- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hequila
őstag
Az én kezemet a földeletlen Fujitsu töltő földje (kb. 80V AC földhöz mérve) simán bizsergeti, ha gumitalpú cipőben a járólapon állok. PVC padlón ez megszűnik. Úgyhogy ezzel a "gumitalppal nem ráz" megállapítással csak óvatosan!
Szakmai kérdés:
Ha betoppan egy egységnyi sugarú, és egy eladó gépről megkérdezi, hogy "ez mán ötös gíp?" mi a helyes válasz?Kezdjem el magyarázni perceken keresztül, hogy péötös gép nincs, soha nem is volt, valószínűleg nem is lesz? Tudván azt, hogy az agyának barázdáltsága úgyis túl szegényes ahhoz, hogy felfogja amit mondok neki, csak fárasztom vele magam.
Vagy szemrebbenés nélkül rá kell vágni, hogy igen, ezzel tudatosan félretájékoztatva a kedves ügyfelet (ugyanakkor magamnak hosszú perceket és bamba tekinteteket megspórolva)?
-
poffsoft
veterán
válasz
Kicsirics77 #19293 üzenetére
feltéve, hogy nem amatőrként markoltál rá a spagócára...
"nagyobb gond nem lehet ": azért ezzel is vitatkoznék... -
Kicsirics77
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #19292 üzenetére
Ha megfelelő a cipő gumitalpa és nincs átnedvesedve sem a cipő sem a zokni akkor egy ütést érzel,ha két fàzishoz érsz hozzá akkor màr teljesen mindegy mi van rajtad vagy mire álltál fel mert ott 400V van és rövidrezárod az áramkört.
Ha megcsap vagy megüt egy fázis nagyobb gond nem lehet mert egyből elrántod a kezed. -
MR_Joe
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #19288 üzenetére
A vicc jut eszembe:
mamóka nézi az oszlopon szerelő szakit, oszt egyszercsak megkérdi
-Mondja jóember, tényleg meghalok ha megfogom ott fent azt a vezetéket?
-Á dehogy is! Csak arra figyeljen a néni, hogy a lába ne érjen a földre... -
shteer
titán
válasz
váltóáramnál kell záródnia?
-
Jester01
veterán
válasz
-
nyunyu
félisten
válasz
macilaci78 #19269 üzenetére
Remelem elotte ellenorizte fazisceruzaval, hogy forditva van-e bekotve a konnektor.
Ha nem fakezu villanyasz kotozte, akkor bal oldalon kene lennie a fazisnak...
-
cinkoxid
senior tag
Szerintem kell még pár év, mire tudatosul az emberekbe, hogy az integrált nem egyenlő a szeméttel. Nem is nagyon lehet eladni iGPU-s PC-t, mert az tudatosult mindenkiben, hogy az integrált nem ér semmit. Tápegységből is hiába rakod bele a legjobbat, úgysem fizetnének érte többet, mint egy codegenért.
-
Vicoo
senior tag
válasz
SityiSXT #19283 üzenetére
Rettenetes faaarccal végighallgatni, és közben tudni hogy ez a nagy tudású ember lát el tanácsaival ismerősöket, barátokat. Ja és ért hozzá , mert hát ő már telepített vindoszt.
JUT ESZEMBE !
Annyiszor előfordult már velem ,de sose ordítottam még őket le:
Ugye jön a hozzáértő hogy ugye ez nem integrált ( ez valami olyan kreténség mint hogy az AMD melegszik) mert az nem jó, a másikfajta (ennyi , másik fajta) köll. Na de mi lenne ha mondanám hogy néhány drágább géptől etekintve mindbe integrálva van a grafikus vezérlő???!Az más kérdés hogy a CPUba, vagy az alaplapra, illetve hogy van-ededikált memóriája vagy nincs. INTEGRÁLT AZ SZAR. Szóval ti hogy vagytok ezzel ? -
Vicoo
senior tag
Mai vevő elmondta nekem, ha esetleg nem értenék hozzá:
Úgy tudja hogy ezek az Intel integrált videókártyák(kártya b+ !) már nem rosszak, lehet játszani rajtuk (mindezt egy sima HD Graphics előtt állva) mert magosak. Ezeknek már van magja. De még nem olyanok mint a rendes videókártyák, mer ezeknek hiába van magja, a megahertzük kisebb. Emiatt azért annyira nem jók, de mivel van bennük már végre mag , így nem rosszak.
Mondtam oké.
-
SityiSXT
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #19276 üzenetére
Az a sor copy-paste volt.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
DeltaPower #19277 üzenetére
Nem, me' az egyik olcsóbb, a másik meg nincs!
-
DeltaPower
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #19276 üzenetére
Nem mindegy, hogy diszkó-unt vagy diszkó-nekt!
-
SityiSXT
őstag
Csúcs ez a mai nap... Emailen érkezett:
Network drives discount every time when I log off
A discount egy dolog - nade az miért hiba, hogy a hálózati meghajtók lecsatlakoznak, ha kilép? -
mongi
senior tag
A mai agyelhagyós user:
Levelezés:
User:
"Sziasztok!
Heti 10-15db laptop ( 2.5"-os) merevlemezekre (250-320GB) lenne szükségem,vegyesen.-de 500Gb-os és 1 TB-os is érdekel.
Tudnátok nekem erre ajánlatot küldeni ? (250-320GB)Köszönöm!"
Válasz:
Üdvözöljük XY!Itt megtalálhatja a kívánt árakat: www........-shop.sk
A 2.5" HDD árak itt tételesen fel vannak tüntetve: http://goo.gl/Ic......
A postacíméből ítélve, a Magyarországi átvételt viszont sajnos mi nem tudjuk biztosítani."User:
"Sziasztok!
Internal típusú HDD-k-re lenne szükségem, ÁFA nélkül, lehetőség szerint "egyedi" áron. Magyarországról mennék érte vagy postai úton venném át."Válasz:
Tisztelt XY!Akkor sajnos Ön nem a jó boltot kereste ez ügyben, mert mi csak DPH-s (ÁFA-s) számlával adhatunk és adunk is el termékeket.
"Az adóalanyok és fogyasztók közötti tranzakciók esetében - a legtöbb esetben - az eredet szerinti adózás elve érvényesül:
a vásárlónak a vásárlás helyén kell az áfát megfizetnie, az adott tagállam lakosaival azonos feltételek szerint. "
Üzletünk az ilyen jellegű üzleti fogásokat (DPH/ÁFA nélkül/"féláfásan"/"okosban"...stb.) elítéljük és nem támogatjuk!
Egyedi árképzést csak a már "bejáratott" partnereknek tudunk biztosítani, ez ebben az esetben meglátásunk szerint ez nem áll fenn.
Üdvözlettel...." -
macilaci78
nagyúr
Volt itt szó kulcstartókról...
-
SityiSXT
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #19267 üzenetére
Nem az övé volt az a két gép, hanem a beosztottaié. Plusz mivel fontos user, nem ugráltathatom - nekem kell ugrálni. A vicc az egészben, hogy emailen már ment pár napja a huzavona - én voltam az a balszeencsés, aki felvette a telefont, amikor ő állt neki anyázni, mi a fenének nem rendeltük már meg azt, ami neki kell.
-
SityiSXT
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #19265 üzenetére
Sajna ennyivel nem intézhetem el, ez nem a kereskedelmi szektor.
-
SityiSXT
őstag
Friss történet:
User hív, hogy nem akar indulni a gépe. Mire leérek, addigra elhúzott egy meetingre (nem volt 2 perc, mire odaértem). Ez csak azért volt kellemetlen neki, mert a kollégáinak kellett megmondjam, hogy a laptoptartója alá becsúszott/szorult az USB-s billentyűzetének sarka, és az Esc gomb folyamatosan nyomva volt. Ezek a fránya HP EliteBookok meg már csak olyanok, hogy ha induláskor nyomva van az Esc, akkor az megakasztják, és érdeklődnek, ugyan mit is szeretnél csinálni (rendszerinformációk, -teszt, BIOS tréfák, indulási hely, ilyesmik) - és mivel az a fránya Esc nyomva volt, bármit választott volna szerencsétlen, azonnal visszakerült erre a képernyőre. De persze a gép a fosch, ahogy ő azt a telefonban előadta... -
Pötyi
őstag
válasz
SityiSXT #19261 üzenetére
Én is belefutottam már hasonlóba. Ilyenkor lelki szemeim előtt szinte látom magamat, amint a júzer fejét a gallérjánál fogva ütögetem a laptop billentyűzetébe, miközben szelíd, türelmes hangon azt ordítom, hogy LÁTOD, B@ZDMEG, OTT!
Ezt elképzelem és mindig megnyugtat.
-
SityiSXT
őstag
Minap fontos user felhív, hogy valami cucc kéne két beosztottja laptopjába, de izibe! Hogy konkrétan mi kellett már, arra nem emlékszem, de nem is fontos a történet szempontjából. Kérdem tőle, mi a laptopok modellszáma. Jött a válasz: HP EliteBook. Mondom remek, ebben melyik a szám, valamint minden laptopunk, ami nem Apple, az olyan, és használunk belőle vagy ötfélét minimum. Inkább legyen szíves a képernyő keretének jobb alsó sarkát megnézni, mi van odaírva - négy szám és egy p betű: ez kéne nekem. Válasz: ő annyit lát, hogy HP, alul középen, jobbra lent pedig azt, hogy EliteBook, és mást nem. Mondom neki, ki van zárva, minden HP EliteBook gépünkön a típusszám ott van. Ezeken nincs, makacskodik. No jó, odamegyek, nézzük meg együtt.
Persze amikor odamentem, ott voltak a típusszámok. Kérdem tőle WTF (persze cizelláltabban)? Ő meg jött a hantával, hogy biztos nagyon el volt akkor foglalva... Mutatom neki: pedig az a szám ott van rögtön az EliteBook felirat mellett, ahol mondtam, nem igaz, hogy nem látta. Mindegy, felírtam a két laptop típusszámát, aztán mentem az udvarra esőtáncot járni (legalább nem fáztam)...
(Amikor visszamentem az asztalomhoz, direkt megkértem a többieket, hogy ellenőrizzük az angoltudásomat: ha azt mondom, hogy "lower right corner of the rim of the screen", hova mutattok? Mindenki pontosan oda mutatott, ahová kellett)
-
törölt tag
Tavalyi kérés: Ácser notebook van?
-
Ironsides
tag
ádzsípís duálkór videókártya kellene! Van? Mennyié?
-
Angelo69
senior tag
"Jó napot! Ilyen beszélőkét szertnék venni.
Elnézést micsodát?
Ilyen beszélőkét tudja, olyan hatcet-et." -
Balinov
titán
válasz
macilaci78 #19251 üzenetére
na ez mar az addikt szint. viszont 5letnek nem rossz
-
macilaci78
nagyúr
-
Xero
nagyúr
válasz
macilaci78 #19246 üzenetére
Ne cukkolj...
Van valahol egy SR224-em, az lesz a donor. -
Ygg
senior tag
Ez már nagyon kocka...
Nem csak a határát súrolja.
De egy kulcsnyilvántartó rendszer nem hülyeség.
De így nagyon geek megoldás lenne.
Esetleg steampunkos designnal.
-
válasz
macilaci78 #19246 üzenetére
Fú! Ez már perverzió!
-
Xero
nagyúr
válasz
KillHates #19243 üzenetére
Túrok inkább valami régi switch-et. De az ötlet magja nagyon betelepült az agyamba hirtelen.
Esetleg valamilyen led control-t is lehetne csinálni hozzá. Megfelelő ereket összezárni és ez alapján felismertetni, hogy a megfelelő kulcs került-e a helyére.
Lehet már túlkombinálom.
-
válasz
macilaci78 #19229 üzenetére
-
ati012
őstag
usb-usb miniB kábelt mennyiért áruljátok?
-
Vicoo
senior tag
"Jó napot, olyan kábelt keresek, aminek két vége van ! "
-
szumo
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #19217 üzenetére
A pisis döglött gép gazdája nem jelentkezett a héten.
Nem emlékeztek rá meddig kell tartogatni mielőtt kibaszhatom a veszélyes hulladékok közé? -
HavocS
senior tag
válasz
Szakbarbár #19215 üzenetére
Az AMD-nél ezek valamit nagyon elszúrnak, nálam a MIDI jel késett a PCM-hez képest amikor ezek be voltak kapcsolva. Szóval könnyen meglehet, hogy itt is ez a hiba...
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
bullseye #19214 üzenetére
Üdv!
Csak egy tipp, kapcsold ki az összes energiagazdálkodási lehetőséget (CnQ, C1E, stb), virtualizációt a Biosban. Nekem a tv tunernél segített, mert ha be voltak kapcsolva ezek az opciók, akkor egy függőleges csík volt a képben.
Szerk.: AMD-s konfig volt, lehet hogy Intelnél nem segít. -
bullseye
addikt
Ha valakit érdekel, szóljon....
"Tanácsot kérek a következő ügyben.
Bővítés után: Gigabyte P 61-S3, CPU:Intel Pentium G 850 2.90 GHz- 2 magos
proc.RAM: 4 GB DDR 3
VGA: HP L 1750 Nvidia Geforce GT 430Program: MS WINDOWS XP PROF. 32 bit, 3 szervizcsomag
Hiba: Az új hardwerek beépítését követően a Leadtec WIN FAST TV 2000/XP WDM Tunerkártyával /CVBS/ hangelcsúszás van, amely mértéke kb.3 mp, azaz nem használható.
A hiba túl sokféle lehet, és ezért nem tudom megállapítani az okát. Hibás lehet a tunerkártya, hang be – és/vagy kimenet beállítása, a berendezésekkel / TV, video, UPC DVR/ való összekötések /scart, stb / de az is lehet, hogy a tunerkártya gépbe történő behelyezése nem történt helyesen.
A tunerkártya a korábbi – régi – hardwerekkel éveken át tökéletesen működött.
Feltétlenül helyi vizsgálatot és javítást igényel. "
Lakcim, ilyesmik majd privátban
-
ati012
őstag
válasz
Armagedown #19210 üzenetére
2000 Ft a kettőért drága?
-
ati012
őstag
Ma laptopba kerestek 2GB-s DDR1 memóriát, meg asztali gépbe 1GB-s SD memóriát.
2 külön személy volt. Front van? -
cbmfan
senior tag
na húzzatok a 'csába
-
maláj
addikt
válasz
macilaci78 #19203 üzenetére
szerintem megérdemli a srác
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Vicces képek
- Milyen videókártyát?
- iPhone topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest