- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cbmfan
senior tag
csipog szkript, hogy írjak ide valamit. megtettem
-
SP4C3
veterán
válasz
-=RelakS=- #39397 üzenetére
-
wolfman
veterán
válasz
-=RelakS=- #39397 üzenetére
Kereste a nosmoke.exe-t.
-
SP4C3
veterán
válasz
-=RelakS=- #39395 üzenetére
nosmoke.com-on semmi sincs. Ez valami mágikus füstnyelő oldal, értem. A jövőben ajánlani fogom.
-
cbmfan
senior tag
-
wolfman
veterán
Na ehhez azért szinte már már szándékosan kell elbaszni. Ha elhajlik egy két láb, hát akkor azt mondom beleejtettek valamit, proci csúszott el stb. De hogy teljesen össze legyen kócolva, inkább egyik tesó mérges volt a másikra és ujjal szépen megdörzsölte. Ez mindenképp szándékos tett végeredménye.
-
Mercutio_
félisten
válasz
-=RelakS=- #39383 üzenetére
Tippre fejjel lefele rakta be a procit
-
*Ropi*
félisten
válasz
*Ropi* #37634 üzenetére
Szakadok...Elővettem az előzményben szereplő lapost, mert ki akartam venni belőle az RJ-45 anyát, erre kiderült, hogy pont az a hibás: összekócolták a lábait és zárlatos lett. Kifésülve működik a gép, mint a kisangyal. Jó meglepetés lesz a tulajának így 1 év pihenő után (már lemondott róla, itt hagyta alkatrésznek).
Tanulság: az Asus jó lapokat tervez, ügyelnek a zárlatvédelemre is.
-
TomPack
őstag
válasz
#33253120 #39373 üzenetére
6.5-ért két korlátlan adatsimet kapni flottában, hűség nélkül. És ott nem kell hívást sem indítani ha nem akarsz.
Ha mégis hívást kezdeményeznél róla, akkor azthiszem kb. egy ezressel megemelkedik arra a hónapra a havidíj, de az már tartalmaz lebeszélhető perceket is. Nézz körül a mobilflották topikban! -
törölt tag
válasz
ViZion #39372 üzenetére
Telenor Hello Data Start-ot nézegettem, amikor lejárt a vodás, az full korlátlan 6.5 ha jól emlékszem, és hűségmentes
Csak éppen most még nincs mibe belerakni. Pontosabban pont most lett mibe belerakni, mert a Telekom leküldte a másodtelefonomra az unlock kódot.
De most meg már látom, ledobálták a faoszlopokat, rajtuk az optika, bármelyik pillanatban jöhet az ftth-s 30-as állami net...
Addig lehet beérem 1890-ért a funkciókorlátos Telekomos nettel, de ezt szerintem akkor sem mondom vissza ha rendeződik a helyzet. -
ViZion
félisten
válasz
-=RelakS=- #39366 üzenetére
Jogos, írtam is, h vannak alternatívák (notepad++ volt nekem pl.), de átlag usernek nem kell, h felismerje és színezze a kódokat.
-
solena
tag
Közben eszembe jutott még valami. Annyira evidens, hogy először nem is gondoltam rá...
"percekkel OS telepítés után" - hülye kérdés: tiszta win7-et használtok telepítésre, vagy olyat, amibe beemeltétek a drivereket? ezen is elhasalhat.
Szerk.: akkor már tárgytalan, ha megszokta. Csak elgondolkodtam a problémán
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
wolfman #39362 üzenetére
Ez több hetes téma már, azóta be lett lakva a rendszer meg srác is megszokta már Win10-et, nagyon nem próbálkozik már vele.
(#39358) solena
""Nyilván egyikünk sem hülye a géphez" - tiszta sor, ezt nem is vitatom
"
Bocs hölgyem félreérthető voltam.
Az igazság, hogy egy ideig csak hülyén néztük a gépet, aztán mikor rájöttünk hogy nem mi vagyunk a helikopterek, hagytuk az egészet és elkönyveltük természetfeletti dolognak.
(#39365) solena
Full szűz Windowsokat telepítek mindig. (ok utána fél nap a driver és update telepítés, de az legyen már más gondja.
)
-
ViZion
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #39360 üzenetére
+1
A beépítettek közül a notepad (persze van jobb is, ha komolyabb feladatra kell, de amúgy ez OK), a számológép és a karaktertábla ami marad. Többinek viszlát, ha lehet. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #39360 üzenetére
Juteszembe, az milyen már, hogy munkahelyen Internet Explorer címsorába beírok egy linket, és ... megnyitja az Internet Explorer. Semmi látnivaló. De! Ha a belső oldalaink közül az egyiknek a linkjét írom be, mindenáron az Edge nyitja meg
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
-=RelakS=- #39359 üzenetére
Nekem telepítés után első dolgom, hogy a Windows-komponensek közül legyalulok mindenféle böngésző és médialejátszó platformot. Ha nem teszem, megállás nélkül basztatnak, hogy "hádeménemezazelsődlegesállíccsadbedekurvagyosrangecc!".
-
-=RelakS=-
veterán
Hogy csókótassam a májkroszoftot
Anyám hív, hogy hogy kéne kinyomtatnia valamit. Odamegyek, nézem, ezmegmi?! Vagy 10 másorpercig tartott, mire kisilabizáltam, hogy a gyökér Windows átállította a PDF alapértelmezett programját az Acrobat Reader DC-ről az Edge böngészőre (itt feltételezem, hogy ez már korábban jó volt)
Ráadásul tanulva a korábbiakból, jobbnak láttam beletúrni a Gépházba ahelyett, hogy megmondom az Acrobat-nak, hogy állítsa át magára, mert ez nekem sokszor nem működött pl képeknél, videóknál, stb.
-
solena
tag
"Nyilván egyikünk sem hülye a géphez" - tiszta sor, ezt nem is vitatom
Win7 nem adott stop-kódot kékhalálkor? Mert ha annyit sem tudott adni, akkor a vas hisztis. Általában akkor nem tud a win naplózni, ha hw-hiba miatt döglik meg.
Tisztán elméleti feltételezés: ha jól tudom, a win10 egy csomó feladatot átvesz a biostól, amit a win7 még meghagy a lapnak. És azért műkszik win10 alatt, mert a hibás működésre való cuccot elfedi a win10 saját megoldása.
De majd ki leszek javítva, ha hülyeséget pofázok
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
solena #39349 üzenetére
"A w10 legjobb tudomásom szerint (mások tapasztalata, nekem személyes tudomásom nincs róla) ugyanannyira erőforrásigényes, mint a w7. csak hisztisebb a vas korára, amire ráteszik (utasításkészletek)."
Ezt elmondhatnád kollega gépének is, amin a Win 10 működik rendesen, Win 7-nél percekkel OS telepíés után kékhalálozik. Ne kérdezzétek mitől van, mi sem értjük.
-
solena
tag
válasz
#33253120 #39352 üzenetére
Hát, a 12.04 támogatása idén megszűnt. Lubuntun nem gondolkodtál? Elég igénytelen, ami a vasat illeti, és kerítésdeszka
(egy 2008as Asus Eee PC-men azt használok, egész jól viselik egymást)
(#39351) DJGABI: ja, hogy bünti
Aki szarul dolgozik, az szar gépet kap
(#39350) SunyaMacs: Ott azért lehetnek más gondok is, mint a HDD önmagában. Persze, egy vacak 5400rpm-es szutyok igencsak be tudja tenni a kaput már win7-en is
némi on: ma reggel szépen néztek rám, hogy mondjam meg, mitől lassú a gép, és megéri-e megvenni. egy Asus x553M, n2840-es celeronnal, 4 giga rammal és 500gigás, 5400rpm-es vinyóval. kollegináékhoz vágták kipróbálásra, hogy ha ízlik nekik, akkor megvehetik. Mivel kollegina csak az avastról hallott, és azt nem találta rajta, ezért felnyomta. mint utólag kiderült, az előtelepítőben lévő mcaffee mellé. Utána kurvára nem akart indulni
Kifagyott, lehalt, mindent csinált, csak működni nem volt hajlandó. Néztem egy bővített smart tesztet, ott kiderült, hogy amikor a kezeim közé kaparintottam a gépet, akkor a lemez összesen 50 órát ment. Másfél óra alatt végzett az önteszttel, és láttam, hogy megvan még az eredeti recovery partíció. Megkérdeztem, hogy van-e vmi fontos rajta, aztán visszaállítottam. Nem lett sokkal gyorsabb, de legalább nem volt hiszti. Végén megkérdezte kollegina, hogy megéri-e megvenni. Attól függ, mennyiért. én 30at sem adnék érte, mert kiidegelne a csigatempójával, ennél még a netbookom is gyorsabban reagál, de lelkük rajta, hogy nekik mennyit ér.
-
törölt tag
válasz
solena #39349 üzenetére
Most a héten építek egyet itthonra offline backup céllal. Van hozzá vagy 500 gigányi ide vinyóm, 2-3 giga DDR-400-am, meg ha jól megy egy Fujitsu-Siemens D1567-c33 lapom.
Még az óperenciás rendszeren agyalok. De szerintem vagy Windows ThinPC lesz, vagy valami Ubuntu 12.04.... Vagy dual boot. -
solena
tag
válasz
DJGABI #39348 üzenetére
Tudod mit? Utállak
Melóhelyen p4... Hát, ha van lemezképed, és nem kell adatot menteni, akkor tényleg lehet(!) gyorsabb, mint víruskergetni meg defragmentálni.
De ha már p4, akkor gondolom egyik alkatrész sem mai darab, Ott azért lehetnek ám hardveres gondok is, nem csak szoftveres. Mire jó az még? Gyártósoron elemeket vezérelni? Utoljára olyan helyen láttam hasonló kaliberű cuccot. Vagy kölyköknek iskolába mutogatni, hogy ilyen is volt...
A w10 legjobb tudomásom szerint (mások tapasztalata, nekem személyes tudomásom nincs róla) ugyanannyira erőforrásigényes, mint a w7. csak hisztisebb a vas korára, amire ráteszik (utasításkészletek).
Ha nem felejtem el, hogy mit használok H. Irénkén, összeírom, csak hozzam haza a lemezt
(legalább akkor nyomok róla egy biztonsági mentést, mert ezen a verzión vannak olyan fincsiségek, amik a későbbi verziókból állítólag kikerültek)
-
DJGABI
addikt
válasz
solena #39347 üzenetére
direkt nem írtam konkrétumokat, csak az elv érdekelt volna. ez épp egy xp, p4 rettenet.
vírus is megfordult rajt. azért mondom ha pl defrag kéne neki akkor sztem mentéssel, újratelepítéssel előbb megvagyok, mintsem az végigérne... de mondom nem esküdnék meg rá hogy utána jobb lesz. a házon olyan nyomokat találtam -oldallap nehezen járt, horpadt- hogy nem esküdnék meg rá hogy nem volt bántalmazva szegény gép
de múltkor pl valami core2duo-s csodán is kiadták hogy legyen w10, másodpercekig gondolkozott kb bármilyen műveleten. w7-tel még láttam működni, úgy -a lehetőségekhez mérten- egész pörgős volt a rendszer, ment is vissza az.na pl azok a tesztek érdekelnének...
-
solena
tag
válasz
DJGABI #39345 üzenetére
a takarítás amúgy is jó ötlet volt. mi fut a gépen? Win7től fölfele (hacsak nincs lekapcsolva vagy nagyon tele van tolva adattal/szeméttel) a rendszer amúgy is be szokott magának ütemezni töredezettségmentesítést, de azért ránézhetsz (már ha engedi a policy). Ártani nem használ
(Btw, mekkora a fordulatszáma? 5400-asnál természetes, hogy lassú. Meg, folyamatoknál az összes folyamatot nézted, vagy csak a felhasználóit? Milyen rendszerről megy a használat? Win10? Nem tölt a háttérben valami frissítést? Nem adtál túl sok infót, hogy merre kéne elindulni
)
Nálunk, vinyóra gyanakodás esetén munkahelyen a bevett metódus, hogy lementjük az adatokat, és a rendelkezésre erőforrásokkal átvizsgáljuk a vasat (megsúgom, kevés a jogköröm, mert nem tartozom az üzembentartó gárdához; de szólok H. Irénke munkatársnőnek, akit ez nem nagyon izgat
), majd nyekergünk egy sort az üzembentartó cégnek, hogy oldják meg.
"Házilag" meg nálam úgy működik vinyógyanú esetén, hogy H. Irénkét megkérem, indítson egy Parted Magicet (linuxos mentőrendszer), azzal adatok lemásol, majd nézetek vele teszteket (van benne egy szép, hosszú tesztsor^^).
SP4C3-nek egyébként igaza van azzal a folyamatábrával
Attól, hogy egy rendszer baromira lassú, nem csak HDD probléma lehet.
-
DJGABI
addikt
válasz
solena #39341 üzenetére
tényleg amúgy.. melóban egyik gépben gyanakodok hogy a vinyó döglődik. Process nem fut, semmi extra, mégis tök lassú. HDS nem mutat semmi hibát. Töredezett lehet, újratelepítés? Múltkor kitakarítottam elég poros volt, lehet utána se lesz jobb. Crystalmarkot nézzek? vagy mi nálatok ilyenkor a bevett metódus?
-
solena
tag
válasz
bucihost #39342 üzenetére
A vinyód ezek szerint egy SATA2-es green... mennyi idős? (gondolom, nem mai darab) Mindenesetre, mivel megjelent egy szektorhiba, ez csak gyarapodni fog. Már ne tarts rajta semmi lényegeset, használd, amíg tudod.
A Super Flower melyik fajta? (ebben a méretben van nekik egypár darab, szám szerint 7 fül van nálam megnyitva, ami 550w-os tápjaik vannak). Ha a tápkábel, amin a wd van, cserélgetős, akkor ellenőrizd a csatlakozást, hogy rendben érintkezik-e, esetleg tedd másikra (és ne legyen más arra a kábelre rákötve).
-
bucihost
senior tag
Sziasztok Szakik!
Hátha itt valakinek van ötlete az alábbi problémára:
Adott egy gép:
Gigabyte GA-EX58-UD3R v1.0
Intel Xeon X5660
12288 MB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM)
Win7 x643 HDD
1. - Rendszer
2. - Adat
3. - Külső USB-s AdatA probléma az, hogy a gép gondol egyet és eldobja a 2. winyót (1TB wd10ears). Kb 2 hónapja jött elő a probléma, akkor még a rendszer is ezen a winyón volt. Akkor kipucoltam a gépet, kicseréltem a kábeleket, valamint a rendszer átkerült egy másik winyóra.
Most kb 2 hónap után ismét elő jött a probléma. Kékhalál, és a gép nem látja a winyót. Az okát nem igazán tudom, bluescreen view semmit nem mond. Valamint nem is futott semmi arról a HDD-ről. Már kifogytam az ötletekből. Még arra tudok gondolni, hogy nem e ez a "merevlemez automata kikapcsolása" bolondítja meg. Vagy csak szimplán döglődik a winyó?
-
válasz
scarabaeus #39337 üzenetére
Nekem is lombszivo/fujo ugrott be elsore
-
wolfman
veterán
Levelek takarítására rá kell színni egyszer kétszer 10-20 percet, aztán rögötn jobb lesz a helyzet. Én félévente rákeresek olyan címzettekre/feladókra, akiknek tudom, hogy nem fontosak a levelei már és mehetnek a kukába. Van olyan hogy mind kuka, van hogy kilistázva azért egykettőbe bele kell nézni, meg van ahol pár darabot hagyok meg, meg van ugye amiből mind kell.
De most hogy beszélitek, pont aktuális lett a nagytakarítás.
Ugyan így kéne a film és zene könyvtárakban lévő cuccokat végignézni/hallgatni, mert ezek is több száz gigáa duzzadtak. -
-
ViZion
félisten
válasz
Gyuri27 #39333 üzenetére
jah, ez a munkám. Mit csináljak, ha azért fizetnek, h animalporeszt nézek és értékelem?
Inkább lopjak? Milyen ember vagy te?
Amúgy ez ovi, súlyos sérült felnőtt gyerekekkel. Nem para, legalább röhögünk.
...ma volt az év legdurvább poénja: emeleten vagyunk az irodánkhoz a folyosón ajtó. Egyik kolléga mindig "lábbal" jön be, belerúg, nyílik, mi bekakkantunk, kész. Másik kolléga kitalálta, h bezárjuk bentről kulcsra, 'oszt hátha nekirongyol, eltörik a lábujja, orra, etc...
Kollega jött, rúgott. Ajtó zárva, röhögés. Benti kolléga nyitná, de szétugrott a zár a rúgástól...
Én nem paráztam, szép nagy darab vagyok, előbb a gyengéket esszük meg
Egy 10 perces szopódás után kinyílt szerencsére, a kulcsot elkoboztam. -
Pötyi
őstag
Nem egy nagy kaland, évenként nyit az ember egy új mappát. Tán nem lesz egy év termése négy gégánál több. Néha a keresésnél is jól jön ez az évenkénti bontás.
-
-
axioma
veterán
Nagyon koszonom, hazaertem, megtalaltam, atallitottam, TC vegre reagalt a billentyukre. Meg libreoffice ment fel mert azt fogjak neki tanitani, meg beraktam magam skype partnernek, teamviewert mar tegnap probaltam mobilrol es modositottam megjegyezhetore a jelszavat, ugyhogy at is adtam epp nemreg, viszik le hozza.
-
TaaT
nagyúr
Nálam meló helyen groupwise, itthon meg valami ezeréves outlook. Utóbbi egész jól bírja a strapát, 4500 beérkező levéllel és 2800 kimenővel. Lehet ki kéne már takarítani
-
adax01
tag
válasz
customer114 #39315 üzenetére
Nem az csak ő a varázsló.
XD
-
wolfman
veterán
Nekem is friss win telepítés volt nemrég, próbáltam bejelentkezni, de nekem is elrejtette a bejelentkezés ablakot (Chrome+uBlock). De velem nem baszik ki, átmentem Hardverapro-ra, ott bejelentkeztem, utána már jó voltam prohardveren is.
Korábban kell fekelni, ha rajtam ki akarnak fogni!
-
válasz
adax01 #39306 üzenetére
Valami biztosan blokkolja, mert nálam csak bekapcsolt ublock-kal tűnik el a belépési ablak. Nem használok más kiegészítőt.
Azért tudtál, mert akkor még nem frissült nálad a szűrőlista. Az naponta szokott, nálam már Chrome alatt is rossz, nem csak FF-nál. A reklámblokkoló verzió mindegy, mind ugyanazokat a szűrőlistákat használja, utóbbi friss verzió cseszi el az oldalt.
Mindig változnak a hirdetések, most ez van épp ott. A loginoldalhoz egyébként hónapok vagy évek óta nem nyúltam hozzá.
Nem lehet levenni, mert fizettek érte. Ráadásul nem is a mi hibánk, hanem a szűrőlista rossz.
A login oldalra szerződött a partner, ez nem így működik, hogy csak úgy átrakjuk. Meg nem is lehet, mert a loginhoz lett tervezve. Magának a hirdetésnek egyébként semmi köze ahhoz, hogy nem látszik a login.
-
-
adax01
tag
válasz
lezso6 #39303 üzenetére
Csak az volt az érdekes hogy eddíg ment akkor is ha a reklámszűrők mentek most akkor SE MEGY HA KIVANNAK KAPCSOLVA mint ahogy írtam kivannak kapcsolva de úgy is ez fogad.
Ezen sokat most az edge alól írom. Azzal megtudtam csinálni hogy betudjak lépni.
Mindenkinek ajánlom hogy a degét használja.[ Egyáltalán minek kellett oda tenni azt a hirdetést? ide ni. ]
-
válasz
adax01 #39302 üzenetére
Nem látszik a login ablak? Az a reklámblokkoló miatt van, valamit elcsesztek a szűrőlistánál és elrejti a belépési ablakot. Ki kell kapcsolni az adblockot / ublockot / akármit, akkor látszódnia kell.
A napokban most frissül mindenkinél a reklámblokkoló szűrőlista (egy forrásból dolgozik kb mind), s már alig várom, hogy tömegesen szidjanak minket más hibája miatt.
-
adax01
tag
Bocs h ide írok de ez most mi?
Ez most mi?
Se firefox se seamanky alól nem tudok bejelentkezni.
Előzményeket töröltem az adblock plus kikapcsolva még akkor se megy !!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Apple iPhone 15 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / 98% akku
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest