból állt, hogy másfél órán át egyszerre ment a Doom II deathmatch hálóban a 12 terminálon
-
BlacKSouL
addikt
Az indiai számtech boltosoknak vajon vannak memoárjai?
-
BlacKSouL
addikt
Igyatok sok pálinkát meg bort. Az se olcsó, de jobb gyógyszer mint az orvosságok.
Ráadásul a diagnosztizálásnál sincs töketlenkedés mint manapság általában
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Pttypang
üzenetére
Engem? Nem, eljöttem magamtól a p.csába
Nem pont ezért, de számtalan hasonló értelmetlen baromságot 5-6 évig nehéz tolerálni, ha cserébe nem adnak olyat ami motivál. A székek maradtak. Meg a baromságok is.Hogy mi az összefüggés a számtech-el? Hát hogy ott is úgy tűnik ez a vevői trend: mindig mindent a legolcsóbban, a feléért, aztán nem jó, szar, gyenge, stb...Direkt nem írtam fogyasztót.
-
BlacKSouL
addikt
Japán cég ahol dolgoztam, lecserélte a nagytárgyaló zöld ósdi forgó szövetszékeit fasza jéipsziloneská műbőr fekete forgó székekre. Darabját akciósan 9900 Ft-ért. Mer' cost reduction, meg alkudozás, meg cigánykodás, meg discount...Hogy majd ebbe ülnek bele a vendégek a párszázmillió eurós tárgyalásokon...
3 hónapig olyan okádék büdös volt a szar kínai műanyagtól, hogy 30 percnél tovább semmi nem tartott odabent. Aztán 1 hónap után eltört két szék, majd egy karfa, és ami jó volt is, úgy nyikorgott, hogy 3 gyárral odébb is lehetett hallani.
Erre a senkiházi japán öntelt marha megjegyzi nagy gúnyosan: haha, hungarian quality.
Erre néhányan elmondták, hogy apádbüdösf...szát, ez b.zmeg japanese sóherség meg agyatlan baromság, mindkettő a tiéd, meg chinese quality, akiknek a seggét nyaljátok mostanában, és te rendelted a discount olcsót, mert nem akartál rászánni még egy ájfón árát, inkább azt vetettél magadnak céges pénzből...
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Formula-1
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8365U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Acer Travelmate X314 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AMD Ryzen 5 5600/3060/512Gb SSD/16Gb RAM/700W
- Bomba ár! HP 15 - Intel N4000 I 4GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad E50-70: i5-5G I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338, 100% Akksi
- Apple iPhone 13 mini Red Kompakt méret, nagy teljesítmény 256 GB Használt,szép állapot, 100%
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB,Uj, Bontatlan,36 hónap garancia
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB mobiltelefon
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT OC 8GB GameMax STORM Antec 550W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Magyarul Dekoltázs völgy Szigorúbbak kedvéért Décolletage völgy