Hirdetés
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- mefistofeles: OTP mobilbank Persely. Jó, de nem jó.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- kenand: Szaunakályha- Helo Softhot/Havanna fűtőszálcsere
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
válasz
cbmfan #45794 üzenetére
így van, nm fognak beterhelni
minden applestore vásárlás ilyen, ahol trial van, be kell adi a trial period alatt is a kártya adatot, mivel a policy az, hogy ha lejár a trial, kakor azonnal fizetőssé válik,n nem lemondássá. nyilván okosak, nem hülyék. regelsz, elfelejted, beterhelnek, yeah -
biker
nagyúr
válasz
-=RelakS=- #45584 üzenetére
hát az a másik
Kisi: ja kérem a pusztuló nyugaton...
-
biker
nagyúr
válasz
envagyok #44423 üzenetére
"Egyáltalán van itt valaki, aki a fentiekből adott el újat?"
Biztos is. Akkoriban egy havernak hordtam cuccot Bp-ről szegedre, mert jártam az országot eleve. És úgy 2001 környékén esett le pont egy jó áras Geforce 2 GTS (elsa gladiac) és ment a kis Athlon 750-ről P4-re upgrade-elt gépbe. És mindig ha hoztunk rendelésre valami izgalmasat, akkor mentünk tesztelni a szervizbe
-
biker
nagyúr
"Az megvan, hogy az elmúlt negyven évben a "vga" simán átment a köznyelvben a videokártya gyűjtőnevére?"
A VGA=Video Graphic Adapter, mindig is a videokártya, vagyis a képi megjelenítést végző egység (lehet cpu integrált) neve volt, nem az elmúlt 40évben ment át bele.
Ez ugye megvan?
Meg hogy előtte EGA/CGA és még előtte monochrome időkben mi volt a neve?A VGA kábel a klasszikus VGA kártyák egyik korai szabványos kábele, a VGA csatlakozóval. HD15
A DVI- S-Video, HDMI, DP mind más, és pl nincs oda-vissza DVI-VGA kábel sem, és odavissza S-video-akármi kábel sem. -
biker
nagyúr
"Ma reggel ünnepélyes keretek közt kinyitottunk egy VGA kábelt. Bedugtuk a laptop HDMI portjába az egyik végét és a képernyő DisplayPortjába a másik végét."
Van itt baj... VGA kábel ami DP-HDMI, az nem vga kábel. Ez egy mobiltelefon, csak vezetéken be kell dugni, de egyébként mobil, ugye?
És igen, csak egyirányú a konvertálás, nincs kétirányú konverzió szerintem.
"A kérdésemet megismétlem: ha valami porblémával életemben először találkozok, akkor miért ne kérhetnék szaktanácsot? A segítségkérés a te értelmezésedben miért "beleugatás"?"
A mekkora szarezmá, ennyi idiótát, az nálad a tanács kérés?
-
biker
nagyúr
válasz
Klaus Duran #44077 üzenetére
Az inverter hűtőfolyadék csere meg 130eFt
-
biker
nagyúr
válasz
cbmfan #44069 üzenetére
"viszont van valami amit sosem értettem: miért van árkülönbség alu és acélfelni szerelés között?"
Valószínűleg csak a felelősségi és maceraügyi kérdés miatt. Ha elbasszák, nagyobb kárt kell téríteni. Ennek az "alapossági felára" az alufelni ára. Centírozásban érthető, drága a ragasztott súly.
De kérdem, miért kerül a normál autószerviz 19.800Ft/óra árba és a villanyautó szerviz 29.800Ft/óra árba a hyundainál? Na kb ugyanez, drága majom, drága banán -
biker
nagyúr
válasz
qnadam #44065 üzenetére
Csak azt nem írta le, hogy az egész í mobilgumissal többe került mintha a "drága" gumikat választja az öregnél
No meg ha 15perc 4 gumi, az jó szar meló lehet, emeléssel, csavarozással, le-fel szereléssel centírozással egy ember egy kereket 3:30 alatt szereljen. Tehát ez a része sem igaz.
De szép sztori volt -
biker
nagyúr
üdv, sehol nem árulnak ryzen 5 5600x tálcás kivitelt? a 2600x hűtője is itt rohad, mert rendes hűtő van rajta, kb menne mellé a polcra az 5600 hűtő is.
-
biker
nagyúr
válasz
macilaci78 #43824 üzenetére
este vagy holnap de megnézem, és írok privát, ne offoljunk
-
biker
nagyúr
válasz
macilaci78 #43822 üzenetére
Ok! Egy tábla csoki/doboz, van még ahonnan ez jött
-
biker
nagyúr
válasz
fatpingvin #43819 üzenetére
minden megvan a dobozból. A nagy izé egy Peltier elem hűtője volt, rajta van a venti is
Meg van pár nagy diódahűtő, meg pár kisebb borda. -
biker
nagyúr
Boltosok
Valakinek nem kell 6db Arctic Alpine GT AMD hűtő? bontatlan. Egy LED projekthez lett véve, de nem lett mind elhasználva.
Elkezdtem kidobálni a felesleges szarokat, viszek pár alumíniumot a méhbe, de bontatlan dolgot nem dobnék ki.
Csomagküldés fejében ingyen vihető (vagy eljössz érte)
Mivel nem eladó, hanem ingyen elvihető, így nem hirdetés és nem tilos -
biker
nagyúr
én ráülök a budira, onnan a tömlőt kényelmesen belefektetem a mosdóba, és ott már nem csapkod, hanem örvényspirálban körbefolyik
-
biker
nagyúr
azért kemény, ahogy az eur árfolyam és a homeoffice kereslet nyomja a laptop árakat. mindenhol, vagy csak ahol eddig néztem?
-
biker
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #40585 üzenetére
Kollégám nagy halas, horgászik, halászik, van halastava is, megleptem anno egy naptárral
-
biker
nagyúr
ma úgy felqrtak agyilag, még most se tértem magamhoz.
Ügyfél májusban kért javaslatot olcsó színes nyomtatóra. Mondtam neki, amivel olcsón nyomtat, az epson tartályos.
Á, neki lézer kell
Mondtam, az olcsó színes lézerekhez (samsung) sose lesz jó utángyártott toner, xeroxhoz van sok utángyártott. de akkor is drága
Ő megrendelte.
Most kért egy köteg u.gy. tonert. elküldtem, nem megy vele. Visszavettem a bontott tonert(!) és kapott egy gyári feketét. de az drááááága
Mondtam, akkor vegyen máshol u.gy. tonert mert ami nekünk van, az ezek szerint nem jó.Ma felhív, és fél órán át nyomja, hogy nekem tudnom kellett volna, hogy nem fog menni, és én tehetek róla, és ő nem akar máshol venni, csak tőlem, és ha nem tudok neki óccsó tonert adni, akkor vegyem vissza a xeroxot, és vesz tőlem másik nyomtatót.
Na közöltem, hogy
1: nem én vagyok a xerox
2: akkor tesz a gyár olyan firmwaret a nyomtatóra, ami blokkolja a u.gy. csipeket amikor akar
3: ha nekem nincs ilyen tonerem, még 1200 tonerbolt van pesten, ott vesz ahol akar
4: többet egy gombostűt nem vesz tőlem, és hagyjon már békén.De most komolyan, normális emberek vannak?
és még felveti, hogy pl ha egy informatikus azt mondja, a windowsra van vírus, a linuxra nincs, azt is felelősséggel mondja.
Na itt már majdnem üvöltöttem, hogy és b+ ha holnap lesz egy vírus linuxra, akkor én vagyok a hibás? vagy mi a f... van?Így drága nyomtatni, és én ajánlottam.
Hát b+ mintha venne egy nagy TV-t és fájna a szeme, akkor az eladó a hibás. Én mondtam, epson, 0,8Ft/lap színesben. -
biker
nagyúr
Sokat megélt boltosok
hátha valaki tud erre ötletelni:
Adott az ügyfél, aki vett 2db Gef GT710 kártyát, hogy több monitoron dolgozhassanak. Két DELL gépe van, nem mai gyerek, PCIe 1.0 sín, 3x1GB ram, kártya 1GB, és 32 bites Win 10 pro, core 2 duo procival
Mindkét gépben a kártya, ha berakjuk, úgy behal, még a driver se megy fel, folyamatosan fagy, lassú, lagol.
Vettek egy Gef 210-es kártyát, ugyanúgy 1GB rammal, PCIe 2.0 (elvileg backw comp lenne), azzal megy.
Ugyanaz a driver kell alá, ugyanaz a sín sebesség, 64 bites low profile.Bolt nem veszi vissza a GT710-eket, mert szerintük jó.
Van olyan, hogy ehhez a kártyához nem elég a lapka, vagy mégsem képes pcie 1.0-val menni? vagy mi lehet? Mindkét kártya nem lehet rossz
-
biker
nagyúr
válasz
MasterMark #40112 üzenetére
Pont tegnap voltam átadni egy két hete egyeztetett módosítást, amire volt egy hetük tesztelni.
Természetesen ott jöttek rá, nem is így kellene.
vállvonogatás, majd akkor kész lesz.
De hát holnap átállnánk erre.
Akkor áttérsz rá így
Az nem jó
Akkor nem térsz át, vársz
De mi holnap...
Go To 10 -
biker
nagyúr
válasz
-=RelakS=- #39180 üzenetére
350% amúgy mivel 4x a képpont sűrűség. De a mozaik képen látható, hogy minden más program képes ezt a traumát feldolgozni, csak a kulcs soft nem
-
biker
nagyúr
válasz
Elemental #39174 üzenetére
hiba volt
Szerintük normális, hogy minden más útnyilvántartó tudja kezelni a hi-res retina kijelzőt, az ővék nem, állítgassam át a felbontást és a nagyítást.
Persze...Nem ismeri a fogyasztási normáját egy 2015-ös kiadású autónak, 2017 nyarán sem! Vigyem fel kézzel...
[link]
szépek a betűméretek ugye? -
biker
nagyúr
válasz
moha bácsi #37540 üzenetére
bazz, hogy nem értesültem róla
:
-
biker
nagyúr
válasz
-=RelakS=- #36734 üzenetére
Mi a hiba?
Kiírt valamit, leokéztam, azóta nem működik, mi történhetett, nem tudod? -
biker
nagyúr
válasz
MasterMark #36711 üzenetére
van egy rahedli, de hogy neked mekkora kell?
-
-
biker
nagyúr
válasz
ViZion #36571 üzenetére
ajánljunk neki gémerpécét, most is találtam egyet
Eladó a képen látható gamer pc !
A készülék üzemkész állapotban van , csak annyit működött amíg a rendszer konfigurálva lett .
Processzor : AMD A8 7600k 4 magos . (4×3800 Mhz ) FM2+ 64 bit
Alapórajel : 4×3100 Mhz
Alaplap : Asrock A68 HD+ USB 3.0 HDMI alaplap
Memória : 16 Gb ddr3 1600 memória
Hdd: 1.5 TB (1500 Gb)
VGA : AMD R7 HM/2048DDR3+HDMI DX 11.2 Ps 5.0
Tápegység : 500 W
Tökéletes rendszerhűtés !
Kiváló gamergép egy gyönyörű Atx házban .
Akár 3 monitor is köthető rá !!
A legújabb játékokat HD felbontáson akadózás mentesen megjeleníti .
Csere beszámitás nincs ne is kérdezd !
1 év Garancia !
További infok üzenetben .
Ára : 100.000 Ft -
biker
nagyúr
válasz
Penge_4 #36570 üzenetére
a hdd vicces ilyen konfigba, amúgy nem vészes szerintem. bár ezt hazavágja a laptopom, ée megeszi tízóraira. kivéve hogy vga-m nincs benne...
Én 3 éve, de lehet 4 is, soha nem adok senkinek hdd-t. minimum hogy seagate sshd, akinek nem tetszik, mert 5ezerrel drágább, az menjen szereltetni akivel akar
-
biker
nagyúr
válasz
-=RelakS=- #36508 üzenetére
ecsém, pont így néztem ki tegnap, mint Tom papa a gifen.
ügyfél win 7, beszélgetünk, közben felmerül a backup, mondom ez be van állítva egy éve, rá is nézek, hogy áll hellyel, belépek, windows: nincs backup task.
WTF???? áprilisban kikapcsolódott.
Beállítom újra, erre task manager ismeretlen 0x08,...,., hiba.
Anyád, benézek ms kb-be, leírás hogy üssem ki a task managert. megnyitnám, kb 72db hiba, hogy a task manager melyik jobot nem tudja elindítani, mert megváltoztatták
???????????????
KB újra, parancssorban hogy lehet resetelni a backup jobot. új job, ugyanaz, hibaüzenet
KB új hibakóddal, kiderült, hogy hirtelen nem tetszik neki, ha a tizedes , és nem . WTF???? De ez kell
Nem baj, átállítom, restart, és hirtelen engedi a backupot elindítani.
Mikor fog leállni újra? nem tudom...És ne verjek bele egy baltát.
-
biker
nagyúr
Köszi
-
biker
nagyúr
Kéne egy topik: programozók memoirjai
Ügyfél, aki ért az informatikához, mert (és 10 percig hallgatom, mennyire májer) ért, és kb egy nyugdíjas htb szintjén van, de fikáz ezerrel -
biker
nagyúr
Kollégák! Régen sok EPSON nyomtató tudott tálcában nyomtatni CD-re, vagy plasztikkártyára.
Van még ilyen? Kellene most kártyanyomtató. lehetőleg színesben tudjon általános plasztikra nyomni -
biker
nagyúr
válasz
wolfman #35037 üzenetére
de, van baj a hibakereséssel.
alapvetően ennek az ügyfélnek olcsón dolgozom, 3.000Ft/óra
mire végigtesztelem, és még semmit nem csináltam, elmegy 3 óra, esetleg új windows, driverek, netről keresés, és máris elköltött egy 20-ast.
ez a gép a benne lévő anyagokkal ér kb 8.000-et
ilyen gépre nem költünk! -
biker
nagyúr
válasz
ViZion #35033 üzenetére
Jaja, hasonló volt két ünnep közt: gép becipel, ügyfél: lassú, nézzek már rá
Ok, délután nézem, no boot
Xp volt rajta
Próbáltam 4 linux live cdvel, egy xp és egy w7 telepítővel, mindegyikkel elkezd bootolni, majd megáll félútonFelhívom, ez nem lassú, ez úgy szar ahogy van
Jaa, ezt reggel kezdte, ilyenkor ki kell szedegetni a ramokat, vagy a vga-t, és utána elindul, ismeriOk, akkor most jöhetsz érte és viheted
-
biker
nagyúr
válasz
Pickit3 #34535 üzenetére
"Visszatérve, simán mondhatta volna, hogy sd nincs csak micro sd ami adapterrel használható ugyanúgy, mint az sd. Ezzel a mondattal megspórolt volna egy elégedetlen vevőt."
aki olyan hülye, mint írta, hogy "fogalmam sincs milyen kell, ebbe a gépbe kell a legnagyobb" annak te magyarázhatsz...
-
biker
nagyúr
válasz
Mercutio_ #34529 üzenetére
Hidd el, hogy jól láthatóan ott volt a microsd, egy csomagolást se készítenek úgy, hogy az adapter kint van, a microsd meg eldugva 4 lap mögé 3x csomagolva.
A bliszterben egymás mellett annak. Kibontod, jé, mi a szar ez? erre van írva 32gb (az adapterre nyilván nem)
Jéé, még illik is ebbe a résbe, bedugom.
vagy épp RTFM, mert van mellé manual -
biker
nagyúr
"Ok, de nyilván memóriakártya minden kütyübe kell, de vinyó az nem igazán, azaz veszel egy telefont, kamerát, mp3-as lejátszót... mindenbe memóriakártya kell"
vagyis emberünk ha nem egy barlangban élt az elmúlt 10 évben, legalább 10x találkozott memóriakártyával. Máris önmagadnak mondtál ellent, nem?
Ismernie kellett. Nem élete első elektronikus kütyüje volt -
biker
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #34424 üzenetére
nekem 400k egy macbook, amit 3 hónap múlva vitt a jard
előtte fél évvel is vettem tőle dobozos terméket, miért ne bíztam volna benne. aztán kopp. persze addigra fantomizálódott -
biker
nagyúr
válasz
ViZion #34272 üzenetére
két cégnél is használtuk kényszerből, amíg be nem sikerült vezetni a SAP BO-t vagy a NAV-ot.
Horror a support (lassú, értetlenek, nem jól javítanak), mikor a szar support miatt lemondtuk a terméktámogatást, akkor távolról letiltották a használatot az utolsó frissítéssel, ami miatt majdnem perre mentünk.
és legalább 3x jártunk úgy, hogy elcseszett frissítés miatt az utolsó fél/egy napi bizonylatot újra fel kellett vinni.BÁRMIT, csak KS-t ne, szerintem
-
biker
nagyúr
válasz
-=RelakS=- #33677 üzenetére
ez a mypcbackup, basszus, 10-ből 9,5 user gépén fent van
-
biker
nagyúr
Ügyfél: vettünk a mamának egy új gépet használtan, kéne rá egy újratelepítés, mert lassú és leáll
Kimegyek: asus P4P800 lap, 1gb ram, r9550 agp, proci keret kiesik a lapból hűtővel együtt
Most épp 3000 hibát javít a gép, utána megmondom, vegyenek egy ÚJ gépet -
biker
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #32065 üzenetére
Látom, nem sikerült megérteni a problémát.
1: senkit nem érdekel, mit dugott rá, mi tette tönkre, így van
2: a "javítás" nem reinstall. A javítás abból áll, vagy felderítjük, mi a hiba, és azt korrigáljuk, vagy megkérdezzük a kedves klienst, mehet e a törlés?
Mint ahogy shteer kolléga jelzi, a telefonnál (és ez így van az összes mobilboltban is, a javítás ott is a gyári reset, és megnézik, rossz e még, akkor is ha nyilvánvalóan semmi köze a szoftverhez a hibának)
Igen, miután beleegyezem, hogy törölheti, törölheti
Addig nem tehetné meg. Csak huszárkodik.
Nekem a f...om televan már az ilyen mobilboltból hozott letörölt telefonokkal, meg a pcboltban újratelepített gépekből. Hogy utána telepítsek mindent vissza rá, mert ott felraknak valami alap rendszert, azt hello.Igen, nálam nem 5e a reinstall, de nem is szív vele senki utána.
(régebben volt egy androidos SE telom, akku volt szar, 50% után kikapcsolt. boltos csávó nem akarta megérteni, qrvára ne resetelgesse, és ne vergődjön vele, "a protokoll ez" hát jól van, küzgyé vazze) -
biker
nagyúr
Hogy lehetne a "szakmát" megtisztítani az önjelölt reinstaller guru boltosoktól???
Nemrég egy ismerős mutatta a laptopját, bedugtak egy külső hdd-t, azóta az iexplore mindenek atyja halálra lassult, egy file ablak, vezérlőpult, bármi 5perc várakozás
Mondtam, kb 3 nap múlva érek rá, határidős munkák, ezzel meg lesz sívás, nálam egy reinstall teljes backup, reinstall, visszatöltés
Elvitte oda ahol vette, ott "megjavították"
Ma hozza, hogy a diktafon driverét tegyem fel, amit egy órán át kutattam neten, mert nincs rajta
Majd ha rájön, hogy a 10év felvételeit legyalulták a boltban, nem tudom mit tesz
Sok kis vérpistike ül azért a pult mögött... -
biker
nagyúr
Sir
they're ma'm not sir
-
biker
nagyúr
válasz
macilaci78 #30690 üzenetére
ööö, tessék?
Új hozzászólás Aktív témák
- A Galaxy S23 is kipróbálhatja a One UI 7-et
- Formula-1
- Sweet.tv - internetes TV
- Honda topik
- Vicces képek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Bevásárolná magát az Intel Foundry-ba a TSMC
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra Dual sim 512GB
- BONTATLAN! Sapphire RX9070 / Asus TUF RX9070 Videokártya! BeszámítOK
- Apple MacBook Air 15" M3 Chip 16GB 256GB - éjfekete - bontatlan új - 3 év garancia
- I5-4460/GTX 1650 OC/16GB RAM/500 GB SSD
- MacBook Pro 16" 2019 i7-9750H 2.6GHz 32/500GB RADEON PRO 5300M, ÚJ,GYÁRI AKKU, Üzletből, 27% ÁFÁS ár
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest