Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: 1991 - játék a PC-n
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- eBay-es kütyük kis pénzért
- -szabi-: Kodi beállítása és használata CoreElec rendszeren
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
wrongduke
aktív tag
válasz
macilaci78 #44469 üzenetére
Jónéhányat. Itt a megkésett, hányódtatott délelőttös műszak. Mi a hányás? Mit kell arrébb hányni?
-
wrongduke
aktív tag
válasz
-=RelakS=- #44209 üzenetére
Nem lett bingo, 2 találatom volt:
The Expanding Laptop - Haverom mondta, hogy nézzem már meg a gépét, mintha púposodna. Az akku idő is rossz, töltő nélkül bekapcsol, de a win már nem jön be, kikapcsol...
A touchpad már egy szinttel feljebb volt mint a billentyűzet.Gross, Grimy Laptop - Ismerősöm megkért, hogy nézzek rá a srácai gépére, mert nagyon lassú. Tini fiúk gépe... 10 perc takarítás után az is kiderült, hogy egy ASUS. Majd az is kiderült, hogy a szerencsétlen gép egy "rage quit" után lett lassú. HDD kilépett a csoportból.
-
wrongduke
aktív tag
válasz
-=RelakS=- #43999 üzenetére
Azt hittem már az extrém megoldásoknál tarunk. Megint túl korai voltam...
-
wrongduke
aktív tag
válasz
-=RelakS=- #43996 üzenetére
-
wrongduke
aktív tag
T470-es laptopot cserélnék Tesla S modellre és egy 200 nm-es házra egy nemzetipark területén. Ráfizetéstől eltekintek.
-
wrongduke
aktív tag
Ismerős a helyzet. Íme én hogy szaktam csinálni és engem, hogyan tanítottak.
Az első 1-2 órában nincs gyakorlat, csak beszélgetünk az elméleti dolgokról. Ott nagy vonalakban kirajzolódik mi az amit tudnak.
Ha belőtted mi az amit tudnak, akkor jöhet a gyakorlat azzal kezdve, így relatív sikerélménnyel kezdenek. Éreztetni kell velük, hogy tanulni jöttek és ha kontrollált környezetben is, de dolgozzanak úgy, mintha valódi meló lenne és merjenek hibázni. Aki nem dolgozik az nem is hibázik, ha mégis hibázott, akkor meg ne söpörje a szőnyeg alá, kérjen segítséget ha máshogy nem tudja megoldani.Ez volt az első nap.
A maradék az meg minden csapatnál változó. Javaslom egy általános oktatási terv elkészítését, arra koncentrálva, hogy a legalapabb dolgokat megtudják csinálni a túléléshez. Az idő kevés, hogy profikat faragj belőle, de később legalább egy profinak be tudnak segíteni és közben tanulnak majd. Abból meríts mi az amit átadnál, tudnál átadni a melódból.
Ennek fényében látod mivel kell többet foglalkozni, mivel kevesebbet. -
wrongduke
aktív tag
Mindig párban jár a két dolog. Ha időközben eszébejut mit tett, akkor vár 2-3 napot esetleg hetet, aztán megkérdezi milyen másik opció van a kivetítőt használni, nincs-e esetleg valami átalakító. Ha nem tűnt fel neki csak egyszerűen nem megy bele a kábel, akkor meg, hogy "mi lett ezzel eddig jó volt".
Nem hallottam még olyan esetről hogy valaki bevalotta volna, hogy igen, elbénáztam, mennyi lesz az annyi... -
wrongduke
aktív tag
válasz
Execᵀʰᵀˢ #42544 üzenetére
Nekem egy 4 portos, portonként kapcsolós USB hub-om van ilyen. Már táp nélkül használom, mert kiderült, hogy nélküle is tökéletesen működik, valamint az adapterén a visszajelző led világit úgyis, hogy nincs bedugva konnektorba.
Kíváncsiságból megnéztem, a villanyórát nem forgatta visszafelé, szóval még nem tökéletes a technológia. -
wrongduke
aktív tag
válasz
-=RelakS=- #42349 üzenetére
Arról már leszoktunk. Levelekben volt bikinis kocsimosás (ha nő, ha férfi), szerelmi vallomás a főnöknek (főleg ha férfi), a felmondás is...stb. Nem csak megírva, elküldve is. Ez sokkal idegesítőbb. Legmagasabbhoz meg nem küldünk semmit, mert nem olvassa el, vagy ha igen, akkor is az aszisztense...
-
wrongduke
aktív tag
válasz
SityiSXT #42338 üzenetére
Arrafelé az alábbi módszer nem divat?
Ha lezáratlan gépet találsz, először csak figyelmeztetés.Másodikra balkezesre állítod az egeret, 1 percre állítod a lezárást, majd a szomszéd egerét/billenytűzetét is bedugod a gépébe.
A haramdiktól pedig a sztenderd meleg fiús háttér, egér babrálás (átkötés, optika leragasztás...stb), böngészési előzmény feltöltés, asztal átrendezés, pár mappa átnevez, gobok felcserélése billentyűzeten...stb. A lényeg, hogy 5 percbe bele kell férjen az akció. Kis gyakorlással simán eszközölhető.
Meg kell mondjam, hatékony.
-
wrongduke
aktív tag
válasz
-=RelakS=- #41996 üzenetére
Igen. Nem találtam sajnos olyan képet amin ez rendesen látszik, a gépekhez meg nem férek hozzá. Van egy interface amire rátudod "dokkolni" hasonló mint egy kihúzható monitor állvány. Azt viszont nem tudom, hogy azóta mi fejlődött, mi nem, nekem ezek az utolsó értesüléseim (~4 éve).
-
wrongduke
aktív tag
válasz
dingdongkng #41993 üzenetére
Ahogy én láttam, tudom, szerverekre hajtogatják. Egy része diagnosztika, olyankor 180-ban van kihajtva, konkrét munkánál meg ahogy kényelmes.
Ha nem USB vagy egyéb porttal van csatlakoztatva, akkor a gépek alján lévő "dokk porttal" van rákötve valamire.
A kép nem teljesen adja vissza, de ezek egyben is rátehetőek, nem így szétszedve...
-
-
wrongduke
aktív tag
válasz
Silεncε #41175 üzenetére
Erről kapsából az jutott eszembe, mikor cimbora, hozza a frissen megvásárolt Premiere Pro-t, hogy tegyem fel a laptopjára. Azt mondja nem siet, megvárja. Gépet kitette az asztalra, én addig hoztam frissítőt, majd beérve látom, illegális szemétlerakó lett a "munkaasztalomból". Lepakoltam a kezemből, srakon fordultam, gumikesztű, ablaktisztító, gyom-ez-tosz kendő és papír törlőkendő.
Kérdezi gyermeki tekintettel, mire fel ez a cécó, azért nem ilyen veszélyes a helyzet. Mondom, az hagyjám, hogy úgy takarítod a billentyűzetet, ahogy más ember a könyvet lapozza, de az influenza oltásom csak 2 törzs ellen véd abból 20-ból ami a kijelzőn van. Aztán kiderült, hogy a laptop fehér és a google nem állított be új default témát... Ha már nagy generál, lepattintottam a hátulját és adtam neki sűrített levegőt (lakáson kívül). Mondtam neki, ha apádéknál jársz, kérd el tőle a kompresszort.
Ezek után nem lepődök meg mikor lehetetlen dolgot látok lehetetlen helyen. -
wrongduke
aktív tag
Merre leLED ezt e remek nyelvet, mely nem szedett-vedett? Rettenet nevettet. Nekem ez nem terepem, belekeveredtem.
-
wrongduke
aktív tag
Ha magad szeded a zsöldséget, gyümölcsöt a boltban az a LEDig? Én ezt már nem bírom, LEDőlök.
-
wrongduke
aktív tag
Van aki LEDöbben, van aki LEDermed ennyi fény láttán de én LEDobom magamról a terhet és olvasom tovább. "LEthe" force flow trough you!
-
wrongduke
aktív tag
válasz
-=RelakS=- #40433 üzenetére
A betegség első tünete döltbetűvel jelezve.
(#40434) macilaci78
-
wrongduke
aktív tag
válasz
-=RelakS=- #40431 üzenetére
Az ilyen butaságoknak van éves gyűlése is. Az a neve, hogy silly-con.
-
wrongduke
aktív tag
válasz
macilaci78 #40304 üzenetére
Ez egy tipikus a-nyák-napi kép. Egyszerűen tökéletes.
-
wrongduke
aktív tag
válasz
macilaci78 #40191 üzenetére
A szóvicc ellenes LÉGió szóvivőjét olvashattuk...
Idáig 4
Valaki még? Nem? Ok, akkor vissza a barlangba. Szükségem lesz egy LÉGiutaskísérőre (5).
-
wrongduke
aktív tag
válasz
-=RelakS=- #40188 üzenetére
eLÉGedett vásárló
-
wrongduke
aktív tag
Szerintem csak fordítási hiba, hiszen az Új Reményben is mikor megközelítik az árkot, azt kiabálják, hogy erős az elhárító pajzsuk. Gondolom itt a tornyokra gondolnak, nem konkrétan az energia pajzsra, hiszen akkor átrepülni sem tudtak volna.
Engem inkább az piszkált, hogy miért kellett pont ott elrepülni, miért nem a bolygó túloldalán és radar alatt oda lopakodni? -
wrongduke
aktív tag
válasz
-=RelakS=- #40094 üzenetére
Mi konkrétan évente kötelezve vagyunk 1-1,5 órás (munka mellett 5-6) online oktatásra, hogy milyenek is ezek az adathalászok és mikkel próbálkoznak.
Nem rég volt egy kötelező oktatás és amit küldtek levelet 100%-ban megegyezett azzal, ami ellen tanítanak minket (instant spam, kiváltképp, hogy oktatás), még az igazoló link is kamunak tűnt. 2 héttel később küldtek egy normálisan megírt, megfogalmazott és egyértelműen átlátható, igazolható levelet, hogy az előző sem volt kamu.
Most már fel kellett álnom, hogy behúzzam az elba**ott dolgokhoz a strigulát, mert ülőmagasságban és az alatt elfogyott a hely. -
wrongduke
aktív tag
válasz
wolfman #39841 üzenetére
Ez és a másik hozzászólásaid alapján kicsit tudat hasadásosnak érzem magam.
A "smucig haver, gigászi igényekkel, hozzá nem értéssel" nekem is pipa, valamint a pixel-kocka (minecraft), C-t szemetelő is meg van...
Én az AMD X3 full configomat árultam 50-ért annó mikor cimbora előkerült. (Már 1 hónapja válogattam neki alkatrészeket, hogy 100k-ba beleférjen.) Mondtam neki, neked haveri alapon odaadom 30-ért, de én a helyedben kimaxolnám a 100-at mert az igényidnek az a gép kell. Nem, nem, elég lesz az enyém is, nekem is milyen jól ment... 4 hónap után minden játék kapott annyi grafikai patch-et amivel már LOW szinten is 20 FPS max. Ezért is akartam megválni a géptől és figyelmeztettem erre is.
A minecraft-os gyerek rekordja 5 Mb szabad hely a C-n.
Felszabadítás:
- Ccleaner: ~7 Gb
- Minecraft: ~5 Gb !!!
- Defrag nem is volt.Nem te vagy a nappalos mikor én az éjszakás? Vagy nem én vagyok a nappalos mikor én az éjszakás...
-
wrongduke
aktív tag
válasz
-=RelakS=- #39773 üzenetére
Valójában azzal tölti be a windows-t csak hiányzik egy hardveres kiegészítő. Emiatt sajnos leállt. A kellemetlenségért elnézést kérünk...
(#39772) TaaT
Ha tovább elemezzük a képet, jól látható a több kompresszoros hűtés megoldás is. Valamint a biztosági készülék az esetleg "túlmelegedésekre". Tutira nem fagy tőle a windows.
-
wrongduke
aktív tag
válasz
customer114 #39123 üzenetére
Egyszer egy haverom, ugyan ezért haragudott meg rám. Vett egy ősrégi IBM Think Pad-et amiben (ha jól emlékszem) annyi ram se volt mint amennyinek gyárilag lennie kellett volna, talán 512 volt benne, de lehet sokat mondok.
Kért rá egy win7-et, mondom ezt felejtsd el. Csak erőltette, modom kihívás elfogadva, liter jéger, és óránként 1 doboz sör az ára.
4 nap alatt találtam egy olyan herélt windows-t rá ami nem 20 percig boot-olt, majd jön a kifogás, hogy csúnya. Ugyancsak herélt Windows XP és egy win7 vagy vista téma és kész. A töltő képrenyrőre meg azt mondtam, hogy azért XP, mert így kevesebb ram kell neki mint a 7-es töltőképernyőnek.
Mikor eldurrant benne valami és elvitte egy tényleg szakemberhez, ő mondta neki, hogy ezen XP van. 1 hónapig nem állt szóba velem.
(1 hónap alatt viszont pont elfogyott, 1 liter jéger és 20 doboz sör)
-
wrongduke
aktív tag
válasz
-=RelakS=- #39090 üzenetére
A gyerekek sokat Matyiztak, és anyuka se vette meg. De a legnagyobb családi akkor volt mikor a Tini Nindzsa Teknőcöket feltelepíttem, elindult a játék és a kutya orral neki a gombnak, majd még neki is dörgölőzött...
Pszihopata kis eb volt, én csak egyszer láttam a műveletet, hatásos... Gondolhatjátok mit kapott szerencsétlen utána... Ennek a szerencsétlen macskának esete áll a legközelebb hozzá. [videó]
-
wrongduke
aktív tag
(#39071) tserrof77: Nem rossz ötlet, ha akkor eszembe jutott volna...
(#39072) wolfman: Nem tudom leírni mennyire. Apa, anya és 2 gyerek 10 és 12 évesek voltak akkor talán.
Képességek:
- Apa: az USB-t be tudta dugni, de a PS2-es portokkal már nem boldogult, sem a többivel. Mikor festés volt náluk, akkor engem kértek meg, hogy szedjem szét, kifestenek, majd dugjam össze.Szoba átrendezésnél szigetelő szalaggal "rögzítették" a kábeleket, lefejtették a perifériákat a számítógép asztalról, áthelyez majd vissza minden.
Hogy ezt honnan tudom? Az egeret kihúzta, hogy megnézze hogyan kell visszadugni, de azt nem sikerült neki, így az lógva maradt. Majd látom, hogy azért próbálkozott, mert a tüskék görbék és műanyag pecek ki van törve. Arról azt hite, hogy a gépben kellett volna hogy maradjon, viszont nehezen fért hozzá a tüskék miatt...- Anya: Facebook, hírek és egyéb alatt (balkezes) matat a jobb kezével. Önkívületi és teljesen átszellemült állapotban lefejtette a numpadot. Én raktam vissza a gombokat...
- Gyerekek: Találkozott már valaki azzal, hogy minden játék egy mappába van telepítve almappák nélkül? Bevallom ez az én hibám, én mondtam nekik és mutattam meg, hogyan kell a D játékok nevű mappába telepíteni. Soha nem hittem volna, hogy nem találják meg. Kitől kértek segítséget? Anyutól, telepítsétek az asztalra... A 3 játékból csak 1 indult el.
- Bónusz: Matyi a kutya. Az orrával megtudta nyomni a nagy kerek power gombot a gép elején ami közel volt a földhöz. Viszont a gépet csak így tudták leállítani, nem kapcsolhattam ki ezt a funkciót...
-
wrongduke
aktív tag
[egy kontár memoárjai]
Egyszer hozzám is hoztak egy gépet, hogy nem lehet vele netezni, nem tölt be semmit. 320 gigás vinyó, C partíción 60 giga a maradék a D. Akkoriban még 20 giga elég volt minden létező alap proginak+windows+office...stb. Hogy ez miként kapcsolódik? Nem volt 1 mega hely sem a C-n. Mind az asztalra mentés miatt... D meghajtón volt 5 giga adat, azt is én tettem oda.Mindent átmásoltam a D-re és úgy ahogy van, gyalu. Mivel nem értette mit csiálok én meg nem mondtam el, sírva konstatálta, hogy a Britney Spears discography, High School Musical...stb eltűntek az asztalról.
6 órás munka volt, ebből 1-1,5-et bírt nézni. Mondanom sem kell, én voltam a gyökér, mert nem mentettem meg az adatait ami a másik meghajtón csücsült, csak ő ezt nem értette.2 hét múlva csörgött a telefon, hogy megint nem megy a net. A fiai tudták, hogy kell másolni és megcsinálták anyuka gépét, mondtam is, ezentúl tartsák ők karban.
[/egy kontár memoárjai]
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Lapierre e-Zesty AM 9.2 Fully carbon Ebike
- Eladó 8GB DDR5 SODIMM RAM memória 5600MHz és 4800Mhz (Samsung, Micron, SK hynix, stb.)
- Eladó használt Xbox series X
- Medion Gaming PC I Intel Core i5-6402P I AMD R9 380 4 GB I 16GB DDR4 I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest