- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silεncε
őstag
válasz
Phvhun #41899 üzenetére
A Bitlockert home userek esetében overkillnek érzem. Üzleti cuccoknál alap, de szerintem egy átlagos user nem tárol olyan dolgot a gépén, amit bitlocker-rel kéne védeni (Aztán lehet hogy csak magamból indulok ki, hogy nem tárolok semmi fontos/érzékeny adatot se telefonon se laptopon). A többivel egyetértek
-
Phvhun
őstag
Van egyébként bármi biztonsággal kapcsolatos koncepció, vagy igény az alap userek fejében?
Pl hogy ne adja meg jelszónak azt hogy "jelszó" az email fiókjába?
Vagy hogy ha elveszti a laptopját, és nincs rajta erős jelszó + bitlocker, akkor kb mindenéhez hozzáférnek?
Vagy ha nincs backup a külső vinyóról amin az egész családi kép tár van és leejtette, akkor az adatmentés drága meg nem biztos hogy bejön? Ergo milyen jó lett volna egy biztonsági mentés..
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
macilaci78 #41894 üzenetére
lehet valaki úgy is beirná hogy password: 1fc89ed62bba5da01395700af8
-
válasz
macilaci78 #41894 üzenetére
pedig a levegőkód mennyivel jobb.
[link]
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #41880 üzenetére
A vidéki élettel amúgy is együtt jár a rendszeres alkoholfogyaztás - naaa, én ugyanolyan rendszertelenül fogyasztottam alkoholt vidéken is.
-
Pötyi
őstag
-
válasz
hwsw-n igencsak kapta tőlünk az ívet, de utólag már minek?
-
ViZion
félisten
válasz
Vidéki vagyok. Igyekszem rendszeresen alkoholt fogyasztani...
Még nem állt be a rendszer, de már búúútol... -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Phvhun #41879 üzenetére
Pont ezért megszólni valakit, miközben a lakosság tulnyomó része vagy alkoholista vagy alkalmi nagyívó, elég álszent, főleg halál után...
A vidéki élettel amúgy is együtt jár a rendszeres alkoholfogyaztás, max a mértéken lehet vitatkozni.
És ne feledd, mindenkinek van másik oldala, csak nem mindenki áll ki vele a kamera elé és lesz ismert, vagy legalábbis kereshető.
-
Phvhun
őstag
Másegyéb hírportálokon ilyen nagy alkesz formának állították be, jó látni hogy más oldala is van a sztorinak.
-
Zozzant
addikt
GUGA - Az utolsó kívánság Isten Veled Guga.
-
jimmy399
senior tag
Én nem ismertem személyesen, de megnéztem pár élő bejentkezését, és yt videóját... Hatalmas forma volt, és egyéniség a számítástechnika hőskorából... RIP.
-
gozso
őstag
RIP
-
Gézengúz
addikt
Isten Veled Öreg Harcos.
-
SP4C3
veterán
válasz
customer114 #41869 üzenetére
Há'!
Megfertőzöm winfos 10-zel, 10000hsz mulva meg előkaparják és újra megindul a fertőzés/járvány. -
SP4C3
veterán
Építettem egy gépet, (athlon x4 840, fm2, gt 630 2gb, 8gb ddr3@1600) hozzámvágták 30 rongyos euroert (proci, huto, gephaz, alaplap) és így a nap végén felmerül a kérdés: minek?! Mi legyen belőle? Router?
-
SP4C3
veterán
válasz
macilaci78 #41853 üzenetére
Jaja, nekem is az volt a második dolgom, hogy szétszedjem. A "ház" amiben van 2x olyan nehéz mint maga az SSD.
-
macilaci78
nagyúr
Mármint hogy wolfman-hoz vittek-e már gépet azzal, hogy a vadi új SSD-vel lassan bootol a gép?Amúgy meg az a vicces, hogy ilyen fizikai sérülés ellenére is az SSD maga lehet még ép és működhet, mert a nyák messze nem ér végig a házban.
-
-
SP4C3
veterán
válasz
macilaci78 #41826 üzenetére
Nagyon jó, köszi a többieknek is, amint lesz időm elolvasom a többit is, csak ez a sz@ros DOOM nem hagy nyugodni, na meg persze a kolléganő...
-
wolfman
veterán
válasz
Gézengúz #41829 üzenetére
Elolvastam, pedig lett volna jobb dolgom is. Nem volt könnyű anyag.
Nagyon sok kérdés kavarog bennem, de talán inkább nem is firtatom. Inkább csak annyi észrevétel, hogy nekem is voltak igen húzós élményeim életem során, de ha nekem szopóálarcom van, akkor ennek a csókának egy egész BDSM szobája van(volt) f@szkorbáccsal, s*ggdugóval.
-
Gézengúz
addikt
válasz
Ha már nosztalgiázunk, hátha van itt valaki, akinek új.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Az eredetin sikítva röhögtem, ezen csak mosolyogtam.
Még csak egy rekord gyorsaságú mentésről sem esett szó benne. Ja, mondjuk az is igaz, hogy a /dev/null elég gyors szokott lenni.Bocsánat, az pokoli operátor
-
wolfman
veterán
válasz
'9:00 Jancsi számítógépe befejezte a bootolást.'
-
macilaci78
nagyúr
-
Sunsetjoy
aktív tag
Kellett volna íratni egy szöveget vele, hogy ő te hozzád a számítógépet soha többet nem hozza, istenőtúgysegélje/legyeninkábbimpotens/rohadjonlealába (kívánt rész aláhúzandó). Aztán elővenni, amikor mégis visszatér...
Vagy eleve nem jön, vagy mínusz egy nem kívánt ismerősi kapcsolat. -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
wolfman #41816 üzenetére
BIOS-ról jutott eszembe, hogy anno ismerősnek amikor összeraktam a gépet és minimális pénzösszegért karban is tartottam dobtam egy jelszót a BIOS-ra, hogy ne mókoljon rajta semmit (korábban már nyúlt bele olyan beállításokhoz, amikhez nem kellett volna). Szóltam ha kell valami vagy gond van szóljon megnézem.
Pár hét múlva jött felháborodva, hogy mi az hogy én lejelszavaztam a gépét, meg, hogy a szomszéd srác megoldotta, hozzám meg soha többet nem hozza....
Mondom ok..
1 hónap múlva jött... ÉN meg elhajtottam.
-
wolfman
veterán
Régi ismi hozta az asztali gépét, amit még én raktam össze neki korábban, hogy valami nem okés vele, nézzem már meg.
OK!
Be vagyok írva a cégnél felügyeleti munkára túlórában, szóval van időm megcsinálni.
Gép lassan bootol mint a központunkban a portás, aztán első program, ami felüti a fejét valami bootspeedup cucc, meg valami windows fájt is hiányol. Na akkor uninstall. Áhh, redszergazda jelszót kér. Na végül kiderült, hogy a fő profilt valami közvetetten telepített progi elbaszhatta, ők bejelentkeztek a vendéggel, de az meg nem rendszergazda. Windows telepítő se tudta helyrehozni (igazából ezzel csak egyetlen egyszer sikerült nekem életem folyamán, az se most volt) a hibákat, szóval windows reinstall.
Igazából érződik a gépen, hogy nem akarta ezt elhozni,hanem házilag próbálta orvosolni, ne kelljen elhozza hozzám (és fizetni érte gondolom), mert még a BIOSba is bele volt nyúlva (én biztos nem úgy adtam át neki anno). -
wolfman
veterán
válasz
FoxiestFox #41812 üzenetére
Úgy néz ki már akkor sem volt teljesen báránylelkű.
-
-
cbmfan
senior tag
méghogy nincs πna youtube-on... dehogynem!
-
n4n3x
csendes tag
-
wolfman
veterán
válasz
pikszel #41799 üzenetére
Vannak azok a gépek ja, mikor annyi csak a feladat, hogy picit belassult, csak némi tisztogatás kéne, meg hogy böngészni is lehessen gyorsabban meg mindig felad valami hibaüzenetet és ennyi. Aha, naszóval 30perc boot idő, utána 20 hibaüzenet, a gép már mindent betöltött ami kellett, de a vinyó csak darál még percekig vagy valami task fogja le az erőforrást. Mire nagy nehezen eljutsz a programok telepítése és törlése részhez felbassza az automatikusan induló Skype-ot, Steam-et, 'lejárt a licence' vírusírtót, etc. Jó esély van a lejárt licencű vírusíró másikkal való helyettesítésére előbbi le nem törlése mellett és talán a HDD is régen 30-40% körüli kondícióval van ellátva, ami cseréjét közel azonnal vissza is utasítják, mert nincs rá pénz.
Az ismerősök innenonnan összeollózott haverjai szoktak hozni olyan gépet, amit a gyártósorról rögtön a kukába kellett volna dobni, aztán még általam próbálja bizonygatni magának milyen jó üzletet csinált a 40eFt-os "sulinetes" gépével és volt hozzá 'monitormegmindenegyben'.
Új hozzászólás Aktív témák
- PLC programozás
- Renault, Dacia topik
- Notebook hibák
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- BestBuy ruhás topik
- Házimozi belépő szinten
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Filmvilág
- Sugárkövetés nélküli sugárkövetés felé menetel az új PlayStation
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest