Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Amikor a Samsung Galaxy AI írja meg helyettem a blogot...
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- mefistofeles: OTP mobilbank Persely. Jó, de nem jó.....
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
PROTRON
addikt
-
n4n3x
csendes tag
Annak idején amikor a PS3 Super Slimemet hirdettem [miután meglett a ps4 pro-m] akkor a jófogáson meghirdettem, és felhívott egy roma fiatalember, és napszaknak megfelelő köszönés/bemutatkozás kombó helyett csak ennyit belenyögött a telefonba hogy "Figyeljmár testvérem, és bontott téglát meg törött iPhone-t nem számolok be?"
-
Akkor így már értem, hogy miért hívott egyszer fel egy férfi, a szöveg kb ez volt: "Az RX580-at miért adod olyan olcsón? Azt szeretném kérdezni, látom hogy ez is 8GB-os... Akkor ez ugyanolyan erős mint a GTX1080?"
Majdnem leestem a székről. Persze jó arc volt, elmondtam neki hogy ez nem így van, szerintem megértette, aztán elbúcsúztunk.Amúgy lehetne ebben a GB méretben is ráció, de a gyártók direkt trükköznek ezzel is. Anno 8600GT idejében is voltak 1GB DDR2-es kártyák (talán 8400GT, de még a DDR2-ben sem vagyok biztos).
Ez olyan mintha a mosógépnél csak a ruha tömeget nézed, pedig van ott pár másik fontos tulajdonság is. -
Armagedown
őstag
Nekem nem jönnek be ezek a lufik, egy bizonyos méret fölött a természetes sem túl szép
Amúgy létezik olyan madár, aminek ha a fészkébe irreális nagy műtojásokat teszel, kilöki a sajátjait, és a műtojást akarja kikölteni.
De úgy látom, emberek között is létezik ilyen, nem mindegyikünk mászott le a fáról -
envagyok
veterán
Mert a sok KAN megkergül ha olyan közegben él (kockák gyülekezete, stb), ahol egy jó csajt is látni.
Pl DJ-ként nagyon nehéz bejutni a top sztárok közé. Ha egy jó testű csöcsös csaj vagy (Pl Voksán Virág) minden szaktudás nélkül simán híres leszel. Csak van pár alapszabály. Öltözz minél lengébben, csináld magad minél műbbre, ilyesmik -
-=RelakS=-
veterán
A legnagyobb poén, hogy a Wish-en vannak ingyenes cuccok. Szó szerint rendelhetsz "free" árú apróságokat.
Persze, a szállítási költség ilyenkor 4-5 dollár
Pl: NerdECrafter
Mondjuk úgy, hogy nem feltétlenül volt elégedett, pedig ezek tényleg filléres xarok -
Sunsetjoy
aktív tag
Kellett volna íratni egy szöveget vele, hogy ő te hozzád a számítógépet soha többet nem hozza, istenőtúgysegélje/legyeninkábbimpotens/rohadjonlealába (kívánt rész aláhúzandó). Aztán elővenni, amikor mégis visszatér...
Vagy eleve nem jön, vagy mínusz egy nem kívánt ismerősi kapcsolat. -
Akybron
aktív tag
Éppen lehetnek diódák a képen.
A step-down konverterek (proci tápellátás) egyik jellemző felépítése a 1 tekercs 2 FET 1 dióda (fázisonként).
Tokozásra lehetnek egyformák.
Megvan az esély, hogy tényleg diódát akar cserélni, de nem nagyon szoktak elromlani.A kép elég homályos, de én is inkább látok rossz kondit (2 egyértelműen púpos), mint diódát.
-
Szakbarbár
aktív tag
Szerencsére engem a "tömeg" elkerült, összesen volt max 10 ember akinek számítógépet csináltam. Akkor untam meg teljesen amikor egyszer az egész vasárnap délutánomat egy gép javításával töltöttem. Onnantól kezdve, hogy elkezdtem dolgozni nem vállaltam egy gépet sem, mert az a kevés szabadidőm sokkal fontosabb.
A legjobban azt gyűlölöm amikor látogatóba megyünk rokonokhoz és akkor jön a "ha már itt vagy megnéznéd a számítógépemet?" c. mondat. -
TommyX_
őstag
Igen, mert sokaknak ez nem "munka", én meg olyan "hülye" vagyok, ha hoznak egy gépet, lementem az adatokat, felrakom a windows-t, beállítottam a D meghajtóra a mappa átírányításokat (doku, zene, video, kepek, letöltések mappa, felrakom a programokat, amikre szüksége lehet, majd amit talál minden windows frissítést.
Na igen, ez nekem olyan jó szórakozás -
solena
tag
Én is csak olajjal láttam ilyet. Csak a buborékok viselkedése nem olyan volt, mint olaj esetén (olajban a buborékok látványa olyan "smooth"-élmény, a vizes vizes jellegű folyadékokban a bubik kissé "szögletesebbek"), ez tette gyanússá a folyadékot, és lestem utána
Persze nem kizárt, hogy valami olajféle, ennyire azért nem néztem utána, csak az megmaradt a videóból, hogy a narrátor külön kiemeli, hogy ez nem (ásványi) olaj
(vagy baromira félrehallottam
)
-
solena
tag
Ez nem ásványi olaj, hanem a 3M cucca: Immersion Cooling with 3M(TM) Novec(TM) Engineered Fluids Ha jól értettem, valami vízféle (hallás utáni angolból nem vagyok túl jó). A 9gag linken a táblán egy pillanatra látszik a felirat, hogy a 3M folyadékát használják.
-
solena
tag
Közben eszembe jutott még valami. Annyira evidens, hogy először nem is gondoltam rá...
"percekkel OS telepítés után" - hülye kérdés: tiszta win7-et használtok telepítésre, vagy olyat, amibe beemeltétek a drivereket? ezen is elhasalhat.
Szerk.: akkor már tárgytalan, ha megszokta. Csak elgondolkodtam a problémán
-
solena
tag
"Nyilván egyikünk sem hülye a géphez" - tiszta sor, ezt nem is vitatom
Win7 nem adott stop-kódot kékhalálkor? Mert ha annyit sem tudott adni, akkor a vas hisztis. Általában akkor nem tud a win naplózni, ha hw-hiba miatt döglik meg.
Tisztán elméleti feltételezés: ha jól tudom, a win10 egy csomó feladatot átvesz a biostól, amit a win7 még meghagy a lapnak. És azért műkszik win10 alatt, mert a hibás működésre való cuccot elfedi a win10 saját megoldása.
De majd ki leszek javítva, ha hülyeséget pofázok
-
Igazából ezen nem direkt spórolhattak, ez valami régi gép lehetett, amiben apránként kicserélgettek mindent, csak a tápot nem.
Emlékeztek azokra a gépházakra, amiket LAN partikhoz hurcolásztunk, na, olyasmi volt, fogantyú volt a tetején. De nem az a szép piros BMW-s előlappal, hanem csúnya kopott, dizájntalan (randa) előlappal.Az USB-k se voltak bekötve, mikor a merevlemezt cseréltem, még akkor dugdostam rá az alaplapra szálanként, mivel aki előttem szerelhette évekkel, az nem tudta hova kell kötözni.
Meg a tetején a ledek se égtek, vagyis az rá volt kötve, de a ledek be voltak nyomkodva, szétszedtem a kapcsolópanelt, valami dróttal, gyufával bebökdöshették, mert a ragsasztással együtt hátra voltak esve, na visszaillesztettem őket, és odaragasztottam, most már mennek a visszajelző ledek is rajt.
Ezeket mondjuk meg is köszönte.Meg a BIOS is csak defaulton volt, és a processzorhűtő emiatt nem PWM módban ment, hanem maxon pörgette a ventit, olyan zaja volt, amit már régen hallottam, de beállítottam ezt is, olyan csendes lett egyből a gép...
Pláne most, h már nem a Codegen táp van benne (annak is kertitraktor hangja volt). -
-
Pedig hány lehetőség van még benne
UI: Miért nem képesek az emberek kicsit gondolkozni, olvasni, értelmezni, egyszerűbb az ismerőst, volt kollégát, barátot zargatni mindenféle hülyeséggel. Kezdem unni néha, csak 1 picit gondkolkoznának már, és maguktól rájönnének a jóval több infóból, mint amit csöpögtetnek a "problémáról".
-
-
cbmfan
senior tag
defiant1965 a felhasználóneve, ergo nem mai darab a kedves Dávid. két dolog lehetséges: ez vagy tényleg szívat ahogy írtad, vagy ez is a for Dummies sorozatban kiadott könyvből "tanulta" a PC használatát. bátor volt, vett egy lapot, de még mindig segghülye (ezt segélyhelyére javítaná firefox
) hozzá.
-
Pötyi
őstag
Jó, de ez messzire vezet - aminek szintén nincs értelme. Mert ha mostantól kezdve az USB csatlakozók elektronikája mögé beraknak egy nagyfesz tüskék elleni védelmet, akkor támadják a DVI csatlakozót, vagy a HDMI-t és kiégetik a videokártyát. Vagy a három és feles Jack-dugón keresztül a hangkártyát. Vagy az RJ45-ön keresztül a hálózati kártyát. Aztán amikor a gép minden portja fizikailag védett lesz UPC szinten a túláram ellen, akkor majd támadnak mikrohullám-fegyverrel, vagy EMP-vel. Akkor majd a legutolsó tanyasi asztali gép is Faraday-kalitkába lesz költöztetve? Akkor majd földhöz vágják. Akkor majd lesz benne G gyorsulás érzékelő is, ami felfúj egy légzsákot a belsejében. De akkor még mindig szétlőhetik. Kapjon kevlárborítást?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Lip-Bu Tan az Intel új elnök-vezérigazgatója
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Outemu Silent Peach V3 Switch Lubed Mute - 100 db
- MacBook Air 2020 13" Retina i5-1.10GHz 8GB/256G SSD, HUN BIll, kevés töltéssel, üzletből, 27% ÁFÁS
- MacBook Air8,2 2019 13" Retina i5-8210Y 1.6GHz 8GB/128G SSD, magyar billentyüzet üzletből, 27% ÁFÁS
- MacBook Air8,2 2019 13" Retina i5-8210Y 1.6GHz 8GB/128G SSD, magyar billentyüzet üzletből, 27% ÁFÁS
- Samsung Galaxy S24 Ultra Dual sim 512GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest