Hirdetés
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- mefistofeles: OTP mobilbank Persely. Jó, de nem jó.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- kenand: Szaunakályha- Helo Softhot/Havanna fűtőszálcsere
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Jazzos #40628 üzenetére
Táphiba nálam nem jött elő. Elosztó elég mezei, monitor, TV, router is benne, semmi nem hisztizik. Eddig a gépe sem...tápkábelre azért gondoltam, mert gurulós asztal, a kábeleken tolja át asszonyka ha takarít... ahogy néztem, de lehet, h vigyáz rá, de ott tekereg furán a kanóca.
-
-
-
-
Josi
aktív tag
válasz
Jazzos #37829 üzenetére
Itt nézz körül:
Használt nyomtatók -
válasz
Jazzos #36718 üzenetére
Bakker, Te milyen amatőr vagy!
Természetesen jöjjön, hüvelyi "útrahangot" megoldjuk. Bedugod a scannert, kicsit dúdolsz hozzá, kész.Nekem TV-t akartak hozni javítani, mondom nem, PC-t szerelek csak -de azt se inkább.
Volt, aki 2× hívott, h Laci, megvan a futó, hova vigyem. Elsőre mondom téves, öt perc múlva hívott, mondom ez megint nem a Laci, de akkor hozd Kiskőrösre, leszarom... -
_Karesz_
tag
válasz
Jazzos #36718 üzenetére
Hozzánk egyszer mindenáron vérvételre akartak bejelentkezni, többször is hívott pár öreg. Mikor negyedszer magyaráztam el, hogy ez nálunk nagyon nem fog menni, megkérdeztem, hogy milyen számot hívott. Erre lediktált egy mobilszámot körzetszám nélkül, ami pontosan megegyezett a mi vezetékes számunkkal +1 számjeggyel a végén. Gondolom mikor felvette a kagylót, beütötte 0630/20/70 nélkül a 7 jegyű számot, a hatodik szám után a telefon már automatikusan tárcsázott minket. Addig hívogattak, hogy mikor kollégám megunta hallgatni, kikapta a telefont a kezemből, majd hétfőre, reggel 7-re adott nekik időpontot. Ezzel mind a 2 zaklatónk lezártnak tekintette a dolgot, soha többet nem telefonáltak emiatt.
-
válasz
Jazzos #36250 üzenetére
Hagyd már! Nyilván csak bejött ide arcoskodni, fogalma sincs a viszonyokról. Megnézném, h webáruházzal hogy visz végig egy pályázatos gépfejlesztést (a visszaosztósat
), vagy melyik webshop jön ki szervizelni ha megáll egy gép vagy server... Esetleg a jó anyukája kihez vinné, ha baja van a gépnek? Neki a számtech bolt gondolom annyi, amit egy ilyen helyen lát. A legtöbb helyen azért eddig sem ez tartotta el a boltot, van mellette nyomtató töltés, másolás, szerviz, etc...
Megjegyzem barátomnak műszaki boltja van, fehér áru és TV az elsődleges. Most vett egy nagyobb házat, aminek a földszintjére költöztette a boltot, mert kinőtte a régit. Megjegyzem ez is kicsi lesz.
2016 a zinternet évében hogy lehet ez? Webshoppal ellentétben ő nem tűnik el, sok TV-re 1 vagy 1+1 év helyett (sok esetbe a +1 nem is gari, hanem biztosítás csak) megoldja a 2 év garit (korábban volt szó róla, h ez mit jelent), ki lehet próbálni a cuccokat, ha nem tetszik ő is cseréli, etc, megoldja a24 órást is 3 napon belül, intézi a garis szervizt is (webshopnál ez extra pénz, vagy erősen macera)...És az emberekből nem csak az árérzékeny, legolcsóbbatanetrőlosztjó típusok vannak. Lassan kialakult a réteg, akinek az árnál fontosabbak a szolgáltatások (kiviszik házhoz, beállítják, ha baja van intéznek mindent). Persze MiklosH-féle kispénzű trollok ezt nem látják, köpnek erre, köpködnek arra és néznek, h ezek pont leszarják őket és boldogan halad az üzlet tovább nélkülük is...
-
válasz
Jazzos #33817 üzenetére
Ehh, komplikált történet. A helyi kereskedés őt ajánlja mindenkinek, sokat hoznak neki ezáltal. Ennek a boltnak értelem szerűen nagy vevője volt a "polgár", tehát szeretett volna ő is ennyivel hozzájárulni a bolt érdekeihez. Én is sokat állítottam be wifit, TV-t ingyen, és a boltban jelentős kedvezményem is van, gondolom neki is, ezt "viszonoznánk".
-
Traxx
őstag
válasz
Jazzos #31804 üzenetére
hátööö, nem nagyon
Ez lenne a legkézenfekvőbb, de
többetekhez hasonlóan mazo vagyoksajnálom egy kicsit, próbálnék szegénynek segíteni, de eléggé nehezen megy neki ez az infó téma.ViZion: nőről van szó (vagyis a helyzet nehézségi faktora ezzel kb. lvl 80-ra nőtt), nem egy megrögzött poreszgyűjtős
-
-
válasz
Jazzos #29981 üzenetére
Ennyi sztem korrekt.
Ebben benne van a szopódriveres gépek installja is, de mentés az extra, 2-8k Ft. Csak olvashatót vállalok, ilyen halottról, formázottról visszahozást nem. Amikor lenne egy tera adat és le kellene válogatnia, akkor néz rám, mint a véres rongyra... Inkább leCarom, időben is jobb.westcoastog: viszonylag olcsón, mert relatíve nem vagy egészen normális. Mentés 3k + install 5k + takarítás 3k, ennyit mondasz. Ha nincs szopó (pl. van lapos, amit molekulára kell bontani), akkor átadáskor azt mondod, h 11k helyett 8k, mert jófej vagy.
-
Lord Myn
senior tag
-
wolfman
veterán
válasz
Jazzos #29067 üzenetére
Bocs az off-ért, de erről most a 90-es években futó Muppets Tonight jutott az eszembe.
Épp egy detektív jelenetet adtak elő, helyszínelés, közben a főszereplő társa megszólal, hogy 'akkor is elkapom azt a szemétládát!' Egy néző berohan a jelenetbe megállítva azt, hogy itt nem lehet szemétládázni, az nem megengedett főműsoridőben. Ekkor besétál egy kuka balról, hogy 'Elnézést, de most tényleg én vagyok a gyilkos, nevezetesen egy szemetesláda!' Néző megnyugszik, majd kimegy.
Folytatódik a jelenet, beszélgetnek majd a főszereplő rukkol elő, hogy 'Meg fog lakolni az a mocsok!' Néző ekkor megint berohan a jelenetbe, hogy na most ez már tényleg sok. Ekkor megint balról besétál egy ilyen takony állagú ragacsos forma, hogy 'semmi gond, de jelenleg engem nevezett meg a nyomozó úr, én vagyok a mocsok, szóval üljön vissza a helyére!' -
Szakbarbár
aktív tag
válasz
Jazzos #28712 üzenetére
Nekem eddig csak egyszer volt szerencsém hozzá, amikor kihozták a szomszéd új laptopját és azon kellett beállítani az előtelepített rendszert. Nem tetszett, hogy telepítéskor Microsoft regisztráció kell és egy csomó lényegtelen adatot kötelező megadni. Legalábbis a 10 perc alatt amíg ott voltam nem találtam olyan opciót amikkel ezeket meg lehet kerülni.
-
shteer
titán
-
pycur
tag
válasz
Jazzos #28712 üzenetére
De megnyomod a start menü gombot megszokásból és máris a csempéket látod. Az meg külön szám, hogy a programokhoz megnyomod a lefelé nyilat akkor a létező összes telepített parancsikont odaszórja abc sorrendbe csoportosítva, jól összekeverve azt ami nem is odavaló. Ez okozza még a bajt, nem csak a csempék indokolatlan tolakodása.
Mivel ez számítógép, nem telefon-tablet így ezt a kezdőképernyőt kb sohasem látnád, mert mindig egy programot futtatsz és abban ténykedsz. Mint pl most én írom ezt a szöveget, és megyek utána más helyekre. Nem fogod a képernyőt a kezdőképre állítva bámulni és várni hogy történjen rajta valami, lásd ki írt üzenetet. Már régóta léteznek az üzenet értesítő progik, asztali appok, így erre semmi szükség, csak erőltetve van az egész, hogy a reklámfotókon jól nézzen ki mint azon amit mutattam.
Az meg külön szám szintén, hogy a win8at megszüntette az ms, és a win8ait kötelezi az automatikus frissítésen keresztül win8.1-re, akinél be van kapcsolva. Na az kész katasztrófa, nem egy gépet láttam már hogy végtelen frissítés-visszavonás ciklusba került, vagy épp frissítés után nem tudott belépni a routerbe mert csak. -
biker
nagyúr
válasz
Jazzos #28561 üzenetére
"Minek vesz gépet segítség nélkül, aki nem ért hozzá. Mondd meg az embernek, hogy gratula, legközelebb kérje szakember segítségét."
egyelőre ott tartunk, hogy csak a gyári win8 van fent és végre az összes driver, de lassú, ehhez milyen szakember kell? ok, nem egy mac, hogy out-of-the-box menjen, de........
mondjuk gyanús, hogy 100gb tárhelyből 39gb szabad, és nem raktunk még rá semmit. 128gb ssd eleve csak 100gb a recovery part miatt, de nem hinném, hogy 60gb a win8, ennyi szart rak fel a samsung? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Jazzos #27686 üzenetére
Pesti ismertebb cégtől, mikor vagy 10k-val olcsóbban adták, mint az országban bárki. Én mondjuk nem vagyok Pesti, de most várom a további fejleményeket az ügyben. Nem tudom más cégnél mi a szokás ilyenkor, ott az elmondottak alapján 3-4 hét az átfutási idő a beszállítónál.
Amúgy egy 7770-ről van szó, az meg már nincs sehol sem raktáron. Nem tudom lehet-e ilyenkor kártya cserét kérni, akár értékegyeztetéssel. Mondjuk kicsit bajban lennék ezzel is, mert a vele azonos (csak átnevezett) R7 250x kártyák viszonylag magas áron mennek, használtan meg csak 20k körül van 7770 oc.
-
localhost
Közösségépítő
válasz
Jazzos #27667 üzenetére
Mindig van két választás! Vagy nincs.
Én sem ugyanazt mondtam a takarításra, mint a házépítésre. Analógiák... Olvasd úgy, hogy arra helyezed a hamgsúly, hogy AZÉRT, MERT ... és innen kezdve érezd át , amit sugalltam.
Na a szavakon lovagolj, az értelmét próbáld meg elkapni, oké ? -
-
-
válasz
Jazzos #25286 üzenetére
Jah, van olyan bolt, ahol gyk. csengetni kell, mert a tulaj srác ott sincs. Viszont bevátelbe zúzós, mert apu levajazott pályázatokat, rajta forgatják meg a pénzt...
Kisker vs nagyker... ugyan már, egymásra utaltak valamilyen szinten, miért kellene ellentét? Amit a Metro/Teszkó és hasonlók nem tudnak: egyedi igényeknek megfelelni, tanácsot adni. A vevők nagy részének kell ez, akinek nem az meg neten vásárol, nem metroban. Szerintem.
-
-
válasz
Jazzos #24668 üzenetére
Jah, fentebb ncore-os telepítésről volt szó, azt hittem azt mondod. Akkor ez az, amit Lenry is írt, hogy leszeded egyben a frissítést, már telepített OS frissítésére az való. Telepítő DVD-be is lehet ezt slipstreamelni, de ott sem minden programot támogat (mindenből igyekszem free-t rakni, sokban nincs is silent telepítő, vagy több idő buherálni, mint felrakni). Szal. én a ghost/clone módszerre esküszöm, de kinek mi.
-
válasz
Jazzos #24659 üzenetére
Valamit Te nem értettél meg... más által csomagoltat felrakni eléggé... hmm... rizikó. Még XP időkből emlékszem, hordták hozzám a kiírthatatlan vírusaikkal az ilyen-olyan full integráltal házilag felrakott gépeket. A ghostolást egyszer kell végigvinned, utána még kevesebb idő, mint az integrált, vagy akár az, amit Lenry is írt. Az a legjobb, amit magad állítasz össze, nem kell gyomlálni, nem kell vírustól, trójaitór tartani. Szerintem. De nem vagyunk egyformák.
Jah, szívesen
-
Lenry
félisten
válasz
Jazzos #24649 üzenetére
Untam már, hogy 1-2 órát szöszöl a win7/8/8.1/office/stb telepítés a frissítésekkel
wsus offline updater
letöltöd, bepöttyinted, hogy milyen rendszereknek akarod a frissítéseit, ő meg leszedi Microsoftéktól és csinál belőle egy nagy offline telepítőpakkot, aztán mindig csak ezt kell lefuttatnod az adott gépen (esetleg néha aktualizálni)szívesen
-
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra Dual sim 512GB
- BONTATLAN! Sapphire RX9070 / Asus TUF RX9070 Videokártya! BeszámítOK
- Apple MacBook Air 15" M3 Chip 16GB 256GB - éjfekete - bontatlan új - 3 év garancia
- I5-4460/GTX 1650 OC/16GB RAM/500 GB SSD
- MacBook Pro 16" 2019 i7-9750H 2.6GHz 32/500GB RADEON PRO 5300M, ÚJ,GYÁRI AKKU, Üzletből, 27% ÁFÁS ár
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest