Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
net84
őstag
Uram! Nekünk is van egy alaplaisunk 10.20-óta szervízen, arról nem is beszélve, hogy van olyan hardver, amit már 2x-3x visszakaptunk, hogy teszt ok, nem garos vagy csak szimlán visszaküldték mindenféle értesítés és magyarázat nélkül.
mai (vagyis a tegnapi) szösszenet a sokból:
- gépet szeretnék vásárolni!
- asztali vagy notebook, sulinet, mikorra kellene?
- sulinetre, karácsonyra, de az idé mindenképpen legyen meg...elmagyarázná, hogy mi a külömbség a notebook és az asztali gép között?
[kár, hogy nincs székről leesős smile]
3. mondat után kiderült, hogy 7 éve van gépe, de foggalma sincs, hogy mi az a merevlemez, ''vincseszter'', processzor, memória...
- Jónapot! Miben segíthetek?
- sulinetes gépet szeretnénk még az idén!
- jöjjenek vissza holnap reggel, ha marad valami szabad raktárkészletünk, akkor tudok adni, ha nem, akkor már nem garantálok semmit...
- és a két ünnep között?
- azt majd akkor tudom meg...egyelőre semmi sem biztos, ami nincs itt
csávóka beront egy mobillal a kezében:
- Hello! Van szervízkapacitásotok arra, hogy egy memóriakártyáról leszedjétek az adatokat? Vagy foglalkoztok ilyesmivel?
- Igen! Ki is kellene írni mondjuk egy CD-re?
- Ha megoldható igen!
- Persze megoldató!
- Mire lesz meg? Ha holnap reggel jövök, akkor az jó vagy még korai?
- tudsz várni kb. 10 percet?
- annyi idő alatt készen van?
- persze
noti elő, kártya be, cd-re áttol az adatokat
normális volt, nem sürgetett, és a végén hálás is volt, pedig én csak a cd árát kértem, amikor megkérdezte, hogy mivel tartozik - és igen! 21-én volt ilyen ügyfél isRead only...
-
szepi79
őstag
Vannak jó nagykerek, de a gariztatás sehol sem megy úgy ahogy elő van irva , vagy ahogy működni kellene.
ezt aláírom. a gariztatás az tömény szopás, gondolom a kiskereknél is vannak ''humán szűrők'', mert nagy macera+ papírmunka van vele. vannak normális gyártók, akikkel elég egyszerű az ügyintézés (pl. a D-kapcsolat ), meg van olyan is, akivel rémálom (comcomcom). (nem akartam kiirni a neveket, aki otthon hálózatokban, az úgyis rájön) Na most ha a gyártó is normális a nagykerhez, és még a vitatható esetekben is elfogadja a garanciát, akkor a nagyker is gyorsan végzi a dolgát. ellenkező esetben pedig van az, amit említettetek, várni kell...
Engem cseszeget a vevő és a fogy. véd, a nagyker meg úgy intézi ahogy neki tesztik.
lásd fenn.
Már volt olyan eset is hogy a nagyker egyik fejese ráirta a papirra ''perelj be''
ez mondjuk már gáz. hogy valaki ilyen nemnormális legyen, hogy írásos nyomát hagyja... mer még ha telefonban mondja''Ne menj sebesülten vadászni, mer' lehet, hogy lelegelnek az őzek'' by elmoraan(r) a ''Nők, nőügyek'' topikban
-
wwenigma
Jómunkásember
Tudod ki zárja le az ÉN gépem. És semmiféle extra kitétel nem szerepelhet a gyári gari továbbadásában. Ami szutyok gépet összeraksz, azt meg le is szigszalagozhatod...
mod: felolem oke, de Te intezed a Kingmax szakszervizt a ramhoz, az Asus szakszervizt az alaplaphoz, az AMD szakszervizt a CPUhoz és .....
ThErEmIxEr: ehhem komoly.
[Szerkesztve]Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
-
ML320
senior tag
Azé egy kondi kicsit más tészta... Egy ilyen munka megvan cirka fél óra alatt is. Egy a hátulütő: az ügyfélnek tudomásul kell vennie és vállalnia kell a kockázatot, lehet, hogy többet nem indul a lapka. Az ilyen munkát vállaljuk is. Fél óra munkadíj, plusz a kondik ár. Cégeknek 1 óra Egy-egy IC azért már kényesebb... Valamint azok beszerzése sem egyszerű...
Ember tervez, Isten perverz...
-
net84
őstag
kérdezd meg a következőtől...én akkor tettem le arról, hogy 1 órás előadást tartsak, amikor úgy sem értette meg sz ügyfél, hogy nem a memó számít, 7300gs 256MB és a 7600gt 128mb (csak egy példa, mert már nem emléxek, hogy melyik 2 kártya volt) között
Az értelmesebbje a második mondat után megérti, náluk max a pénztárca szab határt.
Tegnap este 10kor még árajánlatot csináltam, mert én istenbarma beleegyeztem abba, hogy este 8 után jöjjön, mert addig ő sem ér rá...
Kell egy gép az alábbi paraméterekke:
full integrált, de bőbíthető alaplap (PCI-E, 4 memo slot...)
core2duo proci az izmosabbakból
2x 1 gb kingston élettartam garis memória (a kiválasztott alaplaphoz még tipusazonos memót is kellett nézni)
19" tft moncsi, de a 8ms-os elég
ház: valami pici, de legyen bent anyag
rábeszéltem egy normális tápra
dvd író
80gb sata hdd (rendszernek)
400GB hdd 2x, raid.be kötvemindezt 150k-ból kellene kihozni, és még nincs a felsorolásban a hangkártya, ami sacc. 30-40k.
Aztán módosítottam egy kicsit rajt:
alaplap maradt, proci dual core-os lett, memó maradt, moncsi maradt, ház maradt, táp maradt, wd raid edition hdd helyett 320gb-os nyamnyung lett, ha késöbb befér az árba, akkor megy majd mellé még1.Mindezzel végeztem olyan 11 óra körül (éjszaka). Megittunk még egy két pohárkával , oszt segítettem neki összepakolni, mert már állva elaludtam.
Ja: és mikor az első variációnál meglátta a sacc/kb árat, akkor még megjegyezte:
- pedig én úgy számoltam, hogy 2 monitor is bele fog férni
Read only...
-
ML320
senior tag
Miért, nem tapasztaltuk meg még elégszer? Hiába mondom a felhasználónak: A gép olyan, mint a szerelem. A belső a fontos
Tipikusan olyan eset, mint a kocsiknál. Ha a szomszéd vesz egyet, a másiknak nagyobbat kell venni! Mivel Józsika vett egy 256MB-os VGA-t, ezért nekünk abból 512MB-os legyen!!! A típus és a márka mindegy... De utánna lehet villogni a haverok előtt, hogy a milenk őtszázas... Többet amúgy sem tudna elmondani a gépéről.Ember tervez, Isten perverz...
-
as_Rock
őstag
-
ML320
senior tag
Asszem ez pont a másik lesz. Akikkel már felvettem már párszor a kapcsolatot, de ez elég plátói volt...
Szerint még cégek között is illendő legalább a mailekre reagálni. Hiába, egyesek annyira "profik", hogy lesz*rhatják a másikat.Történetesen arról volt szó, hogy egy földalattis gépbe kellett volna FireWire-t eszkábálni. Sajnos a gép leragasztva, ezért írtam az összeszerelő cég központi emiljére. Válasz nuku. Egy hét, megint elküldöm, megint nincs válasz. Még egy hét, elküldöm a központira, valamint még pár talált címre. Azóta sincs válasz. Az ügyfél őrjöngött. Mondom a helyzetet, hát akkor majd ő felhívja őket. A központi szám csak kicseng... Azután felszabtuk a matricát. Most múlt el egy éves a gépecske...
Ember tervez, Isten perverz...
-
04ahgy
nagyúr
Ez tetszik. Én gigantomániás vagyok. A Gigant ugyanis a V63 sorozatú, MÁV állományban levő villamosmozdony beceneve.
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
biga
őstag
Bár a beszerzéseket nem én intézem én inkább úgy értelmezném, hogy kollégám inkább azon hadakozik a nagykerekkel, hogy hogyan lehet elérni náluk, hogy fel se kerüljünk arra a bizonyos listára
''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
-
diegho
nagyúr
jaja 64bites akár 16 terrát is, 32bit vista is csak 4 gigát lát (xp is csak annyit lát, nem pedig 3-at). 4 gigából le kell vonni az összes címezhető memóriát a gépben, tehát vga-t, esetleg hangkártyáét stb. Az is igaz, hogy alapból az XP nem tud 2 gigánál többet kiosztani egyetlen alkalmazásnak, de ez egy perc alatt emelhető 3 gigára.
[ Szerkesztve ]
-
Templ@r
tag
Elég egyszerűen, csak ki kell töltened az online regisztrációt és máris "Microsoft Registered Member" leszel. Igen a 300$ évente értendő, le is van írva az oldalon amit linkeltem.
Nem lennék annyira biztos benne, mármint az OEM olcsóságában.....
Dobj össze 5 gépre egy MS OS + Office OEM kombót, ez durván mondjuk 350 eFt.Ezért a pénzért az MS Action Pack-ben foglalt szoftvereket 5 évig kapod, csak 5 év múlva már nem Office 2007 + Windows Vista lesz hanem Office 2013 + Windows 9 (vagy valami hasonló) amit persze a kisvállalkozásnak újra meg kell vennie OEM, az AP meg alaból tartalmazza és nemcsak ezeket...
Persze vannak hátulütői is pl. a downgrade hiánya, kliens oldalon max. 10 db licensz, stb....
[ Szerkesztve ]
[VeNY]-=SoG=-Templar by BF2; [VeNY]Templar75 by BC2
-
nyunyu
félisten
Hasznalom ezerrel a szurest, de attol meg qrvalassan jonnek be a talalatok.
Egy katt az egerrel, fel percig kerem varjon, kovetkezo feltetelre katt, megint felperc, erre nekem nincs idom.4 masik webshopbol feleannyi ido alatt osszeszedem a beszerzendo motyok arait, aztan optimalizalom, mit hol erdemes venni, mire egyszer vegigernek a CHSen.
Ugyhogy nalam alapbol ignore, amig fonokom az aktualis kivansaglistajan nem irja, hogy kell x brand gep holnapra nagyjabol ilyen parameterekkel, ennyiert, mert akkor nem uszom meg a webshopjukat
Multkor 2 gep megrendelesevel szoptam 3 oran keresztul, vegul telefonos segitseget kellett kernem, mert b@szott menni a webshopjuk.
Persze aruert indulo kollega meg engem cseszegetett deltol kettoig, hogy mit benazok mar annyi ideig a rendelessel...
Aztan nem uszta meg a Zuglo-Budaors tavot, ugyhogy vegul a bevasarlo korutbol par allomas kimaradt, mert nem ert vissza zarasig[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
A szürések jók benne, sokkal jobb mint a ramirisé.
Ramiris weblapjan rabokok, hogy alaplap, gyarto szerinti szures, mondjuk Asus, nev szerinti rendezes, aztan hamarabb vegigporgetem egerrel, meg vegigolvasom a listat, mire a CHS oldalan egyaltalan vegig tudnam kattintgatni a szuresi felteteleket...
Altalaban konkretan nevesitett termekekrol szol a bevasarlolistam, nem ugy megy, hogy kene valami, ami ezt meg ezt tudja, vajon mit vegyek?
Hah, multkor mar ugatott a CHS webshopja, hogy azonnal valtoztassam meg a jelszonkat, mert nem eleg hosszu. Na, valamelyik kedves kollega megvaltoztathatta, mert most mar be se tudok lepni.
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
Jó a szűrés?
Monitort kerestem, bekapcsoltam, hogy a Váci úton "keressen". Találat van, nézem van raktáron, örülök és akkor látom, hogy csak Budaörsön van, így minek lehet választani hol keressen?Ja,belépés, rinyál a webshop, hogy változtassam meg a jelszót, beírom ugyan azt visszafelé, szól, hogy nem jó mert kell bele betű is, beleírok betűt is, szól, hogy túl rövid. Egyszerre nem lehetne ezeket közölni? Kell x darab karakter betűk és számok?
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
nyunyu
félisten
A normálisabb programban te tudod beállítani az áfa kulcsot. Igy ezt mi megúsztuk
Nyugtat/egyszerusitett szamlat kibocsato (szamitogepes) penztargepekre *picit* komolyabb eloirasok vannak, ott a vegfelhasznalo egyaltalan nem babralhatja az AFA kulcsokat, csak a szerviz, es annak is komolyan dokumentalnia kell+APEHnak jelenteni.
(Localhost mar linkelte a penztargepek atallitasara vonatkozo aktualis APEH kozlemenyt, abban nagyjabol ez is le van irva, mit kell irogatni a penztargep naploba+bejelentobe.)
[ Szerkesztve ]
-
-
LÁZ
addikt
Igen, asszem általános-ra kattintottuk át, nem a defaultra, de oldalt irta is a bios, hogy mit miért ugye, csak a kölök annyira pro volt, hogy 'minek turkáljon a biosba, ha úgyis hardveres a probléma'
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
mongi
senior tag
kösz a választ
"Nem is tudom honnan jutott ez eszedbe:"
valahol olvastam erről a szisztémáról (hogy a nagyker elküldi a vevőnek a cég címkéjével,ha szerződött veled de te fizeted a nagykert, téged meg a vevő, így maximalizálja az eladását.)[ Szerkesztve ]
.......................................................................... Gondolj ide amit akarsz.
-
SpeedR
őstag
ÁSZF-ben szinte mindenhol benne van a követklező:
"A megrendelés leadása nem minősül szerződésnek, a teljesítésig szabadon és következmény nélkül módosítható, illetve lemondható. Erre telefonon és elektronikus levélben van lehetőség. A Felek közötti szerződés az áru megvásárlása során jön létre. Erre való tekintettel a személyesen, szaküzleteinkben történő átvétel nem minősül távollévők között megkötött szerződésnek."
[ Szerkesztve ]
-
maláj
addikt
nem kell - most rendeltünk vagy 10 db-ot
az árával is tisztában vagyok
a móka az egészben, hogy 3 különböző fajta lett
projektortartó nélküli, projektortartóval egybekötött és még valami újabb fajtavan ezeknek valami gyermekbetegségük vagy tud valaki ilyesmi dologról ???
érdekel minden infó -
GrandeP
addikt
De jó lenne....
Természetesen szervízes áron és hózzáértéssel..
Szervízlapon..
driver frissítés --- 3k (természetesen nem csináltuk meg, mert lusták voltunk rá keresni)
takarítás --- 6k (portaszító zselével, és aktív neoprém habbal, avagy kifújtuk, ha kifújtuk)
Apa-Anya- szomszéd legény kinós poresz videók és képek figyelmen kívül hagyása-- 2 k, (de úgyis lementjük)Stb...
NEMMEGY! Értem, de mi nem megy? EZ! De mi? EZ NEMMEGY?!
-
mongi
senior tag
Szerintem:
a mami otthagyott egy kompresszort (tepsistől tájszólással = The PSI stol), ami rövid felszállóhelyről is felszáll (STOL)
Erről lecsúszott a főnök, ezért betolták a konyhába mert odaégett a marhára.......................................................................... Gondolj ide amit akarsz.
-
adax01
tag
Volt nekem 4mb ram hozzája kb 1990-1996 ig meg volt a gép 91 től 93 ig 2MB utánna lett meg a 4MB.
Úgy nevezett buszbővítő kártyákon volt csak annyit tudott használni.[ Szerkesztve ]
Eldöntöttem befejezek minden elektronikával és számítás technikával kapcsolatos tevékenységet. Ez a végleges és meg másíthatatlan döntésem.
-
tserrof77
őstag
Tudom. Direkt mondtam, ha tudja, akkor így jártam, így Ő járt így...
300Ft-ról rohadtul nem érte volna meg számlát írnom, akkor inkább odaadtam volna neki ingyen
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
localhost
Közösségépítő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Formula-1 humoros
- Honor 200 Pro - mobilportré
- NiMH akkumulátor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest