Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- mefistofeles: OTP mobilbank Persely. Jó, de nem jó.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- kenand: Szaunakályha- Helo Softhot/Havanna fűtőszálcsere
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
Új hozzászólás Aktív témák
-
5150head
senior tag
Nem találtam azóta infot erről.
Ami nekem működött az a sima ip-s cikk: [link] Ezt végig lehet zongorázni, de elvileg ez a tuti parancs, én ezzel kezdek:netsh winsock reset catalog
netsh int ipv4 reset reset.log
netsh int ipv6 reset reset.log
Továbbá mindenkivel újraindíttattam a routert, modemet otthon. -
i400
senior tag
Állami önkormányzati céghez ne is akarjon bejutni, mert akkor az első alkalom után zárja be az egész kócerájt. 30 napos utalás, könyörgés hogy végre fizessenek, meg osszál vissza mindenkinek, kinek hardvert kinek új iphone-t...
Vállalkozóira meló mellett +1, behúzol pár kisebb céget karbantartásra/fejlesztésre, ha nem túl jó a konkurencia, akkor egyszerűbb.
-
Szakbarbár
aktív tag
Nálunk is ugyan ez volt nemrég. Két, viszonylag új Dell Precision laptop romlott el. Az egyikben az SSD ment tönkre, a másikban minden is :-) Mi tartunk ilyen esetekre tartalék gépet pár darabot előtelepítve, így max 1 óra veszteséget jelent egy ilyen hiba amíg beállítjuk a cseregépet. Plusz gyakran előfordul, hogy szól a HR, hogy akkor holnap kezd egy új mérnök, ugye tudunk neki gépet adni. Az, hogy egy mérnök gép nélkül marad pár napra az nálunk nem fordulhat elő.
-
PROTRON
addikt
Ha előtte nem találkozott olyan jelenséggel hogy "csak úgy kiesik egy PC" akkor hogyan mérlegeljen? Mennyi a kockázata?
Egy cégnél az a pénz amit nem forgatsz mert benne áll a polcon egy olyan alkatrészben ami lehet hogy sose fog kelleni, a legnagyobb veszteség.Én nem a helyszíni javítást írtam, hanem helyszíni cserét, tehát hogy a (például) Dell technikus reggel 8kor kapja a hívást hogy Bp-ről fuvar le Tatabányára, mert a borsos support díjat fizető cégnél elromlott a munkaállomás, esze ágában se lesz a helyszínen nekiállni szétbontani. Szépen lerak az asztalra egy csere gépet ami teljesítményben vagy ugyanaz, vagy legalább megközelíti.
Aztán majd 1 hét múlva postán megküldik az eredeti, javított gépet, vagy a végleges csere példányt és postán mehet vissza az átmeneti gép, nehogy már napközben még1x meg kelljen állnia a tervezőnek gépcsere miatt. Majd amikor napvégén lerakta a lantot, a tervező cég saját IT embere majd elintézi a cserét, aztán leadja a visszapostázandó gépet a recepciósnak, miután mindent rendesen letörölt róla.Ezért sem értettem sose az alma imádatot MO-n.
Amerikában az alma simán megcsinálja ezt, de idehaza ilyen supportot nem kapsz tőlük, pedig többet kérnek el mint amcsiktól. -
PROTRON
addikt
Miért is?
X összegért vett "garanciás" munkaállomást.
Azért nem használt piaci, meg kínai jóárasított terméket, mert nem akar ilyenekkel szórakozni.
A tartalék gép felárát meg szépen beforgatja hasznos dologba.
Pl Mancika a korsótartóinak a felújításába...De tréfát félretéve, ugye ott vannak a nagy cégek, helyszíni azonnali csere support szolgáltatással a céges flotta számára, na most ha valami felső kategóriás meg munkaeszköz, akkor ott figyelni is kell a dolgokra.
-
Á, akkor inkább kirakom lomtalanításkor. Vasból van és nehéz, szerintem a kezemből kiveszik majd.
Tudom, átírhatnám a hirdetést ingyenesre, de mazochista azért nem vagyok. (Hé, hahó, figyejjé mán! Eltunád nekem penderíteni ide a közelbe, csakide ahol lakozom, a patak mellé, az ukrán határhó'?)
-
tserrof77
őstag
Mire nem veszélyes, már elnézést?? Ez nem sima por, jó fajta tapadós, cigifüstös. Ennél rosszabb nem sok van. A gépnek sem tesz jót, nekem meg pláne. Bár így is szerencséje volt, mert nem rántotta be a ventilátor házba egyik venti sem egyik "kis" porcsimbókot sem, hogy blokkolja magát...
-
Top cat
addikt
Zuckerberg is arra esküszik.
-
Habib[HUN]
senior tag
Céges ügyfelek tényleg jól tudnak jönni. Azok havonta számítható bevételt hozhatnak a cégnek. 4-5 fix szerződött havidíjas partner, ki tudja termelni a fix költségeket. (Legalábbis nálam vidéken) A pc azért mostanában jól megy. A home office sokat dobott a forgalmon. Bár csak a pc-ből én sem élnék meg. Nekem a GSM erősen húzó ágazat. Egy üvegfólián keresek annyit, mint egy ssd-n. Vagy többet....
-
solena
tag
Az alapfelállás az, hogy a konfigján szeretne bővíteni, felújítani. Annak úgyis az a vége, hogy behozza, hogy ez van neki, adott keretösszegből mit tudunk kihozni
Lehet úgy csavarni a dolgokat, hogy az ügyfél nem érzi magát átb*szva (nemtom, máshol mi a vevőhöz a hozzáállás, nálunk tényleg alapelv, hogy nem húzzuk le a vevőt) és mi is ki legyünk fizetve. Szinte már fárasztó módon tudok a legapróbb részletekbe is belekérdezni, viszont, a vevő azt kapja, amire vágyik a meghatározott keretösszegből (mostanában azért az újak is levágják a második-harmadik kérdésem után, hogy nem a két szép szememért vagyok a szervizben, onnantól kezelhetőek
)
Szóval, kerüljük azt a helyzetet, hogy az ügyfél visszakozhasson. Semmi sem kényszer. Bár a múltkor lerendeltettek velünk egy gps-t, már a futárnál volt, mikor telefonált, hogy bocsi, mégsem kéri... Anyáztunk egyet, kikerült a polcra, és hétre rá elvitte más (addig hallgattam főnit, hogy nem akarok-e venni gps-t
)
-
pycur
tag
Ettől az eladótól én is vettem 2 éve! 7000 ft-árt 128 gigás verbatim pendriveot, ami a mai napig működik. Néha picit lassan lehet elérni bedugás után, de még megy.
A pd h2testw szerint is jó, és más memókártyákat is vettem már tőle jó áron.
---F.E.K.
Én az ilyet csak személyesen csinálom, vagy a helyszínen, vagy otthon usb átalakítóval. Ami lejön az lejön, de ha elkezd a winyó kattogni akkor ott van vége...
Vagy 8 éve már hogy egy könyvelői gépben elkezdtem adatmenteni a winyót, sentinel szerint 10% élettartammal, otthagytam, elmentem iskolába, mire visszaértem kattogott a winyó össze vissza, 20 megát ha lementett....
Örült neki a tulaj hogy mindene oda lett, az egyetlen példány...
Irányítottam a kürt kft-hez, ők talán kezdenek vele valamit 100 ropiért.... hát annyira nem volt fontos.... ki érti ezt.... -
Gyuri27
félisten
-
-
-=RelakS=-
veterán
Slusszpoén: Úgy néz ki, hogy nVidia videókártyával nem lesz itt 4K BD nézés, csak Intel integrálttal
Még jó, hogy 6 bemenet van ezen a nyüves monitoron
Szóval ha jön ifj. Vér István, hogy szeretne 4K UHD BD-en nézni, mert leesett a platóról, mindezt bagóért, akkor hivatalosan kiröhöghetitek
-
Nekifutásból bontottat nem cserélek, vagy veszek vissza. Én se vennék bontott patront, ráadásul ki tudja, hogy használta-e, vagy sem.
Szerencsére még a dobozból se vette ki, mert mikor felnyitotta a nyomtatót látta, hogy teljesen más számok szerepelnek ott (ez a jobbik eset).
-
-
Pötyi
őstag
Elemet nem forrasztunk, csak végszükség esetén, mert a páka durva hősokkjától károsodhat a cella belseje. Khm. Mint az köztudott...
Gondolom azért van az a sárga zsugorcső ráhúzva, hogy az tartson fixen valami érintkezőt, vagy fémfület az gombelemen, ami ki van vezetve a deróttal. Ráadásul a derót végén a kis csati szerintem nem forrasztva van, hanem belehúzva fogak közé.
-
+1
De a boltban is érdemes lenni megjegyezni, h kérdezzék meg a nagykert, esetleg elsütni, h a gyártó support azt mondta vigyed a kiskerbe, ha nem veszik át, akkor kérni erről valami írást, h miért, mert szerednéd a nagykernek és vagy disztribútornak megmutatni, h milyen jófejek, a 200 Ft-os ramot így kezelik.Nálunk a boltban kb. egy fél szatyor hibás ram van. Eeegen, van, amit elfelejtettek garizni, van, amire már nem volt. Haverom cserélte jófejségből sokaknak, akik innen vettek konfigot. Mert utána bejön céggel, behozza a családot, etc. Működik eddig. Más termékkel is ez van, főleg a kis értékűekkel. Inkább legyen vele a boltnak pár ezres bukó, de az ügyfél a jó hírt adja tovább, ami itt vidéken sokkal többet ér.
Jah, korszar símán cserél mindent, szó nélkül. Kingston-nál ramot nem tudom, de 300-as SSD hisztinél egyik fórumtársnak cserélték szintén, nem kötekedtek.
-
bandiras2
senior tag
Volt nálam áramingadozás pár éve panelban. Az eset: AMD 300 K6-2, 2X128 + 64 mega RAM
Elszállt 64 mega RAM és a billzet. Fogalmam sincs hogy élte túl minden más. Hogy ment át az alaplapon úgy hogy csak a bill és némi RAM murgált meg???
Szóval vannak ilyenek, de én sem hinném el ha nem velem esik meg. -
426os
őstag
Régen még máshogy ment, sokat szigorítottak már. Emlékszem anno belecsapott az utca végén a telefon (!) póznába a villám. Nálunk azt hiszem csak telefon, meg a betárcsázós modem ment tönkre, a szomszéd viszont gyorsan összevásárolt a piacon mindenféle rossz nagyképernyős tv-t, dvd- videólejátszót meg ki tudja még mit. és bejelentette kárra. Nagy részét meg is térítették neki (pedig ugye a telefon vonalon jött a villám), tehát masszívan pluszba jött ki. Mondjuk ennek már vagy 10 éve legalább, meg pont az ilyen "élelmes" emberek miatt macerásabb manapság a kártérítés.
-
westcoastog
veterán
Szoptam vele rendesen, a laptopot nem szedtem szét teljesen, elég volt az alját leszedni, ott csak ventit takarítottam mert pamacsos volt.
Első telepítés fölment, driverek is felmentek, újraindítás után pedig nem indult be az xp mert nem találta a system mappát. -,-Még egy újratelepítés, indulás után drwtsn explorer állandóan leállt minden, vírusirtó telepítője is, de ez megjavult. Délután 4 körül kezdtem neki a gépnek, este 8-kor vitték el, vele párhuzamosan kiporoltam az asztali gépet, kiírtam nekik 3 fontos mappát az asztalról (előre szóltam hogy adatmentésért felelősséget nem vállalok, nem az én dolgom menteni) Azzal elment 40 perc.
Ma meg míg telepítgettem, próbáltam bebootolni, de csak nem akarta olvasni, huszadjára bekapta a lemezt és olvasta, utána kiírta hogy tegyem be a lemezt, akkor mentem el kölcsön olvasóért, onnan már meglett hamar.(#29981) Jazzos
Akkor azért viszonylag elég olcsón dolgozok így szabad hétvégéimen, már mikor hoz valaki valamit.
De hát h kell az a kis pénz..Viszont azt most hogy magyarázzam ki hogy nálam döglött meg a dvd írójuk? Öreg volt és ezek szerint nem tetszett neki a majd max sebességgű írás?
-
ÉS?
Kényelmetlen. Nekem asztalon a ház, tetején az USB 3... régi bill-emen is volt USB hub, azt használtam. Monitoron van, kényelmetlen. Nekem a bill mögött/mellett heverő kábel a legkényelmesebb. Nem kell totózni vele, az agyon nyomorgatott pendrájvokat is jobb beledugni és kizárt, h eltöröm a házban az usb paneltAmúgy a monitort nem is értem... ott a talp. Errre eldugják hátul az USB slotokat... betegek ezek.
-
AmunRa
senior tag
Fogok, de nem annyit. Miközben fősulira járok nem leszek alkalmazottja a cégnek, párom 8 órás munkaviszonyban. 10% megy csak el a cégből és az ÁFA. Evás egyéni vállalkozó voltam. Nem jött megrendelés, ültem itthon, és csak fizettem a járulékokat. December és január hónapokban kb. 20 nap munkám volt. 40e/ hó maradt meg. Na itt zártam be az egyéni vállalkozásomat. Majdnem 17 évet élt, becsülettel csináltam, mindenről számla, fizettem a járulékokat is becsülettel, akkor is ha nem volt munka.
Most viszont a műszerész szakmámmal semmit nem érek, inkább elmegyek tanulni. Marad annyi pénzünk, hogy 2 évet kihúzunk. Esetleg a céggel kapcsolatban majd lesz valami jó ötlet. -
Mercutio_
félisten
Egyik héten lett megvéve, hétvégén beüzemelve a gép amibe került volna, következő hét pénteken vittem vissza a boltba. (vidékre le és vissza juttatás miatt)
Hequila: Az ipon nem egy kis bolt, pont a mérete miatt gondolná a vevő, hogy van készlet- és anyagi háttér ami által jobb lesz a kiszolgálás/reklamációkezelés.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Minden ami hőszivattyú
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- EA Sports WRC '23
- Nintendo Switch 2
- Ukrajnai háború
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra Dual sim 512GB
- BONTATLAN! Sapphire RX9070 / Asus TUF RX9070 Videokártya! BeszámítOK
- Apple MacBook Air 15" M3 Chip 16GB 256GB - éjfekete - bontatlan új - 3 év garancia
- I5-4460/GTX 1650 OC/16GB RAM/500 GB SSD
- MacBook Pro 16" 2019 i7-9750H 2.6GHz 32/500GB RADEON PRO 5300M, ÚJ,GYÁRI AKKU, Üzletből, 27% ÁFÁS ár
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest