Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- hmzs: Futro S720 - olcsó pc alapú router (frissítve)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- kenand: Szaunakályha- Helo Softhot/Havanna fűtőszálcsere
- sziku69: Szólánc.
- Real Racing 3 - Freemium csoda
Új hozzászólás Aktív témák
-
cbmfan
senior tag
mutattam képeket ismerősöknek vérpistike alkotásáról, mindenkit kiakasztott a dolog
autószerelő. ismerek egy öreget, 60 feletti. ő konkrétan tanárként végzett, de "ez lett belőle". vagy 40 éve szereli autókat, nincs rá panasz.
(és 28100.)
-
wolfman
veterán
Úgy értitek az első szakmájuk az ami és onnan lettek "mások".
Csak nehogy az legyen, hogy elbarmol valamit a "cukrász" a kocsin és habot tesz rá, hogy jó úgy is.
-
-
Ygg
senior tag
válasz
tatabike #28091 üzenetére
"Az autószerelő napi szinten használja."
Ha maradunk az autós témánál, ott is más az autóvezető sofőr, mint az autószerelő.Meg más az autót tervező mérnök.
Amúgy meg az olyan bandát, ami ilyen szintű supportot nyújt, ki kéne rúgni.
Bár ahogy írod, akkor nem csak az IT-val van gond, hanem az egésznél a fejétől büdös a lába
..
-
tatabike
őstag
Az autószerelő napi szinten használja. Az infos kolléga meg nem hibát keresett benne, hanem első mondata az volt, hogy "én ehhez a kütyühöz nem értek". Aztán nyomogatta összevissza, hátha történik valami, de csak a fényerőt meg a hangot sikerült elkalimpálnia, ekkor lett kivéve a kezéből. Sajnos van ilyen, nálunk az informatikusok többsége megelégszik annyival, hogy egy pendrive lóg a nyakában, mint valami kitüntetés. Személyes sértésnek veszik, ha jelzel feléjük valami hibát. Mert nem szakmai alapon, hanem a "haverom régi szobatársának az anyukájának az unokája"-elven működnek nálunk a dolgok szinte minden területen...
-
Ygg
senior tag
válasz
tatabike #28089 üzenetére
Itt a megoldás!
Az autószerelőhöz kell hordani.De hogy szofisztikált problémamegoldó és elemző legyek:
- a kérdés az volt, miért okozza a fagyást, nem az, hogy hogy lehet újraindítani.
- Mi jogon meri kikapni a kezéből, és újraindítani? Esetleg eltűnik minden, ami rávezetett volna a hiba gyökerére. Ha én hibakeresést végzek, és valaki odajön, és csak úgy újraindítja a gépet, mert esetleg kb ezt az egy megoldást ismeri, ami workaround-nak jó, de nem megoldás, hát úgy b@szom pofán, hogy ottmarad, már bocsánat. -
tatabike
őstag
Raktárban vonalkódolvasós Motorola PDA-k vannak. Kicsit gyakran lefagynak, egyik alkalommal pont ott volt a HelpDesk egyik nagykutyája, és a kezébe nyomta egy munkatársam, hogy nézze már meg, miért csinálja ezt. Nézegette, nyomogatta, forgatta, jött egy autószerelő srác, kikapta a kezéből, nyomott rajta egy bill-kombinációt, újraindult a kütyü, és utána jó volt, működött rendesen. És nem kért érte pénzt...
-
-
Ygg
senior tag
válasz
wolfman #28085 üzenetére
Igen, s ez a dühítő, hogy az autószerelőnek gond nélkül kifizeti az eszméletlen rezsióradíjat,
aztán ha nem jó az autó, még sokszor hagyja is magát elhajtani.A számítógép akár szoftveres, akár hardveres javításáért meg még filléreket sem kíván áldozni,
de ha gond van, meg vonyít, hívogat, stb. -
wolfman
veterán
válasz
tatabike #28084 üzenetére
Az a meglátás helytálló, hogy nem lehet mindenki szakértő és nem szerelhet mindenki autót is első blikkre stb., mindenki ronthat el dolgokat elsőre, aztán majd megtanulja.
Csak annyi a különbség, hogy az autót senki nem akarja megszerelni, amíg iskolát nem végzett hozzá, a repülőgép-vezetés sem olyan vonzó, amíg az ember nem ért hozzá. Az informatikával viszont az a baj, hogy mára mindenki azt hiszi, hogy ért hozzá mert a legtöbben a szórakozáshoz használják. Úgy vanak vele, hogy ehhez nem kell tudás, amikor mindenhonnan az folyik, hogy ez egyszerű, könnyű megtanulni a gépet használni, csak úgy vannak vele, hogy a hardver része is ilyen, majd megoldom én.
Ekkor születnek a leégett memóriák, a nem induló VGA-k és a hűtőzsírt a CPU foglalatra kenés, mer' asz'itte oda kell. -
tatabike
őstag
válasz
Gézengúz #28068 üzenetére
WTF? Mondjuk kíváncsi lettem volna, hogy hogyan teszi be, ha nem uATX méretű lap van a házban? Visszaviszi a házat gariba, mert nincs benne a VGA-nak hely...?
Értem én, hogy 90% nem szakértő, de azért az ilyeneket biztos sorba állítanám a Dunaparton, 50 kilós betontömböt kötnék Rájuk, aztán tessék átúszni a túloldalra. Életképtelen... -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
-=RelakS=- #28081 üzenetére
Most erre mit mondjak?
Neked sikerült.
-
-=RelakS=-
veterán
Már nem azért, de az első szerelésem alkalmával is levettem, hogy valamibe azért be kéne tolni azt a nyüves videókártyát.
Jó, AGP volt a szentem, és az nem jött le elsőre, hogy erősen kell benyomni, és akkor még egy szintet lejjebb megy (mai csirkéknek: két érintkező sor van a csatlakozóban), de nem tartott sokáig rájönni. -
Kicsirics77
veterán
Jól indult a napom
-
Ezek nagyon durvák, ne szívassatok már!
OK, mindenki volt kezdő, de akkor kérdezni kell, sőt, ma már YT-on mág a multioptopupiloptómia is megnézhető, lassítható, nagyítható, etc... Miért nem les videókat? Annyi van, mint a szemét. Ha belefut pár szarabba, akkor is leszedi a lényeget sztem.Laptopokat sem szoktam bamm szétkapni, meglesek videót, elmondják, látom mi a szopó, hol vannak a szalagkábelek, etc. Egyszerűbb, nem?
-
Gézengúz
addikt
Na skacok, ha akartok sírni akkor tessék...
Nem irigyelem a munkátokat az hótt ziher...
2539
-
cbmfan
senior tag
válasz
blackvinyl #28066 üzenetére
itt jobban látszik. anno volt 128 Megás 133 MHz-es SD-m, ami 100 MHz-en sem volt stabil.
-
blackvinyl
tag
válasz
-=RelakS=- #28054 üzenetére
Rambo is, tunning is, mi kell még
-
Armahun
addikt
válasz
quailstorm #28062 üzenetére
Ha viszont nincs a gépben floppy de a biosban engedélyezve van, akkor a Windows telepítő megakad és nem lép tovább, mivel akár fél napig is próbálja beolvasni a nem létező eszközt.
-
Hequila
őstag
A megfejtés egyébként hűtőbordás "tuning" RAM.
Én nem mentem bele. Hogy miért?
Kell-e a pénz? Persze, mindenkinek. Viszont azért a párszáz forintért nem fogom végigjárni az utat, amit az ilyen ügyfelekkel végig kell. Fejtágítás pár perc, de semmi értelme, nem jut el az agyáig. Tegyük fel, hogy utána megveszi. A fél tökömet rá merem tenni, hogy fél óra múlva hozza vissza, mert mégsem olyan kell, nem megy bele az alaplapba, esetleg fordítva rakta bele, és elfüstölt valamelyik lába. Persze, ha tönkre vágta utána cseréljem ki, mert most vette az előbb, és még garanciás. Hiába mutatom neki a leégett lábat, ne mutogassam azt neki, már mikor megvette is olyan volt. Hát persze.
Negatív reklám: valóban az, de nem igazán bánom, hogy emiatt a fajtája elkerüli a boltot. -
Pötyi
őstag
válasz
Hequila #28049 üzenetére
Elméláztam azon, hogy vajon melyik gyártónak van ilyennek hangzó neve, negyed óráig nézegettem a HRP, a Ramiris, a CHS, a KellyTech honlapján az árilstát, de még csak hasonló nevű gyártót se találtam. Vajon mire gondolhatott? Talán az SD-RAM-ra? Annak a nevében van "s" betű...
Ilyenkor mi a javasolt teendő? Mi a jobb a boltos részéről? Elintézni anyival, hogy olyan sajnos nincs, vagy belemenni és rákérdezni, hogy mire gondol?
-
válasz
Remélem ezért bannolnak...
-
ati012
őstag
válasz
Ragasztószalagot vágom memóriával. De lehet megszerkesztem ezt a kést
-
Hequila
őstag
'csába offoljatok má!
10 perce történt:
Ügyfél Mordorból be:
- SportRAM van?
- ... olyat sajnos nem tudok adni. -
wolfman
veterán
válasz
Ed3r_X_ #28035 üzenetére
Van hogy az alaplap fogja vissza a benne csücsülő perifériákat. Régebben, még 478-as korszakban volt egy Gigabyte alaplapom (már fene tudja milyen). Kb. 2 hónapig volt meg, aztán cseréltem Abit IC7-re, már érezhető volt a gyorsulás, pedig az sem egy fene stabil alaplap, de a gigabyte-al csak bajom volt. Szóval van hogy egy jó alap többet ér mint a magasabb Ghz vagy a memória.
Amúgy meg tényleg az kell. Kislemeznek már helye nincs még a legrégebbi gépben sem, BIOSban tiltani ami nem kell és amiket biztosan tud az ember azokat a beállításokat nem 'auto'-n hagyni, hanem manuálisan a megadott értékre.
-
shteer
titán
válasz
quailstorm #28040 üzenetére
de nem default tiltani azt már biosból? nálam legalábbis bios kezdőképernyőn első lépés
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Intelligencs #28038 üzenetére
na igen, meglepő hogy még mennyire gyakran megtekeri a hajlékonylemezt a windows, főleg mikor általánosan scanneli az összes kötetet
ott kivárni 20x a nem válaszol timeoutot hibás beállítás miatt az sok -
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Intelligencs #28038 üzenetére
Nem tudom, de igen idegesítő volt, hogy mire bejön, az is 10 perc, a formázós rész után (vagy előtt, nem emlékszem már) is 10 perc, akár USB, akár DVD.
Legközelebb kipróbálom.
Nekem már nincs floppy ugye, lehet hogy ezért is gyorsabb? 775-nél még van, azokkal szívok így.
-
válasz
Ed3r_X_ #28035 üzenetére
"mire a telepítőben rányomtam a telepítésre, és továbblépett, kellett 10 perc"
Nem akarok okoskodni, de ez nem a floppy miatt van? Bizonyos régebbi lapoknál volt ez a jelenség, ha nem volt beszerelve floppy meghajtó, viszont BIOS-ban engedélyezve volt. Ilyenkor a Windows telepítés közben meghasonlott önmagával, mikor kereste a floppy lemezt, és csak sok-sok perc múlva ment tovább. Én is többször azt hittem, hogy lefagyott az egész gép. A megoldás egyébként, hogy vagy beszerelsz egy floppy meghajtót
, vagy letiltod a floppy egységet BIOS-ban.
-
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
wolfman #28032 üzenetére
De annyira nem is régi, 4GB RAM, C2D, de mire a telepítőben rányomtam a telepítésre, és továbblépett, kellett 10 perc (USB powa?). Nekem nem gondolkozik ennyit, igaz újabb a gép, de már a fejem fogtam.. és akkor szívás, ha utána megakad, és hiába vártad ki mindig, semmit nem ért
Pénzt itt nincs, ezt is úgy könyörögte ki a főnöktől (összetenném a két kezem, ha ilyet kapnék). Aztán múltkor is én mondtam, adja el a szutyok P4 Celeron gépet, veszünk az árából valami minőségi tápot, meg egy E6300-at. Ha nem mondom, még azzal is szívhatnék.
De kell minden gyereknek gép, még a 3 évesnek is szutyok s478 Celeron, csak minek. 3 gyerek, plusz az ürge, 4 gép. Ha lenne egy gép csak, elmondom már lehet s1155, i3, és valami combosabb VGA ülne benne.5000Ft, jól is jönne, de itt olyan sose lesz... nem tudom hogy lehetne kikerülni innen sajna, túl számítanak már rám ilyenkor.
Traxx
Hát, nőt még megértem, 65k-ból jó konfigot ki lehet hozni viszonylag használtan, talán újonnan is valami APU-s cuccot, vagy olcsó Pentiumot.
Mondjuk ha nő lenne, nem lenne kifogásom, de hát -
wolfman
veterán
válasz
Ed3r_X_ #28031 üzenetére
Az elmúlt hetekben engem neveltek "nagyfiúvá" itt a fórumban régi gépek szerelése témában.
Mostmár nem nyúlok hozzá egy ilyenhez sem, csak ha min 5000Ft-ot kapok én vagy normálisan mer rá költeni a gazdája, mert a minimális összegből (de inkább ingyen) fejlesszük maximumra megoldás már nem járja.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
HuMarc #28026 üzenetére
Chh
Lassan ott tartok már, hogy ismerőst elhajtom a fenébe
Vasárnap 2-től 8-ig szívtam a gépével.
Kapott a főnktől ingyen egy E6400, 4GB RAM, Abit IP35-ös gépet, 480-as Hipro táppal, és 2x500GB-os Samu vinyóval. Az Istennek se akart a Win rámászni, semmiről. Legvégén, végső elkeseredésemben a VGA-t kicseréltem (előtte kb mindent a gépben, amiből volt csere alkatrész, RAM, HDD, táp, ODD stb. végül 7300GS lett), és felment. pedig a 6800GS-re elvileg van még 8.1 driver, fene érti, főleg, hogy visszarakva rendszer alatt meg oké, semmi baja.. De még ezeken is tetű lassú a telepítő, mire végigvártam, azzal ment el a 80% idő
Nem éri meg nekem egy köszönömért szívózni már ennyit szerintem
-
-
pycur
tag
Én egy olyan meghajtót láttam, ami addig járt ki-be, amíg áram alatt volt. Sajna nem nálam került szervizelésre, mert akkor tuti elrakom emlékbe. Talán 1 hétig hallgatta a tulaj, aztán szólt egy akkori gépszerelő isminek, hogy kezdjen vele valamit, és ő mutatta nekem. Ha nem látom, nem hiszem el
. ZZzzz ki, ZZZzz be, ZZZzzz ki....de egyből, meg se nézte van e lemez benne. Ha kézzel megfogtad a tálcát addig megállt, de húzott befelé. Amint engedted már ment is a műsor
-
HuMarc
veterán
válasz
-=RelakS=- #28025 üzenetére
Én 831 napja, de több hsz-em van, mint neked, Pötyinek, adax01-nek és Josinak együtt
Persze Jazzossal már nem versenyezhetek, mert sokat spammelt valamelyik lokál topikba
Szerk.: OFF
-
Traxx
őstag
PCI-os SATA bővítőkártyát a szembeszomszéd fiának, sok éve
Hogy kitől, azt passzolom...magamnak szinte csak a jelenlegi VGA-mat pár hónapja, eladóként a 3-4 termékemmel már aktívabb voltam
Ha konkrét kérdés akart lenni, a rohanó évek kapcsán
És most nézem, ma vagyok 3000 napos
-
cbmfan
senior tag
válasz
azbest #28011 üzenetére
jahogy! én a későbbi korszakra gondoltam, amikor jó részük vagy 1.7 GHz-es Celeront vagy 2.4 GHz-es P4-et vett (legalábbis ez ment legjobban nálam). ezért furcsálltam, hogy tulip brand gép akkor már sehol sem volt.
egyre jobban idegesít ez a lap. egy cmos clear után már SATÁs író tálcája is nyílik, plusz észrevettem néhány púposodó kondenzátort. kétlem, hogy ez lenne a gond, de azért kicserélem.
-
Balinov
titán
válasz
TESCO-Zsömle #28014 üzenetére
mint az allat..11eves ph!-s palyafutasom ugy tunik igy visszanezve, mint ha 2 nap lett volna..
-
azbest
félisten
-
cbmfan
senior tag
találkoztatok már olyannal, hogy minden bekapcsolásnál nyílik ODD tálcája? kaptam egy P6N-SLI lapot, minden IDE meghajtóval mindkét csatolón ezt műveli. másik kábel, több meghajtó, master/slave csere, cmos clear, BIOS frissítés megvolt, van valami ötletetek erre?
-
adax01
tag
Egy kis nosztalgia.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Futás, futópályák
- Gran Turismo
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja