Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
ML320
senior tag
-
TheReMiXeR
senior tag
válasz Balinov #4059 üzenetére
Ja, itt nem ez a gond, ez valami új herpák.
Nekem nem kell magyarázni, hogy kell pátrikolni a vinyókat, itt egy ügyfél gépéről van szó vagyis kettőről. (ez Djuree-nak szólott...)
Nos kiderült, hogy vírusok le lettek írtva, de a rendszert megette, nem indul el.
Mindenféleképpen install lesz... Az a baj, hogy a juzer utólag visít, előtte meg óóóó jó ez így alapon mennek a dolgok. -
Djuree
félisten
válasz Balinov #4105 üzenetére
hát igen, tökéletesen felesleges, úgyis elavulnak, meg jobb szeretem a saját magamnak tetsző és kellő progikat én magam felrakni, oda és ahogy én akarom.
ez gondolom a hozzá nem értőknek lenne, de annyi mindent felpakol hogy még rosszabbul jár mintha egy szűz win-t rakna fel.LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Rover623
félisten
válasz Balinov #4491 üzenetére
Hagyd a fenébe...szvsz rólam is tudja a "kedves" Hequila hogy az elmúlt 20 év alatt amióta PC-vel foglalkozom, láttam egyet s mást...mégis Rive-nek elhiszi...nekem meg nem...
De ezt már megszoktam...Probléma: amióta PLCC kivitelűek a BIOS-ok (már ahol BIOS, mert ugye az Intel-eknél Firmware HUB), egyre több gondot okozott a kompatibilitás...a kivett cuccost vagy nem ismerte az EPROM égető szoftvere és nem is tudta megállapítani az emberfia hogy mivel egyenértékű, vagy a helyettesítő darabot nem ette meg az alaplap...
Legalább 2 éve nem "égettem" BIOS-t az alaplapon kívül...primus inter pares
-
Ygg
senior tag
válasz Balinov #4493 üzenetére
Dryman tényleg ügyes gyerek, segített már nekem is.
Ma már tényleg nem úgy megy, hogy nekiesel egy EPROMfogóval, aztán csak úgy kijön..tisztelet a kivételnek.
Illetve az is igaz, hogy a "BIOS" sem mindig BIOS, és ami még az is, afelett is nagyon kongatják, le akarják cserélni...volt is itt valami jó cikk, csak nem találom.
-
lúzer
veterán
válasz Balinov #6005 üzenetére
Szerintem ez lehetett az oka, a 20k-t "nagylelkűen" betudta a kiskerárrés következményének.
mellesleg PH idézet:
A négy USB kapuval és Wi-Fi vezérlővel is ellátott gépek a tervek szerint 100 dolláros (mintegy 20 000 Ft) áron kerülhetnek majd forgalomba...
még hozzáírják:
hosszú aksiidő
divx lejátszás képességeés meg is van a bestbuy
[ Szerkesztve ]
MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
Dzoli
tag
válasz Balinov #6425 üzenetére
Tudom, csak példának írtad, de az már tényleg egy bevezetett rendszer, és márkanév. Nem is beszélve a jövedelmezőségről. Egy 3 boltos "üzletlánc" ettől azért elég messze áll. Csak hitelből, saját tőke nélkül kész öngyilkosság ilyesmibe belefogni. Szerintem.
https://forexklub.hu /Tőzsde, CFD, Forex kereskedés/
-
net84
őstag
válasz Balinov #6438 üzenetére
nemhát! a hűtő alá a régebbiek aljának a hátsó része elég jól tud melegedni...
Ma reggel 7:06-kor csörög a telefon. 8:00-tól vagyunk nyitva és csakis abból a megfontolásból vagyok bent 6:30-7:00-tól, mert nincs kedvem majd fél órát gyalogolni reggelente a város széléből, és így inkább korábban jövök be.
Felveszem, kedves hölgyike bemutatkozik, közli, hogy xy cégtől telefonál és a pénzügyis kolléganőt keresné.
- sajnos nem tudom adni, 8 órakor kezdődik a munkaideje, 8 után kellene keresni, de adok egy telefonszámot, azon könnyebben el tudná érni.
Lediktáltam neki a kollegina közvetlen számát, majd bele szeretett volna kezdeni, hogy miért is keresi, de "Na mindegy!" felkiáltással magába is folytotta a szót.8:01 - telefon csörög, akkor már a kolléga veszi fel a telefont. Ismét az a hölgyemény, ismételten a kolléganőt kereste... (és még be is tartotta, amit mondtam neki - 8 óra után telefonált)
Kolléga megadta a közvetlen telefonszámot, erre közli:
- jaaa! az imént is ezt a számot mondta
- én biztos nem......és végül azért javasolta neki, hogy azért még 5-10 percet várjon, és úgy próbálja meg a kapott számon.
Read only...
-
as_Rock
őstag
válasz Balinov #6509 üzenetére
Halljunk szót!!!!
diegho: Ne szívd mellre, én megszokás, "támogassuk a kisebbet" mentalitás, nomeg a kisebb melegedés miatt használok AMD-t, amire nekem kell arra mindkét platform elég, amire meg a gyerekeknek abban a VGA a limit, nem a proc, de ezt oldják meg a zsebpénzükből
[ Szerkesztve ]
"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi
-
net84
őstag
válasz Balinov #6535 üzenetére
jóvanna! de ehhez tegyetek hozzá egy kis Farkasházi Tivadaros haccsojást és fűszerezzétek meg egy nem éppen tiszta telefonvonallal...
Sztori:
csörög a telefon, felveszem
- zzzzz, miben segíthetek?
- jónapot kívánok yx elérhető már? nincsenek már nála?
- jónapot, xy sajnos nem érhető el, jelenleg nem tartózkodik bent.
- nem baj! maga most ráér? nincsenek magánál?
- nincsenek, miben segíthetek?
- internetet szeretnék megosztani és abban kérném a segítségét. Úgy szeretném megoldani, hogy az a gép legyen a gazda számítógép, amin most is megy az internet, de amikor az nincs bekapcsolva, akkor is lehessen internetezni a másodikon és ne kelljen hozzá bekapcsolni a gépet és átdugiszálni a kábeleket, de ha kell, akkor mindkettőn lehessen egyszerre.
- ebben az esetben egy routerre lesz szükség, és azzal akkor meg lehet osztani az internetet.
- igen, azt már mondták, hogy kell egy ilyen rojter. Nekem most van egy modemem, ha pedig megveszem a rojtert, akkor a flbol kijön a konnektor, abba bedugom a rojtert...
- nem! a modembe marad a telefonkábel, ami a konnektorból jön, az a kábel, ami a modemből megy a gépbe, az fog a routerbe menni, a routert be kell állítani, az fog csatlakozni a modemen keresztül a netre, egy másik kábelen pedig csatlakoztatható a második számítógép.
- értem! azt akkor én be tudom állítani, hogy melyik gép mennyivel menjen?
- a sávszélesség maximum feleződik, de abban az esetben, ha csak egy gép csatlakozik, akkor az ki tudja használni a teljes sávszélességet. Azok a routerek, amiknél beállítható a sávszélesség korlátozása, azok többszörösébe kerülnek.Megbeszéltük, hogy akkor tegyek félre egyet és beküld érte valakit. 2 perc múlva újra csörög a telefon.
...
- jónapot kívánok, elnézést, megint én vagyok a rojterrel kapcsolatban érdeklődnék, egy vájfájvos mennyibe kerülne és mennyivel lenne rosszabb minőségű, mint a sima rojter?
...kis hatásszünet részemről, míg felfogtam, hogy mit akar
- "vájerleszes" routerre gondol?
- ja vájerleszes, de mindegy
- bruttó x forint, nem rosszabb, annak az előnye, hogy nem szükséges kábelezni, de ha nincs a gépekben vevő, akkor még az pluszba kell hozzá.
- akkor nem is kell vájfájvos rojter, jó lesz a sima is.
...
ismét megegyeztünk, hogy jönni fognak érte (még nem értek ide)fél óra múlva újabb telefon.
...
- ismét én vagyok a rojterről beszéltünk az elöbb, és olyan programra is szükségem lenne, amivel tudunk a gépen egymással kommunikálni.
- milyen kommunikációra gondol?
- hát irogatás, vagy mikrofonnal, de minél magasabb rendű, annál jobb
- skype-al esetleg?
- tényleg! azt már mondták! köszönöm
...
ismát megegyezünk, hogy jönni fognak routerért!még mindig nem ért ide senki!!!!
Read only...
-
net84
őstag
válasz Balinov #7965 üzenetére
az nem jó buli! Az első pár évben akkor hiba van a rendszerbe, hogy az ember nem bírja idegekkel. Azt a térhangzást és hangerőt eddig egyik gyereknél sem tudták rendesen megcsinálni. Pedig csak egy egyszerű poti kellene bele, hogy lehessen rajt halkítani, esetleg egy mute gomb...
késöbb pedig bugossá válik a rendszer, hiába adsz ki valami utasítást, nem képes végrehajtani...
tehát: nem éri meg foglalkozni vele...Read only...
-
net84
őstag
válasz Balinov #7967 üzenetére
miért? nincs igazam?
Éljen a szabad program telepítgetés a mai napon!
Tegnap újratelepítettem egy rendszert, mert betöltéskor random időközönként belassult a gép. Frissítésket leszedtem, office-t visszaraktam. Nem is volt semmi gond mindaddig, amig az ügyfél el nem kezdett telepíteni. Nem tudom, hogy mit pakolgatott fel, de fél 6kor már hívott, hogy megint belassult.
- mit telepítettél össze már megint?
- semmit! az van rajt, amit ti raktatok fel
- és amit még itt nálunk mószeroltál vele?
- az csak a java és a flash player?
- ok! töröld le őket, majd java-t a sun.com-ról, flash player-t pedig csak azt, amit az x.hu felajánl.
- de minden gépre ezeket szoktam feltelepíteni
- nem baj, lehet, hogy itt a driverrrel akad össze, lehet, hogy valami mással
- nem lehet memória gond?
- nem! próbáltam másik rammal, táppal, odd-vel, odd nélkül, azzal is ezt csinálta az előző rendszer.
- akkor mi lehet?
- ha nem tér magához hozd be, megint újratelepítjük, és megnézzük mi borul meg rajt.az egyébként érdekes, hogy a partícionálás sem a leg egészségesebb, fizikailag a hdd-n fordítva vannak a partíciók, a 8 MB-al kezdi, de érzésem szerint a rendszer partíció is csak azért van elöl, mert a C alapján ABC sorrendbe pakolja őket...azóta nem hívott, kiváncsi leszek a fejleményekre...folyt.köv.
Read only...
-
localhost
Közösségépítő
válasz Balinov #8251 üzenetére
Én is azt mondom, elektronika az köll, mer' az jó!
Az átalakító dugasz csak a fizikai-felületet konvertálja, logikailag nem hiszem, hogy működik.[ Szerkesztve ]
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
mephi666
nagyúr
válasz Balinov #11012 üzenetére
hm... az nem rossz... itt a városban nincs aldi és a katalógusok sem jutnak el hozzám... ellenben a teszkós/madarasteszkós/metrós katalógusokban mindig szokott olyan konfig lenni, amin lehet röhögni... aztán sajnálni előre a szervizeseket, akikhez viszik majd tucatszámra...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
-
Zofren
aktív tag
válasz Balinov #11646 üzenetére
Köszi. Tegnap már nem tudtam ezzel foglalkozni. Ma már nekem is bejön.
Sztori:
Benn volt egy ember, hogy telepitsunk win7-et a gépére, de fél óra alatt. Mondtam neki, hogy nem megy fél óra alatt, mert más géppel foglalkozom. De a fia, aki Ámerikában van, az meg tudja csinálni fél óra alatt. Ez volt hétfőn.
A mai telefon után, már fel van telepitve a win7, csak egybe van particionálva és a fia csinálta. (egy fia van). Na most hazajött vagy kinn sem volt?[ Szerkesztve ]
''Próbálj ne sikeres, hanem értékes emberré válni.'' - Albert Einstein
-
mongi
senior tag
válasz Balinov #12058 üzenetére
Kösz, akkor én is jól választottam volna
témához:
törném le a kezét annak, aki ingyens"demo" szoftot pénzért tesz gépre az ilyenek rontják a rendes szakik ázsióját is.[ Szerkesztve ]
.......................................................................... Gondolj ide amit akarsz.
-
mephi666
nagyúr
válasz Balinov #12152 üzenetére
na, ide én is csak egy régebbi kommentem tudom linkelni
...a srác már talán elvégzi következő félévben a fősulit (amit 2001-ben kezdett... szerintem ez lassan rekord lehet), de saccra az elmúlt 15-20évben (mióta van gépe) szinte semmi nem ragadt rá hw/sw témából és diplomás mérnök-informatikus lesz... emberileg nincs vele semmi baj, de a szakmai tudása olyan szinten van, hogy egy csattogós falepkét nem bíznék rá... példának okáért: egy gépet nem képes összerakni, majd feltelepíteni egy alap win-t... mindig az egyik figurával csináltatja, akinek talán villanyszerelő a szakmája, de emellett elég magas szintű informatikai tudással rendelkezik, amit perfektül alkalmaz a gyakorlatban (nálunk fősulin gyakorlatban kb. utp-kábelt tanultunk összerakni, de ez sem volt újdonság...)
az a baj, hogy sok ilyen ember tétlenkedik a munkaerőpiacon és a cégek nagy része is csak a papírt nézi
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Opel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- RAM topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- BestBuy topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Farming Simulator 25
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest