- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
ki mondta, hogy olcsó kell?
Annál rosszabb nincs is, mint amikor minden kattintásomat árgus szemekkel figyeli valaki.
Aztán, ha valami olyan van, és elfelejtetted vinni magaddal a dolgaid egy részét, szabadkozhatsz, hogy jaj majd visszajövök később.de van, amikor elviszi a gépet, majd haza, és otthon derül ki, nem is kapta meg amit kért, mert kért vírusírtó frissítést, de nem rakta fel a kedves szerelő, illetve nem kérte az office 2010-et mert a 2003 jó neki de mégis felrakták, és ilyenek
vagy ész nélkül reinstallál az okos szerelő, vagy elállítja a netet mert az ő routerén az úgy jó, hazaérve nincs net, új telefon, stb -
szumo
senior tag
kiszállósat! nem "hozd ide hagyd itt" jellegűt (idézet)
Annál rosszabb nincs is, mint amikor minden kattintásomat árgus szemekkel figyeli valaki.
Aztán, ha valami olyan van, és elfelejtetted vinni magaddal a dolgaid egy részét, szabadkozhatsz, hogy jaj majd visszajövök később.Szerintem az ilyesmi nem egy olcsó mulatság abban a formában amit leírtál.
Nem azt mondom, hogy lehetetlen, és soha senki nem vállalja majd be, de nem egy álom meló.
Mondom én mindezt a nagyfaluból. -
biker
nagyúr
keresnék megbízható számtech karbantartással (sw telepítés, beállítás, telefonos segítség) foglalkozó embert SZEGEDI ismerősömnek.
2-3 laptop és amikor újat vesz évente rendszeresen telepítgetni, frissítgetni, elrontott dolgokat javítani, ilyenek.kiszállósat! nem "hozd ide hagyd itt" jellegűt
környezet: windowspm-ben várok javaslatokat
Köszi -
sasa311
veterán
Nehezen tudom elképzelni, hogy cég attól megy csődbe, hogy lekapcsolják a villanyt, nem megy 16 fokon a légkondi az irodában péntek-szombat éjjel nappal is, mikor amúgy nem is dolgozik senki, mikor fel van véve egy takarítónő fixre, mikor csak a nettó béréből heti 3x vállal külsős cég takarítást és még számlát is ad, stb...
-
sasa311
veterán
válasz
nyunyu #19785 üzenetére
Aki ezeket a döntéseket engedélyezi az egy igazi barom. Főleg, hogy kb. 5,000 ft-ból ki lehetett volna építeni, hogy mikor az utolsó grafikus is elhúz haza akkor a portás bácsi szépen megnyom egy billenőkapcsolót, amivel lekapcsolja monitorokat, majd 1 órával "nyitás" előtt visszakapcsolja őket és láss csodát...
Már gondolkoztam azon, hogy indítani kéne egy céget, ami költségoptimalizációval foglalkozik, felmérnék egy nagyvállalatot és tennék javaslatokat, hogy min tudnak spórolni. És csak annyit kérnék, amennyit 1 hónap alatt megspórolnak az ötletek miatt...
Csak nem lehetne bevezetni a piacra sajnos.
-
Ygg
senior tag
válasz
nyunyu #19785 üzenetére
Ez egy más kérdés, vannak speciális esetek.
Sok gyár azért termel folyamatosban, mert még egy kevéssé hatékony éjszakai/hétvégi műszak is jobban megéri, mint a leállítás, felfűtés vesztesége.
Gazdaságossági számítás kérdése.
Ha elolvasod, látod, hogy én 8-4-ig átlagos irodára vonatkoztattam. -
Jazzos
őstag
Úgy látszik sok helyen nem ismerik az időzíthető kapcsolókat.
-
-
nyunyu
félisten
Meg képzeld el, mekkora fogyasztásbeli különbség, ha 500 felhasználó nem kapcsolja le a gépét...
8 órát dolgozik, 16-ot feleslegesen megy a gép.Hugom egy szamitogepes jatekokat fejleszto cegnel dolgozott, ott pl. bevett szokas volt, hogy a grafikusok NEM kapcsoltak ki a 21" Eizokat estere, mert reggeli bekapcsolasnal kb. 1 ora lenne ugy bemelegednie, hogy szinhelyes legyen a kepe.
Darabja 100-120W-ot zabal, es volt vagy 50db belole az irodaban...Inkabb fizettek a villanyszamlat, mintsem a meregdraga oraberu grafikusoknak kavezni kelljen reggelente melo helyett.
-
Xero
nagyúr
válasz
adax01 #19779 üzenetére
Veszek mindegyikből, aztán meglátjuk a lányka fekvését, hogy mennyire szűk.
Egy táp csere 20-30e lenne, egy új vásárlása pedig 90e, amihez most nem sok "kedvem" van.
Úgyis egy nagy marékkal akarok venni, mert van egy döglött DVI-os ViewSonic is a háznál, amiben szintén megpróbálok egy elko cserét (bár itt az inverteren kívül nem sok semmi púpos kondit láttam, annak meg vajmi kevés köze van hozzá).
-
Xero
nagyúr
válasz
adax01 #19775 üzenetére
Lehet az lenne a jó megoldás csak kérdéses mennyire férne el: [link]
Egyébként a teljes lista így néz ki a pusztulatok közül:
2x 1500µF 6,3V (8x20)
1x 1000µF 6,3V (8x12)
1x 470µF 16V (8x12)Elég kevés hely van nekik (egyedül az 1000-es áll relatív szabadon), szóval nem nagyon tudok játaszni a mérettel.
A válaszokat pedig köszi szépen! Pénteken járok arra és bevásárolok.
-
Xero
nagyúr
Pár gyors kérdés.
Szoktatok látni Conrad-nál 1500µF-os 6,3V-os 105-ös elkót? Most nem találok. A Panasonic elkók mennyire megbízhatóak? Letette a lantot egy NAS tápom és jó lenne, ha nem kellene kukázni. -
Ygg
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #19772 üzenetére
HA az ember véletlenül beleüt egy szóközt, rögtön el HAvazzák HAsonló válaszokkal.
A hó elolvadt. Esett rá eső. Árvízveszélyes a helyzet, jelentem. -
Balinov
titán
huh, ezt igy reggel, ehgyomorra. A meltan hires wifi spray 21-ik szazadi reinkarnacioja, Wifi Booster. Sima N-es adaptert ilyen dumaval hirdetni
-
Ygg
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #19769 üzenetére
Takarítónő is úgy volt:
-Ha hó, idáig két X-et írt alá, most meg két Y-t! Hogy-hogy?
- Férjhez mentem, megváltozott a nevem. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
macilaci78 #19768 üzenetére
-
Armahun
addikt
Mint amikor a számtekboltos írja az áfás számlát az egyszem üres cd-ről és kérdezi a vevőt:
- Vezeték neve?
- Kábel.
- Kereszt neve?
- Feszület.
- Ember, mondja magának mi a baja?
- Csókolom, szülővárosom. -
Sunsetjoy
aktív tag
válasz
MR_Joe #19757 üzenetére
Hogy tudják ilyen jól "beállítani", hogy gari idő után menjenek tönkre a dolgok...?
Nekem anno a Samsung monitorom szerencsére 1 hónappal gari lejárta előtt romlott el a tápkábelnél egy bemeneti alkatrész, javították.
Másodjára múlt éven romlott el (inverter és táphiba) jóval túl a gari időn, de egy kedves fórumtárs megjavította egy kallódó Athlon64 2800+ prociért -
MR_Joe
senior tag
válasz
Ironsides #19753 üzenetére
Megsült vargánya táppal én is találkoztam. Szép színes lett tőle még a házikó is
Nem csalódtam a 400-as verzióban sem. Ebben sincs több cucc, mint elődjeiben. Azért a tecsó gazdaságos p4 konfigot elvitte gar időn belül anno2Ghz p4 konf, valami ati kártya, 20 vagy 40-es hdd, cd olvasó és egy 230W JNC atx táp. Gar idő után 1-2 nappal durrant el a táp, és vitt mindent mint a piros ász... Sajnáltam szegény vásárlót, de hát olcsó húsnak...
-
adax01
tag
válasz
Szakbarbár #19729 üzenetére
Szívesen elfogattam volna azokból a gépekből 1-2 darabot vagy mindet lett volna rájuk vevőm.
-
Ironsides
tag
válasz
Pulse89 #19746 üzenetére
emi szűrés teljes hiánya (párhuzamos áthidalás bal fennt)
-rendes graetz híd helyett 4 db diszkrét dióda
-2 db primer puffer.. ismeretlen értekű valószínűleg 470uF névleges értékkel
- primer borda valószínűleg e13007-es bipoléris tranzisztorokkal és 5027-es tranzisztor a készenléti körnek
-EI-33-as impulzus trafó ez 300W terhelésnél már repedhet
- a szekunder bordán ismeretlen diódék (a bordák kb egy 300 Watt kimenő teljesítmény hődisszipációra vannak méretezve)
-ismeretlen védelemeket ellátó ic vagy csak egy 494-es quad komparátor, ez túlfesz ill alulfesz figyelésre képes
-ill. lehet egy 2005dz ic is ami pwm funkciókat is ellát és vezérli a primert tranzisztorpárost
-kimeneti pi-szűrés radiális induktivitás és kondenzátorokkal, (valószínüleg) csak az 3.3 és 5 voltos ágonA többit nem látom vagy csak tippelni tudom
Ez egy híg szar
Sok féle belseje van Vargánénak
Ez az eggyik közepesen rossz kivitel, az lc 250xx sorozat nyákjára épül, ez a belső lc power/deer/solitech gyártótól származik. -
Pulse89
csendes tag
-
MR_Joe
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #19744 üzenetére
Ejjó.
Kíváncsi lennék ezek a komoly teljesítményű tápok miből vannak összerakva.
Komolyan büszke lennék, ha lenne egy használható magyar táp a piacon... -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Armagedown #19742 üzenetére
"Hej Vargáné tápocskát főz,
boltja alá csapott a tűz..." -
Armagedown
őstag
válasz
macilaci78 #19741 üzenetére
Nekem van itthon egy ilyenek, kár hogy nincs ráírva a nagy márkanév
-
MR_Joe
senior tag
Te jóságos..a múmia visszatért és erősebb , mint bármikor.
Ti tudtátok, hogy van ilyen? OMG... -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Szakbarbár #19733 üzenetére
Be kellett zúzni őket, sok hasznát nem vennétek.
Én abból az alaplap-zúzalékból el tudnék viselni pár kamionnyit...
-
cbmfan
senior tag
válasz
procit, ramot ki lehet szedni belőle, ha van rá lehetőséged. winyót már neccesebb, de 40 gigást már nem éri meg.
-
ati012
őstag
válasz
Ismerni kéne a cég hátterét.
Főnöktől megkérdezni esetleg... -
Szakbarbár
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #19731 üzenetére
Be kellett zúzni őket, sok hasznát nem vennétek. De pl azt nem engedik, hogy egy üres számítógép házat megvegyünk, mindent zúzni kell. A procikat azért megmentettem
A lakhelyem mellett volt egy elektronikai hulladék feldolgozó cég, oda jártam beszerző körútra, de már onnan sem lehet hozni semmit. Pedig jó cuccokat lehetett hozni, Akkor még a P3 733-as gépeket lehetett is használni valamire, ma már tényleg csak hulladék.Más kérdés: egy bizonytalan munkahelyet elcserélnétek határozott időre szólóra (fél év) ? A munka és a bér nagyjából ugyan az. A bizonytalan munkahely mehet még 1 hónapig is, vagy 1 évig.
-
ati012
őstag
válasz
Ja, én is simán kikukáznám.
4ezer / db áron azonnal elvinnék tőlem egybe. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Szeretnék én ilyen helyre járni konténerért...
-
cbmfan
senior tag
válasz
egy tucat, azaz tizenkét darab. nagyrészt HP/Compaq szökevények.
nem volt esély a lenyúlásra?
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
cbmfan #19727 üzenetére
Nálunk most dobtunk ki 10 vagy 15 P4-es gépet, 2,8-as Pentium, 40 GB hdd-vel. 17 " teljesen jó állapotú CRT monitorral. Fel sem merült az esetleges értékesítés lehetősége
A múltkor nehezen, de sikerült rábeszélnem őket, hogy 900 Ft-ból hagy csináljak meg egy tápegységet, ahelyett, hogy kidobtuk volna. (ventilátorcsere) -
SityiSXT
őstag
válasz
SityiSXT #19712 üzenetére
Ja, azt nem is mondtam: Az igazgató laptopjának "csak" annyi baja volt, hogy elejtette... Amit persze a HDD bánt. A user persze tagad erősen...
A HP küldött új merevlemezt, miután bejelentettem nekik, hogy az eredeti erősen döglődik, beraktam, újrahúztam, ő pedig örül, hogy milyen gyors lett hirtelen a gépe.
-
Lalaland
tag
Szevasztok!
Csak egy gyors kérdés:
Lenne egy hibás gigabytez68 lap nálam. A barom teljesen szétbarmolta csak a cpu foglalatot(szétkaristolva,szétnyomva a lábakat). Lehet rajta magát a foglalatot (foxcon s1155) cserélni?
thx! -
SityiSXT
őstag
Valami kozmikus sugarzas erhette Londont - ket user is megkoszonte kulon emailben a segitsegem. Az egyik radasul valami igazgato... Azert ez jolesik.
-
adax01
tag
válasz
sasa311 #19708 üzenetére
Akkor ìs így eltólni valamit pedig csak 3 kondit kellett volna kicserélnie benne erre még egy tranyólábát is össze zárta ami vittt még magával egy ic-t meg egy diódát is így már neméri meg a dolog.
A kondikhoz bezzeg nem nyult pedig csak azkat kelet volna megcsinálnia. -
adax01
tag
Akkor se nyúljanak bele az elektromos cuccokba.
-
adax01
tag
Bocs de most durva leszek miért kell a kedves usernek meg a vérpistikéknek belenyúlniuk mindenbe de miért?
Nem vagyok hajlandó a jövőben utánuk dolgozni és szívni mint a torkos borz de nem ám.
Hogy száradna le a kezük de úgy örökre !!
Miért kell nekik mindent szétnyitniuk bele kontárkodniuk ha nem értenek hozzá tápot gépet meg mindent? -
Jazzos
őstag
válasz
cbmfan #19700 üzenetére
4CF4-nek minek ennyire örülni?
Múlt héten benézett hozzánk egy igazi oldschool hantamester. AGP-s kártyát keresett, de az nem volt. Szerencsére.
Aztán elkezdte oszatni az észt, hogy neki nemtomhányszázezres gépe van, csak az alaplap 100e volt USA-ból hozva! meg a procik darabja! 90e. Aztán eladta egy ismerősének 400e-ért. Ő még bővítette is. Aztán amikor megszorult az ismerős anyagilag, akkor 80e-ért vette vissza tőle, mert ő olyan profi.
Professzionális egere van, olyan, amiben processzor van! Harmincvalahányezerért vette használtan, mert nem hülye hogy sok pénzt adjon ki új cuccért. Amúgy újonann 72e lett volna az egér. Én szerelgettem egy notit hátul, és kb. ennél a pontnál mentem ki az eladótérbe, hogy bocs de a kollégát ne tartsa fel, mert 1 órán belül el kell készülnie a géppel amit épp csinál. De nem bír elmenni. Egy percig csendben volt, aztán még van 10 percig nyomatta a hülyeséget. Épp újra ki akartam menni elkezdeni sztorizni, hogy reggel sajnos beletolattam a Porsche-val a Bentley-be, így aztán az Aventadorral kellett bejönnöm ebben a bazi nagy hóban. De addigra meg kikotródott. Persze utána átment a szembeboltba (tserrofhoz). Őt olyan mélyen érintette az ügy, hogy amikor elmentünk ebédelni, muszáj volt innia egy szíverősítőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged